30.01.11
13:11
Отново тук.
В изминалите 6 дни се насладих на активна почивка сред приятели и роднини. Успях да пробвам от всичко по малко и останах доволен. Уважих и старите съотобрници от ВК ” Добротица ” като потренирах с тях една вечер. Тренировката мина страхотно ! Момчетата се развиват бързо (за младша възраст говоря), докато аз, поради НЕтрениране, не съм се развил особенно в сферата на волейбола.
Посетих фитнес залата 3 пъти, заедно с колегата Калоян Цонев. Приятно е да тренираш с приятел и да се почерпите по един шейк след това :P. Храната също беше доста добра. Възстановявах се бързо, за да мога на следващия ден да съм на макс. Следващите 2 дни смятам да ги прекарам като един вид ” приспособяване ” към различната обстановка тук, в София. След това ще направя лека физическа подготовка за предстоящите състезания по волейбол. В следващите няколко реда ще напиша впечатленията от наскорощните събития.
Впечатления от престоя в Добрич :
Чудесен ! Срещнах се със стари приятели и съотборници, роднини. Атмосферата беше на шест, в компанията на момчетата. Потренирах.
Впечатления от тренировката по волейбол
Незадоволителни. Малко позагубил спортната(волейболна) форма и се отрази веднага на представянето ми. Откъм посрещане се справях добре, но нападението и сервиса бяха под всякаква критика. Не мога да си го обясня, но според моите виждания - подхождах напълно грешно към атаката и крачките за забивка. Основна причина може да бъде отсъствието ми от залата, както и това, че мрежата в училище е с 30-тина сантиметра по-ниска и поради това да съм отвикнал от наистина старанието за максимален отскок при нападание.
Впечатления от тренировката във фитнеса
Добри. Постарах се на максимум и направихме наистина здрави тренировки ! Не бях имал такава мускулна треска от доста време :).
За съжаление, винаги има нещо което разваля хубавата картинка. Установих, че имам крайно неразвит прасец. И трите дни го тренирах и ми беше доста тежко. Изгубил е обема си, както и силата, която се прилага при калф машината. Почти на 100% съм сигурен, че именно това изоставане на прасеца влияе страшно много на отскока ми ! Започвам да го тренирам усилено, по възможност без претрениране, за да мога да достигна желаната(волейболна) форма до лятото.
Вече ще съм Втора смяна и ще трябва да измисля новия си режим. В подготовката си за училищното волейболно първенство смятам да включа елементи от лека атлетика (спринтове), HIIT, както и упражнения в залата (напади, клекове, подскоци с щанга, повдигане на пръсти с щанга, калф машина). Кольо, още идеи ? :)
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 30.01.11 13:12.
30.01.11
14:40
На 12 февруари Добротица гостуват в нашата зала за мач от първенството... :P
30.01.11
18:18
Тъкмо щях да ти пиша че съм там :)
30.01.11
21:56
казано от Михаел Иванов на 30.01.11, 13:11:
Отново тук.....
Баааа... анималисти еййй... :D (rock) жалко, че се изложихме и 2мата на волея :D :D
31.01.11
14:57
31 ЯНУАРИ 2011г. - ТРЕНИРОВЪЧЕН
10.15(веднага след ставане) - няколко лъжички мед
10.30 - 100гр. овес в 200гр. кисело мляко ; 2 филии пълнозърнест хляб с лютеница и сирене.
12.00 - тренировка
13.20 - няколко лъжички мед ; ябълка (след тренировка )
13.35 - 2 яйца на очи ; 100гр. руло ” Стефани ” ; сирене ; 2 филии пълнозърнест хляб ; 100гр. кисело мляко
17.00 - Сандвич с яйце ; Сандвич със сирене ; 350гр. кисело мляко
19.20 - 110гр. пилешко месо с малко зеле и картофи.
ТРЕНИРОВКАТА
Тази седмица съм я отделил изцяло за физическа подготовка за предстоящото първенство по волейбол. Ето как изглеждаше днес :
-3х5 Клек @ 50кг. ; 60кг. ; 70кг. (без много да се изхвърлям)
-4х15 Повдигане на пръсти от калф машина @ 40кг. ; 60кг. ; 65кг. ; 65кг.
-5х5 Кофички - Много хубаво ми влизат в гърдите. Изцяло замених лежанката с кофичките днес и останах доволен. Последните две серии ги направих наведнъж.
-3х12 Лег преса @ 40кг. ; 70кг. ; 70кг. (отново без да се изхвърлям много)
Това си измислих за днес. Реших да започна плавно и всяка следваща тренировка да е по-трудна. Можех да направя и едни Напади, но лостовете бяха заети и не ми се чакаше. Кофичките смятам да ги правя вече все по-често. Усещам ги по-добре от лежанката :).
Физическо състояние : Добро. Имам стабилна мускулна треска на прасците - снощи правих една домашна програмка за прасци и явно се отразяват добре. Успях да се наспя. От утре се почва забързаното ежедневие. Най-вероятно ще ми трябват ден-два да вляза в ритъм с втората смяна, но ще се справя !
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 31.01.11 19:37.
01.02.11
19:11
1 ФЕВРУАРИ - НЕТРЕНИРОВЪЧЕН
9.40 - няколко лъжички мед (след ставане)
10.00 - 90гр. овес в 250гр. кисело мляко ; сандвич с пълнозърнест хляб.
12.00 - 100гр. пилешко месо със зеле и картофи. ; 2 филии пълнозърнест хляб.
15.00 - 100гр. ядки
19.00 - 100гр. пилешко месо със зеле и картофи ; сирене.
Тотално объркан ден, както и очаквах. Станах с 2 часа по-късно отколкото трябваше и графика ми се разсея. Оставих се да огладнея и това беше грешка.
Физическо състояние :
Изморено. Имам лека мускулна на прасците, но като цяло съм добре. Утре се очаква тренировка и ще се храня добре.
02.02.11
19:33
02 ФЕВРУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
8.00 - няколко лъжички мед с чаша вода
8.15 - 100гр. овес в 250гр. кисело мляко ; 2 яйца ; сандвич.
10.00 - тренировка
11.10 - няколко лъжички мед
11.45 - яхния с гъби, 110-20гр. свинско месо ; зелен фасул ; 50гр. сирене.
15.00 - бъркани яйца със 50гр. сирене, малко гъби и месо ; 50гр. ядки
20.00 -
ТРЕНИРОВКАТА
3х5 напади (по 5 на всеки крак) @ 30кг.; 40кг.
2х5 подскоци с щанга @ 40кг.
3х8 повдигане на пръсти на смит машина за прасци @ 80кг.
3х12 лег преса @ 50кг.
3х5 тяга @ 60кг.
3х5 раменна преса @ 30кг.
ЗАБЕЛЕЖКИ :
Тези напади, подскоци и смит машини ми изцедиха силичките направо. Много пот се изля и затова реших да намаля малко килограмите на следващите упражнения - да избегна претрениране. Чудесна тренировка иначе ! Състезанията по волейбол започват в Понеделник. Радвам се, че тази седмица я направих подготвителна. Определено след утрешната тренировка по волейбол и петъчната във фитнеса ще се чувствам много по-уверен ! Днес отново огромна пауза между вечерята и храненето в училище ! Ще трябва да хапвам по 2 пъти явно :). Ще го имам в предвид за напред !
Физическо състояние :
Добро. Усещам лека умора в краката. Имам нужда от малко почивка. Ще се отдам на такава през почивните дни.
03.02.11
21:11
Тренировката днес беше разочароваща. Съотборниците ми се лигавиха към края и ми направиха много лошо впечатление. За какво се борих 2 седмици да вляза във форма като накрая ще са несериозни ? Най-лошото е, че са 11-12 клас, а с поведение на по-малки. Както и да е, аз постигнах това което искам. 3 дни ще се отдам на почивка, за да се възстановя напълно за мачовете ни в Понеделник. Ще играем в ЛТУ Университет. Кольо, имаш ли нещо общо ? :)
07.02.11
20:42
07 ФЕВРУРАРИ - СЪСТЕЗАТЕЛЕН
Станах сравнително рано, за да мога да се нахраня добре и да имам енергия за мачовете. Закуската представляваше 100гр. овес в 250гр. кисело мляко ; 2 яйца ; 2 филии пълнозърнест хляб със колбас и сирене.
Представихме се доста добре. Не съм очаквал, че така добре ще се получи. Поради факта, че тренираме извънредно рядко и то не в пълен състав, нямаме достатачно трейнинг и не сме свикнали да стоим като отбор на игрището. Направихме грешки, но като цяло всичко се получи добре. Паднахме и двата мача, но спокойно ако имахме още малко време прекарани като отбор, щяхме да победим. Доволен съм и от собственото си представяне като разпределител. На 17 февруари ще има още едно състезание (общинско) където се очакват по-добри резултати. Разбира се, не ми е изключително радостно, че паднахме но съм доволен от това което направихме. Имаше само едно неприятно нещо - липсваха технически прекъсвания през 8 точки. Явно времето е ограничено поради огромния брой отбори. Ще реша тази седмица как ще тренирам - отново подготвително за състезание, или по нормалния начин.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 07.02.11 20:43.
08.02.11
14:11
Аз ти предлагам да си блъскаш за масата + отделно волея = растеж :) Ако още правиш сплитове - незнам как не ти омразват |(
08.02.11
15:05
Михаел, чак сега обръщам внимание на един детайл. Имам доста общо с ЛТУ. От една страна тренирам в залата им (там са ни и домакинските мачове). От друга страна - завърших висшето си образование точно в този университет. Вчера сте играли, но вероятно през деня. Аз тренирах от 19:00 в залата. Ако мога да помогна с нещо - давай да говорим.
13.02.11
19:36
В каква насока да говорим ? :) Играхме в Лесотехническия университет. Вашите мачове не са ли в зала ” Икономист ” ?
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 13.02.11 19:38.
13.02.11
19:57
Наскоро разбрах една доста тъжна новина. От следващата година училищния отбор се разпада и няма да имам къде да тренирам. Това, разбира се, не означава, че всичко ще свърши. Обмислям идея за супер подготовка, която ще започне може би съвсем скоро. Ще се състои от :
1. Физическа подготовка във фитнеса (докато се стопли).
2. Отново физическа, но този път с лекоатлетически елементи (спринтове, HIIT и т.н )
3. Волейболни занимания където имам възможност. Четвъртък на тренировката и през седмицата ще ходя на волейболно игрище (открито).
4. Тренировки по волейбол през лятото. Ще подходя изкючително сериозно, за да мога да се развия максимално във технически и физически план.
5. Когато се върна в София, ще започна опити за започване на тренировки в Софииски клуб. Най-вероятно Левски.
Едва ли ще се старая за професионално ниво, просто като хоби и като начин на живот, не мисля, че мога да понеса да спра да се занимавам с волейбол. Ще тренирам и успоредно ще уча. Това е начина, по който ми харесва да живея.
Негативни страни : Бодибилдингът ще изостане, тъй като прекалено много ще се натоварвам ако ги комбинирам.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 13.02.11 20:22.
13.02.11
21:49
казано от Михаел Иванов на 13.02.11, 19:36:
Играхме в Лесотехническия университет. Вашите мачове не са ли в зала “Икономист” ?
Комплекс Икономист включва 3 зали. Онази, в която играхме с Добротица, е на ЛТУ.
13.02.11
22:00
Добре беше да науча това нещо :). Както и да е, приключихме там за момента.
14.02.11
11:42
Съвсем скоро, когато получа зелена финансова светлина, ще започна отново да описвам деня и тренировките си. :). Сега отивам към училище да поразцъкам волейбол, че да не изостане техниката ми до състезанието.
15.02.11
10:52
Усещам лека загуба на концентрация по време на игра. Поради липсата на тренировки и техниката не е на прилично ниво. Това, разбира се, не е добра новина, тъй като в Четвъртък предстоят важни мачове, а преди това няма да имаме тренировки. При повече натоварване усещам напрежение в кръста. Често ми се случва при по-голяма продължителност на игра на волейбол. Снощи го намазах преди лягане и сега, за радост, не усещам болка.
Организирали сме си нещо като мини първенство в училище и всеки ден играем по 1-2, стигало се е и до 3 срещи, например снощи. Естествено крайно несериозно, но пак мога да си поразцъквам, колкото да не забравя как лети топката :). Истинско зрелище е 3-ма човека да стоят на игрище 9 на 9 метра и отстреща да има други трима. Никой не го интересуват правила, но все пак е забавно. Събудих се късно и се очаква деня ми да е малко заспал, но когато дойде време да поиграем се надявам тонуса да се повдигне.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 15.02.11 10:53.
15.02.11
10:55
казано от Михаел Иванов на 15.02.11, 10:52:
При повече натоварване усещам напрежение в кръста. Често ми се случва при по-голяма продължителност на игра на волейбол.
Не е нормално да те боли кръста, независимо от натоварването. Загрявай добре.
А ако питаш мен, най-мъжката игра е по двойки на цялото игрище... :)
16.02.11
11:54
16 ФЕВРУАРИ - ТРЕНИРОВЪЧЕН / ПОДГОТВИТЕЛЕН
8.00 - няколко лъжички мед
8.15 - 2 сандвича ; 400гр. кисело мляко
10.00 - тренировка
11.20 - 1 портокал
12.00 - 120гр. свинска пържола ; ориз ; 50гр. сирене
15.00 - 100гр. свинска паржола ; сандвич
19.20 - 1 купичка боб( Около 70-80гр. се пада )
... още едно ядене ще има
ТРЕНИРОВКА - ФИТНЕС :
3х5 Раменна преса @ 25кг. ; 30кг. ; 30кг.
3х5 Клек @ 50кг.
3х8 Флайс @ 12кг. ; 13кг. ; 14кг.
3х8 Кофички
3х8 Бицепс @ 30кг.
3х12 Прасец @ 90кг. ; 70кг.; 70кг.
Физическо състояние :
Чувствам се добре. Легнах си рано и се сабудих преди алармата. Интензивността на тренировката беше ниска. Утре имам мачове и нямаше да е разумно да се натоварвам. А и не съм стъпвал във фитнеса от доста време. Очаква се леко раздвижване днес в училище. Възможно е да направим една-две волейболни срещи. Няма да се натоварвам много, само колкото да си дооправя техниката за утре. Болка в кръста липсва, но въпреки това ще се намажа отново довечера.
Хранене :
Сутринта нямах време да си сваря или опържа яйца, затова минах само с киселото мляко и сандвичи с кашкавал и сирене, с препечени филии. Не изпитвам глад, нито кой знае каква умора. Обяснимо, предвид ниската интензивност на тренировката. Имах 2 паржолки по около 100-120гр. и си ги разделих за през деня.
НЕСПОЛУКИ :
Двама от основните ни състезатели са аут утре. Единият е контузен, а другият се разболя днес. Доста обезпокоителна новина, тъй като оставаме 6 човека. Това ще рече, че оставаме без резерви. Има вероятност да сменя поста и утре да играя като Посрещач. Това също не ме радва особенно, понеже от сигурно половин година не съм тренирал нападение, поради това, че бях разпределител и определено техниката ми е изостанала. Ще видя какво мога да направя. Ще дам всичко от себе си.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 16.02.11 19:42.
17.02.11
15:38
Stand up for the champions
Съвсем заслужено, отборът на 33 ЕГ ” Света София ” отбеляза 3 поредни победи, с което се класира напред. След 7 часа престой в залата, 3 подред изиграни срещи само с около 40-50мин. почивка, успяхме да отбележим 3 спечелени мача. Съответно 2:0 ; 2:1; 2:0.
Много съм доволен от това, което постигнахме днес. Първият мач беше сравнително лесен. Във вторият се срещнахме с ” лидерите ” в групата 96 СОУ и въпреки, че им ” подариха ” първия гейм, затвърдително взехме следващия и тай-брека. Третият мач беше оспорван, но основен играч, капитан и лидер на отбора, се контузи много неприятно, с което отбора на 79 СОУ остана без ” звездата” си. Завършихме започнатото с 2:0 и усмихнати си тръгнахме.
Впечатления :
Технически прекъсвания не липсваха, обстановката беше приятна, въпреки извънредно ниския таван. Прекарахме около 7 часа в залата и може би 3 часа игра, в общо 7 гейма. Съдията беше много коректен в отсъжданията си. Играхме отлично, с малки пропуски, които ще изчистим в тренировъчния процес. Доволен съм от собствената си игра, въпреки че поради умората в третия мач направих някои глупави грешки. Не съобразих да си взема достатачно храна. Да си призная, не очаквах да се справим толкова и добре и смятах, че ще си тръгнем доста по-рано. В 8.00 закусих, в 11.00 хапнах една вафла и това беше всичко.
Продължаваме напред и някъде към Април месец отиваме на зони. Кръста не ме предаде в нито един момент. Едва след като приключи всичко започнах да усещам леко напрежение в него. Ще го намажа и всичко ще е ОК.
Лично аз ще дам всичко от себе си в подготвителния период, който предстои.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 17.02.11 15:38.
21.02.11
11:03
Не водя дневника, поради факта че няма какво да опиша. Съвсем скоро ще подновя силовите тренировки, ще стегна режима и всичко останало. Очаква се училищното първенство да продължи Март месец. Очакват ни тежки срещи от зонния кръг на първенството. Не знам точна дата, но през оставащото време ще се отдам на физическа подготовка във фитнеса и на техническа в залата.
21.02.11
18:11
Само несполуки напоследък ! Но както знаем, всяко зло за добро ! Продължавам напред. Двама от НАЙ-ВАЖНИТЕ ни състезатели са АУТ от предстоящите мачове, тъй като са родени 1991г. (тръгнали са една година по-късно на училище), 12 клас са, но понеже са 19-20 годишни не могат да участват ! Днес бях силно отпаднал и с неразположение в корема и поради несъобразителност, отидох да играя в училище волейбол. След втория гейм вече едва дишах, но продължих да играя. За капак си пресрещнах 2 пръста и сега са леко подути. Голяма бъркотия е около мен в момента. Искренно се надявам всичко да се нареди !!!
26.02.11
17:54
До няколко дни ще възобновя тренировъчния(подготвителен) процес, както и хранителния режим. Тъй като напоследък не съм посещавал залата и съответно не съм се хранил на ниво, съм изгубил може би 1-2 килограма и забелязвам видими проблеми в телосложението. Не се притеснявам, вярвам че бързо ще си възвърна формата. Предстоят ни важни мачове и не мога да си позволя да изгубя форма.
04.03.11
12:05
04 МАРТ - ЗАВРЪЩАНЕ
След едно дълго прекъсване (около месец), най-сетне съм отново на линия ! Повече информация - надолу.
ХРАНЕНЕ:
8.00 (веднага след ставане) - бърз въглехидрат и малко сметана.
8.15 - 2 яйца
10.00 - тренировка
11.00 - сандвич с около 50гр. кашкавал ; 50гр. ядки
14.00 - 100гр. боб ; 60гр. пилешки кремвирши (ако съдя по цената им, би трябвало да са истински)
19.00 - 120гр. пилешка пържола ; картофи
ТРЕНИРОВКАТА :
Целта ми днес беше да вляза отново в ритъм, да подготвя тялото за започване на тренировъчен процес. Интензивността, разбира се, е ниска, умерени килограми. Тренирах почти всички мускулни групи (кръгова тренировка), с изключение на гърба. Имам леки наболявания в кръста тези дни и съм го оставил да си почине малко. До утре ще е на шест.
Кофички - 3х8
Флайс - 3х8 @ 10кг. ; 12кг. ; 12кг.
Лег преса - 3х10 @ 40кг. ; 60кг. ; 60кг.
Прасец на калф машина - 3х12 @ 45кг. ; 50кг. ; 50кг.
Раменна преса - 3х5 @ 25кг. ; 35кг. ; 30кг.
Набирания - 4х3
Физическо състояние :
Стабилно. Трудно се разсъних, но събрах кураж и станах. Липсват някои основни продукти в хладилника и съм затруднен с храненето. Всичко ще се набави до довечера. Имах желание да тренирам и се получи доволно. Загуба на сила се усещаше, но е разбираемо. Ще си върна формата съвсем скоро. Ще направя доста големи промени в хранителния и тренировъчния режим в бъдеще, тъй като целите ми тръгнаха в друга посока :). За сега - кръгови, докато вляза в ритъм.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 04.03.11 18:54.
05.03.11
20:34
Днес малко разхвърлян ден. Мислех си, че се разболявам и храната не беше съвсем по план. За моя радост, ще избегна боледуването и от утре отново съм на крак ! Преобладават въглехидратите и течности ( вода ). Пасивна почивка на топло.
06.03.11
12:04
06 МАРТ - ПОЧИВЕН
Хранене :
-10.00(закуска) - 90гр. овесени ядки в 250гр. кисело мляко, лъжичка мед. ; 200гр. макарони с пилешки кремвирши и кашкавал.
-13.30(обяд) - 4 сарми ; 2 филии пълнозърнест хляб.
-15.30(следобедна закуска) - 90гр. овесени ядки в 150гр. кисело мляко, лъжичка мед.
-17.00(междинно хранене) - 2 парчета домашна бъркана баница
-19.10(вечеря) - 4 кюфтета; пюре ; зелена залата ; сирене.
Тренировка : няма
Физическо състояние :
Отпочинал. Болки в кръста липсват. Днес последен възстановителен ден. От утре отново се започват усилени тренировки във фитнеса.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 06.03.11 19:08.
07.03.11
12:00
07 МАРТ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
Хранене :
8.00(закуска) - 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал ; яйце.
9.45 - тренировка
11.00(след тренировка) - няколко лъжички мед
11.20(следтренировъчно, обяд) - 3 кюфтета ; 120гр. картофено пюре ; зелена салата ; филия хляб
15.00(следобедна закуска) - 90гр. ядки
20.00(вечеря) - купа пилешка супа ; 2 кюфтета ; 2 филии пълнозърнест хляб ; 100гр. пилешко шишче.
Тренировка - фитнес
-Клек 5х5 @ 20кг. ; 30кг. ; 40кг. ; 50кг. 50кг.
-Прасец на калф машина 3х12 @ 25кг. ; 50кг. ; 70кг.
-Кофички 3х10
-Флайс 3х8 @ 12кг. ; 14кг. ; 14кг.
-Долен, горен скрипец(за гръб) - 2х8 ; 3х8 @ 35кг
-Повдигане на крака от стенд 2х20
-Коремни преси 2х20
Физическо състояние :
Отлично. Фитнеса сутринта ме тонизира много добре, макар и не чак толкова интензивен. Кръста не ме боли. Чувствам се отпочинал и свеж, готов за волейбол.
Впечатления за деня :
По-късно днес ще поиграя 60-70мин. волейбол. Ще видя как натоварването във фитнеса часове по-рано ще се отрази на леката тренировка и ще си направя изводи.
Фитнеса се оказа доста тонизиращ за лекото натоварване по волейбол. Не бях прекалено уморен и определено бях раздвижен, с добра кондиция.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 07.03.11 21:17.
08.03.11
11:33
08 МАРТ - ПОЧИВЕН
Хранене :
8.30 - 100гр. овесени ядки в 250гр. кисело мляко ; чай с 2 лъжички мед.
12.00 - 120гр. пилешко месо ; 200гр. ориз ; сирене
15.00 - 110гр. ядки
18.00 - портокал;250гр. кисело мляко ; 150гр. ориз ; сирене
20.30 - 100гр. пилешко ; 150гр. ориз ; сирене
Физическо състояние :
Отлично. Страхотен тонус и настроение за днешния ден-празник. Отдавам се на пълна почивка и релакс, за да мога да се възстановя за утре - очаква ме сериозно натоварване. Лека мускулна треска на гърба и гърдите.
Впечатления за деня :
Малко се раздвижих днес. Направихме два приятелски мача в училище, в общо 5 гейма. Победихме и се чувствах добре. Добрият тонус от сутринта си пролича на игрището.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 08.03.11 19:22.
09.03.11
11:50
09 МАРТ - ТРЕНИРОВЪЧЕН
Хранене :
8.30(закуска) - портокал ; 100гр. овесени ядки ; сандвич с пуешко и топено сирене.
10.00 - тренировка
11.30(следтренировъчно, обяд) - 90гр. ориз ; 100гр. пилешко ; сирене ; филия бял хляб.
15.00(следобедна закуска) - 100гр. овесени ядки ; 250гр. кисело мляко
16.00 - джънк( за енергия)
19.30 - 100гр. пилешко месо ; картофи; зеле.
Тренировка - фитнес :
- Раменна преса - 3х5 @ 25кг. ; 30кг. ; 35кг.
- Клек - 3х5 @ 40кг. ; 50кг. ; 60кг.
- Сгъване за задно бедро - 3х12 @ 15кг. ; 25кг. ; 35кг.
- Бицепсово сгъване от стоеж - 3х8 @ 20кг. ; 25кг. ; 30кг.
- Френско - 2х8 @ 20кг. ; 25кг.
- Вдигане от лег, тесен хват - 1х8 @ 30кг.
Физическо състояние :
Стабилно. Нарочно направих тренировката по-лека. В късния следобед ( 17.00 ) ме очаква тренировка по волейбол и исках да съм отпочинал, но в крайна сметка пак се уморих доста. Дано успея да си почина до тогава. Ръцете ги натоварих отлично, както и краката.
Впечатления за деня :
Глупав ден. Прекалено се натоварих във фитнеса и после цял ден ми се спеше и нямах енергия. Натъпках се през деня, но въпреки това бях уморен на тренировката по волей и нищо не направих. Ще знам занапред.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 09.03.11 20:08.
10.03.11
19:33
Днеска се отпуснах малко и хапвах каквото ми е на сърце. Починах си добре. Ще видя дали утре ще посетя фитнеса, но най-вероятно да. Забелязвам промяна на времето към по-топло и това ме радва. Скоро започва периода с бягане навън.
12.03.11
14:44
Как са картофите и ориза вечер :D
Едит: на 9ти май си изпуснал прасеца!?
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 12.03.11 14:46.
14.03.11
11:27
Имам леки проблеми с кръста и временно ще огранича посещенията във фитнеса. Храненето предполагам, че ще е на ниво. Ще наблегна повечко на волейбола тази седмица. В Четвъртък имаме мач. Надяваме се на победа, но ще видим :)
14.03.11
11:32
След като има някакви проблеми с кръста, загрявай много внимателно преди волейбола. В тази игра има резки движения и усуквания, които могат да ти създадат допълнителни проблеми.
14.03.11
20:21
Много си прав ! За жалост, често пренебрегвам загрявката и се излагам на реална опасност от контузване. Вече съвсем отговорно ще се отнасям към загряването на кръста :).
15.03.11
10:57
15 МАРТ - ПОЧИВЕН
Хранене :
8.40 - овесени ядки(80гр.) в кисело мляко(150гр.) ; 2 сандвича ; ядки (30гр.)
12.00 - свинско месо(80гр.) ; картофи(100гр.) ;
16.00 - ядки(100гр.)
20.00 - риба(200гр.) ; пюре(100гр.)
...
Физическо състояние :
Изпитвам лека болка в лявата част на кръста когато правя по-резки движения. Вчера докато играех волейбол направих разко движение настрани и усетих лека болка точно на това място. Мажа го с гел и се надявам всичко да се оправи до утре.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 15.03.11 20:02.
17.03.11
16:01
Днес (17.03.2010г.) се проведе волейболна среща между отборите на 33 ЕГ ” Света София ” и някакви момчета от Банкя, не разбрах кое е училището. Макар и оспорвана, победата отиде при съседите ни от Банкя с 2:0 гейма. Съвсем малко не ни достигна да затворим втория и да разчитаме на късмет в тай-брека. Може би късмет, може би по-добра игра, каквото и да е - поднесе победата на противниковия отбор.
С тази среща приключи и състезателната ми година. Макар и несполуките към края, се представихме много добре на всичките турнири и съм горд с това, което постигнахме.
Приоритетите ми също тръгнаха в друга посока. Освободен от задължението да помагам на отбора, ще насоча вниманието си към индивидуална подготовка, която ще ми помогне да постигна крайната си цел. Ще направя и плавно преминаване от пост разпределител към нападател. Ще направя всичко, което е по силите ми, за да бъде и следващата година състезателна за мен. Макар и никой от познатите ми да не чете това, заявявам искрена благодарност към целия си отбор, както и към приятели и роднини за подкрепата, която ми дадоха в това начинание.
25.03.11
10:37
Към 31.03.2011г. се очертава едно патуване до родната земя Добруджа. Ще прекарам десетина дни в тренировки по волейбол, интензивни предполагам. Та ще си направя един експеримент - как ще ми подействат 10 тренировъчни дни на физическото и психическото състояние и до каква физическа форма ще достигна за този период от време. Храната ще е на отлично ниво, разбира се, за да мога да се възстановявам достатъчно в комбинация със солидна доза сън. Възможно е посещение на фитнес залата, но ще видим. Следващите няколко дни ще ходя на фитнес. Понеже се очертават 5 поредни тренировъчни дни ще регулирам интензивността на самите тренировки. Ще започна плавно и постепенно ще увеличавам натоварването според това как се чувствам.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 25.03.11 10:38.
27.03.11
13:23
26, 27, 29, 30 Март се очертават тренировъчни. Картата ми изтича, а още не съм си избил парите. Освен това искам да се подготвя физически чрез “железата” за престоя в Добрич. Вчера започнах съвсем леко с тренировка за половината от тялото (рамо, гръб, гърди, корем) и днес ще продължа с краката - ще ги натоваря по-стабилно. Утре пропускам фитнеса, понеже се очертава леко раздвижване (волейболно). Кръстта е в отлично състояние.
Открих, че съм доста скован. Имам предвид, че не съм толкова гъвкав в краката. Различни упражнения във волейбола, включително и разтягане на мускулите на краката (вдигане на крак на по-висока повърхност, докато не усетиш напрежение) са ми доста трудни. Започнах леки разтягания вкъщи. Ще видим какво ще излезе.
29.03.11
17:27
На 30 Март пропускам фитнеса. Искам да видя дали ако пропусна натоварването във фитнеса, на следващия ден ще се чувствам по-тонизиран на тренировката по волейбол.
Днес направих една кръгова тренировка на цялото тяло - колкото да се раздвижа.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 29.03.11 17:28.
10.04.11
11:11
Обратно в София
Последните 10 дни прекарах в Добрич. Реших да не си губя времето с безцелно висене в кафета и барове и затова си ходих редовно на тренировки по волейбол. Започнах още от първия ден (31 Март -когато пристигнах). Направих една приспособяваща тренировка - колкото да си припомня какво беше да тренираш като хората :).
За моя огромна радост установих, че съм си повишил значително физическите качества (отскок, височина, бързина, експлозивност), но и бях изостанал малко с техниката, така че упражнявах именно това. Събраха се около 8-9 тренировъчни дни, някои от тях с по две тренировки дневно.
Хранене/Режим :
Общо взето деня ми вървеше в този ред : ставане - закуска - вършене на задълженията - обяд - почивка - тренировка - следтренировъчно хранене- почивка - евентуално още едно хранене - сън.
Успоредно с тренировките приемах и хранителна добавка с витамини, минерали, коензим Q10 и антиоксиданти. Целта - повече енергия и полезни съставки. Добре ми действаше. Приемах го най-често след обяда (храненето преди тренировка) и ме тонизираше страхотно.
Започнах да заучавам техниката на флот сервиса (float serve) и е доста интересно. До следващият тренировъчен(волейболен) процес, който е лятото, смятам да развия още малко експлозивността, отскока, бързината и издръжливостта, т.е да усъвършенствам физическите си качества до колкото е възможно, за да мога после да стъпя на стабилна основа при същинските тренировки.
Ще почина няколко дни и след това, по възможнсост, започвам ле-ека полека да навлизам в тренировъчен процес, като този път ще добавя и лекоатлетически елементи.