казано от Anelia на 12.02.10, 20:17:
Защо си следиш храната (количествата де)? Нали не се опитваш да отслабнеш?
Ами по навик. Всъщност не ги следя, просто гледам да не се оливам с белтъка заради бъбреците. Не искам да отслабвам, нито да качвам. Искам да си поддържам формата и психиката най-вече.Затова отдавна спрях да смятам калории. Единствено белтъка следя да не хвърчи. Пък 200-300 гр риба си е множко, ама поне е риба. Вкусна беше
13.02
Много динамичен ден.Изобщо не разбрах кога мина и как оцелях при това натоварване. Ама беше позитивно натоварване.За 24 часа съм била в покой само 4-5, в които се опитах да спя и не се получи
Чаках приятели на гости за вечеря и приготовленията ми запълниха целия ден. Но...успях и да тренирам.
Трябваше принципно да правя тежести, но в това слънце не ми се забиваше в залата. И все пак съчетах и кроса и тежестите в олекотен вариант и много импровизирано. Обичаме те слънце и море!!!
Тренировка
30 мин.крос с много изморени крака от търченето през деня
3х5 с
тяга с дъмбели-2х 8 кг
скрипец-20,25,25 кг
раменни преси -2 х 5 кг
странични повдигания-2 х 5 кг
ренегатско-2 х 4 кг/много ми е леко, дали се продават гумирани дъмбели по-тежки от 5 кг/
бицепсово сгъване -2 х 5 кг
коремни преси с дъмбел
вело 10 мин
стречинг
Храната днес не беше обект на мислите ми и действам по инерция- СВОБОДА, това чувствах
5.40-кафе, вода
9.00-кафе, вода
6.00-12.00-много чистене
12.30-набързо накъсана маруля с малко риба тон и зехтин, няколко парченца от пуешко месо и филе докато правих платата с мезетата, домат
13.00-15.30-остатък от чистене + приготвяне на десерта и част от предястията за вечерта
15.30-кафе
16.00-17.10-тренировка
18.00-20.00-подреждане на маса, правене на салати, печеве на разни меса и заленчуци
Е....а ми се мамата.Краката ми туптяха и не ги усещах.Бях го забравила това чувство.Преди през ден имах гости
20.00-24.00- салата, малко пиле, половин печен картоф с кора, лозова сърма постна, тиквички на туч, т.семки, черен шоколад, 3 малки ябълки, 100 гр водка с фреш от грейпфрут
Много малко храна, но много готини емоции
Легнах си пребита към 1.00 и станах в 6.00
Течности-много
Магнезии
14.02-Честит празник!
Днес се чувствам много особено. Все едно се наблюдавам отстрани.
Опитах се да легна след кафето, но не можах.
Правихме семеен джокинг с мъжЪТ, разтоварващ и зареждащ. Страхотно слънце и чист въздух.
Тичахме малко, към 20 мин, после правихме тибетски ритуали и мудри. Уникално е .Добре, че и двамата сме от една “партия”. Падаме си малко “смахнати” %-P
От недоспиването, умората и чистия въздух съм с огромен апетит. И похапнах, като бял човек днес. Имах желание да го карам на чай и вода, щото е новолуние, обаче май много разтоварващо щеше да ми дойде. Щях да издържа на инат, а не защото го чувствам
храна до 16.00-
6.00-кафе, вода
9.30-кафе, вода
10.00-10.30- енергийно, медитиращо кросче
11.00-ябълка
12.00-пиле, салата, 2 лозови сърми, част от картоф, 60-70 гр черен линд и анидор. Пфу, успя да ме приспи
14.00-15.00-сън
Оф, довечера пак маса. Имам нужда от сън..Стига празници
Вода до сега-към 2 л
Болят ме краката, но душата ми е пълна. И...пак съм гладна. Отивам нещо да ръфам
14.02.10
16:21
Абе чета те и тебе сега и стигам до изречението....и пак съм гладна....
Много странно нещо става май с нас напоследък с яденето.И аз ям да кажем в 9 сутринта и засичам,че след час съм гладна.Ям когато ям/без нзачение количеството/-и...след час отново така.Корема ми е подут,нахранена съм....усещам,че глада не е физически,а идва от мозъка и докато не ям не ми минава.Нещо като дрога-не си ли вземеш дозата,не минава.Трябва да се промени това,мамка му...ама как и аз не знам.Ще ида аз при Лазар скоро...чувствам,че той може да помогне много в тази насока:)
Мнението беше редактирано от irenaiv на 14.02.10 16:23.
казано от irenaiv на 14.02.10, 16:21:
Абе чета те и тебе сега и стигам до изречението....и пак съм гладна....
Много странно нещо става май с нас напоследък с яденето.И аз ям да кажем в 9 сутринта и засичам,че след час съм гладна.Ям когато ям/без нзачение количеството/-и...след час отново така.Корема ми е подут,нахранена съм....усещам,че глада не е физически,а идва от мозъка и докато не ям не ми минава.Нещо като дрога-не си ли вземеш дозата,не минава.Трябва да се промени това,мамка му...ама как и аз не знам.Ще ида аз при Лазар скоро...чувствам,че той може да помогне много в тази насока:)
Рени, мозъка е най-големия консуматор на енергия, а ние не го храним качествено.Как няма да сме гладни? Тренировки, работа, умствен труд и никакъв енергиен източник.Страх ни е от въглехидрати и от мазнини и от белтъчини даже, че и от калории.И кво играем???Четох статията на Ива за “мозъчните храни”.Лятото точно така се храних.Тъй като не обичам животински мазнини, смятам да наблегна на ядки, шоколад, риба, зехтин, плодове.Да видим дали ще се освестя.Трябва ми енергия да се съсредоточа. Не мога да си напиша дипломната бре...
Да съветите на Лазар и на мен ми допадат.Като извам до София може да мина през ЛТЛ за коснултация
допълвам хранта за днес 14.02
16.30-2 домата със зехтин, малко чушка, стотина грама пиле и 2-3 хапки сирене.Надявам се да не ме ослузи това количество
18.30-към 60 гр тиквени семки с филм, изцедих 1 малък грейп с власинките.Много ми се пиеше фреш
Сигурно ще ям салата с останалите стотина грама пиле
Оше вода пих
Мисля веднъж седмично да хапвам ориз под формата на манджи, макарони и разни неща с оризово брашно. С толкова кросове ми се яде нишесте.Нямам никаква енергия иначе..Явно с глутена в хляба няма да се разберем.Картофите не са ми страст особено,бобовите ме подуват, остава ориз и плодове.Всъщност даста сполучливи неща се получават с оризово брашно.
Интересна коснтатация за днес и вчера. Ядох въглехидрати под формата на ориз и картоф.Не само че нямах инсулинова реакция, ами взех че се и наядох дори и от малкото им количество. Даже ми омекотиха киселините и подутия корем.
Ще се наблюдавам другия път с по-голямо количество
Туй то
Тези дни съм изморена, имам проблеми с отделителната система, пълна липса на енергия. Затова си давам почивка
В НВД дните направо загивам от преумора. Полудавам за плодове и сладко..
15.02-нетренировъчен, почивах цял ден. Имам проблем със 00, както споменах и почти нищо не можех да ям до вечерта
Храната
6.00-19.00-вода
19.00-морков с яйце запечен, тиквичка с 2 яйца запечени, зелена салата
20.00-тиквени семки, ама ги хвърлих. Сама си задълбочавам проблемите
21.30-50 гр риба тон, 2 моркова, половин домат, много малко сирене
16.02-нетренировъчен, не мога да стана от леглото.Още проблемен корем, но реших да ям поне. Умирам за плодове и ядох такива.Дано поне помогнат за 00.Можех да пропусна другите въглехидрати, ама инсулин братче.Хладилника е празен-мъкаа
Храна
6.00-кафе, вода
12.00-яйце с домат на омлет, мешена салата
16.00- 4 сушени кайсии, 20 гр сурови орехи
16.30-150 гр пиле на грил, мешана салата, 2 моркова, филия хляб
18.30-малък банан, доста ябълки/грозни, дребни и български/
Преди малко изядох 1 бисквита по инерция.Като се почне с тези въглехидрати няма спиране..Ама бездействам си. Надявам се почивката да ми се отрази апетито-нормализиращо и успокояващо, щото иначе не знам.
Цикъла ми се бави, що ли не се учудвам
Венци се намира, аз се губя. Здраве да е.Лека
16.02.10
19:31
Дива,за отделителната система,опитай да хапваш ленено семе.Сутрин след събуждане,направо си го хрупаш.На мен много ми харесва и е много полезно от това,което четох за него.
Има такива моменти,като този в който си изпаднала в момента.Няма как винаги да си в кондиция.Сега си мисля за оня знак-Ян и Ин,ако не се лъжа-черно и бяло с точките....та доколкото си спомням/мноооого отдавна съм го чела това/,баланс универслаен няма в природата.Баланса всъщност са моментите “горе”,следвани от моментите “долу”.Т.е,няма права линия/едно положение.Баланса е всъщност редуването на такива периоди в природата,живота.След кофти момент,както се чувстваш ти в момента,неминуемо ще дойде по-добър и т.н....
А за цикъла....не смея да се обадя в моя дневник....ама и моя никакъв го няма.Обикновено при мен е нормално до 20-25 дена да закъснее,ама стана вече почти месец :roll: Такива бели ще си навлечем на главата накрая...
16.02.10
19:41
казано от irenaiv на 16.02.10, 19:31:
Дива,за отделителната система,опитай да хапваш ленено семе.Сутрин след събуждане,направо си го хрупаш.На мен много ми харесва и е много полезно от това,което четох за него.
Има такива моменти,като този в който си изпаднала в момента.Няма как винаги да си в кондиция.Сега си мисля за оня знак-Ян и Ин,ако не се лъжа-черно и бяло с точките....та доколкото си спомням/мноооого отдавна съм го чела това/,баланс универслаен няма в природата.Баланса всъщност са моментите “горе”,следвани от моментите “долу”.Т.е,няма права линия/едно положение.Баланса е всъщност редуването на такива периоди в природата,живота.След кофти момент,както се чувстваш ти в момента,неминуемо ще дойде по-добър и т.н....
:lol:
Всъщност не добрите неща са, за да научим урок. За да ни покажат, че някъде бъркаме. Като научим урока - препятствието (кофтито обстоятелство) изчезва.
Миналата седмица разправях на брат ми, който е футболист - “Победите са яката работа, брат. Учим се обаче от загубите” :)
Колкото по-добри ставаме, толкова по-малко стават загубите и повече стават победите. След това обаче от “Б” група влизаме в “А” група, а там са по-големите предизвикателства. След няколко годин в “А” група (след като сме се поучили от загубите и сме надобряли) ставаме 3-ти и играем в евротурнирите. Първата година ни опухват. Следтоваставаме 2-ри и пак играем. Представяме се по-добре и по-добре. Един ден ставаме носители на Купа Европа :)
Но Балансът няма нищо общо с нищо изброено до тук :D
Той се намира в това да се чувстваме спокйни, независимо дали в добро или лошо :)
Какво е казал Лао Дзъ за безстрастието? :)
казано от irenaiv на 16.02.10, 19:31:
А за цикъла....не смея да се обадя в моя дневник....ама и моя никакъв го няма.Обикновено при мен е нормално до 20-25 дена да закъснее,ама стана вече почти месец :roll: Такива бели ще си навлечем на главата накрая...
тадададаааааааа :)
и както са казали Queen: “Under Pressure” !
редовността на цикъла, както и интензитета на ПМС-а говорят много за душевността женска :)
но това са лични наблюдения де :) (+ консултации с други хора, които обръщат внимание на този феномен на Майката Природа :) )
поздрави
казано от Лазар Радков на 16.02.10, 19:41:
редовността на цикъла, както и интензитета на ПМС-а говорят много за душевността женска :)
но това са лични наблюдения де :) (+ консултации с други хора, които обръщат внимание на този феномен на Майката Природа :) )
Може ли да уточниш малко по подробно за душевността женска? Че не сме една две три с подобен проблем, ако е удачно тук да се коментира тази тема разбира се.... :(
казано от S_L на 16.02.10, 20:08:
казано от Лазар Радков на 16.02.10, 19:41:
но това са лични наблюдения де :) (+ консултации с други хора, които обръщат внимание на този феномен на Майката Природа :) )Може ли да уточниш малко по подробно за душевността женска? Че не сме една две три с подобен проблем, ако е удачно тук да се коментира тази тема разбира се.... :(
И на мен ми стана много интересно, защото наистина не сме една и две с такива проблеми:)))
*дивичка, сори за спама
Не спамите...това е интересно.
Емоционалните жени са по-податливи на такива дисбаланси. Това е мое наблюдение. Аз съм и слънце и облак.Типичен скорпион..Много се хапя и много си патя от това. Възпроизводителната система много се влияе от такива промени. Все пак здраво потомство трябва. Има ли “прешър” има и стопиране на системата. Не че откривам Америка. Честно казано, с годините все по-трудно ми става да осмирявам двете си АЗ в предменстуланите периоди. ЗНАМ, че е временно хормонално явление и въпреки всичко се боря с него. Естествено то се задълбочява и аз на инат продължавам да драпам. Умирам за сън, а ставам в 6.00 и си лягам в 1.00.Яде ми се шоколад, а ям огромни салати с белтъчини, яде ми се банан, а ям грейпфрут, не ми се тренира, обаче се завличам до фитнеса. Е кво му се вика на това-” Автопрешър” А решението изглежда просто в обратен ред
1.не тренирам известно време
2.ям банан
3.ям шоколад
4.лягам рано и се наспивам
Не изглежда толкова страшно така. Обаче малко закъснях с размислите.
Всъщност за липсата на цикъл при Рени и СЛ, причината е в ниския процент мазнини и оскъдно хранене, вероятно.
Алегра, при тебе определено е прешъра и претернирането, пък и малкото храна
То всеки вътрешно си го знае, ама не му се вярва
При мен слава Богу е временно явление, което май утре ще изчезне. Особено след като ометох почти цял шоколад 70 %. И все едно не е било..Много магнезии, много нещо днес.
До събота ще пиша само мисли и размишления. Ще се опитам да се поровя в себе си
17.02.10
06:10
Ooooo..не подозирах,че това е проблем при повечето от нас :roll:
Понякога оскъдната храна е проблема, но в момента при мен нещата са: доста тежки тренировки, високи нива холестерол, не съм мерила тостестерон, но предполагам е в по-голямо количество от нормално за жена и поради това-> липса на цикъл.
Това ми се случава само с тренировки с тежести. Летата доста често имам дни с 5-6 часа кардио (колело) и нямам такива проблеми щом наваксвам с храна.
За момента това не ме притеснява, защото не ми трябва овулация и цикъл. Нямам проблем с ПМС, с настроенията, с ниско кръвно или стомашни болки, свързани с тези женски въпроси.Това са добрите страни на нещата. Вчера една приятелка почти припадаше по улиците от такива “неразположения”. Не знам как стои обаче въпроса с остеопорозата. Чела съм, че при аменорея има по-голяма опасност за костите.
Бях ходила на лекар в подобен период и ми бяха изписани противозачатъчни, т.е. да си вкарвам женски хормон допълнително. Е нямаше такъв рев и нервничене за 1 месец и казах “не, благодаря”. женските хормони съкс :lol:
За повече информация можете да пробвате в гугъл athletes amenorrhea.
казано от Anelia на 17.02.10, 06:26:
Понякога оскъдната храна е проблема, но в момента при мен нещата са: доста тежки тренировки, високи нива холестерол, не съм мерила тостестерон, но предполагам е в по-голямо количество от нормално за жена и поради това-> липса на цикъл.
Това ми се случава само с тренировки с тежести. Летата доста често имам дни с 5-6 часа кардио (колело) и нямам такива проблеми щом наваксвам с храна.
За момента това не ме притеснява, защото не ми трябва овулация и цикъл. Нямам проблем с ПМС, с настроенията, с ниско кръвно или стомашни болки, свързани с тези женски въпроси.Това са добрите страни на нещата. Вчера една приятелка почти припадаше по улиците от такива “неразположения”. Не знам как стои обаче въпроса с остеопорозата. Чела съм, че при аменорея има по-голяма опасност за костите.
Бях ходила на лекар в подобен период и ми бяха изписани противозачатъчни, т.е. да си вкарвам женски хормон допълнително. Е нямаше такъв рев и нервничене за 1 месец и казах “не, благодаря”. женските хормони съкс :lol:
За повече информация можете да пробвате в гугъл athletes amenorrhea.
Ани, и аз имам наблюдения за тренировките с тежести. При мен много се вдига тестостерона и ми се обърква цикъла и то при по-висок процент мазнини от лятото. Аз също го раздавам повече кардио, като е топло и нямам проблем дори и на 41-42 кг и мазнини към 10 %. Сега съм качила, омазана, ям като разпрана и ми закъснява. Ама почнах да тренирам с тежести. Е кво да правя? Нямам намерение нито да се изследвам, нито да пия хапове.Остава ми да спра да тренирам.Ще полудея...ужас.
За остеопорозата е вярно, но пък самите тренировки с тежсети увеличават плътността на костите, тъй че се компенсира вероятно. Пий си някви добавки. И аз за сега няма да правя бебета, но имам ПМС и няма да е лошо да ми дойде, щото ще убия някой
17.02- Дет се вика “Who am i ?”
Копирах си въпросите от статията в сайта на ЛТЛ. Не че не съм си ги задавала милиони пъти, но когато ги прочетеш на друго място, а не в главата си добиват друг смисъл. Ей това е то, когато другите, когато на друго място, когато еди си кво си... А кога ще е КОГАТО АЗ...Коя съм аз? Аз съм тази която определя
* Кои са “другите”? -приятели, близки, роднини
* Какво харесват “другите”? Руса (изрусена) коса, силикон и солети вместо крака?- това аз си го харесвам.Тъй че няма да го променям %-P
* Кое е по-важно - какво харесвам аз или какво харесват другите?- важната съм аз, правя това което аз харесвам, другите се съобразяват с моето решение и са доволни или не. Техен проблем..
* Кое е по-важно за мен - здравето или външният вид? -и двете неща са важни, но никога здравето за сметка на външния вид
* Аз ли трябва да се променям според вкусовете на “другите” или ще намеря хора, с които имаме сходен вкус?-няма да се съобразявам с вкусовете на другите, няма и да търся хора със сходен на моя вкус, те сами ще ме намерят.Няма да се променям
* До колко важни са спортът и хубавата храна за мен?- много, много важни.Те ме карат да се чувствам жива. Помагат на органите и системите да работят правилно. Спокойна съм и мога да мисля
* Мога ли да постигна вътрешен покой ако следвам чужди идеали? -не, не и не НИКОГА.Убедих се
* Сигурен/а ли съм, че целите, които следвам са мои или са цели на “другите”?- напротив, сигурна съм, че много често залитам по чуждите цели. Тогава ми се изпращат сигнали, че не съм на прав път, които аз обикновено не слушам. А ТРЯБВА, за мое добро
Коя съм аз? Аз съм тази която определя СЪЗНАТЕЛНО, доверявайки се на ПОДСЪЗНАНИЕТО СИ, какво точно трябва да направи, как да постъпи, как да тренира или не, как да се храни или не, дали да се усмихва или не, и т.н
АЗ съм АЗ
17.02.10
12:38
усмивка :)
17.02-
тренировка лека
35 мин.крос в градината
3 х 30 коремни
10 мин.вело
стречинг
Отекла съм и не мога да тренирам с тежести сега. Пък и не ми се тренира с нищо
18.02- размисли
Не ми се тренира, не ми е яде “спортно”.Искам просто да лежа на дивана и да не подскачам през 2 минути
Колко струват 2 кг. СУЕТА?
Липса на свобода
Липса на сън
Липса на вкус към храната, като храна
Липса на желание за излизане с приятели
Липса на нормални вегетативни реакции
Депресия
ПМС
Жестока преумора
Овълчване/затваряне в себе си/
Твърде скъпо идва...И аз няма да плащам тази цена
казано от diva 97 на 18.02.10, 19:01:
Липса на свобода
Липса на сън
Депресия
ПМС
Жестока преумора
Овълчване/затваряне в себе си/Твърде скъпо идва...И аз няма да плащам тази цена
Колко много си права, за пореден път...
18.02.10
19:58
Дива,много добре казано!
Не ми се тренира, не ми е яде “спортно”.Искам просто да лежа на дивана и да не подскачам през 2 минути
Липса на свобода
Липса на сън
Депресия
ПМС
Жестока преумора
:-) Много вярно!
И всъщност когато спреш толкова да го мислиш, то само си идва на мястото ;)
Мили дами, благодаря за съпричасността. На гръкляна ми беше стъпило това което написах и като го написах го осъзнах.Баси изречението :P
19.02- почивам. Тоест буквално нищо не правя.
Липсват ми старите, училищни чествания за Левски. Как си съсипахме историята само...Срамота
Днес се видях в огледало в цял ръст за първи път от 2 месеца. И...не изпитах нищо.Безразлично ми беше. Всъщност е много хубаво да нямаш огледало, защото отново се намесва любимата ни СУЕТА
Доста се обездвижих тези 2 дни, но само така ще си вкарам мислите в ред. Много ми се тичаше днес и ми се разхождаше, но не излязох.Нямах сили, можех да се напъна на инат, но не и този път. Отидох само до пазара да си купя плодове и туй то.
Толкова е измамен спортния серотонин, че губиш тънката граница между удоволствие и доза.
Храня се предимно плодово-зеленчуково-ядково. Не съм на ОКБ, най-вероятно.Вечер ям яйца обикновенно, /намерих си домашни/с много малко сирене, . Гади ми се от пиле, от червено месо от салами, от тиквички и броколи даже. Искам НЕ анаболни плодове и зеленчуциииии.
Ето малко размисли по този повод.
Лятото-
-през деня- сезонни плодове, печени или сурови ядки, тук там яйце, риба тон, малко сезонни зеленчуци
-вечер - риба/пиле, яйца/, сезонна салата, сезонни зеленчуци в големи количества
-плаж, тренировки, енергия на макс
Зимата
-през деня-уж същото
-вечер-уж същото
-без плажа, пак тренирам, енергия на 0, храната не ми стига
Стигнах до извода, че просто зимните продукти карат организма да гладува и енергията пада. Днес си направих експеримент. Ядох около 50 гр домашни орехи.Сама си ги чупих. Веднага ми светна...Честно.
То не остана до пролетта. Този преходен февруари, кофти ми влияе.Черен е.....
19.02.10
22:20
казано от diva 97 на 19.02.10, 20:47:
То не остана до пролетта. Този преходен февруари, кофти ми влияе.Черен е.....
Излизай на слънчице,помага :-)
19.02.10
22:26
17.02-
тренировка лека
35 мин.крос в градината
3 х 30 коремни
10 мин.вело
стречингОтекла съм и не мога да тренирам с тежести сега. Пък и не ми се тренира с нищо
18.02- размислиНе ми се тренира, не ми е яде “спортно”.Искам просто да лежа на дивана и да не подскачам през 2 минути
Липса на свобода
Липса на сън
Депресия
ПМС
Жестока преумора
Има Надежда за жените :)
(утре да идеш в общината и да пуснеш една молба да ти сменят името на Надежда :lol: )
20.02.10
05:26
Дива, прекалено много се взираш. Пропускаш голямата картинка.
А тя е:
1. Аз съм здрава
2. Семейството ми също са здрави
3. Обичам ги
4. И те ме обичат
5. Обичам себе си
6. Красива съм и съм жена
7. Живеем в чудесен нов апартамент, който заедно сме изградили с общи усилия
8. Няма нищо сериозно което да пречи на щастието ни
Горе главата! Не си мисли лоши неща, защото така никога няма да видиш хубавите. Аз ноември, декември и отчасти януари бях яко долу, до един преломен момент в който проведох разговор със себе си .... Какво си казах си е моя работа - факт е, че на следващият ден при влизане в залата лазар ми каза “Ти си друг човек”.
ПП
Самоубеждаваш се, че животът ти ще стане по-добър, когато се задомиш, когато имаш дете, а след това и второ...
После се разстройваш от това, че децата ти са все още малки и се надяваш че всичко ще се оправи, когато те порастнат...
Следват грижите за това, че те стават тинейджъри и ти трябва някак си да се справиш с тях. Вярваш, че ще станеш по-щастлив, когато те излязат от своите “...найсет” години...
Самоуспокояваш се, че животът ти ще се подобри, когато съпруга/та ти разреши своите проблеми в работата си, когато си купиш по-нова кола, когато си вземеш отпуската, когато напълно излезеш в пенсия...
Но истината е, че няма по-добро време за това да се чувстваш щастлив, от СЕГА!!! Ако не СЕГА, то кога?
Животът ти винаги ще е пълен с предизвикателства. По-добре е да приемеш нещата такива, каквито са и да стремиш да бъдеш щастлив СЕГА, без да гледаш нищо...
Струва ти се, от дълго време, че почти... още малко и..., животът ти ще започне. Истинският живот! Но винаги е изниквало някакво препятствие на пътя. Сурово изпитание, което е трябвало да преминеш. Дали работа, която е останала недовършена или време, което е било нужно да посветиш или пък дълг, който е трябвало да заплатиш. И веднага след това ще можеш да заживееш...
Но истината е, че всички тези препятствия, са на практика истинският живот!
Защото, няма път, който да води към щастието. Щастието – Това Е самият ПЪТ.
Затова, наслаждавай се на всеки момент!
Не е нужно да чакаш да завършиш училище или да започне учебната година. Да чакаш да загубиш 10 лева или да заработиш 10 лева. До деня, в който ще имаш работа, до женитбата, до вечерята в петък или закуската в неделя сутринта. До получаване на нова кола, до изплащането на всичките вноски. До пролетта, до лятото, до есента, до зимата. До първо или петнайсто число на месеца. Когато пуснат любимата ти песен по радиото, когато умреш, когато се родиш отново... преди да си решил да бъдеш щастлив.
Запомни:
истинското Щастие е в самото пътуване, а не в крайната цел! И няма друго време и място, в което може да се чувстваш щастлив, освен... Тук и Сега!
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 20.02.10 05:50.
казано от Лазар Радков на 19.02.10, 22:26:
17.02-
тренировка лека
35 мин.крос в градината
3 х 30 коремни
10 мин.вело
стречингОтекла съм и не мога да тренирам с тежести сега. Пък и не ми се тренира с нищо
18.02- размислиНе ми се тренира, не ми е яде “спортно”.Искам просто да лежа на дивана и да не подскачам през 2 минути
Липса на свобода
Липса на сън
Депресия
ПМС
Жестока преумора
Има Надежда за жените :)
(утре да идеш в общината и да пуснеш една молба да ти сменят името на Надежда :lol: )
То второто ми име е Надежда, ама фамилията ми е Инатова и там се бъгвам.Ще сменяме фамилията май :-P
казано от Венцеслава Атилова на 20.02.10, 05:26:
Запомни:
истинското Щастие е в самото пътуване, а не в крайната цел! И няма друго време и място, в което може да се чувстваш щастлив, освен... Тук и Сега!
Венци, това е самата истина.Балансът и щастието сами те намират, когато си вярваш и се обичаш до такава степен, че да се пуснеш по течението и да си се довериш изцяло. И за хранене и за тренировки и за всичко останало. За жалост при всеки има период на зануляване и равносметка. Твоят е бил от ноемри до януари, пък моя е обикновено до януари-март. Равносметката е много важно нещо и аз не смятам да се правя, че всичко е наред. НЕ Е наред, докато ги имам съмненията в себе си. Затова обичам тези периоди. Ще мине...ще се обичам и ще си вярвам повече от миналата година и от по-миналата, това ще ми отвори очите за нови неща, които не съм забелязвала досега..
П.П Кефя ти се много.Само не претренирвай пак
П.П 2 Слънцето наистина прави чудеса
20.02-не мога да повярвам че пиша февруари с това топло време
Много хубаво не е на хубаво. Кви са тия температурни рекорди? Налягането се мени като лудо и аз полудявам с него.Леле колко чувствителна съм станала.Ужас.Нищо нормално не остана на този свят вече, даже и времето. Хората полудяват, природата полудява.
Иначе ме радват мартеничките по сергиите, кокичетата и калинките по балкона.Даже и оса си имах тази сутрин.
Тренировка-въпреки че не го приемам за трениране.
35-40 мин.крос в морската и из града
10 мин бавно ходене
10 мин бързо/спортно/ ходене
Малко се натварих психически. Хората са като стадо.Никаква ориентация и никакво уважение към тичащите. Виждат те и не се дърпат.Баси >:( На всичко отгоре са разкопали плажната алея и всичко е в кал и багери.Стана месец вече се прибирам кална, все едно съм била в Камбоджа.
Обичам ябълки. Плодовете ми действат смиряващо. Месото ме прави агресивна. Искам да съм смирена сега.
Храната ми е нещо от този род
6.00-кафе, вода
9.00-кафе, вода
11.00-фреш от грейп, вода
13.00-фреш от грейп вода
14.00-зелена салата с варено яйце
15.30-кафе, вода
16.00-17.00-крос
17.30-ябълка
19.30-зелена салата, тиквички на туч, 150-200 гр пиле на грил
20.30-тиквени семки, шоколад 80 %, ябълка
вода към 3,5 л
Нищо общо със спортно хранене, но ми е добре така. Вчера хапнах плодове, салата с риба тон, сурови орехи през деня и яйца вечерта. И ябълки разбира се.
Утре е семейния крос.Ще си го правим традиция.
Малко по-спокойна съм
21.02.10
11:00
Дива,и аз съм в такъв пероид май....няколко дни ям “по учебник”,няколко-каквото ми се яде.Тези дни хапвам каквото ми се хапва.Гледам да е макс.”невредно” уж...ям мноооого плодове...обичам ги и ми се ядат...и защо да не ям?Портокали,ябълки,мандарини...
М/у другото не бях вкусвала досега тоя Линд 80% и днес си взех да го опитам.....еееее,няма такава отрова.Едно парченце може да ти убие желанието за сладко.100 пъти повече предпочитам плод някакъв.
21.02.10
11:10
Ау ,80% шоколад супер е ,аз имам един любим,в който на 100 г има 670 калории,е тва е отровата ;-P
А 90% пробвали ли сте.Тва май ще е бая екстремно.
Иначе дива,мен най-ми харесва тренировката от всичко :-)
Рени, както и да го погледенш 80-85% какао си е много близо до 100%.Няма как да е сладък.Обаче е аз го обожявам, само дето снощи вампирясах и не можах да спя. Интересното е че ако изям няклоко парченца ми се приспива, но аз хапвам поне 60 -70 гр и ефекта е обратен. И шоколада и плодовете ми дават много енергия и се чувствам добре, да не кажа че и либидото ми повишават. Между другото снощи в 23.30 ядох и няколко ореха с 1 смокиня и положението стана страшно %-P
В крайна сметка за мен е важно да ям така че да имам енергия, да съм хормонално уравновесена, да ми е вкусно и естествено храната да е качествена. Мисля че на този етап го постигам.Дори не си следя калорийния баланс. В някои дни ми се яде повече в други по-малко.Но ям това, което ОБИЧАМ. Режимът ми на хранене си е типична войнска диета без да искам. Не мога да ям през деня.Заспивам, не мога да се концентрирам, тежко ми е. Естествено не всеки ден е така, но сега е тъй и точка. Преситена съм от белтъчини.Почивка малко....
Маратонче, пробвала съм 99 % на линд.За жалост не става да се яде чист, но е перфектен за сладкарски истории. “Тренировката” и аз си я харесвам. Мога денонощно така да си тренирам..
казано от diva 97 на 21.02.10, 11:51:
...
И шоколада и плодовете ми дават много енергия и се чувствам добре, да не кажа че и либидото ми повишават.
...
Ами кажи го де :-P За плодовете незнам, но какаото е известен афродизиак ;) т.е. колкото по-черен шоколада, толкова по-добре :) А пък и ако може да люти (черния Линд с чушките, ммм) най-добре ;)
Като говорим за енергия, днес щях да откача.Утре ще си патя вероятно, но ще му мисля в движение. Важното е че днес ми е гот.
Тъкмо се отекох от ПМС и днес заредих с оризови въглехидрати. Имах време за готвене и мерак, най-важното...тъй че
21.02-неделя
тренирвока 1 - крос 35 мин в свински ръст, както му се викало
Тренировка 2 - реших да атакувам залата
2 мин.вело, мързеше ме
загрявка стави
3х5
-клек с 20 кг-мога и с доста повече явно, но без стай за клек не мога да кача щангата на врата
-скрипец, 20, 20, 25 кг
-напади с 2 х 8 кг-този път с гуменки.По-стабилна съм
-гребане с щанга 20 кг
-плие с 15 кг
-арнолд преси с 2 х 5 кг
-ренегадско с 2 х 5 кг-уф пързаля се на тоя ламинат
-бицепсово сгъване с 2 х 5 кг
-3 х 20 коремни с диск 15 кг
15 мин вело
стреч
Не се уморих, но както казах утре ще си патя вероятно.Пък може и да не, за разнообразие
Днес се отдадох на шетане и готвене, демек раздавах го домакиня. Направих на всеки по нещо, което обича. Пък на мен си направих това което ми се яде за момента
Храна
7.00-кафе, вода/заспах в 2 и 30 снощи/
10.30-кафе, вода
11.25-11.50-крос, съвсем непредвиден измежду дъжд, слънце и вятър
13.00-3 резена печена тиквичка, 20 гр пиле от снощи, демек 1 хапка
15.00-ябълка
16.20-17.20-тренировка фитнес
19.00-зелена салата, 200 гр пил гърди във фолио, бамя и др на пара със зехтин
20.00-в момента хапвам страхотен ябълков кекс с оризово брашно и домашни кокоски...Ммммммм. Многооо кекс и много въглехидрати, ама вкусно
С Ани сме си прочели мислите :-P
Много вода, 1 чай, магнезии
Ще видим пробата с безглутенови въглехидрати как е .Ако не се подуя утре, занчи ориза е ок, а хляба е тотално шът.
казано от diva 97 на 20.02.10, 20:23:
6.00-кафе, вода
9.00-кафе, вода
13.00-фреш от грейп вода
15.30-кафе, вода
16.00-17.00-крос
17.30-ябълка
20.30-тиквени семки, шоколад 80 %, ябълка
Дени, мисля че ти е малко храната мила, сега си разменяме ролите..и в предните дни пак така...
казано от S_L на 21.02.10, 18:18:
казано от diva 97 на 20.02.10, 20:23:
6.00-кафе, вода
9.00-кафе, вода
13.00-фреш от грейп вода
15.30-кафе, вода
16.00-17.00-крос
17.30-ябълка
20.30-тиквени семки, шоколад 80 %, ябълкаДени, мисля че ти е малко храната мила, сега си разменяме ролите..и в предните дни пак така...
Малко е за през деня, ама вечер наваксвам. Вкусно ми е така и леко през деня. Няма да е за дълго.Такъв ми е периода. Пък и за почивинте дни е по-добре така.
казано от diva 97 на 21.02.10, 18:21:
Малко е за през деня, ама вечер наваксвам. Вкусно ми е така и леко през деня. Няма да е за дълго.Такъв ми е периода. Пък и за почивинте дни е по-добре така.
Явно наистина периода ти е такъв, но скоро ще отмине сигурна съм и ще започнеш да хапваш нормално и през деня, щом вечер апетита ти се повишава, мисля че организма ти си наваксва това което през деня не си му дала, не мислиш ли и ти така?
Мнението беше редактирано от S_L на 21.02.10 18:29.
казано от S_L на 21.02.10, 18:28:
казано от diva 97 на 21.02.10, 18:21:
Явно наистина периода ти е такъв, но скоро ще отмине сигурна съм и ще започнеш да хапваш нормално и през деня, щом вечер апетита ти се повишава, мисля че организма ти си наваксва това което през деня не си му дала, не мислиш ли и ти така?
Ами аз по принцип хапвам обилно вечер, така е било винаги. Може би е вид наваксване, както казваш, но не го правя планувано. Сега разликата е че ям повече въглехидрати или мазнини на вечеря, а лятото например ми пада апетита и не мога да ям такива количества. Съответно ставам щърбел. Съответно есента и зимата ям двойно повече и после пак въртележка. Колко простичко изглежда и е всъщност. Дет вика Венци, да не му мисля много много
казано от diva 97 на 21.02.10, 18:39:
Ами аз по принцип хапвам обилно вечер, така е било винаги. Може би е вид наваксване, както казваш, но не го правя планувано.
Да, аз съм далеч от мисълта, че е планувано, просто ти така си си свикнала, всеки си е изградил някакъв режим и си го спазва, преценя сам за себе си кое му се отразява най-добре. Колкото и пъти да си закусвала сутрин, винаги казваш, че не ти е било добре, явно наистина това е твоя режим. Майка ми също хапва предимно вечер /до колко е здравословно, това е отделен въпрос/ от много години насам и въпреки това изглежда много добре, така че вече не вярвам на всеобщо приети твърдения за броя хранения за деня..
Сега разликата е че ям повече въглехидрати или мазнини на вечеря, а лятото например ми пада апетита и не мога да ям такива количества. Съответно ставам щърбел. Съответно есента и зимата ям двойно повече и после пак въртележка. Колко простичко изглежда и е всъщност. Дет вика Венци, да не му мисля много много
Зимата като, че ли всички ядът повече и това е нормална реакция на организма на който му е нужна повече енергия. Колко ли им е лесно на хората, които дори за 5 мин не се замислят какво слагат в устата си и нямат нашите грижи, но аз не страдам от това, така ми харесва, така го правя, но наистина Венци е много права, когато не ги мислим много нещата те се случват така както ги искаме.. :)