11.07.11
02:11
От известно време тормозя приятелят ми да ми направи програма за отслабване за фитнес ]:) След няколко седмици тормоз ми направи една, но незнам дали я направи за да ми върне за тормоза или наистина ще подейства? Някои упражения той ми ги показа тук в сайта за това ще давам линк към тези упражнения. Програмата трябва да я правя 3 път в седмицата (понеделник, сряда и петък) и всеки път упраженията са едни и същи:
Коремни преси 4 серии по 20 повторения
Извивки встрани 4 серии по 15-20 повторения за всяка страна
Вдигане на крака от лег 4 серии по 15-20 повторения
Напади 4 серии 15-20 повторения на всеки крак
Бедрено разгъване 4 серии 15-20 повторения
Бедрено сгъване 4 серии 15-20 повторения
Това са упраженията. Моля ви, помагайте ;) Дали ще подейства? (той каза че ако я изпълнявам стриктно още на първия месец съм щяла да започна да свалям (happy))
Сигурно се страхува да не станеш по-силна от него,че ти е дал само упражнения за загрявка.
Ето ти един проста и доста по-ефективна тренировка.
Кардио 10-15 мин.
Клек със собствено тегло(ако стане лесно може и с допълнителна тежест дъмбели)-Бедра
Избутване на дъмбели от лег-Гърди
Придърпване на долен скрипец-Гръб
Раменни преси с дъмбели-Рамо
Трицепсово разгъване на горен скрипец-Трицепс
Бицепсово сгъване с дъмбели-Бицепс
Вертикално повдигане на краката на стенд-Корем
Хиперекстензии, Гръбни преси-Средна част
Кардио 20 мин
Всичко това в 3 серии по 10-12 повторения
Отново 3 дни в седмицата
Когато натрупаш опит могат да се сменят част от упражненията.
Добра работа ще ти свършат упражнения като Напади и Римска мъртва тяга,но не са подходящи за начинаещи.Тези упражнения са точно за часта,която всички жени най-желаят да изглежда добре.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 11.07.11 02:24.
11.07.11
03:32
казано от Biad__ на 11.07.11, 02:20:
Сигурно се страхува да не станеш по-силна от него,че ти е дал само упражнения за загрявка.
Ето ти един проста и доста по-ефективна тренировка.Кардио 10-15 мин.
Клек със собствено тегло(ако стане лесно може и с допълнителна тежест дъмбели)-Бедра
Кардио 20 мин
Всичко това в 3 серии по 10-12 повторенияОтново 3 дни в седмицата
Добра работа ще ти свършат упражнения като Напади и Римска мъртва тяга,но не са подходящи за начинаещи.Тези упражнения са точно за часта,която всички жени най-желаят да изглежда добре.
Благодаря ти, но аз искам да отслабна главно в проблемните части за всяка жена - корема, дупето и бедрата :/ Сега видях, че при теб повторенията на сериите са 10-12, а на другата програма са 15-20 има ли разлика и как е по добре за отслабване? Искам и друго да попитам - по тази програма която ти си ми я дал след колко време ще има ефект? Ами ако правя и двете програма? Имам в предвид примерно понеделник съм на програмата от приятеля ми, сряда съм на тази и петък пак съм на другата? Какво мислите?
11.07.11
07:33
казано от LolLiTtA xP на 11.07.11, 03:32:
казано от Biad__ на 11.07.11, 02:20:
Ето ти един проста и доста по-ефективна тренировка.Кардио 10-15 мин.
Кардио 20 мин
Всичко това в 3 серии по 10-12 повторенияОтново 3 дни в седмицата
Благодаря ти, но аз искам да отслабна главно в проблемните части за всяка жена - корема, дупето и бедрата :/ Сега видях, че при теб повторенията на сериите са 10-12, а на другата програма са 15-20 има ли разлика и как е по добре за отслабване? Искам и друго да попитам - по тази програма която ти си ми я дал след колко време ще има ефект? Ами ако правя и двете програма? Имам в предвид примерно понеделник съм на програмата от приятеля ми, сряда съм на тази и петък пак съм на другата? Какво мислите?
Ако искаш да отслабнеш по-добре го тормози за хранителен режим ;)
11.07.11
11:21
казано от Никола Николов на 11.07.11, 07:33:
Ако искаш да отслабнеш по-добре го тормози за хранителен режим ;)
Аз от няколко седмици съм на диета, но мисля, че ако я съчетая с фитнес ще има по-добър резулта. Може ли някой да ми отговори на горните въпроси
Благодаря ти, но аз искам да отслабна главно в проблемните части за всяка жена - корема, дупето и бедрата :/ Сега видях, че при теб повторенията на сериите са 10-12, а на другата програма са 15-20 има ли разлика и как е по добре за отслабване? Искам и друго да попитам - по тази програма която ти си ми я дал след колко време ще има ефект? Ами ако правя и двете програми? Имам в предвид примерно понеделник съм на програмата от приятеля ми, сряда съм на тази и петък пак съм на другата? Какво мислите?
?
11.07.11
11:52
Не може да се отслабва на точна зона от тялото !
Тялото решава откаде да дръпне мазнинка когато му трябва.Какво можеш да направиш ти ? Можеш да правиш кардио , да си изчислиш колко калории гориш на ден и да приемаш с 20 % по-малко (от нужните за деня) или по-малко (не е за препоръчване)!
5-6 балансирани хранения и тренировките с тежести не са лоша идия , но не са задължителни за твоята цел ... макар че имат доста полезни приноси към свалянето на мазнини , като енергоразход и запазване максимално количество мускулна маса при намалянето на калории :)
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 11.07.11 11:56.
11.07.11
12:13
казано от Никола Николов на 11.07.11, 11:52:
Тялото решава откаде да дръпне мазнинка когато му трябва.
Значи по тази теория мога да тренирам за корем и тялото да ми дърпа мазнини от краката?! Не ми се вижда реално да тренирам за определени групи и да не отслабна точно там. От там ми идва теорията да тренирам и по двете програми - 2 дена да тренирам проблемните зони и 1 ден да тренирам всичко. Как мислите?
Идеята е че като отслабваш това се случва равномерно от всяка част на тялото,освен това упражненията не са толкова ефективни за сваляне на кг.
Не си мисли че като правиш коремни преси отслабваш там.По-добре работа за контрол на теглото вършат кардио тренировки и походяща диета.
Иначе може да се спукваш от упражнения и пак да не виждаш резултати.
11.07.11
13:14
казано от LolLiTtA xP на 11.07.11, 12:13:
казано от Никола Николов на 11.07.11, 11:52:
Тялото решава откаде да дръпне мазнинка когато му трябва.Значи по тази теория мога да тренирам за корем и тялото да ми дърпа мазнини от краката?! Не ми се вижда реално да тренирам за определени групи и да не отслабна точно там. От там ми идва теорията да тренирам и по двете програми - 2 дена да тренирам проблемните зони и 1 ден да тренирам всичко. Как мислите?
Нъплно възможно е и това да стане ако ти е такъв гена ;)
11.07.11
14:04
Благодаря и на двамата, но никои не ми отговори на въпроса. Аз спазвам вече диета и ако правя първи и трети ден “моята” програма, а втори ден тази на Biad__ ще има ли положителен ефект или ще ходя на фитнес само да се изморя без ефект? Или пък първи и трети ден програмата на Biad__, а втори “моята”? Кое ще е по-добре според вас?
Три пъти в седмицата цялото тялото ти стига като тренировка,отделно ако имаш желание може да тичаш навън или друго кардио през 2та ти свободни дни.
11.07.11
17:18
казано от Biad__ на 11.07.11, 17:10:
Три пъти в седмицата цялото тялото ти стига като тренировка,отделно ако имаш желание може да тичаш навън или друго кардио през 2та ти свободни дни.
Благодаря ти!
11.07.11
18:11
Аз ти казах абсолютно същото ....
Какво можеш да направиш ти ? Можеш да правиш кардио
тренировките с тежести не са лоша идия , но не са задължителни за твоята цел ... макар че имат доста полезни приноси към свалянето на мазнини , като енергоразход и запазване максимално количество мускулна маса при намалянето на калории
Когато свикнеш с програмата след около 1-2 месеца.Можеш да пишеш пак за промяна на някои упражнения и да споделиш как ти дейстава.
11.07.11
22:01
Благодаря И НА ДВАМАТА, че се отзовахте толкова бързо и полезно!(написах го с глани, за да може да се забележи и от Ники :d) Със сигурност ще пиша след месец за смяната на упражненията ;) Благодаря ВИ отново!