Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

18.10.10
08:23

Супер форма ! Поздравления за волята :)

П.П И аз се включвам към апела за преса :D

Ами... предстоят ми около 2 месеца доста солидно натоварване, като ще преобладава волейболът (който си е по-скоро кардио като тип натоварване). Възможно (и вероятно) е това да се отрази на коремната ми преса, но няма да търся целенасочено този ефект. Целта ми е да не губя сила и издържливост, а още по-добре - да ги увелича, поддържайки сегашното тегло (87-88 kg).

18.10.10
10:56

Колко си висок? Извинявай, ако си писал по-горе, но не ми се търси. :)

казано от Boby_ на 18.10.10, 10:56:

Висок съм 191 cm. Няма къде да видиш тази информация... вече (отдавна си забърсах данните от профила). 8-)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.10 11:00.

18.10.10
11:16

казано от Кольо Пияндето на 18.10.10, 11:00:

казано от Boby_ на 18.10.10, 10:56:

Висок съм 191 cm. Няма къде да видиш тази информация... вече (отдавна си забърсах данните от профила). 8-)

За човек с тоя ръст изглеждаш много добре! :)

казано от Boby_ на 18.10.10, 11:16:

За човек с тоя ръст изглеждаш много добре! :)

Абе... имам си трески за дялане, ама... :) Старая се!

18.10.10
12:34

казано от Кольо Пияндето на 18.10.10, 12:31:

Абе... имам си трески за дялане, ама... :) Старая се!

Въпрос на “целеполагане” е това. Аз лично за себе си бих предпочел да сложа повече маса на ръцете и гърдите, както и да имам повече сила от чисто нарцистични подбуди. При теб обаче волейболът е на фокус, така че има конфликт и трябва да избираш. :) Взел си решение, работиш по въпроса - това е животът. :)

Да, категорично волейболът е приоритет. Трябва да държа баланс между чисто силовата физическа подготовка и спортно-техническата. От една страна - нямам шанс, ако не съм силен. От друга - качества като бързина, ловкост, повратливост, специфична издържливост и подобни са малко в противодействие на щангите. Изкуството наистина е да се намери оптималния баланс - без щанги волейбол категорично не става, но от едно ниво нататък - направо си пречат. Като казах, че имам трески за дялане, имах предвид, че винаги може още по-добре. Истината е, че когато се чувствам силен и уверен на игрището (а това се случва когато съм добре подготвен по всички показатели), аз просто съм... щастлив! (sun)

Днес направих една нелоша, но не и страхотна тренировка за гръб и трицепс във фитнеса. Може би е нормално - в неделя се хвърлих много здраво на щангите, снощи тренировката по волейбол хич не беше лекичка. Като цяло съм по-скоро доволен, направих всичко, което си бях запланувал, но тонусът не беше максимален. Завърших тренировката с 10-ина минути разтягане с ластици, много добре ми се отрази. Много е вероятно през уикенда да ми е последното занимание във фитнеса с по-големи тежести. Ще помисля, може още от тогава да намаля тежестите наполовина и да пренасоча тази енергия към игрището. Време е - следващата събота (30 октомври) е първият ми мач (ще бъдем домакини и ще играем тук, в София). Това означава и че минавам в режим с един почивен ден (без спорт) седмично за период от 7 седмици. Надявам се да издържа физически и тази година. Снощи съм навехнал показалеца на дясната си ръка... не е сериозно, но ме тормози цял ден днес.

Купих си какао на прах - Jotis, произведено в Гърция (125 g, струва около 2.50 лева). Впечатляващо ароматно е!

Днес почивам. Енергичен съм и тонусът е екстра, та чак се колебая дали да си измисля някаква спортна дейност все пак... не е разумно, обаче, затова ще кротувам. Има време за напъване и моменти, в които трябва да дам максимума, а за целта трябва да си осигуря и достатъчно почивка.

Другата седмица приключвам с EcoGreen Multi (NOW Foods). Витамините са особен клас добавки и не мога да бъда категоричен в мнението си за тях, защото те въздействат успоредно с много други фактори. Истината е,че съм здрав и енергичен, това е достатъчно. В този ред на мисли зяпам насам-натам за витаминки, след като свършат тези. Приемам идеи! :) Хвърлил съм оЧо на Anavite (на Gaspari Nutrition). Приличен профил, ще допълни и количеството бета аланин, което приемам дневно. Съдържа и малко L-карнитин тартарат, което за моите изисквания в момента не е значим фактор, но все пак е нещо отгоре. Е, няма ензими, но в крайна сметка не съм много сигурен колко голям недостатък е това. Monster 100 на Scitec е респектиращ продукт, но не съм уверен дали има смисъл да се хвърлям на него, предвид цената му.

Ще видим... имам десетина дни да помисля.

21.10.10
12:56

Кольо Пияндето ще заприлича скоро на баба ми на рендето, с фибри по челото !!! :D

Пусти спамер! (sun)

21.10.10
14:07

Смело грабвай Анавита, чудесни впечатления имам от тях :P

казано от korpusito на 21.10.10, 14:07:

Смело грабвай Анавита...

Най-вероятно точно това ще се случи... ;)

Между другото - изминаха 8 дни от както започнах да пия кре-алкалин. Към този момент няма водна задръжка (поддържам абсолютно постоянно тегло - 87 kg), сила има достатъчно, възстановявам добре. Рано е за по-сериозни заключения, но първите ми впечатления са добри.

Днес - пълна почивка. От утре започвам да се подготвям и да мисля за мачовете. Свалям тежестите във фитнеса до 50-60% от максимума, т.е. просто ще поддържам тонус. Всички усилия ще пренасоча към залата за волейбол.

За следобедна закуска хапнах една ябълка и едно протеиново барче Tri-O-Plex. Със смесени чувства останах към него (за първи път опитвам това) - хвалена марка, но на вкус - нищо впечатляващо (германски шоколад), консистенцията му е суха. В интерес на истината ме засити много добре, но като удоволствие от изяждането му давам оценка под средната.

И аз съм 191см. и миналото лято смятах да комбинирам щангите с волейбол ... не се получи, главно от мързел :D та и работех за 1 месец ... както и да е, за сега тренирам само в у-ще за училищния отбор, само 2 дни в седмицата :) Това лято ако няма работа, ще се запиша :) Колко кг си !? Ще си ми конкурент :D Поне имаме доста общи интереси (без да споменаваме генетиката) :D

Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 23.10.10 18:21.

казано от Калоян Цонев на 23.10.10, 18:20:

Колко кг си!?

От доста време съм стабилизирал на 87-88 kg.

Ще ми е приятно да сме конкуренти... това е голям стимул за напредък. :)
Между другото - на 20 ноември моят отбор ще играе в Добрич с Добротица... :P

23.10.10
18:37

Поздрав!

АХАХах яко :) Май конкуренцията ще се размине с около 7-8кг :D Аз ще се радвам да кача колкото теб и по-възможност не много мазно, но ... :D Ще направя всичко възможно да гледам на 20ти :) Успех ще ти пожелая, защото нашите не ги обичам много много :D

казано от Madboy на 23.10.10, 18:37:

Поздрав!

Благодаря, Саше, страхотна бачата!
Между другото - този танц се превръща в нещо много специално и (честно казано) в половин секс, когато го танцуваш с Нея! (sun)

казано от Калоян Цонев на 23.10.10, 18:38:

Аз ще се радвам да кача колкото теб и по-възможност не много мазно, но ... :D Ще направя всичко възможно да гледам на 20ти :) Успех ще ти пожелая, защото нашите не ги обичам много много :D

Имаш цялото време на света да ме достигнеш, а искрено се надявам и да ме задминеш! Приятно ми е, когато млади хора спортуват и напредват в даден спорт. Колкото до мача - да е живот и здраве, надявам се да се получи хубав волейбол и да победим (естествено).

Днес правихме контролна среща, много сили хвърлих, убит съм от умора. Има какво да се желае в игрово отношение и се надявам нещата да се получат. Все пак победихме... Определено увеличаването на овеса преди тренировка е от значение. Утре ще направя едно леко фитнесче и започвам да пестя енергия, която да хвърля в събота на официалния мач.

Между другото - събота (30 октомври), зала Икономист (София) - Hyster Volley ЛТУ (София) - Дунав (Русе). Начало - 16:00.

25.10.10
20:06

Оползотвореният ден носи спокоен сън ;) Ще спиш като къпан!

Ако някой се навие ти идваме за агитка в съботааааааа!

Достъпът до залата е свободен, всички са поканени (sun)
Единственият недостатък на залата по отношение на публиката е, че няма трибуни и повечето от зрителите трябва да стоят прави.

Иначе днес едва отворих очи, но се разсъних бързо. Като цяло съм с много по-добър тонус, от колкото предполагах (снощи бях направо смачкан от умора). Разбира се - има остатък от натоварването снощи, но в рамките на нормалното и преодолимото. По време на 6-те състезателни седмици мисля да подсиля междинните си хранения с многокомпонентен протеин. Ще го мисля и преценявам тия дни... От тук нататък за въпросните 6-7 седмици калорийният прием ми ще бъде променян само в една посока, ако се наложи - увеличаване. Не мога да си позволя недостатъчно качествено възстановяване в момента. Разбира се, това категорично няма да означава лоша и безразборна храна, напротив - ще увелича старанието си в тази посока!

Днес ще направя тонизиращо фитнесче, мисля като цяло да се придържам към стандартната за мен схема и ще бъде гръб с трицепс (+ корем, разбира се). Ако се чувствам добре, може и едно упражнение за рамо да включа, но ще преценя на момента. Претоварването е недопустимо. Просто гъделичкане на тялото и мускулатурата, нищо повече.

26.10.10
08:48

Събота съм на линия! :)

казано от Витан на 26.10.10, 08:48:

Събота съм на линия! :)

За мен ще бъде чест!

Днес тонусът е добър. Снощи направих леко тонизиращо фитнесче, натоварих гърба с 50-60% от нормалните за мен тежести. Доволен съм, раздвижих се приятно, без да хвърлям много сили. Днес - волейбол, нормално натоварване. Утре - пълна почивка, в петък - кратка и лека тренировка волейбол (около 1 час). Целта е ясна - пренасочване на енергията към събота следобед.

Както бях планирал - днес пълна почивка... хубаво нещо е почивката, споменавал ли съм?! (sun)

Между другото - от утре ще подсиля следобедната си закуска с доза казеин (Scitec ProLong). Хапвам я около 16:00, тренирам от 19:00 до 21:00 и следващото ми хранене е около 21:30. Следва един доста по-натоварен период (6-7 седмици), затова правя тази промяна в храненето. Целта е ясна - леко увеличаване на белтъчния прием. Насочих се към казеин, за да подсигуря протеин на организма за споменатите около 5 часа и половина. Останалото в хранителния режим няма да го пипам.

29.10.10
05:11

казано от Кольо Пияндето на 28.10.10, 18:50:

Както бях планирал - днес пълна почивка... хубаво нещо е почивката, споменавал ли съм?! (sun)

Е тя почивката наистина е хубаво нещо, но да не е за прекалено дълго.
Защо не опишеш един храноден? Така ще е по ясно относно промените, които си направил в храненето.
Готови ли сте за мача в събота? Как се настойваш психически преди един мач? Има ли си някакъв таен ритуал отборът ;)?
Ще стискам палци за победа, а пък може и да съм сред феновете и да викам за вас :).

казано от karpi на 29.10.10, 05:11:

казано от Кольо Пияндето на 28.10.10, 18:50:

Е тя почивката наистина е хубаво нещо, но да не е за прекалено дълго.
Защо не опишеш един храноден? Така ще е по ясно относно промените, които си направил в храненето.
Готови ли сте за мача в събота? Как се настойваш психически преди един мач? Има ли си някакъв таен ритуал отборът ;)?
Ще стискам палци за победа, а пък може и да съм сред феновете и да викам за вас :).

Почивката трябва да бъде точно толкова, колкото е необходимо.
Ако е по-малко - даваш шансове на умората, а ако е повече - на мързела. :)

Между другото - тъкмо се канех да напиша храненето си днес, защото то е типично за мен напоследък и вариациите не са големи. Ще опиша хранене и добавки заедно, за да е по-ясно кое, как и кога.

- веднага след ставане сутрин - 1/2 бял аеро шоколад LZ (35 g)
- закуска - ръжен пълнозърнест хляб (4 филийки = 140-150 g), свинско филе (40-50 g), кашкавал (30-40 g), маслини (40-50 g), 2 варени яйца
- след закуска - 1 доза витамини
- кафе с прясно мляко и канела
- втора закуска - 1 кисело мляко (2%), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1 варено яйце
- обяд - свинско месо на тиган (170-180 g), варен бял ориз (65 g)
- кафе с прясно мляко и канела (ако се налага)
- следобедна закуска - 1 кисело мляко (2%), овесени ядки (80-100 g), 1 супена лъжица ленено семе, 1 супена лъжица овесени трици, 1 доза казеин (20 g)
- преди тренировка - бета аланин (1.5 g) и кре-алкалин (750 mg)
[тренировка]
- по време на тренировка - 1 доза Purple InTrain + 1 доза Xtend + 7 g EAA
- след тренировка - бета аланин (1.5 g) и кре-алкалин (750 mg)
- вечеря - свинско месо на тиган (170-180 g), зрял червен боб (130-150 g)
- преди лягане (коктейл Лека нощ) - извара (130 g), 1 доза казеин (20 g), 1 чаена лъжичка какао и щипка канела

Допълнителни пояснения за храненето

Шоколадът сутринта е голямо изключение, по принцип в този момент мушвам 2 възможно най-напълнени чаени лъжички мед (медецът ми свърши, но в близките дни ще напазарувам). Закуската ми е почти неизменно една и съща - правя си 2 сандвича на тостер-преса, в тях слагам месцето и кашкавала, понякога поръсвам с чубрица (която просто обожавам!). За количеството месо и кашкавал в закуската се ориентирам по фабричното им тегло - 400 g кашкавал го изяждам за 10-12 закуски, а в неделя си купувам около 250-300 g някакво филе (обикновено от прасе, но понякога и от пуйка), което изяждам за 5-6 дни. Пред последните 2 седмици си купувам маслини, за тяхното количество се ориентирам на същия принцип. Дълго време купувах маслинена паста и с нея мажа филийките преди да ги запратя в тостера (става екстра!). Втората закуска е вече на работното ми място, тук е едната промяна - нея я подсилвам с 1 варено яйце (почти винаги купувам калибър XL). Обяд - старая се да подсигурявам 150-200 g месо и подходящ въглехидрат (предимно бобови храни, ориз и картофи). Кафяв ориз не съм ял от векове, защото белият на Крина (Boil in bag) е ултра-гига-мега удобен за прикотвяне. Затова и оризът е в такова странно количество - 1 пликче е 125 g, след като го сваря го разделям точно на 2 равни части и така (е, оставям си няколко грама толеранс, които не са фактор). Боб и грах хапвам консервирани, картофките - като правило печени, понякога варени. Понякога си купувам готови сготвени картофи, но приготвени по същия начин. Всичко това важи и за вечерята. Ако се одремя след обяд, около 14-15 часа пия второ кафе, но не е всеки ден. Следобедната закуска - увеличаването на овеса (от 50 на 80-100 g) имаше ефект по отношение на тренировката. Тук е втората промяна - добавям доза казеин (в предишното си мнение обясних защо). За вечерята - споменах. Вечерям веднага след като се прибера от тренировка (около 30-35 минути след нея). Докато домакинствам и готвя, минава около час и половина, приготвям си коктейла Лека нощ и лягам. Като правило нощния ми сън е около 7 часа. Напоследък преди лягане пия и 1 доза GABA, може да си внушавам, но спя като убит и се събуждам с малко по-лека глава. Никога не съм имал проблеми със съня, но тази добавка като че ли сработва добре.

Допълнителни хранителни добавки - GABA-та я споменах вече. За след тренировка в петък и преди мача в събота съм подсигурил по 10 g глутамин (Scitec G-Bomb). Целта на това мисля, че е ясна. Преди мач ще пия по 1 доза вазодилататори (продуктът е Scitec NitroDrive) - съдържа аргинин, орнитин и цитрулин малат, без стимуланти. Целта е подобряване на кръвообращението с всички произтичащи от това ползи за един организъм, подложен на натоварване. Преди мач ще пия и по 1 капсулка OxyElite Pro - за мен това е чудесен енергетик. Миналата година като енергетик ползвах Endorush и той също е страхотен вариант. За след мач (особено при пътуванията извън София) съм подсигурил Scitec Manna (суроватъчен протеин с овес), защото при такива случаи не винаги има възможност да се хапва както му е реда. Ако трябва, ще ползвам и протеинови барчета.

Така... karpi, след като изписах целия този роман, накрая остана най-личния въпрос, който ми зададе.

Дали сме готови? Надявам се. Физически сме добре. Технически може би има още мъничко да се пожелае, но то идва от това, че като току-що сглобен отбор не сме сработени максимално (машинката не е много добре смазана). Това, обаче, изцяло може да бъде компенсирано с концентрация и мотивираност. Надявам се, че и психически сме ОК. През последните дни опищяхме всички спортни електронни медии, сега трябва да защитим имената си и на игрището. Аз лично възприемам мачовете спокойно, но с нужното уважение. Сценична треска нямам, отдавна съм се преборил с притеснението. Няколко часа преди мач си събирам мислите и ги насочвам към събитието, гледам да не занимавам главата си с други неща, особено ако не е наложително. На игрището не виждам и не чувам нищо извън играта. Не виждам познати лица в публиката, не чувам викове и т.н. - за мен тогава съществува само играта. Много хора са ми казвали, че съм бил неконтактен по време на мач... еми не махам на никой от публиката и не си разменям реплики с него между разиграванията, възможно е да загубя концентрация и това да ми струва много. Иначе отборът няма обособен ритуал - всеки си е луд сам за себе си :D Всеки, обаче, поддържа фокуса си така, както е свикнал. След мач вече можем да се отдадем на закачки и разсейване - тогава вече с чиста съвест! :)

P.S. Навряхме се в носа на всички спортни електронни медии през последните дни, особено вчера.
Утре ще видим колко струваме... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.10.10 07:05.

29.10.10
07:28

Лененото семе  смилаш/стриваш ли го,защото ако го ядеш цяло не се усвоява.

казано от mazster на 29.10.10, 07:28:

Лененото семе  смилаш/стриваш ли го,защото ако го ядеш цяло не се усвоява.

Купувам смляно ленено семе, което хапвам на работното си място (за да не губя време за мелене там).
За в къщи си купувам цяло семе и си го меля в мелничка за черен пипер... ;)

И така... днес се събудих отпочинал и с чудесен тонус.
Надявам се да бъде един страхотен ден... не само защото ще е слънчево, а и защото се надявам да изиграем един силен мач и да победим. Припомням, че началото на мача е в 16:00, аз ще бъда в залата вероятно около 14:30. На страница 51 от дневника съм дал карта с местоположението на залата. Това е... дни като днешния осмислят труда и емоциите, които човек влага в спорта. (sun)

P.S. Ето какво обядвах (това ми е храненето преди натоварването днес):
- пилешко шишче - изядох 1 и 1/2
- шейк, който съдържа - 100 g овесени ядки, 1 цяло варено яйце, 1/2 доза казеин (10 g), 3 чаени лъжички пчелен прашец, 1 чаена лъжичка какао и щипка канела
По-добро хранене за такъв момент не можах да си измисля. Шейкът имаше странен, но по-скоро вкусен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.10.10 09:38.

31.10.10
07:24

Здравей! Хайде аз пак с въпросите, ако не искаш не си длъжен да отговаряш ;).

Иска ми се да разбера, каква оценка ще дадеш на вчерашната игра? Какви според теб са грешките, които допуснахте и кои от тях  доведоха да загуба? Какво според теб трябва да подобрите, за да бъде завършека на играта удовлетворителен за вас? Загубата действа ли ти демотивиращо понякога или те кара да бъдеш още по целеустремен? Смяташ ли, че големият шум понякога може да доведе до фатален край?

П.С. - Когато ти зададох предишните въпроси не съм очаквала толкова подробни отговори. С тях сякаш ни правиш част от твоето ежедневие. Единственото, което не си споменал е колко вода пиеш на ден приблизително.

Благодаря!  (sun)

казано от karpi на 31.10.10, 07:24:

Здравей! Хайде аз пак с въпросите, ако не искаш не си длъжен да отговаряш ;).

Хе... ако не исках коментари и въпроси, отдавна щях да съм помолил администраторския екип да заключи този дневник. ;)

Иска ми се да разбера, каква оценка ще дадеш на вчерашната игра?

Стана хубав, мъжки мач, малко повече от 2 часа волейбол на доста прилично ниво и (до колкото споделиха мои приятели) - приятен за гледане. Разбира се, няма как оценката ми да е положителна, след като загубихме, особено пък с 2:3. Мачът беше доста тежък физически.

Какви според теб са грешките, които допуснахте и кои от тях  доведоха да загуба?

Както винаги в спорта, причината за определено развитие на състезанието не е една единствена (това важи за спорта като цяло, не само за волейбола). Отборът ни е изцяло нов - 4 човека сме от стари, останалите 8 са нови за този екип и по между си. Това е едната страна на нещата - все още липсва фината настройка и доброто смазване на “машинката”, за да работи максимално ефективно по време на игра. Индивидуалностите на всеки се подчиняват на обща отборна стратегия и тактика, разбира се, но усещането за човека до теб и предвидимостта на взаимодействието с него са много тънък фактор, който (понякога) може да повлияе. Имаме нов разпределител - безспорно кадърно момче, с качества и чудесен поглед, но докато се нагодим взаимно един към друг (той към нападателите и нападателите към него) ще мине някакво време. Какво имам предвид - има по-бързи и по-бавни нападатели (чисто технически - като засилване, разгъване, бързина на ръката), докато се уточни във всяка ситуация кое как ще става, минава време, а успоредно с това се търси максимална ефективност (както е по време на мач). За да играеш успешно волейбол днес, атаката трябва да е максимално бърза, а това автоматично я прави малко по-рискована докато се напаснат нещата. Центровете играят 3-4 вида атака, докато се уточни коя топка е “на метър от мен”, коя е “разтеглена”, коя е “прибрана” и т.н просто минава време. За крайните нападатели е същото - някои се чувстват по-комфортно и играят по-ефективно когато топката в момента на атаката е на около 1 метър от антената, други предпочитат по-дълги топки на не повече от педя от антената (аз съм от втория тип). Разбира се, аз съм в състояние да отигравам и не съвсем удобни топки, но когато се говори за максимална ефективност, при това - на скорост (топката се подава от разпределителя с много малка височина и с голяма бързина към края на мрежата) тези тънки неща започват да се усещат, защото притъпяват агресивността на атаката. Дадох само примери, има още доста такива тънки моменти. От друга страна не всички момчета бяха готови психически да издържат на напрежението и отговорността. Аз съм свикнал и за мен отговорността е нещо нормално. Знам, че те разчитат на мен, знам и как да оправдая доверието им. Моментът с психиката отчасти е свързан с недобрата сработка за момента.
Не обичам да давам оценка на собствената си игра, защото мисля, че никой състезател не е в състояние да направи това обективно. Надявам се в близките дни да се сдобия с видео запис на мача и тогава ще се видя що за стока съм.

Може би ако бяхме устискали 2-3 ситуации в този мач, резултатът щеше да бъде съвсем различен. За конкретни грешки в играта не смея да кажа, защото нито си ги спомням, нито пък има значение. Ако искаш да си спокоен, дръпни 5-6 точки (или повече) напред и поддържай разликата непрекъснато. Това не успяхме да направим. Не може да казваш, че си изпуснал гейма или мача с 1 грешка. Когато резултатът е 24:24 всичко може да е фатално, но проблемът е, че отборът е допуснал да се стигне до този резултат, а не в това, че е загубил последното разиграване.

Какво според теб трябва да подобрите, за да бъде завършека на играта удовлетворителен за вас?

Малко време ни трябва... за да шлифоваме нещата, да си уточним местата при всяка ситуация. Един от най-важните фактори е взаимодействието блок-защита. Това дава разликата при равностойни отбори, но е резултат от сработка на състезателите.

Загубата действа ли ти демотивиращо понякога или те кара да бъдеш още по целеустремен?

Никога загубата не ми е била приятна, но не ме демотивира. Човек се учи по-добре от загубите, от колкото от спечелените мачове. За годините в този спорт съм изиграл стотици мачове на всякакво ниво, спечелил съм много големи битки на игрището, загубил съм много мачове, но мотивацията ми е постоянна величина. По-скоро една загуба ме стимулира да вложа допълнително старание за да изчистя личните си неточности в игра и така да бъда още по-полезен за отбора.

Смяташ ли, че големият шум понякога може да доведе до фатален край?

Кой шум? Медийният или този в залата? Медийният шум въздейства на всеки по различен начин и наистина може да натежи на някой. Смея да твърдя, че на мен той не ми влияе, не ми е за първи път. А колкото до шумът в залата - изобщо не го чувам и не ми пука. Целили са ме със скоби, сливи и стотинки, светили са ми в очите с джобни лазерчета, вдигали са невъобразим шум, говорили за глупости по мой адрес... това са обикновени неща и обикновено не само не ме разсейват, но и ме карат да играя в пъти по-агресивно и ефективно.

П.С. - Когато ти зададох предишните въпроси не съм очаквала толкова подробни отговори. С тях сякаш ни правиш част от твоето ежедневие.

Старая се дневникът да бъде приятно четиво за всички, които го четат. Това значи много за мен, защото го правят хора, които малко или много са съпричастни към моята кауза, моя спорт и живот. Искам този дневник да съдържа не просто тренировъчна програма и хранителен режим, а спортен начин на живот... какъвто съм водил през целия си съзнателен живот.

Единственото, което не си споменал е колко вода пиеш на ден приблизително.

Няколко пъти съм засичал, абсолютният минимум е 3 литра дневно (не по-малко). Обикновено са около и над 4 литра. Малко повече от 1 литър изпивам само по време на тренировка, пия поне толкова и за останалата част от вечерта след нея, а и през целия ден. Тук имам предвид само вода. Сокове пия рядко, сега се сдобих със сокоизтисквачка, та може да пускам по някое фрешче сутрин. Газирани напитки са рядкост в менюто ми, затова и изрично ги отбелязвам. Не намирам нито една разумна причина да ги пия (от Coca Cola ме избива солидна жажда, например), обикновено го правя от келешлък.

Иначе днес тонусът е учудващо добър. Въпреки сериозната умора от вчера, днес съм в добро състояние. Е, усеща се, естествено, но вчера вечерта имах чувството, че днес няма да имам сили да мръдна. По време на мача вчера не загубих мощност до самия край, страшно съм доволен от себе си. Щом като мога да играя над 2 часа на върхови обороти, значи се храня и тренирам адекватно. Разбира се, тепърва ще има условия за натрупване на умора. Ще видим нататък...

Днес ще направя едно тонизиращо фитнесче следобед... довечера пак щи пиша.
karpi, за мен е удоволствие!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.10 13:08.

31.10.10
10:41

Вие искахте малко повече победата от Дунав Русе, но за съжаление, както каза, няколкото ключови ситуации бяха разликата на края. Разпределителят направи доста добро впечатление, много магнечитна личност, каквито рядко се срещат. Остава, както ти спомена, просто да се нагодите. Поздрави за добрата игра и успехи за напред! :)

казано от Витан на 31.10.10, 10:41:

Вие искахте малко повече победата от Дунав Русе, но за съжаление, както каза, няколкото ключови ситуации бяха разликата на края. Разпределителят направи доста добро впечатление, много магнечитна личност, каквито рядко се срещат. Остава, както ти спомена, просто да се нагодите. Поздрави за добрата игра и успехи за напред! :)

Ти що не свирна че си в залата, бре?! :)

Разпределителчето е младо и качествено момче, такъв трябва да бъде един състезател. Тънките моменти не бяха само в тайбрека, ако бяхме устискали няколко ситуации преди това, нямаше да стигнем до пети гейм изобщо. Е... това е спортът. Ще направим всичко възможно да изчистим неточностите... Водехме мача (1:0 и 2:1) и не биваше да достигаме до непредвидимостта на тайбрека.

Надвечер направих един фитнес - чувствах се екстра и тренирах с идеален тонус. Усещаше се умората от вчера, затова доста намалих тежестите и по-скоро погъделичках мускулите, без да се опитвам да ги изтисквам допълнително. Получи се приятна, стегната и интензивна тренировка, точно 1 час:
- повдигане на щанга от полулег в суперсерия с повдигане на щанга от обратен лег - 1 серия с 12 повторения с 40 kg, 3 серии по 10 повторения с 50 kg (за двете упражнения)
- флайс от полулег в суперсерия с кофички - 4 серии по 12 повторения с 12.5 kg (флайс) и 4 серии по 7 повторения със собствено тегло (кофички)
- Swings в суперсерия с военна преса - 4 серии по 12 повторения с 15 kg (Swings) и 4 серии по 12 повторения с 10 kg (военна преса)
- сгъване с EZ-лост за бицепс - 21 (знам името на упражнението като ‘21’) - 4 серии с 10 kg
- кръгови коремни преси - 4 серии по 24 повторения
- ‘молитва’ - 1 серия с 10 повторения с 65 kg, 3 серии по 10 повторения със 75 kg

Това мисля, че беше достатъчно, утре ще се види дали съм дозирал натоварването правилно.
Влизам в “матрицата” на състезателния период (един почивен ден седмично за 6 седмици).
Ето как ще са разпределени тренировките:
- понеделник - волейбол
- вторник - фитнес
- сряда - волейбол
- четвъртък - почивка
- петък - волейбол
- събота - волейбол
- неделя - фитнес

01.11.10
09:03

Понякога човек се учи от грешките си. Предполагам и вие сте забелязали грешките си в мача и ще ги коригирате. :)

01.11.10
11:14

казано от Кольо Пияндето на 31.10.10, 13:20:

Ти що не свирна че си в залата, бре?! :)

Не исках да те безпокоя, но следващият път ще се обадя :).

казано от Витан на 01.11.10, 11:14:

Не исках да те безпокоя, но следващият път ще се обадя :).

Е, преди или след мача няма с какво да ме обезпокоиш... :)

Julius, мъдростта е в това да не допускаш една и съща грешка повече от веднъж. ;)

Днес - добър тонус, поразчупил съм умората, макар все още да я усещам леко. Снощи съм се натоварил разумно във фитнеса, защото днес няма особени следи от заниманието ми там. Като обядвах, обаче, ме налегна мощна дрямка...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.11.10 11:21.

Тренирах добре. Усещаше се умора в краката, обаче... При по-продължителни разигравания губех мощност за момент. Като цяло - успях да се понапъна. Тренирахме разделени на 2 групи (едните с Мартин Стоев, другите със Стоян Стоев), разделени по постове и отработвахме детайли, при които допускахме пропуски в събота. Доволен съм, включително и от това, че направих много разумен и премерен фитнес снощи..

От днес започнах да подсилвам следобедната си закуска с доза казеин (Scitec ProLong). Това ми е предтренировъчното хранене и добавянето на казеина е от значение (първото ми впечатление е такова). Ето какво хапвам в този момент - 1 кисело мляко (500 g), овесени ядки (90-100 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе и 1 доза казеин. Изяждам това около 16:00 - 16:30, тренирам от 19:00 до 21:00, вечерям около 21:30 - 21:45.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.11.10 19:59.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1