25.11.10
21:11
Понякога ям яко преди тренировка и на лежанката си подремвам между сериите. :) Веднъж заспах за 15 минути.
Еми не е гот. Мозъка ми, съзнанието, винаги са будни, но тялото ми понякога не е, и това пречи. Главно ако съм се хранил. Ако не съм, просто в залата забравям за всичко. Днес на cheat curl-a едвам единица на 70кг. Срамота! Тройка ми трябваше по график. По-точно според очакванията ми от сутринта. И на тия 80кг. тесен хват уж петица, пък то една тройка направих, прозинах се за стотен път и си тръгнах.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 25.11.10 21:27.
25.11.10
21:27
Така е ,съзнанието ми спи ,но пък иначе ми къркори корема.
казано от DeadManWalking на 25.11.10, 21:11:
Веднъж заспах за 15 минути.
Ти си свръхчовек :D :D
Аз съм заспивал след тренировката на диванчето, ама на лежанката чак .. :D Съсипа ме тука.
02.12.10
23:27
Пари на вятъра ще са. По-добре инвестирай в хранителни добавки. В дадения момент зоба няма да ти даде нищо което така или иначе няма да постигнеш за малко по - дълъг период без него, а после като ти дойде времето за зоб няма да е толкова добър ефекта.
каква ще е целта която би гонил с назобване ? външен вид ? или нещо състезания ?
при това много пари за скапани бг стероиди ще трябва да дадеш
Мисля, че някои неща малко се преекспонират за стероидите. Първо - ползите, второ - опасностите. Т.е. не мисля, че са кой знае какво - магически хапчета, прахчета и субстанции под други форми, които или ще ти дадат всичко, или ще ти вземат всичко. Пък и ако реално трябва да си говорим, отговора ми е “защо не?”, но в същото време нито имам достатъчно пари и желание, съответно на второ четене отговора ми би бил “все едно”.
Ако ще го правиш, поне го направи като хората, ама ти това го знаеш.
В смисъл - каквото и да ти кажем съм сигурен, че ще направиш каквото си си решил:) Което е и нормално.
ей братле...на всеки му се иска да опита...да види какво е...
и знаеш ли...според мен с мноооооого разум и медицински експертен надзор...няма да те отрови...много е напреднала медицината в този аспект...мина онова време, дето си купуваш бионабол от аптеката и рупаш кат добиче...
НО...заслужава ли си...профи атлет ли си...можеш ли да си го позволиш...няма ли да те яде отвътре, че тия 50кила от горе на лоста не са баш твои...
Бе те килата ще са си баш твои, няма на кой да са - това не е жилетка за лег дето да ги вдига вместо тебе.
Ама на цялата работа най-якото е да усещаш как напредваш и изобщо - извървяването на самия път до тия 50 кила повече. Защото иначе те сами по себе си не носят нищо, освен ако човек не му е работата да ги вдига. Пък със зобта щом скъсяваш пътя, скъсяваш и кефа значи - не си е работа това.
Зоба е омагьосан кръг. Като вдигах 30кг. на лежанката си мечтаех да вдигна 60. След 60 виждах в далечното бъдеще и 80. Ударих 80, после 100 се целих, ударих стотака и т.н. Ако в началото бях взел, тия 100 щях преди година и половина да съм ги вдигнал и тогава да се целя по абсолютно същия начин към 120, да речем. Винаги има повече кила да бъдат вдигнати. Ма на мен не ми пука за силата. Поне сега не ми пука за това. И с DeadMan-a вчера това си го говорихме. Той започна с изречението “Ако искаш да станеш як бла бла бла бла, бла бла бла, бла-ба бла бабла”. Не ща да ставам як, и на него му го казах - от това, по-лесно за мене във фитнеса няма. Да вдига тежко всеки може - и някой дебелан, и някой клечо. Вече дебелан с плочки, както и клечо с 45см. ръка, не всеки може.
Т’ва за зоба са свободни разсъждения. Повече от ясно е, за мен поне, че няма да взема нищо. Нямам достатъчно мотивация, не се мразя достатъчно, не съм достатъчно стриктен за да подържам постигнатото, нито имам достатъчно пари. Така че няма да взема. И няма да ме гложди мисълта, че “килата нямало да са мои”. Поне сега не би ме глождила. Преди може би, сега едва ли. Ако да речем искам да се бия в гърдите, че съм 90кг. с плочки и съм постигнал всичко по натурален път, “натурално” бидейки нищо синтетично, то аз и добавки не трябва да взимам, което означава, че това трябва да консумира живота ми, тъй като каквото и да си говорим, генетиката ми не предразполага постигането на тая задача да бъде лесно нещо. Сашо Маринов не е постигнал нищо по натурален път - тъпкан е със синтетични субстанции. Синтетични са и хормоните. Така че дори Юлиян Тодоров не е натурален, но въпреки това новаците му козируват. За мен забраната на стероидите е конспирация на търговските марки.
п.п. Абе, аз ли не виждам бутон за редакция, или просто няма?
03.12.10
20:47
Нема да ти казвам зоба колко пъти ми е минавал през главата :) Въздържай се за сега, па като станеш на 22-3 направи 1 скромен цикъл да мирясаш (аз за сега така съм го планирал за себе си, освен ако тогава вече не съм на друг акъл xD) :P
03.12.10
20:50
Няма..
03.12.10
20:52
Има бутон “редактиране”.
03.12.10
21:06
Аз нямам.
Траш, не съм съгласен с теб. Стероидите немогат да бъдат сравнявани с добавките, колкото и синтетични да казваш, че са. Стероидите са си медикаменти, което ще рече, че трябва да бъдат използвани под консултация и надзор на вещо лице. Всеки има елементарни познания по биология и знае, че мускулите се правят от белтъци, сиреч предценява, че му трябва протеин. Но протеина доста трудно може да доведе до нещо сериозно, защото колкото и синтетичен боклук да е пак си е нещо което ни е по-близо до нас самите. Докато стероидите са си друга бира..
След тези споделени мисли, взех че и аз се замислих.
Може би, ще се запиша на балет! Ще е малко смешно, ще ми е доста тъпо, но пък ще съм грациозен.
Не, че ще се запиша на художествена гимнастика, но обмислям въпроса, чисто философски...
http://images.ibox.bg/2007/11/07/35118/519x390.jpg
Голям размисъл му удряш. За мен е удоволствие да си вдигам щанги и да поддържам някакво хранене.
Не да си видя плочките или да си премеря “баницата”, не да вдигна Х+1 килограма, не и заради нечие опулено изражение.
Самите тренировки са малък празник за мен, почти всеки ден.
Радо, колкото е протеина близък до природата на човека, толкова са и някои видове стероиди. И двете ги има в телата ни. Но аз не говорех конкретно за това. Едно протеинче дори не е добавка, а храна на прах за бедни (ако е от пикко), заети или мързеливи. Не разбирам нищо, ама абсолютно нищо от добавки, но знам, че тия Слин Сейн, азотни бустери, мустери и не знам си още какви лайна, не са далеч от стероидите като категория. И двете ги слагам в една и съща графа. С тая разлика, че при добавките ако не ги взимаш както трябва, предполагам, че най-лошото, което може да се случи, е да няма никакъв ефект от тях. Стероидите ако не ги взимаш както трябва, имат по-голям риск за здравето. Поне така мисля. Не твърдя, че съм прав, но ако съм прав, то излиза, че ако са използвани правилно, стероидите са просто много по-ефективни добавки.
Понеже по навик издребнявам и си препрочитам постовете по 10 пътя за правописни грешки, забелязвам нещо - може би просто извъртам нещата така, че да са ми удобни. А може би просто в момента се опитвам да съм обективен с предното изречение, макар реално да смятам, че съм прав.
Има разлика между това да казва човек нещата реално такива, каквито са, и това да си изказва мнението просто. Аз не изразявам мнение, а казвам това, което смятам, че е реално. Много силно се надявам head_hunter да погледне темата.
Повтарям отново - не съм взел никакво решение и навярно няма да взема такова. Зоб няма да пипна поради гореизброените причини, независимо колко надъхан и уверен може би ще звуча.
03.12.10
21:57
Глупости са това. Както протеина е храна така и всички азотни бустери и подобни са екстракт от храни и билки просто в концентрирана форма. Двете неща (анаболен стероид и хранителните добавки) са просто от съвсем различно естество като съставките на добавките се извличат от храни и билки срещани в природата, а анаболните стероиди са препарати. Виж съставките на азотните бустери после прочети за тях поотделно и ще видиш, че доста грешно мнение имаш. Няма добавка която да ти сложи 30 кила на лежанката за 8 седмици !
03.12.10
21:58
Слин Сейн, азотни бустери, мустери и не знам си още какви лайна, не са далеч от стероидите като категория...
И двете ги слагам в една и съща графа....
...че ако са използвани правилно, стероидите са просто много по-ефективни добавки.
Абсолютно! Използвани правилно стероидите като стромба,винстрол, анавар и др. по-”меки” стероиди със сигурност ще си по-малко натровен и много по-постигнал, отколкото ако ползваш продукти принадлежащи към графа “ДОБАВКИ”! Има някакво разделение на ЗОБЕЩИ и НЕЗОБЕЩИ, което е доста лицемерно и от двете страни.
казано от radostin radev на 03.12.10, 21:58:
Слин Сейн, азотни бустери, мустери и не знам си още какви лайна, не са далеч от стероидите като категория...
И двете ги слагам в една и съща графа....
тва малко като мерцедес и каруца :D в една графа са,ама на напълно различни крайща ;)
Траш, май френд...има нещо погрешно в нагласата ти...искаш визия, не ти пука за функцията...искаш да имаш “баници”, ама да не вдигаш тежко...стероиди или добавки...
Казах, че точно в момента не ми пука за функцията ми, защото тя е най-лесното за постигане за мен - бързо напредвам със силата, бързо напредвам с издържливостта, така че не може да ми бъде приоритет. Не съм казвал, че като цяло не ми пука за това. Та аз досега освен силови програми и няколко “цикълчета” с комплекси от упражнения у дома, друго не съм правил. Функция знам какво е да имаш, защото макар и лош критерии да са нетрениращите средностатистически момчета на моите години, съм най-силния, бързия, издържливия и експлозивния сред приятелите и познатите ми. Това, което искам да имам и което никога не съм имал и ми е най-трудно да постигна, е добра визия като си сваля тениската. Толкоз.
03.12.10
23:34
Явно виждаш в какво си най-добър. Що не се стремиш да станеш още по-добър, а се задоволяваш със “тук и сега”?!
Впрочем, за да прилича поне малко на дневник, ще отбележа нещо - не съм свалял под 75.5кг. Въртя се между тези, и 76-77кг, в зависимост от това колко лайна имам в червата, но и не качвам. Последните две седмици вечерите са ми много бедни или никакви, а ако ги има, са нещо от сорта на сладолед, хляб, кренвирши и т.н. Ако съм навън - бира, солети.. Т.е. не трупам килограми въпреки липсата на какъвто и контрол да е над храната. Събирам 100-тина грама протеин винаги, но почти винаги напоследък (не винаги, напоследък), благите мазнинки от храната бяха бавно заменени с много недобри въглехидрати, и въпреки това няма негативен ефект. Може би бавно горя мускул и качвам мазнини, затова килограмите да си седят същите, а може би просто всичко отива за възстановяване и нищо като отпадъчен материал в запас. Казах ли ви, че ми се показват плочки? Но се виждат само при няколко условия - на празен стомах, на правилна естествена светлина и при направена поза. Иначе не.
03.12.10
23:42
Но се виждат само при няколко условия - на празен стомах, на правилна естествена светлина и при направена поза. Иначе не.
И аз съм така :)
03.12.10
23:55
казано от radostin radev на 03.12.10, 23:42:
Но се виждат само при няколко условия - на празен стомах, на правилна естествена светлина и при направена поза. Иначе не.
И аз съм така :)
Welcome to tEh club :)
Нов аватар... Ама гледай как се разтегна бе!
Иначе нямам фотошоп в момента, да се напрая по-хубав.
Ако Иван Лординов чете - далечното бъдеще изглежда не беше толкова далече.
казано от Thrash на 30.10.10, 22:49:
Чакай да си напиша нещо за след 30 дни:
Warrior’s diet, ден 30:
Талия - 83см.
Тегло - 76кг.
Бедро - 65.5см.
Ръка - 39см. (повече е, но грубо казано)
Това другия месец, декември, ще го сравним. Дано не го забравя.
казано от Thrash на 30.10.10, 22:49:
За 30 дни воинска диета:
Талия - 85/83
Тегло - 78/76
Бедро - 66/65.5
За 60 дни воинска диета:
Талия - 85/83/82
Тегло - 78/76/75.4
Бедро - 66/65.5/65.2
Ръка - ?/?/39.2
05.12.10
14:35
Щом сваляш, значи са ти малко калоорииите. Поне така го разбрах от блога на Георгио.. Сега и аз я пробвам, но нещо много важно в тая диета е, това че трябва вечер да се натъпчеш 1во с месаците и после да евентуално малко въглени за донатъпкване. При теб убягва малко това, а ? :)
На едно ядене е всичко, понякога две, ако през деня съм се излакомил за един дюнер, примерно, но никога не гледам последователността в нутриентите. В най-началото беше като по учебник - първо фибри, после протеин с яко мазнини, след това евентуално въглени и ако съм в настроение - десерт. Но стана ясно, че това няма значение, поне за момента.
05.12.10
15:17
Траш, ако съм разбрал нещо от тая диета, това е, че ако прецакаш реда на действията с храната, вместо сланинките май ще изгубиш мускули и кости! Аз през деня пия мляко и понякога ядки (най-често бадеми и орехи), вечер спазвам някакъв ред на действия, но и аз се изкушавам от боклуци..кво да пр.. Пия у по 2-3 кафета през деня.
Пак дигАх с Майна, само че тоя път нещо го нямаше в силово отношение. И двамата с контузии на едното рамо, та не сме бутали нищо - само малко клекове, други лиготии и туй то.
110х3 zercher squat. 120 да пробвам уж, то му се завиваше свят от напъване. Ама така е, като няма опасност да се пребиеш - напъваш докато не вдигнеш. Другата седмица 125х3 прогнозирам.
п.п. Видях и Рони. Каква случайна среща. Казах ти за снимките, ей ги, на.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.12.10 00:51.
07.12.10
10:18
да, сега виждам:) има напредък голям и много ти се радвам:)
с Майна внимавайте с тези контузии!
<- аватара гледаме. Разтегнат, обаче. 74.6кг. До тук, от началото на воинската диета свалям по почти 1кг. на месец. С тия темпове трябва да продължавам в тоя дух до края на първия учебен срок. Тогава прогнозата е, че ще се виждат коремни мускули без помощта на умела фотография и множество други фактори (светлина, -гликоген в тялото, т.е. сутрешно мерене и т.н.).
едит:
Храната вчера - през деня уметох 4 палачинки с топено сирене в училище и пакет Бейк Ролс.
Вечерята - 400гр. свинско със зеле, 250гр. типов хляб с 30-тина гр. (и повече) масло, майонеза. Обикновено завършвам с ядки, но нямаше нужда - през деня съм ял и калориите ги закръглям и без бадеми/лешници/орехи.
Преди вечерята имаше патронче ром. Хубавото е, че беше разреждан боклук и не ми се отрази никак - сякаш чай пих.
Имам едни репетиции след училище, така че тренировките почти ги няма - 1-2 пъти седмично да направя един лег с дъмбели, зерчер кляк и ако съм в настроение - набирания. Веднъж дори тренирах само ръце.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 16.12.10 11:22.