качване на мускулна маса

03.06.11
22:09

ам здравейте искам да се консултирам относно 1 въпрос и ако може да ми пишат хора които са са напред с материала.Значи това е моята тренировъчна програма : 
                  •  първи ден - гръб, задно рамо, трапец
                  •  втори ден - почивка
                  •  трети ден - бицепс, трицепс
                  •  четвърти ден -  почивка
                  •  пети ден - гърди, предно рамо, корем
                  •  шести ден - крака, корем
                  •  седми ден - почивка

Програма за първи ден
• набирания (заден хват )- 4 серии по 10 повторения
• гребане с щанга - 4 серии по 8-10 повторения
• мъртва тяга - 4 серии по 8-10 повторения
• трапецовидно повдигане на рамене с щанга - 4 серии по 10 повторения
• разтваряне с дъмбели за задно рамо - 4 серии по 10 повторения

Програма за трети ден
• повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж с прав лост - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбели с неутрален хват - 3 серии по 8-10 повторения
• Нормално сгъване за бицепс - 3 серии по 10 повторения за всяка ръка

Програма за пети ден

Избутване на дъмбели от наклонен лег – 3 серии по 10 повторения
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват- 3 серии по 10 повтпрения

раменни преси зад врат на смит машина- 3 серии по 8 повторения
повдигане на крака ( обратна коремна преса)-3 серии по 20 повторения
коремни преси-3 серии по 30 повторения

Програма за шести ден
клякане с щанга - 3 серии по 20 повторения
коремни преси (те са няколко “чешита” , не знам как да да ви ги обясня )-3 серии по 30 повторения
повдигане на пръсти с тежести в ръце-3 серии по 25-30 повторения

Това не са всичките упражнения има още няколко, но тях съм си ги нарисувал на листа от където гледам:

Искам само да попитам  добра ли е тази програма за качване на маса или бъркам някъде.Използвам я от месец, и не виждам ефект.А знам че трябва да спазвам някакъв хранителен режим но единственото което правя е да ям през 2-3-4 часа и почти не ям чипсове, сладоледи и т.н.Основно гледам да е месо и яйца,млечни продукти. Ам габаритите ми са: 1,80см, 80кг, на 16 години.

03.06.11
22:34

Я напиши например какво яде вчера...

Програмата е от изданието - Масирай социално!

На въпросния линк могат да се прочетат няколко неща:

Програмата е за максималисти!

Коментар на Владимир Недков:

Програмата е за средно напреднали, мезоморфи и ендо-мезоморфи. Момчета, на които вдигането на железата им се отдават лекичко и се възстановяват бързичко.

Та...ако имаш повече от 13-14 месеца стаж и си мезомофр - за теб е! :)

04.06.11
19:10

Ам сутринта към 9 - 9:30 шницел после към 3 часа яйца и към 9 мусака :)

04.06.11
19:46

С такова ядене почти няма значение как тренираш, резултата ще е един и същ, т.е., няма да има ефект от към мускулна маса.

05.06.11
16:12

ам кажи ми тогава какво и кога да ям!Прочел съм  доста статии, но не мога да ги спазвам 1 към 1 защото в повечето пише да ям през 2 часа и за пример дават неща дето няма как да ги ям защото в даскало да си нося овесени ядки например не върви някак си.

05.06.11
16:49

Носи си яйца тогава.

05.06.11
17:57

Що пък да не може да носиш овесени ядки, може да се правят на нещо като кекс и мушкаш едно парче в раницата и заминаваш на училище...

TN

05.06.11
19:09

казано от ssteiss на 05.06.11, 16:12:

ам кажи ми тогава какво и кога да ям!Прочел съм  доста статии, но не мога да ги спазвам 1 към 1 защото в повечето пише да ям през 2 часа и за пример дават неща дето няма как да ги ям защото в даскало да си нося овесени ядки например не върви някак си.

Това са просто оправдания! Има хиляди , милиони,дето го правят.Прави си два-три сандвича със сирене или кашкавал ,пуешко също може да сложиш или месо! И пъхай! Сутрин преди даскало ядеш овесените ядки..Оправи си режима,защото е под всякаква критика..

P&

05.06.11
19:15

Вземи си една сочна пържолка за училище, да видиш как ще им текът лигите на всички там. Айде, нека ги е яд!

05.06.11
19:40

казано от The Next на 05.06.11, 19:09:

казано от ssteiss на 05.06.11, 16:12:

Това са просто оправдания! Има хиляди , милиони,дето го правят.Прави си два-три сандвича със сирене или кашкавал ,пуешко също може да сложиш или месо! И пъхай! Сутрин преди даскало ядеш овесените ядки..Оправи си режима,защото е под всякаква критика..

ам дай ми примерен режим. щот моя е колкото да не е без хич :)

05.06.11
20:23

Програма за трети ден
• повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж с прав лост - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с дъмбели с неутрален хват - 3 серии по 8-10 повторения
• Нормално сгъване за бицепс - 3 серии по 10 повторения за всяка ръка

Само на мен ли ми направи впечатление, че има 3 упражнения за бицепс и 1 за трицепс или аз греша нещо?

06.06.11
16:54

Ам има още 2 упражнения за трицепс, не знам как да ги обясня, но ще опитам. Едното е набиране със преден хват, а другото е заставам в Г-образна поза с дъмбел в ръка и изпъвам назад.

06.06.11
20:00

Набиране за трицепс :D :D :D :D :D

09.06.11
16:47

ам пичове кажете дали програмата става и ако става ако може да ми препоръчате някакъв хранителен режим

Мисля, че коментара ми по темата е достатъчно ясен.

Хранителен режим няма как да ти дадем готов. Ще трябва сам да се потрудиш...поне донякъде. Като помощни материали разгледай следните статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1