Съвет за начинаещ?

28.04.10
13:31

Добър ден :] От скоро се запалих по бодибилдинга, и въпреки че едва ли ще някога ще съм на нивото на повечето от вас тук, ми си се иска да поправя някои грешки, които съм допуснал.(Т.е. сланинки) От 2 седмици вече ходя на фитнес, по 3 пъти на седмица, като ползвам следната програма, качена на вашият сайт: Цък . Но се натъкнах на проблем и то от не-малките :] Тази програма се оказа абсолютно невъзможна за изпълнение в рамките на час и 30-45 минути, а и като бонус към края на тренировките вече съм толкова капнал, че не мога да довършвам сериите правилно и като цяло ползата е нулева.
Въпросът ми е дали ще е удачно да премина на някоя друга програма, която разделя упражненията на 3 дни от седмицата? Главната причина за сега да следвам тази програма е, че пише че е за начинаещ.(А аз като 16 годишен младеж без особен опит си попадам точно в тази категория) И ако преминаването към друга програма няма да е проблем, можете ли да ми дадете поне малка насока? (Прегледал съм повечето от програмите тук, но както казах начинаещ съм си :} ) Благодаря ви предварително.

PS: И понеже видях в други теми, че е препоръчително да дам мерки: 175см/64кг. :}

Темата беше редактирана от Mekanism на 28.04.10 13:33.

28.04.10
14:09

Аз не съм на ЧАК толкова плачевно ниво де :] От предното лято с малки прекъсвания не съм спирал да правя разни упражнениица вкъщи, но те са с леки дъмбели и като цяло от тях мисля че вече съм взел всичко, което може да се вземе.А за набирания и кофи - не знам, явно ръцете ми са слабички защото ми е дооста трудно да направя повече от 3 набирания.. и все пак, други мнения? :}

Намери си друга програма за начинаещ. Те не са създадени, за да ти се смеят в залата и по форумите, а са направени за начинаещи - подготвят те за по-трудни и тежки тренировки след време, когато ще си НЕначинаещ.

28.04.10
16:26

Програма от качена в BB-team или другаде? Като цяло единствения ми проблем с тази програма е липсата ми на сила към края, защото тренировката се проточва доста, а все пак съм и към края на учебната година..

28.04.10
17:50

Избутване на дъмбели от полулег го махни и прави 4 серии повдигане на щанга от лег. Махни коремните преси (абсолютно безполезно упражнение). Евентуално можеш да махнеш бедреното сгъване и бедреното разгъване и да ги замениш с лег преса или хакен клек машина, но по 4 серии. Не е задължително да спазваш точно програмата, нагласи си я според тялото и възможностите си. :)
А пък ако продължава да ти е трудно, мини на лек тридневен сплит.

28.04.10
19:18

Какъв по-точно да бъде сплита? Можеш ли да ми дадеш идея :? :]

Мнението беше редактирано от Mekanism на 28.04.10 19:24.

28.04.10
19:23

казано от Mekanism на 28.04.10, 19:18:

А според вас тази програма + 1 упражнение за бицепс ще бъде ли пи ефикасна?

Бицепса е малък мускул. Две упражнения са му напълно дастатъчни. ;)

28.04.10
19:25

казано от DaMp370 на 28.04.10, 19:23:

казано от Mekanism на 28.04.10, 19:18:

А според вас тази програма + 1 упражнение за бицепс ще бъде ли пи ефикасна?

Бицепса е малък мускул. Две упражнения са му напълно дастатъчни. ;)

Е, във тази дадена програма къде е упражнението за бицепс?Смисъл, аз ли греша или да добавя 1-2 упражнения?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1