казано от Лазар Радков на 24.01.10, 18:42:
...ако:
-> си бутал много лег (почти всички сме почнали от там :) ) , кофи и т.н.
-> си правил много набирания (бройки, тежест)
+ НЕ СИ гъвкав по рождениев раменете си бая дърво :)
@ Лазар
Така си е. По всички точки съм дърво.
Но това не ми пречи въобще при Power Snatch.
Що се отнася до OHS (Overhead Squat), проблема ми е от друго естество - стара травма на ябълките на бедрата. Положението, което заемат при този клек е болезнен при мен. Все пак работя по въпроса, даже скоро правих Overhead Box Squat със 100 кг безпроблемно (кой-знае защо при Box Squat почти нямам проблеми с ябълките).
@ Madboy
Неестествено? Хм... Може би в началото. Сега ми е съвсем удобно. Техника, координация и баланс - учи се както всички останали движения. Лошото е, че нямаме достъп до квалифицирани треньори...
@ Merauder
Засега ще е по интернет,а като се върнеш във Варна, ще се видим на живо :).
казано от Madboy на 24.01.10, 17:57:
Славко, заеби германския, глей другата седмица Плевенския отбор кво прай :D
ти се стягай за сряда, да ти видим предния клек и тягата...и си набележи комплексче, което може да се прави в женската зала, дето посещаваш(бъзикче)..:))))
ето малко снимки от днешната ни тренировка с най-малкия член на кросфит гилдията(всъщност му е първи комплекс), но искрицата я има..ОПЕРДЕЛЕНО...
почнахме с малко основни движения...клиин, преден клек, лошото беше, че имаше една доста голяма група трениращи девойчета-аеробика и малко се разсейвахме къде ние, къде те...на обръщане Сашко стигна 50кг., силен е, но техниката ще я пипаме. На 60кг. се пробва два пъти...издърпва тежестта доста над кръста, но не може да влезе под лоста...но 2-3 седмица максимум и е готов...аз ще помагам.
Продължихме с тяга...тук техниката му е по-добра...но с напредването на килата, се понавежда и удря кръстчето...но на лично тегло от 58кг....120кг. едно повторение без проблем!!!...нямам какво да кажа:)))
Мнението беше редактирано от slavko на 28.01.10 20:22.
а това е щастливия финал на този комплекс :
For time:
225 pound Deadlift, 15 reps
50 Pull-ups
225 pound Deadift, 12 reps
40 Pull-ups
225 pound Deadlift, 9 reps
30 Pull-ups
225 pound Deadlift, 6 reps
20 Pull-ups
225 pound Deadlift, 3 reps
10 Pull-ups
малко изменен...Сашко го прави с лицеви, а аз половината набирания-другата лицеви...убиване е това...
загубихме малко време в местенето на лостовете, защото някакъв гей-иснтруктор каза, че тази зала нме е направена за “такива работи”...е добре...преместихме се...:)))...тегаво вървеше комплекса, но не изгубвах от полезерението си по-малкия кросфитър, който се държеше учудващо бързо и добре между сет-овете...аз лично спуках гумите серията от 9повт. на тягата...та от там-мъка....даже Сашко почна да ми се губи...
та времето
13:10-Славко
13:45-Сашко
после малко позиране, пиене на вода и борба със белите дробове..:))))
3Reps Тяга последната Серия, аз я правих с 4 :D :) Карай, като за 1 път, добре беше.
Едит: За не разбралите - аз съм този до Славко на горната снимка ;)
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.01.10 00:07.
@ Slavko - Браво, братле! Супер тренировка сте си направили!
@Madboy - Ти да не си новия Крис Спилър?
Дърпаш 2 пъти собственото си тегло на мъртва тяга, това дори и много от напредналите трениращи не го могат. Славко те хвали, а той трудно признава някого, явно е видял хъс в теб.
И следващия път не подминавайте мацките - с тях стават чудни тренировки! Виж снимката :coolsmirk:
А, аз над 2 пъти собственото тегло си дърпам;)
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.01.10 11:35.
Първите 100 лицеви бяха ок, след това, тегаво.
Едит: Vic - Човека който спомена, не съм го и чувал дори :D
Мнението беше редактирано от Madboy на 29.01.10 12:32.
Не го знаеш, защото още не си навлязъл в дебрите на кросфита..за следващата ни среща имаш задача да ми кажеш 10 от топ-кросфитерите от сайта:))))
И не се възгордявай, защото ще дойде как “Линда” и ще видиш пък колко си немощен още..:)))
p.s. с най-добри чувства ти пиша, смятам знаеш:)))
Мнението беше редактирано от slavko на 29.01.10 13:18.
29.01.10
16:42
Днес за първи път пробвах Crossfit тренировка.
Първият комплекс беше Cindy. Направих 8 рунда и умрях. Лежах 10 мин на една пейка и се надявах да не повърна. Crossfit-a не е за хора :). Имате мойте поздравления за това, че практикувате такъв мазохизъм.
п.п.Днес говорих с Путин и каза, че ще включи Crossfit-a като тактика за мъчения срещу враговете на родината им :lol:
Мнението беше редактирано от Сами на 29.01.10 16:48.
29.01.10
16:53
Леле, как чакам да дойде март и аз да удрям по едно комплексче на седмица :)
29.01.10
17:04
казано от RogerF на 29.01.10, 16:53:
Леле, как чакам да дойде март и аз да удрям по едно комплексче на седмица :)
Моя съвет е да почнеш да си тренираш дробовете от сега. Crossfit-a е нещо страшно,без да преувеличавам грам. Като видях какво представлява комплексът Cindy си помислих, че най-малко 20 рунда ще направя :lol:. Не твърдя, че физическото ми състояние е перфектно, но на 4-я рунд бях умрял :lol: .
29.01.10
17:25
Аз съм пробвал само BearComplex и ми стана много приятно :D , дори след това правих кофички и горен скрипец
29.01.10
17:51
Другата седмица мисля, да направя още една Crossfit тренировка, ако някой може да ми каже кой комплекс да правя, ще съм много благодарен.
Сами...добре дошъл в клуба..:))..повръщането е нормално, случвало ми се е и на мен...Синди си е гадна работа, особено ако гониш някакъв резултат...
Тъпото е, че доста хора, поне в последно време се “зарибяват” по кроса, но се надценяват-разбиват се с някой супер тежък комплекс и се отказват-затова лекичко и разумно в началото
Мога да ти разказвам много случаи на билдери със 100 кила лежанка дет философстват : “кой..аз ли бе...тия комплекси ще ги сгъна...” Та виждал съм комични ситуации...5 рунда Синди и почват да приклякат, иначе са много корави...
Приеми кросфита като предизвикателство и минавай по 1-2 комплексчета на седмица...като за начало...
На въпроса ти за съвет за комплекс...хммм...не знам братле, те самите комплекси са различни комбинации от силови компоненти, гимнастически, бягане и т.н.
Поразгледай постнатите комплекси, гледай клиповете, прецени си силичките и питай...ние сме насреща винаги..!!!
RogerF….каква пролет чакаш момче, я отсега се захващай:)))
Мнението беше редактирано от slavko на 29.01.10 19:22.
29.01.10
19:54
Мислех, че има някакъв ред, в който се изпълняват комплексите когато започваш с Crossfit-a и си мислех, че Cindy е първият комплекс, който би трябвало да бъде изпълнен от всеки начинаещ...
Явно съм останал с погрешни представи.
29.01.10
20:02
казано от slavko на 29.01.10, 19:19:
RogerF….каква пролет чакаш момче, я отсега се захващай:)))
Аааа, сега ме мързи :D , стига ми ученето, което само ме изтормозява, ами остава и кросфита да ме довърши.Плана си е план, вървим стриктно по него ;)
казано от Madboy на 29.01.10, 19:37:
Пролет пукна, ние не ! :D
И този момент ще дойде, малко търпение, оная с косата за всички има :)
Мързел и кросфит в едно изречение взаимно се изключват :wink
Сами,прегледай темата на Лимка със кросфит комплексите и избери някой от първите като Синди,определн ред няма.Прочети и тази темаhttp://www.bb-team.org/forums/viewthread/40915/ за структурата на тренировките
Поздрави
казано от Сами на 29.01.10, 16:42:
Днес за първи път пробвах Crossfit тренировка.
Първият комплекс беше Cindy. Направих 8 рунда и умрях. Лежах 10 мин на една пейка и се надявах да не повърна. Crossfit-a не е за хора :). Имате мойте поздравления за това, че практикувате такъв мазохизъм.
п.п.Днес говорих с Путин и каза, че ще включи Crossfit-a като тактика за мъчения срещу враговете на родината им :lol:
Здрасти, Сами!
Добре дошъл и от мен!
Несъзнателно си избрал много добър комплекс за начало. Ще ти кажа защо:
- в комплекса се използват движения с просто техника, добре известна на повечето трениращи. Няма обръщания, тръстъри, изхвърляния и др. сложни движения.
- комплекса е за макс брой рундове за единица време (20 мин) - ще рече, че темпото се определя от теб. Като ти стане прекалено тежко, просто прекъсваш за раздишване.
- Дава ти отлична представа за натоварването. Още от начало те подготвя за факта, че лесен комплекс НЯМА. Независимо колко леко и просто изглежда отстрани. Да ти призная, аз дори и сега се подлъгвам на моменти :lol:
Чудя се какво да ти препоръчам за следващата кросфит тренировка. Ако в момента тренираш по сплит, в деня за гръб можеш да пробваш Death by Pullups и се приготви за сериозно напомпване. Ако пък искаш да опиташ нещо със щанга, опитай моя първи комплекс - Complex C (препоръчвам само с лоста или макс 30 кг за първия опит).
Питай за всичко неясно, ще помагаме :coolsmile:
Успех!
Мнението беше редактирано от Vic на 30.01.10 17:27.
31.01.10
09:47
Браво на българските кросфитъри! Отново бг снимка в www.crossfit.com. :coolsmile:
казано от Oranje на 31.01.10, 09:47:
...Отново бг снимка в www.crossfit.com. :coolsmile:
Браво, Лимка!!!
:cheese:
31.01.10
17:31
казано от Vic на 30.01.10, 17:26:
казано от Сами на 29.01.10, 16:42:
...
Здрасти, Сами!
....
Успех!
Благодаря за ведрото посрещане, Complex C ми се вижда доста труден спрямо движенията и самата техника като например squat clean-a най-много. Мислех следващият път да направя това:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39629/
Как мислиш/те дали е подходящо и има ли значение какви комплекси избирам от тук нататък, ако знам техниката на упражненията?
техниката и ние не я знаем на 100%...недей да тръгваш с тягата, защото ще те сцепи кръста много силно...
наистина както каза и Вики, по-добре наблягай на комплексите с набирания, кофички....
а си прави клекове, обръщания...после го комбинирай...
най-важното е да усетиш как тялото ти реагира на такъв вид натоварване...ето аз мисля, че имам доста подготвена мускулатура за кросфит...НО, трети ден не мога да мръдна след комплеска от четвъртък....
казано от Сами на 31.01.10, 17:31:
...Мислех следващият път да направя това:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39629/
Как мислиш/те дали е подходящо и има ли значение какви комплекси избирам от тук нататък, ако знам техниката на упражненията?
Здрасти, Сами!
Death by Dead Lift е добър избор, но съм съгласен със Славко, че е добре да го оставиш за малко по-късен етап.
Поразрових и виж какво ти харесах:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39588/P0/ - Jonestown spint. Тук няма големи тежести, трудното идва от скоростта и привидно лекото движение chirpee. Виж видеото.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39585/P0/ - DL&Burpees; - Тежък комплекс, тежестта е фиксирана на 120 кг, но ти можеш да го опиташ с тежест, равна на лично тегло. Не подценявай бърпитата.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39611/ - DL & Burpee “knee to elbow” - Отново тяга, този път с лично тегло + едно не толкова сложно движение, което обаче ще те задъха здраво.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40998/ - Dead lift & Pushups - Тук тежестта е фиксирана на 60 кг. Няма сложни и непознати движения. Мен ме размаза.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39952/ - Pullups&Dips; - И тук нищо сложно, но пак си е тежко. Като за първи път нека целта ти е да го завършиш.
Между другото, можеш да почнеш да опитваш техниката на по-сложни неща - Clean, Thruster, Front Squat, Snatch и т.н. само с лост. Така ще си направиш чудесна разгрявка. Тук youtube.com и crossfit.com ще са ти от голяма полза.
31.01.10
19:22
казано от Vic на 31.01.10, 18:13:
казано от Сами на 31.01.10, 17:31:
......
Здрасти, Сами
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40998/ - Dead lift & Pushups - Тук тежестта е фиксирана на 60 кг. Няма сложни и непознати движения. Мен ме размаза.
Този комплекс ми хареса, а клипчето от темата е едно от първите CrossFit клипчета, които гледах!
Още един въпрос:
Тъй като сега тренирам по програмата:
Вариант А
Лежанка 5x5
Тяга 5x5
Набиране надхват 5x5
Кофички 3 или 4 х 6
Вариант Б
Полу лег 5х5
Клек 5х5
Военна преса 5х5
Гребане 5х5
Искам да попитам как да комбинирам CrossFit тренировките и тези или трябва да избера само едното.
Целта ми е качване на килограми искам да попитам CrossFit подходящ ли е за покачване на тегло впредвид голямата “интензивност” на тренировките?
31.01.10
19:59
Може би малко грозно ще прозвучи но яж като прасе и няма проблем :D
и все пак отбирай храната да не качиш от лошите килограми :)
казано от Сами на 31.01.10, 19:22:
...
Искам да попитам как да комбинирам CrossFit тренировките и тези или трябва да избера само едното.
Добро утро!
Можеш да ги съчетаваш, аз го правех успешно известно време. Единствен недостатък - може да ти се наложи да добавиш един допълнителен ден след кросфита за възстановяване, но все пак зависи как се чувстваш.
Схемата ти може да стане:
- тренировка А
- почивка
- тренировка В
- почивка
- тренировка Кросфит
- почивка
- тренировка А
... и т.н.
казано от Сами на 31.01.10, 19:22:
Целта ми е качване на килограми искам да попитам CrossFit подходящ ли е за покачване на тегло впредвид голямата “интензивност” на тренировките?
Въпрос на хранене, Rhythmer има право ;-). Не е нужно да си чак прасе, но едно леко увеличаване на мазнините ще ти осигури допълнителна енергия, без да увеличава значително обема на поеманата храна. Направи го постепенно, да усетиш къде е границата.
01.02.10
13:53
Благодаря за отделеното време да ми отговориш на въпросите.
Поздрави от София!
казано от Сами на 01.02.10, 13:53:
Благодаря за отделеното време да ми отговориш на въпросите.
Поздрави от София!
Здрасти, Сами!
Виж това: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41903/
Тук няма време, почивай между сериите, колкото е необходимо. Подбери тежестите така, че да успееш да завършиш определената бройка, стигайки (или почти) до отказ. Умората настъпва бързо с този протокол, виж моите тежести в различните опити. Гарантирам ти хубава болка и диво напомпване :coolsmirk:
01.02.10
15:15
Почивки между отделните “серии” има ли?
казано от Сами на 01.02.10, 15:15:
Почивки между отделните “серии” има ли?
Да. Тук време не се засича.
днес 3х2 на 175кг. мъртва тяга...много прилична трехника...190 изглеждат възможни...скоро...