Nikolayo.. Нова програма, нов принцип, ново тяло!

Темата е заключена.
Прескочи до:

Vonok4ec(или там както е), а аз какво казвам, господине ?! Кака реши, че американците нямат мотивация?! Трябва да изкажеш негативизъм, нали :)
Айде и гените дойдоха... Генът се преодолява!

BU

20.03.10
22:16

Така е..като влязох в залата нямах ген,сега имам!  :lol:  :lol:

20.03.10
22:19

Нали за това отиваш в залата, за да моделираш!

20.03.10
22:30

казано от Миро на 20.03.10, 21:58:

Еми то си зависи и от гена. Николайо има дебели крака и слаби ръце,хем е 80-85 кг. А аз съм 72-75 и още миналото лято имах 38 ръка. А на снимките ми е 39 и след тренировка стигаше 40,5-41 см. Не че искам да се хваля нещо. Нико едва ли ще има такива ръце и след 5 години. Лоши гени,Николайо. Каквото и да правиш ще надебеляваш в краката,а ръцете ще останат като клечки  ;-)

Човече с тебе мога да умря от смях. Голям смешник си. Добре, че се включваш по някога, но жалкото е, че не изскачаш с нови реплики, ами се повтаряш.
Просто си някакъв “филмиран космясал чичка”, който въобще не знае къде се намира :) :) :)

20.03.10
22:54

казано от Миро на 20.03.10, 21:58:

Еми то си зависи и от гена.

В случая нито една от целите му не зависи от гена.

21.03.10
10:58

Няма смисъл да тренираш по-начина по който тренираш като не си набавяш нужния протеин. Тука вече не е въпрос на мотивация, желание и преодоляване на предизвикателства. Просто със 100 и по-малко грама протеин няма смисъл. Парите които даваш за зала отиват на кино.

21.03.10
11:16

казано от alabalaa на 20.03.10, 22:12:

Верно, 50% си е ген, но останалите 50% зависят от него ;) Що пък да не ги направи?
Само кинти да има и ще ги направи.

:lol:  Айде моля ви се само да не почваме с глупостите за гена. Ако имаше значение Гена, аз още да съм 70 кг чирус с голям гъз и тесни рамене, както преди 3 години.
Няма значение гена, има значение парите, които ще се инвестират в тялото и диетата. Разбирам го Николайо, иска му се на момчето релефна и голяма ръка, но парите са главният фактор, който го спира. Затова Николайо, трябва да избираш - или режеш и парите за кафенцата и дрешките и инвестираш в замразено пилешко филе на 5лв/кг от Метро или след няколко месеца пак ще се вайкаш че си на 35 см ръка, а килограмите растат ама на сланинки.
Фитнесът е един изключително скъп спорт, само протеина на прах ти е около 100 лв месечно, като това е ДОПЪЛНИТЕЛНО към нуждата ти от белтъчини дневно. Разбира се може и да си тренираш за здраве като чичковците в моята зала, които правят по 15-20 повторения в серия уж за релеф, а всяка година си седят със същите шкембета.
Така, че ако искаш да има прогрес, трябва да се правят жертви, разбирай инвестиция. Аз тренирах 5-6 години като лежанката ми беше константа - 60-70 кг, никакъв прогрес нямах. После схванах, че моята работа няма да стане ако не се наливат пари за храна и качествени добавки.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.03.10 11:21.

21.03.10
11:23

казано от Aleksandar Marinov на 21.03.10, 11:16:

казано от alabalaa на 20.03.10, 22:12:

Верно, 50% си е ген, но останалите 50% зависят от него ;) Що пък да не ги направи?
Само кинти да има и ще ги направи.

:lol:  Айде моля ви се само да не почваме с глупостите за гена. Ако имаше значение Гена, аз още да съм 70 кг чирус с голям гъз и тесни рамене, както преди 3 години.
Няма значение гена, има значение парите, които ще се инвестират в тялото и диетата. Разбирам го Николайо, иска му се на момчето релефна и голяма ръка, но парите са главният фактор, който го спира. Затова Николайо, трябва да избираш - или режеш и парите за кафенцата и дрешките и инвестираш в замразено пилешко филе на 5лв/кг от Метро или след няколко месеца пак ще се вайкаш че си на 35 см ръка, а килограмите растат ама на сланинки.

Много си прав.
Ще стане една година стаж. Разбира се, че съм доволен, но се усеща, че има застой от около 3 месеца.
Нормално е всеки да напредне в началото, а после да разбере, че за да се продължава напред трябва да има добро ядене!
Аз никога не съм се хранил добре. Тоест ям много, но белтъчините са малко..
До колкото знам трябва да правя поне 150 на ден. Трябва да разгледам насам/натам и да започна да си купувам точните храни.
8 лв. на ден за ядене бих ги давам, стига да науча какви храни (богати на повече белтъчини) да взимам и да не са толкова скъпи.

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 21.03.10 11:24.

21.03.10
11:30

Затова и ти казах - намерил съм пилешко филе на Метро 5 лв/кг. Сега ще има промоция след 25ти и ще го вземеш на 4,83 лв! Запаси се с няколко килограма във фризера.
Извара - на метро има една хубава, около 3лв/кг.
Пилешки дробчета - около 2 лв/кг. Това май е най-евтиният ти източник на протеин, защото в 100 гр имаш 16 гр протеин.
Яйцата - вече са скъпи, затова не ти ги препоръчвам. Ако намериш на 20 ст, взимай веднага.
Всичко това ще си го купиш оттам, където работиш. Вече нямаш оправадание, че не може да си набавиш 150 гр протеин дневно.

Успех!

21.03.10
12:35

Сашо, казвам че 50% е ген, щото мога да ти покажа един приятел дето нищо не яде и има уникалното тяло. Айде  сега кажи ми, че гена няма значение.
Всичко е от значение.

21.03.10
13:03

100 % гена има значение, съдя го по мен и по още стотици трениращи , в това не може да се спори. Но да се оплакваш ,че не можеш да се промениш заради гена това вече е оправдание. Можеш да имаш прилично тяло стига да искаш, но ген не моеш да промениш. Моя ген е големи крака и малка ръка, но се старая и се получава добре. Човек трябва да има мотивация и желание, да за съжаление парите са този определящ фактор.

21.03.10
14:29

Да бе колеги, това имах и аз предвид, но явно не сте ме разбрали. Гена има значение наистина, но не е определящ! Човек има ли желание ще се промени и ще направи тялото, което иска. Гена определя това,че едни го постигат по-лесно, а други по-трудно с едни и същи средства. Някои много трудно може да постигнат целите си, но не е невъзможно.
Аз не съжалявам такива, на които оправданието им е работата, гаджетата, кафенцата с “приятели” и т.н Нищо едно от изброените не пречи на човек да се храни здравословно и евтино. Джънка наистина по-скъпо от здравословна храна. А тези, които казват “фитнеса не е всичко” и неща от този сорт, е те могат да се простят някога да имат добри тела.Ако човек е упорит и борбен в живота, това си личи и в залата. Е смятайте тези, които казват, че фитнеса не е всичко и спират да тренират, колко са упорити и в останалите аспекти от живота си. Имам наблюдения върху такива мои познати, които по цял ден лежат, спят и хленчат, че нямат пари, но същевременно и не правят НИЩО по въпроса.
Важното е човек да не се отказва и да не оревава света, че всички могат да направат яки тела,само не и той, както правеше един пишман спортист от форума.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.03.10 14:32.

21.03.10
15:49

А аз как да разбера какъв ми е гена? Преди да започна да тренирам ръцете ми бяха към 29, а краката сигурно 51,52, гръдната към и тя доста малка. Виждаха ми се ребра и всичко.
Прасеца по принцип ми е слаб, но то всички се оплакват от това. Въпреки това преди да започна да тренирам бе с 2-3 санта по-слаб!
Китките и глезените в момента също не си ги харесвам, но пък преди да започна да тренирам и те бяха по-слаби.

Мога да кажа само, че ми е ген - АКО НЕ ЯМ ПО МНОГО ДА ОТСЛАБВАМ, което пък като се замисля от една страна е добре, защото колкото и каквото да ям не се виждам с “чак толкова много” изхвръкнал корем ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 21.03.10 15:53.

21.03.10
15:56

Между другото втория пост на Сашо много ми хареса! Евала!

Застоят е нормално състояние за хора, които бързат пред вятъра. По въпроса за стажа наскоро дадох пример с чистачката в училището ни - аз учех с нейните внучета, а тя след средното е започнала да чисти в училището. Е, с нейния огромен стаж не можеше да се мери с нашия, но ние можехме да умножим 5*8 или да цитираме “Аз съм българче...”.
Та така и Николайо - тръгна с буустери и сплитове и упс, застой. Е, какво друго да се очаква от новак :)
Ръка 40 не е проблем с обикновена храна и без никакви добавки. Всеки може да я направи. Аз съм със слаби кости, почнал съм с 29,5см, ял съм каквото има у нас и съм имал 41см ръце. Приятели, с които съм тренирал или тренирал, са минали 40-те санта без да пият нищо и без диети и много протеин.
Сашо е прав за една голяма група, която иска 40санта ръка, но цял ден лежи и се оплаква. Има и друга група ощетени - това са тези, които претренират.
Вземете робите от галерите на времето - не са ги избирали по генетика, а цял ден са гребали. Някои са умирали, други са оцелявали, но всички с оскъдна храна без добавки са имали гърбове, заради които даже лесно ги откривали, ако са избягали. Е, днес е същото - някой може да направи 40санта ръка със сплит за олимпийци, но повечето успяват като се ОТбожествят и започнат да тренират като нормални хора.
Вижте във форума хората, които го направиха - започнаха да тренират цялото тяло, все едно са начинаещи и постигнаха успехи - неразбиращият от тенис дръпна доста след като се отказа от сплитовете и взе да прави 5х5.
За 40санта ръка ген не трябва!

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 21.03.10 17:12.

казано от Oranje на 21.03.10, 17:10:

неразбиращият от тенис дръпна доста след като се отказа от сплитовете и взе да прави 5х5.

Това предполагам бе насочено към мен :D

21.03.10
17:56

Oranje, доста добри примери даваш. Евала за вниманието, а относно 5/5 - от доста време мисля да я започна. Само, че не мога да разбера след кат свърша да правя системата, пак трябва да се връщам на сплит и всичко ще бъде доста сложно си мисля..

След това минаваш на двоен сплит :) Можеш да направиш и един цикъл на мляко и клек, преди това.

Няма нищо сложно. Тренираш си цялото тяло, дали ще е 5х5 или нещо друго, няма голямо значение. Когато видиш, че ти остава малко до тялото на състезател по класически културизъм - делиш на 2, като си избираш бутам/дърпам, или торс/крайници, долна/горна или к’вото се сетиш.На 3 и повече делиш чак когато вече може да се пуснеш на регионално аматьорско състезание.
Не знам, може би е модерно да тренираш по сплит, или пък мацките да ти пускат като споделиш на кафето, но не виждам смисъл за някой с твоята физика да е с отделен ден за ръце.
За една година трябва да си разбрал, че не си генетически свръхнадарен, нито на Сашо на икономическите възможности за стакване на работещи продукти, така че слез на земята и тренирай качествено. Дали ще си концентричен сгъвач или ще растеш - изборът е твой.

21.03.10
18:58

@ Nikolayo, ще ти дам един пример, който съм изпробвал лично:

Мойта генетика е такава - малки ръце - големи крака, но не се оплаквам, защото започнах да работя за подобряването
и виждам резултата в огледалото.
През месец Януари тренирах по (не знам дали мога да я нарека програма, защото ми дойде отвътре) :

Понеделник:
1. Клек - 10/12 повт с малки килограми от порядъка на 40 - 50 кг.
2.Тяга - 10/12 повт също с малки кг.
3.Бенч с дъмбели - 10/12 аналог на горното
4.Разтваряне с дъмбели в страни 10/12 ........
5.Бицепсово сгъване с дъмбели прав 10/12 .....
6.Разгъване на дъмбели над глава прав 10/12 .....

Вторник - почивка, Сряда - същата тренировка, Четв. - почивка и Петък - същата тренировка. Без почивка между сериите.

Работеше идеално, и после си направих сплит ( 1 година докато разбера какво работи за мене), от който съм доволен за сега.

Успех!

22.03.10
11:11

Blahzay @ Благодаря ти, но ще започна 5/5.

Oranje @ Благодаря отново за всичко!

1-ви април е дата-та !!! Нещата, които трябва задължително да направя от началото на април са:
1. Да разпитам как/какво трябва да се подготвя за приемните изпити
2. Да откажа цигарите!
3. Започвам 5/5 и започвам да си купувам само и само качествена храна..
4. Тичане редовно в почивните дни от фитнеса..

Ще ми е трудно само 2-рото нещо, но ще го преодолея! :)
Апък и като се замисля цигарите ми на ден хем, че са малко са си 1.50 + кафета към 2 и нещо. За тези пари мога да си взема някакво месо..

Всичкото това го правя понеже за 1 година толкова много се влюбих в боди билдинга, че бих зарязал всичко друго странично. А вече ще стане една година стаж и застоя ми от 3 месеца ме дразни.
Ще се постарая!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 22.03.10 11:27.

22.03.10
11:15

А така, надъхай се яко !

22.03.10
11:45

Здравей :) . Ще спазваш точно силовата 5х5,която Oranje е постнал във форума или ще импровизираш :)

22.03.10
12:17

казано от vortex на 22.03.10, 11:45:

Здравей :) . Ще спазваш точно силовата 5х5,която Oranje е постнал във форума или ще импровизираш :)

Ще спазвам точно тази, която Oranje e постнал - да! Само ще видя как ще я съставя, че до колкото гледах там трябва да си избирам и “нещо като допълнителни упражнения” ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 22.03.10 12:18.

22.03.10
12:47

Ок,ще следя с интерес.Успех!

22.03.10
13:04

Ако нещо може да те изкара от застой, то това са силовите тренировки!

22.03.10
14:10

казано от vortex на 22.03.10, 12:47:

Ок,ще следя с интерес.Успех!

Благодаря ;)

казано от radostin radev на 22.03.10, 13:04:

Ако нещо може да те изкара от застой, то това са силовите тренировки!

Явно е така.. :)

22.03.10
14:13

22 Март 2010

Тренировка - Крака

1. клек - 60х10, 70х10, 80х10, 90х10, 100х10
2. сгъване - 50х10, 50x10, 50x10
3. разгъване - 35х10, 40х10, 45х10
4. повдигане с щанга зад врат на Смит машина за прасец - 80х15, 80х15, 80х15

* Сила - 5/5
* Напомпване 5/5
* Времетраене - 45 мин.

Съвсем спокойно мога да направя 15-ка със 100 кг. Почти никаква подготовка днес, но тренировката бе невероятна, така както винаги, когато тренирам крака!
По време на креатина клекнах 5 пъти със 110 кг. Сега почти съм сигурен, че ще направя 5-ца със 120 кг, че дали не и повече. Мисля да пробвам след някоя и друга тренировка.

Това лято на плажа ще изскачам с “плувки” ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 22.03.10 14:14.

22.03.10
18:22

Аз пък ти предлагам да почнеш по програмата на Бил Пърл от начинаещ  5 месец , докато не стигнеш някъде 14-16 -ти таман тогава ше си на двоен сплит , ще си изградил основата. След това можеш да почнеш 3х8 , 5х5,6х6,8х8,10х10,5/3/1 , ОВТ и каквото ти дуща иска ... Таман плана за 3 год. напред ти е готов :) Не сериозно програмата на Бил е много добра и по - добре почни с нея. :)
По-здрави

малко извън темата, но чичо гугъл непомогна, къде я има програмата на Бил Пърл?

24.03.10
14:05

казано от Vladoboy на 22.03.10, 18:22:

Аз пък ти предлагам да почнеш по програмата на Бил Пърл от начинаещ  5 месец , докато не стигнеш някъде 14-16 -ти таман тогава ше си на двоен сплит , ще си изградил основата. След това можеш да почнеш 3х8 , 5х5,6х6,8х8,10х10,5/3/1 , ОВТ и каквото ти дуща иска ... Таман плана за 3 год. напред ти е готов :) Не сериозно програмата на Бил е много добра и по - добре почни с нея. :)
По-здрави

казано от Станимир на 23.03.10, 14:53:

малко извън темата, но чичо гугъл непомогна, къде я има програмата на Бил Пърл?

Мерси за информацията, но не мисля да тренирам по тази програма ;)

24.03.10
14:09

Разгледах и 5/5 доста добре и прецених, че ако започна по тази програма трябва да пропусна упражнения като разгъване и сгъване за крака, а също и прасец, раменни преси и т.н.
Абсолютно съм категоричен, че не искам да карам без тези упражнения, защото за мен те са важни ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 24.03.10 14:10.

24.03.10
14:14

Не знам къде си гледал, обаче в 5х5 програмите има клекове и тяга, които предостатъчно тренират краката, както и раменни преси (милитъри преса значи раменна преса от стоеж). Ама ти си знаеш, тва са само моите 5 стинки.

24.03.10
14:15

Разгъването за крака не е важно упаржнение, аз примерно никога не съм го правил. Раменните преси ги има в 5х5 и са задължителни. И прасеца никой не те кара да го пропускаш.

24.03.10
14:30

казано от inspect на 24.03.10, 14:14:

Не знам къде си гледал, обаче в 5х5 програмите има клекове и тяга, които предостатъчно тренират краката, както и раменни преси (милитъри преса значи раменна преса от стоеж). Ама ти си знаеш, тва са само моите 5 стинки.

казано от Петко К на 24.03.10, 14:15:

Разгъването за крака не е важно упаржнение, аз примерно никога не съм го правил. Раменните преси ги има в 5х5 и са задължителни. И прасеца никой не те кара да го пропускаш.

Задните ми бедра винаги са били слаби. От слаби, може би ги направих нормални, но си изостават и затова не искам да пропускам упражнението сгъване.
Понеже колената са ми малки и така се създава илюзията за слаби крака в долната част на бедрата, което наистина е така, разгъването ми помогна доста за стажа ми до момента. Когато седна, капачката ми на коляното не е така изхвръкнала както преди, защото квадрицепса го “покрива”!
Имам още доста да напредвам, обаче в квадрицепсите.
Ето за това не искам, и не искам да пропускам тези 2 упражнения.

24.03.10
16:03

Зарежи тея сгъвания и разгъвания, краката ти ще дръпнат много с тая програма.Тягата и клека всяка тренировка наистина действат !

24.03.10
16:08

Тягата си товари прилично задната част на бедрото(или аз не правя нещо както трябва?)

24.03.10
17:00

Бедрено...к’Во?!?!?! :snake:

Абе, човече какви са тия глупости? Зарежи всички машини. Използвай само свободни тежести! Не виждъм особен смисъл в силов период да правиш упражнения на машини, само биха те изтощили. Пази силите за базови движения. ;-) 

Римската тяга е невероятно  упражнение за задно бедро! Нападите също са добри.

Към септември 2009 направих прехода от МАСА към СИЛА. Наистина отначало ми беше трудно да не правя допълнителни упражнения (машини), но с времето разбрах че това е грешка.  В силовата тренировка всички упражнения трябва да са базови и със свободна тежест! Можеш да направиш някоя серия за трицепс или бицепс в края на тренировката, стига да е със свободна теж.......

Ето ти примерна тренировка:

1. клек
2. лег
3. набиране/гребане
4. кофи
5. Бицепс с лост или дъмбели
——————————————————————

1. тяга
2. военна
3. набиране
4. трицепс ( лег с тесен хват/френско)

Мнението беше редактирано от radostin radev на 24.03.10 17:10.

25.03.10
15:29

Нещо не съм навит. Пак казвам, че не тренирам, за да ставам състезател. Тягата и клека като цяло са упражнения, които не ми трябват особено.
В залата където тренирам има 2-3 “батки”, които от доста години ми казват, че са зарязали такива упражнения и повече наблягат на машини.
А като ги гледам са си доста добре.
По скоро ми казват да си гледам кръста и да се пазя, а не да се изхвърлям с големи килограми на тези упражнения.

Аз клякам, защото ми доставя удоволствие, но тягата не я харесвам.

Относно 5/5 не съм много навит вече и ще трябва да помисля.

А тея батки в залата казват ли ти преди да зарежат клека и тягата дали са ги правили? Иначе кръстът се заздравява от ПРАВИЛНОТО изпълнение на тягата, не от тоталното й махане от програмата. Един нетрениран азотно буустиран венясъл тип по-лесно ще се контузи докато се навежда над 40кг-мова чалга тупалка, отколкото един трениращ редовно тяга и клек над някоя с 2х400 кубика ;)
Ако животът ти ще мине зад бюрото, в секса ще си само отдолу, никога няма да се навеждаш да вдигнеш нещо, никога няма да носиш обувки с връзки и т.н. - не ти трябват тяга и клек, разгъвай/сгъвай си на машината.
И само за информация: състезателите са минали периода на тежките клек и тяга и не ги правят от години с големи килограми, а може и въобще да не ги правят, защото целта им е да се състезават в бодибилдинга - затова и повечето им упражнения са на машини - обработват детайлите. Виж, състезателите в другите спортове си правят клек и тяга.
Всъщност може и да не ходиш в залата, направо слагай ланеца и си готов - истински бг мачо.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 25.03.10 15:42.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1