Козунак: разделяне на мозъчните настройки

Темата е заключена.
Прескочи до:

22.02.11
23:05

казано от Margaritka на 22.02.11, 22:55:

казано от Кольо Пияндето на 22.02.11, 19:16:

казано от kozunak на 22.02.11, 18:50:

Вече си имам въже за скачане - ама едва правя 30 подскока, супер е забавно, но трябва да му хвана техниката. Идеи?

Скачането е въпрос на координация между ръцете и краката. Единствената идея, която мога да ти дам, е следната - не спирай да опитваш :) Никой не се е родил научен... като се сетя на мен каква мъка ми беше... (giggle)

Аз пък не си спомням да съм се учила - някак естествено ми беше движението, но явно не при всеки е така. Моя съвет е същия - практика, колкото и да се спъваш и оплиташ не спирай. :)

Марги, не се оплитам - засега. И на мен ми е естествено - даже се очудих с това лекичко въже, че става номерът. Но ще се опитвам заради бързината! Явно като си се научил в детските годин  - не се забравя. Ех, а ако знаете как бих поскачала на ластик “еема-есаса - есаса - опипи-я...” - момичета, помните ли го това?:D

22.02.11
23:12

И тази мацка ми е много симпатична - гледах я и във ФБ страницата й. И котакът също е готин!

Мнението беше редактирано от kozunak на 22.02.11 23:21.

23.02.11
00:40

Храната ти е страшно добре балансирана. Някои ден и аз ще почна да ям толкова зеленчуци към мръвките :)

Мнението беше редактирано от PullTheTrigger на 23.02.11 00:41.

казано от kozunak на 22.02.11, 22:58:

Проблемите са:...

Хе!
Бързината се тренира.
Въжето - най-доброто, с което съм скачал някога, е... телефонен кабел. Тънък и сравнително тежък. От години не скачам с друго. Не съм попадал на фабрично въже, което да ми е удобно за скачане.
Мястото в къщи - да, котката ще ти съсипе заниманието! :) Проверено е!
Скачането на въженце е приятно занимание. Докато скачам, аз се старая да стъпвам на земята за възможно най-кратко време.

23.02.11
09:26

казано от PullTheTrigger на 23.02.11, 00:40:

Храната ти е страшно добре балансирана. Някои ден и аз ще почна да ям толкова зеленчуци към мръвките :)

Мерси, със сигурност може и по-добре. То няма много мръвка - нещо не ми се яде месо, освен ако не е агне или теле. Налитам на риба, и допълвам с втръсналите ми яйца и вкусната ми извара. Да, увеличих зеленчуците - и определено се чувствам по-добре.

казано от Кольо Пияндето на 23.02.11, 08:52:

казано от kozunak на 22.02.11, 22:58:

Проблемите са:...

Хе!
Бързината се тренира.
Въжето - най-доброто, с което съм скачал някога, е... телефонен кабел. Тънък и сравнително тежък. От години не скачам с друго. Не съм попадал на фабрично въже, което да ми е удобно за скачане.
Мястото в къщи - да, котката ще ти съсипе заниманието! :) Проверено е!
Скачането на въженце е приятно занимание. Докато скачам, аз се старая да стъпвам на земята за възможно най-кратко време.

Ахаааа.... , значи съм права в лекотата на въжето!
Хахахах, котката съсипва моето занимание , но пък си намира занимание тя. Всъщност при мен е ТОЙ, който също трябва да скача на въже защото е 6 кг. дундьо. :-)))

Мнението беше редактирано от kozunak на 23.02.11 09:30.

23.02.11
19:15

Мнението беше редактирано от kozunak на 23.02.11 19:16.

23.02.11
19:17

26.02.11
15:18

Три дни се боря с грипозно състояние - онова дето е на ръба, дето си отпаднал и все мислиш че имаш температура, но като я премериш нямаш, иска ти се да направиш милион неща вкл. и тренировка ала нямаш грам сила, болят те мускулите по специфичен начин.
Днес вече съм по-добре и смятам да посетя залата.
Последната тренировка бе в сряда,  в къщи, с половин часови опити за скачане на въже.
Храната - както преди, само леко подсилена от пилешки бульон, варено пиле, авокадо.
А днес на закуска- 10.30 - био какао с кокосово мляко, 2 ч л. кафява захар.
13.00 малък сандвич (не бях яла хляб доста време - нищо не съм загубила) с масло, гъши пастет и 15 гр. краве сирене
15.00 лъжичка пчелен прашец, 2 суп.л. овес ядки - всичко в топъл айрян

Поздрав на всички в слънчевия ден от мен:

Мнението беше редактирано от kozunak на 26.02.11 15:20.

26.02.11
15:25

А това за още по- добро настроение с любимия Иржи Килиан:

Мнението беше редактирано от kozunak на 26.02.11 15:27.

27.02.11
15:00

Вчера направих изключително странна тренировка, която тръгна по определен начин, продължи по втори и завърши по трети. Пълна бърканица с краката нагоре, но пък се чувствам добре.

Отидох в залата с ясното и категорично желания , че искам много добре да  е загрея, да затопля всяка мускулна фибра и клетка, и чак тогава да правя каквото и да било. Мястото за тази цел в залата, бе ангажирано, затова се качих на пътеката. И така направих 5 минути бавно ходене, 10 минути увеличаване на темпото и наклона, после адски ми се потича и направих още 15 мин интервално тичане - бързо ходене, крос, спринт, бавно ходене, бързо ходене и тн. Усетих се затоплена и жива. Последваха доста разтяжки - неочаквано за мен плувнах вир вода - редувани с катерач, бърпита, напади и обръщане на  z -лоста. За доразмазване на краката - супер серия от адд./ абд. , глутеус машина настрани (50 бройки), бедрено разгъване (без тежест, бързи 20 бр.). Финал - 10 мин кростренажор.

Вечеря - 21.00 , пилешки бульон, 100 гр. варено пиле, 1 варен морков,  парче варена целина, 1 яйце, 1. с.л. лен, 1 с.л слънчогл. семе - всичко в едно.

Днес:
порядъчно ставане като за неделя в 11 часа.
- 11.30 парче тиква с 1 ч.л мед, няколко ореха
- 13.00 бъркоч - зелен чай, куркума и предварително разтворен пчелен прашец
- 14.30 чаша био какао с кокосово мляко

към 16.00 ще следва тренировка

По-важното обаче е, че днес ми е ден за мерене - мина месец от предходното.

Вчера кантарът в залата отчете 500 гр. спад на теглото.  Но както знаем килограмите така измерени, не винаги са реферетни. Ето и данните от сантиметъра:

бедра: - 0,5 см (незадоволителен резултат, със стриктните тренировки на Митака постигах повече - изводът е ясен)
ханш: - 2,5 см (доволна съм, съвсем добро спадане, предвид историческото развитие)
зоната на паласките (по различни точки измерено ): - 4 см (доволна)
под пъп: - 4 см

през пъп: - 6 см (много добре!)
талия:  - 3 см (можеше и повече)
над коляно: - 1 (много добре)
прасец: - 0,5 см (по принцип прасецът трудно се топи, така че да приемем, че е доста добре)

27.02.11
18:06

много хубави резултати, трябва да си доволна. И странната тренировка ми харесва, щото обичам подобни изврашения :P

27.02.11
21:36

Да , Дивичка, доволна съм! Аз си го усещах по дрехите.

Днес:
* наболява ме кръста затова внимавах и след всяко упражнение ходих да вися на лоста

5 мин кростренажор, пак щателна загрявка на вс. стави
КОРЕМ
3 х: -15 вдигания на краката от вис
    - 15 V-преси
    - 15 молитви (45 кг)
    - 15 коремни на римско столче с 5 кг гушнат диск

ГЪРДИ
4 х  6 бройки избутване на щанга от наклонена лежанка - 20, 22, 24, 24 кг
3 х 6 бр. пек дек на машина (отдавна не съм го правила, не се изкефих, предпочитам свободните тежести)

РЪЦЕ (общо)
3 х 15 бр. придърпване на скрипец /трицепс/ - 15 кг май бяха, летене с 3 кг. дъмбел /рамо/, придърпване на долен скрипец /бицепс/ - 15 кг ай - не си спомням , ужас, това е защото една твърде арогантна и oversize леля през цялото време подмяташе на висок глас - ту не адресирано към никого, ту към мъжа с който беше, как нямало място в тая зала,[color=blue] как щяла да ми се навре в задника, и как трябва да се внимава, щото ”момичето прави мускули” - WTF!!!!- но никога не се обърна лично към мен, а аз бях едниственото момиче,  което прави мускули” в този момент в това пространство на залата! И на никого не съм пречела, дори съм на моменти прекалено внимателна и възпитана! Съжалявам, че ще го кажа, но от години съм забелязала, че жените се държат доста по-нагло в залата и съблекалнята, отколкото мъжете! Това естествено не означава, че нямам критика и към мъжете, де. Абе... ВЪЗМУТИХ се![/color]

Раздразнена и от факта, че в момента няма как да се занимавам с краката - всичко беше заето, а и да не ми е пред очите съответната жена, отидох в пространството за разтяжки и бокс и ударих яростна серия от:
10 бърпита
10 катерача
10 коремни (по-изометрични)
10 подскока с дълбоко плие
10 странични напада - на крак, с подскок и докосване на пода с ръка

още КРАКА

3 серии: - 50 лек преси на 20 кг в плие позиция, 50 събрани крака ниско долу на платформата, 30 пъти лег кърлс (10 кг)
3 серии - абд./адд наклонена напред, по 50 бр.

КАРДИО
30 мин пътека интервално, с променя на темпо и наклон

МНООООГО РАЗТЯГАНЕ ЗА ТЪПИЯ ГРЪБ И КРЪСТ

Вечеря:
20.00 - небивал пристъп на глад за чесън - набутах 5 скилидки в половин авокадо, размачкано със зехтин, извара и парче сирене, 2 чаени сусам, 2 чаени слънчоглед, хималайска сол, черен пипер. Супер вкусотия. Към нея отделно 2 зелени чушки. Достоплих остатъка от пилето - бяло месо беше останало, с лъжица бульон. Вкусно е , но не ми се ядеше ... месо - мноого странно!. Половината пилешко отиде в коремчето на котака, а аз ометох останалото, но истински налетях като невидяла на авокадената салата с чесън.

01.03.11
09:51

Понеделник - 28.02.
7.00 топъл айрян с разтворен от през ноща пчелен прашец
8.30 кафе, 2 с.л. овес, 2. трици, 1с.л - мед. - залято с гореща вода
11.30 грейпфрут
14.30 задушена голяма глава лук, 2 целени чушки, 5 гр. масло, 2 с.л. булгур, 3 яйца
17.30 20 гр. слънчогледово семе, нес кафе с остакъ от 100 гр. кокосово мляко - ех, че вкусно
20.00 3 скилидки чесън (много ми се яде, брей!), 100 гр. извара, 2 домата
Тренировъчна почивка.

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! ДА СМЕ ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ, ПРОЛЕТНИ И ЖИЗНЕНИ!

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.03.11 09:55.

01.03.11
18:25

Кзуначенценценце, не ти ли е малко храницата? Калории ли смяташ? Аз си представих да ги ям тези неща..и ще си остана гладна :)

01.03.11
20:12

Не мила, не смятам! Аз съм хуманитар и се отказах да смятам. Супер ми е - много добре се чувствам с тази храна. Явно въпрос на нагласа и потребност на организма. Пък и повече го давам на кардио, силовите са ми само в събота и неделя както виждаш, и то не винаги са чисто силови - както каза Дива има и дни с “извращения”.  Току  що най-близката ми приятелка от детските години, която е танцьорка, като разбра какво правя в залата ме нарече “митохондрия”. И твърдо заяви, че не може да издържи на всичко това въпреки професионалния си опит. А аз с гордост демонстрирах издържливост и техника при едни сотета - вид скокове от класическия балетен екзерсиз... Само ако знае другите дами от форума колко са напред с материала - ще и се сторят като електроцентрали.

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.03.11 20:13.

казано от kozunak на 01.03.11, 20:12:

Току  що най-близката ми приятелка от детските години, която е танцьорка, като разбра какво правя в залата ме нарече “митохондрия”.

Рядко се среща толкова екзотично сравнение... залепи ми огромна усмивка на лицето, да знаеш! (nfun)

02.03.11
13:12

Да, и на мен много ми хареса затова го споделих! Много в мой стил, апропо!

Вторник  - по-отпаднало нещо...
8.00 - овес, трици, мед, лен - с гореща вода; кафе
11.30 прегрешение - баничка за душата
бая затачи и доста маене по студа и улиците
15.00 голяма салата от зелен спанак, 50 гр. сирене, домат, половин филия пълнозърнесто хлебче с масло
18.00 извара и домат
21.00 голямо лакомство - топъл айрян с лъжица зехтин, малко сол и черен пипер, 2 стръка зелен лук

Днес, Сряда - съвсем отпаднало...боли ме гърло... и дано не се разболея

02.03.11
18:13

казано от kozunak на 02.03.11, 13:12:

21.00 голямо лакомство - топъл айрян с лъжица зехтин, малко сол и черен пипер, 2 стръка зелен лук

Имам извратен вкус но това последното не бих го понесла. (dull)

02.03.11
19:14

казано от diva 97 на 02.03.11, 18:13:

казано от kozunak на 02.03.11, 13:12:

Имам извратен вкус но това последното не бих го понесла. (dull)

:D разсмя ме от сърце... този таратор без краставици какво те притеснява?

03.03.11
13:45

3 МАРТ - Честит празник на всички 

!

ТРЕНИРОВКА У ДОМА
30 мин.кростренажор и
На интервала от по 40 сек (за проба) - само един рунд изкарах:
- Ритник високо нагоре и напред, след това силно назад до напад - с всеки крак по отделно (тоест по интервал) в максимално възможно бързо темпо.
- дълбоко плие - вдигане на коляно в страни.
- скок до плие, подскок събиране на краката и пак скок до плие
- бърпита (не ги броих - вече душата ми излизаше)

Те били много готини тия интервални тренировки, бе! Трябва да се засиля на тях.

2 мин почивка за нагласяне на таймери и въжета:
Ура!
Напредвам със скачането на въже! Днес ползвах ето този таймер он лайн и направих 10 кръга по 20 секунди подскоци и 10сек почивка между тях. Средно за тия двадесет секунди правя около 40-45 скока, най - добро постижение 55, най-зле 25 , когато почна да се плета. Не знам дали е окей, като за отдавна не скачало “момиченце”?

Храната от вчера и днес - после ще я описвам.

Пропуснах: интервалите по 40 сек ги правих с тежести на краката - 2 х 1 кг.200 гр,  скачането на въже -  засега без.

Мнението беше редактирано от kozunak на 03.03.11 13:54.

04.03.11
11:48

Пина на Вим Вендерс! Задължителна! На 3 D! За всички, които танцуват или просто обичат танца, тялото, движението!

„Форматът 3D ни дава възможност да поставим зрителите върху сцената, в центъра на събитията”, споделя Вендерс за силата на новаторския си проект „Пина”. Със своя филм известният немски режисьор разбива представите за комерсиалността на 3D формата и предлага на зрителите един изключителен триизмерен арт шедьовър.

Работата на Пина Бауш е толкова значима, че десетки от най-важните фигури в съвременното танцово и изпълнителско изкуство я определят като един от най-влиятелните хореографи на всички времена.

„Пина” ще има ексклузивни прожекции в Синеплекс на 11 и 12 март. Една от прожекциите на 12 март ще бъде представена лично от Вим Вендерс.

15.03.11
10:57

Десет дни лудница около София филм Фест, но пък за сметка на това - среща с много интересни и готини хора. Язък за “Пина” - имало технически проблем, но поне ще го разпространяват!
Успях да си направя и  три смислени тренировки в залата, и да подскачам в къщи. Но нямах време да пиша. Малко и пиене ми се събра - по разни гала вечери и рожденни дни. Умряпх от студ в гадните дни. Имах и твърде неприятно изживяване с таксиметроф шофьор - но се възстановявам. Това е в резюме от мен. Продължавам нататък.

Статус:
- със слънцето и топлите дни наблюдавам покачване на енергията, повече жизненост и чудесна ефиктивност в залата.

Препоръчвам да се гледа: “Как прекарах това лято” на Алексей Попогребски

17.03.11
17:35

Нещо ме мързи да пиша храни и тренировки...засега... само ще споделя още едно наблюдение от последните два месеца: т.нр. ПМС изчезна... мноого отдавна не ми се беше случвало. Симпотимите са намалявали, а сега просто ги няма!

17.03.11
18:30

казано от kozunak на 17.03.11, 17:35:

Нещо ме мързи да пиша храни и тренировки...засега... само ще споделя още едно наблюдение от последните два месеца: т.нр. ПМС изчезна... мноого отдавна не ми се беше случвало. Симпотимите са намалявали, а сега просто ги няма!

И при мен е така последните 2 месеца. Като изключа раздразненителността в този период, всички други симтоми липсват. По мое скромно мнение от както пооравих храната и тренировките се чувствам добре в кожата си и съответно месечното неразположение минава много по -леко.

17.03.11
18:35

казано от ralista на 17.03.11, 18:30:

казано от kozunak на 17.03.11, 17:35:

И при мен е така последните 2 месеца. Като изключа раздразненителността в този период, всички други симтоми липсват. По мое скромно мнение от както пооравих храната и тренировките се чувствам добре в кожата си и съответно месечното неразположение минава много по -леко.

На мен ми останаха ужасното задържане на вода и апетита, но до лятото и те изчезват. Серотониииииин, слънце , море кво ПМС ???

19.03.11
21:40

Така, днес въпреки преполовената ” месечна награда за добро поведение” реших, че адски ми се тренира и отидох! По принцип никога не правя това, защото се чувствам зле, некомфортно, нищо не се получава в залата, притеснявам се и пр. Обаче - НА, днес е едно щастливо изключение. Малко ми се се спеше заради дъждовното време, какаото, което изпих преди това и цикъла, но се оживих от миризмата в залата. И ги свърших едни извращения, както би казала Дива, та чак едвам се изчоплих да си ходя. Можех да си остана ехеееее да си тренирам до последно, някакъв адски прилив на енергия ми дойде, освен всичко останоло дошло. Не мога чак да повярвам. Реших поради техничските причини да го давам по-леко, интензивно, забавно и “Зузанесто” :-))).

А. уж, за загрявка праснах 20 мин пътека интервално. Тичаше ми се.
Б. после извращение с негативни набирания и Z -лоста:
    1)  3 негативни
    2) Супер комплекс за шантави в интезвно темпо, бих го нарекла “10-15-20 Козуначени”  : 10 раменни преси, 20 клека, 10 добро утро (тук бавно и внимателно заради кръста, че нещо ми прави номера), 10 гребания, 15 въртолета, 15 бицепсови сгъвания, 15 трицепсови разгъвани зад глава, 10 обръщания с подскок,  20 напада (на крак), 10 клека с щанга над главата (това било много гадно бе, за първи път го правя), 15 мърти тяги със събрани прави крака (внимателно, по -бавно). Толкоз.
    Б 1)
    Б 2)
    Б1)

В: Забавленията на Зузи, без коремната част по обясними причини, и компелксите са повторени по два пъти, а не по три пъти, а и нямам интервален таймер, така че гледах бройките, които тя е написала да ги спазвам. Носех си написан комплекса от къщи.

Г: 15 мин интервално вело за почивка :-)) + 5 измъчени бърпита SANTANA PUSH UP

Д: Яко разтягане с усещане, че това ще е краят на тренировката - може би около 20 мин. Отдавна не бях правила мост - успях, макар и от земя. Напредвам с гъвкавостта! Урааа!
Само да се оплача - наболяват ме китките при всички опори, бърпита, лицеви и пр.

Да, ама не. Това не е краят- Още исках! Направо фитнес ламята Спаска!

Е: 30 минути интервално кростренажор ( машината е с вдигане наклона на ходилната част и имитира и изкачване на стълби). С прискърбие слязох от нея, можех още, но беше разумно да се спра.

Тренировката беше от 17.00 часа. В 18.30-45 приключих. Чувствам се страхотно.

Храната днес:

10.00 САНДВИЧ: едно малко Билла черно пълнозърнесто хлебче с ядки, разрязано на две, масло, 1 домат, резени шунка; кафе
13.00 Копривена супа в изчанчена рецепта - който иска да я види в радел “Рецепти”.
15.00 варено био какао с кокосово мляко, 2 чаени кафява захар - за пореден път установявам, че адски ми се доспива след чаша горещо какао с кокос!
16.45 едно малко кафе пред залата

След тренировка1 20.30 ч:
- 50 гр. тартар от сьомга, салата (2 домата, 1 чушка, пресен лук, дресинг от зехтин, извара и малко кисело).

19.03.11
21:45

Един съвет - ако какаото ти е сурово, недей да го вариш, само го притопли.
Явно всички сме на кокосова вълна тези дни :D

19.03.11
21:48

Малееее, ти наистина си направила голямо “извращение” в залата :D
Но пък щом си имала енергия, няма нищо лошо човек понякога да се “изцеди” така. Даже после чувството на блаженство е огромно!

19.03.11
21:50

Безпокоя се, че аз мога доста време да съм така:D. Влюбих се в тоз продукт на Небесата, преди  4 години в Тайланд. Сега виждам как го продават на различни цени в София - има за 3.70 и за 5 и нещо. Да, на различни фирми, но оригиналните тайски се оказват по-евтини и по-добри.
Какво ще кажеш за идиотската ми тренировка? Едно е сигурно - супер се забавлявах. Доволна съм от себе си. :) Не било лошо да разнообразяваш - само явно аз се плаша понякога от това.

19.03.11
21:52

казано от dance_girl на 19.03.11, 21:48:

Малееее, ти наистина си направила голямо “извращение” в залата :D
Но пък щом си имала енергия, няма нищо лошо човек понякога да се “изцеди” така. Даже после чувството на блаженство е огромно!

Проблемът е , че не се изцедих до край :D. Чудя се от къде дойде паура - от кокоса, от какаото или от луната?

19.03.11
22:02

В кокоса съм влюбена още от времената ми в Бразилия, където беше по-лесно човек да си намери кокосово мляко, отколкото минерална вода :)
Тренировката ти е длъжка, но щом си се чувствала достатъчно енергична, няма лошо. И аз имам такива моменти, когато не мога да се спра :D особено последните дни, нали съм в отпуска и енергия - колкото искаш. Лошото е, че бях забравила какво е да тренираш в зала, където ходят и други хора - гледат ме някак “особено” :D , особено когато започна да разтягам :D

20.03.11
19:32

Днес:

успиване,  съответно в 10.30 закуска -  САНДВИЧ: 1 пълнозърнестто Билла хлебче, разрязано на две, с масло, шунка , кашкавал и домат, кафе
14.00 - копривената чорба по тайски, 20 гр. тартар от сьомга, 1 зелена сурова чушка
15.30 дояде ми се нещо сладко и залъгах с 50 гр извара, 2 суп.л цедено кисело - овкусено с малко разбит прах от степче (химия, химия..., зор да не погълна въглехидрат)

ТРЕНИРОВКА У ДОМА - от 17.30 до 18.30
1. 30 мин кростренажор интервално
2. Едно 15 мин предизвикателство за мен, което не можах да направя цялото, и със сигурност не е съвсем технично и както трябва, но все пак е нещо и е начало. Пък и разнообразие. Става въпрос за това: цък

Моят Табата протокол бе 20 сек. работа, 15 почивка в 8 рунда. Всяко упражнение отнема малко над 4 мин с тази почивка. Между отделните табати - 30 сек почивка (малко сякаш ми беше , някъде е разтегнвах до 45 ) - ВСЪЩНОСТ НЕ ЗНАМ КОЛКО ТРЯБВА ДА Е?
От заложените 5 упражнения, аз обаче успях да направя 3. Накрая ми идваше да изповръщам погълнатата храна за седмицата. А каква пот се лееше - не е истина.

Ето какви ги свърших:
- грубо 4 мин. или 8 рунда скачане на въже, уви не с високи колене, защото техниката не я умея все още.
- бърпита - имах чувството, че съм тромава мечка, която едвам прави 4 бърпита за 20 сек.
- подскачащи напади -  Jump lunges или не знам как да ги нарека - последните 3 рунда по 20 сек бяха повече подскачане отколкото напад , но се стараех....

3. 15 мин разтягане

Вечеря - най-вероятно салата и риба

20.03.11
22:05

Козуначе, много ми харесва тренировката ти! А техниката на скачане на въже с високи колене за първи път я чувам!

21.03.11
10:02

Да, и на мен ми хареса! Този път ме изцеди! Доспа ми се в 21.00 ама пусто прескочих този апел, след което направо ми гръмна нервната система - не можах да заспя и се въртях до 01.00 часа! Явно такива яки натоварвания с голям интензитет трябва да правя сутрин или по обед, но не и след 17.00 , че става страшно. Табата - да открия и аз топлата вода - наистина е страхотен тренинг! И разбрах една грешка - между отделните Табати се прави 60 сек или 1 мин. почивка, а аз съм се изхвърлила!

Днес ще почивам - ако не ме хванат лудите и Овенът, който вече влезе в сила :-))) Ха, честита пролет на всички!

Това с високите колене ще го видиш при Зузу (Зузанка), а може и да се скача без въжето - на място. Но аз предпочетох да си тренирам въженцето.

21.03.11
19:03

Днес - почивка от тренировки, че два деня яко се раздадох! Утре обаче отново на пангара!
Добре се чувствам, съвсем лека мускулна имам на прасците от скачането на въжи и на рамената от бърпитата. Явно съм си задвижила метаболизма - защото адски глад ме гони днес, отделно и че стана студено. Цял ден мисля за ядене. Ужас.
Въпреки мрачното време в София - не ми се доспа следобед, което също е ок.

8.00 кафе, традиционния ми сандвич, 1 домат, 1 варено яйце
11.30 - нахвърлих се на три средно големи портокала
14.00 100 гр. печени червени картофи, 1 домат, 50 гр. извара, айрян
17.00 2 сурови зелени чушки

Следва - отвара от лен за притъпяване на глада и смазване. Ау, направо съм стадо лами днес...

И дългоочакваната вечеря - риба, салата и се чудя дали да не хапна още 100 гр.картофи? Или ще прекаля с въглехидратите?

Чай- зелен и лайка (смесено си направих) на корем.

И нещо достойно за уважение и гордост:
Станчо Станев взе 6 златни медала от Откритото първенство в Китай по ушу
Майсторът на петте съвършенства
Всичко се лекува, но трябва да откриеш лечителя си и да му повярваш, твърди човекът, спрял хиляди болки

Мнението беше редактирано от kozunak на 21.03.11 19:04.

22.03.11
07:07

казано от kozunak на 21.03.11, 19:03:

Всичко се лекува, но трябва да откриеш лечителя си и да му повярваш, твърди човекът, спрял хиляди болки

Мда, Станчо е срахотен. Беше ми учител по рисуване на времето. Определено има какво да научиш от него

22.03.11
11:23

казано от diva 97 на 22.03.11, 07:07:

Мда, Станчо е срахотен. Беше ми учител по рисуване на времето. Определено има какво да научиш от него

Ей, Дивичке супер много ме заинтригува! Разкажи повече, моля. Аз вчера го гледах по БНТ и от това, което чух и видях, ми направи страхотно впечатление.  Жалко, че му дадоха малко време,  можеха да го оставят още да говори, а не да набутват някакъв пореден чук за 10 минути, който мрънка за пореден път как Чърчил и Сталин за рапределили картата на Балканите. Според моите познания върху Източна Азия - мисля, че майстор Станев е много навътре в нещата!  С удоволствие бих се срещнала с него. Вече проучих къде мога да го открия в София.

За днес - мноооого съм доволна, преливам от енергия благодарение на сутрешната тренировка на гладно.

6.45 - ставане от сън, кафе и малко по-дълго от обичайното разбуждане.
8.00- 9.00 ТРЕНИРОВКА
- 30 минути кростренажор за хубава разгрявка и събуждане на тялото
- допълнителна разгрявка на всички стави
Комплекс А с тежестите на краката:
- 10 напълни лягания и изправяния в бързо темпо, без помощ с ръцете
- 10 лицеви - от колене обаче, но пък перфектни
- 10 лягания и изправания + 20 напада назад + 20 клека
- 10 бърпита със старание за по-екзплозивно изнасяне на краката назад, но пък без лицевата упора
Комплекс Б: КОРЕМНИ (отново с тежестите )
- лег с 20 с повдигане на всеки един крак нагоре и стремеж ръката да докосне крака
- 20 обратни
- 20 изометрични
Комплекс В:
СКАЧАНЕ НА ВЪЖЕ - тежестите си стоят на краката (това е ново за мен)
Направих 460 скока, разпределени на 8 серии по 50 скока + 10 наказателни на края, с паузи от 30 сек между сериите. На 6-7-8 серия към 30 и някойсия подскок взех да се оплитам, затова направих тези 10 наказателни
- Малко разтягане и край.

Супер съм!

11.00 Дойде ред и на закуската: 1 червен грейпфрут и много чай мате. Видяха ми се най-вкусните неща на света и отлично ме заситиха.

Мнението беше редактирано от kozunak на 22.03.11 11:25.

22.03.11
13:43

казано от kozunak на 22.03.11, 11:23:

казано от diva 97 на 22.03.11, 07:07:

Ей, Дивичке супер много ме заинтригува! Разкажи повече, моля. Аз вчера го гледах по БНТ и от това, което чух и видях, ми направи страхотно впечатление.  Жалко, че му дадоха малко време,  можеха да го оставят още да говори, а не да набутват някакъв пореден чук за 10 минути, който мрънка за пореден път как Чърчил и Сталин за рапределили картата на Балканите. Според моите познания върху Източна Азия - мисля, че майстор Станев е много навътре в нещата!  С удоволствие бих се срещнала с него. Вече проучих къде мога да го открия в София.

Ами какво да разкажа. Сериозен, сдържан и балансиран човек. Много талантлив и излъчва респект и мъдрост. Във Варна прави доста неща. Възхищавам му се

22.03.11
13:54

казано от kozunak на 22.03.11, 11:23:

За днес - мноооого съм доволна, преливам от енергия благодарение на сутрешната тренировка на гладно.
11.00 Дойде ред и на закуската: 1 червен грейпфрут и много чай мате. Видяха ми се най-вкусните неща на света и отлично ме заситиха.

Супер! И аз днес направих такова нещо и след 1 час тренировка+ високоинтензивни интервали ми идеше да литна, много леко се усещах :) Отделно изхвърлих много вода (под формата на пот (blush) ) и видях отново наличие на плочки в огледалото, което допълнително ме стимулира.

22.03.11
18:54

Нали?!
Моите плочките и павета още спят зимен сън, така че има време за тях :-))) Но истината е също, че се чувствам много лека, по-слаба, по -подвижна, дрехите ми захлопаха (това е  странно, сигурно е от литрите вода, които и аз наквасих)  и цял ден бръмча в енергоприлив, чак ми се струва че всички останали се туткат нарочно!

Значи такава била работата... колко съм пропуснала.

Още към храната да добавя:

13.30 50 гр микс от сурови ядки (бадеми, кашу, лешници, бразилски орех) - тюх излъгаха ме, половината бяха печени мамка му и хич не бяха ми вкусни, ама не ми се разправяше да се връщам и да вдигам скандали на продавачката
15.30 салата - 3 домата, 2 чушки, 3 репички, 100 гр. извара, половин лимон, копър

следва вечеря - салата, омлет може би ще си направя

Edit: към вечерята  - салата от дами, пресен лук, репички и чушка, половин студено пушена скумрия, половин консерва риба тон, омлетът остана за друг път

Мнението беше редактирано от kozunak на 23.03.11 11:48.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1