19.05.08
21:20
Вдига ли лактозата(и млякото)инсулина? http://www.bb-team.org/articles/1605/ ТУк шише не,но на много места във форума чета,че не се препоръчва за НВД,защото вдигала инсулина?
ЗНачи знам,че уж задържала вода,но ми е интерсно,защо точно не се препоръчва по време на НВД?
19.05.08
21:58
Там не пише, че не вдига кръвната захар, а че има умерен гликемичен индекс. Наличието на гликемичен индекс по голям от 10 е ясен знак, че влияе на инсулина, но според количеството. Ако изядеш 10 гр. лактоза, 5 грама от нея ще са глюкоза. Ето защо не препоръчвам прием над 16 гр. лактоза в рамките на 3 часа. Ако се мъчиш да сваляш с НВД, разделяй 2-те кисели млека на по 4 порции по 200 гр.
Aз пък не си спомням да съм видял на етикет наличието на лактоза в 1кофичка мис. мляко или 1л. прясно мляко.
20.05.08
06:50
казано от emzo на 20.05.08, 05:26:
Aз пък не си спомням да съм видял на етикет наличието на лактоза в 1кофичка мис. мляко или 1л. прясно мляко.
Практически цялото количество “въглехидрати”, което виждаш декларирано на етикета на бутилка прясно мляко, е лактоза.
При киселото мляко нещата са малко по-сложни, тъй като при млечно-киселата ферментация част от лактозата се разгражда до млечна киселина (какъв е точно процента на превръщане зависи от конкретната марка кисело мляко и технологията).
20.05.08
08:33
Мда, да живее киселото! ;)
20.05.08
19:21
Искам да попитам само нали като млякото е 3.6 а не 0.1 е по бавно усвояемо поряди мазнините които забавят усвояването на лактозата или не е така??
та последно вдига ли го тоз пуст инсулин или може да се хапва след тренировка?
Вдига го , но няма никакво значение ... може да се яде след тренировка много ясно
казано от hardrlz на 23.05.11, 19:07:
Вдига го , но няма никакво значение ... може да се яде след тренировка много ясно
Ясно! Въпросът ми беше, че в тази тема ми казаха ,че не трябва рязко да вдигам инсулина след трен. за да може да окислявам мазнини за по-дълго време :) Май ще си карам на извара и яйца!