Проблем с отслабване ?!

22.06.11
12:10

Здравейте,историята ми е....Много пиех алкохол от 1-2 години насам,не тренирах през това време и бях 77 килограма,а съм висок 1,88.От 5 месеца насам не съм близнал алкохол и се завърнах във фитнес залата (вече от 3 седмици),но вече съм 69 килограма.От както спрях алкохола свалих 8 кила,закрепих се на 70,но днес се премерих и съм свалил още един килограм.Въпроса ми е,как да натрупам маса?!Интересен факт е,че спрях да пия и т.н. защото испаднах в депресия и в момента съм на антидепресанти,може ли това да влияе на килата?!

П.С. Ям 2-3 пъти на ден,гледам да е качествени порции (ориз,картофи,кайма,яйца....)

22.06.11
12:28

антидепресантите обикновено оказват влияние нагоре, защото малко или много покрай успокояването на нервната система и метаболизма се забавя. Зависи и от антидепресантите. Основната причина ОБАЧЕ е една - недостатъчна храна... евентуално и сън.
Живота е прост0 - Тренирай, яж, спи...

MF

22.06.11
22:01

Храни се по-често (5-6 пъти) на по-малки порции с качествена храна. Спи  поне 7-8 часа в денонощието. Продължавай да тренираш и внимавай да не ПРЕтренираш-ефектът от твърде многото трениране не е по-добър от недостатъчното такова, поради невъзможност за възстановяване.

22.06.11
23:12

От самата депресия се отслабва.

Според мен празните калории в алкохола са държали високото ти тегло. След като си спрял тези излишни калории и отслабваш, значи приемаш по-малко калории отколкото са ти необходими, за да поддържаш или покачваш теглото си.

Разгледай следните статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Изчисли си калорийния баланс и се стреми да приемаш по толкова калории с храната.

Да не забравяме, че и психическото състояни оказва влияние. Повишени нива на кортизол също биха имали много лошо влияние. Постарай се да оправиш емоционалното си състояние.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.06.11 09:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1