Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

14.05.11
18:21

...ето и останалата храна:
След обяд - 2 х smoothie от кокосово мляко и горски плодове
Ранна вечеря - подгони ме глад за млечни, хапнах “пастет”* от извара, сирене, магданоз, чесън и зехтин. Лошото е че го ядох намазан на 3 филии препечен хляб*, домашен, но все пак хляб. Десерт - шоколад*

Сигурна съм че утре (а и в следващите дни) ще съжалявам за млечните, ама пуста му лакомия...

14.05.11
18:58

Е не е толко фатално с млечниет, трябва си от време на време :)

14.05.11
19:12

Не че е фатално, но ми причиняват известен дискомфорт в продължение на няколко дни. Позволявам си ги не повече от веднъж-два пъти месечно.

14.05.11
19:44

Уникална снимка си сложила...

15.05.11
14:28

Мерси (sun)
Ето и отчет за днес, неделя, 15.05
Движение:
45 мин Виняса йога след ставане
Разходка с колело - около час и половина

Тренировка нямаше поради зверска мускулна треска на краката и раменете.

Храна:
След ставане - копи луак* с кокосова захар* (понеже беше на гладно, или защото по принцип не пия кафе, но ми пораздразни стомаха)
13.30 - зелена салата с краставица, магданоз, пюре от тамаринд, зехтин; соев пастет, крем от кокос, рожков*, чиа*, годжи бери*, мед*
После - още. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 15.05.11 15:27.

15.05.11
18:39

Добавям още малко храна за днес:
След обяд - половин краставица (май няма смисъл да я пиша ;) )
Ранна вечеря - не бях много гладна, но някак по задължение хапнах купичка басмати* с лимонова трева*, магданоз и малко зехтин; за десерт си доизядох няколкото останали лъжички от кокосовия крем* от вчера.

16.05.11
10:57

Понеделник, 16.05
Движение:
След ставане - Виняса йога - ок. 60 мин
Тренировка почти веднага след това:
Интервали 10:40 сек, 6 кръга от:
А: plank reptile / mountain runners / knee tucks (в кратките интервали - редуване на лакътна опора, страничен планк)
B: cable row @30kg / cable crunch @55kg
C: bent over rear delt raises @2х5kg / push up-row @2x12,5kg
D: 35kg barbell reverse crunches / lateral raises @2x5kg
E: same as A
F: isometric handstands / isometric yogic squats

Храната:
След ставане - кафе от жен-шен* с кокосово мляко и малко кокосова захар*
След тренировка - смути от кокосово мляко и замразени малини с малко мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.11 10:59.

16.05.11
11:21

Glute bridge
Hip thrusts
правила ли си ги тези двете?

16.05.11
12:19

Да, но скоро не съм се сещала за тях. Мерси за идейките.
В момента се опитвам да дам малко повече зор на средната и задна част на рамото, че с тези стотици лицеви опори и планкове по време на йога, предната му част е очевидно преразвита и общия им вид е незадоволителен според мен и някои други източници ;)
Също ще трябва да обърна и внимание на корема, тъй като вече съм в режим на чистене (не че спазвам режим, а естествен процес), та да има какво да покажа поне. :D
Не знам защо така се получава, но всяка зима някак занемарявам тренировките си - не че не тренирам, просто карам някак по инерция и навик, и обикновено зациклям. :(
Та така...идеята ми беше че ще трябва да вкюча някои отдавна забравени неща в тренировките си.

Добрата новина - до месец се пренасям да живея в новия си апартамент, на 3 мин (пеша) от който име фитнес, а точно зад кооперацията има стадион. И това ако не е мотивиращо... (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.11 12:20.

16.05.11
20:28

Добавям още малко хапване за днес:
Някъде в следобедните часове - сок от алое*
Ранна вечеря - купичка басмати* с лимонова трева*, копър, зехтин и хималайска сол*; десерт - халва
Към 8.00 - смути от соево мляко*, малини, мед*
И още по-късно - чаша соево мляко* и малко тофу

Мнението беше редактирано от Margi на 16.05.11 22:38.

17.05.11
14:34

Вторник, 17.05
Движение:
Около час Виняса йога
Разходка с колело с променливо темпо - около час и половина

Храна:
След ставане - “кафе фрапе”, състоящо се от: соево мляко*, кафе от жен шен*, кокосова захар*
След около 2 часа - смути от соево мляко*, малини и малко мед*
След още 2 часа - смути от банан, киви и около лъжичка цветен мед* (най-сладкия, който съм опитвала до сега - от някакви тропически цветя, страшно ароматен, затова пък според етикета му съдържа 780 ккал на 100 гр...срещу 350 за обикновения, който консумирам!)
Към 14.00 - 50-тина гр тофу, рукола и кокосов крем* с рожков*, чиа*, годжи бери* и мед*

17.05.11
18:48

17.30 - мунг дал* със спанак, магданоз, рукола и зехтин; кокосов крем* (като този на обяд); парченце портокалов шоколад*
Около 20 минути след вечерята ме налегна вълчи глад, в резултат на който унищожих 5 препечени филийки хляб със зехтин и хималайска сол и една краставица.
Надявам се това да е за днес ;)

18.05.11
17:49

Сряда, 18.05
Движение:
Виняса йога - след ставане, около час
Сутринта нямах енергия за тренировка, но в следобедните часове внезапно ми дойде желание, така че:
Част 1 - за време:
@15kg - barbell snatch
@15kg - barbell backward lunge (повторение с двата крака - 1 бройка)
push up-row
Това в 4 серии с по 20, 15, 10, 5 бройки (общо 50) с общо време 12.10. Малко бавно ми се видя, но за днес толкова! Докато привърша с бройките вече се потях като прасе. :D

Имах намерение да го повторя още веднъж, само че не намерих сили в себе си да повдигна лоста (sweat) , така че - малко интервали:
10:40 сек, 6 кръга:
А: 35kg barbell reverse crunch / renegade row @2x12,5kg
B: lat pull down @35kg / lateral raise @2x4kg
10-тина минути стречинг (докато спре да се лее пот от мен) и после в същите интервали:
С: изометрична стойка на ръце / изометричен йога клек

От залата си тръгнах почти на 4 крака. ;)

Храна:
През последните дни се храня почти насила, така че и днес яденето не е много

След ставане - “кафе фрапе” като вчерашното (соево мляко*, кафе от жен шен*, кокосова захар*
След около 2 часа - чаша какаово соево мляко*
12.30 - 100-тина гр сурови фъстъци* и няколко хапки от вчеаршния кокосов крем*
17.00 - 2 чаши какаово соево мляко*
Вечерята ще се състои също от вчерашния мунг дал* със спанак и още зелени неща, десерта - остатъка от кокосовия крем* и мъъъничко портокалов шоколад*
По-късно - още соево мляко*, малко тофу и краставица

Много соя, много нещо последния месец :D :D :D

Мнението беше редактирано от Margi на 18.05.11 20:39.

19.05.11
17:39

Четвъртък, 19.05
Движение:
Виняса йога - около час

Храна:
Сутринта си беше стандартно - “кафе фрапе”-то с жен-шен* и соево мляко*
След заниманията с йога - смути от соево мляко* с мелини и мед*
На обяд - салата от краставици, спанак, рукола с фъстъчен сос* - домашно производство; сусамка, останалото парченце от портокаловия шоколад*
...и естествено, 20 минути след обяда огладнях - 3 филии домашен хляб* с маслини*, няколко вафли (понеже вчера си говорихме за тях ;) ) и неочакван глад за плодово кисело мляко и какаови кремчета, което при мен означава само едно: ПМС...е, поне пак си намерих оправдание :D
Последваха 2 часа следобедна дрямка, да видим какво ще се измисли за вечеря :)

19.05.11
19:17

Ето и вечерята: остатъка от салатата за обяд + 2 филийки домашен хляб с маслини* + още 2 вафли ;)
Чувствам се позадръстена от толкова много “зареждане” с тесто и захар днес, утре ще се постарая да “поразредя” ;)

...и понеже днес ми е малко смотан ден, един пейзаж, който да върне слънчевото настроение (sun) :

19.05.11
19:21

Какво е мунг дал :) Виждам, че има и други нови интересни нещица из менюто ти, звучат вкусно :) Някое от тях да не би да е от Индонезия?

19.05.11
19:41

Мунг дал присъства от доста време в менюто ми, но не особено често - азиатско вариво, мисля че му казват още зелена соя (въпреки че не е точно соя). Още не съм намерила оптималния вариант за приготвянето му, затова го хапвам рядко.
Някои от нововъведенията ми са от Индонезия, тъй като посетих “без да искам” една ферма за органично производство на кафе, какао и т.н. хубави неща, та от там си накупих кафето луак, с жен шен, шоколади, кокосова захар, мед...в общи линии, намерих моето място под слънцето...под екваториалното слънце (sun) (sun) (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 19.05.11 20:03.

19.05.11
20:08

Тия фафли, защо така се крият там :D

19.05.11
20:20

Защото много станаха, та да не ми се набиват на очи :D :D :D

20.05.11
12:44

Петък, 20.05
ПМС със страшна сила (devil)

Движение: 0
Няма йога, няма тренировка, има само ужасни болки в мускулите, така че се отдавам на цял ден лежане, филми и книжки.

Храна:
Няма толкова дребен шрифт че да скрие количествата погълната захар през първата половина на деня. :D По-добре да спестя подробностите.
Странното е, че в корема си все още усещам място за още, но за сега смятам да се въздржа.

21.05.11
11:24

Събота, 21.05
След цял ден спане вчера, днес....отново ми се спи :( Само че реших, малко насила, но все пак да се раздвижа. Така че:
След ставане - Виняса йога - около час
Малко след това, тренировка:
Част 1:
15kg sump dead lift-high pull
15kg backward lunge (повторение с двата крака броя като 1)
commando push ups
Това в серии по 20, 15, 10, 5 бройки - общо време - 11.08 мин

Част 2:
35kg barbell reverse crunch
squat kick
mountain climber (отново повторение с двата крака=1)
Серии: 20, 15, 10, 5 бройки - общо време - 6.01 мин

Изолации за рамо в 3 серии

Завърших тренировката с табата тръстъри с дъмбели от по 5 кг, оказа се грешка...нямах сили дори за сречинг, отново си тръгнах на 4 крака от залата (sweat)

Храна:
В опитите си да се съживя, започнах деня с кафе от жен шен*, подправено с гуарана*
След тренировка - голямо и вкусно смути от авокадо и малини
Плановете за сега са днес храната да е течна. :)

21.05.11
12:19

По това много си приличаме с метода на трениране, и аз вианги си оставям сили точно колото да се прибера хаха не знам колко е добре, ама така съм свикнал да тренирам да се изцеждам до край и се чувствам супер :)

21.05.11
14:11

Да, ама последните две тренировки малко минават границата на приятното изтощение. Нещо тонуса ми хич го няма последната седмица. Вече не знам какви мерки да предприемам за възсстановяване, а не ми се ще да се отпускам и да се излежавам с дни... :)

21.05.11
15:13

Еми то тренировките винаго вървят така, тренда е доста променлив, точна като графика на акции е, има тренировки и периоди които са доста трудни, мене също ми се случва на 3 месеца да имам такъв период,Имало е тренировки където едвам правя 10 набирания и ми е много тегава, а миналата тренировка примеро съм правил 10 серии по 15 без проблем.Другия вариант е храната, от там да идва проблема - недостатачно количество или качество :)

21.05.11
15:53

За храната си прав. Откакто се завърнах е доста зле (blush)

21.05.11
16:39

Добавям още:
смути от банан и малини
смути от банан и джинджифил

Геройски издържах цял ден на течна храна (всъщност не е кой знае какво геройство, като гледам колко всъщност са ми хранителни бълвочите ;) ), ето я и вечерята - половината от която отлежава във фризера, а другата е в очакване да я приготвя :) :

зелена салата с кафяв басмати*, копър, пюре от тамаринд и оризово олио; домашен кокосово-малинов сладолед*
По-късно сурови фъстъци

За днес - толкова (sun)

Мнението беше редактирано от Margi на 21.05.11 18:44.

22.05.11
15:00

Вчера след вечерята отново имаше доста домашен хляб, но не е болка за умиране.

Неделя, 22.05
Движение:
След ставане - Виняса йога около час
Тренировка:
Отново в серии по 20, 15, 10, 5:
А: combo (thruster burpee, ако мога по този начин да го опиша :) ) @2х5кг
B: get up-step up
C: one leg toe touch (отново за една бройка - повторение с двата крака)
Общо време - 19.00 мин
Доста ме изпоти този комплекс, още на първата серия ми се щеше да се откажа (sweat)

Интервали 10:30 сек, 6 кръга:
plank reptile / mountain runners / knee tucks

...и до там. За повече нямах сили.

Храна:
Войнски ден. Прецених че в ПМС така ми е по-лесно да се удържам от неконтролируемо ядене, а вечер и да прекаля, не ми е толкова съвестно ;)
Сутринта, понеже имах нужда от по-брутално събуждане, прибегнах до тежката артилерия: кафе луак* с кокосова захар*
През целия ден - вода и зелен чай* с мед*
Вечерята още не съм я измислила :)

22.05.11
20:47

Вечерята:
салата от домати, краставици, тофу, магданоз, оризово масло, пюре от тамаринд; десерт - вчерашния домашен кокосово-малинов сладолед*
Продължавам с обилни количества зелен чай*, сок от алое*, и евентуално няколко сурови фъстъка*

Мнението беше редактирано от Margi на 22.05.11 21:10.

23.05.11
18:34

Понеделник, 23.05

Движение:
След ставане - Виняса йога около 45 мин
Тренировка - почивка, но за сметка на това доста дълги разходки, пеша и на велосипед, плаж

Храна:
Отново воински ден.
През деня - кафе луак*, вода, фрешове, сок от алое*
Вечеря - кафяв басмати* с лапад, магданоз, оризово масло; 2 малки краставички; кокосов крем* с рожков*, мед*, годжи бери*, чиа*, към 80 гр сурови фъстъци
По-късно - зелен чай* с мед*

Мнението беше редактирано от Margi на 23.05.11 20:39.

24.05.11
15:16

Вторник, 24.05
Честит празник на всички :)

Движение:
Виняса йога сутринта - около 45 мин
Много разходки и плаж
Тренировка:
За време: 20, 15, 10, 5 првотрения от:
А: combo (incline DB bench press - standing shoulder press) @2x7,5kg (още на първата серия ми дойдоха множко килограмите, но не се отказах :D )
B: DB swing @15kg
C: hip thrusts
D: boxer crunches
Общо време: 13.20 мин

И още:
20, 15, 10, 5 повторения от:
A: hindu push ups
B: knee tucks
C: boxer crunches
С общо време: 8.28

Хинду лицевите опори много ме измъчиха (sweat)

Малко изометрични упражнения - по една минута от всяко: преден планк, страничен (на двете страни), преден - на лакти, стойка на ръце (след всичките планкове остисках само 48 секунди на ръце :( )

Храна:
Воински ден
След ставане - кафе от жен шен* с гуарана* и кокосова захар*
През деня - вода
След тренировка - шейк от соево мняко* и малини
Малко по-късно - шейк от соево мляко* и рожков*
Вечеря (която в момента се приготвя :) ) - тиквички на скара със сос от оризово масло, галангал, копър, магданоз и хималайска сол* с тофу на скара със същия сос; десерт - остатъците от вчерашния*

ПП: И понеже вечерята се превърна в следобедна закуска, тъй като беше унищожена непосредствено след приготвянето и, добавям хапване за по-късно - соево мляко* с какао* и сурови фъстъци* (които се налага да намаля драстично, или поне да ги накисвам предварително, защото стомахът ми упорито отказва да ги третира наравно с другите храни :( )

Мнението беше редактирано от Margi на 24.05.11 18:18.

24.05.11
15:39

казано от Margaritka на 23.05.11, 18:34:

кафяв басмати*

Това творение на природата от къде го намираш?
Често ти чета дневника и почти винаги от всичките ти хранения разбирам значението на не повече от 2-3 думи. За всяко друго нещо трябва да се съветвам с google.

24.05.11
15:50

В повечето био магазини и магазини за естествени храни го има. Ужасно вкусен е! :)

Мнението беше редактирано от Margi на 24.05.11 15:50.

Здравей, Margaritka, от известно време надничам в дневника ти, намирам го за много образователен. Храненето ти е страшно интересно. Харесвам йога но не съм особено компетентна по темата. Понякога в къщи с щерката правим някои неща, които показват по телевизията. Тя е само на 6 години, но вече си има любими пози. Всичките ни приятели вече са наясно какво е “гледащо надолу куче” :) Ще продължавам да те следя.
Поздрави!
Лфи

25.05.11
15:24

Радвам се че намираш дневника ми за интересен и образователен, но имай едно наум, че понякога е и пример за това какво да НЕ правим ;)
Браво на дъщеричката ти - повечето хора не осъзнават колко е важно на децата да им се създаде положителна настройка към движението от най-ранна възраст. Колкото по-рано, толкова по-дорбе. :) Поздрави и на двете ви (sun)

25.05.11
17:24

Сряда, 25.05
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Тренировка - почивка
Отново много разходки пеша и весело въртейки педалите със слушалки в ушите :D , плаж

Храна:
Пак воински ден
В ранни зори - кафе от жен шен* с гуарана* и кафява захар*
После - на два пъти по една доза смути от авокадо, малини и малко мед*
Соево мляко* с какао*
Ранна вечеря (част от нея на снимките) - салата от домати, краставици, магданоз, оризово масло; тиквички на скара (остатъка от вчерашните) и отново тофу на ската с оризово масло и галангал; десерт - домашни трюфели*
Тъй като вечерях рано, по-късно вероятно ще имам да дописвам :)
ПП: добавям сурови фъстъци* (ок.80гр) и още 4 трюфела.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.05.11 19:21.

Може ли рецептата за домашни трюфели - изглеждат страхотно :)

25.05.11
17:46

http://www.receptite.com/рецепта/шоколадови-трюфели

Аз е тая рецепта я правих 2 пъти вече и стават уникални :) Маргаритке а ти как ги правиш :)

25.05.11
17:51

Рецептата: слагам на око каквото имам под ръка :D В общи линии всеки път съставките са различни. В днешните имаше:
какаова паста
какаови зърна
кокосов крем
кокосово брашно (нов за мен продукт, не бях сигурна колко да сложа, но миришеше божествено, така че поръсих щедро :) )
мед (желателно кристализирал, за да се получи добра консистенция)
чиа и годжи бери, накиснати във вода

Всичко това го смилам в кухненския робот (ако нямаш, можеш да го загрееш за малко на водна баня, за да се втечнят какаовата паста и кокосовия крем), след това го оформям на топчета и овалвам в кокосови стърготини или какао, ако предпочиташ по-горчив вкус. Оцелелите трюфели се охлаждат около 2 часа, за да се втвърдят.

Семената чиа и годжи берито можеш да замениш с фурми или каквито сушени плодове имаш. Можеш да добавиш какаово/кокосово/палмово или краве масло. Можеш да експериментираш с различни ядки и семена.

25.05.11
17:54

казано от Bojidar Stefchev на 25.05.11, 17:46:

http://www.receptite.com/рецепта/шоколадови-трюфели

Аз е тая рецепта я правих 2 пъти вече и стават уникални :) Маргаритке а ти как ги правиш :)

...или пък тази :D , в блога на Атом също имаше рецепти за трюфели, само че не успях да ги намеря :(

25.05.11
18:21

(sun)

Това са едните трюфели, а при тези сложих снимка от теб, Маги - още преди месеци, като те питах дали нямаш против :)

Твоите рецепти както винаги звучат екзотично, интересно и вкусно :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1