Аз съм това, което съм!

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.01.11
08:48

Здравейте и Честита Нова Година! Пожелавам на всички да постигнат целите си през 2011г и да не спират да се развиват. Успех!

Бях сигурна, че пак ще ми се води дневник. Какво се промени през последната година:

1. Навърших 33 г
2. Започнах да рисувам отново
3. Забавлявах се изключително много през лятото
4.Качих няколко килограма, от всичко по-малко
5.Установих, че № 4 не пречи на № 3
6.НЕ спазвах диети, нито пък тренировъчни програми, просто тренирах и се храних импулсивно
7.Изядох доста боклуци около един ужасно стресиращ период
8.Спрях да се обвинявам за №6 и №7 и просто приех нещата, без да се боря с тях

Та това ме накара да проумея най-сетне, че аз съм си аз! Така си кръстих и дневника. Целите ми са:

1. Да оформя тялото си при тези кг, защото на 33 г ,42-43 кг не ми отиват и ме сбръчкват.
2. Да елиминирам и последните опити да се обвинявам за това и онова
3. Да огранича боклуците в храната си
4.Да се запиша на салса или друг вид танци
5.Да експериментирам с друг вид спорт/ кик бокс ,карате например/
6.Да съм себе си на 100%
7.Да използвам информацията в дневника след време, както правя с предните си дневници

Изходни данни:
Ръст- 164 см
Тегло - 46 -47 кг
Обиколки не меря, но дънките ми стягат :P

Тренирам различно - комплекси, фитнес, тичам, стълби, таебо, йога, спаринг
Храня се различно и ЯМ въглехидрати!

Пиша отделен пост за вчера!

Браво за шеметното начало на дневник и годината! Страхотна равносметка! Няма нищо по-хубаво от това, човек за бъде себе си - защото само така той може да е привлекателен за останалите :)

Както обичам да казвам “Успехът е за смелите” - пожелавам ти смелост, амбиция и постоянство през 2011 г. :)

05.01.11
09:12

04.01.2011

Само да спомена, че по празниците не съм яла боклуци. Не смятам че са повод за оливане.

Тренировка:
х 50 /общо за двете страни/повторения от:

скачащ Джак
отпади с шут
лицеви опори с ходене
планинско катерене
сумо клек с повдигане на крак
глутеус мост на един крак
Side to Side Squat Leg Lift
странична преса за трицепс
крънч-звезда
Diagonal Touch Down
Side Plank Lift
китайска почивка на един крак
майгери
Side Plank Lift
майгери

Общо : 40 мин.

Не обичам да пиша на английски, но някои упражнения не знам как да ги обясня!

Запалих се по блога на Зузана, но добавям по нещо от мен, както в тренировките, така и в рецептите.

Храна
7.00-кафе
10.00- 200 гр извара, част от кроасан със сирене
13.00-13.40-тренировка
16.00-няколко вилици макарони на фурна
19.00-ябълка, помело, пъстра салата  от зелении с портокал, портокалов дресинг и лен.семе, 80 гр тиквени семки
20.30-ябълка, 5 препечени филии вита с малко масло,картофено кюфте
22.00- 3 вафли и 3 бисквити

Вода към 2 л
Добавки- магнезии, дива лоза, хром/докато ми дойде/

Чакам цикъл, яде ми се сладко и хлебно и ям. Точка!!!

Забележки:
Ще ми се да спра млечните!
Вчера и днес не ми се яде месо, нито пък яйца, нито пък риба!
Не спях нощес и се събуди озверяла от глад за тесто!

Мнението беше редактирано от diva 97 на 05.01.11 09:35.

05.01.11
09:38

Дивичка! Каква приятна изненада :)
И аз ям въглехидрати (на 30 съм :D), а пък не ми пречат, щом храната ми е чиста.
Дори 1-2 седмици на джънк само да карам, пак не ми се отразява.
Хайде, давай и танците, и бокса!
Хубаво е, че пак водиш дневник и ще си с по - активно присъствие!

05.01.11
09:51

Дива, страхотна си  :) . Ще те следя с интерес, както винаги.

05.01.11
09:51

Актрисата, благодаря за милите думи. Аз също ти пожелавам успех с дневника!

Инис , да си призная започна да ми липсва форумното общуване. С приятелките и колегите не коментирам подобни теми и не ми се иска да го правя. Там съм другото си аз. Тук ще се спортува и ще се яде, там ще се забавлявам. Благодаря ти и на теб за посрещането. Аз те чета, но как бих могла да се обждам за нещо от което не разбирам-тежести. Просто ти се възхищавам на постиженията. За джънка кво да кажа - приех че има и такива моменти и се освободих някак си. И...моментите се разредиха от само себе си. Вчерашния ден си е за вчера;)

05.01.11
09:55

казано от Мария Никифорова на 05.01.11, 09:51:

Дива, страхотна си  :) . Ще те следя с интерес, както винаги.

А ти къде се изгуби? Как си? Пиши в моя дневник поне, че ми липсваш из форума

05.01.11
10:18

Моля, някой от модераторите да оправи профила ми. Аз съм от Варна, а не от София. Опитах се да го променя, но изобщо не намерих опция за смяна на местоживеене- Благодаря!
П.П Изключително много си обичам града и НЕ понасям София. Моля ви се!!!

05.01.11
10:25

Страхотно, с този дневник форумът ще стане още по-интересен! Ще следя, задължително :)

Оправихме “гражданското” недоразумение. :)

05.01.11
14:39

казано от Димитър Михайлов на 05.01.11, 10:29:

Оправихме “гражданското” недоразумение. :)

Много благодаря за което:)

05.01.11
15:29

Еее..супер, още един дневник, който ще следя с интерес :)

05.01.11
16:58

Добре дошла Дива:) И аз ще следя с интерес

05.01.11
17:00

E, супер! Поздравления за днавника! Много се развам, че си го направи!

05.01.11
18:20

Благодаря момичета. Ако не друго поне ще е интересно, предвид факта че дори аз се изненадвам на себе си на моменти (dull)

05.01.2011
Тренирам лекичко сега, да не си тровя и без това не лекото ПМС. Гърдите ме болят и на лицевите и на гръбните,абе мани...

Тренировка
загрявка - подскоци и т.н
2 кръга от следното:
х 20 на крак маваши
х 30 ходещи напади
х 10 Prisoner Burpees с лицева в първи кръг и с кофички във втори
х 20 маваши
х 30 прескачане на стол с крак/ляв и десен/
х 20 маваши
х 30 боксьорски преси
х 30 супермен
х 90 сек лакътен планк
Общо 30 мин

Кръговете трябваше да са 3 и за време, ама сто пъти ми звънна телефона, после по работа и тя стана развлачена тренировка.
Това пак е от на Зузана блога, но с дабавки разни.
Забележка: Искам да задобрея на лицевите. Ударите с крака са ми добри, щото съм разтегната макар и тлъста в момента.

Храна:

7.00 кафе
12.00-щях да пия кафе и забравих
12.00-12.30-тренировка
14.30- 30 гр сурови тиквени семки
15.30- 2 препечени филии вита с малко маринована сьомга. После още 1и 1/2 препечена филия без нищо. Хората са направили хляба да ядат само хляб. Най-тъпото нещо е да ядеш хляб с манджа,не усещаш вкуса нито на едното нито на другото, та затова зарязох рибата и си останах на хляб.
18.45- зелена салата, 200 гр печен във фолио лаврак, остатъка от сьомгата/ 30 гр примерно/

Добавки - магнезии, хром, винена лоза/това е за кръвоносните съдове/

Вметки:
Яде ми се едновременно мазно ,солено,  сладко и тестяно.
През целия ден ми се спи а вечер бродя по стаите като зомби

Засега толкова

05.01.11
18:20

Дива как се радвам че си тук отново, завръщаме се с теб по едно и също време :) Пожелавам ти успешна година, изпълнена със здраве и реализирани мечти :)

fire.is.my.nature

05.01.11
18:31

Дивааа ! ! :) Адски се радвам ,че пишеш :) Твоите дневници са ми меко казано любими ! Успех ! ! :)

05.01.11
18:58

И аз много се радвам,че пишеш.Успех с постигането на целите. :)

Наистина много се радвам за дневника:)
Ти си човек, който дава много ценни съвети в определени посоки!
Приятни изненади днес

ПП кик бокс

06.01.11
15:31

Опси, супер завръщане :)
Абонирам се за дневничето ти :)

06.01.11
16:23

Едно такова ми е мило от постовете ви. Изключително много се зареждам. Благодаря отново.:*
Лимче, и ти не се спотайвай ами пиши по-често.;)

Да допълня за вчера още храна. Дойдоха ми внезапно гости и до 1 часа замезвах с мезета, сурови семки, черен шоколад и малко плодове. Съответно не спах отново и съответно днес ми се обърка режима, ама беше весело.
Довечера сме на имен ден и ще се отчета после за днес.
Поздрави
П.П обичам да ям шоколад вечер, но ми действа като 5 еспресо наведнъж
П.П 2 - без млечни наистина ме е добре, макар и с не особено чисто хранене

06.01.11
16:58

Дивичка, аз съм...хм...наказана да не тренирам от няколко месеца и за няколко напред...
И се получава така, че всяко докосване до ‘забранения плод’, било то и виртуално и само четене, се явява форма на мазохизъм и започвам да се дразня, да се самосъжалявам и т.н...
По тази причина и се наложи да позарежа следенето на темички тук - няма смисъл сама да си бъркам в раната и да съм раздразнителна заради нещо толкова елементарно :)
П.П. А иначе, ако знаеш как ми се ще и аз да водя дневник, особено като видях как вие сте си нацъфкали нови :)))

Мнението беше редактирано от Limka на 06.01.11 16:58.

06.01.11
20:23

Лимче, това е много кофти новина...Но пък си има и добра страна.Ще си починеш и ще презаредиш батериите, ккато си трябва.

06.01.2011

Тренировка

подскоци загрявка
3 кръга от :

х 20 майгери  и маваши с редуване
х 10 бърпи с лицева/ мнооого съм слаба на лицевите/
х 50 странични напади
х 50 скачащ Джак, вместо въже - нямам в момента
х 10 кофички
х 10 нинджа гетъп без много гетъп, тежи ми дупето:(
х 10 пълни клека
х 20 маваши и майгери с редуване
х  20 крънч
х 40 коремни - ръка, коляно
х 60 сек. - преден, заден, страничен планк

Общо 35 мин.

Сякаш имаше още нещо, ама не помня

Та иначе цял ден чистих и готвих и поне забравих за подпухването и за ......яденето.

Храна и други дейности:

7.00- кафе
8.00-11.00- сън, обърна ми се режима
11.00-14.00- чистене с кафе
14.00-14.35 - тренировка
после вана/корито/ с морска сол и сода и масаж със зехтин
15 мин- стречинг
16.00-16.30 - сиеста
17.00- малка пъстра салата с лен.семе, 2 зелени маслини
18.00-1 хапка содена курабия и 2 хапки кекс
19.00- малко салата, зеленчуци в плик, пъстърва на скара
20.00- тиквени семки

Вода към 2 л, добавки същите.

Забележки:
1.Вече свикнах да не преяждам с белтък и да не го използвам за енергия. И ми е добре така
2. Любимите ми храни, като семки, шоколад, плодове, големи салати, присъстват ежедневно в менюто ми и ще е така докато са ми любими.
3. Купих си бебешко корито за 12,50 лв и това бяха най-добре похарчените ми пари от много време насам. Пари и място за вана нямам, но чудесно се събирам в коритото.
4. Нискоинтензивното и продължително  кардио все още ме кефи, но в момента не ми се прави.
5. Месо/освен риба/ ям рядко

Това е за сега. Ако ще дописвам нещо са просто подробности

Лека нощ

07.01.11
11:49

Дива, до 17ч нямаш никаква храна, това заради гостито предната вечер ли е ?
Инъче това с коритото много ме искефи, супер....ние си имаме вана а вообще не я исползваме, хммм....ще се замисля....

Мнението беше редактирано от Vess на 07.01.11 11:49.

07.01.11
18:52

Веси, всъщност до 19.00 нямам храна- зарзавата и кекса не са храна. Ами аз така си се храня. Не е заради нещо си, просто ям като съм гладна, колкото съм гладна и каквото  ми се яде. На 90 % ям качествена храна, останалото е в друга категория. В момента съм в такъв период, че не ми се задълбочава в храненето особено.

За вчера дописвам чаша червено вино, черен шоколад, 1 изцеден грейп на фреш- това докато гледах “Клъцни - срежи” .Много ме кефи тоя сериал, както и “Как се запознах с майка Ви”

Заспах към 04.00

07.01.11
19:02

07.01.2011

02.30- 2 филии с телешка луканка, супер суха и черна
7.00-кафе
9.00-11.30-чистене
12.00-12.30-стреч, вана, масаж със зехтин
14.00-30 гр сурови тиквени семки, салата с лен
17.00- 2 слайса пуешко и останалата луканка/50 гр примерно/ на тиган с лимон,малко задушени зелечнчуци
18.00-2 бишкоти негърче
в момента ям черен шоколад, което вероятно ще евечерята ми

Не съм тренирала, поспах малко следобед, ама неспокойно. Изрепетирах малко суингове с дъмбел, но мисля че ще го натикам в един сак с обща дръжка и така ще го размятам.

Яде ми се само мазно и сладко. Да не говорим че сутринта/ в 2 часа/ ми се ядеше луканка с мед и орехи. Това не е ли извратено, баси. Карам втори пубертет.
Днес трябваше да ми дойде, ама що да не ме измъчи още ден два(devil)

Вода, много
Добавки същите

08.01.11
00:01

казано от diva 97 на 07.01.11, 18:52:

Много ме кефи тоя сериал, както и “Как се запознах с майка Ви”

На мен толкова много ми хареса,че изгледах първите пет сезона за три дни.Сега ми е супер гадно да чакам по една серия на седмица. :)

08.01.11
11:51

Лара, много е як тоя сериал наистина. Понякога се чудя на извратеното им чувство за хумор. Брутални са:D

За вчера да добавя разни неща:

20.00- все пак изядох 1/2 пъстърва с малко сурови семки

21.00- все пак изпробвах суинговете с дъмбел

50 високи колена
50 скачащ Джак
3 кръга от
х 20 суинг с дъмбела
х 10 лицеви
х 10 V преса

Аз съм луда! Боли ме дупето!

23.00- фреш

Заспах в 2 часа

09.01.11
01:44

08.01.2011

Не станах в 7 след алармата. Поспах до 9.00 и се наспах най-после.

Тренировка - импровизирах

4 кръга
х 50 бягане на място с високо коляно
х 20 бърпи без лицева
х 20 суинг с дъмбел
х 10 лицеви на колена
х 40/общо/ странични напади
х 10 кофички
х 20 ренегадско без тежест
х 10 преси от страничен планк

после малко бицепс
3 кръга
х 10 концентрично с дъмбел
х 20 маваши + майгери

Два пъти седмично правим женски сбирки и тази вечер беше една от тях.

Храна и други дейности

9.00- кафе
10.00-12.00- стречинг, вана, масаж, маникюр, четене
12.30-14.40- разходка и пазаруване
тук се борих около 20 мин с една тиква
15.30- 1 орех, кафе
16.00- 16.50- тренировка
17.00-18.00-вана, стречинг
19.30- 01.00 - пъстра салата с портокал и портокалов дресинг/ рецепта по долу/, тиквени семки, препечен органик хляб с амарант, варена тиква с орехи и канела, водка с фреш от грейп.

Вода към 2 л, добавки същите

Както се забелязва се храня интервално/циклично/. Така е от доста време и ми пасва на метаболизма. Пък и когато тренирам интензивно не си представям да се размятам с пълен корем.  Обяснявам в случай, че някой реши, че гладувам нарочно или че постя и т.н. Някои дни ям повече, други по-малко. В някои дни ям животински протеин в други не и така. Понякога се оливам с плодовете и шоколада, но това е около цикъла или след дискотека(blush)

Забравих рецептата

3 вида зелена салата/ тъмна, светла, къдрева/
айсберг
марков
червен лук
репички
рукола
1 портокал
зелени маслини мариновани в риган и зехтин
чери домати
1 скилидка чесън
зехтин
риган
ленено семе/орехи, сусам/

Салатите се нарязват на едро, репите на кръгчета, лука също, моркова се настъргва на едро ренде. Залива с  дресинг от половин изцеден портокал, супена лъжица зехтин и пресованата скилидка чесън и ригана. Разбърква се и се добавят зелените маслини и черитата разполовени. Много е свежо

Мнението беше редактирано от diva 97 на 09.01.11 01:52.

09.01.11
10:18

Тази салата звучи много свежарско, когато ми дойде пролетното настроение ще я пробвам обезателно ;)

09.01.11
20:08

09.01.2011

Заспах в 4.00 пак и станах в 9.00. Е що точно в 4 заспивам не знам. Не съм тренирала, разхождах се 2 часа. През останалото време  се търкалях из къщи.

Храна

9.00-кафе
13.00-задушено зеле + морков +  праз с куркума, маслини, органик соев сос, баласамико и ленено семе.  2 препечени филии от хляба с амарант/ към 40 гр общо/Малко сурови тик.семки
15.45-17.30- разходка в мъгла/ така и не пекна/
18.00- шарена салата с ленено семе, тиквени семки, черен шоколад с чили , плодове

Вода към 2 литра, добавки същите.

Много ми е умряло днес. Настроих се за слънце и за крос. Все пак си взех дозата кислород.

Няколко неща ме дразнят:

1. Безсънието
2. Зърнените
3. Ябълките

Последните 2 ги обичам, но ме подуват. В дилема съм дали да преглътна подуването и да се насладя на вкуса им или просто да ги отрежа и да си страдам по тях.

Мисля да си лягам след малко, ама да видим

09.01.11
20:16

казано от diva 97 на 09.01.11, 20:08:

2. Зърнените
3. Ябълките

Последните 2 ги обичам, но ме подуват. В дилема съм дали да преглътна подуването и да се насладя на вкуса им или просто да ги отрежа и да си страдам по тях.

Пробвала ли си да ги проемаш отделно от друга храна (ябълките), или в комбинация със зеленчуци (зърнените)? Обикновено дискомфорта, който предизвикват е свързан с неправилното им комбиниране.

09.01.11
20:33

Това е един от дамските дневници, които възнамерявам да следя :) Желая успех!

Btw, на снимките демонстираш завидна форма ;)

09.01.11
20:53

Марго, всичко съм изпробвала. Знам, че и двата вида са специфични храни и трябва да се внимава с тях. Буквално от 2 парчета ябълка и от 2 хапки нещо зарнено се подувам, ама много ми е вкусно и си го изтърпявам.

Владимир, благодаря за интереса. Формата ми сега малко е замазана, но аз знам причината и това не е шоколада нито пък плодовете. Всъщност сега се харесвам повече, защото не съм толкова суха.

Мнението беше редактирано от diva 97 на 09.01.11 20:54.

10.01.11
18:43

10.01.2011

Снощи дъвках някви солети и овесени бисквити от на сина ми, даже без да се усетя. Механично..Събудих се кисела и подута и нямахме ток.Станах още по- кисела. Всъщност не се стои около мен. Има един лаф “По-добре да преговаряш с терорист, отколкото с жена преди цикъл. Терориста поне ще те изслуша”:D

Днес единственото което направих е да отида да напазаря готова вечеря. А щях да правя табата.
Яде ми се от всичко по много.(grin)

Храна

9.00-кафе
12.00- салата зеле с моркови,1/2 домат, 2 маслини, пуешко и телешка луканка на тиган с лимон. Стана като чипс, грам мазнина няма.
14.00- шепа сурови семки
16.00- 2 малки ябълки и портокал
18.00- 2 филета скумрия/180 гр общо/, зедушено зеле като вчерашното без морков
Ям шоколад...пак

Вода и добавки същите.

10.01.11
20:28

казано от diva 97 на 10.01.11, 18:43:

10.01.2011

Снощи дъвках някви солети и овесени бисквити от на сина ми, даже без да се усетя. Механично..Събудих се кисела и подута и нямахме ток.Станах още по- кисела. Всъщност не се стои около мен. Има един лаф “По-добре да преговаряш с терорист, отколкото с жена преди цикъл. Терориста поне ще те изслуша”:D

Днес единственото което направих е да отида да напазаря готова вечеря. А щях да правя табата.

Хаха! Казано отлично! И аз съм в това състояние, макар, че някак си успявам да стоя далеч от шкафа с новогодишните шоколади и вафли на детето... До кога - не знам. Като отслабна пет кила щесе натъпча за награда със сухи пасти и шоколади и китайско. Хехе!

11.01.11
10:59

казано от maxxi на 10.01.11, 20:28:

казано от diva 97 на 10.01.11, 18:43:

10.01.2011

Хаха! Казано отлично! И аз съм в това състояние, макар, че някак си успявам да стоя далеч от шкафа с новогодишните шоколади и вафли на детето... До кога - не знам. Като отслабна пет кила щесе натъпча за награда със сухи пасти и шоколади и китайско. Хехе!

Ами аз се лигавя, при това осъзнато. Ще ми мине.  Като ми излязат още 5 пъпки :P. Просто искам да съм лигла сега. Припомням си времето преди да почна да спортувам и да се храня с ....храна. Интересно изследване е. После ще обобщя фактите и се надявам да те откажа да се натъпчеш с пасти и шоколади.:D

11.01.11
11:22

Е, то това с тъпкането само си го говоря. Няма да го направя - аз по принцип не съм по сладкото, но виж една голяма пица ще ударя без окото ми да мигне!

11.01.11
11:56

Много сладък дневник  :) . Снощи гледах филма: “Eat, Pray, Love”. Много готиииииин. Като ви се яде яжте, но не просто да се натъпчете, а се наслаждавайте на храната, на вкуса и на красотата й.

11.01.11
15:29

казано от Мария Никифорова на 11.01.11, 11:56:

Много сладък дневник  :) . Снощи гледах филма: “Eat, Pray, Love”. Много готиииииин. Като ви се яде яжте, но не просто да се натъпчете, а се наслаждавайте на храната, на вкуса и на красотата й.

Този филм ме промени много. Както се и вижда де...Яденето и моленето ги усвоих, сега остава и да пообичам малко. Оказа се най-трудното:*

11.01.11
15:35

казано от diva 97 на 11.01.11, 15:29:

... сега остава и да пообичам малко. Оказа се най-трудното:*

Започни със себе си - това е най-лесно и от там тръгва всичко ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1