Според мен е по-добре поотделно да ги вземеш, защото в Celrush бета аланина е прекалено малко, а за да има ефект от него трябва
да се приема по 2 грама 4-6 пъти дневно. Ако пък приемаш повече дози от Celrush за да приемаш повече бета аланин, ще превишиш дневната доза креатин. И 2ро ако искаш да приемаш повече бета-аланин и, ако си взел Celrush ще ти свърши прекалено бързо, защото има 31 дози.
Лично аз кре-алкалина го усещам повече въввъзстановяването, а не толкова сила. На може би на теб точно това ти трябва. :)
Мнението беше редактирано от Julius на 16.08.10 07:37.
Доколкото знам, а аз не знам особено много относно това, бета- аланинът започва да действа, когато се натрупва в организма в рамките на даден период от време. Относно дозировката и аз си мисля за нещо от сорта на 4-5гр на ден в рамките на 30-40дни е достатъчно, за да започнеш да усещаш разликата. Говоря изцяло на теория и нещата, които съм чел.
16.08.10
14:03
Така... първо - благодаря за мненията.
Купих си двата продукта (кре-алкалин и бета аланин) поотделно, защото искам да дозирам всеки от тях така, както аз искам. Кре-алкалинът ми е на EFX (на капсули по 750 mg), а бета аланинът - на Interactive (също на капсули по 750 mg). Споменах Cellrush само като пример за комбиниран продукт, има и други подобни.
Julius, бета аланин 2 g по 4-6 пъти означава 8-12 g дневно... мисля, че е прекалено много. Къде си го чел това? Колкото до ефекта от кре-алкалина - за мен по-доброто възстановяване категорично си струва. Възстановявам ли качествено, сила ще намеря.
Giovane, имам личен опит с бета аланин (точно този на Interactive) от пролетта. Тогава пиех по 4 капсули дневно (т.е. 3 g) за период от малко над 2 месеца. Да, разликата се усети след първия месец, но имаше такава и издържливостта ми се подобри. Сега размишлявам над 2 варианта - отново по 4 капсули (3 g) дневно или по 5 капсули (3.75 g). От една страна 3 g е минималната доза бета аланин, смислената - от 4 g нагоре. От друга страна, обаче, този път ще го комбинирам с кре-алкалин и очаквам синергичен ефект. Разбира се, нищо не ми пречи да започна с 1.5 g кре-алкалин + 3 g бета аланин и на по-късен етап да увелича дозата, ако се налага. При всички положения дозата ще е разделена на две равни части - преди и след тренировка.
Между другото - до колкото знам приемането на креатин монохидрат е препоръчително да се прави заедно с известно количество бърз въглехидрат. Това важи ли и за кре-алкалина?
Бета-аланин. Споменава се в зависимост от тренировъчния режим. Според мен даже точно ти трябва по този начин да го пиеш, тъй като тренираш всеки ден, даже понякога имаш по 2 тренировки. :)
*
Това за бързите въглехидрати с кре-алкалина не важи. :)
16.08.10
18:53
Мда, безкрайно съм доволен, кре-алкалина мога и без бързи въглехидрати. От една страна - тренирам вечер, а именно тогава най-упорито бягам от тях. От друга страна (и всъщност по-важното) - технически много по-лесничко ще ми е - просто пия капсулките и толкова.
Така... сега за бета аланина. Някаква неточност виждам в тази статия, има нещо недобре обяснено или техническа грешка.
Тук пише така:
Research has shown that you can take an amount between 3.2 grams and 6.4 grams per day to significantly boost carnosine levels and improve performance. The most recent research, now using 4-5 grams a day, is showing comparable carnosine concentration and performance improvements to those using 6.4g daily.
Тук и тук пише същото, а тук ето това:
Research also shows that supplementing with β-alanine for as short as 4 weeks with as little as 1.6g/day has a dramatic effect on athletic performance in numerous categories. It also shows that supplementing with Beta Alanine for longer duration with higher dosages (12 wks or more @ 3.0+g/day) has an even greater effect on performance.
Е? Никъде другаде не видях да се говори за дози от порядъка на 10-12 g дневно!
Добрите новини - китката ми е добре, контузията е лека. Усукал съм я и съм разтегнал леко. Два дни ще нося един много странен спирален тейпинг на китката, пък после ще видим пак какво е положението.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.08.10 19:02.
Време беше. Сега ще става интересено. “Кольо на креатин” ми звучи като “Шварценегер на стероиди”. Връщай се по-бързо от морето и започвай добавките.
едит: Не знам какво ще правиш с флайса. Ще трябва скоро да започваш да си сглобяваш дъмбели с тежестите от лежанките
17.08.10
07:06
Хехехе... ти ме разби!
Дозата креатин ще е по-скоро малка, а през по-голямата чост от този период ще съм на доста умерени тежести във фитнеса, защото ще хвърлям всичките си налични сили в залата за волейбол. Какво ще постигна - любопитен съм, но... ще трябва да почакам, защото нямам дори разумно предположение. Комбинацията креатин + бета аланин е доста хвалена, да видим при мен как ще сработи. Разбира се, смятам да продължа с ВСАА по време на тренировка, намират ми се ЕАА (незаменими аминокиселини) на таблетки, а имам време да помисля и за протеин (евентуално). Като цяло - стандартни и неекзотични добавки. Преди всичко ще гледам да поддържам храната на ниво. Миналата година тя ме спаси. Има време за всичко... само да съм здрав!
Колкото до флайса - във фитнеса, където ходя, най-големите дъмбели са 60 kg… имам хлебец и креатинче да изпапкам докато започна да правя флайс с тях! (muscle) :D
17.08.10
07:42
17 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, пуешко филе (60-70 g), кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, бадеми (50 g)
1.3. Обяд - пилешко бутче на грил, печени картофи (200 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), щипка канела
1.5. Вечеря - пилешко бутче на грил, зрял червен боб (120 g)
1.6. Преди лягане - шейк (1 доза казеин, 2 яйца, канела), бадеми (50 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. Преди лягане - 23 g казеин
4. Общо мнение за храненето днес - прилично. Свърши ми изварата, но мега-мощно ме мързи да си купя сега. Затова преди лягане ще заложа на друга комбинация... P.S. Много обичам така - намерих известно количество (няколко дози) забравен неовкусен казеин на прах. Ще си спретна чудесно шейкче за ‘лека нощ’! :) Допълнение - шейкът хич не беше вкусен. Не си купувайте неовкусен казеин, ако нямате идея как ще го правите по-приятен за пиене. Да, без съмнение най-добрият вариант за храна преди лягане, ама...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и свеж. Почивката ми се отразява добре... сякаш се зареждам като мобилен телефон! :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.08.10 05:45.
18.08.10
08:49
18 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, овесени ядки (60 g), 4 бучки кафява захар
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко
1.3. Обяд - пилешко бутче на тиган, зрял червен боб (120 g), салата Снежанка (120-130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), щипка канела
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g), 1 яйце, фъстъци (50 g)
1.6. Преди лягане - 1 кисело мляко, 1 яйце, фъстъци (50 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки - не
4. Общо мнение за храненето днес - прилично.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - свеж и отпочинал, по-точно не мога да го кажа!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.08.10 16:29.
19.08.10
05:47
19 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 пълнозърнеста багета, пилешко месо (50 g), малко кашкавал, 1 яйце
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза Scitec Manna + 2/3 доза неовкусен казеин)
1.3. Обяд - таратор, 1 яйце, 1 пилешко бутче на грил, 1 кълцана наденичка, картофена яхния, лешници (50 g), натурален сок (500 ml)
1.4. Следобедна закуска - сандвич (пълнозърнесто хлебче, филе и кашкавал)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g), салата Снежанка (120-130 g), 2 домата
1.6. Преди лягане - 2 яйца, фъстъци (50 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. При втората закуска - 35 g суроватъчен протеин + 40 g въглехидрати + 15 g казеин (Manna + казеин)
4. Общо мнение за храненето днес - по-солидна дойде храната днес. Доволен съм от шейка с Manna-та - държа ме сит точно 2 часа. Малко се поизложих със следобедната закуска, но бях в движение и това беше най-доброто, което имах под ръка. Хапнах чудесно на вечеря, пържолата беше доста едра. Храненето ми преди лягане е по-леко по тази причина.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - продължавам да набирам сили. Хубаво нещо е почивката!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.08.10 18:52.
20.08.10
05:21
20 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1 пълнозърнеста багета, пилешко месо (50 g), малко кашкавал, 1 яйце, сирене (100 g), студен чай (500 ml)
1.2. Втора закуска - шейк (1 доза Scitec Manna), бадеми (50 g)
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, задушени картофи (200 g), шопска салата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), 3 кюфтета на скара
1.5. Вечеря - 2 пилешки бутчета на грил, печени картофи (200 g), 1 домат, фъстъци (50 g)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. При втората закуска - 35 g суроватъчен протеин + 40 g въглехидрати (Scitec Manna)
4. Общо мнение за храненето днес - прилично. Странна се получи следобедната закуска, ама... Вечерта хапнах по-стабилно на вечеря и пропуснах изварата преди лягане, защото си легнах раничко... спеше ми се нечовешки.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал, но започвам да имам леки затруднения със съня и заспиването. Явно започвам да компенсирам умората. “Инвестирах” следобеда в 2 часа личен релакс - парна баня и масаж на цяло тяло. Баси кефа! Качил съм 1 kg тегло (в момента съм 88 kg)...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.08.10 18:42.
21.08.10
11:05
21 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 сандвича с пушен врат и кашкавал (4 филийки пълнозърнест ръжен хляб), 1 яйце, сирене (100 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, ядки (лешници и шам-фъстък, 50-60 g)
1.3. Обяд - таратор, свинско с грах, 1 Активиа (с череши)
1.4. Следобедна закуска - шейк (1 доза Scitec Manna + 2/3 доза неовкусен казеин), бадеми (50 g)
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, печени картофи (200 g), 1 яйце, 1 домат
1.6. Преди лягане - извара (200 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. При следобедната закуска - 35 g суроватъчен протеин + 40 g въглехидрати (Scitec Manna)
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, леко омекнал съм от вчерашния spa-следобед, но усещането е приятно.
Обмислям какво да пия по време на тренировка (скоро ще ми свърши Xtend-a). Основните “заподозрени” са Xtend, Purple Wraath, Purple in train и IntrAbolic. От Xtend съм с отлични впечатления, но бих искал нещо по-комплексно. IntrAbolic е най-скъп и излиза от разбиранията ми за разумна покупка към момента. Purple Wraath може би ще е най-удачният избор, защото е приемлив като цена, съдържа ВСАА и други аминокиселини, а ще допълни и количеството бета аланин. Purple in train също не е лоша идея, но е с по-висока цена за 1 доза спрямо Purple Wraath и не съм уверен дали при едно прилично хранене ще даде по-добър ефект от него.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.08.10 17:30.
Ако търсиш повече сила според мен Интраболик, ако търсиш повече възстановяване, може би пърпъл рат. В момента и аз се колебая между тези 2 продукта за следващия месец. :D От повечето ревюта, май са повече впечатленията от Интраболик.
21.08.10
18:01
Вероятно си прав, но нека не забравяме фактора ‘цена’. IntrAbolic е значително по-скъп продукт, особено на фона на това, че разполагам с едно нелошо количество ЕАА (незаменими аминокиселини) на капсули.
P.S. Далеч съм от мисълта, че IntrAbolic е лош продукт, напротив - гледайки състава му и отзивите за него, това е един чудесен суплемент. Purple Wraath, обаче, също съдържа бета аланин (не знам колко точно, но все пак), вероятно ще ми свърши прилична работа, а цената на една доза е съвсем различна.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.08.10 18:32.
22.08.10
12:45
22 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 1 яйце, пушен врат (50 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - 2 пилешки шишчета, грах
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (40-50 g), 1 парче солена палачинкова торта, айс-кафе
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара, огретен (200 g)
2. Тренировка - почивка
5. Общо мнение за физическото състояние днес - както всеки от последните дни - отпочинал и свеж.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.08.10 17:21.
23.08.10
05:29
23 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, пушен врат (50 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - свинска пържола на скара, салата зеле и моркови, 1 кисело мляко
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 лъжичка ленено семе
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко бутче на грил, огретен (200 g)
2. Тренировка - волейбол (средна интензивност)
3. Хранителни добавки
3.1. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, свеж и в чудесно физическо състояние. Мисля, че съм готов полека-лека да започвам спортната година. Тренирах странно, но не можеше и да се очаква друго. “Запознавах” се с топката. Нормално - не съм играл от 3 седмици, последните 10 дни съм на тотален мързел. Станал съм тромав и непохватен. Доволен съм, защото това означава, че съм отпочинал и съм извън форма. Сега, спокойно и уверено, започвам да действам.
Тази седмица ще вработвам с по-кротки тренировки по волейбол и 1-2 тонизиращи кръгови тренировки във фитнеса (колкото да подновя ритъма). От другата седмица бавно, но постоянно ще започна да увеличавам оборотите. Хранителните добавки, които ще използвам са:
- Kre-Alkalyn (EFX)
- Beta Alanine (Intractive)
- Purple Wraath (Controlled Labs)
- Amino Essential (Weider)
- ProLong (Scitec)
Суплементацията ще започне другата седмица. Имам още известно количество Xtend (Scivation) и ще си го изпия по един или друг начин (лесна работа). Имам идея как да приемам добавките, но ако в хода на подготовката нещо не ми хареса като ефективност, ще променям в крачка. Кре-алкалин - 1.5 g дневно (0.75 g преди тренировка и толкова след нея). Бета аланин - 3.0 g дневно (1.5 g преди тренировка и толкова след нея). Purple Wraath - на него се спрях в крайна сметка, към момента все още не съм го купил, но и това ще стане в близките дни. Ще приемам по 1 доза по време на тренировка (съдържа и известно количество бета аланин!). Amino Essential - 6 капсули (=7 g аминокиселини) по време на тренировка (ще изсипвам съдържанието на капсулите при дозата Purple Wraath). Казеинът на Scitec също все още не съм го купил, него ще добавя на малко по-късен етап. Имам няколко дози Scitec Manna, които мисля да запазя за пътуванията. Имам още мъничко цитрулин малат и броени дози неовкусени ВСАА, които ще употребя скоро... Това е. Ще се старая да изпипам храната. Останалото е в ръцете ми.
Моля се само за едно - да бъда здрав. Останалото знам как да го направя.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.10 18:35.
Учительо Йода имам въпроса. Кога беше на море? Кога се върна? Тука покрай тия добавки нищо нещеш да кажеш. Няма да се сетиш да споделиш 1 снимка на гаджето по монокини с добрите приятели от форума...Аз по храната въобще не разбрах че си ходил някъде
Интересен “стак”, успех ти желая.
П.П Класически суроватъчен протеин няма да има доколкото разбирам, а витамини ?
23.08.10
14:06
казано от gips на 23.08.10, 09:41:
Учительо Йода имам въпроса. Кога беше на море? Кога се върна? Тука покрай тия добавки нищо нещеш да кажеш. Няма да се сетиш да споделиш 1 снимка на гаджето по монокини с добрите приятели от форума...Аз по храната въобще не разбрах че си ходил някъде
Виждам, че Силата е силна с теб и те води добре, мой млад падауан! (wasntme)
Уви, плановете ми за море се провалиха този път, просто не съм ходил. За съжаление бизнесът на приятелката ми не само е частен, но и неин личен. Това понякога налага крайно нежелани промени в плановете. През изминалата седмица лентяйствах откровено, но тук, в София (за съжаление). Сам на море не ми се ходи. Та затова нямам и морски снимки, нередовно хранене, недоспиване... Имаме планове за море около 6-ти септември, но за сега - нищо конкретно. По храната няма как да се разбере, защото се храних както винаги, но често си купувах готова храна. Иначе успях да се поотпусна и да помързелувам, което (смея да твърдя) много добре ми се отразява! :D Последните ден-два дори започнах да заспивам трудно вечер, толкова съм свикнал със спорт, че сега като легна и съм енергичен, едва се отпускам и затварям очи. Е, продължавам напред. Не ми е особено приятно (на половинката ми съвсем), но понякога така се случва. Важното е, че сме здрави и сме заедно... а време за почивка така или иначе ще намерим. (sun)
Класически суроватъчен протеин няма да има доколкото разбирам, а витамини ?
korpusito, към момента мисля да мина без протеин, да. Ще заложа на аминокиселини и храна. Ще опитам да организирам храненето така, че да няма нужда от протеин. Витамини също със сигурност ще си купя, но не съм обмислял дали да да типичните спортни или за “цивилни”.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.08.10 14:54.
24.08.10
05:56
24 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, пушен врат (50 g), малко кашкавал
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 1 кутийка Syntha-6 RTD
1.3. Обяд - пилешко филе на грил (170-180 g), 1 яйце, печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g)
1.5. Вечеря - почти 1/2 пиле на грил, грах (200 g)
2. Тренировка - фитнес (гърди, гръб, бицепс, трицепс, корем)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 доза Endorush
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g BCAA + 3 g Citruline malate
3.3. След тренировка - 40 g протеин + 16 g въглехидрати (Syntha-6 RTD)
4. Общо мнение за храненето днес - прилично. Вечерта си взех половин пиле на грил, отделих 100 g мръвка за утре, а с останалото вечерях.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и се разсъних бързо, но тялото ми сякаш е разглобено (заради тренировката снощи). Мускулна треска - налична. Започвам да я лекувам - за целта отпивам доза Endorush и отивам директно във фитнеса!
Тренировката - лека, тонизираща, с малки тежести:
- избутване на наклонена лежанка (дъмбели 15 kg) и набирания (широк хват, собствено тегло) - 4 серии (за всяко упражнение)
- флайс на наклонена лежанка (дъмбели 12.5 kg) и придърпване на долен скрипец (тесен хват, 45 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- избутване на обратен наклон (дъмбели 15 kg) и придърпване на долен скрипец (широк хват, 45 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване с лост и разгъване за трицепс на скрипец (въже) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване с дъмбели и кофички за трицепс на пейки - 4 серии (за всяко упражнение)
- корем - кръгови преси на наклонена пейка, молитва (65 kg), чайник (с дъмбери 12.5 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
Доволен съм, тренирах с чудесен тонус. Ясно ми е, че ще имам мускулна треска и там, където тази сутрин нямах, но това не ме приеснява. Нямам идея как съм го постигнал (явно съм голям талант!), но съм се охлузил под мишницата снощи по време на тренировка. Това ми създаваше дискомфорт при всяко движение на ръката. Не ми попречи да тренирам както искам, но съм впечатлен от себе си...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.08.10 17:32.
Приятелю мой, съседе мой... съжалявам, че не си успял да се докоснеш до морето, но искрено ти го пожелавам да стане септември месец :)))
Шъ та спамя да знайш ;)
24.08.10
10:42
Комши, то моето няма да се загуби. Все ще намеря начин да го съчетая с тренировъчния процес. (sun)
25.08.10
11:59
25 август 2010
1. Хранене
1.х. По никое време - 2 яйца, 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб
1.1. Закуска - 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб, пилешко филе на грил (100 g)
1.2. Втора закуска - 3 яйца, малко кашкавал, 1 домат, няколко лъжички сладолед
1.3. Обяд - пилешко бутче на грил, печени картофи (250 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 лъжица ленено семе
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (130 g), грах (130 g)
2. Тренировка - волейбол
4. Общо мнение за храненето днес - прилично. сутринта станах в 5:00, за да си подавам документите за нова лична карта и затова закуските са повече.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж. Имам мускулна треска, но търпима. На тренировка се чувствах значително по-комфортно, топката ме слушаше осезаемо повече. Добър тонус, раздвижих се много добре, макар натоварването да не беше голямо.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.08.10 18:57.
26.08.10
12:09
26 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 3 яйца, малко кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 вафла, Coca Cola Light (330 ml)
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара, задушени картофи (250 g), 2 яйца, шопска салата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (170 g), грах (130 g)
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - прилично. Е, малко джънк сутринта, ама... не съм светец! Вечерта си взех едно пиленце на грил и културно разделих месцето на 3 части (общо беше малко над 500 g). та и утре ще съм на пилешко, но в близките дни ще си метна поне една едричка пържолка от прасе, както си му е редът!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - едва отлепих очи сутринта. Очаквах това - вчера станах в 5:00, вечерта имах нелоша тренировка и легнах късно. Тонусът е добър.
Днес получих страхотни новини за предстоящата спортна година. Дупе да ми е яко, ще се готвя и състезавам под ръководството на едно от големите имена в родния волейбол + кондиционна подготовка също при известен специалист. Твърде много неща се стичат по най-добрия начин за сега... остава старите ми кокали да издържат още поне една година... Другата седмица започвам и “химията”. Пълен напред!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.08.10 18:00.
27.08.10
09:44
27 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), овесени ядки (50 g), 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 3 яйца, малко кашкавал
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 лъжица ленено семе, Coca Cola Cherry (330 ml)
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (170 g), червен зрял боб (130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 лъжица ленено семе, щипка канела, 1 яйце
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (170 g), червен зрял боб (130 g)
2. Тренировка - почивка
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Все още държа въглехидратите в по-малко количество, ще ги увелича заедно с увеличаване на физическото натоварване. Сутринта отново се съблазних от една кутийка Coca Cola… е, леко-леко ще изчиствам и тези детайлчета.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се значително по-свеж и бодър, за разлика от вчера. Разсъних се лесно, чудесно усещане на духа и тялото!
28.08.10
10:09
28 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), овесени ядки (50 g), 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, малко кашкавал, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - пълнозърнести макарони (100 g), извара (200 g), 1 яйце
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе
1.5. Вечеря - пилешка пържола на скара (200 g), печени картофи (250 g)
2. Тренировка - фитнес (гърди, гръб, корем, рамо)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 доза Endorush
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g Citruline malate
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Май повечко дойдоха въглехидратите днес, но пък тренирах здраво.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се свеж и отпочинал, готов за спорт. Пих Endorush от келешлък... Ето как тренирах:
- полулег (лост, 60 kg) и придърпване на горен скрипец (широк хват пред гърди, 50 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- флайс от полулег (дъмбели 15 kg) и придърпване на горен скрипец (тесен хват пред гърди, 50 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- кофички (собствено тегло) и придърпване на горен скрипец (широк хват зад врат, 50 kg) - 4 серии (за всяко упражнение)
- бицепсово сгъване (с EZ лост) и трицепсово разгъване (въже, на скрипец) - 4 серии (за всяко упражнение)
+ доста серии коремни преси, малко чайник и “летящия г*з”. Направих 2 упражнения по 4 серии за рамо - военна преса и повдигане на дъмбели встрани. Малко разнопосочна и разхвърляна тренировка, но пък ми беше приятно. Скачах на въженце - 5-6 серии по 40-50 отскока. Имам МНОГО работа в краката - скачам като мечка (нормално е за момента, де).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.08.10 17:14.
казано от Кольо Пияндето на 28.08.10, 10:09:
28 август 2010
...........+ малко чайник и “летящия г*з”........
Ще кажеш ли какви са тия упражнения, че нещо имената не ми са познати, ако може с картинки ;)?
28.08.10
13:43
казано от karpi на 28.08.10, 10:32:
Ще кажеш ли какви са тия упражнения, че нещо имената не ми са познати, ако може с картинки ;)?
Разбира се!
“Чайник” наричам упражнението странично извиване от стоеж:
Аз си слагам свободната ръка на тила - по-добро усещане имам за натоварването.
А колкото до летящия задник - ето го:
Разбира се - правих го без допълнителна тежест! ;)
Изисква прилично добро чувство за баланс и здрави китки, но ми хареса. Добре натоварва корема...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.08.10 13:44.
“Летящия задник” ми се вижда хубаво упражнение, ама едва ли ще успея от първия път. Мерси за видеото, ще го мъча :)
28.08.10
13:53
казано от korpusito на 28.08.10, 13:49:
“Летящия задник” ми се вижда хубаво упражнение, ама едва ли ще успея от първия път. Мерси за видеото, ще го мъча :)
До колкото разбрах от Tonu, краката не трябва да се свиват в колената. Не е чак толкова трудно, аз го правих за първи път и се справих прилично... но коремът ми “пламна”... Накефих се!
казано от Кольо Пияндето на 28.08.10, 13:53:
казано от korpusito на 28.08.10, 13:49:
До колкото разбрах от Tonu, краката не трябва да се свиват в колената. Не е чак толкова трудно, аз го правих за първи път и се справих прилично... но коремът ми “пламна”... Накефих се!
Ииииии на мене това “хвърчащо дупе” също много ми хареса....само че ще видя зор докато успея да не си местя краката. :D
Както каза Тони - “Теди чиийтваш” хахах
28.08.10
17:16
казано от libra на 28.08.10, 15:07:
Ииииии на мене това “хвърчащо дупе” също много ми хареса....само че ще видя зор докато успея да не си местя краката. :D
Както каза Тони - “Теди чиийтваш” хахах
Малко концентрация и ще стане. Правиш садизъмчето спокойно и без да бързаш - това е пътят според мен.
Колъо, ако си пробвал драгон флаг, кое е по-трудно, летящия задниг или той ?
Защото ако е по-труден направо да ен опитвам, защото при драгон флага се друснах, като мокър парцал. :D
*
И при извиването в страни от стоеж, трябва ли съвсем малко да сме наведени напред, или напълно настрани да се спускаме ? :)
Мнението беше редактирано от Julius на 28.08.10 19:20.
28.08.10
19:31
казано от Julius на 28.08.10, 19:19:
Колъо, ако си пробвал драгон флаг, кое е по-трудно, летящия задниг или той ?
Защото ако е по-труден направо да ен опитвам, защото при драгон флага се друснах, като мокър парцал. :D
* И при извиването в страни от стоеж, трябва ли съвсем малко да сме наведени напред, или напълно настрани да се спускаме ? :)
Не съм пробвал Dragon flag и не мога да направя сравнение, Юли. Летящият задник при първите 1-2-3 повторения изглежда измамно лесен. Направих 4 серии по 10-12 повторения днес, майтап няма (поне за мен в момента). Опитай задължително - бавно, полека и по-внимателно. За Dragon flag мисля, че трябва повече обща сила. А за извивките от стоеж - всяко навеждане напред за мен значи излишно напрежение в кръста. Аз се накланям точно настрани. :)
29.08.10
06:18
29 август 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 1/3 шоколад (т.е. около 30 g), 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, малко кашкавал, свинско филе (50 g)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе, щипка канела
1.3. Обяд - таратор, свинска пържола на тиган, печени картофи с лук и сметана, малко ядки
[тренировка]
1.4. Следобедна закуска - таратор, 1 огромна овчарска салата, 3 яйца по панагюрски
1.5. Вечеря - пилешко филе на грил (160 g), грах (120 g)
1.6. Преди лягане - пропускам
2. Тренировка - фитнес (крака, корем)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 1 капсула Syntrax Fyre
3.2. По време на тренировка - 1 доза Xtend + 5 g Citruline malate
3.3. След тренировка - 1 доза Scitec Manna
4. Общо мнение за храненето днес - прилично. След тренировка закусвах в Дивака, та затова храната ми е такава. Пропуснах изварата тази вечер - доспа ми се и просто си легнах малко след вечеря...
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, но се разсъних наистина много бавно. Тонусът е добър, имам лека мускулна треска в горната част на тялото, но не е нещо особено. Тренирах с отличен тонус, макар и скромно:
- полуклек - 4 х 12 @ 60 kg
- бедрено разгъване - 4 х 12 @ 35 kg
- напади - напред и странични - 4 х 10 (със собствено тегло)
- “летящ задник” - 4 х 10
- V-преса - 4 х 10
Завърших с малко упражнения с ластици, за да очупя горната част на тялото. Лека за моите мащаби тренировка, но в момента мисля, че толкова е разумно. Има време за напъване. Задобрявам на “летящия г*з”...
Първо докосване до Syntrax Fyre - приятен енергетик, ободри ме без “ритник” и нежелани ефекти.
Сериозно обмислям да спра описването на храната си - храня се общо взето по един и същи начин от много време и смятам да запазя схемата. По-скоро ще отбелязвам тенденциите, корекциите и по-специфичните неща в хранителния режим. Е, и junk foods, за да има fairplay…
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.08.10 18:40.
казано от Кольо Пияндето на 29.08.10, 06:18:
29 август 2010
Сериозно обмислям да спра описването на храната си - храня се общо взето по един и същи начин от много време и смятам да запазя схемата. По-скоро ще отбелязвам тенденциите, корекциите и по-специфичните неща в хранителния режим. Е, и junk foods, за да има fairplay :) Утре започвам “дрогата” (kre-alkalyn + beta alanine), да видим какво ще постигна.
Недей да спираш да описваш храната. Ти си пример за това, че ако искаш може да се храниш чисто без джънк дъъъъъъълго време. Това е полезно за подрастващите, които тепърва навлизат в тези среди и си търсят извинения колко е трудно да се храниш чисто.
А тази “дрога” какво ще ти даде? Повече сила и издръжливост ли?
29.08.10
10:42
казано от karpi на 29.08.10, 07:50:
Недей да спираш да описваш храната. Ти си пример за това, че ако искаш може да се храниш чисто без джънк дъъъъъъълго време. Това е полезно за подрастващите, които тепърва навлизат в тези среди и си търсят извинения колко е трудно да се храниш чисто.
А тази “дрога” какво ще ти даде? Повече сила и издръжливост ли?
Хммм... дано си права за младежта. Не ме затруднява чак толкова много да си описвам храната.
От “дрогата” очаквам малко допълнителна сила и по-добро възстановяване. Имам опит с бета аланин от пролетта и останах с чудесни впечатления - по-малко умора, добра издържливост, по-добро възстановяване. На много места четох за добър синергичен ефект от комбинацията креатин + бета аланин. Ще е по-разумно да забавя с няколко дни началото на приемането на “дрогата”, обаче, защото все още не е ясно до кога ще ми бъдат състезанията, а искам бета аланинът да ми стигне до края им.
29.08.10
17:00
казано от alabalaa на 29.08.10, 15:11:
Бета аланина кога и как смяташ да го пиеш?
Смятам да приемам 1.5 g преди тренировка и толкова след нея.
В дните без спорт - 2 пъти по 1.5 g на празен стомах (между храненията).
Реално погледнато - известно количество бета аланин има и в Purple Wraath.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.08.10 03:24.