Връщане на калориен заем - дисциплинирано, но посредствено

Прескочи до:

20.07.11
14:04

scotty = CKOT’и

20.07.11
14:06

Гипсе, благодаря за разяснението, но това го знам и аз- просто Цветан може да е вплел и нещо друго в тоя поздрав- аз съм мнително животно :D

имам две лоши новини за тебе и една за мене - некъв ни ебе жена ти.

нямам никакво послание, просто от някъде се сетих за Еуротрип филма и в слеващия момент попаднах на блога ти.

ГН

20.07.11
16:47

Аз тая която му я гласях я ебат бая повече от двама ама нейсе...! Единия е на 3 метра от мене в момента даже...!

Бойко:

-”Тя е огън и предизвиква огъня в мен”

(nlove4)

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 20.07.11 16:49.

20.07.11
18:51

Храна:
10:00- яйца, овес, борово сладко, рибено масло, витамини
13:00- спагети по Скотски, таратор
16:45- стим х
19:30- спагети по Скотски(по-малка порция), диня, рибено масло
-ZMA

***Тренировка:
преден клек- 5х80кг 3х85кг 2х90кг 6х70кг
прасец на калф от сед- 15х20кг 15х40кг 12х40кг

корем- 2 серии странична, 2 долна и 2 горна част

предмишница 2 серии
30тина минути

Овеса, който е в закуската е не повече от 50гр- преди слагах повече- към 80. Другата седмица ще се опитам да махна млечните с изключение на маслото, щото няма пък от къде да ми идват калориите- поне за седмица, защото може те да са причината за платото- трябва да тествам. Съвсем лека тренировка и сега 2 дни ще почивам и се надявам много да не се излагам в събота и неделя...

21.07.11
10:01

Понеделник ще почвам работа- другата тая извън сивия сектор... което ще наложи някои промени в храненето и вероятно тренирането... като знам с какво ще се занимавам е много вероятно да мина пак на циклично хранене 8/16… ще видя първите дни как ще е де. Тренировъчната схема може би от другата седмица по някое време ще е вариация на клек в 20 повторения, като смятам да процедирам така: тренировка-2 дни почивка-тренировка.

Добре дошъл в клуба на работохолиците :D

21.07.11
10:46

Аз и до сега не съм спал, ама бях на отворено работно време :D

21.07.11
18:13

храна:
9:30- яйца, сирене, масло, рибено масло, витамини
11:30- стим х
15:00- свинско, сметана, таратор, сирене, диня
19:00- свинско, сметана, таратор, тахан, диня, рибено масло
-ZMA

Има нещо с храненето и тоя стимулант- еаз си имах работа до 3 и мина времето много бързо, но ми беше едно такова гадно и не бях гладен, е като ми замириса на мръвка вече се настроих :D…  малко масажи с топчето за тенис, че малко съм се вдървил и имам тресчица на това-онова :D Утре ще заредя яко с въглехидрати, че и месо- абе утре ще се пръсна от ядене :D

22.07.11
01:18

понеже казах, че ще зареждам днеска... а вече е днес- така де петък- почвам да ям!

22.07.11
01:19

казано от Скота на 22.07.11, 01:18:

понеже казах, че ще зареждам днеска... а вече е днес- така де петък- почвам да ям!

Давай, човече, подкрепям те!!!!

Яж, яж....маса се прави на маса :) Забравил си го явно :P

24.07.11
18:18

Поразглобих се тия дни... после може да напиша по-подробно как мина : )

24.07.11
19:33

добре де ще попиша и отпрашвам пак...

Петък- пристигнах вечерта- лафче, хапване и то си стана време за лягане.
Събота- ставане 6 и нещо стабилна закуска и после към Разлог за силовата част- много яки всички и всеки натисна наистина колкото може- много добра обстановка нахъсване взаимно- бе супер. Движенията 3- тяга, където се изложих 160 лесни и 2х0х170кг :) вдигам до средата на бедрото и не мога повече... събрах се и направих успешен на 165… ще ги боря по-натам единиците. Другите момчета и момичета също вдигнаха големи щанги и много рекорди имаше : ) Второто движение- беше целта щангата да се заключи над главата без значение как- за първи път правих пуш преса през живота си 70 лесни 0 на 80 и реших, че не са мойте кила и на 75 стана : )  И тука се вдигнаха големи железа... после набирания с тежест за 3 повторения дед хенг- направих лесно на 25, обаче на 30 за малко не достигна за 3ка, а втория път 2 само- друг път. Калин направи десетки опити с 42,5кг като 2ка правеше всеки път все малко не му стигаше за 3ката- бе яко момче. Слави изби рибата с 60кг.
Хапване почивка лека и втория ивент- над Банско имаше 3 комплекса, които не мога да опиша подробно, а и ме мързи :D ама бяха тегави- тем много пот, кръв и сополи се проляха, обаче никой не се отказа или предаде последва още по-хубава вечер в приятна компания и оп отново време за лягане...
Неделя- сутринта почна идентично на предния ден, но с уговорката, че мускулите ми бяха вече поразглобени, а и трябваше да станем по-рано. лека закуска, и на 11км от Добринище на една полянка покрай една хижа последния комплекс- станции и бягане- 2 часа на принципа колкото можеш повече рундове- имаше и разни наказателни бърпита :D Там беше изродска тегавина- за втори или трети път правих търстери през живота си то с 32кг пудовка- това ме смачка- другите неща бяха също трудни, но не непосилни... направих само 7 рунда и се представих може би най-зле, но се раздадох колкото мога : ) Беше си утрепия, ама забавно- снимки и подробности в темата сигурно ще има : ) После яко ядене на една поляна на сянка- яко мръвки, люти чушки, леБ и разни сникърси, туиксове и каквото ми беше пред погледа- това беше към един и нещо и сега в този момент нещо в мен кънти за още храна :O :D

Много приятно изживяване и стига толко литературност, че не сме в сайт за пътеписи : )

ЕДИТ мацките и те всички яко мачкат- не се дават : )

Мнението беше редактирано от Бойко на 24.07.11 20:24.

ГН

24.07.11
19:49

А като ти звъня от плажа да те питам WOD da fuck is going on with you, що ми не дигаш бе, интусиаст?!?

24.07.11
19:55

Много просто- съвестен шофьор съм и не говоря по телефона докато шофирам :)

25.07.11
18:04

Храна:
  7:30- 4 яйца, 60гр овес, 3 лъжици сладко от смокини, омега 3, витамини
  9:45- стим х
13:45- 300гр карначета, 60гр бадеми, салата домати, краставици и зеле с оцет
16:00- стим х
18:30- 150гр свинско в сос от сметана и топено сирене, 150гр татарско кюфте с кайма от месо с кашкавал и гъби, омега 3, 40гр бадеми, салата
-ZMA
-1гр витамин С

Ще почна пак да следя количествата на храната... казах, че махам млечните, ама има сготвени неща и трябва да се унищожат първо :D и тогава... само масло ще ползвам. Бачкането днеска добре само да не ме болеше толкоз тялото, ама ще мине :D. От утре почвам пак с кутиите 4 и 50 за карначета дето миришат на мърша, а алтернативата беше да ям вафли- друго няма там... та ще си нося от нас разни неща и май ща не ща пак ще си купя протеин... ще видим... спи ми се малко. сега ще видя калориите как са и ще мисля къде какво да добавя/извадя.

25.07.11
19:58

Смятам да тренирам така 6-7 седмици

Обръщане на щанга: 5x3
Клек: 1x20
Милитъри преса от стоеж: 2-3x12
Тяга: 1x15

това всеки 3ти или 4ти ден в зависимост от умората и веднъж седмично с групата, при наличие на подходящи комплекси с акцент горна част, ако не сам ще си правя нещо пак с акцент горна част, но без прекалени извращения. Ще наблегна и на разтяжки, активации и разни профилактични упражнения, че съм много крив във всеки аспект на думата :/ Ще наблегна и на корема с цел заздравяването му, че много слабо звено. Коментари не са излишни : )

ГН

25.07.11
22:28

Комента 1: Шахче
Коментар 2: Чакам те да се напием
Коментар 3: То па другаде ще се напивам, запази си следващата седмица(

25.07.11
23:23

По темата само...

Сметнах си калориите за деня и то без салатите... всъщност ето снимка... при 2400 необходими... и днеска съм ял по-малко от нормалното ми... после що не пада таз лой... пък нека въглехидратите не са много...

26.07.11
04:23

Ба...като гледам какво показват изчисленията и храната ти....аз трябва да приемам към 4000 калории дге.....къде отива всичко това....??

26.07.11
17:56

Храна:
10:00- стим х
12:00- 300гр кайма от месо с гъби, 20гр масло, краставица
16:00- стим х
18:30- 200гр свинско, 200гр картофи, салата
-ZMA
-800мг витамин С

~2200 cal, fat ~120, carbs ~100, prot ~165

Валка, не знам и аз... и не се чувствах нахранен много... ако почна да ям колкото ми се яде става лошо... то на бууткемпа се видя как ям... опустошавам... та си трябва контрол...
Друго за отбелязване няма- и днес средна физическа активност- утре май ще е по-тегаво...

27.07.11
19:48

Храна:
  7:30- 4 яйца, 20гр масло, омега 3, витамини
  9:30- стим х
14:30- стим х
15:30- 200гр свинско, 180гр картофи, краставица, 2 банана- 300гр
20:00- 250гр свинско, 150гр картофи, салата, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С

~2250 cal, fat ~119, carbs ~134, prot ~159

Без салатите в сметките- едва ли са повече от 100-200 калории

Имаше физическа активност днес стабилно и пореден ден неопределеност... не се знае как ще продължат нещата... Чак в 3 и 30 успях да седна, за да хапна. Тия дни може би ще работя денонощно- и не знам кое как ще стане... тренировките за сега са мираж- утре ако се прибера, когато трябва ще тренирам задължително... друго за отбелязване няма- енергичен съм нямам проблеми за сега- само като минат 3-4 часа почва леко да ми стърже, но нищо особено не е.

ГН

27.07.11
20:11

Жив и здрав да си изрод, че почна да си смяташ храната по нутриенти!

27.07.11
20:15

Ще видим дали ще съм здрав- за жив за сега уж съм :D

ПП Почнах от няколко дни да ям повече сол... аз ям безсолно и е много тегаво... ще почна да я пия като добавка- лъжицата и айде...

ГН

27.07.11
20:43

28.07.11
19:53

Храна:
  9:30- стим х
15:30- 250гр свинско, 50гр леблебия, 2 банана- 300гр
15:00- стим х
***18:30
20:00- 250гр свинско, салата, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С

~2311 cal, fat ~102, carbs ~153, prot ~189
-без салатата

***Тренировка:
лег- 8х60кг 3х3х70кг
полулег с дъмбели- 3х6х25кг

набирания с надхват- 4СТ, 4+20кг+4СТ, 3+20кг+4СТ, 3х25кг+4СТ
набирания подхват- 2+30кг+5СТ
мечка- 12х65кг

2 кръга от:
повдигане на краката от вис до отказ и ренегатско до отказ с 20кг
тоес то бар малко

Днес беше голяма лудница- общо взето цял ден седнах само за 20 минути на обяд, като хапвах... цял ден съм прави щъкам напред-назад нося разни неща и тн... физически активен. Абсолютно никаква умора- само жажда и жега... като се прибрах пак не бях уморен и реших да се раздвижа... друго ми беше на ум, но психически не бях готов... и то ще стане. Тоя стимулант явно действа- колегите грохнаха и цял ден мрънкат, че са уморени краката ги боляли, задниците и не знам си какво... Скапаната лежанкаиначе веднаа е отслабнала от 4ка на 80 3ки на 70 са много тегави сега... как да е.

29.07.11
07:41

тегло- 74кг
талия- 86,5см  77,5см широко/тясно

Днеска трябваше да почна стима по 3, но ще си го пия по 2 до края... еми има някакви резултати съмнителни... продължавам, както до сега...

29.07.11
17:37

Храна:
10:00- стим х
13:00- 250гр свинско, 20гр масло, краставица, 2 праскови- 300гр, торта!
15:30- стим х
***20:00
21:30- 250гр свинско, салата, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С

~2110 cal, fat ~115, carbs ~84, prot ~177
-без салатата
-без тортата- изял съм едно стандартно парче- 200гр да кажем... повече от 300калории едва ли е- сметанова беше.

Тегав ден, не изключително физически натоварен, но много хора се скатават, а това дразни... утре съм на работа дежурен цял ден, че ще откриват спортната зала... днес тренировка едва ли, но ако изникне ще се допише.

ЕДИТ- спя по 5 часа и сутринта малко трудно “отлепвам” обаче цял ден имам тонус и не ми се спи... дори сега след целия ден... няма някакъв зверски прилив на енергия, но съм бодър и в кондиция... сигурно бърнара...

Мнението беше редактирано от Бойко на 29.07.11 21:27.

ГН

29.07.11
18:24

Гъзъ ти е бърнара, вероятно е огъня в теб!

29.07.11
19:18

този бърнър грам не го усетих, пих конски дози накрая с кафета да усетя нещо .. Но трябва да имаме предвид, че аз съм силно резистентен към бърнъри и всичко, което съм опитал не съм усетил. Дано при теб работи.

Предполагам и аз, че огънят е бил макар!

29.07.11
21:26

***Тренировка: Painstorm XXIV
64min

Вчера не трябваше да правя лежанка- бърпитата на лицевите и самите лицеви ми разказаха играта, не че другото беше леко... абе краката ми станаха дърво... и да все така липсва въздух... вечерята се измести-ще го оправя...

Жоре, не се знае знае ли се...

Джоване, аз до сега бърнър не съм пил нямам база за сравнение, но наистина не се уморявам, а всички около мен грохват и мрънкат- това го работя от няколко дни а аз не съм да кажеш много издръжлив... не знам може би не искавм да си призная, че си дадох парите на вътяра за прехвален бърнър :D така стана и със слина- е него го оплюх... накрая ше чиста с монохидрат- поне знам, че действа :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 29.07.11 21:29.

30.07.11
14:52

Храна:
  8:30- 4 яйца, 20гр масло, праскова- 150гр, омега 3, витамини
11:00- стим х
14:00- 200гр свинско, 100гр картофи, салата,
18:30- 200гр свинско, 100гр картофи, салата, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С
-500мл бира

~1935 cal, fat ~100, carbs ~73, prot ~144
-без салатата
-бирата е включена

Много напрегнато днес, но това беше.. после с кеф ще изпия една бира! Само една таблетка стим х- няма смисъл от 2 днес. задника и бедрата са ми размазани :D гърдите, рамената и трицепсите по-малко : )
Някой експерт по калориите да каже мнение- около 2100-2200 добре ли са при положение, че съм 183см и 74кг и целя много много бавно намаляване на мазнините 15% до тука- още 3 до 4% ми е целта да смъкна?

Мнението беше редактирано от Бойко на 30.07.11 14:52.

Щом искаш много много бавно сваляне, аз бих тръгнал от повечко калории, да кажем 2400-2500 и да следя кантара, метъра и калипера (ако имаш) за резултати. Ако няма - сваляш със 100-200 калории. Ако има ефект - не пипаш, докато не стигнеш плато. :)

30.07.11
15:24

Мен ми ги дава 2400 за поддържане за туй толкоз са... всъщност от къде читаво да ги сметна? Ще вдигна малко калориите тогава 2300 поне да удрям дневно. Ще ям още нещо тогаз днес, ама като измисля ще допиша : )

Иначе калипер нямам, но предния път електронният потвърди сметките и по 3те формули, които ползвам... та за сега има уж някакъв ефект- не знам дали е бърнара или начина на хранене. талията не пада драстично, ама краката са ми изтънели малко... в петък ще взема пак всички мерки и ще видя как са нещата- до тогава далеч от кантари и сантиметри :D

Мнението беше редактирано от Бойко на 30.07.11 15:27.

при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.) След изчисляване на дневният калориен минимум, с него се умножава коефициент на степента на физическата ви активност

При теб - 66 + 1013.8 + 915 - 149,6 = 1845.2 ти е базовия метаболизъм.

В зависимост от активността ти ще зависят крайните калории. Аз взех 1.55, защото се предполага, че ще тренираш 3-4 пъти в седмица, което прави 2800 калории. Ако ще тренираш по-малко, към 2 до 3 пъти, коефициента може да се вземе и 1.375, което прави 2500 калории.

Ето ти статията да си направиш сверка - Калориен баланс и калориен оптимум

30.07.11
16:16

Всичко е усещане, аз съм чистил миналото лято с около 2500, сега преди да си счупя крака бях на около 2000 с доста въглехидрати и се късах от тренировки и за около месец и качих мм, и се поодрах не лошо. Преди когато смятах и броях всяка калория резултатите бяха доста по-зле, животът е прекалено хубав да си маниак в такива неща. Просто се храни с удоволствие и разум и се чувствай добре ;р Всеки организъм е различен, може и формулите да са верни, при мен не мисля, че са адекватни на количеството енергия, която се нуждая от.
Преди месец правих нещо, което ще ти се стори глупаво - около 2000 ккал с 300г карбс в тренировъчни дни, 200 в нетренировъчни, просто защото обичам карбс, а не предимно мазнини; тренировки всеки ден, 3 фитнес, 3 плуване, 2-3 интервални кардиота на стълби и доста добър прогрес имах за месец не за сметка на мускули. Просто напипай това, което е за теб.

30.07.11
17:14

Тихомире, благодаря сега ще чета : )

Джоване, пробвах доста неща- включително няколко вариации на циклично хранене... резултат нула. Е ако бях орязал брутално храната може би щеше да има от към сваляне, ама пък силата и издръжливостта, която имам щяха да са мираж. Пробвах по “усет”, но не се получи, защото от март до преди 2 седмици, както казах прогреса в тая насока беше никакъв...  тренировки не е, като да нямаше. Ще дам време и на това пък да видим : )

30.07.11
18:54

Аз мразя да не виждам резултат и започнах да правя глупости в залата, дадох си месец почивка от всякакви програми, сплитове и просто правих ужасно много репс с малки тежести + тежка тяга и доста кардио. Това ме извади от дупката. Експериментирай с тренировките, кросфит изглежда добър вариант като за нормални хора. Аз имах налудничеви тренировки и като цяло имах месец, в който акцентирах върху рамо и вътрешна част на гърди, крака тренирах само чрез интервално кардио и плуване. Буквално правих каквото си реша в залата, имах дни, в които си бях решил да направя 100 повторения на Гилотина прес за 10 минути с 80% от макс и се мъчех докато не ги направя. Правих огромен обем от повторения в час и 10 минути. Това не ти го казвам като начин, просто може да пробваш нещо, да увеличиш една идея тренировките и да задържиш храната. Ако не мислиш че ядеш прекалено малко и претренираш можеш просто да се напрегнеш още малко. Всичко е до воля и мотивация, тренировките са ключовото нещо, а не чак толкова храната, която да се брои до грам.

Ако стим х ти е слаб, добави кофеин, при мен се отрази доста добре така.

Моят съвет е направи нещо различно. Аз започнах пуш-пул програма седмица преди да си счупя крака и мноого ми хареса и определено ме натоварваше страхотно. Стресирай малко организма си.

30.07.11
19:08

Гледам ,че и ти сваляш като мене :) Ще следя дневника ти. Само да те питам- гледам назаде- доста активен си през деня, а калориите ги въртиш около 2000? Аз при 5 трен на седмица КБ ми идва на 2900 (1.81 на 74кг) , за да свалям ок 2400ккал. Та не ти ли идват малко ,хм малко тези калории?
Също така- пробвай кръгови тренировки(MMA conditioning). Аз правих 2 месеца такива + яко кардио (круша, скачане на въже и вело) и доста орелефих- на рамената вече изкарвам фибрите като ги напомпя. Сега даже септември пак ще направя един такъв сплит :)
Успех

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1