CrossFit

Прескочи до:

25.01.10
08:51

казано от Лазар Радков на 24.01.10, 18:42:

...ако:
-> си бутал много лег (почти всички сме почнали от там :) ) , кофи и т.н.
-> си правил много набирания (бройки, тежест)
+ НЕ СИ гъвкав по рождение

в раменете си бая дърво :)

@ Лазар
Така си е. По всички точки съм дърво.
Но това не ми пречи въобще при Power Snatch.

Що се отнася до OHS (Overhead Squat), проблема ми е от друго естество - стара травма на ябълките на бедрата. Положението, което заемат при този клек е болезнен при мен. Все пак работя по въпроса, даже скоро правих Overhead Box Squat със 100 кг безпроблемно (кой-знае защо при Box Squat почти нямам проблеми с ябълките).

@ Madboy
Неестествено? Хм... Може би в началото. Сега ми е съвсем удобно. Техника, координация и баланс - учи се както всички останали движения. Лошото е, че нямаме достъп до квалифицирани треньори...

@ Merauder
Засега ще е по интернет,а като се върнеш във Варна, ще се видим на живо  :).

25.01.10
09:15

казано от Madboy на 24.01.10, 17:57:

Славко, заеби германския, глей другата седмица Плевенския отбор кво прай :D

ти се стягай за сряда, да ти видим предния клек и тягата...и си набележи комплексче, което може да се прави в женската зала, дето посещаваш(бъзикче)..:))))

28.01.10
20:17

ето малко снимки от днешната ни тренировка с най-малкия член на кросфит гилдията(всъщност му е първи комплекс), но искрицата я има..ОПЕРДЕЛЕНО...
почнахме с малко основни движения...клиин, преден клек, лошото беше, че имаше една доста голяма група трениращи девойчета-аеробика и малко се разсейвахме къде ние, къде те...на обръщане Сашко стигна 50кг., силен е, но техниката ще я пипаме. На 60кг. се пробва два пъти...издърпва тежестта доста над кръста, но не може да влезе под лоста...но 2-3 седмица максимум и е готов...аз ще помагам.
Продължихме с тяга...тук техниката му е по-добра...но с напредването на килата,  се понавежда и удря кръстчето...но на лично тегло от 58кг....120кг. едно повторение без проблем!!!...нямам какво да кажа:)))

Мнението беше редактирано от slavko на 28.01.10 20:22.

28.01.10
20:31

а това е щастливия финал на този комплекс :
For time:
225 pound Deadlift, 15 reps
50 Pull-ups
225 pound Deadift, 12 reps
40 Pull-ups
225 pound Deadlift, 9 reps
30 Pull-ups
225 pound Deadlift, 6 reps
20 Pull-ups
225 pound Deadlift, 3 reps
10 Pull-ups
малко изменен...Сашко го прави с лицеви, а аз половината набирания-другата лицеви...убиване е това...
загубихме малко време в местенето на лостовете, защото някакъв гей-иснтруктор каза, че тази зала нме е направена за “такива работи”...е добре...преместихме се...:)))...тегаво вървеше комплекса, но не изгубвах от полезерението си по-малкия кросфитър, който се държеше учудващо бързо и добре между сет-овете...аз лично спуках гумите серията от 9повт. на тягата...та от там-мъка....даже Сашко почна да ми се губи...
та времето
13:10-Славко
13:45-Сашко
после малко позиране, пиене на вода и борба със белите дробове..:))))

28.01.10
20:52

3Reps Тяга последната Серия, аз я правих с 4 :D :) Карай, като за 1 път, добре беше.

Едит: За не разбралите - аз съм този до Славко на горната снимка ;)

Мнението беше редактирано от Madboy на 29.01.10 00:07.

29.01.10
10:25

@ Slavko - Браво, братле! Супер тренировка сте си направили!

@Madboy - Ти да не си новия Крис Спилър?
Дърпаш 2 пъти собственото си тегло на мъртва тяга, това дори и много от напредналите трениращи не го могат. Славко те хвали, а той трудно признава някого, явно е видял хъс в теб.

И следващия път не подминавайте мацките - с тях стават чудни тренировки! Виж снимката  :coolsmirk:

29.01.10
11:30

А, аз над 2 пъти собственото тегло си дърпам;)

Мнението беше редактирано от Madboy на 29.01.10 11:35.

29.01.10
11:31

Браво момчета, супер мазохисти (а.к.а. кросфитъри) сте :)

29.01.10
11:47

Първите 100 лицеви бяха ок, след това, тегаво.

Едит: Vic - Човека който спомена, не съм го и чувал дори :D

Мнението беше редактирано от Madboy на 29.01.10 12:32.

29.01.10
13:17

Не го знаеш, защото още не си навлязъл в дебрите на кросфита..за следващата ни среща имаш задача да ми кажеш 10 от топ-кросфитерите от сайта:))))
И не се възгордявай, защото ще дойде как “Линда” и ще видиш пък колко си немощен още..:)))
p.s. с най-добри чувства ти пиша, смятам знаеш:)))

Мнението беше редактирано от slavko на 29.01.10 13:18.

29.01.10
15:54

10 начина да си по-добър кросфит-атлет:

Оригиналът - тук

СА

29.01.10
16:42

Днес за първи път пробвах Crossfit тренировка.
Първият комплекс беше Cindy. Направих 8 рунда и умрях. Лежах 10 мин на една пейка и се надявах да не повърна. Crossfit-a не е за хора :). Имате мойте поздравления за това, че практикувате такъв мазохизъм.
п.п.Днес говорих с Путин и каза, че ще включи Crossfit-a като тактика за мъчения срещу враговете на родината им :lol:

Мнението беше редактирано от Сами на 29.01.10 16:48.

Леле, как чакам да дойде март и аз да удрям по едно комплексче на седмица :)

СА

29.01.10
17:04

казано от RogerF на 29.01.10, 16:53:

Леле, как чакам да дойде март и аз да удрям по едно комплексче на седмица :)

Моя съвет е да почнеш да си тренираш дробовете от сега. Crossfit-a е нещо страшно,без да преувеличавам грам. Като видях какво представлява комплексът Cindy си помислих, че най-малко 20 рунда ще направя :lol:. Не твърдя, че физическото ми състояние е перфектно, но на 4-я рунд бях умрял :lol: .

Аз съм пробвал само BearComplex и ми стана много приятно :D , дори след това правих кофички и горен скрипец

СА

29.01.10
17:51

Другата седмица мисля, да направя още една Crossfit тренировка, ако някой може да ми каже кой комплекс да правя, ще съм много благодарен.

29.01.10
19:19

Сами...добре дошъл в клуба..:))..повръщането е нормално, случвало ми се е и на мен...Синди си е гадна работа, особено ако гониш някакъв резултат...
Тъпото е, че доста хора, поне в последно време се “зарибяват” по кроса, но се надценяват-разбиват се с някой супер тежък комплекс и се отказват-затова лекичко и разумно в началото
Мога да ти разказвам много случаи на билдери със 100 кила лежанка дет философстват : “кой..аз ли бе...тия комплекси ще ги сгъна...” Та виждал съм комични ситуации...5 рунда Синди и почват да приклякат, иначе са много корави...
Приеми кросфита като предизвикателство и минавай по 1-2 комплексчета на седмица...като за начало...
На въпроса ти за съвет за комплекс...хммм...не знам братле, те самите комплекси са различни комбинации от силови компоненти, гимнастически, бягане и т.н.
Поразгледай постнатите комплекси, гледай клиповете, прецени си силичките и питай...ние сме насреща винаги..!!!

RogerF….каква пролет чакаш момче, я отсега се захващай:)))

Мнението беше редактирано от slavko на 29.01.10 19:22.

29.01.10
19:37

Пролет пукна, ние не ! :D

СА

29.01.10
19:54

Мислех, че има някакъв ред, в който се изпълняват комплексите когато започваш с Crossfit-a и си мислех, че Cindy е първият комплекс, който би трябвало да бъде изпълнен от всеки начинаещ...
Явно съм останал с погрешни представи.

казано от slavko на 29.01.10, 19:19:

RogerF….каква пролет чакаш момче, я отсега се захващай:)))

Аааа, сега ме мързи :D , стига ми ученето, което само ме изтормозява, ами остава и кросфита да ме довърши.Плана си е план, вървим стриктно по него ;)

казано от Madboy на 29.01.10, 19:37:

Пролет пукна, ние не ! :D

И този момент ще дойде, малко търпение, оная с косата за всички има :)

29.01.10
20:21

Мързел и кросфит в едно изречение взаимно се изключват :wink
Сами,прегледай темата на Лимка със кросфит комплексите и избери някой от първите като Синди,определн ред няма.Прочети и тази темаhttp://www.bb-team.org/forums/viewthread/40915/ за структурата на тренировките
Поздрави

30.01.10
17:26

казано от Сами на 29.01.10, 16:42:

Днес за първи път пробвах Crossfit тренировка.
Първият комплекс беше Cindy. Направих 8 рунда и умрях. Лежах 10 мин на една пейка и се надявах да не повърна. Crossfit-a не е за хора :). Имате мойте поздравления за това, че практикувате такъв мазохизъм.
п.п.Днес говорих с Путин и каза, че ще включи Crossfit-a като тактика за мъчения срещу враговете на родината им :lol:

Здрасти, Сами!

Добре дошъл и от мен!

Несъзнателно си избрал много добър комплекс за начало. Ще ти кажа защо:
- в комплекса се използват движения с просто техника, добре известна на повечето трениращи. Няма обръщания, тръстъри, изхвърляния и др. сложни движения.
- комплекса е за макс брой рундове за единица време (20 мин) - ще рече, че темпото се определя от теб. Като ти стане прекалено тежко, просто прекъсваш за раздишване.
- Дава ти отлична представа за натоварването. Още от начало те подготвя за факта, че лесен комплекс НЯМА. Независимо колко леко и просто изглежда отстрани. Да ти призная, аз дори и сега се подлъгвам на моменти  :lol:

Чудя се какво да ти препоръчам за следващата кросфит тренировка. Ако в момента тренираш по сплит, в деня за гръб можеш да пробваш Death by Pullups и се приготви за сериозно напомпване. Ако пък искаш да опиташ нещо със щанга, опитай моя първи комплекс - Complex C (препоръчвам само с лоста или макс 30 кг за първия опит).

Питай за всичко неясно, ще помагаме  :coolsmile:

Успех!

Мнението беше редактирано от Vic на 30.01.10 17:27.

Браво на българските кросфитъри! Отново бг снимка в www.crossfit.com.  :coolsmile:

31.01.10
10:26

:coolhmm:  :coolsmile:

31.01.10
10:36

Хаха! Честито :)

31.01.10
13:11

казано от Oranje на 31.01.10, 09:47:

...Отново бг снимка в www.crossfit.com.  :coolsmile:

Браво, Лимка!!!
:cheese:

31.01.10
14:43

Хаха, яко :)
Браво, Вик, за добрата снимка ;)
Йуууххууу :)

31.01.10
16:57

http://vbox7.com/play:f5feb27e

луда раота..!!!

31.01.10
17:27

Лимче...няма какво да кажа, нашата гордост си ти..!!!!!....

СА

31.01.10
17:31

казано от Vic на 30.01.10, 17:26:

казано от Сами на 29.01.10, 16:42:

...

Здрасти, Сами!

....

Успех!

Благодаря за ведрото посрещане, Complex C ми се вижда доста труден спрямо движенията и самата техника като например squat clean-a най-много. Мислех следващият път да направя това:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39629/
Как мислиш/те дали е подходящо и има ли значение какви комплекси избирам от тук нататък, ако знам техниката на упражненията?

31.01.10
17:44

техниката и ние не я знаем на 100%...недей да тръгваш с тягата, защото ще те сцепи кръста много силно...
наистина както каза и Вики, по-добре наблягай на комплексите с набирания, кофички....
а си прави клекове, обръщания...после го комбинирай...
най-важното е да усетиш как тялото ти реагира на такъв вид натоварване...ето аз мисля, че имам доста подготвена мускулатура за кросфит...НО, трети ден не мога да мръдна след комплеска от четвъртък....

31.01.10
18:13

казано от Сами на 31.01.10, 17:31:

...Мислех следващият път да направя това:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39629/
Как мислиш/те дали е подходящо и има ли значение какви комплекси избирам от тук нататък, ако знам техниката на упражненията?

Здрасти, Сами!

Death by Dead Lift е добър избор, но съм съгласен със Славко, че е добре да го оставиш за малко по-късен етап.

Поразрових и виж какво ти харесах:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39588/P0/ - Jonestown spint. Тук няма големи тежести, трудното идва от скоростта и привидно лекото движение chirpee. Виж видеото.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39585/P0/ - DL&Burpees; - Тежък комплекс, тежестта е фиксирана на 120 кг, но ти можеш да го опиташ с тежест, равна на лично тегло. Не подценявай бърпитата.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39611/ - DL & Burpee “knee to elbow” - Отново тяга, този път с лично тегло + едно не толкова сложно движение, което обаче ще те задъха здраво.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40998/ - Dead lift & Pushups - Тук тежестта е фиксирана на 60 кг. Няма сложни и непознати движения. Мен ме размаза.

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/39952/ - Pullups&Dips; - И тук нищо сложно, но пак си е тежко. Като за първи път нека целта ти е да го завършиш.

Между другото, можеш да почнеш да опитваш техниката на по-сложни неща  - Clean, Thruster, Front Squat, Snatch и т.н. само с лост. Така ще си направиш чудесна разгрявка. Тук youtube.com и crossfit.com ще са ти от голяма полза.

СА

31.01.10
19:22

казано от Vic на 31.01.10, 18:13:

казано от Сами на 31.01.10, 17:31:

......

Здрасти, Сами

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40998/ - Dead lift & Pushups - Тук тежестта е фиксирана на 60 кг. Няма сложни и непознати движения. Мен ме размаза.

Този комплекс ми хареса, а клипчето от темата е едно от първите CrossFit клипчета, които гледах!

Още един въпрос:
Тъй като сега тренирам по програмата:
Вариант А
Лежанка 5x5
Тяга 5x5
Набиране надхват 5x5
Кофички 3 или 4 х 6

Вариант Б
Полу лег 5х5
Клек 5х5
Военна преса 5х5
Гребане 5х5

Искам да попитам как да комбинирам CrossFit тренировките и тези или трябва да избера само едното.
Целта ми е качване на килограми искам да попитам CrossFit подходящ ли е за покачване на тегло впредвид голямата “интензивност” на тренировките?

RH

31.01.10
19:59

Може би малко грозно ще прозвучи но яж като прасе и няма проблем :D
и все пак отбирай храната да не качиш от лошите килограми :)

01.02.10
05:45

казано от Сами на 31.01.10, 19:22:

...
Искам да попитам как да комбинирам CrossFit тренировките и тези или трябва да избера само едното.

Добро утро!
Можеш да ги съчетаваш, аз го правех успешно известно време. Единствен недостатък - може да ти се наложи да добавиш един допълнителен ден след кросфита за възстановяване, но все пак зависи как се чувстваш.

Схемата ти може да стане:
- тренировка А
- почивка
- тренировка В
- почивка
- тренировка Кросфит
- почивка
- тренировка А
... и т.н.

казано от Сами на 31.01.10, 19:22:

Целта ми е качване на килограми искам да попитам CrossFit подходящ ли е за покачване на тегло впредвид голямата “интензивност” на тренировките?

Въпрос на хранене, Rhythmer има право  ;-). Не е нужно да си чак прасе, но едно леко увеличаване на мазнините ще ти осигури допълнителна енергия, без да увеличава значително обема на поеманата храна. Направи го постепенно, да усетиш къде е границата.

СА

01.02.10
13:53

Благодаря за отделеното време да ми отговориш на въпросите.
Поздрави от София!

01.02.10
14:44

казано от Сами на 01.02.10, 13:53:

Благодаря за отделеното време да ми отговориш на въпросите.
Поздрави от София!

Здрасти, Сами!

Виж това: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/41903/

Тук няма време, почивай между сериите, колкото е необходимо. Подбери тежестите така, че да успееш да завършиш определената бройка, стигайки (или почти) до отказ. Умората настъпва бързо с този протокол, виж моите тежести в различните опити. Гарантирам ти хубава болка и диво напомпване  :coolsmirk:

СА

01.02.10
15:15

Почивки между отделните “серии” има ли?

01.02.10
15:19

казано от Сами на 01.02.10, 15:15:

Почивки между отделните “серии” има ли?

Да. Тук време не се засича.

02.02.10
18:38

днес 3х2 на 175кг. мъртва тяга...много прилична трехника...190 изглеждат възможни...скоро...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1