Вдига ли лактозата(и млякото)инсулина?

19.05.08
21:20

Вдига ли лактозата(и млякото)инсулина? http://www.bb-team.org/articles/1605/ ТУк шише не,но на много места във форума чета,че не се препоръчва за НВД,защото вдигала инсулина?
ЗНачи знам,че уж задържала вода,но ми е интерсно,защо точно не се препоръчва по време на НВД?

ВН

19.05.08
21:58

Там не пише, че не вдига кръвната захар, а че има умерен гликемичен индекс. Наличието на гликемичен индекс по голям от 10 е ясен знак, че влияе на инсулина, но според количеството. Ако изядеш 10 гр. лактоза, 5 грама от нея ще са глюкоза. Ето защо не препоръчвам прием над 16 гр. лактоза в рамките на 3 часа. Ако се мъчиш да сваляш с НВД, разделяй 2-те кисели млека на по 4 порции по 200 гр.

20.05.08
05:26

Aз пък не си спомням да съм видял на етикет наличието на лактоза в 1кофичка мис. мляко или 1л. прясно мляко.

казано от emzo на 20.05.08, 05:26:

Aз пък не си спомням да съм видял на етикет наличието на лактоза в 1кофичка мис. мляко или 1л. прясно мляко.

Практически цялото количество “въглехидрати”, което виждаш декларирано на етикета на бутилка прясно мляко, е лактоза.
При киселото мляко нещата са малко по-сложни, тъй като при млечно-киселата ферментация част от лактозата  се разгражда до млечна киселина (какъв е точно процента  на превръщане зависи от конкретната марка кисело мляко и технологията).

ВН

20.05.08
08:33

Мда, да живее киселото! ;)

20.05.08
19:21

Искам да попитам само  нали като млякото е  3.6 а  не 0.1 е  по бавно усвояемо поряди  мазнините  които забавят усвояването на  лактозата или не е така??

23.05.11
15:54

та последно вдига ли го тоз пуст инсулин или може да се хапва след тренировка?

23.05.11
19:07

Вдига го , но няма никакво значение ... може да се яде след тренировка много ясно

23.05.11
22:01

казано от hardrlz на 23.05.11, 19:07:

Вдига го , но няма никакво значение ... може да се яде след тренировка много ясно

Ясно! Въпросът ми беше, че в тази тема ми казаха ,че не трябва рязко да вдигам инсулина след трен. за да може да окислявам мазнини за по-дълго време :) Май ще си карам на извара и яйца!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1