01.11.10
14:09
Хах, интересен въпрос :D
Всъщност не са ми особено любими и съм ги намразила от разни диети, които съм правила преди. Но пък е факт и, че тялото ми изглежда много по-добре, когато има и месо, затова още търся баланса :)
02.11.10
12:49
02/11/2010г
ХРАНА:
1) Кафе с мляко, 1 сл сусамов тахан, 1 сл ленено семе, 1 сл мед
2) 100г грозде, шепа сурово кашу
3) 1 печена филия с масло и топено сирене, 1 домат
4) Кафе с мляко, сурови бадеми и тиквени семки
5) Броколи с топено сирене, салата от домати
ПС: Вече не знам какво да ям. Гади ми си от повечето храни. Тялото ми тотално се е алергизирало. Преди няколко дни ми излязоха пъпки от едно свинско филе, а днес същото се случи и подозирам, че този път виновникът е млякото. Не останаха качествени продукти по магазините!!!
02.11.10
13:10
данце гърл как да разбера за подкожните мазнини колко процента са ми мерси :) П.п имам нужда от някой съвети вище обви теми за жени фитнес + добавки мерси мн :* :)))
казано от dance_girl на 02.11.10, 12:49:
ПС: Вече не знам какво да ям. Гади ми си от повечето храни. Тялото ми тотално се е алергизирало. Преди няколко дни ми излязоха пъпки от едно свинско филе, а днес същото се случи и подозирам, че този път виновникът е млякото. Не останаха качествени продукти по магазините!!!
Провери по био магазините - със сигурност ще намериш качествени продукти. Ако си се “алергизирала”, наблегни на плодово-зеленчуково-зърнено меню и ограничи месото, млякото и яйцата - повечето алергии идват от тях. :)
02.11.10
14:21
казано от dance_girl на 02.11.10, 12:49:
ПС: Вече не знам какво да ям. Гади ми си от повечето храни. Тялото ми тотално се е алергизирало.
Сигурна ли си, че това е свързано с храна?
Неестествено разнообразни са тези алергични реакции (ако изобщо са алергични). Направи си тест за алергии.
Гаденето е друга “бира”... но в крайна сметка сама ще намериш пътя.
02.11.10
14:46
казано от Christina_9944 на 02.11.10, 13:10:
данце гърл как да разбера за подкожните мазнини колко процента са ми мерси :) П.п имам нужда от някой съвети вище обви теми за жени фитнес + добавки мерси мн :* :)))
%-тът, който съм писала при мен най-вероятно не е верен, понеже е измерен с домашен кантар. Доколкото знам най-сигурният начин за измерване е с калипер. Виж тук :)
02.11.10
14:50
казано от Margaritka на 02.11.10, 13:39:
Провери по био магазините - със сигурност ще намериш качествени продукти. Ако си се “алергизирала”, наблегни на плодово-зеленчуково-зърнено меню и ограничи месото, млякото и яйцата - повечето алергии идват от тях. :)
Да, и аз така си мисля :)
Лошото е, че био храните излизат твърде “солено” - за момента няма как да разчитам основно на такива. Но ми се насъбраха вече доста здравословни проблеми, затова ще започна едно пречистване, за да имам и достатъчно време /преди празниците/ да се захраня постепенно :) Все пак здравето преди всичко :)
Мнението беше редактирано от dance_girl на 02.11.10 14:51.
02.11.10
14:54
казано от Кольо Пияндето на 02.11.10, 14:21:
Сигурна ли си, че това е свързано с храна?
Неестествено разнообразни са тези алергични реакции (ако изобщо са алергични). Направи си тест за алергии.Гаденето е друга “бира”... но в крайна сметка сама ще намериш пътя.
Храната е в основата според мен. Разбира се, има и куп други фактори като стрес и т.н. :)
02.11.10
15:08
казано от dance_girl на 02.11.10, 14:54:
Храната е в основата според мен.
С извинение, но... няма как да се съглася така на доверие. Нито филе ядеш за първи път, нито пък сега тепърва опитваш мляко. Обърни се към лекар, това е разумното решение. Да, може и да е от храната, категорично... но за мен тази вероятност е твърде незначителна. От друга страна - ако наистина е от храната, колкото по-бързо установиш кое точно предизвиква реакцията чрез изследване, толкова по-бързо ще решиш проблема. Ама така да раздаваш “присъди” на тази или онази храна е... меко казано несериозно. То по тази логика най-добре спри да се храниш.
Ще прощаваш дъртия мърморещ неверник, ама...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.11.10 15:09.
02.11.10
15:26
казано от Кольо Пияндето на 02.11.10, 15:08:
С извинение, но... няма как да се съглася така на доверие. Нито филе ядеш за първи път, нито пък сега тепърва опитваш мляко. Обърни се към лекар, това е разумното решение. Да, може и да е от храната, категорично... но за мен тази вероятност е твърде незначителна. От друга страна - ако наистина е от храната, колкото по-бързо установиш кое точно предизвиква реакцията чрез изследване, толкова по-бързо ще решиш проблема. Ама така да раздаваш “присъди” на тази или онази храна е... меко казано несериозно. То по тази логика най-добре спри да се храниш.
Ще прощаваш дъртия мърморещ неверник, ама...
Няма проблем, всеки си има мнение по въпроса :)
Сега нямам възможност да се занимавам с лекари. Вярно е, че не за първи път ям от тези храни /всъщност като вид - не, но като марка - да/, но от филето например ядох 2 пъти и точно след всеки от тях се чувствах странно и веднага имаше “атака” от пъпки като реакция от организма.
Идеята ми е по-скоро, че продължителното тъпчене с боклуци задръсти изцяло тялото ми до такава степен, че вече реагира остро на най-дребното нещо, появяват се здравословни проблеми и по всякакъв начин се опитва да ми каже “СПРИ ДА ПРАВИШ ГЛУПОСТИ” :)
02.11.10
19:30
казано от dance_girl на 02.11.10, 15:26:
Няма проблем, всеки си има мнение по въпроса :)
Сега нямам възможност да се занимавам с лекари. Вярно е, че не за първи път ям от тези храни /всъщност като вид - не, но като марка - да/, но от филето например ядох 2 пъти и точно след всеки от тях се чувствах странно и веднага имаше “атака” от пъпки като реакция от организма.
Идеята ми е по-скоро, че продължителното тъпчене с боклуци задръсти изцяло тялото ми до такава степен, че вече реагира остро на най-дребното нещо, появяват се здравословни проблеми и по всякакъв начин се опитва да ми каже “СПРИ ДА ПРАВИШ ГЛУПОСТИ” :)
Моята лична практика категорично показва, че ако сега оставя нерешен здравословен проблем, това ще ми струва големи грижи после. Затова и съм на това мнение. Държа, обаче, да слушаш себе си. Опит се трупа лично, не може да бъде взет на готово. Какво значи да ти се задръсти тялото? Моето не се задръства или аз не мога да разпозная задръстването... Истината е, че едно слабо тяло е по-податливо на здравословни проблеми от всякакъв род. Заслугата за тези случаи, обаче, е само и единствено на “собственика” на тялото. Да се чувстваш странно е относително понятие... С всичко това искам да ти насоча мислите в една посока - не се вкарвай в излишни филми... ако искаш. :)
Аз като човек с често проявяваща се уртикария, ще кажа че има моменти когато можеш да се обринеш от всичко. Забелязала съм че когато ям много разнообразни храни става така (Имам предвид ядене на десерти, меса, салами, хляб и тестени без никакъв ред и едно през друго). Въпросът не е винаги в качеството на храната, а и въпрос на организъм. Направи няколко по-леки дни на зеленчуци и малко по-еднообразна храна и предполагам че ще се оправиш. А и лекарят не е лоша идея.
02.11.10
20:05
Точно, защото не искам да оставям нерешени здравословни проблеми, ще се погрижа за тялото си :) , за да не стане от мухата слон, както се казва.
Преди 2-3 години и на мен тези състояния, които описвам ми бяха чужди, затова ако на човек не му се е случило, няма как да си го представи. Знам защо ми се струпаха всички тези проблеми на главата и ще работя за тяхното отстраняване :)
03.11.10
16:40
03/11/2010г
ХРАНА:
1) чай от мента; каша от овесени трици, банан, орехи и мед :)
2) 150г бяло грозде
3) тофу с домати
4) задушени броколи с био зеленчуков бульон, зехтин, тофу
Мнението беше редактирано от dance_girl на 03.11.10 17:08.
04.11.10
11:03
мерси мн аз пробвах с сайт според мерките височината и килограмите ако искате ще го дам сайта излезе ми 17.8 незнам дали е така но това ми беше вариянта, защото нямам кали... не го запомних
04.11.10
11:06
казано от Christina_9944 на 04.11.10, 11:03:
мерси мн аз пробвах с сайт според мерките височината и килограмите ако искате ще го дам сайта излезе ми 17.8 незнам дали е така но това ми беше вариянта, защото нямам кали... не го запомних
Едва ли е вярно това, но за какво ти е толкова тази цифра?
04.11.10
16:35
04/11/2010г
ХРАНА:
1) 150г бяло грозде
2) задушен зелен фасул, моркови, зехтин
3) шейк от банан и био соево мляко
4) зелена салата, зехтин, маслини
Това беше малката подготовка с по-лек преходен режим. Утре живот и здраве се надявам да започна вече и самото пречистване :)
05.11.10
07:33
Мда, този въпрос го зададох и в дневника на Весето, ама някак увисна без отговор... не знам защо.
Тия дни доста мислих как би могъл организмът да се замърси, с какво в крайна сметка се замърсява и как този тип хранене пречиства. Никога през живота си не съм правил такъв режим (плодове и зеленчуци), значи ли това, че имам крайна нужда? Как човек познава, че е дошло време за пречистване? Как да разбера кога съм се пречистил и мога да прекратя режима (да се чете - глада)?
Ако говорим за подобно нещо, аз си представям наистина крайно стриктно балансирано здравословно хранене, тотално елиминиране на стимулантите на нервната система (всякакви източници на кофеин, таурин и подобните) и значително увеличаване на съня. Такъв режим за 2-3 седмици ще има мощно стимулиращо влияние, но това е моето виждане за нещата. В момента се опитвам да разбера пустата технология с плодовете и зеленчуците... и затова задавам тъпички въпроси...
05.11.10
08:45
казано от Кольо Пияндето на 05.11.10, 07:33:
Мда, този въпрос го зададох и в дневника на Весето, ама някак увисна без отговор... не знам защо.
Тия дни доста мислих как би могъл организмът да се замърси, с какво в крайна сметка се замърсява и как този тип хранене пречиства. Никога през живота си не съм правил такъв режим (плодове и зеленчуци), значи ли това, че имам крайна нужда? Как човек познава, че е дошло време за пречистване? Как да разбера кога съм се пречистил и мога да прекратя режима (да се чете - глада)?
Ако говорим за подобно нещо, аз си представям наистина крайно стриктно балансирано здравословно хранене, тотално елиминиране на стимулантите на нервната система (всякакви източници на кофеин, таурин и подобните) и значително увеличаване на съня. Такъв режим за 2-3 седмици ще има мощно стимулиращо влияние, но това е моето виждане за нещата. В момента се опитвам да разбера пустата технология с плодовете и зеленчуците... и затова задавам тъпички въпроси...
:) Много въпроси, много чудо. Ще се опитам да обясня на кратко, но ако човек има желание да научи повече има много литература по въпроса.
Съществува една единствена болест, която поразява различни области на нашето тяло - общата интоксикация. Когато години наред се храним с лоша, бедна на фибри и полезни вещества храна, неминуемо се наслагва слуз, която придърпва към себе си вредни налепи, блокират се до голяма степен чревните власинки и силно се затруднява засмукването на полезните хранителни вещества. Всичко това предразполага към гнилостни процеси и неблагоприятна чревна флора, които допълнително отделят отровни газове и вещества. Те пък непрекъснато се засмукват обратно в кръвта и се разпространяват до всички органи и клетки.
При интоксикация тялото първоначално ни дава слаби първични сигнали, на които почти не обръщаме внимание, но всъщност те са първия признак за съществуващ проблем. И какво правим ние – пием хапче за лечение на органа, който ни е дал сигнала. С лекарствата ние просто потушаваме сигнала, но не разрешаваме същинския проблем, източник на болестта. Ето един пример за това как се справяме с проблема – един от двигателите на самолета спира да работи, започва да сигнализира за това мигаща червена лампа, пилота чупи лампата. Проблемът решен ли е?
Високата температура е типичен пример. С нея тялото ни дава сигнал, че има проблем, възпаление. И веднага се започва пиене на шепа лекарства и сиропи за сваляне на температурата и с постигането на тази цел проблема се смята за разрешен. Така си мислим всички – свалихме температурата и вече сме добре – хайде да продължим със стария си начин на живот. А всъщност това неразбиране на действителния проблем често води до фатални последствия.
Ами лошото състояние на кожата – акне, екземи, псориазис. Последното вече е крайната фаза на интоксикацията. Кожата е най-големия по-площ отделителен орган и тялото я използва, за да изхвърля токсини, пренасяни от кръвта и лимфата. А какво правим ние – мажем се с какви ли не химии, подлагаме се на какви ли не процедури, за да я направим чиста и гладка, а тя все не става такава. Е това със сигурност би трябвало да ни подскаже, че явно проблема не е в кожата, а някъде другаде и трябва да спрем, да помислим, да анализираме начина си на живот и неминуемо ще осъзнаем очевидното.
Режимът може да е само на плодове и чай с мед /лека и приятна форма/, чисто гладуване /за тези, които могат/, на плодове и зеленчуци или суровояден режим на растителна храна, но при последните два се ангажира доста стомаха, затова са подходящи за пречистване, но не особено и ако човек иска да отстрани някой здравословен проблем.
Продължителността на гладуването е добре да не се определя първоначално, а човек да продължи, докато се чувства добре, разбира се в рамките на допустимите граници, без да се достигат крайни състояния. След това се прави захранване и се продължава с нормално хранене.
Ползите от такива режими са изключително много. След това организмът усвоява много по-пълноценно приеманата храна, човек се излекува на физическо, психическо и емоционално ниво; възвръща си жизнеността и енергията и т.н.
:)
05.11.10
09:20
казано от dance_girl на 05.11.10, 08:45:
Съществува една единствена болест, която поразява различни области на нашето тяло - общата интоксикация. Когато години наред се храним с лоша, бедна на фибри и полезни вещества храна, неминуемо се наслагва слуз, която придърпва към себе си вредни налепи, блокират се до голяма степен чревните власинки и силно се затруднява засмукването на полезните хранителни вещества. Всичко това предразполага към гнилостни процеси и неблагоприятна чревна флора, които допълнително отделят отровни газове и вещества. Те пък непрекъснато се засмукват обратно в кръвта и се разпространяват до всички органи и клетки...
...Ползите от такива режими са изключително много. След това организмът усвоява много по-пълноценно приеманата храна, човек се излекува на физическо, психическо и емоционално ниво; възвръща си жизнеността и енергията и т.н.
Така-а-а-ам... значи... първо благодаря за обяснението. Общата интоксикация е добро обяснение, но все си мисля, че трябва да бъде установена чрез съответната медицинска практика, а не на око. Споменаваш лошо усвояване, гнилостни процеси и дисбаланс в чревната микрофлора - да, без съмнение важни фактори, които ще окажат влияние върху общото здравословно състояние. Аз може би чупя светещата лампа, която ми показва повреда в мотора на самолета, но пък ти пускаш противопожарната система на двигателя без да се увериш, че именно пожар е проблемът. Правилно ли разсъждавам? Диагностицираш на око обща интоксикация и я “лекуваш” с едностранчиво и ограничено хранене... точно толкова “на сляпо”, както аз (примерно) лекувам симптоматично, без да ликвидирам причината на проблема. Естествено, че след един такъв режим организмът ще усвоява по-ефективно - та той е държан в положение на недостиг и едностранчиво подаване на хранителни вещества, изразходвал е резервите си (или част от тях) и сега най-нормалното нещо е да се стреми да усвоява интензивно, дори ако ядеш вестникарска хартия. За психическото и емоционалното влияние ти казвам в прав текст - най-точното определение за това е placebo. От друга страна е нормално когато след един режим на недостиг и едностранчиво хранене преминеш към нормално балансирано хранене, човек да се чувства по-добре цялостно (в по-добро настроение и по-енергичен). Полза от глад, при това - самоназначен, извинявай, но не приемам да съществува. Това е... В предишното си мнение дадох един вариант за зареждащ режим. Чудесно знаеш колко мощен енергетик е щастливият личен живот и как се чувства човек, който е в емоционална депресия. Гладът и едностранчивото хранене пречистват ли това? Не ми казвай ‘да’, моля те. Ето ти още една тема за размисъл.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.11.10 09:21.
05.11.10
09:55
казано от Кольо Пияндето на 05.11.10, 09:20:
Така-а-а-ам... значи... първо благодаря за обяснението.
Моля :) , пак заповядай!
Общата интоксикация е добро обяснение, но все си мисля, че трябва да бъде установена чрез съответната медицинска практика, а не на око.
Честно казано за мен лекарите не лекуват причината, а симптомите. Нямам им много вяра. Мисля, че има неща, които човек сам си ги усеща, а и със сигурност тази практика няма да ми навреди, само ползи може да има :)
Полза от глад, при това - самоназначен, извинявай, но не приемам да съществува. Това е...
Защото не си опитал и изхождаш от теоретична гледна точка ;)
Чудесно знаеш колко мощен енергетик е щастливият личен живот и как се чувства човек, който е в емоционална депресия. Гладът и едностранчивото хранене пречистват ли това? Не ми казвай ‘да’, моля те.
Е, щом не искаш няма да го казвам :D
Но истината е, че няма такава еуфория - изпитваш щастие без конкретна причина и обичаш всички :)
Природата си казва своето - мисля, че затова сме на тази Земя, за да изпитваме такива чувства и да грабим с пълни шепи от живота :)
Girl излез от розовия филм и земи да правиш нещо със себе си, или смени форума с бг мама !
05.11.10
10:19
казано от dance_girl на 05.11.10, 09:55:
Честно казано за мен лекарите не лекуват причината, а симптомите. Нямам им много вяра.
Зависи от човека. Да слагаш под общ знаменател и да зачеркваш всички, упражняващи тази професия е... несериозно.
Както навсякъде, така и при лекарите има некадърници, безхаберници, безупречни специалисти и професионалисти.
Мисля, че има неща, които човек сам си ги усеща...
Да, но не точно общата интоксикация, извинете... ;)
...със сигурност тази практика няма да ми навреди, само ползи може да има :)
Със сигурност не можеш да бъдеш сигурна в това.
Не се надценявай и спри да вярваш във феи, шамански предсказания и Алф. :)
...Защото не си опитал и изхождаш от теоретична гледна точка ;)
Не съм опитвал, защото не виждам нито един логически оправдан аргумент да го правя. Да си самодиагностицирам болест, да си самоназначавам лечение и да вярвам, че след режим на общ недостиг ще съм ОК - “леко несигурна” и доста несериозна ми изглежда тази практика, затова спирам до теорията.
Но истината е, че няма такава еуфория - изпитваш щастие без конкретна причина и обичаш всички :)
Дай да не ходим при любовта, че там ще стане дълга и широка... :) Затова споменах личния живот в най-общ принципен план. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.11.10 10:21.
По-късно ще изчета драмата, която става тук, но засега да сложа моето виждане по проблема.
Това, което аз разбрах: Денс гърл—->повръща ми се от храна.
Според мен проблемът не е във физическите свойства или качества на храната. Според мен той е в главата на Денс гърл, т.е. от храна се дебелее, аз не искам да съм дебела, следователно не искам да ям храна. Това действа на психиката и това, което е там се модифицира във физиологичен вид (позивите за повръщане). И айде ред на “пречистващите” простотии.
Да се надяваме, че и това ще мине...
На 100% съм съгласна с Анелия.
По - смущаващото е, че е заразително като маниер на поведение.
05.11.10
11:13
Anelia, inis9, не с бутонките в глезените де! :D Абсолютно сте прави, разбира се. Пречистващите режими са и удобно извинение за страха от храната. Точно асоциацията ‘храна - наднормено тегло’ е проблемната, тъй като храната се слага под общ знаменател и съответно трябва да бъде елиминирана, за да се коригира телесното тегло. Ако това трябваше да бъде казано от Сталин, щеше да звучи така: “Няма храна - няма проблем”... а реално нещата не стоят точно така. По-интелигентните от тези, които асоциират погрешно нещата, просто намират оправдание в пречистването. Останалите си признават гладуването.
Съгласна съм с последните три мнения.
Не мисля че глада оправя проблемите. Защото след глада обикновено следват емоционални хранения.
Три мои приятелни правиха така нареченето пречистване, само че те даже си и платиха това “удоволствие”. Целата и на трите беше сваляне на килограми. Резултатите са следните. Едната свали и поддържа килограмите си. Другите две свалиха и постепенно възвърнаха килограмите, които бяха загубили.
Но има нещо по смущаващо. Две от момичетата вече не ядат месо, мляко, избягват кашкавал, сирене, яйца, като заместват всичко със соеви продукти. А в същото време, конумацията на хляб, сладки неща, натурални сокове, кола, чипсове е непроменена. И се чудя, затова ли хората плащат за пречистване ,след което поддържат пречистеното си тяло с боклуци.
проблема с храната си има диагноза и доколкото знам и съм наблюдавал се лекува доста бавно и трудно
Ще си позволя и аз да си кажа мнението - ако някой иска да се пречиства - да хвърля дрехите, грима... всичко конвенционално - не само медицината. Да облече някакво най-елементарно чердже и да иде във възможно най-отдалечената от цивилизация гора. Там да прекара колкото може време и да оцелява - да рови корени, да си събира сухи листа, на които да спи...
Всичко друго е глад с елементи на разсъждение. И наливане на пари в сметките на предприемчиви личности, които са повече отлични маркетолози отколкото “лечители”.
Мнението беше редактирано от Atom на 05.11.10 12:42.
И аз довечера ще се пречистя с пълнен заек с ориз и кило свинско е така, за цвят :D|
Или заека да бъде пълнен с пържоли лииии кво лиии? ??? :D
05.11.10
14:55
Благодаря за коментарите! :)
С някои съм съгласна, с други не толкова. Но важното е, че отново ме вкарахте в мисли. Истината е, че не мога да намеря своя режим, с който да се чувствам добре и да престана веднъж завинаги с “емоционалните” хранения. Имам нужда от разтоварване, особено лимфата ми е пълна с боклуци, но може би за момента ще е по-добре да помисля за някакъв по-мек начин това да се случи, за да не скачам от една крайност в друга, за да си спортувам нормално и да не се налага да се занимавам след това със захранване. Имам нужда да си насоча мислите в някоя друга посока, защото съсредоточаването върху всяка моя хапка ме побърква вече.
05.11.10
16:32
Ден 1 [гръб, корем]:
1. Упражнения
- СС 1
• Придърпване на вертикален скрипец – 3х5
• Едностранно гребане с дъмбел – 3х5 /на страна/
- СС 2
• Придърпване на долен скрипец – 3х5
• Хиперекстензии – 3х5
- СС 3
• Ренегадско гребане – 3х5 /на страна/
• Извивания с Т-лост – 3х5
- СС 4
• Повдигане на краката от вис – 3х5
• Наклони встрани – 3х5 /на страна/
2. HIIT /20 минути/
- вървене по пътека – 5 минути
- бягане : вървене = 30 сек : 60 сек – 15 минути /скоростта на бягане се увеличава равномерно, а тази на вървене се запазва постоянна/
3. Кростренажор – 20 минути /равномерно средно темпо/
Ден 2 [рамене, трицепс, бицепс, корем]:
1. Упражнения
- СС 1
• Арнолд преси – 3х5
• Трицепс кикбек – 3х5 /на ръка/
- СС 2
• Повдигане на гира напред – 3х5 /на ръка/
• Едностранно разгъване с дъмбел зад врат – 3х5 /на ръка/
- СС 3
• Повдигане на ръце встрани – 3х5
• Трицепсово разгъване на горен скрипец – 3х5
- СС 4
• Военна преса – 3х5
• Бицепсово сгъване на щанга – 3х5
- СС 5
• Суинг с пудовка – 3х5
• Къси коремни преси – 3х5
2. HIIT на велоергометър /20 минути/
3. Пътека – 20 минути /равномерно средно темпо/
————————————————————————————————————————
Как ви се струва тази програма? Може ли някой да коментира. Това е, което успях да измисля за себе си: смятате ли, че е подходящо; бройките са за развиване на сила, но по този начин получава ли се мускулна дефиниция, релеф? :)
05.11.10
19:45
Реших в крайна сметка да си направя няколко дни на плодчета, а след това известно време ще се храня с предимно растителна сурова храна, за да си възвърна баланса, хармонията, да си повдигна тонуса и преосмисля някои неща :)
[quote author=“dance_girl” date=“1288939506
Съществува една единствена болест, която поразява различни области на нашето тяло - общата интоксикация
аз съм се интоксицирала от ....ябълки, щото като съм ги яла не съм била емоционално спокойна, тъй че първо трябва да си детоксицираш психиката. Физическото пречистване е чисто и просто самодоказване на нещо. “Виж ме на мога да гладувам”. Тъпо е, не се тормози. Всъщност си е твоя работа.Успех
06.11.10
08:47
казано от diva 97 на 06.11.10, 08:23:
аз съм се интоксицирала от ....ябълки, щото като съм ги яла не съм била емоционално спокойна, тъй че първо трябва да си детоксицираш психиката. Физическото пречистване е чисто и просто самодоказване на нещо. “Виж ме на мога да гладувам”. Тъпо е, не се тормози. Всъщност си е твоя работа.Успех
Мерси за включването, Diva :)
Обаче не си права - нищо не искам да доказвам, просто съм изпитвала ползите от това гладуване преди, между другото помага много и на психиката.
06.11.10
18:51
Днес беше прекрасен слънчев ден (sun)
Говорих си и обменях опит и с много слънчеви хора. :) Получих си и поредната образователна доза от интернет /голяма работа е (giggle) /.
Слагам си снимка на една много готина и женствена мацка, която е веган и почти изцяло суровояд, спортува и изглежда страхотно. :)
————————————————————
ПС: опитах стевия - сладката билка мммнноогоо горчи :D
...и за да не кажете че това за жени само е приложимо, някои може би ще разпознаят небезизвестният Mike Mahler…също веган :)
казано от diva 97 на 06.11.10, 08:23:
Дива, а от къде мислиш идва интоксикацията на съзнанието? Нали човек е това, което яде?
Храната силно влияе върху психиката, съзнанието, душата и тялото, колкото по-чиста е тя, толкова по-чисти са и те.
Детоксикацията на съзнанието става чрез храната. Детоксикацията на тялото става чрез храната. Детоксикацията на душата става чрез храната. Не всичко е протеини, въглехидрати и мазнини.