В търсене на баланса - "Здрав дух, здраво тяло"

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.01.10
19:33

казано от Angella на 29.01.10, 14:13:

Дивичка,как си го разказала това за вчера,направо все едно четях някакъв роман.Много хубави преживявания в тая гадна зима.Мойто маймунче е на 2 и половина и много много не я вадя и затова намразих зимата,но преди и аз много се кефих на снега.И аз какви спомени имам от морската градина и снега....

И ти ли си от Варна??? Защо не я вадиш малката?Те са по яки от нас и се каляват.Особено в слънчевите дни.Аз моя син го бях разнежила покрай ларингита му, но като започнах да не слушам докторите и да го водя на разходки , правеше пристъпи много рядко. Аз така мисля де, всеки си има неговите рабирания

29.01.10
19:47

29.01-опак ден
Имах уговорки, хората закъсват и не могат да дойдат на срещата.Компа в офиса продължава да зъзне и се рестартирва непрекъснато.Никва работа не свърших, чистенето не ми върви, на майка ми и се спукало парното от студа и се наводни и такива разни.

Тренировка или по-скоро раздвижване
кростренажьор, преси с дъмбел, стречинг-50 мин

В хладилника имам само сирене, масло, яйца и зеленчуци и храната се върти около тези продукти.

6.00-кафе, вода и т.н
9.30-кафе, вода
10.00-14.00-работа, пазаруване, готвене
14.30-2 яйца, 2 белтъка, лен, пил.филе към 50 гр остатък от вчера=омлет, зелена салата, домат, сирене малко, 2 моркова
15.30-16.30-спах
17.40-18.30-тренировка
19.30-1/4 филия с малко пастет, че умрях от глад
20.30-много храна, ама вкусна
-зелена салата
-запеканка броколи/300 гр/ с 2 яйца и 2 белтъка
-запеканака от 2 настъргани и задушени моркова с подправки и 2 яйца
-домат и малко сирене

Слагам масло в манджите, но сигурно е неприлично малко щом пакета не мърда. Отвикнала съм да преценявам грамажа на маслото

Много отдавна нямам идея колко калории изяждам.Надявам се да не са над 1800, че отиват на неправилни места
Вода сигурно е 2 литра, нещо не ми се пие, но с тези количества зеленчуци е обяснимо

магнезии
Ходи ми се на ледената пързалка..

29.01.10
22:03

казано от diva 97 на 29.01.10, 19:33:

казано от Angella на 29.01.10, 14:13:

Дивичка,как си го разказала това за вчера,направо все едно четях някакъв роман.Много хубави преживявания в тая гадна зима.Мойто маймунче е на 2 и половина и много много не я вадя и затова намразих зимата,но преди и аз много се кефих на снега.И аз какви спомени имам от морската градина и снега....

И ти ли си от Варна??? Защо не я вадиш малката?Те са по яки от нас и се каляват.Особено в слънчевите дни.Аз моя син го бях разнежила покрай ларингита му, но като започнах да не слушам докторите и да го водя на разходки , правеше пристъпи много рядко. Аз така мисля де, всеки си има неговите рабирания

Аз съм от Бургас,но и ние си имаме морска градина. :-) .Не си ме разбрала правилно или може би аз не съм се изразила правилно..Вадя я аз,но само в тия най-студените дни с минусовите температури си седим в къщи,а те напоследък са все такива дни и затова я мразя зимата вече.А иначе сме постоянно на вън.

30.01.10
17:53

30.01- събота

Предзаплатен, ошушкан, ама спокоен ден. Пълнолуние=сомнамбулизъм при мен.
Не съм тренирала днес, освен с парцала и с четката. Доизпрах минералната мазилка и съм изключително доволна. Остъргах си кокалчетата и ще офкам на чувала следващия път. Много обичам да ми е чисто и.....да съм си вкъщи.
Храних врабчетата пак, а пък снощи намерих....калинка в хола, посред зима.

Легнах в 2 часа и станах в 6.00.Не обичам така

6.00-кафе, вода
10.00-кафе, вода чай - /анасон, мента, копър/
13.00-варено яйце, малък домат наръсен със зехтин, резен краставица, 3 маслини зелени
14.00-70 гр тиквени семки с дипломната работа. Единственото ми сядане днес
17.00- 4 шайби грейпфрут с канела и стевия
18.00-прегладнях докато чаках гювеча и -коричка хляб с 20 гр вурстче.Дори не разбрах какъв вкус има
19.00-доста /поне 300 гр/постен гювеч без картофи, зелена салата, пъстърва във фолио, 2 лъжици кус-кус

Течности достатъчто
вит.С, магнезии, въглен

Така ги обичам тези тиквени семки...обаче ми действат гадно.Оставям си ги за уикенда само

30.01.10
18:05

казано от diva 97 на 30.01.10, 17:53:

30.01- събота

Така ги обичам тези тиквени семки...обаче ми действат гадно.Оставям си ги за уикенда само

Обикновено и аз не спя спокойно, когато има пълнолуние, но снощи съм спала като къпана, не ми се е отразило..
И аз и аз много ги обичам, ама гледам умишлено по-малко да си купувам, защото са ми много зарибяващи, като цяло ядките са ми така.. :( Защо ти действат гадно?

Мнението беше редактирано от S_L на 30.01.10 18:06.

30.01.10
18:10

казано от S_L на 30.01.10, 18:05:

казано от diva 97 на 30.01.10, 17:53:

30.01- събота

Обикновено и аз не спя спокойно, когато има пълнолуние, но снощи съм спала като къпана, не ми се е отразило..
И аз и аз много ги обичам, ама гледам умишлено по-малко да си купувам, защото са ми много зарибяващи, като цяло ядките са ми така.. :( Защо ти действат гадно?

Дразнят стомаха, подуват и ми горчи в устата после, че и вода задържам от тях. Но ги ям от поне 5 години и не мога да се спра.Те са мойта слабост

30.01.10
18:12

казано от diva 97 на 30.01.10, 18:10:

Дразнят стомаха, подуват и ми горчи в устата после, че и вода задържам от тях. Но ги ям от поне 5 години и не мога да се спра.Те са мойта слабост

А ти не ги ли хапваш сурови? Относно задържането на вода, когато са печени и осолени едва тогава мисля, че се случва това..или са ти безвкусни сурови?

30.01.10
19:17

казано от S_L на 30.01.10, 18:12:

казано от diva 97 на 30.01.10, 18:10:

А ти не ги ли хапваш сурови? Относно задържането на вода, когато са печени и осолени едва тогава мисля, че се случва това..или са ти безвкусни сурови?

Не ги ям сурови, но и не ги чопля с уста. Махам люспите с ръце, точно заради солта и евентулно брашното, ако са пакетирани. Обикновенно си взимам насипни, току що изпечени. Сурови ядки ям за допълване на калории или за междинно ХРАНЕНЕ, а това с печените си е мойта лигавня %-P

31.01.10
19:30

Снощи пак стоях до късно и в пристъп на глад изядох част от лионска наденица-единственото нещо в хладилника. Не правете това у дома!!!Ама мойте хора като пазаруват така става.

31.01-неделя
Недоспала съм. Днес съм настроена въглехидратно и реших де се движа повече и да хапна това което ми се яде, отколкото да се мъча да ям това което е правилно, само защото така казал някой си...
Викнаха ме офиса пак в почивен ден. Реших поне да извлека полза от това и да се разходя преди да е заваляло. Не знаех с каква пресечена местност ще се сблъскам обаче. Съответно закаснявах и съотвено скоростта ми на вървене беще почти на спринт. Ама готино...
Следобед ми беше трудно да се замъкна да тренирам. Що така не знам.Малко на инат стана работата, но като знам че ще съм сама в залата и слязох

Тренировка с тежести
5 мин. кростренаж.
4 кръга х 5 бр

скрипец с 20 кг
арнолд преси с 2 х 5 кг
сумо тяга  с 16 кг
бицепсово сгъване с 2 х 5 кг
тяга гръб с 16 кг
клек широк разкрач с 16 кг
коремни с дъмбел х 30 с 7,5 кг

20.мин-крострен
10 мин.вело
стречинг

Храна
6.00-кафе,вода
9.00-кафе, вода
9.30-10.00- ужасно бързо ходене с боти по затрупани и заледени тротоари. Имах мускулна треска, без майтап
12.30- 2 яйца, 2 белтъка на омлет, зелена салата, , малко гювеч, 2 печени чушки, последнто нормално сирене към 1 хапка, вурст-20 гр
15.00-16.00-спах
16.30-17.30-тренировка
18.00-2 резена помело
19.00-палачинки/1 яйце, 2 белтъка, 50 гр ръжено брашно, вода сода/, 150 гр замразени ягоди направени на мармалад със стевия на котлона, 50 гр някво обезмаслено сирене взето назаем от родата.
20.30-зелена салата с риба тон, 3 печени чушки с въпросното сирене, ябълка с канела, лен и стевия
Подозирам, че ще огладнея.Обаче...ядец нищо няма в хладилника, поне до утре :coolgrin:

Достатъчно течности

31.01.10
19:37

И аз снощи седях до късно (след 2), и аз огладнях, но ядох само зеле и извара. Днес бях във Варна на разходка и специално отидох до Пикадили за онази сьомга. Е не! Колкото и да обичам полезни и вкусни неща, няма да платя нещо, което струва 40 лв. за килограм. Да си я заврат...те знаят къде. Купих малко миди за салата да не съм съвсем капо. Ама много се възмутих от цената на тази сьомга.

31.01.10
20:08

казано от Anelia на 31.01.10, 19:37:

И аз снощи седях до късно (след 2), и аз огладнях, но ядох само зеле и извара. Днес бях във Варна на разходка и специално отидох до Пикадили за онази сьомга. Е не! Колкото и да обичам полезни и вкусни неща, няма да платя нещо, което струва 40 лв. за килограм. Да си я заврат...те знаят къде. Купих малко миди за салата да не съм съвсем капо. Ама много се възмутих от цената на тази сьомга.

Верно е възмутително скъпа рибата. Аз си взех точно 70 гр. Да си начеша крастата.....и после пак след 6 месеца. Лиших се от лак за нокти, ама майната му....

01.02.10
19:13

1.02-понеделник
Февруари е месеца , който искам да изтрия от календара. Не се обичаме с него, никак

Днес не тренирах в зала, но упражнявах “плуване” из варненските улици, при това на слалум, заобикаляйки я кола, я кофа, я пряспа...В резултат - боти ЦЪК, ще отидат в казана от солта

Освен това ми се случи нещо забавно. Преди заплата събрах пари за 17 яйца от една отмойте бабички-агенти. Викам си мамка му няма да си купя цигари сега, ама яйца ще имам. Даже и гладна бях вече, но се остисках заради яйцата. Отивам към офиса щастлива и точно пред вратата, така се изплющях по задник, че ме чуха през 3 улици. Не знам каква техника на падане използвах, но не счупих нито едно от 17-те яйца. За сметка на това си имам натъртена дясна буза на дупето.

Плодове ми се ядат. Това го забелязвам в дните с и след тренировка. Всичките ми опити да се самоубедя, че си внушавам тъпчейки се с протеини и зеленчуци не са давали успех до сега. Та ядох плодове, пък да видим
Днес ми е спокойно, само сутринта ми хлопаше малко жлезата, но се оправих.

Храна
6.00-кафе, вода
9.30-кафе, вода
вода, вода
13.30-пил.супа, пил.шишче, шепа зелена салата
16.00-3 сушени кайсии
18.00-малка ябълка
20.00-зелена салата, броколи и биоморков задушени с масло, около 100 гр сьомга във фолио, 2 малки ябълки с канела, стевия, лъжица екуиза и лен.семе/вкусно е това/. Половин чаша мавруд с една коричка от блат за пица

Вода към 3 л
Калмацин
Всичко имаше вкус на ....храна. Сьомгата беше супер прясна, чак ми идваше да я заръфам сурова с лимон.
Анелия, утре ще мариновам останалата част от филето. Поне по ефтино и вкусно ще бъде. Харесах си една рецепта, но вероятно ще направя точно обратното. Ще докладвам

02.02.10
17:00

Е това с падането и яйцата искренно ме разсмя.... :-) Е аз като цяло не само този а и другите покрай него месеци не понасям.Браво за плодовете и аз ги обичам но засега отсъстват от менюто ми.

02.02.10
19:19

казано от гаги на 02.02.10, 17:00:

Е това с падането и яйцата искренно ме разсмя.... :-) Е аз като цяло не само този а и другите покрай него месеци не понасям.Браво за плодовете и аз ги обичам но засега отсъстват от менюто ми.

Писна ми вече да смятам плода за отрова. Все забравям, че НЕ СЪМ на режим за отслабване. Толкова ми е изкривено мисленето вече, че е трудно да се отпусна, дори и в изяждането на една ябълка. Стоя и я гледам-просто една ябълка.И в повчето случаи се оказва че глада ми за сладко е глад за плодове. Ще ям докато ми се ядат, а това обикновенно е три дни, после ми става твърде подуващо

02.02.10
19:27

02.01-вторник

Размазващ студ и лед отново. Искам да тичам в градината. Липсва ми

тренировка-кардио, корем, стречинг

6.00-кафе, вода
9.00-кафе, вода
13.00-2 домашни яйца, 50 гр.биволска пастърма, много малко козе кашкавал, зелена и шопска салата в нормални количества. После 2 биоморкова-подуват!!!
15.00-16.00-дремах
17.00-18.00-кардио
20.00-зелена салата, пилешко филе/150 гр/ със зеленчуци/200 гр/ на тиган с малко масло и подправки, 2 ябълки с канела стевия, лен, екуиза
Уф, това пиле ми втръсна вече. Утре ще дегостирвам маринованата си сьомга

Течности доста, ама задържам яко. Май ям солено в повечко
калмацин, магнезии
Лека

03.02.10
07:02

Дивичке и аз задържам много вода ,глезените ми стават като гюленца.Опитвам се да я намаля и то драстично,е не напълно и се чувствам по-добре.Взех си и диуретика на Now.

03.02.10
09:39

казано от гаги на 03.02.10, 07:02:

Дивичке и аз задържам много вода ,глезените ми стават като гюленца.Опитвам се да я намаля и то драстично,е не напълно и се чувствам по-добре.Взех си и диуретика на Now.

Не е решение това.По-скоро трябва да я увеличиш и да не пиеш диуретик. Белтъчна диета +диуретик+малко вода= болни бъбреци.
Разгледай храната си - сол, консерванти, захар. Те задържат вода, както и овеса. Аз си знам, че при мен е от солта и от фибрите и от липса на почивка.

03.02.10
13:38

Оуууууууу това не го знаех....има още доста да чета и то май преди да реша да взимам нещо!Консерванти и захар ги избягвам,страшно много обичам консерви и маринована риба,а дори и пушена но тази сол......а бях чела някъде из сайта че колкото повече вода се приема,толкова по-малко организма я задържа...... :)

04.02.10
20:04

03.02-сряда

нетренировъчен
Храна-много зеленчуци, риба тон, пъстърва, зелени салати, сирене, домашна лютеница без захар

Червеното месо и животинските мазнини ми се отразяват зле. Отрязвам ги.
Млечните почанаха да ми задържат лимфа и тях ги отрязвам.
Сурови моркови - подуване

Течности много. Добре, ама в комбинация с многото зеленчуци -зле

Аз съм от тези индивиди, които са нервозни и пълни с адреналин и от мазнините ми се вдига холастерола явно. Изгарям...
Малко почивка

04.02-четвъртък

разтоварващ ден, демек 20 часа глад и вода
Вечерта - гости за новата къща

Тренировката беше за укротяване на нервната система и зареждане с минерални соли. Когато тичам покрай морето, забравям всичките негативни емоции и проблеми. Зареждам се така, че се чувствам непобедима и жива. Това е единствената тренировка, в която не мисля колко калории ще изгоря, каква техника да изполлзвам, колко минути да тренирам с каква скорост и т.н. Обожавям я. Друг е въпроса, че беше супер екстремна, защото практически бягах по чист лед. На места на малки стъпки,на места на спринт, на други пък на големи подскоци, прескачайки локвите. Което не помогна особено и се прибрах мокра до колената, но...щастлива. Варна-обожавам те!
Хм, един дядо ми вика “Момиче недей да  бягаш, никой не те гони!”

06.00-кафе, вода
10.00-кафе, вода
15.30-кафе
16.00-16.40-крос покрай морето
18.00-1 резен помело
19.00- зелена салата, 200 гр зеленчуци на пара с малко масло, 200 гр пиле на грил, 30 гр. шоколад 80 %, 2 хапки еклер
21.00-питка/50 гр/, 20 гр сьомга, маруля, лимон, 20 гр шоколад 80%, 2 хапки торта-сладък салам домашна, 1 орех, 1 бисквита

Обичам да се чувствам по този начин. Да хапна каквото ми се яде и да спра когато искам. Беше ми приятно в компанията на гостите. Когато се забавлявам забравям, че храната се дели на добра и лоша. Просто се храня. Как по дяволите да го постигна това и през другото време.

Вода към 3 л
Калмацин, магнезии

Мнението беше редактирано от diva 97 на 04.02.10 20:06.

06.02.10
12:26

05.02-петък

Нетренировъчен

Странно се храня. През деня не ми се яде, вечер ям доста. Пак войнска диета стана май, като лятото. Ама ми е добре за сега.
Отдадох се на кулинария , покрай тези гости. Правих домашни НВД негърчета с линд 85%, стевия, пандишпан с домашни яйца. Уникално стана. Като дете облизвах купата от шоколадовия крем.
Храната беше-шопска салата, зелена с риба тон, 3 малки ябълки, филия с домашна лютеница, остатък от пиле, остатък от сьомга. 2 парчета негърче. Абе обрах от всичко от едните гости, днес чакам другите.

От около месец не съм се виждала в огледало от врата надолу. Още не са ми го монтирали. И хич не ми е зле...И кантара не ме привлича особено.

Днес пак банкет. Лека

06.02.10
21:36

06.02-събота

Разтоварващ, тренировъчен

Тренирах по една стара програма от ВМ периода ми. Демек правих това което не обичам. Тежести...Обаче днес това ми се правеше
Чаках гости в 19.00 и точно като приготвях вечерята спряха тока.Супер...Изправи ми се косата

Тренировка
загряване стави и т.н
5 мин.крострен
3х5
клек с 16 кг
скрипец-20,20,25 кг
напади с 16 кг щанга
добро утро с 16 кг
плие с 14 кг дъмбел
ренегатско с 2 х 4 кг.Можех и с по-тежки дъмбели, ама не са гумирани и се пързалят на ламината
бицепсово сгъване с 2 х 5 кг
арнолд преси с 2 х 5 кг
3 х 30 коремни с 7,5 кг дъмбел
20-25 мин кардио
стречинг

Храна до 20.00-няма
24 часов глад беше

15.30-16.30-тренировка.Ква сила изкарах на фона на гладния ден.Малее.Можех още
20.00-ябълка
20.30-зелена салата, броколи със синьо сирене/което избягвах/, малко зеленчуци на скара, 150-200 гр пиле на грил, малко питка
21.30-много малко домашна желирана торта без захар- /кисело мляко, замр.ягоди, стевия, желатин/
22.30-2 ябълки с канела,стевия, екуиза, тиквени семки

Не ми се яде белтък, нито пък мазно, нито пък въглехидрати.Не знам какво ми се яде
Течности бая, кафе 3 бр
Калмацин, магнезии

06.02.10
21:56

казано от diva 97 на 06.02.10, 21:36:

Не ми се яде белтък, нито пък мазно, нито пък въглехидрати.Не знам какво ми се яде

Пробвай с храна ;)

07.02.10
06:51

казано от Петко К на 06.02.10, 21:56:

казано от diva 97 на 06.02.10, 21:36:

Пробвай с храна ;)

Ами да нямам намерение да я карам на фотосинтеза. Така се получи. Ще се яде вече..

07.02.10
17:36

07.02-неделя

Снощи спах само 3 часа. За сметка на това днес цял ден се излежавам и ям. То в тоя дъжд какво и да правя, де.Писах малко дипломна, но не ми спори.Цялата съм в мускулна треска.Гъррр... мразя го това усещане. Задържам и вода от това. Така ми се ходи на сауна и на йога-релак комплекс, ама няма занимания в момента. Пък покрай тези банкети сауната е лукс.

6.00-кафе, вода
10.00-кисела ябълка=глад
10.30-мощна англо-американска закуска. 2 яйца, суджуци, остатъци от сирена, домати, печен картоф с кора, печени зеленчуци от снощи.Много сол, много мазно, че и картоф.
11.30-14.30-спах с кеф
15.00-шопска, 50 гр пиле, малко снежанка
18.00-50 гр линд 85%
19.00-зелена салата с морков и риба тон-50 гр

Течности-не знам колко
Калмацин, магнезии
имам съмнения, че още ще ям и ще чукна 2000 калории в ден без движение. Каквото- такова.Действам си чрез бездействие. Гладна съм-ям. Егати крайностите пак!

07.02.10
18:24

Оу, и аз днес ям цял ден. В дъждовния ден си останах вкъщи цял ден. Имахме идея да ходим на пързалка, но всичко пропадна.

07.02.10
20:17

казано от Anelia на 07.02.10, 18:24:

Оу, и аз днес ям цял ден. В дъждовния ден си останах вкъщи цял ден. Имахме идея да ходим на пързалка, но всичко пропадна.

и ние щяхме да ходим на пързалка, обаче аз заспах.Пък и с тая мускулна треска щях да съм опасен образ с кънките. Има и такива дни. Не знам да се радвам или не като имам апетит.

Едитвам и тиквени семки-неизвестно количество

08.02.10
19:43

08.02-понеделник
То нямаше такова ядене вчера. Едвам заспах...

Днес беше един такъв “erase” ден, с нищо не остава в съзнанието.Просто си минава и заминава. Работен, студен...ама тичах де
Много ме ядосаха в края на работния ден и си обух маратонките, екипирах се и в градината. Студ, мраз, лед, но поне ми мина нервата..и малко от мускулната треска

Храна
6.00-кафе, вода/подут корем/
13.30-чак тогава огладнях- салата от зелении със сос от екуиза и зелени маслини,  2 сварени яйца вътре, чушка и хапка суджук
14.30-40 гр линд 85%
17.00-17.40-крос в морската градина
20.00-взех се пастърва обаче не ми се готвеше.В бързината - зелена салата, зад.зеленчуци с риба тон и зехтин.Част от яйце по панагюрски с 2 хапки хляб/мммм сосче/
21.00-започнах си тиквените семки и пиша дипломна.Пак ще осъмна и вероятно ще ям по-късно нещо

Задното ми бедро, рамената и ребрата ми щипят от треската. Весело сядам...

Течности 3 л
Калмацин, въглен

09.02.10
15:58

Е този ден не мога да не го опиша. Ще ми е за урок, поредния

09.10-вторник
нетренировъчен
Историята на содената питка и бабината курабия...

Преди години до нас отвориха фурна. Всеки път, като минех се носеше уникална миризма на содени курабии с мас. За тези години съм си взела само веднъж 1 курабийка. Впоследствие миризмата им ме подсети за содена питка.От месеци насам осъзнавам че ми се яде такава питка. Обаче не и не, сакън да не взема да кача. Опитите да заместя това си желание с друга храна са безуспешни и все нещо ми липсва. Не ми е вкусно, не ми е пълно. На моменти пък губя апетит, защото знам че това което ще ям не е содената питка. Тренировките пък ми вдигат апетита и трябва нещо да се яде. Та така...
Днес се събудих тотално скапана и смазана, едвам отидох на работа. При мисълта за храна тип салата-месо, риба, яйца ме заболя стомах. Взех си един малък банан за киселините. И се почна лъжене на себе си. да, да

Ядох принцеса-викам си ето с хляб е ще мирясам. Цък

За обяд - 2 яйца на омлет с пуешко и резен кашкавал, мешена салата. Тука си бях сигурна, че ще се наям и няма да мисля за курабии и питки.Цък

За десерт ядох - чаша кис.мляко със шепа замр.ягоди- още по-студено и гадно ми стана

И дойде момента да правя питка, щото вече беше нетърпимо. Тъй- яйце, 200 гр кис.мляко, сода, сол, ръжено брашно. Опече се и аз упоена от миризмата на сода, чаках да изстине с нетърпение. Обаче...ПРОВАЛ. Брашното старо, содата стара, питката в коша.Кой да чете етикета, аз толкова рядко ползвам брашно.

После хептен озверяла и инатеста отидох злобно до въпросната фурна с идеята да изям асортимента в нея. Взех си всичко, което ми напомня на содена питка и на училищните лафки.

1 бабина курабийка/много малка със сода
1 парче стандартен кекс със сода-80 гр
1 парче ябълков кекс от оня с натрошеното тесто отгоре - естествено със сода-100 гр

Като си знам инсулиновите реакции не ме питайте как подходих, ама карай. В крайна сметка изядох 1 хапка от курабията, половин парче от единия и половин парче от другия кекс. Еми не беше моя вкус.

После ме заболя черния дроб, ошашкан горкия от всичкото това и ядох

ябълка с канела и стевия, 1 орех
300 гр помело

И кво да ви кажа на фона на проблема с двете 00 в момента се търкалям.

Извода е “Никога не пренебрегвайте желанията си!”

Ами излях се, олекна ми, сега ще си пуфтя

09.02.10
17:54

Това е бил твоят зареждаш ден, посъбудила си метаболизма си, скоро не си имала такъв, така че не би трябвало много да се притесняваш, единствено това че не се чувстваш за момента добре. Не прави грешката утре да я караш само на вода, кафе и чай, утре е ден като ден от към хранене, така че си го продължи! :)

10.02.10
19:00

Мм да, така заредих вчера че още не мога да се освестя. Вечерята беше 3 сандвича и 2 сърми. Дори и не се опитах де я карам на салата, щото просто не ми се ядеше салата.
Днес във вените ми тече захар. Странно нещо е психиката. Преди не знаех, че от захарта под всякаква форма се вдига инсулина и се правят реакции ит.н. Нямала съм проблем с инсулина, даже хич. Сега вдигам инсулина, защото знам че ще го вдигна. Дори без да съм яла захар. Как да го променя това? Не съм спокойна и това ми пречи да подхождам умерено към храната. Оф..Нищо не искам да изключвам, обичам сандвичи и плодове и зеленчуци и риба и ядки и черен шоколад

10.02-пореден тежък ден, как се заредиха ужас
тренировка-крос в градината 30-40 мин
Ходих на сауна. Чак на третото влизане почнах да вадя токсини.Задръстена братче..

Храна

6.00-кафе, вода
10.00-10.40-крос
11.30-15-20 гр пуешко месо
13.00-100 гр риба тон в зехтин
15.45-17.10-сауна
19.30-цяла пъстърва във фолио, разни броколи и т.н/200 гр/ на пара с масло, зелена салата, дояждах парче сирене и кашкавал с домат и чушка

много вода, калмацин, магнезии

Лека вечер

10.02.10
19:23

Охх, това е то: вечният страх от нещо. Някои ги е страх от мазнини, други от въглехидрати.. не мога да кажа рецепта за излекуването ни от тези страхове. Моят страх е по-скоро от въглехидрати, защото вечерях пържени яйца в свинска мас :)
Но заради това сутрин ям мюсли, за да не минавам пак на ВМ. На няколко дни се случва да правя “зареждане”, което не го мисля като такова, но ми се случва в моменти на махмурлук, когато не мога да ям нищо месно или белтъчно. Ей това зареждане веднага ме хвърля един кг отгоре, въпреки че гледам да ям пълнозърнести макарони и плодове. А иначе въглехидратите не ми действат кофти, особено бързите много добре ми се отразяват  :lol: Но тях ще ги оставя за по-топло време на колоезденето по цял ден. Там друго не ме спасява.

10.02.10
19:30

Правете като мен, яжте всичко :lol: Т.е., и мазнини и въглехидрати ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 10.02.10 19:31.

10.02.10
19:32

казано от diva 97 на 10.02.10, 19:00:

? Не съм спокойна и това ми пречи да подхождам умерено към храната. Оф..Нищо не искам да изключвам, обичам сандвичи и плодове и зеленчуци и риба и ядки и черен шоколад

Ами тогава не ги изключвай! Не си от вчера във форума :) и знаеш че, ако не прекаляваш с количествата и ги ядеш в правилното време, тези неща няма д ати пречат! :) Така че горе главата :) Яж каквото ти харесва :) не виждам нищо лошо в ядките и рибата и в сандвичите(ако са от пълнозърнест хляб) :)

10.02.10
19:34

казано от Петко К на 10.02.10, 19:30:

От всичко по-малко, без крайности - това трябва да е верния път! Ама нашите “болни” психики друго мислят..

10.02.10
19:58

казано от Петко К на 10.02.10, 19:30:

Петко, ти пък къде ги видя твойте въглехидрати? Иначе ти завиждам благородно на спокойствието с което подхождаш към храната и не само.Тън-мън няма..

Ани, този страх ние сме си го създали и то съвсем съзнателно. Ние сме определили кои храни са вредни. Само като си мисля за тях мога да кача кг. Иначе не ми пука че качвам след зареждане, защото повечето е вода, пък и кг отдавна не са ми мерило за добра форма. По скоро се издразвам от факта, че позволявам нещо до контролира живота ми. Дали ще е мазнини или въглехидрати, чувствам се зависима от мислите за тях. Даже не знам кое ме побърква повече.

Инис, права си, че трябва да се хапва от всичко което ти се яде, но понякога губя контрол и прекрачвам границата на разумните количества. Или е много или е твърде малко. Забелязала съм ,ча като съм уравновесена психически, балансирам и храненето и почивката и тренировките и всичко. Мога да изям парче шоколад или хляб и да се спра без проблем. Като съм изнервена и уморена губя представа за нормално хранене. Или не ми се яде изобщо или преяждам като невидяла.

В своя защита за последните странни дни, ще посоча ПМС и студа. Тези двечките неща ми разкатават фамилийката

И все пак се уверих за последен път, че захарта е нещо с което не бива да се е..ваш. Ще се разберем все някога с нея, ама не знам кога

11.02.10
17:43

За снощи едит-2 моркова, пуешко, сирене, домат, чушка. Убих се от триптофан, ама не заспах лесно

Днес тотално съм извън орбита. Може би на пика на ПМС или поне така се надявам. Всичките му симпоми са се събрали в мен. Следобед си хванах шапката и затворих офиса с надежда да полегна. По-зле стана, направо потъвах...
Задържам вода ужасно, а ми се яде солено до безобразие. И ям..Общо взето ми се яде всичко, което ми влияе зле. Яде ми се хляб и кашкавал, много кашкавал ,леко затоплен и да се тегли на конци, даже може разтопен и направо да го изпия. И лук ми се яде.Ядох през 2 часа, но поне не въглехидрати.

6.00-кафе, вода/много подут корем/
12.30-2 яйца на омлет, шопска салата/2 домата, чушка, 1/2 краставица, сирене
14.30- 200 гр броколи запечени с 40 гр кашкавал
17.00-домат,зехтин, чушка, сирене, 20 гр кашкавал
18.30-зелена салата с червен и печен  на тиган стар лук, зелени маслини 7-8 бр, 50 гр риба тон и 80 гр.маринована сьомга от мойта домашна фабрика за мариноване

При нормални обстоятелства, храната ми е добре. Но при това задържане на течности и тоалетни спичания тази сол и зарзават ми разказват фамилийката. При все, поне инсулина ми не подскача.

Пиша рецептата за сьомгата

150 гр прясно филе от сьомга
2 лимона
1/2 глава стар лук нарязан на полумесеци
1 суп.лъжица морска сол
зехтин на око, ама примерно 20-30 мл
микс-черен, бял и лют пипер
магданоз евентуално

Смесват се всички продукти за маринатата, сьомгата се нарязва на много тънки ленти и се слага в маринатата плътно да я покрие. Затваря се с капак. Периодично се разклаща. Може да се яде на следващия ден, но след 2 дни е по-вкусна. Може да се сложи повече зехтин и сол, но на мен така ми е ок

Ще се опитам да си легна рано иначе ще се заформи семейна драма.

Помощ

11.02.10
17:52

Мисля, че си го казвала 1000000000000000пъти , но аз не мога да се сетя каква беше причината...та защо не ядеш сутрин? :) В смисъл от 6:00 до 12: 30? :) Пробвала ли си да ядеш сутрин и да видиш дали няма да ти е по-добре? :) :)

11.02.10
17:59

казано от Ines на 11.02.10, 17:52:

Мисля, че си го казвала 1000000000000000пъти , но аз не мога да се сетя каква беше причината...та защо не ядеш сутрин? :) В смисъл от 6:00 до 12: 30? :) Пробвала ли си да ядеш сутрин и да видиш дали няма да ти е по-добре? :) :)

Ами не съм гладна, никак даже. Вечерята ми е обилна и ме държи до 13.00 поне. Даже днес раничко обядвах.
Да Инес опитвала съм и да закусвам и да се храня на често по-малко, както уж е правилно. Но не ми понася изобщо. Качвам изнервям се и т.н. Принципно се храня 2 пъти, най-много 3. Обяд и вечеря и толкоз. Напоследък все меля нещо през час и хич не съм в кондиция. Но и това ще отмине на пролет...

12.02.10
19:55

12.02
Изморена съм. От всичко...Дори слънцето днес не можа да ме събуди, но все пак денят беше приличен.
И пак се уверих колко зле ми действат млечните. И пак четох неща, които знам и усещам

Тренировка, доста трудно ми беше тичането. 40 мин. по баири и стълби, предимно нанагорнище

5.40-кафе, вода
доста чистене
9.00-кафе, вода и на работа
тотална липса на глад, ама ми се тичаше и реших, че е разумно да ям нещо
14.30-2 яйца и белтък на омлет, 2 хапки маринована сьомга и свърши, домат, чушка, зехтин, 2 овесени бисквити/15 гр общо, инат съм ей/
15.00-16.00-сън
16.40-17.20-крос, не само в морската
19.30-3 филета скумрия на скара, малки ама сигурно опатках към 280 гр риба, зелена салата, домат, тиквичка на скара, 20 гр. примерно -варен картоф. Мога да ям риба до припадък...Тази хич не беше мазна, странно
21.00-3 накиснати сушени сливи с чорбата, заради тоалетните проблеми

Доста течности, магнезии

12.02.10
20:17

Защо си следиш храната (количествата де)? Нали не се опитваш да отслабнеш?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1