Отбелязвам само, че се събудих с 85 талия и 39 ръка. До милиметъра. Това е -0.5см. на ръката и -1см. на пупата. Кеф. Не съм тренирал от петък, че боледувах лошо. Утре ще видиме каква е далаверата.
п.п. Килата си не знам, защото счупих и тоя кантар.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 28.09.10 08:50.
Директно без загряващите серии пиша.
Преден клек: 4х2 @ 90кг.
Изхвърляне: 4х3 @ 50кг.
Обръщане & тласкане: 4х3 @ 70кг.
Коремни преси :D: 3x20
Суингове с пудовка: ~5мин. @ 16кг. мисля
Суинговете доста над паралела. Доста изморителни ми се видяха, но пък приятно за изпълнение. Не е като тичането. От сега нататък ако имам време, рече Здравче, трябва да правя всяка тренировка хай-пул, някакво упражнение за рамо и някакво за корем. Отделно аз си имам кофички и набирания, че да не заебаваме съвсем горната част, пък и суинговете мисля да ги правя по-често, да не съм капо. Една тренировка в събота да речем, когато имам време, трябва да изглежда така:
Изхвърляне;
Ц + ДЖ;
Някакъв клек;
Хай-пул или тяга (зависи от клека);
Коремни преси;
Кофички;
Набирания;
Нещо за рамо;
Мъка. Три часа висене в залата. Мило и драго давам да прекарвам три часа там, но нямам такова време.
п.п. А, да се оплача. Мразя тройки да правя. Едно или две повторения мога цял ден, 30 серии да направя на 90кг. обръщане с тласкане, примерно, но три повторения вече мноого трудни идват. Не ме задъхват дори, просто нямам сили, което ме навежда на мисълта, че или 600 калории пред-тренировъчно хранене са твърде малко, или тялото ми не познава червените мускулни влакна. Второто е по-вероятно, предвид тренировките ми в близкото минало.
30.09.10
16:19
казано от Thrash на 29.09.10, 09:00:
Едно или две повторения мога цял ден, 30 серии да направя на 90кг. обръщане с тласкане, примерно, но три повторения вече мноого трудни идват. Не ме задъхват дори, просто нямам сили, което ме навежда на мисълта, че или 600 калории пред-тренировъчно хранене са твърде малко, или тялото ми не познава червените мускулни влакна. Второто е по-вероятно, предвид тренировките ми в близкото минало.
Същата работа е и при мен.
Днеска пак по-полека, че боледувах цяла седмица. Най-лошото отдавна мина де, но още ме държи малко. Лека полека започваме да даваме зор.
Без загряващите описвам:
Изхвърляне: 3х2 @ 60кг.
О & Т (обръщане & тласкане, така го пиша вече): 3х2 @ 80кг.
Преден клек: 3х2 @ 90кг.
Римска тяга: 90; 100; 110; 120; 130; 140; 150; 160; 170 - 2; 2; 2; 2; 2; 2; 2; 1; 0
Пак затвори по-рано залата, затова само за основното остана времи. На тягата не можах да ги заключа. Оказва се, че противно на логиката и законите на физиката, за нисък човек като мен вместо да ми е по-трудно да отлепя щангата от земята, за мен е по-характерно като високите типове лесно да отлепям големите килограми, но трудно да ги заключвам. Все тая. Мисля, че беше инстинкт за самосъхранение и я пуснах, а не, че ако не си бях дал сериозен зор нямаше да ги дръпна. Пак, все тая.
И пак отбелязвам, никакви пропуски. По-силен не знам дали ставам, но определено много изчиствам техниката. А О & С беше направо детска игра. Което пак доказва, че макар и с 10-15кг. по-лека щанга, пак само едно повторение в повече ме изцежда много.
При мен е същото със заключването :) До коленете голям Power, нагоре голям зор докато вкарам гъза под щангата.
Мнението беше редактирано от Madboy на 02.10.10 13:02.
А аз го ненавиждам това упражнение, техниката ли не мога да му хвана или де да знам.
Абсурд дори и да си помисля да правя римска тяга с килограмите, с които правя класическа.
А, аз говоря за заключването по принцип, бе ззначение кой вид е тягата (римска не правя ! )
Заключването специално е в една позиция при всички тяги, така че няма значение какъв тип е. Инак римска правя винаги на големи килограми. И да искам да правя класическа, ще я прави до 150 някъде, след това нагоре вече ща не ща ако искам щангата да продължи да върви нагоре трябва да изправя краката.
Аз почвам да правя Rack Pulls точно за заключването.Тоя петък пропуснах тренировка, че искам да оздравея напълно първо, но ще пробвам понеделник да си оставя повечко време за висока тяга, и надявам се резултатите ще са по-добри в петък.
Тренировка на гладно. Пиша без загряващите:
Преден клек: 2х2 @ 90кг.
Изхвърляне: 3х2 @ 60кг.
О & Т: 3х2 @ 80кг.
Хай-пул: 4х3 @ 80кг.
Ня-ма-вре-ме! (минута е много)
Хващай се на работа, Димитря.
п.п. Всичко е чудесно и на двете движения. Много уверено и технично ги правя вече. След още 2-3 месеца работа по техниката, ще мога да започна да качвам силата.
Целия ден глад. Освен, че ми беше празен стомаха и къркаше от време на време, абсолютно нищо интересно не се случи с тялото ми. Няма липса на отпадналост, липса на енергия и прочее. Но това не е ново. Сега ядох едното и единствено за деня хранене, което е следното:
- 300гр. зелена салата със зехтин;
- 300гр. боб с 50гр. сирене;
- 300гр. мазно свинско месо;
- 4бр. пържени яйца;
~50гр. масло използвано за всичко.
Ще помоля някой желаещ четящ за услуга - колко калории са това?
Изкарвам ги между 1500 и 2000, но не съм смятал с калкулатор разбира се :)
Всъщност, според това колко зехтин си сложил и колко са калориите в боба (не ги помня), може и над 2000 да са. А горното число не знам от къде го извади :)
Зеле+зехтин - не знам, трябва количеството на зехтина, зелето не се брои.
Боб+сирене - на боба не знам, сирене - 150 ккал.
300 грама свинско - аз ги броя около 200 ккал на 100 гр (зависи дали го броиш сурово или печено, дали е бут или филе и т.н, но аз принципно месото винаги го смятам приблизително за 200 ккал/100 гр). Или 600 общо.
яйцата - 320
маслото ~ 400
Сашко...късно тръгваш с гъза, защото не ти е достатъчно силната цялата задна верига и просто се колебаеш да натиснеш с гъза напред...а това ще трябва да става вече, ако искаш силен трибой=силна задна верига, стабилен коремен пояс...затова...преден клек, планкове, ренегадски, “добро утро” и други, които ще ти покажа на Плевен:)
Траш...интересен подход имаш към олимпийските...дано ти се получават нещата...някак си обаче ти липсват съставните-overhead shrug, overhead squat, snatch grip dead lift, second lift shrug, snatch ballance, изхвърляне от гърди, разножки, “добро утро”...
Един съвет от мен...отдели си един ден само за съставни, без да правиш цяло движение, независимо дали говорим за CJ ili S…
Рак-пуловете са ОК...само не знам защо се товарите с тия зверски кила на римската с Никола...:)...за втория лифт на олимп., където тя би се отнесла, ти трябва и мноооого скорост, не само сила...макс. сила трябва да приложиш в долното положение със задната верига, когато отлепяш тежестта...
и дай някой клипче да видим как сначваш или как обръщаш...
поздрави
Славко, треньора ми изрично ме предупреждава да не минавам на олимпийска програма, ами да започвам всяка тренировка с движенията (под негово наблюдение съм винаги), а като свърша с тях да си тренирам както аз си знам. Сега лееека полека ще добавяме спомагащи движенията упражнения. Просто на тоя етап на... Е, ненужни са. Аз още не съм тръгнал да ставам силен. Радвам се, че работните килограми се качват лека полека, но не там е идеята. Приоритет ни е техниката. Овладея ли я, силата ще бъде с мен и ще започна да специализирам по-дълбоко, но засега всичко свързано с О&Т и изхвърляне е хай-пулл от време навреме. А и така или иначе в един момент той ще измести тягата и ще спра напълно да я правя. Всичко това е по съвет на златен олимпийски медалист. Натурата ми е такава, че нещата не ми се получават и после си бия главата, че уж всичко съм направил както трябва, но няма успех. Затова сега ще бъда търпелив и ще СЛУШАМ като ми се говори без да намесвам моите глупости. Това ми се казва, това изпълнявам. Все пак ходя в тая зала защото те знаят и могат повече от мен и без пари помагат и ме учат.
п.п. В тая зала тренират и състезатели. Един Сашко има 160 изхвърляне и 185 обръщане и тласкане. Само да знаеш за какво става въпрос го казвам. Та, никой от състезателите, трениращи там, не използват половината от тия упражнения, които ти изброи. :)
Никой не съм виждал да прави само ОХС или добро утро.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.10.10 09:22.
ВЕДНАГА ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩО...методика...Иван Абаджиев така е проповядвал...само олимпийски лифтове, тежки тяги и клек...без лежанки и всякакви други, тясна специализация и тежко!!!...това съм чувал от един мъж, който тренира в моята зала(от него заучавам някои нещица), който е бил от абаджиевите момчета...той от ввреме на време ме понаглежда и показва как стават нещата, но е вече много над 50-те и го помръзва:)
Не знаех, че имаш професионален треньор...евала за което, и аз искам някой да ме следи и коригира постоянно, ама в Плевен е трудна работа за съжаление, особено в тези лифтове...все по-малко остават знаещите и опитните люде в тази област...
Също си много прав за техниката...тя е на първо място...имаш ли я, добавиш ли скоростта...вече нещата вървят една идея по-лесно и леко...
Здравко Стоичков се казва треньора, именно на Абаджията (така го нарича той) възпитаник. Той единия му син, с който почти винаги се засичаме в залата, тренира почти всеки ден, почти всеки път двуразово. Това харесвам адски много на олимпийските движения - именно поради преди няколко страници споменатата липса на негативна част, можеш да събереш огромен обем без риск от претрениране, което автоматично означава, че от този тип тренировки получаваш точно толкова, колкото влагаш. Този Дани, сина му на Здравко, е 3 години по-малак от мен, а на всичко (освен мъртва тяга) е по-силен от мен, а е със стаж не повече от мен. На моите години ще е животно. Но не е да кажеш, че има ген. Напротив. Просто истината е в магията на формулата колкото влагаш, толкова получаваш. Независимо до къде си стигнал по стълбицата на успеха, знаеш, че е реално си възнаграден.
А така и така минавам, дай да опиша яденето.
- 300-400гр. салата (не знам точно) с домати, чушки, зехтин и пр.;
- 350гр. свинско в тигана, 150гр. сирене;
- 4 варени яйца ХЛ;
- 50гр. орехи;
~ 50гр. масло за готвенето;
~ 3л. вода през деня.
Като вчера, това на едно ядене, а през деня нищо. Само две чашки пилешка чорба на Маги и един бонбон, че рожденник имаше в класа.
п.п. Няма въглехидрати, че нетренировъчен ден се пада. Калориите 1700 някъде ги сметнах - при подобен тип хранене има ли значение дали в тренировъчни дни ще набавяш енергия от въглени, а в почивни - от мазнини, както и количеството калории през тия два дни?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.10.10 17:18.
Има до толкова как се чувстваш на мазнини и на въглехидрати :) Аз в трн ден бих ги съчетал .
Еми на мазнини се чувствам по абсолютно същия начин както на въглехидрати. При мене е малко различно всичко. Чувствам се по един определен начин, който ще наречем нормален. Това не се променя никога, независимо дали съм преяждал цял ден, дали съм гладувал цял ден, дали съм ял чиста храна, дали съм ял боклуци, дали съм на мазнини или въглехидрати. Което и от тези да ми се случи през деня се чувствам по абсолютно същия начин, така че не знам. G33K* ми беше казал преди време, че всичко е в самовнушението по въпроса с това кой как усеща храната. Сигурно се е бъзикал, но започвам да си мисля, че е така. Както когато хората твърдят, че изпитват физическа от нещо сладко. :)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 06.10.10 18:38.
Може това да тие интаресно http://weightlifting.informe.com/ivan-abajiev-training-lecture-dt186.html
- 200гр. зелено (маруля, крастава, зехтин и др.);
- 350гр. свинско, 150гр. сиреье;
- 50гр. орехи;
~ 30гр. масло за готвене;
~ 2л. вода за целия ден.
Момчета (и няколко момичета), не мога да повярвам колко много калории има в такова малко ядене. Само маслото и орехите заедно са 750 калории! Тия мазнини, братче... Нахранен съм, не ми е натъпкан стомаха, ами нормално нахранен, пък толкова много калории за 10 минути ядене... Та аз мога 6 такива на ден да праскам. Викам си дай малко кисело мляко с още 50гр. орехи, да не съм капо с никакви въглехидрати, но това са още 500 калории. Дали няма да дойдат много? Аз малко над 2000 ги сметнах.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.10 18:57.
Яж колкото ти се яде!
Освен това продължаваш да приемаш всичко на един път вечерта нали ? Отдели 10 минути и прочети основните принципи на уориър храненето.Може да ти допадне и да усъвършенстваш менюто си.Един приятел с бавен метаболизъм е възхитен от нея и я изпозлва за чистене/потдържане. ;)
казано от tra^la^la на 07.10.10, 19:06:
Яж колкото ти се яде!
Освен това продължаваш да приемаш всичко на един път вечерта нали ? Отдели 10 минути и прочети основните принципи на уориър храненето.Може да ти допадне и да усъвършенстваш менюто си.Един приятел с бавен метаболизъм е възхитен от нея и я изпозлва за чистене/потдържане. ;)
Мммм не е на едно сядане всъщност, преувеличих малко. Салатата я омитам и започвам да готвя. До 20 минути вече ям манджа. Приключа ли, нося орехите пред компютъра бавно хапвам, така че от първото до последното хранене има малко под един час. Иначе ще прочета наново статията, че отдавна не съм и няма да се учудя ако пропускам нещо.
п.п. Яж колкото ти се яде викаш. Е, имам въпрос - няма ли някаква граница, под която не трябва да падам? Все пак това ми е единственото хранене. Не мога да изям 150гр. пилешки гърди с кофичка кисело мляко и да съм готов? Надали, мисля.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.10 19:10.
И ти си математик :D Видя ми се нередно нещо, и направих справка - при 700 на 100 за маслото и около 600 на 100 за орехите при тези грамажи идват повече към 500-550 калориите, ако това ще те успокои да се наядеш като хората :D
Според същата таблица с която правих справката, това което съм изял днес следобеда е някъде малко над 5000 калории, не си бях давал сметка колко много ям :) Та мисълта ми е - наяж се няма да стане много.
Мнението беше редактирано от G33K на 07.10.10 19:15.
Пуу, верно бе, ко смятам аз? И все пак. Не съм толкова гладен. Мога да ям още де, но нямам апетит. Т.е. стомаха ще, устата не ще.
Оф, чакай сега да смятаме (много го мразя тоя момент):
350гр. прасе + 150гр. сирене = 1270кал.;
50гр. орех = 300кал.;
30гр. масло = 270кал.;
15гр. зехтин от зеленото = 135
~2k. калории.
Е, ней ли достатъчно? Не ща пойче. Аз се тревожа хем да не е твърде много, хем да не е твърде малко. Да си стоя в ОКБ-то ми се вижда добре от към стомаха и апетита - и двете са задоволени на 2000 калории, но като ми тръшна 5К още повече се чудя дали има долна граница на минимален прием на храната през т’ва “преяждане”?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.10 19:29.
Сенчици! (clap)
84 талия 78.2кг. тази сутрин. Ръката забравих да я видя.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.10.10 08:23.
09.10.10
08:28
Не разбрах това всичкото на 1 хранене ли го ядеш и ако да, защо?
На едно ядене, да. През деня нищо (освен кафе с мляко, примерно).
Ми експериментирам. Уж се води диета добра за отслабване това. Супер неангажираща. Сума време съм се хранил “нормално” и не съм видял кой знае какъв адекватен отговор от тялото ми. Ако стане нещо така - стане, ако ли не... Еми здраве да е бе. :)
п.п. Ники, и ти като мен тия неща не ги разбираш, ама наскоро научих, че флиртче от години не е на мода. Сега в Импулс и онова другото такоз. :D
EDIT: http://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/30/delornification/f_m1nnqlfm_1dfd77b.jpg
(от началото на дневника)
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.10.10 08:33.
09.10.10
08:44
Браво, Траш. Много промяна има.
Евала и за начина на хранене ;) Вече не съм единствения сигурно тук, който се храни по същия начин ;)
Ти имаш по-малко корем от мен : ) браво... това с уориър диетата е интересно, а идеята е да е само 1 хранене- ако са 2 примерно сутрин и вечер?
09.10.10
10:44
http://www.bodybuilding.com/fun/mahler49.htm ; http://www.bodybuilding.com/fun/mahler50.htm 2-ра част
Много неща ще ви се изяснят. Сигурно ще ви домързи да го четете обаче е интересно и грабва ;)
Рано е за евала, още е в експериментален стадии. Снимките са направени точно един ден след началото на режима (предните дни беше адаптация.. един вид...). Т.е. заслугата не е на тая диета, тепърва ще видим как ще ми се отрази. Иначе мерси, както съм казвал и преди - продължавайте да галите егото ми, за да продължавам и аз да бъда мотивиран. :)
И тренировката:
Изхвърляне;
О&Т;
Заден клек;
Лег;
Коремни преси;
Гребане с дъмбел.
Обичайното. Без много зор.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 09.10.10 12:01.