Вертикален отскок

28.03.11
17:21

Занимавам се с волейбол и се интересувам от упражнения за увеличаване на вертикалния отскок.Преглаждал съм AIR ALERT 1,2,3 ,но те са за баскетбол.Благодаря

28.03.11
18:04

Аз съм тренирал няколко години и точните упражнения за отскок, който ми вършеха работа бяха: скокове на пейка по няколко серии с минимум 25-30 повторения; вертикално скокове с тежести от място, отново няколко серии по 25-30 повторения; скачане на въже с един крак. Тренировка за крака, пълен клек е много полезен. На теб ти трябва експлозивен отскок така, че натоварванията трябва да са с по-големи тежести... Има още няколко упражнения, който ще напиша по-късно :)

28.03.11
20:21

Благодаря!Полезен отговор.

Дай информация за себе си. Така ще можем да ти дадем по-точен и достоверен съвет.

28.03.11
23:22

20 год. 190 82кг.

29.03.11
21:48

При вертикалните отскоци най-добре си вземи от метро тежести за краката две по 3 кг ще са ти идеално. Използвай ги при скачането на въже, както с един кракт така и с два, използвай ги при скоковето от място на височина и скачането на пейка. Има един вариант, който е доста добър - взимаш примерно едана тухла четворка слагаш я на стената  скачаш на широката и част с един крак. Да речем, че започваш да скачаш с левия крак - с лявата ръка държиш дъмбел, а с дясната се опираш на стената. Така редуваш. Малко е опасно, защото ако се спънеш в тухлата ще видиш стената от близко :) Може да не използваш за подложка тухла, а нещо друго. Това упражнение и предните няколко, който ти казах може да ги правиш  3-4 серии по 25-30 повторения в почивния ти ден. Но непременно тренирай с тежести! Аз така си повиших отскоко са около 15-20 см за един месец. Успех, ако има нещо пиши, надявам  се да съм бил полезен :)

Според моите виждания, 15-20см. отскок за един месец е крайно невъзможно, но щом казваш. Би могъл да наблегнеш и на ” железата ” и да поклякаш известно време. След това в комбинация с различни лекоатлетически елементи би могъл да си повишиш отскока. Пробвай различните варианти, които ти предложиха и сам прецени кое е най-добре за теб.

30.03.11
19:10

В лекоатлетическите  елементи много радко се среща отскок на височина, при това едновременно с двата крака. Волейболът има доста упражнения за отскок, където не се срещат често в другите спортове. Е да за около месец малко е мъчно, но не е невъзможно :)

31.03.11
20:53

Имаше един клип как Дуейн Джонсън - Скалата  тренира.Там той правеше няколко плиометрични упражнения които и на теб биха ти били полезни , след това правеше “Бокс Джъмпс” (това много би ти помогнало) и след това олимпийски вдигания не помня точно какви,но също биха ти били полезни...всичко това гради динамична,екслпозивна сила което е добре дошло при волейбола (не само за отскока) удари му една търскачка в “youtube” като напишеш “the rock training” :)

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 31.03.11 20:55.

казано от dragshan на 30.03.11, 19:10:

В лекоатлетическите  елементи много радко се среща отскок на височина, при това едновременно с двата крака. Волейболът има доста упражнения за отскок, където не се срещат често в другите спортове. Е да за около месец малко е мъчно, но не е невъзможно :)

Като волейболист би трябвало да си правил физическа подготовка с отбора. Би трябвало и да знаеш, че тази подготовка основно се състои от лекоатлетически елементи (спринтове, кросове, прескачане на препядствия, подскоци от всякакви видове). Без тази бързина и експлозивност, които ще получиш от тези тренировки, как смяташ да си повишиш въобще отскока ?

30.10.12
11:14

аз съм нападател от 4 играя в божурвелей 180 съм 64 кг отскока ми е около 30 см което е малко за нападател от 4 и съм на 14 ако може да ми кажете някакви упражнения ? Благодаря предварително!! :)

казано от Ceco Milchev на 30.10.12, 11:14:

аз съм нападател от 4 играя в божурвелей 180 съм 64 кг отскока ми е около 30 см което е малко за нападател от 4 и съм на 14 ако може да ми кажете някакви упражнения ? Благодаря предварително!! :)

Преди всичко те моля да пишеш грамотно. Ето ти теми за четене:
тема 1
тема 2
тема 3
тема 4
тема 5
Ако има нещо неясно - питай. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1