Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

17.06.10
03:28

Твоя дневник ми беше любим. Всеки ден като прочета Разсъних се лесно и се чувствам добре. , това някак си ми действаше и на мен. Казвах си щом този човек може да бъде на “6” седем дни в седмицата, значи и аз трябва да се стремя към това. Успех с новия сезон и се надявам да не ни изоставиш тотално.

В крайна сметка мисля, че не е разумно да се генерират такива количества неготивни емоции в чест на шепа ограничени хора, неспособни да виждат по-далеч от носовете си. Дневникът продължава, доста подробно премислих нещата. Първата ми реакция беше доста емоционална, но темпераментът ми е такъв по принцип. Днес ще споделя подробно впечатленията си от REDuction PM.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.10 03:51.

17.06.10
03:48

казано от Кольо Пияндето на 17.06.10, 03:31:

В крайна сметка мисля, че не е разумно да се генерират такива количества неготивни емоции в чест на шепа ограничени хора, неспособни да виждат по-далеч от носовете си. Дневникът продължава, доста подробно премислих нещата. Първата ми реакция беше по-емоционална, но темпераментът ми е такъв по принцип. Днес ще споделя подробно впечатленията си от REDuction PM.

Много се радвам, че си променил решението си. Харесва ми да чета дневника и най-вече частта с описaнието на общото мнение за физическото състояние днес.

ПП - вчера, като прочетох решението за затварянето на дневника, даже ми стана криво, а сега съм доволна от промененото решение  :) .

Мнението беше редактирано от T-X на 17.06.10 04:49.

Като типичен Овен често реагирам остро. Сега просто избистрих мнението си и възприемам един среден вариант.

Ще направя и леко разширяване на информацията, която записвам тук.
Благодаря за добрите думи, наистина. Не подозирате колко много ме мотивират...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.10 04:12.

17.06.10
04:41

Много се радвам че си променил мнението си. Welcome back.

казано от Кольо Пияндето на 17.06.10, 04:02:

Благодаря за добрите думи, наистина. Не подозирате колко много ме мотивират...

По скоро ти не подозираш колко много надъхват твойте постове. Да не говориме че 70% от женската аудитория на форума няма да те остави на мира, ако решиш да спреш дневника.
едит: малко ти оспамих /няма да се сърдиш/

Мнението беше редактирано от Fallen на 17.06.10 04:42.

17.06.10
04:47

казано от gips на 17.06.10, 04:41:

Да не говориме че 70% от женската аудитория на форума няма да те остави на мира, ако решиш да спреш дневника.

Тук си много прав....
Ники, радвам се че ще си успял да се наложиш над негативните емоции и оставаш с нас. Спаси се от хипер мега спам в скайпа от моя страна :))

17.06.10
06:15

Ей!Няма да оставяш дневника да няма туп-туп!;)
Шегата настрана, но дневника е изключително интересен и полезен за твоите съфорумци, така че не си го и помисляй!:)

17.06.10
07:17

И аз се включвам към апела, дневникът ти е много интересно четиво :)

Така... първо да пожелая слънчево настроение на всички наоколо с ето тази песничка:

казано от gips на 17.06.10, 03:28:

Твоя дневник ми беше любим. Всеки ден като прочета Разсъних се лесно и се чувствам добре. , това някак си ми действаше и на мен. Казвах си щом този човек може да бъде на “6” седем дни в седмицата, значи и аз трябва да се стремя към това. Успех с новия сезон и се надявам да не ни изоставиш тотално.

Хе... разбира се, че може, макар определено понякога да не се получава. Днес, например, се разсъних доста трудно, дори се “побутнах” с едно двойно кафе. От някъде дойде някаква умора (имам идея от къде), но хич не съм в настроение да лягам и да я чакам да отмине! :-P Истината е, че все повече се убеждавам колко е важно човек да се храни адекватно. Товаря се на моменти наистина повечко и ако допусна умората да ме събори, рискът от контузии се увеличава, губи се инерцията в тренировъчния процес, губи се контрола върху физическата форма. На мен това се отразява особено силно на настроението, започвам да се чувствам некомфортно и някак... половин човек. Толкова съм свикнал със спорта, че ми е трудно да почивам повече от една седмица. Категорично доброто физическо състояние ме прави спокоен, уверен, разумен и устойчив в ежедневието, колкото и налудничаво да звучи. Отплеснах се в лирично отклонение май... :lol: Изобщо не се съмнявам, че и ти (също като мен) можеш да бъдеш “на гребена на вълната” непрекъснато. Е, има и моменти, в които не се получава, нормално е... но на другия ден се тръгва с усмивка и пълна мощност на “машината”, газейки всички негативни емоции.

По скоро ти не подозираш колко много надъхват твойте постове. Да не говориме че 70% от женската аудитория на форума няма да те остави на мира, ако решиш да спреш дневника.
едит: малко ти оспамих /няма да се сърдиш/

Хайде сега... да се сърдя? За какво? Приятно ми е да спорим, да си даваме идеи, да се говорим и глупости... Снощи много мислих за този дневник и изобщо за присъствието ми в този форум. Може би няма нужда да разискваме тази тема, но просто искам да запазя мира около себе си. Взе мощно да ми писва от малки ограничени хора, а аз съм човек, който има съвсем различни мечти и цели от това да пилея сили и нерви за подобни персони.

казано от karpi на 17.06.10, 03:48:

Много се радвам, че си променил решението си. Харесва ми да чета дневника и най-вече частта с описaнието на общото мнение за физическото състояние днес.

От известно време се каня да въведа допълнителна точка в записките - добавям и няколко думи за храната в съответния ден.

казано от libra на 17.06.10, 04:47:

Ники, радвам се че ще си успял да се наложиш над негативните емоции и оставаш с нас. Спаси се от хипер мега спам в скайпа от моя страна :))

Skype остана off-line снощи не защото ме е страх от спам... Куче със салам плашиш! :lol:
Бях уморен, имах доста домакински задачки...

17.06.10
07:40

Да не говориме че 70% от женската аудитория на форума няма да те остави на мира, ако решиш да спреш дневника.

Count me in ;)

казано от Кольо Пияндето на 17.06.10, 07:25:

Толкова съм свикнал със спорта, че ми е трудно да почивам повече от една седмица. Категорично доброто физическо състояние ме прави спокоен, уверен, разумен и устойчив в ежедневието, колкото и налудничаво да звучи. Отплеснах се в лирично отклонение май... :lol: Изобщо не се съмнявам, че и ти (също като мен) можеш да бъдеш “на гребена на вълната” непрекъснато. Е, има и моменти, в които не се получава, нормално е... но на другия ден се тръгва с усмивка и пълна мощност на “машината”, газейки всички негативни емоции.

И аз днес си мислех точно това. Анализирах настроенията си и периодите, когато съм в кофти настроение. Оказа се, че това са дните с лошо време, когато нямам възможност да карам колело или с много работа, когато нямам възможност да спортувам каквото и да е. А ако съвпадне и с болест на детето, съвсем се сдухвам.
Днес обаче е супер ден, започнах с колоездене, после качвах 1300 стъпала, след малко ще ходя на фитнес за горната част, следобяд ще ходя да копая едно трасе за спускане и вечерта в 19 пак ще карам колело. Чувствам се чудесно, няма претоварване, защото така съм свикнала и гледам храната да обезпечава енергийните нужди.

Мнението беше редактирано от Anelia на 17.06.10 07:47.

17 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 яйце, сирене (75 g), диетичен сладолед Mr. Sweet’s ZERO (5-6 чаени лъжички)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.3. Обяд - пушено пилешко бутче на тиган, огретен (около 300 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - 3 големи кюфтета на скара, 1 яйце, боб по манастирски (200 g), 1 краставица
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (40-50 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки - не

4. Общо мнение за храненето днес - гони ме глад днес, може би наваксвам някакъв моментен недостиг на енергия. Сладоледът на Mr. Sweet’s определено е по-вкусен когато е леко отпуснат (извадих го от фризера за известно време преди да хапна от него). Ванилията (поне за мен) е много приятна - лек вкус, не е прекалено сладък. Добавянето на парче сирене променя “тежестта” на стандартната за мен закуска и така тя става доста по-ефективна като хранене според моите усещания. Вечерта се съблазних от едни разкошно изглеждащи и миришещи кюфтета и реших, че като го карам през просото - ще го карам до край, та си взех и боб по манастирски. Купих си “нов модел” извара на Дядо Либен - извара Fitness с търговската марка Frezco. ще разузная повече, тази търговска марка май не е случайна. Ето какво пише на етикета (за 100 g продукт):
- състав - обезмаслена суроватка, обогатена със суроватъчен протеин (Whey protein), без добавени сол и консерванти
- мазнини - 0.7 g
- въглехидрати - 1.3 g
- белтъчини - 22 g
- енергийна стойност - 100 kcal / 419 kJ
- белтъчна енергийна стойност - 88 kcal / 368 kJ
На вкус - както всички обезмаслени извари, нищо забележително. Olympus си остава фаворит за мен...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се сравнително трудно днес, но снощи легнах късно и май не ми достигна времето за почивка. Поразбудих се, пих едно солидно кафе и бързичко дойдох “на фокус”. Тонусът е добър, но съм подозрителен към тежестта в краката, която ми попречи снощи да тренирам на високи обороти. Крака тренирах във фитнеса в събота, в понеделник просто хвърчах в залата за волейбол, във вторник правих гръб, но снощи директно си омекнах... Както и да е, минало - заминало. Възможно е да са се комбинирали няколко фактора, защото вчерашният ми ден беше доста натоварен служебно и вечерта в залата просто губех концентрация. Реших днес да не тренирам в крайна сметка. Почивката е не по-малко важна от тренировките.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.10 20:10.

17.06.10
09:39

казано от Кольо Пияндето на 17.06.10, 09:29:

17 юни 2010

.... Крака тренирах във фитнеса в събота, в понеделник просто хвърчах в залата за волейбол, във вторник правих гръб, но снощи директно си омекнах... Както и да е, минало - заминало. Възможно е да са се комбинирали няколко фактора, защото вчерашният ми ден беше доста натоварен служебно и вечерта в залата просто губех концентрация.

Заради това аз не тренирам вечер, а сутрин преди работа. Може да ти хареса...
Така и така ставам рано...

казано от inis9 на 17.06.10, 09:39:

Заради това аз не тренирам вечер, а сутрин преди работа. Може да ти хареса...
Така и така ставам рано...

Ранобудник съм, определено. На фитнес гледам наистина да ходя рано сутрин (по-хладно е, има по-малко или никакви хора и да - няма нервно напрежение). Преди всичко на фитнес мога да отида сам. С волейбола, обаче, нямам избор - часовете са фиксирани, а и не мога да играя сам все пак...

Дойде време да напиша впечатленията си от REDuction PM на Controlled Labs.

Този продукт представлява интерес заради принципно различния механизъм на действие. Най-препоръчваните в момента работещи фетбърнъри имат силен термогенен ефект, съдържат солидни дози стимуланти на нервната система и енергетици. REDuction PM е различен (съдържа валериан!), буди леко недоверие с това, че се приема преди лягане и действа нощем. Всички сме срещали “вълшебни” хапчета, за които се обещава, че работят докато лежим пред телевизора с бира и чипс в ръка... Е, бях любопитен да опитам и го направих. Обръщам внимание на това, че хранителният ми режим категорично не е като на човек, търсещ сваляне на килограми. Физическото натоварване, обаче, хич не е малко. На практика запазих храненето и спортния си режим, за да получа (евентуално) ефект само от REDuction PM. В резюме:
- удобство при приемане - таблетките са продълговати, относително едри, но нямат остри ръбове и се преглъщат лесно. Производителят препоръчва да се приемат с поне 350-400 ml вода. Усещах едва доловим послевкус на валериан след като ги глътна.
- термогенен ефект - няма
- влияние върху съня - не знам до колко си внушавам, но в изминалите 2 седмици спя по-дълбоко и спокойно. Не се будих дори ако съм изпил повече течности преди лягане (за да ходя до тоалетна). Е, в резултат на това сутрин се насочвам към тоалетната с отривист спринт... :lol:
- влияние върху телесното тегло - свалих 2 kg. Започнах експеримента при тегло 88 kg, в момента съм 86. Меря се на един и същи кантар, облечен по един и същ начин, като се замисля - и по едно и също време от деня.
- влияние върху телесните мерки - преди | след
    ~ талия - 84 cm | 83 cm
    ~ ханш - 101 cm | 99 cm
    ~ бедро - 60 cm | 60 cm
Нормално, няма от къде да дойдат големи разлики.
- влияние върху общата визия - ще направя отново 2-3 снимки. По моя преценка визуалната разлика е практически незабележима. В крайна сметка съм намалил теглото си с малко повече от 2%, което не е кой знае колко много и не очаквам да е забележимо.

Толкова... въпрос на организъм и възприемчивост към дадената комбинация от съставки (inspect сподели, че не е доволен от ефекта). Смятам, че REDuction PM ще се комбинира много добре с читав термогенен фетбърнър (като Fyre, OxyElite Pro и други). Начесах си крастата! :lol: Ако съм пропуснал нещо - питайте смело...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.10 16:18.

17.06.10
15:22

казано от Кольо Пияндето на 17.06.10, 11:19:

Ако съм пропуснал нещо - питайте смело...

Какво следва сега? Ексмерпиментите ти се въртят главно около чистенето. Чистиш ли чистиш. Ще идеш на море с перфектно изчистено тяло. Кога мислиш да направиш някой тест за маса?

17.06.10
15:53

казано от gips на 17.06.10, 15:22:

казано от Кольо Пияндето на 17.06.10, 11:19:

Ако съм пропуснал нещо - питайте смело...

Какво следва сега? Ексмерпиментите ти се въртят главно около чистенето. Чистиш ли чистиш. Ще идеш на море с перфектно изчистено тяло. Кога мислиш да направиш някой тест за маса?

А така, тествай дека + метан  :-)

17.06.10
16:30

Кога мислиш да направиш някой тест за маса?

Не ми се вярва да направи тест за маса... маса и волейбол ми звучи много несъвместимо. Докато продължава да тренира сериозно, не ми се вярва да видим този “тест”, поправи ме ако греша Ники.. :)

Мнението беше редактирано от libra на 17.06.10 16:31.

Хе... До морето имам достатъчно време да се угоя (при добро желание)!  :lol: Шегувам се, разбира се...

Либра е права. Сега продължавам с храненето и тренировките в същия дух - поддържам постигнатото и една прилична (но не максимална) спортна форма. Експериментите ми се въртят около чистенето, защото (уви) съм от хората, които относително лесно качват килограми не точно по местата, където те са най-естетични. :) От една страна се съблазнявам да опитам “прочутия” кре-алкалин. Какво ще постигна - трудно мога да преценя предварително, не съм приемал креатинови продукти до сега. От друга страна, обаче, мускулната ми маса в момента е почти на границата, след която ще ми бъде по-скоро пречка, от колкото предимство в залата за волейбол. Преди всичко аз съм волейболист (все още, макар прогресивно застаряващ, ама... :lol: ). Трябва ми сила, в това съмнение няма, но в баланс с качества като отскокливост, подвижност и сръчност, експлозивност в отскока и стар на късо разстояние, специфична издържливост, рефлекси и т.н. От едно ниво нататък развитието на мускулатурата ограничава споменатите характеристики. В непосредствено предстоящото бъдеще ще си поиграя с дозировката на цитрулин малата. Искам да намеря оптимално работещата доза при мен, защото тази добавка вероятно ще е част от суплементарния ми режим през есента, заедно с ВСАА (вероятно отново Xtend) и бета аланин.

казано от korpusito на 17.06.10, 15:53:

А така, тествай дека + метан  :-)

Точно този тест мисля да го пропусна... :-P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.10 16:54.

18 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 яйце, сирене (75 g), диетичен сладолед Mr. Sweet’s ZERO (5-6 чаени лъжички)
1.2. Втора закуска - 1 бутилка Weider Muscle Protein
1.3. Обяд - таратор, свинско филе (180 g), грах (250 g), 1 кисело мляко (на айран), череши, лешници (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко с 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе и щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - 1 пилешко шишче (около 120-130 g), печени картофи (200-220 g), 1 яйце
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (40-50 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки
3.1. При втората закуска - 50 g протеин

4. Общо мнение за храненето днес - в движение съм днес и затова менюто ми е не е стандартното за мен. Готовите протеинови напитки (като този Muscle Protein на Weider или Syntha-6 RTD на BSN) са наистина страхотен вариант за моменти, в които нямаш време и техническа възможност да седнеш на маса и да ядеш нормална храна. Да, относително скъпи са, но пък имат солидна трайност и не е лоша идея човек да има 2-3 бройки за “черни” дни в хладилника. Не съм така гладен като вчера (т.е. огладнявам нормално). Изварата днес я дояждам и продължавам нататък с тази на Olympus. Може да съдържа най-чистия супер-мега-гига-турбо Whey protein, но не ми е вкусна.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Разсъних се бързичко и тонусът през деня е идеален. Успях да дремна час и половина следобед, много добре ми се отрази (като на всеки възрастен човек! :-P ). Днес също няма да тренирам, но от утре пак се хвърлям.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.06.10 16:00.

19 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички мед, 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза матричен протеин, щипка канела), 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 яйце, фъстъци (около 40 g), диетичен сладолед Mr. Sweet’s ZERO (5-6 чаени лъжички)
1.3. Обяд - 1 троен Whopper (Burger King (blush) ) и овчарска салата
1.4. Следобедна закуска - шейк (1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 лъжица ленено семе, щипка канела, малко какао)
1.5. Вечеря - 1 пилешко бутче на грил, печени картофи (200 g)
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко, фъстъци (около 40-50 g)

2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate + 10 g комплексни аминокиселини
3.2. След тренировка - 21 g матричен протеин

4. Общо мнение за храненето днес - след тренировка бях огладнял звероподобно. Напоследък няколко пъти си взимам ръжен пълнозърнест хляб Вита - доста ми допадна на вкус. На обяд ле-е-екинко залитнах с еди junk food, но бях в движение и ми се прияде. Имам и още един “грях” с храната - 2-3 шоколадови бисквити, малко пуканки и наистина малко чипс, по време на мача Холандия - България...  8-) Победата и играта на нашите момчета заслужаваха тази моя “жертва”! :D Абе... като цяло храната ми не е особено изпипана днес, ама... надявам се ще “заблудя” тялото си, че идва разхайтено junk-хранене...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - чудесна сутрин, събудих се отпочинал и свеж, за броени минути се разсъних. Тренирах отлично, доволен съм много. Клякането - 4 чудесни работни серии по 8 повторения със 100 kg. Като цяло - отличен тонус и доста сила. Напади и качвания - с щанга 40 kg, без затруднение направих по 4 серийки. Почивката ражда шампионите... така казват хората!  8-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Получих отговор от Mr. Sweets! Ето за какво помолих чрез email:

Здравейте!
Казвам се Николай Хаджииванов и съм от София.

Преди броени дни видях в търговската мрежа Ваши продукти и те силно ме заинтригуваха. Купих си сладолед Mr. Sweet’s ZERO Vanilla, оказа се превъзходен на вкус! До колкото видях на етикета, той е подсладен с полидекстроза, малтодекстрин, сорбитол и аспартам. Бих искал да знам какви количества от тези подсладители съдържат сладоледите Ви от серията ZERO. Надявам се, че това не представлява фирмена тайна. Интересът ми е породен от старанието ми да се храня правилно и здравословно, а Вашите продукти изглеждат подходящи за всеки, който желае това.

Ще се радвам на отговор от Ваша страна. Благодаря Ви предварително!

С уважение и пожелание за усмихнат ден!
Николай

Ето го и отговора на производителя:

Здравейте, г-н Хаджииванов,

Благодарим ви за интереса към нас и нашите продукти.
Относно цитираните продукти сме предоставили информация на етикета за съставките и хранителните стойности, както и с какви съставки постигаме сладост на продукта. Конкретните пропорции са фирмена тайна, но мога да ви уверя, че са съчетани в оптимален баланс.
Надявам се, че сте имали възможност да опитате и трите вкуса от Зеро линията. За нас е интересно кой е предпочитания от вас вкус?

С пожелание за хубав ден,
Методий Пейчев

Както и предполагах, не харесват много-много идеята да разкажат колко аспартам има в сладоледите им, но в крайна сметка се чувствах длъжен да попитам. Категорично мисля, че тези продукти са подходящи за “начесване на крастата”, без да представляват калорийно-въглехидратна бомба. Разбира се, за стотен път ще кажа - дозата прави лекарството и отровата. Приемаме аспартам неизбежно, въпросът е колко.

На кутията от сладолед Carte D’Or Toblerone пише, че 100 ml са 55 g. Ако приемем, че обемното тегло на ZERO е подобно, то една голяма кутийка от него тежи около 300 g (защото е 550 ml). Аз я изядох на 4 приблизително еднакви порции...  (blush) В тези около 75 g сладолед би трябвало да има около 6.5 g въглехидрати, почти 4 g белтък и смешно количество мазнини. Е?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.06.10 18:20.

19.06.10
09:28

казано от Кольо Пияндето на 19.06.10, 06:43:

Закуска - 3 чаени лъжички мед, 1 яйце

Тук ако добавиш и малко сусамов тахан ще се получи една доооста добра предтренировъчна бомба :P

казано от Кольо Пияндето на 19.06.10, 06:43:

Категорично мисля, че тези продукти са подходящи за “начесване на крастата”, без да представляват калорийно-въглехидратна бомба. Разбира се, за стотен път ще кажа - дозата прави лекарството и отровата. Приемаме аспартам неизбежно, въпросът е колко.

Така... не мога да се сдържа...и това е породено от факта, че като видя думата аспартам ме побиват тръпки /признавам си, имам МНОГО лично отношение към него/. Това твое начестване на крастата си мисля че ти причинява добър “damage” :) Ако в дните на прием на този сладолед огладняваш повечко, да не се чудиш от къде идва. Почти на 100% съм сигурна, че стабилно са го наблъскали с подсладители и за това не искат да споделят тази малка “тайна”.
Умолявам те, спри го... ;)))
Не сериозно, как можеш да го ядеш при положение, че знаеш всъщност каква химична отрова е? На мен лично при прием ми докарва такова виене на свят, че все едно съм се напила, надрусала и подобни...огладявам, освирепявам, стърже ми корема...На теб май добре ти понася?

Ако не друго, аспартамът задържа вода :) Мен като билдър ме интересува, теб като волейболист не толкова :D

Като му гледам хранителните стойности може да си правиш следтренировъчен шейк от : подсладолед :) , протеин, вода :)

казано от libra на 19.06.10, 09:28:

Тук ако добавиш и малко сусамов тахан ще се получи една доооста добра предтренировъчна бомба :P

Хммм... сусамовият тахан се оказа една доста прилична идея за източник на мазнини, така е... В момент като този, обаче, не ми се струва подходящ. Ставам от сън и малко след това ми предстои тренировка - трябва ми бърза енергия и протеин след гладуването през нощта. Мазнинките в тахана са ОК, но в случая енергията от него ще дойде доста след като съм приключил тренировка, тъй като хапвам около 40-45 минути преди да започна натоварването. Освен това таханът леко ще забави усвояването на другата храна, а в случая нямам полза от това.

Ако в дните на прием на този сладолед огладняваш повечко, да не се чудиш от къде идва.

Категорично нямам такива наблюдения. Ако в даден ден ме гони животински глад, значи в предишните 1-2 дни съм се натоварил повечко без да компенсирам.

Почти на 100% съм сигурна, че стабилно са го наблъскали с подсладители и за това не искат да споделят тази малка “тайна”.
Умолявам те, спри го... ;)

Ясно е защо не искат да споделят колко аспартам слагат...  ;) Аз по принцип нямам проблем със сладките неща и те не ме съблазняват нетърпимо. Хапвам, но... то се вижда колко често. Сега изядох този сладолед, но не смятам да го превръщам в ежедневие. Права си, аспартамът не е добра идея и в това спор няма. Хайде помисли, обаче, в колко храни го слагат (явно или не) и дали можем да избягаме напълно от него. Естествено, желателно е да бъде сведен до минимум или 0.

Не сериозно, как можеш да го ядеш при положение, че знаеш всъщност каква химична отрова е? На мен лично при прием ми докарва такова виене на свят, че все едно съм се напила, надрусала и подобни...огладявам, освирепявам, стърже ми корема...На теб май добре ти понася?

Описваш ми симптоми, които ме накараха да отворя широко очи - при мен такива неща няма, никога не е имало.

казано от Владимир92 на 19.06.10, 10:37:

Ако не друго, аспартамът задържа вода :) Мен като билдър ме интересува, теб като волейболист не толкова :D

Абе... водата му е най-малкия проблем на аспартама...  :D

казано от Владимир92 на 19.06.10, 10:37:

Като му гледам хранителните стойности може да си правиш следтренировъчен шейк от : подсладолед :) , протеин, вода :)

Между другото, идеята е добра - до се ползва като овкусител.
С ръка на сърцето, обаче, бих предпочел чисто какао или канела за тази цел.

20 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички мед, 1 яйце
[тренировка 1]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 яйце, пилешки гърди (около 80-100 g, от пиле на грил)
1.3. Обяд - 1 пилешка пържола на скара, 1 голям печен картоф с грах, боб, маслини и кисели краставички, фреш от портокал
[тренировка 2]
1.4. Следобедна закуска - шейк (1 доза матричен протеин, щипка канела)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, леща (300 g), 1 яйце, 1 домат
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко, фъстъци (40-50 g)

2. Тренировка
2.1. Тренировка 1 - фитнес - гърди, бицепс, корем (гърдите с дъмбели)
2.2. Тренировка 2 - спининг (40 минути)

3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка 1 - 1 доза Endorush
3.2. По време на тренировка 1 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate + 10 g комплексни аминокиселини
3.3. По време на тренировка 2 - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.4. След тренировка 2 - 21 g матричен протеин

4. Общо мнение за храненето днес - вчера малко “охлабих” храната, време е да мина към нормален режим. Ако се замисля... хич не се притеснявам от такива неща. Днес (след първата тренировка) мога да кажа: Junk food - егати Power-a! (muscle) Сандвичи с месце от пиле на грил се оказаха чудесна идея. По обяд бях в движение и се оказах в Mall-a. По препоръка опитах картофите на Gringos - потвърждавам, чудесни са, изядох си картофа с кората! Чудесен вариант за всеки, който е там и се чуди какво да хапне. Е, добавих една мръвка, но то си е в реда на нещата, нали? Днес отново забравих да си купя извара, затова съм на кисело мляко преди лягане. Не е същото, но е компромисен вариант все пак.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но сравнително бавно се разсъних. Няма умора, но вероятно заради дъжда навън бях малко по-дълго сънен. Няма място за отстъпление, обаче - бях се навил за една солидна тренировка за гърди днес, а и другата седмица тренировките ми във фитнеса ще са разтоварващи, та... глътнах една доза Endorush и отидох в залата. Докато отида се разсъних и тренирах чудесно - тежко, с много сила и относително интензивно. Отличен тонус! Ето акцентите на днешната ми тренировка във фитнеса:
- избутване на дъмбели от наклонен лег - 1 серия х 10 повторения с 25 kg-ови дъмбели и 3 серии х 8 повторения с 30 kg-ови дъмбели
- избутване на дъмбели от лег с обратен наклон - 4 серии х 8 повторения с 30 kg-ови дъмбели
- флайс от наклонен лег - 4 серии х 8 повторения с 25 kg-ови дъмбели
Доволен съм наистина много. Натоварих се чудесно!
На спининга се изпотих звероподобно, натоварването беше малко над средното. Нямаше умора и/или дискомфорт в краката. Любопитен съм утре как ще ги чувствам в залата за волейбол.

Между другото... много се колебах дали да споделям, ама... вчера получих 2 сериозни “обвинения” от Дама - (1) краката ми са ужасяващо слаби и (2) на обществени места ме заглеждат твърде много мъже. Баси! Къде отива този свят? За първото категорично не ми пука, но второто определено ме озадачи. Аз като правило ходя като кон с капаци и не виждам никой около мен, включително и такива, които ме заглеждат (независимо от пола им), защото хич не ме интересува. Както и да е... шашнах се...  :x

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.06.10 17:06.

20.06.10
08:12

Да не ти пука за “обвиненията”. Мъжкият пол най-вероятно ти завижда за физиката, а за краката - едва ли ще предпочиташ дебели бутове, които да ти се търкат като вървиш. :)

20.06.10
08:23

Кольо, мислих те за по-улегнал.
Бас държа, че по яките момчета не те и забелязват. За това трябва да ти пука ;)

20.06.10
08:49

Мъжете със сигурност ти завиждат. И аз заглеждам мъже, не защото съм ___, а защото им завиждам  :D

казано от Aleksandar Marinov на 20.06.10, 08:12:

Да не ти пука за “обвиненията”. Мъжкият пол най-вероятно ти завижда за физиката, а за краката - едва ли ще предпочиташ дебели бутове, които да ти се търкат като вървиш. :)

За пукането - не си го слагам на сърцето, просто се впечатлих. От краката си търся функционалност преди всичко. Ако те правят това, което искам така, както искам, аз съм доволен и се чувствам комфортно. Нито съм манекен, нито състезател във фитнес-дисциплина. Дебели бутове хич не ми трябват...  ;)

казано от Ivan Boichev на 20.06.10, 08:23:

Кольо, мислих те за по-улегнал.
Бас държа, че по яките момчета не те и забелязват. За това трябва да ти пука ;)

Хе... до колко съм улегнал - това не мога да преценя. За краката обясних. Думите за заглеждането, обаче, ми направиха впечатление. Идват от човек, който ме познава отдавна, няма причина да бъде предубеден, да ме баламосва или да демонстрира лично отношение. Бях на обществени места, които нямат “интересна” слава. Де да знам... всеки има свое мнение, но това беше твърде екзотично изказване по мой адрес. Както и да е... чак такъв нарцис не съм, ако само гледат - проблеми няма!  (giggle)

Колкото до яките момчета - с извинение, ама ми е точно през “центъра” дали ме забелязват или не. Често тренирам между такива и не се впечатлявам (особено от буци, които имат двойно по-голяма гръдна обиколка от моята, но пред нея стърчи шкембе). Искрено се съмнявам те да се респектират от мен, но категорично това е без значение. Моите цели са на светлинни години от техните и място за сравнение няма. Всеки има различни мотиви да тренира, както и разбирания за красиво и естетично. Така е, нали?

Julius, зарежи тая работа...
Всеки може да изглежда добре, да бъде забележим и да има присъствие. Това идва отвътре.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.06.10 09:10.

20.06.10
11:19

казано от Кольо Пияндето на 20.06.10, 09:07:

...........
Колкото до яките момчета - с извинение, ама ми е точно през “центъра” дали ме забелязват или не. ........................ Така е, нали?

Имах в предвид отношението и към другите а ти е такова.

казано от Ivan Boichev на 20.06.10, 11:19:

Имах в предвид отношението и към другите а ти е такова.

Не съм уверен, че те разбирам правилно, но във фитнеса (а и по улиците) гледам в “собствената си паничка”.
Това, че някой в залата изглежда по един или друг начин няма отношение към моята мотивация.
Уважавам всички в залата, без изключение и без оглед на техния стаж, методика на трениране и размери.

21 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце
1.2. Втора закуска -  1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - мусака, 1 яйце, 1 домат

2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate

4. Общо мнение за храненето днес - време е да поизчистя храната си от талаш. Мусаката за вечеря е домашна, в нея преобладава кайма (от свястно месо), има картофи, гъби и малко кашкавал. Днес не бях по-гладен от обикновено (а го очаквах).

5. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отворих очи днес, трудно се надигнах и бавно се разсъних. Тонусът като цяло е добър, но имам лека мускулна треска в гърдите и “малко ми стяга сутиенът”. Краката са ОК, усещам много лека умора в тях. Тренирах много добре. В началото усещах напрежение в гърдите и лека тежест в краката, но след като загрях добре тези неща отминаха и се раздвижих идеално. Не преливах от сила (както понякога), но и не усетих умора. Май ще се окаже, че работещата доза Citruline malate е около 5-6 g. Още опипвам тази добавка, но като че ли има ефект - лек енергетик е и намалява умората до известна степен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.06.10 19:05.

22.06.10
05:11

Хехе! Това много ме развесели. Първо ще ти кажа, че много други жени пък харесват слаби крака, стига разбира се да са добре оформени, съразмерни на останалата част на тялото.
А аз ако знаеш как заглеждам жени, без да имам апетити към тях - хехе. Просто на всеки е приятно да види нещо красиво - независимо дали е хубава жена, хубав мъж, хубава кола...Не се притеснявай, интересът на мъжете към теб може да се дължи на нещо съъъъъвсем различно от това, което си мислиш, пък и едва ли чак толкова много “нежни” мъже ходят по улицата по едно и също време...

22 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 6 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - 1 пушено пилешко бутче, грах и царевица (смес 1:1, 250 g), 1 домат

2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Renegade row’n’press, въртене на дъмбел)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно за мен хранене. Отново не намерих време да отида до магазин, където продават извара Olympus. Много обичам кисело мляко, но преди лягане то е компромис.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - днес всичко е нормално, събудих де отпочинал и свеж, разсъних се почти моментално. Дискомфортът и мускулната треска са почти незабележими. Влязох в залата с отличен тонус. Веднага ми пролича - с лекота направих 4 серии по 7 набирания (в повечето случаи правя 4 серии по 6 набирания). Придърпванията на скрипеца:
- пред гърди с широк хват - 1 серия х 8 повторения със 70 kg + 3 серии х 6 повторения с 80 kg
- зад врат с широк хват - 1 серия х 8 повторения с 65 kg + 3 серии х 6 повторения със 70 kg
- пред гърди с тесен хват - 1 серия х 8 повторения с 65 kg + 3 серии х 6 повторения със 70 kg
Като цяло - тежка, плътна тренировка. Не се получи много интензивна, защото имаше доста хора в залата, но съм много доволен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.06.10 19:02.

23 юни 2010

1. Хранене
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, грах и царевица (смес 1:1, 250 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, грах и царевица (смес 1:1, 250 g), 1 яйце, 1 домат
1.6. Преди лягане - фъстъци (90 g), 1 яйце

2. Тренировка - волейбол (средна към висока интензивност)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно за мен хранене.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отворих очи днес, но се разсъних за броени минути. Приличен тонус, чувствам се добре. Тренирах чудесно. Раздвижих се супер. В началото на тренировката имах лека скованост от вчерашната тежичка тренировка във фитнеса, но бързо се очупих и се чувствах комфортно. Стана приятна игра, натоварих се добре. Доволен съм, няма умора в краката, явно се адаптирам.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.06.10 20:21.

24 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички мед, 1 сандвич с шунка и кашкавал (2 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце, 2 пълнозърнести пшеничени блокчета (екструдирана пшеница)
1.2. Втора закуска -  1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.3. Обяд - свинска пържола на тиган, зрял червен боб (250 g)
1.5. Вечеря - свинска пържола на тиган, печени картофи (250 g), 1 яйце

2. Тренировка - почивка

4. Общо мнение за храненето днес - понеже съм си кифла, забравих да си купя хляб. Добре, че ми се намираха “Хлебички”-те на Racio. Медецът ми свършва, уви... Във всяко друго отношение храненето днес не е по-различно от нормалното за мен.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Тонусът е добър, умората от вчера е едва доловима. Обичам почивните дни... но само ако са рядкост!  :P

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.10 10:11.

ПИ

24.06.10
19:16

Пиянде, нали щеше да пускаш снимки? Давай ги насам, недей да се срамуваш. :D

24.06.10
19:45

казано от p17bull на 24.06.10, 19:16:

Няма от какво да се срамува, знаеш ли какъв готин младеж е ;) хахаха
Никииииии, бива ме в рекламата а?

казано от p17bull на 24.06.10, 19:16:

Нямам сериозно оправдание, наистина. Нямам и фотоапарат, но... Ще опитам да взема през уикенда.

казано от libra на 24.06.10, 19:45:

Няма от какво да се срамува, знаеш ли какъв готин младеж е ;) хахаха
Никииииии, бива ме в рекламата а?

Уа! След твоите думи как да разкарам километричната опашка от почитателки, м?  8-)  (makeup)

Изчервих се, бре! (blush) Хем младеж, хем готин...  (party)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.10 10:11.

25 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички мед, 2 сандвича с шунка и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), маслинена паста, 1 яйце
1.3. Обяд - 1 пилешко бутче на грил, грах (250 g)
1.5. Вечеря - половин пиле на грил, печени картофи (200 g), 1 краставица
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко

2. Тренировка - почивка

4. Общо мнение за храненето днес - свърши ми медецът, май ще трябва да си купя от магазина, докато се сдобия отново с читав. Бутчето за обяд беше гигантско...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал. Тонусът е добър, умората я няма. Днес също се почивам, за да се хвърля свирепо в почивните дни...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.06.10 19:09.

26 юни 2010

1. Хранене
1.1. Закуска - 1 яйце, 1 филийка ръжен пълнозърнест хляб
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 2 сандвича с кашкавал (4 филийки пълнозърнест тостерен хляб), маслинена паста, 1 яйце, 1 кисело мляко
1.3. Обяд - таратор, свинско със зеле, 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 4 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица ленено семе
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, ориз със зеленчуци (200 g в готово състояние), фъстъци (40-50 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g)

2. Тренировка - фитнес (крака и рамо)

3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 5 g Citruline malate + 10 g комплексни аминокиселини

4. Общо мнение за храненето днес - горе-долу бива днес. Обядвах при родителите ми, за вечеря, обаче, си купих готова храна, защото ме домързя да си готвя. Сдобих се с буркан читав пчелен мед и буркан с пчелен прашец.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - чудесна сутрин, събудих се отпочинал. Разсъних се малко по-бавно от нормалното, но в крайна сметка влязох в залата готов за тренировка. Натоварих се добре, отново направих 4 работни серии полуклек по 8 повторения със 100 kg. Може би и другата седмица ще направя толкова, а след това ще опитам да увелича броя на повторенията. Напади - 4 серии по 10 повторения (по 5 на всеки крак) с 50 kg щанга. Много добър тонус.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.06.10 17:14.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1