Днес и аз си закупих wheypro80 от склада на Пикко в Благоевград за 11.40 лв./кг.
Пих една доза и на първо четене поне не е гаден на вкус. Разтворих го с мляко и миксерче за фрапе и се получи доста приличен шейк.
Но в склада ми казаха, че нямат овкусители , та да попитам някой от колегите тук - колко какао (Нескуик) да сложа на 1 кг. протеин за да придобие малко шоколадов вкус?
Здравейте! Темата е постната доста отдавна, затова да ви питам - съществува ли още тази оферта със склада в кв. Сердика? Какви са актуалните цени на дребно? Протеините с неутрален вкус ли са? Мерси предварително за отговорите!
Сега мернах темата...и видях,че имат склад в Пловдив......искам да попитам някой взимал ли си е от там нещо и да изрази мнение :)
21.07.10
20:33
казано от Caleb на 14.07.10, 13:31:
.......
Но в склада ми казаха, че нямат овкусители , та да попитам някой от колегите тук - колко какао (Нескуик) да сложа на 1 кг. протеин за да придобие малко шоколадов вкус?
35-40 грама какао на 1кг, но само ако какаото е “хубаво”- т.е. >20% мазнини. Такова се продава в софийските складове на П.И.К.Ко - белгийско е и струва около 10.50лв/кг. Не знам без подсладители дали става добре - не съм го пробвал, както и с “Нескуик”.
Склада в София (на ул. “Охридско Езеро”) до Данон-Сердика не е спирал да функционира. Автобус 60 спира на същата улица и доколкото знам тръгва от гарата.
п.п. За плодов аромат спокойно може да се използва “Step”,“Frutti” или друга разтворима напитка.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 16.08.11 16:34.
22.07.10
10:42
казано от CKOTA на 30.06.10, 14:00:
От понеделник го почвам аз заедно с глутамина им... ако не умра ще пиша как е... иначе протеина е протеин и съм доволен, до клокото е възможно за 10 кинта килото ;)
СКОТА, какво стана, почна ли добавките? :)
@xaxa111 , приятел , още ли не си го намерил? Обади им се в офиса и попитай :)
казано от Гошко на 30.07.10, 15:39:
@xaxa111 , приятел , още ли не си го намерил? Обади им се в офиса и попитай :)
Намерих го,преди 2-3 дена купих 2 кг протеин
казано от Helper55 на 21.07.10, 19:21:
Сега мернах темата...и видях,че имат склад в Пловдив......искам да попитам някой взимал ли си е от там нещо и да изрази мнение :)
къде им се намира склада в Пловдив?
казано от Калоян на 30.07.10, 17:32:
казано от Helper55 на 21.07.10, 19:21:
къде им се намира склада в Пловдив?
извинявам се за оффтопика,но ако може да кажете къде се намира този склад на “П.И.К. Ко” в Пловдив и дали са качествените стоките,интересуват ме главно протеините.
Хора, къде точно е склада ня ПИК Ко в Русе. Преди 2 дена ходих да го търся и се въртях 50 мин. из търговиите и пак не успях да го намеря (swear) (headbang).
Благодаря предварително.
Няма значение - намерих го :).
Ако някой съгражданин се интересува къде се намира склада да пише на ЛС.
25.08.10
05:22
Цената на Whey Pro 80 /гръцкият/ от най-новата партида е променена на 115,70лв за 10кг чувал, а на дребно +5%. Ако някъде, извън софийските складове, е на по-ниска цена сигурно е от предна партида.
п.п. оказа се, че имат глюкоронолактон на цена под 11лв/кг.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 20.09.10 09:55.
сега в крайна сметка не разбрах хубав ли е или не ? много различни мнения :) И има ли го в Бургас ? този 80%
казано от Mcrady на 23.09.10, 22:41:
Кажете протеинчето става ли или да не разчитам ан него?
?????????????????? отговорете де ??
казано от Ivan. на 28.09.10, 10:02:
казано от Mcrady на 23.09.10, 22:41:
Кажете протеинчето става ли или да не разчитам ан него?
?????????????????? отговорете де ??
Според мен отговора е прост - ако това са финансовите ти възможности, става да! 55-60% съдържание на белтък, вместо обявените 80. Няма да се отровиш, може малко да се омазниш и това е. Протеините на Пикко ядем всички ежедневно - в мляко, сладкарски изделия, колбаси и в какво ли още не.. Друг е въпросът какво ще говорим за чуждите ‘доказали се’ марки ако се направи едно изследване и на някоя от тях...
08.10.10
19:06
Така имам няколко въпроса...Значи до колкото разбрах още си съществува този магазин в София,но бих искал да попитам за съвети относно какво да купя и на каква цена би било то...От 1-2 месеца вече тренирам сериозно,но искам да качвам килограми...Това е редовния въпрос,какво да търся като добавки при тези Пико...Би ли могъл някой да ме опъти много моля...Може и на ЛС ако не ви се пише тук.
14.10.10
12:20
Последният път като ходих до склада питах за изолат на Volactive и ми казаха, че може би ще доставят октомври. Та питането ми е дали някой знае дали са получили доставката.
Края на октомври щели да получават... ама не знам само за креатина ли говореха... Иначе от креатина съм доволен- да има незабележима разлика с другите които съм пил- маааалко по-малко горчив е.
15.10.10
02:33
казано от CKOTA на 14.10.10, 23:04:
.....незабележима разлика с другите които съм пил- маааалко по-малко горчив е.
Toва донякъде се дължи и на големината на кристалите. Затова по-рано някъде бях писал, че ако се смели в кафемелачка, то в по-голямата си степен ще се “микронизира”. По принцип микронизирания креатин се нарича така, не само защото в с по-малки размери, а и защото са приблизително еднакви. Който се интересува повече и иска да контролира тези процеси да специализира физико-химия в областта на фазовите преходи. С кафемелачката, ако продължително се мели, ще се получи сравнително доста по-финна пудра. От друга страна по-големите кристали го правят по-малко “реактивоспособен” по отношение на влага, тъй като развитата му повърхност ( повърхността за грам вещество) е по-малка.
Някой скоро ходил ли е в складовете на Пико, интересуват ме цените и по-специално за склада в Горна Оряховица- какво предлага, на какви цени и дават ли насипно протеин?
Абе гледам в пикко има модифицирани нишестета и има едно “Merigel 341 Модифицирано нишесте от восъчна царевица, инстантно” това не е ли waxy maize stratch се едно ? или се бъркам :)
03.12.10
20:46
Някой да е купувал от пикко в Кюстендил?
Днеска бях в склада , надули са цените .. Гръцкия суроватъчен вече е 15лв/кг , а холандския 18 или 20лв/кг не помня точно.
20 лева килото за 50% съдържание на протеин :D Горе-долу на парите на Нектара идва като цена-грам протеин, не се излагайте.
казано от korpusito на 03.12.10, 22:27:
20 лева килото за 50% съдържание на протеин :D Горе-долу на парите на Нектара идва като цена-грам протеин, не се излагайте.
Още повече като се има предвид вкусът му (бррррррр)
04.12.10
09:13
казано от korpusito на 03.12.10, 22:27:
Това данни от изследването, което някои очакваха да им покаже стойности с 10 порядъка след десетичната запетая, ли е?
Да ми тълкува някой анализ на ниво форума не е смешно, ами е трагично. Има си по-точни методи за оценка на достоверноста на даден анализ и това най-често се установява след серия от изследвания. Хората са измислили цяла наука, която се занимава с оценка на данни получени при химичен анализ - нарича се хемометрия. Ако има мераклии да потвърждават и отхвърлят хипотези в тази насока да запишат магистратура “Съвременни спектрални и хроматографски методи за анализ” в Химическия факултет на СУ, и в курса по “Методи на многовариационната статистика в химичния анализ” ще имат тази възможност. За хората с по-големи финансови и езикови възможности има много чужди университети с подобни надграждащи курсове - да не си помисли някой, че искам да го ограничавам или подценявам.
Вкусът на даден протеин не е задължително да кореспондира с белтъчното му съдържание. Според мен очакванията за тези протеини бяха големи, тъй като всеки ги сравнява с известни търговски марки. Ако сте посещавали сайта на http://www.volac.com сте видели, че не предлагат само концентрат. Това, че П.И.К&Ко не внася в България суроватъчни изолати предполагам е политика на фирмата и е свързано с търговската ниша на тези стоки.
Ако някой се чувства по някакъв начин ощетен от получените резултати от изследването, спокойно може да заведе дело - правова държава сме, а има и международни съдилища.
13.12.10
13:09
Аз имам един въпрос, може да е глупав, но мисля, че доста хора са се замисляли. Например си купувам зелен чай екстракт или кофеин на прах, колко трябва да приема например от прахообразния кофеин за да ми се равнява например на 200 мг кофеин. Каква е стандартизацията или трябва да попитам директно производителя/вносителя от когото закупувам дадения продукт.Както например ако искам да приема 1 гр. чист л карнитин, а използвам л карнитин тартарат, трябва да взема 1,3 гр от тартарата.
13.12.10
22:44
Кофеина си е кофеин над 99,9% за сухото вещество, но поема лесно влага защото е хигроскопичен. 200мг са си приблизително 200мг ако се пренебрегне влагата. Когато се закупува екстракт е важно кое съединение е в основата на стандартизацията. По принцип зеления чай се стандартизира на на база полифеноли(катехини - най често epigallocatechin gallate), но всичко зависи от начина на екстракцията. По принцип съдържа и кофеин, който би трябвало да е описан в спецификацията.
L-carnitin-L-tartarate е органична сол на карнитина с винената киселина и съдържа около 67-68% чист карнитин (цвитер йон). Така че за да получиш 1000мг чист L-carnitin трябва да приемеш около 1400мг L-carnitin-L-tartarate. Не знам защо е толкова важно 1000мг чист карнитин, като в капсулите се използва L-carnitin-L-tartarate.
14.12.10
12:24
Благодаря за отговора.
П.С. Това за карнитина беше пример, няма значение дали е чист или тартарат.
14.12.10
20:57
Мога ли да попитам дали имате казеин !? И малко инфо за ингридиентите в него :)
Нарушена т.2.2 от Условията за ползване на форума и изданието.
http://www.bb-team.org/tos
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.02.11 20:59.
19.02.11
20:14
Продават ли Л-лизин?Влезнах в сайта им,но не намерих в каталога с продуктите лизин,глутамин,креатин и протеини.
Мнението беше редактирано от Васил Мешев на 19.02.11 20:15.
24.06.11
00:40
Днес ходих в склада в Бургас цената за 1кг Whey pro 80 е 20лв
16.08.11
11:16
Значи цената на суроватката 80% е 20 лева / кг ?
Мнението беше редактирано от The Next на 16.08.11 11:17.
16.08.11
11:24
Я, че интересна тема.
Аз живея на около 100 метра от въпросното място вече 23 години и за такъв склад чак сега разбирам. Вярно, че от скоро се интересувам от фитнес, но на въпросното място има циганска махала откакто се помня.
Освен да е някъде по входовете... :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.08.11 11:25.