Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.12.10
21:44

Валери направо си смятай тук - http://www.wimwam.nl/wilkscalculator.htm

10.12.10
22:21

Правилно е - просто е много :D
Ще сметна и по тоя :)

10.12.10
22:38

По Shwartz Malone го бях изчислил само за мъртвата, сега като го сметна за лег+мъртва+клек се получи 476. По втората формула 232.45

10.12.10
22:39

Б* що няма редакция...

Те тия хора като гледам еднаква формула са използвали Milks, Shwarts само дето на едното място Kg на другото pound.

11.12.10
16:53

Днес пораздвижих лоста :) Не беше тренировка, по-скоро подобряване на техниката на Clean and jerk, snatch, OHS.
На закуска: Овесени ядки с мляко, 1 банан, 2 кивита
Обяд: Пил. дробчета с маслини.

12.12.10
14:42

Много приятна отборна тренировка днес в “Богоров”, повече информация ще излезе скоро в Кросфит раздела. За съжаление, не можах да помогна много на съотборника си, много зле се представих :(
Ще направя почивка...отпаднал съм, нямам сила, издръжливост, имунната система взе да се разпада. Главата е свикнала на по-бързо и по-тежко, но тялото не се подчинява.

12.12.10
15:47

Да чукна на дръвце моето тяло се държи мъжката :D или роботската :D малко поражение от време на време има де (от време) ама то без такива не може :D

Мнението беше редактирано от Стенли на 12.12.10 15:50.

13.12.10
21:38

Почивен ден.
Хранене: За закуска и обяд общо 10 яйца с лук и чушки. Банани, киви и др. плодове през деня. За вечеря  3 кебапчета, 150 грама сирене.

15.12.10
19:42

След два дни почивка започвам със структурираните кросфит тренировки! Стига вече съм правил каквото ми падне...
От тук взех информацията : Структуриране и цикличност на тренировките - 10x to Vic
Днес започвам със М (metabolic conditioning/кардио)

Тренировка: Кросфит
  Run 5 k
Резултат: 24:55 мин.
При : -2 градуса, скорост на вятъра : 6 м/сек.
За сравнение: Предния път го правих на 30 градусова жега:
-15.09.2010 - 24:47 мин.
-15.12.2010 - 24:55 мин

Разтягане - не много 4-5 минути...не ми се стоеше повече на тоя студ. Също така - никакви студени душове след тренировката :D По обясними причини.

Така това беше първия ден! Тренировките са 3+1 ден почивка. Утре комплекса ще е GW. Другиден ще съдържа и трите елемента : МWG

Хранене: Преди тренировка 6 кебапчета с 2 питки (малко бягам от нвд-то...), след тренировка 8 яйца с 1 с.л. ленено семе. За закуска имаше Пилешка кавърма.
Отивам да уча!

16.12.10
14:17

Качил съм една снимка в галерията ми. Огледалото е малко захабено и не се вижда добре....
Това е след 5 к run, доста съм ги измъчил тия крака :)
След 2 години и половина в фитнеса, 1 година бойни изкуства, и разбира се Кросфит - близо година вече, като първите месеци не бяха точно кросфит, по-скоро тежки тренировки с собствено тегло. За начало на кросфит тренировките считам края на март, началото на април месец 2010 година....тренировката в кв. Чайка и нещо като редуцирана Eva или Helen, която правих :) Тогава присъстваше и Славко....двама плевенчани се запознават в Варна :D

16.12.10
22:21

Тренировка: Кросфит WG
Комплекс : Dead lift @ BW & pushups
10 рунда от:
10 Мъртва тяга @ BW (80 kg)
10 лицеви опори
Резултат: 9:46 мин.
Очаква ме сериозна мускулна треска :)

17.12.10
19:12

Днес исках да тренирам, но го оставих за по-късно, а след това изкочиха задачки....пиша го почивен ден. Малко ми се обърка схемата, но нищо. Утре почвам с G и продължавам по-план.

18.12.10
16:04

Събота 18.12.2010

Тренировка с варненската кросфит група ( в намален състав)
Running with Cindy: (GM )
10 rounds :
5 pullups
10 pushups
15 air squats
200 m. run

Резултат: 23:04 мин.

Много тегаво бягане в тоя сняг. Бътърфлай набиранията също ме затрудниха....

19.12.10
20:06

Днешната тренировка:
  The Bear Complex @ 40 kg. W
Успешни 5 рунда. Може и повече, но засега нямам подходящите тежести за 50 кг...трябва да скоча нарпаво на 60.
Утре ще пусна и видео от комплекса.

20.12.10
21:48

Видеото от The Bear Complex…round 5
Видео

20.12.10
21:57

Ей, браво бе! :)

.трябва да скоча нарпаво на 60.

Ще ти трябва много подготовка :)

20.12.10
22:05

Прав си....то такива скокове с по 20 кг. не се правят, но нямам подходящите тежести. Ако на отделните движения увелича постиженията ще стане.

21.12.10
19:15

Понеделник и днес - почивка, утре също :)
Утре или другиден пътувам за Плевен и ще видим там какво ще измислим с машините за празниците :)
Храненето вчера и днес е богато на млечни продукти: Кисело мляко, прясно мляко, сирене. Също така, черен хляб, сланина, която намерих в Кауфланда и много се зарадвах - вече имам стабилен източник на енергия преди тренировките. Досега използвах бекон за такъв, но мисля че със сланина ще е далеч по-добре.
Весели празници!

25.12.10
19:54

След дългата почивка, вчера и днес направихме по-една тренировка :)
Вчера Слави ми помогна много за Clean-a, вече се чувствам по-сигурен на него. Както отбелязахме, слабостта ми е там, че бързам да вляза под лоста преди да съм завършил full range of motion-a. Техниката се подобри още след 3-4 серии и успях да направя на 70 кг., което засега ми е личен рекорд :) Обърнахме внимание и на snatcha…там се чувствам по-сигурен, но преди да правя свестни овър хед скуатове, няма да се правя на як на това движение.
След това един тежък комплекс:
Slavko’s challenges 3 - thrusters and push ups
5 повторения тръстър на 50 кг
10 лицеви на подложка около 10 см. за да са по-дълбоки.
това 5 пъти...
Моето време: 7 минути :D Извинявам се, но толкова ми позволиха силите. Слави и Стели се справиха много добре. Повече тръстъри в квартирата и ще се оправят нещата :)
Днес тренировка на стадиона...
Със Славко правихме GI Jane- 100 бърпи-набирания, със разликата, че докато единия направи 10 бройки, другия скача на въже. Така докато и двамата не направим по 100 бърпи-набирания. След 50 бройки започнахме по на 5 да се сменяме. Времето ни е 25 мин и 7 секунди. След това правихме табата - клекове ( на които аз и Славко не участваме :) ) , коремни преси.
Малко лаф и айде по-къщите.

Изглежда добре сте си прекарали последните дни :) Браво, завиждам ви с добро :)

25.12.10
22:28

и времето беше с нас...
Телото на Валката се е променило...доста добре се е пооформил...
Олимпийските движения ги схваща доста скоростно...и за разлика от някои други, показа завидна скорост и ряз...!!!
На комплекса не ми хареса никак даже!!!...но тръстъри на 50кила не са майтап работа...
сила Валка...требе да се понапарви...издръжливостта си я имаш...
давай сега да нападаме софрите:)

26.12.10
00:24

:)
Много шоколад....утре отивам на село за няколко часа, това е добре, но до сега няма път, който да не съм преяждал там...този път ще се опитам да се здържа. Пък и след това задължително ще има тренировка, няма начин... :)

26.12.10
00:46

абе к’во ще се здържаш :Д я си хапни хубаво зимата си трябва енергия ;)

26.12.10
22:49

Хахаха :P Не се страхувам от загуба на енергия, особено след баница с тиква :D
Днес на село бая хапнах - пръжки, наденици, пилешко бутче. Омешах малко месата, ама добре ми беше.
Тренировката направихме със Сашко, Слави и Теран.... :)
Първото ми беше мъртва тяга. 2 серии със 70 кила, колкот да видим техниката. След това 110 кг - 4-5 бройки. На 120 - 4 броя, на 130 - 4, на 140 - 3, на 150 - 1 и още едно, което вдигнах наполовина...изпусна ми хвата на дясната ръка. Има още какво да се желае от техниката.
Второто - сумо тяга+хай пул. Спряхме се на техниката най - вече. Накрая направихме 8 повторения на 50 килограма.
След това Clean и Squat Clean - схванах Squat clean-a, много бавно се приземявам в клек, но това ще се поправи в квартирата.
Трябваше да направя 10 Squat clean and jerk в серия, но доста тегаво беше....мисля че направих 8.
Много научих от тренировката, беше забавно и в добра компания :)
Сега трудно стъпвам на цяло ходило, ами по-скоро на пети :D Опъва ме сухожилието между петата и възглавничката на пръстите...и не мога да седя на стола заради кръста :D

27.12.10
20:15

Почивен ден
Все пак отидох до фитнеса със Сашо, Слави, Стели и Теран :) Помагах за дисковете (giggle), от време на време бърках колко килограма трябва да сложа, но това е само плюс към постиженията на трениращия :) Опитах muscle-up на халки, направих 2 успешни опита, но като застана в положение за кофичка и ставам доста нестабилен и почвам да треперя. Не съм правил досега кофички на халки - трябва да почна на Варната. Забавно беше :)

28.12.10
21:24

:)
Тренировка
Този път във Займов с Теран, благодаря на Слави и Стели, че ни посетиха и помогнаха много...такааа..да видим какво правихме :)
Следния комплекс: 3 Предни клека, 4 Задни клека, 5 хиперекстензии ( мисля че са) с тежест.
На първата серия килограмите бяха: 60/60/10
На втората: 70/75/10
Третата: 70/80/15
Четвърта:75/85/15
Пета: 80/90/20
Шеста: 85/95/20 кг.
На последната серия - 10 екстензии.
Малко почивка след това и...
Мъртва тяга от snatch хват:
5@60 кг
5@70
5@80
5@80 кг.
После Thruster: 8 повторения на 40, веднага след това 8 на 30 и пак без почивка 8 на 25 кг. Това 2 пъти.
За финал: Планк с тежест. Стоя в планк и Слави слага 10 кг. диск на кръста, като ако види, че умирам го маха, като се стабилизирам пак го слага. Втория път издържах 2 минути и 10 секунди, като поне 50 секунди са били с тежест.

Отбелязвам, че предишните ми най-добри постижения на преден и заден клек са съответно - 90 и 100 килограма. А сега направих тройка на 85 преден клек и четворка, с много мъки, на 95 заден клек.
ИИИИ..бързам да се похваля....веднага след като си тръгнахте, Славко и Стели, направих 2 muscle-upa на лоста :)))) и то без особено кривене, просто хоп и готово..... хахахахаха :) :) :) :) :) :) :) :) много се кефя!!!!!!
Много е полезно да тренираш със Славко :)  Тия дни постиженията ми дръпнаха доста :)
Приятна вечер!

28.12.10
22:03

на теб макса ти отзад отива над 115кг., просто трябва да си отпочинал и да си концентриран...
тръстърите ще ги мъчим...но и на двете серии вървя unbroken…с едно единствено изключение, но като ти викне човек се събираш и продължаваш...това беше важно за мен...
да не спираш...

29.12.10
20:01

Тренировка
Лежанка: 6 серии по 3 повторения на 70 кг; 2 серии на 80, отново 3-ка.
С дъмбели от лег - 3 серии по 5 повторения, колкото за техника - максимум с 29 кг.
Кофички с тежест: с 10 кг. - 6 повторения; с 17 кг - 5 повторения; с 29 - 5 повторения.
След това muscle - up, по един, с почивка 2-3 минути между отделните....
Техниката на лежанка, която ни показа Славко, е доста по-логична от тази която правех преди с широк хват. Така и лицевите опори ще спечелят.

30.12.10
17:00

Тази седмица - само хубави тренировки :)
Днес, с Теран голяма тренировка направихме!
Първо набирания: 5 повторения с 10 килограма тежест; 5 @ 15 кг.; 4 @ 20 кг.; 4 @ 25 ; 3 @ 30 kg
Мъртва тяга с snatch хват: 5-6 серии, от 70 до 100 килограма. Повторенията бяха 4-5 на всяка серия.
High Pull from hang: няколко серии с 40..след това 4-5 серии с 50 кг - 3-4 повторения.
След това, задържане в набрано положение с 5 кг. - 22 секунди, без тежест - 30 сек.
Планк - 10 секунди с 10-ка на гърба, 10 без - общо 2 минути.
Заслужавам почивка! :)

30.12.10
17:04

2 дена ти отпускам почивка.В неделя сме на линия :D

30.12.10
17:10

Сбирай сили за неделята...няма да е леко :)

31.12.10
20:51

Почивен ден
Сега хапвам и от време на време правя изометричен клек... Весело посрещане!

01.01.11
18:21

Тренировка: На стадиона
400 метра напади с 11 килограма раница на гърба.
Резултат: 16:20 мин.
След това малко разтягане и се прибрах.
От вкъщи до стадиона са 3-4 километра...много зор с тая раница :)

02.01.11
17:56

Тренировка:
Millitary press:5x5 на 50 кг
Малко пуш преси на 55 кг.

04.01.11
11:06

Вчерашната тренировка - 03.01.2011
Единици на Снач - стигнах до максимум 50 кг., като опита си беше по-скоро muscle-snatch. Някъде към 20-25 единици общо...
Овър хед скуат - с 30 кг....не мога да я държа над глава и това е...заключвам, пъна се.. много съм нестабилен.

04.01.11
13:27

Омегите пристигнаха ли?

04.01.11
14:50

Не са още...

04.01.11
17:08

Еее, не! :(
Почвам аз тренировката, ще правя Clean - единици.....на 40 кг. всичко е наред, забелязвам обаче, че не мога хубаво да изкарам лактите. Като ги правих в Плевен това не се появяваше като проблем - проблем ми беше шръга и скока, а сега точно обратното...Ок, качих на 50, отново същото. Не можах да разбера от къде идва това - бърз съм при мъртвата и шръга, а при влизането под нея се бавя...даже по-скоро целия проблем идваше от това, че не можех да обърна лактите под нея. Реших да поразтягам малко лактите и раменете. Усещах неприятна болка при най-лекото разтягане, а бях загрял. След опита ми на 60 кг, от които 1 неуспешен се отказах. (успешно съм правил на 70 кг. преди седмица)
Сега не чувствам някаква болка, но определено лактите са изморени. Дали не е от muscle-up, върху които се мъча...след като направя няколко малко ме болят лактите и спирам.
Ще оставя горната част да почива 1-2 дни...пък ще видим.
Единственото хубаво нещо, което направих тази тренировка е табата планк с 10 кг. на кръста - успешно. :)
Хранене: малко съм го затегнал, съобразявайки се с бюджета - ориз с пилешко, боб, питка.

Силовите възлизания товарят доста лактите. Преди тях трябва да им обръщаш по-специално внимание, например с лицеви опори - каро (diamond push-ups).
Друго, което е добре да направиш, е прогресия за силовите - не се хвърляй на тях, а започни с по-лесни съставни части от цялото движение и постепенно надграждай.
Като цяло гимнастическите елементи натоварват пределно много части, които са слаби на нетрениращите гимнастика. Затова и не се хвърля надълбокото, а се започва с по-елементарни упражнения. Неведнъж съм бил свидетел на това, как хора, трениращи предимно бицепс и имащи обиколка на ръката по-голяма от крак на плажен билдер, да не могат да задържат елементарни стойки, изискващи силни...бицепси :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1