Въпроси за кардио и силова тренировка

02.06.11
22:20

Здравейте,надявам се да пиша в правилния подфорум.Тренирам от 2-3месеца,тренировки за всички мускулни групи в един ден и от скоро съм на тази програма- http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1O1aJxGXz .Висок съм 1.80м и 75кг.Искам да исчистя корема си и заедно с това да натрупам мускулна маса.На протеинова диета съм,като ям въглехидрати след фитнес.Та въпроса ми е кога да правя кардио и по колко време,за да не губя маса която опитвам да натрупам?Когато ходя на басейн,за разхлаждане,може ли да замени тренировката за рамо и крака например и изменя ли по някакъв начин програмата и възстановяването през седмицата,разбира се само веднъж ще направя това,не всяка седмица.Подходяща ли е програмата за хора с толкова стаж?

Темата беше редактирана от vvv vvv на 04.06.11 23:12.

02.06.11
22:27

Охх, има 1 000 000 теми по тоя въпрос! Поразрови малко и ще откриеш... на всички има писна да пишат за едно и също!

03.06.11
06:56

Добре,съжалявам намерих отговори за кардиото ще правя в почивните дни по 20-30 минути.Останалите въпроси остават. :)

казано от vvv vvv на 02.06.11, 22:20:

Здравейте,надявам се да пиша в правилния подфорум.Тренирам от 2-3месеца кръгова тренировка и от скоро съм на тази програма- http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata#axzz1O1aJxGXz .Висок съм 1.80м и 75кг.Искам да исчистя корема си и заедно с това да натрупам мускулна маса.На протеинова диета съм,като ям въглехидрати след фитнес.Та въпроса ми е кога да правя кардио и по колко време,за да не губя маса която опитвам да натрупам?Когато ходя на басейн,за разхлаждане,може ли да замени тренировката за рамо и крака например и изменя ли по някакъв начин програмата и възстановяването през седмицата,разбира се само веднъж ще направя това,не всяка седмица.Подходяща ли е програмата за хора с толкова стаж?

Здравей!

Програмата, по която тренираш в момента не е подходяща за теб. И сам си могъл да прочетеш, че е за хора с повече от 6 месеца стаж в залата, но поради една или друга причина си го пренебрегнал. За теб е подходяща Качвайте маса веднага след 4-тата седмица!. Започни по нея за 8 седмици. След това ще мислиш за друга.

Правилно си се насочил към определен хранителен режим, но за съжаление не си се спрял на правилния. Протеиновата диета е за отслабване, но на теб в момента не ти трябва такъв режим. Намираш се в стадий, в който тялото ти лесно ще се промени и ще започнеш да излгеждаш по-добре стига да тренираш правилно и да се храниш качествено. Отделно, че да си на протеинова диета повече от 1 месец е нездравословно. Насочи се към РБД при калориен баланс т.е. да приемаш толкова енергия (чрез храна), колкото изразходваш. Ако не ти е ясно за какво говоря погледни:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Кардио можеш да правиш по всяко време. Стига да се храниш и тренираш правилно няма да губиш мускули, не се безпокой. Най-ефективно е да се прави кардио сутрин на гладно (тогава има по-голям шанс от загуба на мускул) или след тренировка по 20-тина минути.

Басейна не може да замени тренировката във фитнеса. Просто натоварването е съвсем различно. Но пък и след дълго плуване се съмнявам да имаш сили за качествена тренировка във фитнеса. Най-добре прави само едно от двете, но ако имаш сили прави и двете.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.06.11 08:47.

03.06.11
13:47

благодаря много за исчерпателния отговор!:)3 месеца бях на кръгова тренировка още ли да продължа и до кога?

Мнението беше редактирано от vvv vvv на 03.06.11 13:51.

Програмата, която ти препоръчах не е кръгова. Карай по нея. :)

03.06.11
14:11

Аз три месеца тренирах така: 3х8-12 хор.лег
3х8-12 полулег
флайс за гърди след това преминавах на гръб
скрепец и др. след това крака малко,рамене-раменна преса,придърпване за задно рамо и за предно рамо пак по3 серии,бицепс-3х8-12 с крив лост и с дъмбели чрез извъртане пак толкова повторения и накрая скот,и за трицепс с тесен хват,скрипец.Така тренирах през тези 3 месеца през ден,отначало чувствах тренировките,но след това започнах сякаш да не чувствам чак толкова ефект освен умора,и това е главно объркването ми.можеби не се изразих правилно като казах кръгови.

Мнението беше редактирано от vvv vvv на 03.06.11 14:15.

05.06.11
11:21

А коремните как е по-добре да ги правя,правя кардио и коремни в почивните дни на гладно.Имам предвид коремните през ден ли да ги правя или всеки ден?мога ли да правя коремните през ден за стягане,а да ползвам кардиото за топене на мазнини или е по-добре да правя коремни всеки ден,за да изчистя мазнините по-бързо?И колко време след тренировка мога да ям? :) Аз мисля да ги правя всеки ден,но все пак вие какво мислите?

Мнението беше редактирано от vvv vvv на 05.06.11 11:23.

05.06.11
11:51

Коремните по-добре ги прави във фитнеса накрая на тренировката като последна мускулна група. Прави ги през ден или само в понеделник и петък. А за ядене след тренировката, можеш да ядеш 10-15 минути след като свършиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1