Too Little, Too Late

Прескочи до:

21.07.10
18:55

Ахахах, така и не разбрах, че ми говори за твоя Р.Д. :D
Честит Рожден Ден - Боби!!!
Виж, Здрав, Як, Всичко най, и контузиите далече от тебе да бягат !

22.07.10
08:00

Днес минах покрай някакво магазинче близо до офиса и си взех протеин за морето, какъвто не съм ползвал досега - някакъв немски на фирма Multipower - Whey Protein Iso Complex. Случайно някой да го е ползвал и да има впечатления? Така и така си го купих вече, разбира се, но някое мнение няма да ми е излишно. :)

23.07.10
05:59

В крайна сметка аз, като един доста опак човек, не използвах пролетта, за да свалям, та ще го правя лятото, когато би трябвало да се радвам на резултатите от това. :) Все пак взех решение и от вчера никаква бира, алкохол, зърнени храни, картофи, захар и други подобни. Спирам дори и млечните с изключение на чаша мляко с нес сутрин - не мога да живея без това. Време е за малко “палео” диета, още повече, че тази сутрин кантарът се закова на 124,2 кг, което е най-високото тегло през целия ми досегашен живот. По-дебел съм бил, но по-тежък никога. Време е за едни 20-тина кила надолу в следващите няколко месеца.
От утре съм в отпуска и заминавам на море за две седмици. Мисля там да използвам възможността да променя малко хранителните си навици, а и да не се тегля на кантар през първите две седмици, за да видя резултатите, когато се върна.

23.07.10
13:04

АТАКА БОБИИ, АТАКА!!! :)))

23.07.10
13:09

И аз това викам, добро решение. Чакам резултатите с нетърпение :P

23.07.10
19:03

Успех,адаш.На мен ми помогна ВМД и здраво работа и тренировки :)

03.08.10
21:54

Боби, смяташ ли че системата е приложима(тя е проложема по-скоро дали е достатъчно ефективна) при 3 дневно разпределение + 1 ден корем, предмишница и прасец? Много ми допада цялата идея и философия и най-вече, че не е времеемка...

07.08.10
18:02

казано от CKOTA на 03.08.10, 21:54:

Боби, смяташ ли че системата е приложима(тя е проложема по-скоро дали е достатъчно ефективна) при 3 дневно разпределение + 1 ден корем, предмишница и прасец? Много ми допада цялата идея и философия и най-вече, че не е времеемка...

Със сигурност ефективността ще е по-ниска при 3+1 в срвнение с петдневен сплит, но мисля, че си струва да опиташ - ако в рамикте на 6-8 седмици не усетиш подобрение, нищо не ти пречи да се върнеш на старата си схема. :)

07.08.10
18:15

24.07-08.08.2010 г.

Две седмици на море... За съжаление всичко започна с нелепа и неприятна контузия, която си причини сам и то извън залата, макар и пак във връзка с фитнеса. Когато отидох за пръв път тази година да търся бай Стоян, собственик на малка самоделна заличка в Черноморец, го нямаше. Вратата на двора изглеждаше отключена, но не се отвори, когато реших да вляза да го потърся. Затова реших, че се е заглавила (по-късно се оказа, че си има хитро резе, което се отваря само отвътре). Подхванах я с дясната ръка с идеята да я повдигна нагоре и да я бутна навътре, но в момента, в който напънах, нещо в дясната ми предмишница изхрущя и бях дотам. Точно изхрущя, а не изпука... Започна да ме боли чак вечерта, а на другия ден почти не можех да сгъвам ръката.
Почивах принудително четири дни, а след това започнах с тренировка за рамо. Прилично - лека болка, но нищо особено. На другия ден гръб - пълен провал. Болка, слабост при сгъващите движения - много зле. При гърдите и краката (естествено) всичко беше ОК, докато не дойде бицепсът, където нещата бяха ужасни - едва си сгъвах дясната ръка.
Естествено не спрях - взех си Flexen и Fastum Gel, започнах да пия хапченца и да се мажа, но резултатът почти две седмици по-късно е все така болки при сгъващи движения, макар и малко по-слаби. Набиранията и бицепсовото сгъване са почти невъзможни, гребането с щанга - доста неприятно. Това дава добра представа за положението.
Вероятната “диагноза” е разтегнато сухожилие. Ако утрешната тренировка за бицепс се окаже фиаско, може би през седмицата ще си замъкна задника до личния лекар, а от там - на ортопед.

07.08.10
19:25

еииии много гадно бе тцтцтц!!! Дано да не е много сериозно, и бързо въстановяване!!! ;)

07.08.10
19:33

Според мен почини, защото и аз така от нищото ме заболя гърба и викам ще мине.. Търпях си болката и тренирах, та накрая един ден не можах да стана от леглото :D Та 10 дена почивка и мазане с Анестезол ВТ. :)

09.08.10
12:07

09.08.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 6)

Тренировка - бицепс, трицепс

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 9х30, 8х40 кг.

Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х50, 1х60 кг.

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х70, 4х70, 5х65 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х32, 6х32 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 5х18 кг.
4. “Френско” сгъване с крив лост - 5х80, 4х80 кг.
5. Сгъване с дъмбел зад глава (с една ръка)  - 6х18, 5х20 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х63 кг.

С оглед на контузията ми бицепсовата част от тренировката беше повече раздвижване, отколкото тренировка - още ме боли някъде вътре в предмишницата при сгъване. Сутринта започнах и малко самолечение с Афламил и Милгама. Мисля, че вече усещам резултат. Ще ги пия няколко дни, утре почивам, а в сряда ми е тренировката за гръба - другата освен бицепса, която ме докарва до агония. После цяла седмица ще почива сухожилието - при сгъванията нямам никакви проблеми.

11.08.10
09:23

11.08.2010 г. (тренировъчен ден 1, седмица 7)

Тренировка - гръб, предмишница

Загрявка:
2 серии придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка.

Работни серии:
1. Набирания - три серии по 5. Освен че съм дебел и тежък, дясната ръка все още много ме боли, затова не се напънах твърде много с набиранията и вместо да ги докарам 50, направих 15 и добавих следващото упражнение, както и една допълнителна серия гребане с щанга.
1.1 Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 5х105, 5х98 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка пред гърди - 5х98, 5х98 кг.
3. Гребане с щанга - 5х130, 7х120, 8х120 кг.
5. Сгъване за предмишница с щанга - 5х60, 6х60 кг.
6. Сгъване за предмишница с дъмбели встрани от тялото от стоеж - 9х23, 8х27 кг.

На пук на здравия разум не само не почивам заради разтегнатото сухожилие, ами се и напъвам да правя гръб и бицепс. Все пак лечението помага и днес съм по-добре, отколкото бях преди няколко дни, така че карам напред и каквото сабя покаже.

11.08.10
12:02

Прекрати тренирането на предмишница и бицепс за известно време. Това каквото сабя покаже звучеше като - аз ще се счупя, пък после ще му мисля...

11.08.10
15:47

казано от Madboy на 11.08.10, 12:02:

Прекрати тренирането на предмишница и бицепс за известно време. Това каквото сабя покаже звучеше като - аз ще се счупя, пък после ще му мисля...

Съветът ти е много разумен, но мисля, че няма да го последвам. :) Следващата тренировка за бицепс е чак в неделя, дотогава всички упражнения са или за крака, или бутащи.

11.08.10
16:26

казано от Boby_ на 09.08.10, 12:07:

09.08.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 6)

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 9х30, 8х40 кг.

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х70, 4х70, 5х65 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х32, 6х32 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 5х18 кг.
4. “Френско” сгъване с крив лост - 5х80, 4х80 кг.
5. Сгъване с дъмбел зад глава (с една ръка)  - 6х18, 5х20 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 5х63 кг.

С оглед на контузията ми бицепсовата част от тренировката беше повече раздвижване, отколкото тренировка - още ме боли някъде вътре в предмишницата при сгъване. Сутринта започнах и малко самолечение с Афламил и Милгама. Мисля, че вече усещам резултат. Ще ги пия няколко дни, утре почивам, а в сряда ми е тренировката за гръба - другата освен бицепса, която ме докарва до агония. После цяла седмица ще почива сухожилието - при сгъванията нямам никакви проблеми.

Доста неприятна е тази болка.При мен се получаваше от интензивни натоварвания на скота.Пробва ли да сключиш китките при изпълнението на сгъване от положение прав,за да намалиш натоварването на предмишницата и китките.Другият вариант е да намалиш малко работните тежести за определено време.

ПП:Аз също съм на максимата,че’’ Клин, клин избива’‘.Дано бързо да отшуми :)

11.08.10
16:47

казано от a.k.a The Boss на 11.08.10, 16:26:

Клин клин избива, ама един остава ;)

11.08.10
18:00

казано от a.k.a The Boss на 11.08.10, 16:26:

Доста неприятна е тази болка.При мен се получаваше от интензивни натоварвания на скота.Пробва ли да сключиш китките при изпълнението на сгъване от положение прав,за да намалиш натоварването на предмишницата и китките.Другият вариант е да намалиш малко работните тежести за определено време.

Благодаря!

При мен е от глупаво разтежение, което си направих сам при опит да повдигна само с дясната ръка една врата, която се оказа не само заключена, ами и залостена с резе. Болката в момента не е в предмишницата, а по-нагоре - в сгъвката на лакета и основата на бицепса.

Madboy, имаш право, разбира се - има контузии, които ако не се оставят да починат, могат да се усложнят и да хронифицират. В този случай обаче преценявам, че опасността от това е малка и с малко по-малки работни тежести ще отминат нещата и без пълна почивка.

12.08.10
09:52

12.08.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 5)

Тренировка - рамо, трапец

Загрявка:
Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 8х40, 8х40 кг.

Адаптация:
Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 3х70, 1х70 кг.

Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 4х85, 4х80, 4х80 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от седеж - 5х36 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х23, 6х27 кг.
4. Повдигане на прав лост с трапец - 6х180, 7х180, 8х180 кг.

В залата, в която ходя през седмицата, няма условия за раменна преса - налага се да глася пейка с накланяща се облегалка пред пирамидата за клек, а взимането и оставянето на лоста са много трудни, затова и резултатите са по-слаби, отколкото когато съм в кварталната зала. Все пак четворка на 85 кг не е зле с оглед на моментите ми възможности.

12.08.10
10:18

казано от Boby_ на 12.08.10, 09:52:

12.08.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 5)

Тренировка - рамо, трапец

Загрявка:
Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 8х40, 8х40 кг.

Адаптация:
Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 3х70, 1х70 кг.

Работни серии:
1. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 4х85, 4х80, 4х80 кг.
2. Раменна преса с дъмбели от седеж - 5х36 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х23, 6х27 кг.
4. Повдигане на прав лост с трапец - 6х180, 7х180, 8х180 кг.

В залата, в която ходя през седмицата, няма условия за раменна преса - налага се да глася пейка с накланяща се облегалка пред пирамидата за клек, а взимането и оставянето на лоста са много трудни, затова и резултатите са по-слаби, отколкото когато съм в кварталната зала. Все пак четворка на 85 кг не е зле с оглед на моментите ми възможности.

Доста е добре даже бих казал:)Поне пейка имаш:)Аз от земята ги подхващам..Аз си мислех,че само в залата,в която тренирам са толкова зле нещата,но явно има и други подобни собственици,които отварят зали без да имат елементарно понятие от фитнес.

12.08.10
11:04

казано от a.k.a The Boss на 12.08.10, 10:18:

Доста е добре даже бих казал:)Поне пейка имаш:)Аз от земята ги подхващам..Аз си мислех,че само в залата,в която тренирам са толкова зле нещата,но явно има и други подобни собственици,които отварят зали без да имат елементарно понятие от фитнес.

В моя случай собственикът си има понятие от фитнес, но набляга на трибоя и особено на лежанката. :) Иначе за раменни преси си има смит машина, но аз обичам свободните тежести. :)

12.08.10
11:12

А защо не правиш пресата прав? Ще си спестиш неудобствата с пейката, а и ще участват повече мускули в движението.

12.08.10
11:38

казано от inspect на 12.08.10, 11:12:

А защо не правиш пресата прав? Ще си спестиш неудобствата с пейката, а и ще участват повече мускули в движението.

Много товари кръста, а гледам все пак да го пазя. Освен това работните тежести ми спадат значително, което значи, че интензивността е по-малка, а именно това е целта ми в момента - максимална интензивност на тренировките.

13.08.10
09:41

13.08.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 7)

Тренировка - крака

Загрявка:
Клек с щанга зад врат  - 8х70, 8х70 кг.

Адаптация:
Клек с щанга зад врат - 3х120, 1х120 кг.

Работни серии:
1. Клек с щанга зад врат - 4х160, 5x150, 4x150, 5x150 кг.
2. Напади с щанга - 6х60, 6х60 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 5х150, 4х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 10х110, 10х110, 12х110 кг.

Много добре усетих тренировката този път, макар да не личи много по тежестите.

Имах и “случка”... Докато си товарех лоста за римската тяга, бутнах единия диск малко по-енергично и съответно по-шумно. Стори ми се, че чух нещо като “Еее”, но музиката беше силна, в залата освен мен, имаше две момченца на 13-14 години и едно момиче на 18-19. Реших, че ми се е сторило заради радиото. След малко обаче докато разтоварвах въпросната щанга, изпуснах единия диск и той се преобърна на пода. Този път момичето съвсем отчетливо ми извика на висок глас “Е, де!”. Преброих до десет и се извиних. Мислех първо да й обясня, че това не е лаборатория за изследване на съня, а фитнес зала и тук може да се пъшка, понякога вика, да се дрънка с дискове и дъмбели и това става дори когато човек внимава, но реших, че няма смисъл да се хабя за човек, според когото е нормално да започнеш разговор с непознат с “Е, де!” и повелителен тон. Тя все пак явно се усети, та след извинението ми с половин уста обясни, че се стряскала от резки звуци, докато си правела серията (абдуктор или аддуктор правеше, не обърнах внимание). В крайна сметка не знам кой крив и кой - прав. Неприятно е, когато някой вдига много шум, особено ако го прави демонстративно (срещат се и такива), но от друга страна пък не може човек да се движи с балетна стъпка из залата и да гледа да не каже и гък... :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.08.10 11:02.

13.08.10
10:48

казано от Boby_ на 13.08.10, 09:41:

13.08.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 5)

Тренировка - крака

Загрявка:
Клек с щанга зад врат  - 8х70, 8х70 кг.

Адаптация:
Клек с щанга зад врат - 3х120, 1х120 кг.

Работни серии:
1. Клек с щанга зад врат - 4х160, 5x150, 4x150, 5x150 кг.
2. Напади с щанга - 6х60, 6х60 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 5х150, 4х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 10х110, 10х110, 12х110 кг.

Много добре усетих тренировката този път, макар да не личи много по тежестите.

Имах и “случка”... Докато си товарех лоста за римската тяга, бутнах единия диск малко по-енергично и съответно по-шумно. Стори ми се, че чух нещо като “Еее”, но музиката беше силна, в залата освен мен, имаше две момченца на 13-14 години и едно момиче на 18-19. Реших, че ми се е сторило заради радиото. След малко обаче докато разтоварвах въпросната щанга, изпуснах единия диск и той се преобърна на пода. Този път момичето съвсем отчетливо ми извика на висок глас “Е, де!”. Преброих до десет и се извиних. Мислех първо да й обясня, че това не е лаборатория за изследване на съня, а фитнес зала и тук може да се пъшка, понякога вика, да се дрънка с дискове и дъмбели и това става дори когато човек внимава, но реших, че няма смисъл да се хабя за човек, според когото е нормално да започнеш разговор с непознат с “Е, де!” и повелителен тон. Тя все пак явно се усети, та след извинението ми с половин уста обясни, че се стряскала от резки звуци, докато си правела серията (абдуктор или аддуктор правеше, не обърнах внимание). В крайна сметка не знам кой крив и кой - прав. Неприятно е, когато някой вдига много шум, особено ако го прави демонстративно (срещат се и такива), но от друга страна пък не може човек да се движи с балетна стъпка из залата и да гледа да не каже и гък... :)

Похвалното е ,че си се сдържал :).Всички клиенти са с равни права и всеки е длъжен да се отнася с нужното уважение към останалите трениращи .И мен ме дразнят много неща,но гледам да ги абстрахирам и си тренирам без да мрънкам.Ами като се стряска въпросното момиче,защо не си сложи слушалки на телефона,да си слуша някаква приятна музичка и да и е спокойно.Напълно нормално е да чува тряскане на железа,даже бих казал,че ми е кеф като чувам подобни шумове:)Що се отнася до демонстративното издаване на нечленоразделни звуци и на мен не ми допада,но въпреки това не правя забележка на такива хора.Нямам правото за това.Забележки имат право да правят само собствениците..Останалите сме равни независимо дали сме 50кг,150,кг,жени,деца,мъже и т.н.

Относно тренировката:Клекът ти е впечатляващ :)

Мнението беше редактирано от Любо на 13.08.10 10:49.

13.08.10
10:58

Ааа друго си е да си правиш полулег и да минат и да те настъпят. Или пък да ти правят забележка защо се мъчиш на тая лег преса - това да не ти е бицепс.. Също и човек който прави някакви гимнастики с дребните дъмбелчета да ти говори зад гърба- Тия пък за какво правят по толкова малко повторения -6-8- незнаят как се тренира........ Една жена си смени велоергометъра всеки път след като си местех стойката за рамо да е срещу огледалото ,че иначе не съм сигурен.Хоп на левия , хоп на десния накрая ми писна.Или пък тъкмо съм се завързал с фитилите за скрипеца и идва пак жена да ми смени тежеста ,че на нея това и било тежко и после нямало да си го мести ,че бързала.  Още много примери мога да ти изброя. Така ,че изобщо не им се пени ..особено на жени ;)

13.08.10
11:00

казано от +_+Oo_oO на 13.08.10, 10:58:

Ааа друго си е да си правиш полулег и да минат и да те настъпят. Или пък да ти правят забележка защо се мъчиш на тая лег преса - това да не ти е бицепс.. Също и човек който прави някакви гимнастики с дребните дъмбелчета да ти говори зад гърба- Тия пък за какво правят по толкова малко повторения -6-8- незнаят как се тренира........ Една жена си смени велоергометъра всеки път след като си местех стойката за рамо да е срещу огледалото ,че иначе не съм сигурен.Хоп на левия , хоп на десния накрая ми писна.Или пък тъкмо съм се завързал с фитилите за скрипеца и идва пак жена да ми смени тежеста ,че на нея това и било тежко и после нямало да си го мести ,че бързала.  Още много примери мога да ти изброя. Така ,че изобщо не им се пени ..особено на жени ;)

Хаха, разведри ме! :)

Да, случват се такива неща по залите. За щастие като ходя по обяд, няма почти никой - често тренирам съвсем сам. :)

14.08.10
11:03

14.08.2010 г. (тренировъчен ден 4, седмица 7)

Тренировка - гърди, преса

Загрявка:
Повдигане на щанга от лег - 9х70, 9х70 кг.

Адаптация:
Повдигане на щанга от лег - 3х120, 1х120кг.

Работни серии:
1. Повдигане на щанга от лег -  5х135 , 4х135, 4х130 кг.
2. Повдигане на щанга от полулег - 5х110, 4х110 кг.
3. Кофички - 8, 7 повторения.
4. Коремни преси с прибиране на коленете към гърдите (с доп. дъмбел) - 8х12,5, 10х10 кг.
5. “Молитва” на скрипец - 10x65, 8х70 кг.

Нелоша тренировка, само кофичките стават все по-тежки. :)

14.08.10
11:12

Продължавам с 14.08.2010 г.

На морето въпреки заканите ми, се издъних с храната и пиенето, но от 2-3 дни вече нещата са под контрол.
Сутринта взех някои мерки, за да имам база за сравнение. Направих и снимки, които ще видите по-долу. Само не викайте “Хипопотам, хипопотам!” - не съм опасен.
И така... кантарът показа 124,5 кг, а сантиметърът - 114 см коремна обиколка. Бедрата бяха 73 и 72 см ляво и дясно, а прасците - по 44 см всеки. Миналата седмица след тренировката за бицепс ръцете бяха 48,7 дясна и 48,5 см лява. Това е стартът. Надявам се до коледните празници да сваля 15-тина килограма, но ще видим как ще потръгне.

14.08.10
11:47

казано от Boby_ на 14.08.10, 11:12:

Продължавам с 14.08.2010 г.

На морето въпреки заканите ми, се издъних с храната и пиенето, но от 2-3 дни вече нещата са под контрол.
Сутринта взех някои мерки, за да имам база за сравнение. Направих и снимки, които ще видите по-долу. Само не викайте “Хипопотам, хипопотам!” - не съм опасен.
И така... кантарът показа 124,5 кг, а сантиметърът - 114 см коремна обиколка. Бедрата бяха 73 и 72 см ляво и дясно, а прасците - по 44 см всеки. Миналата седмица след тренировката за бицепс ръцете бяха 48,7 дясна и 48,5 см лява. Това е стартът. Надявам се до коледните празници да сваля 15-тина килограма, но ще видим как ще потръгне.

Е на море като на море :) . То там,ако не се отпуснеш няма къде другаде :).Как смяташ да се храниш ? Мисля,че на твоята височина 110кг.ще са повече от доволна картинка :) Пожелавам ти успех в начинанието и с интерес ще следя как вървят нещата.

14.08.10
15:40

казано от a.k.a The Boss на 14.08.10, 11:47:

Е на море като на море :) . То там,ако не се отпуснеш няма къде другаде :).Как смяташ да се храниш ? Мисля,че на твоята височина 110кг.ще са повече от доволна картинка :) Пожелавам ти успех в начинанието и с интерес ще следя как вървят нещата.

Мисля да заложа на месо, яйца, зеленчуци, риба (макар че не обичам особено), ядки, малко плодове, като изключа напълно зърнени храни, картофи, ориз, захар, млечни продукти, бобови, алкохол. Количествата ще са според преценката ми, но нямам намерение да гладувам във всеки случай. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.08.10 15:40.

15.08.10
12:31

15.08.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 7)

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8х40 кг.

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х70, 4х70, 4х70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х36, 6х36 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 4х25 кг.
4. “Френско” сгъване с крив лост - 4х85, 5х85 кг. - Вече съм почти сигурен, че в тази зала кривият лост не е 10, а по-скоро 8 кг, но докато не го претегля, си ги смятам 85, вместо 83 кг. :)
5. Сгъване с дъмбел зад глава (с една ръка)  - 6х20, 6х20 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 4х65 кг.

Добра тренировка! При бицепсовите упражнения още ме боли, но е малко по-добре от предната седмица, така че има напредък.

15.08.10
12:41

Само лоста трудно ще претеглиш, ако има кантар вземи лоста в ръце и стъпи на кантара с него, общо взето само така можеш да го претеглиш :)
Ама ако кривият лост е Ф50 трябв да е 10 според мен, в моята зала е Ф30 и е далеч от 10, може би около 6-7.

15.08.10
13:24

казано от Madboy на 15.08.10, 12:41:

Само лоста трудно ще претеглиш, ако има кантар вземи лоста в ръце и стъпи на кантара с него, общо взето само така можеш да го претеглиш :)
Ама ако кривият лост е Ф50 трябв да е 10 според мен, в моята зала е Ф30 и е далеч от 10, може би около 6-7.

Е, естествено, че така ще го претегля. :) Иначе е фи 50, но е самоделка, така че може да е всякаква тежест. :)

15.08.10
13:46

казано от Boby_ на 15.08.10, 12:31:

15.08.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 7)

Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8х40, 8х40 кг.

Адаптация:

Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 5х70, 4х70, 4х70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 6х36, 6х36 кг.
3. Скотово сгъване с дъмбел - 4х25 кг.
4. “Френско” сгъване с крив лост - 4х85, 5х85 кг. - Вече съм почти сигурен, че в тази зала кривият лост не е 10, а по-скоро 8 кг, но докато не го претегля, си ги смятам 85, вместо 83 кг. :)
5. Сгъване с дъмбел зад глава (с една ръка)  - 6х20, 6х20 кг.
6. Трицепсово привеждане на горен скрипец - 4х65 кг.

Добра тренировка! При бицепсовите упражнения още ме боли, но е малко по-добре от предната седмица, така че има напредък.

Кардиото си го оставил за следващата седмица май май :) Не знам,но не ти ли е малко само толкова серии ?

15.08.10
13:55

казано от a.k.a The Boss на 15.08.10, 13:46:

Кардиото си го оставил за следващата седмица май май :) Не знам,но не ти ли е малко само толкова серии ?

Кардиото у нас пред телевизора - имам велоергометър и въртя вечер. :) Сериите са ми ОК - такава ми е “програмната схема”, това е в основата на цялата философия на Max-OT.

15.08.10
14:05

казано от Boby_ на 15.08.10, 13:55:

казано от a.k.a The Boss на 15.08.10, 13:46:

Кардиото у нас пред телевизора - имам велоергометър и въртя вечер. :) Сериите са ми ОК - такава ми е “програмната схема”, това е в основата на цялата философия на Max-OT.

Е това е супер.По този начин пред телевизора кардиото е удоволствие.Не се усеща как минава времето.В залата,особено,ако си сам и няма с кого да си говориш е много тегава история.:)Колко пъти седмично смяташ да въртиш оборота ?

15.08.10
14:09

казано от a.k.a The Boss на 15.08.10, 14:05:

Е това е супер.По този начин пред телевизора кардиото е удоволствие.Не се усеща как минава времето.В залата,особено,ако си сам и няма с кого да си говориш е много тегава история.:)Колко пъти седмично смяташ да въртиш оборота ?

Ами 3-4 пъти, ще видим. Честно казано, малко ме мързи, ама ще е добре да има и кардио в този период. :)

16.08.10
18:27

16.08.2010 г.

Днес успях да стигна до велоергометъра. Направих точно 8 минути с два спринта интервално кардио, преди жената да се развика и да ме вдигне за вечеря. Утре пак.

17.08.10
15:28

17.08.2010 г.

Днес пак малко интервален велоергометър. Направих точно 9:40 минути с два и половина спринта. Този път никой не ме прекъсна, просто издъхнах. Очевидно е било крайно време да се вкарам малко във форма - ако не за лятото, то за зимата. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1