07.01.11
23:14
Hi аз съм на 17 години започнах да тренирам миналото лято около 12 август 1 месец правих сборна тренировка или незнам как там се нарича цялото тяло едновременно тренирах, след това от 12 септември започнах да тренирам за маса със следната програма :
http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem
Аз съм Ектоморф... преди тренирах баскетбол и бях доста слаб 1.90 и 66 килограма някъде :D сега съм 1.95,88-89 килограма (като започнах бях 83-84) мисля че ми е достатъчно вече пооформил съм всички мускули видях разликата отпреди и сега единственото място където не си личи е корема естествено :D не съм спазвал никакви хранителни режими (всъщност имаше един преиод от 3-4 седмици в който спазвах някяква диета за качване на маса) ям всичко без чипсове и сладки работи тях ги ограничавам по 2-3 на седмица.Смятам да почна да орефелявам след края на първия срок-31.01.2011(още съм ученик) Това е всичко молбата ми е някой компетентен да ми предложи (почетох малко във форума и останах с впечатлението че ако искам да орефелявам ще ми трябва ниско въглехидратна диета) НВД и хубава 3 дневна програма за орефеляване и съответно някой съвети за тренировките и храненето защото знам че ако искам да орефелявам няма да може да си хапвам както сега :D,та моля ви помогнете ми .
Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Mr. Muscle на 07.01.11 23:19.
Здравей,
Моето мнение е да замениш НВД-то с РБД. Мина и модата на тази НВД диета. Реалният ефект трае около седмица и до там, след това организма се адаптира и следва застой. Заложи на това да ограничиш въглехидратите. Изчисли си ОКБ-то (общ калориен баланс). И направи така, че да изгаряш повече калории от колкото приемаш.Също така прави и кардио след всяка силова тренировка. Наблягай на чистите храни. Ако мислиш да приемаш суплементи- oxy elite pro И x-tenд. Всичко това е лично изпробвано и да... върши работа ако се прави като хората.
08.01.11
11:33
Как се изчислява тоя калориен баланс? Мислех да правя кардио преди и след всяка тренировка и суплементи засега не смятам да вземам ;p от понеделник ще почна http://www.bb-team.org/workout/1422_programa-za-styagane-na-korema#axzz1ANCx5459 ако може някой да ми даде и добра Равномерно балансирана диета ;)
Мнението беше редактирано от Mr. Muscle на 08.01.11 12:02.
08.01.11
19:01
Точно тази статия за РБД четох мерси сега ще го прегледам :) изчислявах едни работи
66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.) ето това
и ми се получи 2362.2 това значи че всеки ден трябва да приемам по толкова калорий ли?
Мнението беше редактирано от Mr. Muscle на 08.01.11 19:09.