Ден 13
1) 4 яйца + 10гр масло + сирене
-хтенд+кафе + 25гр локум
-трен хтенд
2) 25гр локум + изолат
3) свинско + салата
4) свинско + салата + домашен суджук
5) доза Мyo + орехи
6) пилешко + салата
7) 30гр казеин
-трен
1) Набирания 5-6 серии по малко повторения (мн съм слаб)
2) Горен скрипец 4-5 серии
3) Гребане с два дъмбела прав 3 серии
4) Тяга 7;5;3;1х60;80;90;100
Днес отидах с целта да вдигна 100, не бях правил тяга от 4-5 месеца, силата ми е доста зле, но си го наумих, мотивирах се, тежаха ми, но ги вдигнах! :) Победа за волята ми, храната отново доста на ниво, утре на 40гр комплексни карбс около трен за рамо, този път жестока тренировка за рамо.. :) Много готин и зареждащ ден.
Ден 13
1) 4 яйца + 10гр масло + сирене
-хтенд+кафе + 25гр локум
-трен хтенд
2) 25гр локум + изолат
3) свинско + салата
4) свинско + салата + домашен суджук
5) доза Мyo + орехи
6) пилешко + салата
7) 30гр казеин
-трен
1) Набирания 5-6 серии по малко повторения (мн съм слаб)
2) Горен скрипец 4-5 серии
3) Гребане с два дъмбела прав 3 серии
4) Тяга 7;5;3;1х60;80;90;100
Днес отидах с целта да вдигна 100, не бях правил тяга от 4-5 месеца, силата ми е доста зле, но си го наумих, мотивирах се, тежаха ми, но ги вдигнах! :) Победа за волята ми, храната отново доста на ниво, утре на 40гр комплексни карбс около трен за рамо, този път жестока тренировка за рамо.. :) Много готин и зареждащ ден.
Ден 14
1) 60гр овес + 30гр изолат
-2кафета
-трен 2х хтенд
2) 40гр изолат
3) 60гр овес + пилешко + свинско + домат
4) доза казеин
5) много пилешко + салата
6) доза казеин
7ч дупка, принудителна между 4 и 5..
-трен Рамо 20+ серии
1) Милитъри отпред 6 серии
2) Раменни преси зад глава на машина 4-5
3) Вдигане на лост напред за предно рамо 3 серии
4) Латерал рейсес 6-7
5) Задно рамо на пек дек 4-5 серии
Готина тренировка, готин ден :)))
Ден 15
1) 5 яйца + сирене
2) мусака + пилешко
3) среден дюнер без картофки
4) пилешко + салата с зехтин
5) свинско + салата
6) казеин
По график трябваше да тренирам и да съм на 70 сложни карбс за деня, нооооо не се получиха нещата с моите планове по никакъв начин ии нямаше как да тренирам. Утре ще правя ръце на 500карбс за сметка на това и без това неделя няма да мога да тренирам, може и да се получиха добре нещата, само че трябваше днес да заредя с карбс, а не утре със силовата, но ще видим как ще е ;)
Ден 16
1) 100гр ръжени спагети + 30гр изолат
2) 100гр ръжени спагети + 60-0гр пилешко
3) 100гр ръжени спагети + пилешко
4) 100гр кафяв ориз + пилешко
-кафе+50гр локум
-трен 2х хтенд
5) 50гр локум + доза изолат
6) 100гр кафяв ориз + пилешко + свинско
7) доза казеин + 50-60гр кафяв ориз
8) доза казеин
-трен
А1) Скрипец с w ръкохватка 7 серии
Б1) Бицепсово сгъване с крив лост 7 серии
А2) Френско 7 серии
Б2) Бицепсово сгъване от полулег с дъмбели 7 серии
Днес направих страшно зареждане, въглехидратите са 500+, което идеално ме устройва. Супер тренировка за ръце
Нарочно ли си накъсал на 8 хранения и това за какъв часови диапазон е изядено? Иначе евалата!
Ами така се получиха, 7мото е преди дискотека, 8мото обаче го забравих като се прибрах, за първи път от много време пих 50гр уиски, става като за зареждащия ден. 5ч сън и днес съшия сюжет с 50гр локум преди и след трен.
Ден 17
1) 4 яйца + сирене
-кафе+40гр локум
-трен 2х хтенд
2) 60гр локум + изолат
3) 150гр свинско
4) доза МФ
5) свинско + пилешко + сирене
6) свинско + салата
7) доза казеин + някакви мазнини
8) евентуално доза казеин, но както утре ще пътувам 9ч може би като се прибера от дискотека ще пия доза МФ + някакви мазнини ще спа 2-3ч и ще стана да правя рамо.
-трен Гърди
1) Полулег с дъмбели 5-6 серии
2) Лег 4х10
3) Гилотина 3 серии
4) Флайс 2-3 серии
5) Кросоувър 3-4 серии
6) Пулоувър 2 серии
Мнението беше редактирано от Giovane на 17.09.10 18:55.
- 5 афтършока
8) милинки + доза мйо с прясно мляко
страхотна вечер, бх ми е за милинките, не бях ял от 2 години, пък и пост-трен.
казано от Giovane на 18.09.10, 01:12:
- 5 афтършока
8) милинки + доза мйо с прясно млякострахотна вечер, бх ми е за милинките, не бях ял от 2 години, пък и пост-трен.
Алелуя :D Някое уиски де забоде ли :?
Нее, стига уискита, афтършоците бяха много по- готини ;р
3 дни на село, изцяло домашна храна, сравнително доста месо - пилешко, свинско, много, ама наистина много домашно кисело мляко, картофи, ориз, юфка - като цяло бях 3 дни на окоо 100-150гр карбс в хубаво време и много хубава почивка. Днес се прибрах и тренирах рамо в около 20 серии. Утре сутринта ще правя ръце ;д
1) юфка + прясно и кисело мляко
2) пилешко с ориз
3) сирене, яйце, кашкавал + масло (3-4ч пре-трен)
-трен 2х хтенд
4) свинско + салата + маалко пълн. хляб
5) 30гр казеин
-трен
1) Раменни преси седнал с дъмбели 6х12;12;8;7;4;12 12;15;17.5;20;20;12
2) Раменни преси на машина зад врат 4х12 40
3) Латерал рейсес 4-5 серии с 5 и 7.5 килограма по 10+ повторения
4) Вдигане на диск напред 3 серии
5) Задно рамо на обратен пек-дек 2-3 серии
Добра тренировка, хареса ми раменната преса с дъмбелите ;)
Ден 21
1) 4 яйца + сирене + масло + 1ф пълн. хляб
2) месо + 1ф пълн хляб + масло + кисело мляко
3) свинско + пилешко
4) 400гр кисело мляко + доза изолат
-трен 2х хтенд
5) 30гр локум
6) пилешко + свинско + салата
7) доза казеин
През деня малко въглехидрати от варена тиква, общо към 100 за деня
-трен
Ръце
А1) Скрипец с въже 7х8-12
Б1) Бицепсово сгъване прав с дъмбели 7х12 10
А2) Френско 7х10-12 25
Б2) Скотово от машина 7х8-12
Много готина тренировка ;)
Ден 22
1) 4 яйца + 2ф Вита + малко масло, кашкавал
2) шницел + орехи
3) 1 пълнен пипер с кайма + пилешко + свинско + салата
4) пилешко + свинско + сирене + 1 яйце
5) протеинов бар + кисело мляко
6) 2 кюфтета + казеин
всичко от мелено месо; днес трябваше да тренирам, но нямах време, а и желание. Утре отивам да разбия тягата ;))
Мисля да спра тези нвд диети и стереотипи и да започна да слушам тялото си повече. И без това от другата седмица храната ми ще съдържа повече въглехидрати като по- евтин източник на енергия и фибри, защото може би салатите ще са сведени до минимум. Исках да се изчистя максимално докато замина, но не се получи. Не съм се мерил, нито теглил, а и не искам. Странното и приятно като изненада за мен е че последните 3 седмици с мноого здрави и обемни тренировки почти всеки ден не претренирам и даже наблюдавам доста добър напредък в ръцете и раменете, които ги тренирам 2 пъти седмично самостоятелно. Почти никаква мускулна треска нямам, но това го дължа на сравнително доброто хранене и екстендите по време на трен и казеина. Идеята ми за след седмица-две е да започна с умерена храна около 2500-2700ккал в умерени количества в;б;м да започна да качвам с 5х5 като със сигурност ще правя по 2 кардиота на седмица (евентуално плуване, друг спорт). Ще започна период с умерени белтъчини, ще видя колко ще имам възможност да си набавям и спирам да живея с фитнеса като мания, защото влияе малко негативно на другите ми приоритети.
23.09.10
08:17
Giovane - храненето ти винаги е било повече от добро. Не знам защо говориш за стереоитипи, при положение че бодибилдингът е начин на живот - включително и храната ти не да я приемаш като временна диета , а като нещо нормално и ежедневно.
Не мисля, че ако развалиш храненето и почнеш да ядеш боклуци ще се чувстваш по-добре. Преди ядях всякакви неща, но откакто съм по-стриктен резултатите са по-добри.
Аз мислех, че си изчистен а ти си искал да изчистиш още. Би ли качил снимка на сегашната ти форма интересно ми е развитето ти.
По-здрави.
Не, аз ни най- малко не смятам да започвам да ям боклуци, просто нещата стават доста по- сложни, защото отивам на ново място, самостоятелно и най- вече съм ограничен откъм бюджет, но ще се боря, разбира се че няма да се откажа. Просто мисля че вече няма смисъл да се опитвам да чистя, не защото нямам какво, а защото просто нищо не остана и съм много слаб. Ще се старая, и аз се чувствам много по- добре като ям хубави суровини и продукти и така смятам да продължавам, но в друга насока - искам да се науча да слушам тялото си, защото то явно ми казва, че иска въглехидрати и особено мозъкът ми. Иначе бих се определил като ендо-ектоморф, мисля че и ти за същия се определяше, та имам остатъчни неща, които не ми харесват от преди, а именно голям ханш, мазни бедра и малко по- голяма талия в долната част, т.е. долната ми половина е несъръзмерна с горната. Днес ще се постарая да се снимам и ще кача снимки :)
Ден 23
1) спагети + доза изолат
2) спагети + 2 яйца
3) спагети + пилешко
4) доза МФ + 50гр орехи
5) спагети
-трен 2х хтенд
6) 2 банана
7) свинско със зеле
8) доза казеин
спагетите са пълнозърнести, общо за деня 300-350гр сготвени с 350гр риба тон.
-трен Гръб
1) Набирания 5 серии х 4-6
2) Горен скрипец 3-4 серии
3) Гребане с дъмбел 4х8
4) Тяга 8х 60; 6х80; 1х90; 1х 100; 1х 105 (мн лоша техника)
Доволенн съм от деня, направих си снимки, но утре ще кача евентуално.
Да, минъчка цел изпълнена. Качвам снимки с формата ми, знам какво ще кажете и напълно се съгласявам с вас, но все пак го кажете. Гърдите изглеждат по- зле отколкото са. Игнорирайте позите и това че съм доста воднист, не бях ял 300гр въгл от доста време + 4-5 литра вода.
[img=http://img696.imageshack.us/img696/8518/52335035.th.jpg]
[img=http://img638.imageshack.us/img638/4622/71116860.th.jpg]
[img=http://img148.imageshack.us/img148/4968/50888905.th.jpg]
Мнението беше редактирано от Giovane на 24.09.10 09:45.
браво за добата форма. И аз съм на мнение съм, че трябва да спреш да чистиш п да започнеш да качваш
Мнението беше редактирано от Fallen на 24.09.10 11:30.
Добре изглеждаш, но според мен ти трябва по-сериозно количество маса, за да може да имаш по-добре изразена мускулатура иначе ако чистиш още ще заприличаш на скелет... свръх стриктен си така че не вярвам да се превърнеш в лоена топка или нещо от сорта. Продължавай в същия дух- упорит си, а това ще се възнагради.
24.09.10
14:05
Giovane - никакво чистене според мен. Почвай да качваш яко.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 24.09.10 14:05.
Каква добра форма, бе момчета, въобще не се харесвам.. краката ми са супер мазни, нонаистина спирам с тези работи засега и започвам да качвам сигурно с 5х5 с малко кардио след трен и евентуално футбол/плуване с преобладаващи въглехидрати в менюто. Заминавам за Англия и всичко ще бъде малко трудно, но трябва да се справя :))
Ден 24
1) изолат + банан + 2ф Вита + малко масло + яйце
2) пилешко + спагети
3) доза изолат/мф + спагети (пре-трен)
-2 кафета + 30гр локум
-трен 2х хтенд
4) банан + изолат
5) свинско + пилешко + сирене + 2ф Вита + масло
6) доза казеин
7) доза казеин
Ще излизам тази вечер, може малко да пия.
-трен Ръце
А1) Бицепсово сгъване прав 7серии
Б1) Разгъване на скрипец с права ръкохватка 7 серии
А2) Бицепсово сгъване от различен наклон седнал с дъмбели 5 серии
Б2) Кофички на пейка 5 серии
А3) Разгъване на скрипец с въже 3 серии (дроп до отказ)
Б3) 21 с 20кг 2 серии
малко бицепсово сгъване седнал на скот до отказ и щях да се пръсна - вени на бицепсите най- накрая!!! :)
Готин ден, щях да ям още веднъж между 2 и 3, но не можех да ям, въпреки че всичко си бях планирал и си носих храна, но бх ;))
Ден 25
1) изолат + банан + 3ф Вита + 30гр масло + месо
2) сьомгова пъстърва + 50гр овес + 10гр мед + салата
3) изолат + 50гр овес + 10гр мед
-кафе
-трен 2х хтенд + 35гр мед
4) банан + изолат
5) пилешко + 2ф Вита + салата + масло + малко сирене
6) 30гр казеин
-трен Рамо
1) Раменни преси седнал с дъмбели 12;12;10;6;6х 12;15;17;20;20 (+ дроп последната серия)
2) Вдигане на диск напред за предно рамо 3х10 10
3) Латерал рейзес 4-5 серии х 7.5;5
4) Хеликоптер 3х8 30
5) Задно рамо на обратен пекдек 4х10-12 35;30
Готина, бърза тренировка. Пробвах и бърз карб по време на трен, но сякаш по- добре се чувствах с бързи въглехидрати и глюкоза непосредствено преди тренировката. Бананите са, защото ми се ядат, не че са идеалното решение.
Ден 26
1) 4 яйца + сирене + 20гр мед
2) сирене + домат
3) свинско + картофи на фурна + салата + малко баница
4) свинско + 2,5 ф Вита + салата + кашкавал и сирена
5) 500гр дом. кисело мляко
6) казеин
Нетренировъчен, леко чийт ден, на около 100-150гр карбс.
Ден 27
1) изолат + 80гр овес + 20гр мед
-кафе
-трен 40-45гр хтенд ( 3+ дози) + 30гр мед
-малко ягоди
2) пилешко + кафяв ориз
3) пилешко + салата + таратор + 2-3 ф Вита
4) 500гр дом. кисело мляко
5) пилешко с зеленчуци + салата + 3ф Вита + сирена
6) малко кисело мляко + казеин
-трен Гърди + рамо
1) Преси за гърди на полулег с дъмбели 12;8;8;6;4 х 20;22;22;25;25 (+ дроп)
2) Гилотина преса 4х8 40
3) Пек дек 4 серии
4) Вдиагне на диск напред 3х10 10
5) Разтваряне на страни с дискове 4х10 5
6) Задно рамо на обратен пекдек 3 серии
Добра тренировка, супер преси и интратренировъчни напитки :р Утре летя и няколко дни ще ям каквото мога, преди да се адаптирам и започна както си знам ;)
правя около седмица с всякаква храна, няма как да проявявам претенции, ям вкл. джънк, но гледам да е по удачно време. Цял ден обикалям Лондон и ми трябва храна, така че бх ;)
Хей, как сте ;р Малко отчет, май съм качил някой друг мускул, мен ми се струва, че съм се и омазнил леко, но за 1 месец без сериозен режим и целенасочени тренировки съм доволен. Сега ми трябват малко съвети. Храната ми като цяло е от порядъка на 400 карбс на ден от порядъка на 50-100 прости в точното време и останалото пълн. спагети, макарони, каф. ориз. Протеина е около 120-30гр и това ще поддържам. Мазнините 60-70, понякога повече. Тренировките ми са по план 1-2 гребане и 2-3 фитнес, ноо планът никога не се е изпълнявал досега, но като цяло имам 3-4 тренировки в седмицата. Във фитнеса тренирам Гърди + бицепс ; Рамо + трицепс. Сега заредих с базисни добавки и искам съвет как да ги пия. Взех си монохидрат 400гр (никога не съм пил креатин и не знам как да го пия) - да правя ли зареждане или не, колко време да го пия, прости въглехидрати при приема му? Иначе имам 5лб уей шейк на синтракс, 1 джакд и 1 малка кутия моно на праймафорс. Целта е да кача най- накрая мускули, стига чистения, макар че съм мазен, пролет-лято ще му мисля. Поздрави.
Здравейте. Включвам се така от нищото и може би малко от вас ме помнят, но мисля и по- скоро чувствам, че имам нужда по някакъв начин да си изразявам емоциите и да си водя дневника. Тренирам от 2.5 години и тъкмо започнах да се харесвам и да поддържам една сносна за моите възможности форма и ми се случи нещастие - онзи ден си обърнах стъпалото много зле и се получи счупване на 5тата метатарзална кост на левия крак. Чувствам се ужасно, болката е най- вече емоционална. Казаха ми 35 дни гипс, а след това ще имам нужда от време да започна да движа крака си. Освен излизанията, разходките, работата, плажа и всички неща които ми носиха позитивни емоции много ще ми липсва спорта. Преди това тренирах доста интензивно - фитнес всеки втори ден, а в почивните дни се учих да плувам и правих кардио сутрин. Храната ми не беше перфектна както е била преди в “кариерата” ми, но виждах по- добри резултати от когато и да е било. Сега съм слаб, най- вече емоционално слаб. Просто аз не съм такъв човек, че да спра да се движа и да се обездвижа, лежейки по цял ден за 35 дни.. Вчера мислих какви упражнения мога да правя в нас (имам гирички), как да се раздвижвам и какво би било добре за мен и моето здраве в момента. Относно храненето, мисля да започнна да го вписвам. Не е добро, каквото има вкъщи е, но е съобразено с моите възгледи в момента, а и моето щастие не на последно място. Ще се опитвам да се храня с по- малко от нормалното количество храна, просто защото от доста физическа активност тя става почти нула. Това, което съм замислил е повече калции (мляко/сирене), повече риба (ще си взема и рибено масло), витамини (елементарните daily vits na ultimate), повече глюкозамин под формата на желатин (по 1-2 пакетчета на ден с 1-2 праскови разтворени в тях), евентуално някой специални чайове за по- бързо зарастване. Всичко, което ми остава е да чета, да се уча и да преодолея този емоционален шок, в който съм в момента. Нямам идея дали въобще някой ще следи дневника, дали ще го четете, но аз мисля, че имам нужда да го направя , за да излея емоциите и чувствата си в момента, а и наистина не смятам да спирам спорта сега, макар и с гипс!
Та, нека започна. Днес е ден2 от гипса, и ще започна директно от него.
Ден 2
Хранене:
1) кус кус + сирене
2) пилешко + лозови сърми + салата + зехтин
3) 2 чаши желе + 2 праскови
4) патешко с зеленчуци + салата + сирене + филия Вита
5) малко кисело мляко + сирене (вероятно хранене преди да си легна)
Знам, че не е хубава храната, просто в момента не ми пука особено. Целта ми е да си поддържам нивото и формата, която е 13% бф на 75кг, на 180см. На 20 години съм, пропуснах да напиша в началото.
Хубава вечер и поздрави!
Ами като цяло станах студент, уча в Англия и там покрай многото ангажименти и работи за вършене просто спрях да си водя дневник. Храних се сравнително успешно и в различни видове програми и тренировки. Целта ми за това лято, което съм в България , беше да се изчистя страшно много, да кача силата и есента да атакувам първият отбор на университета ми по гребане. Малка промяна в плановете обаче се получи преди няколко дни и нямам идея какво правя и какво ще правя близкия месец и нещо. Животът очевидно може за момент да се промени страшно много, още не мога да го осъзная напълно. Иначе ще е странен дневника ми, храната на първо време ще бъде слаба и с някои мънички прегрешения, но май имам психологическа нужда за момента. Само се надявам да не се омазня и да загубя мм едновременно за този период без активен спорт, но ще се постарая с уместна храна и надявам се леки физически упражнения за горната част от тялото ми, даже може днес да започна с дъмбелите вкъщи. Деня започна добре с чийт храна, но в мноого разумни граници. Чудя се освен литературата, която ще ми бъде полезна и ще ми помогне да уча за кариерата и нещата, които са ми интересни, дали да не започна да чета и художествена литература. Не съм чел такъв тип литература от години, може би сега е момента предвид факта, че имам прекалено много свободно време и в някой момент просто ще трябва да спра да се самосъжалявам и да върша неща. Хубав ден, до по- късно!
Ден 3
1) 2.5 палачинки + сос от филе, сирене, кисело мляко и малко майонеза
2) 2 желета + 1 праскова
3) пилешко + салата + таратор + 2 лозови сърми + 1ф Вита + сирене
4) 60г конско + 1ф Вита + домат + сирене + желе
5) толстолоб + салата + малко сирене
6) малко сирене + салата + малко кисело мляко
слабо, но ще се оправя с времето. Желетата са просто разтворен желатин с някакви парченца плодове вътре (1 праскова за 2 желета).
Днес се опитах да направя първа тренировка и малко вдигах леки дъмбели за раменни преси, бицепс кърлс колктоо просто да видя дали мога да ги правя. Ще се опитвам и мъча всеки ден, просто не мога без спорта! Още ми е трудно да стоя само вкъщи и да лежа по цял ден, но се надявам скоро да мога да правя и други неща!
Ден 4
1) 1.5 палачинки + 2 яйца + филе + сирене
2) 2 желета + 1 праскова
3) патешко + пилешко + таратор + 1ф Вита + сирене
4) сирене + кисело мляко + желе + 1 праскова
5) малко свинско от ребърца + зеленчуци + малко сирене
Никаква физическа активност. Малко добри новини, на моята контузия типичната диагноза е 25 дни гипс, но костта ми е счупена, а не както се надявах пукната. Тези дни отивам на контролен преглед и се надявам да вървят добре нещата. Храната трябва да пооправя малко още.
Ден 5
1) 1 палачинка + 2 яйца + сирене + салам
2) 2 желета + 1 праскова
3) свинско + 1 ф Вита + 2 лозови сърми + домат
4) 1/2 кисело мляко + малко сирене + 1 желе
5) свинско + салата + малко суджук
Пак никаква физическа активност. Мисля си, че храната ми е малко повече от необходимата, защото доста мазнини вкарвам и доста малко въглехидрати. От днес пия по 2 таблетки Daily Formula на Universal и 3 таблетки Omega3 на Universal (480mg EPA; 360g DHA) на ден.
Ден 6
1) 2ф Вита + 2 яйца + филе
2) 2 желета + 2 праскови
3) свинско + домат + 1ф Вита
4) желе + 2 праскови + 1/2 кисело мляко
5) 1/2 пъстърва + миди + салата
Още никаква физ. активност, утре отивам на контролен преглед. Надявам се всичко да върви добре и да започна някакви тренировки вкъщи за горна част. Само се надявам утре всичко да е наред!
Ден 7
1) 1/2 бюрек + яйце
2) протеин + прясно мляко + 2 желета
3) мусака + салата
4) 2 желета + кисело мляко + малко протеин
5) свинска пържола + салата
Много храна днес, но страшно много ми се ядеше през целия ден. Добри, надявам се, новини - още седмица съм с гипс и след това ще ми слагат ортеза на глезена за 2-3 седмици, но ще махна патериците и ще започна да натоварвам малко по малко стъпалото си.
Ден 8
1) 2ф Вита + 500г прясно мляко + малко салам
2) 2 желета + 1 праскова + 2 кайсии
3) малко конско, малко пилешко + картофи на фурна + 60-70г сирене + салата + таратор (гейм оувър ;д )
4) 1 желе + 2 кайсии + малко кисело мляко
5) свинско + 1 ф Вита + зеленчуци + салата
Доста храна, 0 физическа активност, както винаги. Време е да започвам малко с дъмбели те да правя горна част, но ме мързи, може да започна от утре. Чета за контузията си и се чудя дали е добра идея да махам гипса на 15тия ден, както ми каза лекаря, след като основно хората се лекуват за 4-5 седмици.
Ден 9
1) 2 палачинки + сос + 1 яйце + 300г прясно мляко
2) 2 желета + праскова + 2 кайсии
3) малко мусака + свинско + салата + малко сирене
4) малко кисело мляко + 1 желе + малко свинско
5) свинско (средно мазно) + зеле + 1ф Вита + малко суджук
Отново ме мързи и никаква физическа активност.
Има ли някой във форума, който е изпитвал сходна на моята контузия - счупена пета метатарзална кост на стъпалото? Просто се чудя дали това, което докторът ми каза - да махна гипса на ден 15 и да продължа с ортеза, мъчейки се да ходя е удачно за здравето ми след като средно хората стоят с гипс, ботуш за 4-5 седмици.. Как мислите? Ужасно много искам да махна гипса, но искам да се оправя от тази контузия на първо място!