Дневник на Любослав - записките на щастливия човек

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.09.10
19:56

Имаш нужда от мръвка по тебе...

02.09.10
17:37

Ден 6
02.09.2010г

Хранене:
7.00 - купичка кисело мляко с 60 гр мюсли, 1 лъжица ленено семе, щипка канела и 4 обикновенни бисквити
9.30 - 2 хапа кре-алкалин
10.00-11.20 - тренировка
11.35 - малък мюсли бар( 89 ккал) + 2 хапа кре-алкалин
12.00 - 100 гр пилешка пържола, 30 гр капкавал, 50 гр извара, 1 домат, 50 гр картофено пюре
15.00 - тренировка 2 - комплекс от лицеви, коремни и бицепсови сгъвания
16.00 - протеинов бар, 2 моркова, 1 ябълка
20.00 - 30 гр извара, 1 морков, 1 домат, 30 гр фъстъци( боли ме стомаха малко и затова храненето е такова)

Течности за деня: около 1,5л сок, 2 кафета, мултивитамин

Тренировка: Бицепс, рамо и корем
Бицепс:
Скотово - 4х8 с 23,41,45,41кг
Прав лост - 3х8 с 25,25,25 кг
Бицепсово сгъване с дъмбели 16кг - 3х10
Чукчета с дъмбели 16 кг - 3х10

Рамо:
Раменни преси - 4х8 с 16кг дъмбел
Смит машина - 4х8 с 50,55,50,50кг
задно рамо на машина -3х8
разтваряне на дъмбел встрани - 3х8

Корем:....

Бележка: Болката в китката става вече непоносима. Превързвам я с ластичен бинт, за да я обездвижа, но ефекта е нулев. Тренировката пък за бицепс допълнително я измори. Не бях достатъчно възстановен от вчерашния клек и имах силни болки в гърба и раменете.
Храненето е по-слабо от всякога заради болките в стомаха и липсата на всякакъв апетит. Сигурно ще си лягам след малко, за да мога да почина добре - явно от това имам нужда.

02.09.10
18:20

Корема ти е супер, няма да го коментирам. Гърдите...мм... ако нямате тея зърна нямаше да забележа, че са там. Бицепса обаче ме кефи, как напъва хАХАХА, а в гръб си като онези от африка, дет им варят камани, а лъжат, че са картофи.. поздрави ;Д

02.09.10
19:08

казано от Любослав на 02.09.10, 17:37:

Ден 6
02.09.2010г

Бицепс:
Скотово - 4х8 с 23,41,45,41кг
Прав лост - 3х8 с 25,25,25 кг

Бележка: Болката в китката става вече непоносима. Превързвам я с ластичен бинт, за да я обездвижа, но ефекта е нулев. Тренировката пък за бицепс допълнително я измори. Не бях достатъчно възстановен от вчерашния клек и имах силни болки в гърба и раменете.
Храненето е по-слабо от всякога заради болките в стомаха и липсата на всякакъв апетит. Сигурно ще си лягам след малко, за да мога да почина добре - явно от това имам нужда.

Голяма разлика в тежестите на едното и другото упражнение.Сигурен ли си в написаното? На тези 45кг. скот много хора биха ти завидели :)

03.09.10
02:40

По моите изчисления лоста е 5кг и слегам по две деветки от двете му страни( 18+18), като вчера към тях прибавих още 2,5 от двете страни.

03.09.10
09:40

Не мога да не се включа отново.... сърбят ме ръцете.

Храната ти е малко бе момчееееееееее.....все едно си взел пример от женските дневници, не от мъжките!

Не мога да разбера защо бягаш от въглените като дявол от тамян!? Според мен НВД няма да има нужният ефект върху теб...освен ако не е ВМ НВД.
Най-добре си комбинирай белтъчини с прости въглехидрати в основните хранения.... и мисля че скоро ще имаш резултат.
И моля ти се почни да ядеш повече на ЗАКУСКА..! Тялото ти е гладувало в продължение на 10-12 часа и се нуждае от З А Р Е Ж Д А Н Е. Ти само го залъгваш...

03.09.10
10:23

КАква ВМ НВД, бе. НА него му трябва ВМ ВВД

03.09.10
11:02

казано от alabalaa на 03.09.10, 10:23:

КАква ВМ НВД, бе. НА него му трябва ВМ ВВД

Не съм му препоръчвала да е ВМ НВД.... по скоро бих му препоръчала ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО... колкото повече, толкова повече!

03.09.10
11:11

ВМ-ВВД е по-добрата “диета” :)

03.09.10
18:09

Ден 7
03.09.2010г

Тренировка: Гърди, корем
Гърди:
1. Лег - 5х8- 50,60,65,60,50
2. Горен лег 4х8 - 50,60,60,50
3. Пул овър с 24 кг - 3х8
4. Кросоувър - 4х9
5. флайс с дъмбели 16кг - 3х8

Корем:...

Бележка: Ще се поразровя сега за малко инфо относно ВВД и ВМД, но няма ли да се стигне до много излишли кг след време ако спазвам някаква сборна от тия двете диета?

SO

03.09.10
18:22

Колкото по бързо минеш на балансирана диета с която да кчаваш и спреш тва безумие НВД толкова по добре за теб НВД е противопоказно за теб, та ти имаш тяло на недохранен концлагерист кой подяволите ти каза че трябва да правиш НВД....

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 03.09.10 18:24.

03.09.10
19:59

Яш, яш, яш, яш, яш. Сега както си кокалест ще качиш доста чисто.

04.09.10
23:41

Мога да ти кажа ,прочети кога и как ,и започвай да ядеш ,защото релефа ти е само и единствено кожа и кости и дори не е кой знае какво ,можеш да си FIBRAMAN ,на тия килограми ...:)

Прави са да ти говорят така. Всеки с тяло на концлагерист може да направи плочки. Ти ги пазиш повече от Фродо пръстена, но със същия риск за здравето и живота ти. Да ги имаш заедно с други мускули по тялото - това вече е постижение.

05.09.10
17:23

ИСкам да попитам нещо отностно дневния прием на калории. За мойте кг, ръст и степен на физическо натоварване пише, че трябва да приемам по 3100 дневно, а в друг сайт пише по 2100. Обяснявам си факта, че тези 2100 са ” чистите калории”, който трябва да си останат след като съм изразходил останалите. В смисъл от тези 3100 аз на ден ще изразходя 1000( предполагам, защото всеки, който следи дневника ми  знае колко ” обичам” да си почивам). Та въпросът ми е 3100ккал ли е нужният ми дневен прием?

05.09.10
17:28

3100 e!

в твоя случай си мисля че колкото повече калории толкова по-добре  аз съм 162см и тежа 64кг ..... а пресата ми не е по лоша от твоята така, че по-добре си яж яко и зарежи това НВД защото не искам да пускаш после теми в ‘’Здраве’’  както ти казват и всички времее да качиш тегло :)

Само гадател може да ти каже колко точно калории са ти необходими. Таблиците и формулите са правени за ориентировъчни стойности. И рядко се взема впредвид повишената нужда от калории на деца и юноши, при които растежът на органима съвсем не е завършил.

06.09.10
11:24

Четох в днвниците на някой от съфорумниците ни, че те почти след всяка тренировка са смазани от умора. И аз чувствам умора, но не мога да кажа, че е такава, че да ми трябват часове сън след това, за да се възстановя. Не мисля, че тренирам неправилно или си губя времето в залата, но възможно ли е просто тялото ми да е различно и да не може да достигне до това претоварване знам ли? Така като чета се чувствам сякаш нищо не правя в залата.

Хранене днес:
7.00 - 60 гр овес с к. мляко + 1 лъжица ленено семе, кокосови стърготини, щипка канела + 5 обик. бисквити
9.30 - 2 таблетки кре-алкалин
10.00 - 11.15 - тренировка
11.30 - 2 таблетки кре-алкалин + десерт фитнес( 80ккал)
12.00 - 100 гр бяло пилешко месо + 30 гр капкавал + 2 яйца+ 20 гр сирене и 2 домата
15.00 - малко коремни и лицеви( именно защото се притеснявам дали в залата правя нещата както трябва и дали натоварването е достатъчно)
16.00 - протеинов бар, ябълка
19.00 - пилешка пържола, 30 гр кашкавал, 30 гр сирене, домат.

Напитки за деня:
3 чаши сок, 1 кафе, мултивитамин

Тренировка: Гърди, бицепс, корем
Гърди:
1. Лег - 5х8 с 50,60,60,60,50кг
2. Горен лег - 4х8 - 50,60,60,50
3. Машина за гърди - 3х8
4. флайс - 3х8

Бицепс:
1. Прав лост - 4х8
2. Скрипец с въже за бицепс( видях го от блога на А. Маринов)

Корем:///

Бележка: Чувствах се доста уморен по време на тренировката. За пръв път правих упражнението на бицепс с въже на скрипец, но като че ли не го усетих много добре. Визуалният ефект го имаше, но натоварването не можеше да се сравнява с това предизвикано от правия лост. Стандартна тренировка за гърди като малко намалих упражненията - преди правих 5, но ме посъветвахте да ги намаля и ето до това стигнах. Ще редувам урпажненията, защото за гърдите правя още кофички, кросоувър и пуловър затова доста често ще има различни тренировки за гърди. В седмицата ги правя два пъти, така че поне мегдан за разнообразие имам.

ПИ

06.09.10
11:53

И аз бях така. Просто не гледай като направиш 8 повторения да оставиш лоста. Гледай да е толкова тежко, че 7мото и 8мото повторение да го правиш с треперещи ръце и целия да почервенееш! :D

06.09.10
12:08

Тогава остава да увелича работните килограми на всички упражнения и да ги правя с максимално усилие.

ПИ

06.09.10
12:09

Ми, к’во да ти кажа. Доста време си пропилял. :D

06.09.10
13:29

Стигам май отново до задънена улица. Сигурно съм сменил 300 хранителни режима, броих въглени, протеини, мазнини. Смятах калории  - прием, разход, прекарах многобройни часове в четене на литература по темата, в търсене на примерни менюта в нета, но те бяха ” примерни” и все не отговаряха на мойте стандарти - нито за ръст, тегло или пък финансова възможност. Опитвам се да си съставя режим на хранене и трениране, който е изпробван от някой преди мен и е доказано, че има резултат. Знам, че при всеки е индивидуално, но е друго когато режимът ти е подобен на някой, който е постигнал много във фитнеса или е направен от инструктор. Както и да е исках да кажа просто, че малко ме е яд, че тези месеци са минали напразно, защото нито храненето нито тренировките не са били както трябва. Но се надявам да успея да го променя.

ПИ

06.09.10
13:36

Яж на ден по 6-7 пъти и така. Изобщо не мисли колко протеин и колко въхлехидрати имаш.
Бах му майката, к’во ви става на ‘сички бе. Ако не примете днеска 200 г протеин или пък ако приемете по-малко въхлехидрати ше мрете.

06.09.10
16:51

Ще се опитам да бъда максимално кратка и изчерпателна с надеждата да разбереш смисъла на думите ми...

Има един многоооо простичък закон, който гласи следното - за да качиш тегло (маса), трябва да приемаш повече калории от колкото изразходваш.... Ти мили мой се храниш толкова мааааааааааааааааааааааааааалко, че вероятността да качиш кг с този ти начин на хранене е повече от нулева...

У В Е Л И Ч И  Х Р А Н А Т А!
Няма какво толкова да се луташ, трябва да се храниш ВВД (високо въглехидратно). Което означава процентното разпределение м/у въглехидрати : белтъчини : мазнини да е 50-60% : 20-30% : 15-20%. Недей да смяташ калории за момента...и без това се нуждаеш от доста. Стреми се въглехидратите, които приемаш да са сложни (бавни) и само след тренировка да са прости (бързи), за да качваш чиста мускулна маса.
Просто каквото и да правиш НЕ ПРОПУСКАЙ ХРАНЕНЕ... хахах на живот и смърт :)

Шегувам се...карай го малко по-лежерно, прекалено много ги мислиш нещата и ги правиш сложни, а те не са.

06.09.10
17:04

казано от Питбула на 06.09.10, 13:36:

Яж на ден по 6-7 пъти и така. Изобщо не мисли колко протеин и колко въхлехидрати имаш.
Бах му майката, к’во ви става на ‘сички бе. Ако не примете днеска 200 г протеин или пък ако приемете по-малко въхлехидрати ше мрете.[/quote

Малко крайни изразни средства, но е напълно прав :D

06.09.10
17:44

ЛюбЧо слушай са да те открехна на една тайна. Тука сичките те лъжат. Завиждат ти за плочките и искат да пуснеш бирено шкембе и затова те карат да ядеш.

казано от Любослав на 31.08.10, 10:56:

Искам да попитам дали трябва да се ограничавам само с тренировката си във фитнеса, защото много хора практикуват дву- или повече разови тренировки?

Не двуразови.. ТРИРАЗОВИ тренировки ти “треат” на тебе. Сутрин ставаш и на гладно почваш да бягаш. Ама ако не тичаш 2 часа значи нищо не си направил, след тва изяждаш 1/10 та от 1 яйце че без протеин не може... После в залата. След т’ва може 1 салатка, ама да не се улееш. После корем, ама 2000 коремни ще са ти малко. Я ги направи 4000.

И ако все още четеш този пост ще се опитам да ти дам съвет, въпреки, че не съм аз човека който трябва да го прави
Помня в началото на дневника си беше сложил аватар на Робърт Патинсън. Всеки си има цел в тоя живот. Твоята може би е да се доближиш до неговото телосложение. Ако найстина е така искам да ти кажа, че си успял.
Ето ти една снимка -> цък Поздравления. Телосложението ти много се доближава до неговото.

Сега искам да ти покажа още 1 снимка. Не искам да те обиждам или да те засягам -> цък. (извинявам се на момичетата, че ползвам снимките им без да съм ги питал)
Виждаш ли мъжа на снимката?(щото аз не мога)
Пак ти казвам не искам да те обиждам, не искам да ти засягам чувствата. Просто искам да бъда максимано конкретен и да ти кажа без да увъртам.

казано от Любослав на 31.08.10, 10:56:

Корем: обичайното

Колко човека още трябва да ти кажат, че обичайното НЕ е правилното?

Накрая и аз ще се присъединя към половината форум като ти кажа, че трябва да ядеш повече. Живей за да ядеш и яж за да живееш. Е с тия мисли се буди сутрин. Направи си проста схема в която храната > тренировките.

Ако поста ми ти пречи, дарзни те или просто ти е неприятен, напиши на някой модератор, или ми напиши на лична и ще го изтрия.
Ако все пак съм те накарал да се замислиш дори малко значи си е струвало да изпиша тоя километричен пост

Мнението беше редактирано от Fallen на 06.09.10 17:47.

06.09.10
17:48

Gips ти го каза най-точно.Сега не се засягай, нещата се казват директно без овъртания, като мъж на мъж.

06.09.10
18:18

Така време е да напиша нещо и аз.Може да не си следя дневника ,да не пиша много често във форума  и да не ви следя дневниците много много ,но най-малкото се занимавам с физически упражнения от поне 8,9 години редовно и мога да ти дам съвет и той е следния .Искаш да качваш чисто ,както аз започнах да го правя и видях резултат ще те посъветвам да се ограничиш до ОРИЗ-МЕСО ,ОВЕС-ЯЙЦА  ,РИБА ,КАЧЕСТВЕНИ ФИБРИ И ЧАК ТОГАВА СУПЛЕМЕНТИ ,ако искаш ,но приятел ... ти ядеш 10 пъти по-малки количества ,а аз съм едва 78,2 килограма замисли се как ще стане работата ти ... ,за една къща се искат тухли ,а твоите не ги виждам .А ако толкова се притесняваш за пресата ти прави кардио веднъж седмично или 2 пъти максимум по 15-20 минути в залата,а не да бягаш по 2 часа като ХАМАВ .

Мнението беше редактирано от Камен на 06.09.10 18:19.

07.09.10
05:16

@gips не ме обижда коментара ти, може би наистина имах нужда от малко по-твърд тон, за да ме накара да се замисля малко над всичко, което правя. Трудно ми е особено след като съм свикнал вече на стария грешен режим и мисленето ми е доста промито, но знам какво се изисква от мен и ще се постараЯ да го направя. Този сезон е идеалният момент ако искам да кача килограми и дано да мога да го направя. Ще променя и тренировките в залата като увелича тежестите на максималните кг, които мога да вдигам и намаля драстично корема( все пак пресата не е най-важния мускул в тялото ми - въпреки че доскоро смятах точно обратното). Искрено се надявам всички, които изказаха коментари да продължат да следят дневника и да ме напътстват когато пак правя нещо грешно. Трудно промяната може да стане от днес за утре, но най-важното е да променя начина си на мислене, а от там вече ще тръгне всичко друго.
Не искам да губя пресата, но не искам и да се превръщам в нейн роб и всяка тренировка да ми гълта около 20 мин само заради корема. Ще опитам да го разредя през седмицата и да го правя първоначално по 4, а в последствие до 3 пъти седмично.
Нямам финансова възможност засега за добавки( кре-алкалина свършва след 3-4 дни, а не знам дали ще си закупувам пак) затова ще продължавам чисто като трябва да наблегна на качествената храна и то в увеличени количества. С качествена храна, НОРМАЛНИ тренировки и достатъчно почивка смятам, че ще мога да си върна отново доброто настроение, високата самооценка за себе си и резултатите в залата ще дойдат.
Голямо благодаря на всички :)

07.09.10
10:31

Моят съвет е да качаш до 85-90кг. 100% ще скриеш плочките, но пък ще заприличаш на човек, после само ще свалиш мазнините.

07.09.10
10:36

казано от fam0us на 07.09.10, 10:31:

Моят съвет е да качаш до 85-90кг. 100% ще скриеш плочките, но пък ще заприличаш на човек, после само ще свалиш мазнините.

Ей с това “само ще свалиш мазнините” се боря вече доста години. :D
Ако не бърза за никъде младежът (а той няма за къде да бърза, ако няма да се състезава), най-добре да качва чисто и бавно.

07.09.10
10:50

Човече, той е 190, а е 60килограма, ако качва бавно това ще рече по 5кг. на година, ще има да си качва 5-6години докато стигне тея 85-90кг. които казах аз.

казано от fam0us на 07.09.10, 10:50:

Човече, той е 190, а е 60килограма, ако качва бавно това ще рече по 5кг. на година, ще има да си качва 5-6години докато стигне тея 85-90кг. които казах аз.

Ако качва по 5кг на година, то на всеки два месеца трябва да качва по кило. Дали обаче се случва това при него? ;)

07.09.10
11:25

Ще опитвам да качвам чисто като увелича месото и бавните въглехидрати(ориз, картофи),не бързам за никъде, но ще се радвам ако резултатите не закъсняват много. :)

07.09.10
11:31

В следващата тренировка за гърди прави 3 а не 5 тежки упражнения, и един пулоувер след нея. Например - горен лег,хоризонтален лег, флайс са добър вариант, или кофички.

Мнението беше редактирано от Riko на 07.09.10 11:31.

Нали знаеш, че на твоето телосложение е по-трудно да се изчисли точната диета и тренировка за качване на чиста мускулна маса, отколкото да се направи космически кораб с останките от Титаник?
Аз бих си написал плюсове и минуси на двата начина - чисто и мръсно. И после ще реша.

07.09.10
12:42

казано от Rikoo на 07.09.10, 11:31:

В следващата тренировка за гърди прави 3 а не 5 тежки упражнения, и един пулоувер след нея. Например - горен лег,хоризонтален лег, флайс са добър вариант, или кофички.

Ти лично кой от двата варианта би избрал?

07.09.10
13:02

Прави флайс от полулег, не ти трябват кофички, те са за долната част на гърдите.

07.09.10
13:02

Полулег, лег и яко кофи :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1