Току що Цветана Пиронкова размаза единия от братята Уилямс!
Браво, Цвети! Полуфинал на Уимбълдън е нещо голямо! Каквото и да се случи там, това момиче оставя името си в историята на българския тенис!
К’во???? Пиронкова е била онзи травер ????? !??!!?!?? Ебаси кефа :):) :) :) Евала!!!!!!!!
казано от radostin radev на 29.06.10, 11:50:
Аз също имам желание да завърша подобно учебно заведение. Но желанието не е породено от “държавната заплата”, малките наеми на жилищата и т.н.
Мисля си, дали сферата на МВР-то е по-добра от военната? Къде имаш повече перспективи? Струва ми се МВР-то, а?
Искам да уча едно от тия трите- икономика, сферата на МВР-то (Симеоново), военна академия (Г.С.Раковски).
И двете системи си приличат...имай предвид, че:
1. Армията вече е по - малка от полицията, та от гл.т. на перспективите..... - и все пак мисии, НАТО;
2. МО има водещо значение, приоритетно е спрямо вътрешното ведомство, в качеството си на стълб на държавността;
3. Заплатите в двете системи са сравними, с превес тези на армията;
Във Военната академия не можеш да учиш - там учат офицерите след завършване на висшето си образование (магистратура) във военните училища. Тя им дава нови перспективи за развитие и най - общо ги обучава по стратегически дисциплини.
Обучението в МВР, а и не са само то, е силно заимствано като структура от военните.
Поклон пред Цвети Пиронкова ! Прави фурор на Уимбълдън . Явно сега й е кацнало пиленцето на рамото и трябва да се възползва максимално. По едно време не можеше да мине квалификациите на турнири извън WTA , но сега мачка на турнир от Големия шлем :) Евала , ще я гледаме на полуфинал :)
29.06.10
14:09
казано от D3BEP на 29.06.10, 05:49:
казано от alabalaa на 28.06.10, 21:10:
Полицайте взимат 400-500 лв - мизерия. Държавна работа ли е - мизерия.
Принципно един предприемач ако съм, на държавната работа мога да гледам и с по - лошо око отколкото на такъв без.
Вече никой почти не гледа дипломата, а държавната работа... Мани, бегай!
Сори, но ако аз ще имам работа с клиенти и хора на които държа, за какво ми е един почти институционализиран тип или лелка, идващи от организация, която е законов монопол и където идеята е била не обслужване на клиента, а административното му възпрепятстване, по - скоро филтър и забавяне, отколкото свобода на клиента, а отгоре на това и е участвал в система, която в 90% от случаите е работила на принципа на корупцията и вътрешните интриги са част от разнообразието. Отделно, имал е огромни отпуски, 13-ти заплати и 1000 възможности за обучение и развитие(които е проспал най - често) и - закакво е напуснал?
Това е човек с формирана, и то грешна култура.Полицай, ти си реши дали да ставаш бате.
Заплатата е малка, правят ти я каквото си искат, нямаш право нито на протест, нито на политическо участие, работата ти е да тормозиш гражданите и да се излагаш на опасност, а това, коеот не виждаш отвън е как началството те мачка и как цялата система работи на методиката на интриги и докладванки между колеги. Хората не те обичат, и то с право, но заради системата. А ти... ти рядко обичаш работата си, освен ак ос течение на годините сам не си промиеш мозъка. Ако имаш психката и желаниеот да се съобразиш с това(защото едва ли ще го промениш), дерзай.
Дзвер не съм очаквал подобно мислене от теб! Жалки разсъждения тип Киро от строежа с началното образование. Как изобщо поставяте хората под общ знаменател? Специално върху работата на полицаите имам наблюдения и между тях има буклук, но нима всички са такива? Административното възпрепятстване едва ли зависи от лелката на гишето, а по-скоро от тиквите в парламента - те са законодателния орган според конституцията. За какво обслужване говориш? Като ти минат днес 20-тина идиоти, които не знаят защо са там, а дори не са се поинтересували какво е необходимо за заставането им пред гишето и настроени за война - да те видя как ще обслужваш? Хората не обичат полицията по подразбиране, но когато се случи нещо къде тичат? Хайде да сравняваме с частниците, а там обслужването е докато ти вземат парите след това “ходи се оплаквай на арменския поп”. Колко са коректни родните производители, вносители, фирми в сферата на услугите? Хайде нали там са по-образовани хората, по-добре платени, по-учтиви? Не може всички да сме с частен бизнес, не може всички да работим в частния сектор. Като направиха частни нотариусите колко хора изреваха? Толкова ли бяха ужилените, когато тази услуга беше държавен монопол? Такива сравнения мога да ти давам до утре - бил съм и в държавния и в частния сектор и навсякъде е еднакво зле. Мисля, че ако аз съм предприемач ще гледам човека пред себе си и ще предценявам с какво ще е полезен за бизнеса ми, а не от къде идва. Живота е палачинка и има свойството да се обръща доста често.
29.06.10
14:31
Хора, отивам на запой, по повод, че завърших! ;д
Излезли са ми нови стрии - на гърдите до рамената. ;д
29.06.10
15:32
Смени аватара,че още повече ше се нацепиш! ;)
п.п.Ше взема и аз да излезна да ударя една бира,как може да се откаже като те молят толкова добре!? :D
29.06.10
15:46
Хед, да не спорим.
Само да те питам, ти коя би зел при тебе на работа?
- леличка от енергото(преди 2006).
- леличка от данъчното
- леличка от библиотеката
- леличка от общинката преди 90-та
- леличка от същия период от министерствата....
Или друга? Коя точно, че не се сещам....
Никъде не съм казал че частната система е златце, а просто че повечето от тея хора не стават за новата. В стресовата среда повечето трансформират работата в докладванки и шпионаж на колеги и бих казал че оттам идва съвременната “предприемаческа култура” у нас. От старите кадри.
Просот това са хора които са свикнали даже ако работят с клиенти, да няма тука сега гивезилъци, аз няма да платя в срок, аз ше ида при конкуренцията... Те не убеждават, не работят с клиента. Мачкат и толкова. И това много трудно се променя. Ако е работила година - две в системата, ок. Ама ако е работила 20 години и както си беше едно време на едно и също място?
И като искат да излезат отгоре, а нямат качествата.... Намират алтернативи.
Лично мнение разбира се.
И да, не поставям под общ знаменател, но според мен дългсата държавна работа днес е по - скоро минус в биографиите.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 29.06.10 15:50.
29.06.10
16:14
казано от D3BEP на 29.06.10, 15:46:
Хед, да не спорим.
Само да те питам, ти коя би зел при тебе на работа?
- леличка от енергото(преди 2006).
- леличка от данъчното
- леличка от библиотеката
- леличка от общинката преди 90-та
- леличка от същия период от министерствата....
Или друга? Коя точно, че не се сещам....Никъде не съм казал че частната система е златце, а просто че повечето от тея хора не стават за новата. В стресовата среда повечето трансформират работата в докладванки и шпионаж на колеги и бих казал че оттам идва съвременната “предприемаческа култура” у нас. От старите кадри.
Просот това са хора които са свикнали даже ако работят с клиенти, да няма тука сега гивезилъци, аз няма да платя в срок, аз ше ида при конкуренцията... Те не убеждават, не работят с клиента. Мачкат и толкова. И това много трудно се променя. Ако е работила година - две в системата, ок. Ама ако е работила 20 години и както си беше едно време на едно и също място?
И като искат да излезат отгоре, а нямат качествата.... Намират алтернативи.
Лично мнение разбира се.
И да, не поставям под общ знаменател, но според мен дългсата държавна работа днес е по - скоро минус в биографиите.
Да не спорим наистина. Еднакви са и държавната и частната система. И в двете системи се намират описаните от мен и теб хора. Истината е една - има хора, които ще работят и такива, които се скатават. А за въпроса ти - за това се прави събеседване. Избираш тази, която ти мислиш, че ще ти свърши работа. И малко да разведря обстановката - избирам чернокосата с големите бомби до 25 г. обаче :D
Признавам, че не съм чел предните постове, но като ида в някое държавно учреждение, най-вече КАТ, ги правя на луди калинки тия лелички от соц времената.
То направо бабички.
Седи и кълве с една ръка по клавиатурата, с другата си държи очилата или пие успокоителни и мърмори.
Като им викна, че има стотици млади момичета, които чакат да седнат на нейното място и нещата се променят тотално.
Не знам дали се намесвам в правилната посока, но като видях на ДЗВЕР писаното за леличките и пожелах да го напиша тоз роман :D
29.06.10
21:12
ТОку що заклах прасето!
300 кинта. Браво! Послушно прасе!
Добре е расло и добре е пасло!
29.06.10
21:56
Всичките прасета на мезета.
Аууу пълна лудница... След само 2 часа сън тази нощ, успешно взет изпит с 6ца... се почерпих с адско размазване във фитнеса. (devil) Не знам откъде тая енергия след почти никаквия сън и слабата закуска. Е на последните серии тяга ми причерня леко ама... :) Лека нощ от мен, че довечера съм на РД. :D
110 набирания за 30 минути, пада се по едно набиране на всеки 16 секунди. Майка му стара, последните десет бяха истинска мъка. Но си мисля, че много се щадих по време на първите 20 минути - след това усетих, че много се бавя и правих по 2 набирания. Следващият път повечко ще се накажем.
Абсолютно никакъв чийт, пълна амплитуда, стриктни набирания с абсолютно всякакъв хват, какъвто ми попадне на момента (все пак наблягах на надхвата, че ми е супер слаб). Но тъй като смятам себе си за слаб на набирания, за много от форума 150 бройки няма да са проблем.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.06.10 14:23.
казано от Thrashmetal на 30.06.10, 13:15:
110 набирания за 30 минути, пада се по едно набиране на всеки 16 секунди. Майка му стара, последните десет бяха истинска мъка. Но си мисля, че много се щадих по време на първите 20 минути - след това усетих, че много се бавя и правих по 2 набирания. Следващият път повечко ще се накажем.
Леле това са доста добри резултати, а попринцип на серии в тренировка по колконабирания правиш ? :)
Ако са подхват - мога да събера 50-тина набирания в 4 серии. Ако са надхват, ще ми отнеме 7-8 серии за 50 броя.
Не са добри резултати. Ако искаш добри резултати, виж дневника на Vic. Той от набирания не се плаши - те са му почивката между комплексите, а не самостоятелно упражнение. :)
казано от Vic на 17.08.09, 09:00:
06.08.2009
Death by pullups
Моят резултат: 18 чисти минути + 7 набирания до края на 19-тата минута. Или общо 178 набирания за 19 мин.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.06.10 15:10.
ХАРАКТЕРИСТИКА
Преценка за развитието на ученика в образователно-възпитателния процес: Димитър има положително отношение към учебния процес. Полага усилия за участие в работата на класа и при изпълнение на поставените задачи. Решава сложни задачи с помощта на учителя със съучениците си. Понякога се разсейва и се нуждае от напомняне и поощтрение. Умее да работи в екип. Правилно работи с географска и историческа карта. Справя се с житейските ситуации. Контактен е, умее да взема решения. Старае се да овладява емоциите си. Установява и поддържа добри взаимоотношения с връстниците си. Старае се да спазва училищния правилник, наредби и изисквания. Участва в извънкласните дейности, проявява инициативност.
Така, това листче дойде с бележника и да ви кажа, повече лъжи на едно място до сега не бях виждал. С изключение на две изречения.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.06.10 15:23.
30.06.10
15:30
4.75 - брейй, много бе! ;д
Тъкмо се чудех какви неща пишат :) Класната минава по вратите да ги носи :)
30.06.10
15:41
В моята ХАРАКТЕРИСТИКА също има подобни глупости,няма да се тревожиш. :D
Не се е престарала, много неща се повтарят, но 2/3 от писанията са за конкретния индивид. По много тънък начин изтъква премеждията ми с нея. Ако беше voice характеристиката, кофата със сарказъм щеше да прелива.
Айде, и аз ще се похваля:
Български - 6
Английски - 6
Немски - 6
Математика - 6
Информационни техн. - 6
История - 6
Етика и право - 6
География - 6
Физика - 6
Химия - 6
Биология - 6
Физическо - 6
Програмиране - 6
Приложни системи и технологии - 6
Техническо чертане - 6
АЦСТ - 6
ЗБУТ - 6
Така сме в омг-то, айляци
30.06.10
16:50
Абе, пич, ти май неставаш от учебниците?! ;д
30.06.10
16:54
http://www.vbox7.com/play:21919e2c
Откачалкиииииииииии ;д
казано от p17bull на 30.06.10, 16:50:
Мда, ако деня е 15 минути, по цял ден съм над учебниците :D
30.06.10
17:09
;)
30.06.10
18:39
казано от p17bull на 30.06.10, 16:50:
А ти май не ставаш от форума ;)
30.06.10
19:39
НЕ СТАВАШ***
Не ставаш не е толкова фрапиращо, колкото 2рото състояние на водата според него - меко(вместо течно :D )
30.06.10
19:54
Абе вие май не гледате Ицо Спицата и Любо Белото Боро ...
01.07.10
01:18
Партито на алфа радио в Албена е епик фейл... Много слабо тая година.
казано от cecowe на 01.07.10, 01:18:
Партито на алфа радио в Албена е епик фейл... Много слабо тая година.
В диско Горски Цар ли беше ?
01.07.10
08:17
- Бира ли? - пита келнерът постоянен клиент.
- Не, с колата съм! Донесете ми минерална вода!
След минута, келнерът се връща и носи бира:
- Можете да си изпиете бирата, някой ви е откраднал колата.
бах маа му... като се прибирам все едно съм на алкохолен туризъм... хидратирам яко...
01.07.10
09:33
Абе хора,на коя държава е +346 кода? :D
казано от CKOTA на 01.07.10, 08:45:
бах маа му... като се прибирам все едно съм на алкохолен туризъм... хидратирам яко...
И ти ли? :)
Дами и господа, Зак Уайълд:
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.07.10 10:27.