Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от Vic на 13.07.10, 08:52:

казано от Oranje на 13.07.10, 08:04:

Здрасти, Вик!

Аз теглото съм го свалил...

Ти си знаеш и чувстваш тялото най-добре. Интересното при мен е, че от няколко месеца се храня относително малко, тренирам тежко, силата не намалява, издръжливостта се увеличава, а теглото... не мърда. Което ме навежда на мисълта, че или усвоявам храната по-добре или безсънието и нервите покрай служебните ми задължения вдигат кортизола и той не разрешава горенето на мазнини. Или пък подсъзнателно искам “да си тежа на мястото”  :).

Колкото до бягането, явно всеки гледа от собствената си камбанария - за моите 100 кг тегло, 800 м под 3 мин е сериозно и вдъхващо респект постижение. Снощи гледах 7K Hill Run от CrossFit Games 2009 (изродщина, на места катереха баирите на 4 крака). Та мисълта ми беше, че девойките въобще не са за подценяване - старта за мъжете и жените беше общ и имаше девойки, които се справиха блестящо и с лекота биха много от мъжете, а както знаеш, там случайни атлети няма.

Според мен всяко тяло си има едно ‘равновесно’ положение, към което се стреми. Колкото повече стрес - толкова по-големи са нуждата и усилията му да бъде в това положение. Стресът може да е както в твоя случай, така и психически, който сами си налагаме страхувайки се как няма да отслабнем, или как сме били дебели и сега не бива да качваме мръсна мускулна маса...
А дали едно хранене е малко или много не зависи от книгите, какво ни казват по форумите или от това как сме се хранили в преден период. Особено пък няколкостотин калории в плюс или минус в седмичен план - това са глупости за тяло в или близко до равновесното си положение. Тялото ти на този етап има нужда от по-малко храна, в сревнение с предния - дали е от жегите, стрес, по-добро усвояване...фактът, че не се променя външно, а определени качества растат (издържливост) говори, че му даваш каквото е нужно за това ;)
На игрите доста хора не бяха подготвени за бягането. Някои пък бяха много зле на тягата или изхвърлянето... Това ми харесва на кросфита - състезателният елемент, в който си личи атлетизмът и всестранното развитие, но пак и там си имаше тактики. Може би повече дни с повече отделни микросъстезания ще е по-добре. А защо не и преки двубои :)

20100713

Хранене:
8.00
3 яйца и 100гр сирене от Института в Троян на тефлонов
70гр домашен хляб
Морков
11.30
50гр протеин
Ядки
13.10
Домашна извара в домашно кисело мляко
60гр домашен хляб
17.30
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
20.40
Домашна извара
1/2 консерва боб ‘Heinz’
Маслини
Морков

Тренировка:
Тренировка А - долна част, задна верига OLD SCHOOL STYLE
0. Малко силови изхвърляния
1. Джеферсън клек: 2х6@53, 2х6@73, 2х6@93, 2х6@103
2. Тяга с прави крака: 2х8@103
3. Добро утро: 6@23, 6@33, 6@43, 2х6@53
4. Обратно хиперразгъване: 15@СТ, 12@5

Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Мостра интратренировъчен продукт
Лъжица домашен мед
БЦАА

Напитки:
Кафе х2
Черен чай

Бележки: Днес ходихме да тренираме с половинката. Затова и частта преди силовата ми беше кратка, за да не я карам да чака. Но пък един приятел свърши точно като дойдохме и взе да се помотва из залата. Призна си, че ще изчака до края на тренировката ни, но иска да види дали ще я накарам да кляка. Не чака дълго, още при първото й упражнение си тръгна.
На връщане пък срещнах Петко и се запознахме :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.07.10 18:04.

20100714

Хранене:
8.00
70гр домашен хляб
Морков
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
Кюфтета от домашна телешка кайма
Краставица
60гр домашен хляб
17.30
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
20.30
Пилешки дробчета с домашно масло на фурна
Печени на скара чушки
50гр домашен хляб

Тренировка:
Тренировка Б - PRESS 4 SUCCESS
1. Изтласкване с разножка (Split jerk): 7@20, 5@40, 5@50, 5@60, 5@65, 3@70, 3@75, 2@80
2. Пуш преса: 6@60, 6@65, 4х6@70
3. Преси от стойка на ръце (HSPUs): 4,3@СТ
4. Лег: 5@60, 6@70, 5,5,6,5,4@80
5. Помпички: 9@25

Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Лъжица домашен мед
БЦАА

Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира

Бележки: Днес без интратренировъчен продукт, само доза БЦАА с меда след.

Държа да бъдем писменно уведомявани при появата на нови неща в блога ти  :).

казано от Иван Шишманов на 15.07.10, 12:29:

Държа да бъдем писменно уведомявани при появата на нови неща в блога ти  :).

Стига да не си мислиш, че някой от героите си ти - няма проблеми. Засега съм вкарал по-незначими фигури от световната история като:
Чарлс на Чаплата = Чарли Чаплин;
Чарлс Дървения = Чарлз Дарвин;
Чарлс Стъкления човек - Чарлс Глазман, който при изгонването си при простосмъртните ще се прекръсти на Грег;
Надбожествения - този всичко го знаем кой е, ако не се сещаш си пусни ТВто.;
Чарлс Атласа = Чарлс Атлас - един от основоположниците на бодибилдинга и рекламните похвати за продажба на стоки за бодибилдинг.
Параскева е събирателен образ. Може последните 3 букви да ти говорят нещо.
Както виждаш - теб те няма.

15.07.10
14:15

казано от Oranje на 15.07.10, 13:46:

... Засега съм вкарал по-незначими фигури от световната история...

Не беше нужно да обясняваш, те са си ясно описани и лесни за разпознаване  :)

Чакаме продължението!

казано от Vic на 15.07.10, 14:15:

те са си ясно описани и лесни за разпознаване  :)

На бас, че половината форум не разпозна и половината от героите :).

15.07.10
15:00

казано от Иван Шишманов на 15.07.10, 14:54:

казано от Vic на 15.07.10, 14:15:

те са си ясно описани и лесни за разпознаване  :)

На бас, че половината форум не разпозна и половината от героите :).

Мислиш ли? Това ще е жалко... Тогава е твърде вероятно и останалото от написаното да не разберат.  (dull)

15.07.10
16:39

Не знам вие какво мислите, но според мен надали дори половината форум е прочел целия текст, след като няма картинки на “яки батки” или цветни опаковки :)

15.07.10
17:39

Цветната опаковка е Юлиан.
Между другото, към 70-та страница на дневника си споменаваш, че никога не си разбирал хората, които дават пари за гейнър, в частност за въглехидрати. Ти в момента правиш същото. Сега вече разбираш ли ги? :)
Винаги си споменавал за малкия стомах, който имаш. Не е ли по-мобилно да вкараш 4ф.пх, от колкото 500мл. вода с waxy?

казано от alabalaa на 15.07.10, 17:39:

Цветната опаковка е Юлиан.
Между другото, към 70-та страница на дневника си споменаваш, че никога не си разбирал хората, които дават пари за гейнър, в частност за въглехидрати. Ти в момента правиш същото. Сега вече разбираш ли ги? :)
Винаги си споменавал за малкия стомах, който имаш. Не е ли по-мобилно да вкараш 4ф.пх, от колкото 500мл. вода с waxy?

Аз съм оранжев, ако за мен става въпрос де. Пък и името ми е с ‘я’ :)
Всъщност нишестето + протеинът ми се разбъркват в чашата за кафе, т.е. около макс 250гр вода слагам.
Да си даваш парите за гейнер, а не да си направиш такъв на поне двойно по-ниска цена? Това съм имал впредвид, а не че не бива да се смесват прахообразни белтъчини с прахообразни въглехидрати.
В моя случай въглехидратите са бавни, но както и да е. Иначе сега експериментирам с нишестето, до миналата седмица ядях хляб с протеина следобяд.

казано от jomo на 15.07.10, 16:39:

Не знам вие какво мислите, но според мен надали дори половината форум е прочел целия текст, след като няма картинки на “яки батки” или цветни опаковки :)

Целевата ми аудитория е съставена от хора с обща култура и чувство за хумор - те могат да разберат иронията, заигравката с имената и случки от заобикалящата ни действителност и т.н.

20100715

Хранене:
8.00
70гр домашен хляб
Морков
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
Пилешки дробчета с домашно масло на фурна
50гр домашен хляб
17.50
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
22.10
Протеинова вафла
23.00
Домашно кисело мляко

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини

Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2

20100716

Хранене:
8.00
70гр домашен хляб
Морков
12.30
Кюфтета от домашна телешка кайма
60гр домашен хляб
15.00
50гр протеин
Ядки
20.00
Гювеч с домашно телешко
60гр домашен хляб

Тренировка:
Тренировка В - Дърпане
А. Силово обръщане: 5@40, 5@60, 5@65, 5@70, 3@75, 3@80, 0@84
Б. Набиране подхват: 5@СТ, 4х4@25
В. Набиране надхват: 9,8@СТ
Г. Мечка: 6@5, 4х6@60

Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Мостра интратренировъчен продукт
БЦАА

Напитки:
Кафе х3
Зелен чай

Бележки: И утре тренировка и по малко моренце и планина. Дано хвана повечко тен, за да направя някоя и друга снимка.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.07.10 17:02.

20100717

Хранене:
9.00
70гр домашен хляб
Морков
12.00
Протеинова вафла
15.50
В Тропс къща:
Свинско с пюре
Ориз (от пиле с ориз)
20.10
Кралска скумрия на скара
Маслини
Френски пастет от черен дроб
60гр домашен хляб

Тренировка:
Тренировка Г
Различни видове клекове и напади

Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Мостра интратренировъчна напитка
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе
Нес кафе фрапе

Бележки:
След четвъртъчния с Белчо, днес бях и на семинара на Лазар. Тези, които не бяха могат само да съжаляват.
В залата има един човек, претърпял операция на гръбнака, отделно други проблеми... Оказа се, че програмата за корем, която му предложих да прави, покрива всички части на пояса, точно както днес говорихме на семинара. Случайно се засякохме тази вечер и само му добавих и Палоф преса, тъкмо и аз я правих с него, защото нещо не я харесвам и често я пропускам и от моята стабилизация (така наричам частта от тренировката си, в която тренирам пояса).
От утре не знам дали ще водя дневника, сигурно ще имам достъп до интернет, но може и да нямам време. Ще събирам предимно тен, няколко тренировки с Ванката и така - малко почивка. Тъкмо да ми почине еректорът, че още не се е оправил напълно. Като се върна поръчвам добавките за специализацията и я започвам.
Ако не ви се излиза днес и утре - гледайте КросФит игрите (http://live.crossfit.com/), заслужава си.

19.07.10
17:21

Много исках да присъствам на семинара на Лазар.Интересувам се горещо от тренирането на поясната област и найстина щеше да ми е полезно да отида,но уви не успях.

19.07.10
19:28

Ораня имам огромно желание да прочета статиите в блогът ти,но уви с този черен фон и малките бели букви ми е много трудно всеки път стигам до 2-3 изречения и се отказвам. Ако е възможно да размениш ролите бял фон,черни букви :) Благодаря предварително!
ПС Имам астигматизъм.

19.07.10
19:30

Увеличи си шрифта ( Контрол и + натискаш едновременно), в противен случай само на теб ще ти е приятно да четеш :)
ПП. или си копирай статията в Word

Мнението беше редактирано от alabalaa на 19.07.10 19:32.

19.07.10
19:30

С 2 ръце подкрепям горния пост :)

19.07.10
19:58

Ако не ме лъже паметта, беше споменал някъде, че искаш да поработиш в/у гъвкавостта на глезените. Как възнамеряваш да процедираш?

20.07.10
21:13

казано от alabalaa на 19.07.10, 19:30:

Увеличи си шрифта ( Контрол и + натискаш едновременно), в противен случай само на теб ще ти е приятно да четеш :)

Мерси alabalaa :) Наистина се чете по-добре.

Да се тренира с Oranje е истинско удоволствие.

И честита годишнина от сватбата ти приятелю !!!
За златната сватба чакам покана за кросфит банкета  :)

Честит рожден ден!
С пожелания за упоритост, за да следваш мечтите си; смелост - да ги осъществяваш; търпение, за да ги постигаш; и много любов, за да дава смисъл на всичко това!

01.08.10
05:01

Честит Рожден Ден.

Посрещай предизвикателствата на живота, както досега  :) . И много успехи в професионален план.
Чакаме снимки от почивката и тренировките с Ванката.

П.П. Шишманов, имаш точно 6666 мнения. Много яко  :) .

Мнението беше редактирано от maria на 01.08.10 05:02.

Честито и от мен :) Много здраве и приятни емоции.

01.08.10
05:21

Честит Рожден Ден, много здраве, късмет и успехи - лични и професионални!

01.08.10
06:00

Честит рожден ден!! Всичко “най-най”, от всичко което си пожелаеш :)

пс. понеже бях малко офф.. какво става с тая специализация за гърди? Как върви?

01.08.10
07:32

Честит рожден ден! Много здраве и усехи :)

01.08.10
07:34

Че Ре Де, много здраве и късмет :)

GO

01.08.10
08:17

Чъ Ръ Дъ и от мен!

01.08.10
11:07

Честит рожден ден!От все сърце ти пожелавам всичко което си поставиш за цел,да стане реалност!

01.08.10
11:08

Честит и от мен :)

01.08.10
11:15

Жив и здрав, много успехи и сбъднати мечти

01.08.10
11:30

ЧРД много успехи

ЧРД, да си жив и здрав :)

01.08.10
11:36

ЧРД! ;)

Честит Рожден Ден.
Жив и здрав и много късмет.

Благодаря на всички включили се досега, както и на останалите, които по-късно ще пишат!
По случай РДто реших да пусна онлайн сайта. Мислех да го направя като го понапълня поне до едно приемливо ниво, но по-добре нетърпеливите да се запознаят с ‘Chest и слава’. Е, можете да разгледате постния, засега, фитнес блог. Като го позавърша ще го преместя вече на официалния му адрес и т.н., засега все още е в експериментален стадий.

01.08.10
12:22

Как е името на сайта.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1