16.09.10
07:33
16 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест хляб, 2 яйца, свинско филе (50 g), малко кашкавал, маслини (около 50 g)
1.х. По никое време - 3 кебапчета на скара
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, 1 супена лъжица ленено семе
1.3. Обяд - супа леща, пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), грах (130 g), чаша натурален сок
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), слънчоглед (50 g), 1 яйце
1.5. Вечеря - печено пилешко филе на грил (190 g), огретен (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), фъстъци (50 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.1. След закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
3.2. Преди обяд - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.3. Преди следобедната закуска - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Сутринта минах през Кауфланд, видях, че тъкмо са направили кебапчетата и забърсах 3 бройки... ей така, против уроки! :D
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се горе-долу в добра форма, но се чувствам малко поуморен от снощи. Разсъних се по-бавно от нормалното за мен. Ако и другата седмица усещам наченки на умора, леко ще увелича въглехидратите.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.09.10 15:47.
казано от Кольо Пияндето на 16.09.10, 07:33:
Сутринта минах през Кауфланд, видях, че тъкмо са направили кебапчетата и забърсах 3 бройки... ей така, против уроки! :D
Забелязах аз местните помияри че са изчезнали.... вече няма да се притеснявам, знам че са на сигурно място :D
Комшииииии утре щЪ додеш или няма да додеш? :))) нИдей мъ изоставя, молим ти сЪ.. :D
17.09.10
03:54
казано от libra на 17.09.10, 03:29:
Забелязах аз местните помияри че са изчезнали.... вече няма да се притеснявам, знам че са на сигурно място :D
“Промоция! Купете 10 кебапчета - сглобете куче!” :P
казано от libra на 17.09.10, 03:29:
Комшииииии утре щЪ додеш или няма да додеш? :))) нИдей мъ изоставя, молим ти сЪ.. :D
Ж’дода. Има вероятност да съм малко мек (следствие от тренировката тази вечер), но утре сутрин съм на линия! (muscle)
хахахахахахахаахха това с мекия ми докара едно голяяяямо избухване в смях....прости моля те на моето подсъзнание
Амин!
17.09.10
06:12
Абе не се майтапя аз... приключиха летните чики-рики-тренировчици, които приличаха на разходки в парка. Сега натягането е както трябва и прошка няма - 2 часа падни, стани и всички екстри. Малко е да се каже, че се кефя, обаче! (sun)
17.09.10
07:39
17 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест хляб, 2 яйца, свинско филе (50 g), малко кашкавал, маслини (около 50 g), Coca Cola (около 250-300 ml)
1.2. Втора закуска - 1 кисело мляко, слънчоглед (20-30 g)
1.3. Обяд - пилешка супа, 1 татарско кюфте на скара, пушен пуешки медальон на тиган (220-230 g), грах (130 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), слънчоглед (20-30 g), 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - печено пилешко месо на грил (180 g), зрял червен боб (120 g)
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.2. Преди тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.3. По време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 7 g EAA
3.4. След тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Татарското кюфте на обяд беше доста приятно - с шунка и кашкавал вътре + подправки.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - поспах добре и се събудих отпочинал, разсъних се бързичко. Няма умора, тонусът е екстра. Тренирах отлично - много сила, експлозивност и бързина. Изостава техниката и контролът, но все още е нормално да е така. Много доволен!
Цитат на деня:
Qui-Gon’s defiance I sense in you. Need that, you do not!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.10 07:42.
18.09.10
07:41
18 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 2 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца
[тренировка]
1.2. Втора закуска - пилешка пържола на скара, салата (около 300 g - варени картофи, краставица, лук, репички), 1 яйце
1.3. Обяд - печено пилешко месо на грил (180 g), зрял червен боб (120 g), фъстъци (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, кашкавал (50-60 g), малко суджук
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, грах (130 g)
2. Тренировка - фитнес - гърди, корем (гърдите с лост)
3. Хранителни добавки
3.1. Преди тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.2. По време на тренировка - 1 и 1/2 доза Xtend
3.3. След тренировка - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.4. След втората закуска - 1 таблетка витамини EcoGreen Multi
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал и влязох във фитнеса с чудесен тонус. Тренировката се получи качествена, но при много ниска интензивност, заради приятна компания и сладки приказки. Е, няма лошо, в крайна сметка се натоварих доста прилично, макар пак да не остана време за бицепса.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.10 17:33.
Тази твоя идея с “цитат на деня” много ми харесва... :) мисля да ти я открадна така лекичко и да си пускам някой друг вдъхновяващ цитат :P
18.09.10
09:55
казано от libra на 18.09.10, 09:03:
Тази твоя идея с “цитат на деня” много ми харесва... :) мисля да ти я открадна така лекичко и да си пускам някой друг вдъхновяващ цитат :P
“Открадни” ми я... (party)
Ето го моят за днес:
- I am wondering, why are you here?
- I’m looking for someone.
- Looking? Found someone, you have, I would say, hmmm?
- Right…
- Help you I can. Yes, mmmm.
- I don’t think so. I’m looking for a great warrior.
- Ohhh. Great warrior.
[laughs and shakes his head]
- Wars not make one great.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.10 09:55.
19.09.10
05:22
19 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 3 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (40-50 g), сирене (70-80 g), малко кашкавал
1.3. Обяд - голям сандвич SubWay, няколко нюрнбергски вустчета, малко пържени картофки, чаша Coca Cola, няколко бисквитки Milka
1.4. Следобедна закуска - 3 големи пълнени чушки, лешници (около 50 g), малко грозде
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, печени картофи (200 g), 1 яйце
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.2. Преди обяд - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
3.3. Преди вечеря - 2 капсули (1.5 g) Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно, но не съвсем. Почти целия ден бях на шопинг и реших да “финтирам” организма си, че е време за junk food период. Пък и аз душа нося, де... Сандвичът в SubWay беше страхотен (30 см, черно хлебче с овесени ядки, много пилешко филе, домати, кисели краставички, маслини и лук). Наденичките бяха 3 вида, чудесни просто! Боцках и пържени картофки, топих ги в кетчуп и горчица, за да е рошава гаргата. После минах да видя родителите си и там като забелязах пълнените чушки... моментално се отказах да ям друго за закуска. Пълнени бяха с домашно смляна кайма, разбира се... никога в къщи не е готвено с готова купена кайма. Майка ми беше сложила мъничко настърган кашкавал в каймата - идеята е много добра, препоръчвам я определено!
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, починах си. Тонусът е много добър, но усещам не особено приятни неща в дясното си коляно - не болка, но напрежение. То ми е капризно от както се помня, но се надявам да не ми направи проблем. Днес ще почивам и утре ще говоря със специалист по този въпрос. Всъшност днес се оказа един хубав ден, с много слънце, малки удоволствия и любима компания! (inlove)
Цитат на деня:
Ти какво си мислиш, ма? И ние пушим цигари Kent и ядем бонбонки Tic Tac!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.10 07:00.
20.09.10
06:59
20 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (40-50 g), сирене (70-80 g), малко кашкавал, няколко маслини
1.3. Обяд - пилешка пържола на скара (200 g), печени картофи (200 g), 1 чаша (250 ml) натурален сок банан
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно
5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал и свеж, перфектен тонус. Всъщност е нормално - 48 часа без физическо натоварване, комбинирано със солидно хапване. На тренировка просто се развинтих - много сила, много енергия, чудесно усещане! Правихме упражнения, които са близки до игровата обстановка, интензивността беше доста висока през почти цялото време. Голям кеф си доставих! Излязох направо смлян от залата, но кефът е неописуем.
Подборът на хранителните ми добавки бе одобрен от Юлиан Карабиберов... (blush)
Цитат на деня:
- Таз наглед бистра водица, може да тръшне два тибетски яка!
Два тибетски яка - да! Но инспектор Тюхчев - никога!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.10 19:28.
“Сиси боата тази вечер да излиза без змията... Тя боата избяга, то всъщност беше смок... :D’
Ех, с тези цитати къде ни върна Колеееееееееее :)
20.09.10
19:29
казано от libra на 20.09.10, 15:47:
Ех, с тези цитати къде ни върна Колеееееееееее :)
Върнах ни, защото това са златни филми... (sun)
21.09.10
07:39
21 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (40-50 g), малко кашкавал, маслини (50 g)
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, червен зрял боб (120 g), шопска салата
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, червен зрял боб (120 g), 1 яйце
2. Тренировка - фитнес - гръб, трицепс, корем (горен скрипец, Swings, въртене на дъмбел)
3. Хранителни добавки
3.3. По време на тренировка - 1 и 1/2 доза Xtend
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно
5. Общо мнение за физическото състояние днес - днес се събудих учудващо добре възстановен, предвид на тежката тренировка снощи. Чудесен тонус, разсъних се бързичко. Тренирах идеално - много сила, просто като на шега. Натоварих добре гръбчето. Направих 4 серии по 7 набирания с такова скромно усилие, че сега съжалявам - трябваше да правя по още 1-2 повторения в сериите. Доволен!
Цитатчето:
Anger, fear, aggression. The dark side are they. Once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.09.10 18:45.
22.09.10
05:58
22 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (40-50 g), малко кашкавал, маслини (50 g)
1.3. Обяд - овчарска салата, пилешко филе с пресни гъби и печени картофи, кашкавалчета в шунка, фреш портокал, лешници с карамел (50 g)
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, салата от варени картофи, краставици, лук и репички (350 g), 1 яйце
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
4. Общо мнение за храненето днес - почти стандартно. Храненето ми днес се измести напред във времето, защото спах до по-късно. Съответно - умишлено обядвах доста стабилно и пропускам следобедната закуска. Лешниците с карамел бяха под формата на уникално вкусно десертче (нещо каго барче от лешници и карамел).
5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, отпочинал съм и с чудесен тонус. Няма остатъчни усещания от фитнеса снощи. Тренировката се получи средна хубост, обаче. Тонусът беше приемлив, но не бях съвсем на фокус. Прилична тренировка, но не съм съвсем доволен.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.09.10 18:44.
23.09.10
07:22
23 септември 2010
1. Хранене
1.1. Закуска - 2 чаени лъжички пчелен мед, 4 филийки пълнозърнест ръжен хляб, 2 яйца, свинско филе (40-50 g), малко кашкавал, маслини (50 g), 1 вафла Мура
1.3. Обяд - пилешка супа, пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g), 2 яйца
1.5. Вечеря - пилешка пържола на тиган, варен бял ориз (60-65 g)
2. Тренировка - почивка
3. Хранителни добавки
3.2. Преди обяд - 1.5 g Beta Alanine
3.3. Преди вечеря - 1.5 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Е, с малката уговорка за вафлата сутринта... :)
5. Общо мнение за физическото състояние днес - много прилично - събудих се отпочинал и в много добро физическо състояние. Разсъних се лесно и бързичко. Тонусът е добър. При прегледа на коляното ми се установи, че все пак има леко проблемче - малка позиционна грешка, от която идва напрежението и леката болка при определени положения на ставата. Не е нещо сериозно, тренирам на пълни обороти, но ще трябва да го попазя малко и да правя няколко пъти на ден едно специфично раздвижване. Утре вечер на тренировка кинезитерапевтът ще ме погледне пак.
Цитатче:
- Fought well you have, my old Padawan.
- This is just the beginnig!
- Powerful you have become Dooku, the Dark side I sense in you.
- I have become more powerful than any Jedi. Even you.
- Much to learn, you still have.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.09.10 12:24.
24.09.10
07:13
24 септември 2010
1. Хранене
1.3. Обяд - пилешка пържола на тиган, грах (130 g), печено пилешко бутче, салата домати и краставици, натурален сок банан (250 ml), 1 шоколадче Merci
[тренировка]
2. Тренировка - волейбол
3. Хранителни добавки
3.2. Преди тренировка - 1.5 g Beta Alanine
3.4. След тренировка - 1.5 g Beta Alanine
4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. На обяд - Големият глад! Пържолката, която си бях подготвил, си беше малка по начало... но след като я хапнах с граха, съвсем целенасочено инвестирах в едно бутче и салата, защото иначе нещата не бяха добре.
5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се отпочинал, събудих се бързо. Чувствам се енергичен, тонусът е супер. Тренирах много добре, в чудесно физическо състояние. Тренировката беше наистина тежичка. Последните 15 минути, обаче, омекнах и не съм доволен. Случва ми се за втори път. Ако още веднъж загубя мощност така, ще увелича леко въглехидратите преди тренировка.
Цитатчето:
Carry we who die in battle,
over land and sea.
Across the rainbow bridge to Valhalla,
Odin’s waiting for me!
И поздравче за мощен старт на деня:
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.09.10 19:11.
24.09.10
07:28
казано от CKOTA на 24.09.10, 07:20:
Ама ти хубава музика си слушал : )
Изчервих се, бре! (blush)
Особен и разнообразен е музикалният ми вкус, но видимо залитам към този стил... А тез’ юнаци са ми едни от любимите. (party)
И на мен, доста ги слушах навремето :)
http://www.youtube.com/watch?v=AJ0sW7KOFhU
http://www.youtube.com/watch?v=xkVnLbF1kHA
Човек не трябва да закостенява и музикално, тъй че бива да се слушат разнообразни неща : )...
25.09.10
15:22
Case closed.
Причини - лични.
Ако някой желае да разговаря с мен, нека ми пише съобщение.
Ще записвам от време на време неща, които са ми направили впечатление.
Може някой някога да има полза от тях. Просто превръщам дневника в нещо различно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.09.10 16:13.
26.09.10
06:00
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.09.10 06:01.
Хммммммм хубава снимка. Дори и тениската не може да скрие, че си в добра форма ;).
Това заглавие на дневника нещо не ми допада. Моето впечатление за теб, като човек от това, което съм чела е съвсем друго, ама ти си знаеш най-добре.
Би ли разказал, как мина вчерашната ти тренировка. Някъде беше споменал, че ще тренираш в залата на Академик с доц. Ю. Карабиберов, ако не ме лъже паметта.
26.09.10
06:25
Хубава чантичка! :D
Поздравления за формата. :)
П.С. Определено не си разхвърлян! Дори бих казал, че си един от най-грамотните и ‘подредени’ хора във форума!
26.09.10
06:56
казано от karpi на 26.09.10, 06:12:
Хммммммм хубава снимка. Дори и тениската не може да скрие, че си в добра форма ;).
Благодарско за добрата дума, karpi! (blush) Старая се да поддържам нужната физика. Визията е “страничен” ефект...
Това заглавие на дневника нещо не ми допада. Моето впечатление за теб, като човек от това, което съм чела е съвсем друго, ама ти си знаеш най-добре.
Режимът ми продължава, както и тренировките - всичко на пълни обороти. Натоварванията в залата за волейбол станаха тежички, в най-близко време лекинко ще пипна въглехидратите преди тренировка. “В крачка” решавам и не особено сериозен проблем с дясното коляно - в него се появи странно напрежение и лека болка при точно специфично натоварване. След консултация с правилния човек, в последните дни положението е осезаемо по-добро. Имам около месец до започване на състезанията и нямам нито право, нито време за контузии, грешки и отпускане на режима.
Би ли разказал, как мина вчерашната ти тренировка. Някъде беше споменал, че ще тренираш в залата на Академик с доц. Ю. Карабиберов, ако не ме лъже паметта.
Ами... реално тренировка нямаше. Говорихме с Карабиберов около 2 часа (бяхме трима - аз и още двама мои съотборници). Обсъдихме необходимото - кой, как, от кога и колко е тренирал физика през последните месеци и в какво състояние е сега, кой къде иска да акцентира и т.н. Карабиберов дойде на две наши тренировки миналата седмица, за да огледа лично кондицията на всички. Коментирахме хранене, почивка, физическа и игрова подготовка, хранителни добавки - т.е. основните фактори при подготовката на един спортист. Та... заниманието беше теория, така и не стигнахме до лостовете и дъмбелите. Всъщност мисля, че така е правилно - няма как един човек да направи тренировка на спортист, без да има представа от моментното му ниво, силните и слабите страни и т.н. Той ни даде една примерна програма за физическа подготовка - за две занимания седмично, тъй като имаме и три тренировки волейбол. Тя, обаче, е по-скоро “гръбнак” на точната програма, която ще се състави след като се види кое как работи и кой как съчетава физиката с волейбола. Ясно е, че всеки спортист си има специфика и може да реагира различно спрямо друг при едни и същи упражнения и обем тренировки във фитнеса. Като цяло няма време за сериозна физическа подготовка преди този полусезон (твърде скоро са състезанията), но през декември, януари и февруари ще има достатъчно време за такова нещо. Ще напиша програмата тук, ако искаш (но ще е следобед).
казано от Ivan / Cottage на 26.09.10, 06:25:
Хубава чантичка! :D
Поздравления за формата. :)
П.С. Определено не си разхвърлян! Дори бих казал, че си един от най-грамотните и ‘подредени’ хора във форума!
Благодарско, Ванка! (нали може на малко име?)
Ще дам още снимки тия дни. Като написах “разхвърлян” имах предвид, че този дневник няма да представлява стандартния такъв. Сменям типа на съдържащата се в него информация. Мисля да записвам неща, които са ми направили впечатление, за които имам нужда от съвет, просто факти (тази доза ми действа, онази не), а не ежедневна точна информация за деня. Затова е разхвърлян - защото днес може да си говорим за добавки, утре - за спокоен сън, другата седмица - за някоя вкусна манджа, а после - за техниката на някое упражнение.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.09.10 11:08.
26.09.10
07:15
Хмм, изглеждаш ми много познат ..., имам чувството, че съм те виждала някъде.
Иначе добре изглеждаш, браво за формата :)
Ще кажеш ли в кой отбор играеш?
Да искам да напишеш прогамата, ако може. Ще промениш ли тренировките във фитнес залата или ще тренираш така както си ги описвал досега?
И описвай от време на време някоя тренировка + хранителния режим.
Благодаря за отговора. Както винаги си много изчерпателен :).
26.09.10
11:51
казано от dance_girl на 26.09.10, 07:15:
Хмм, изглеждаш ми много познат ..., имам чувството, че съм те виждала някъде.
Иначе добре изглеждаш, браво за формата :)
Мисля, че заради разликата във възрастта вероятността да сме се засичали някъде не е много голяма, но няма как да го изключа, разбира се. Благодаря за добрата дума... и за да блесна с цялата си “скромност” ще кажа, че не се старая да изглеждам добре, а да се чувствам добре. ;)
казано от karpi на 26.09.10, 07:44:
Ще кажеш ли в кой отбор играеш?
Отборът ми се казва “Хайстер Волей ЛТУ”. Ето няколко думи допълнително.
Ако искате, ще разкажа и повече от това.
Да искам да напишеш прогамата, ако може.
Може, естествено. Обсъдихме 2 тренировки седмично - една с акцент върху краката и една по-комплексна.
Тренировка А
- мъртва тяга - 2 серии по 10-12 повторения
- клек - 2 серии по 10-12 повторения
- качване с щанга на гърба - 2 серии по 10-12 повторения (за всеки крак)
- разгъване на бедро в суперсерия със сгъване за задната бедрена група - 2 серии по 10-12 повторения
- прасец (калф-машина) - 2 серии по 10-12 повторения
- обръщане на щанга - 2 серии по 10-12 повторения
- изхвърляне на щанга - 2 серии по 10-12 повторения
- коремна преса - 1-2 упражнения
Тренировка В
- клек - 3 серии по 10-12 повторения
- лег (или полулег) - 2 серии по 10-12 повторения
- придърпване на горен скрипец - 2 серии по 10-12 повторения
- придърпване на долен скрипец - 2 серии по 10-12 повторения
- раменна преса с дъмбели - 3 серии по 10-12 повторения
- повдигане на ръцете встрани - 3 серии по 10-12 повторения
- повдигане на ръцете напред или упражнение за задно рамо - 2 серии по 10-12 повторения
- бицепс - 1 упражнение / 2 серии по 10-12 повторения
- трицепс - 1 упражнение / 2 серии по 10-12 повторения
- коремна преса - 1-2 упражнения
Като цяло - това са само работните серии. Предвиждат се 1-2 загряващи. При всички упражнения позитивното движение (избутването на тежестта) се прави максимално бързо и рязко, негативното (връщащото) - около 2 пъти по-бавно.
Ще промениш ли тренировките във фитнес залата или ще тренираш така както си ги описвал досега?
Много мисля по този въпрос. До колкото се познавам, при 3 тежички тренировки волейбол, 2 тренировки с щанги за крака (една по-тежка и една по-лека) е много вероятно бързичко да ме претоварят. Не мога да си го позволя. Вероятно ще направя някаква модификация, някакъв среден вариант и ще тренирам (както се казва) по самочувствие. Причината е много банална - съмнявам се, че ще успявам да възстановявам. Един професионален състезател разполага с повече време за възстановяване от мен - аз ходя на работа най-малкото, а трябва да се грижа за храната и дома си.
И описвай от време на време някоя тренировка + хранителния режим.
Ще го правя, разбира се... Тренировка във фитнеса ли имаш предвид?
Благодаря за отговора. Както винаги си много изчерпателен :).
За мен е удоволствие! (sun)
казано от Julius на 26.09.10, 07:51:
Като модел си, муцка. :D
Благодаря, злато! :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.10 07:36.
26.09.10
11:52
.. МММанекен такъв... :D:D
Интересуват ме и двата вида тренировки.
За мен ще е интересно да проследя как протича подготовката на един състезател, така че когато правиш някакви промени в хранителния си режим или тренировките може да ги отразяваш.
Разкажи и нещо повече за отбора си. Ти ли си все още капитан и кой ви помага в подготовката. Имате ли си треньор?
Добре ще е да ни разказваш и за това как са минали състезанията.
Хайде стига съм питала вече, че много стана.
По-здрави :)!
27.09.10
09:02
казано от karpi на 27.09.10, 06:20:
Интересуват ме и двата вида тренировки.
Ами... фитнес-тренировките, които правя, ги има описани по-напред... не ги променям много-много. Ще видя дали да тренирам точно по препоръките на Карабиберов или да правя нещо средно. Тренировката по волейбол има следната обща схема:
1. Индивидуална загрявка - леко разтичване, стречинг
2. Групова загрявка - постепенно навлизане в работен режим (без топка - спринтове, отскоци, приземявания и скоростни упражнения)
3. Групова работа с медицинска топка
4. Волейбол
- отработване на основните игрови елементи
- специализирани упражнения (игрови ситуации, комбиниране на игрови елементи и тактика)
5. Разпускане и стречинг
Това е основна схема, в различните тренировки варират застъпването на даден игрови елемент и интензивността на натоварването.
За мен ще е интересно да проследя как протича подготовката на един състезател, така че когато правиш някакви промени в хранителния си режим или тренировките може да ги отразяваш.
Ами... подготовката зависи от нивото на състезателя. Минал съм през всякакво ниво, включително и най-високото. Като цяло първо има физическа (силова) подготовка, след което следва игрова подготовка. По време на игровата подготовка физиката е намалена и играе по-скоро поддържаща роля. Когато в отбора не е имало възможност и/или средства за подобен начин на подготовка, съм си го организирал сам (за последните години се отнася това). Много е обширен този въпрос, дай по-конкретни въпросчета... :)
Разкажи и нещо повече за отбора си. Ти ли си все още капитан и кой ви помага в подготовката. Имате ли си треньор?
Ами... отборът го създадохме преди 5-6 години - стари съотборници, искахме просто да поиграваме без голям ангажимент, защото всеки от нас вече беше поел в посока различна от професионалния спорт. Имали сме трудни моменти, предимно с финансирането, разбира се. Случвало се е и да се самоиздържаме. Ползваме залата на ЛТУ София, затова в името присъства абревиатурата на университета. Трябваше да направим този реверанс съм Ректора, за да одобри идеята ни. Аз съм капитан на отбора от самото начало и за сега оставам такъв. До миналата година бях и треньор, но е изключително трудно да се съчетават двете отговорности. Тази година поставихме нещата на по-високо ниво, ще играем под ръководството на Стоян Стоев, а почти винаги и Мартин Стоев помага в тренировъчния процес. Сега се чувствам на 7-мото небе, защото се подготвям така, както в най-сладките си и силни години! Е... само дето не съм на 18-20 години вече...
Добре ще е да ни разказваш и за това как са минали състезанията.
Ами... добре. :) Ще започнат към края на октомври.
Ако искате ще обявявам тук домакинските мачове предварително. Достъпът до залата е напълно свободен и безплатен.
Хайде стига съм питала вече, че много стана.
Питай смело... ако въпросите са неудобни, нямат отговор или просто не желая да говоря на дадена тема - ще си кажа... 8-)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.09.10 09:14.
казано от Кольо Пияндето на 27.09.10, 09:02:
Ако искате ще обявявам тук домакинските мачове предварително. Достъпът до залата е напълно свободен и безплатен.
Да! Само кажи какво точно представлява залата. Къде точно се нмира? Има ли достатъчно място за страничните наблюдатели?
Мнението беше редактирано от Fallen на 27.09.10 09:20.
27.09.10
09:33
казано от gips на 27.09.10, 09:19:
Да! Само кажи какво точно представлява залата. Къде точно се нмира? Има ли достатъчно място за страничните наблюдатели?
Тренираме (и съответно ще играем домакинските си мачове) в зала Икономист (бившата Бонсист). Намира се малко преди УНСС (когато се отива в посока към Студентски град), от лявата страна. От улицата (бул. 8-ми декември) се вижда автосалонът на KIA Motors - залата е зад него. Ето тук се намира. Място има достатъчно, но няма трибуни и голямата част от публиката е правостояща... работим по въпроса, но не знам дали ще намерим решение на този въпрос.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.09.10 14:02.
29.09.10
06:47
Не мога да не споделя ето това материалче - Мит ли е “икономичният режим”?
Може би мястото на този линк е в някои от дамските дневници, но в крайна сметка всеки сам си носи кръста.
Чувствам се много добре физически през последните дни, подозирам, че бета аланинът полека-лека заточва да сработва. Подсилвам тренировъчната напитка. Реших да опитам азотен продукт, след консултация с Карабиберов. Разбира се, предвид на моите вечерни тренировки се спрях на такъв, който не съдържа стимуланти на нервната система. От една страна 19:00 ми е твърде късно за ударна доза кофеин и подобни съставки, от друга страна ако съм добре нахранен и отпочинал - просто няма нужда от такива стимуланти.
казано от Кольо Пияндето на 29.09.10, 06:47:
Може би мястото на този линк е в някои от дамските дневници, но в крайна сметка всеки сам си носи кръста.
Прочетох я и аз преди няколко дни. В този сайт има много полезна информация, която е написана на достъпен и разбираем език. И подкрепям идеята ти да я постнеш в някои дамски дневници. Аз си мислех същото, ама виждам че няма смисъл. При толкова много говорене и писане няма никаква полза и не ми се занимава с дървени философи.
За съжаление тези хора никога няма да постигнат това, което искат или ако го направят ще е временно.
Мнението беше редактирано от T-X на 29.09.10 07:07.
29.09.10
08:38
казано от Кольо Пияндето на 29.09.10, 06:47:
Чувствам се косвено спомената тук ...
казано от Кольо Пияндето на 26.09.10, 06:56:
Ще дам още снимки тия дни.
Не сме забравили :) Чакаме :)
29.09.10
08:56
казано от dance_girl на 29.09.10, 08:38:
Чувствам се косвено спомената тук...
Ми... (wasntme) Има нещо общо и с теб, да.
Ти си знаеш най-добре какво трябва да правиш.
Аз също не приемам всички съвети, които получавам... но и не давам такива наизуст.
казано от dance_girl на 29.09.10, 08:38:
Не сме забравили :) Чакаме :)
Останалите снимки от сесията не са особено спортни, но ето - снимка 1 / снимка 2.
Все не мога да се наканя да се снимам в залата или фитнеса...
29.09.10
09:30
10x :)
Айде де, направи и малко фитнес снимки :P
Мнението беше редактирано от dance_girl на 29.09.10 13:39.