03.08.11
13:04
Местя тук няколко мнения от темата с предизвикателството на Vic.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.08.11 13:44.
Тъй де. Карфичка, както знаем всички е безмилостна машина и мачка набиранията :*
А аз например, няма как да се включа в това предизвикателство, без да скалирам набиранията. Не са ми най-силната страна определено.
03.08.11
11:30
Карфичка е прекалено добра да ви го каже, нооооо тези предизвикателства са пълен провал, заради многобройните нелегитимни повторения. От това което видях, особено при софийската група е голям проблем. Ако ви бях съдия, щях да ви сложа поне още 10-15 мин на времената :D
казано от Marty Sun на 03.08.11, 11:18:
Тъй де. Карфичка, както знаем всички е безмилостна машина и мачка набиранията :*
А аз например, няма как да се включа в това предизвикателство, без да скалирам набиранията. Не са ми най-силната страна определено.
Шегите са си шеги, но аз говоря сериозно. Не исках да спамя, затова обясних на Вик в лично съобщение какво имам предвид, но явно ще поспамя (г-н Пиянде, искрено се извинявам :D)
Значи, за всички, видно от тренировките на открито, “набиране с подскок” представлява различно нещо. Когато аз се набирам с подскок - със скока преодолявам единствено и само най-слабата точка, а именно от напълно опъната ръка докато стигна точката, от която мога да се набера, по пътя нагоре аз се набирам, връщането ми е контролирано, както при нормално набиране. Очевидно е, че такова набиране ме мори значително. В друг вариант скалирано набиране означва хващане за лоста, скок, докато брадата мине над лоста и неконтролирано връщане на земята, след което нов скок. Очедвидно е, че няма база за сравнение между двете “набирания с подскок”. От тази гледна точка, изобщо не казвам, че трябва да се набираме без да скалираме, казвам, че от скалиране до скалиране разликата е от земята до небето, тази разлика съответно влияе на резултатите.
Отделно - Десо е грубиян, но съм съгласна с него. Идеята за предивикателствата е чудесна, но аз не виждам смисълт от каквото и да било калсиране при такава очеизвадна разлика в техниката. Едно са 100 лицеви опори с гърди до земята и съвсем друго лицеви опори, при които и хоризонтала не се стига. Никаква база за сравнение, което води до безмисленост на класирането, защото всеки прави нещо различно и се мори по коренно арзличен начин. Това са моите наблюдения. Когато аз правих предизвикателство 3, Десо и Скота ми бяха съдии, Десо не ми брои две или три лицеви опори, защото оставаха 3 мм до земята....е няма как след 100 до земята да сравнявам времето си с някой, който не само ен минава, но изобщо не стига хоризонтала. Да, тернираме за себе си, но тогава какъв е смисълът на класирането?
Извинявам се, че се намесвам в тема, в която не ми е мястото, но ми се иска да споделя.
В такъв вид предизвикателства винаги ще има по-слаби и по-силни, такива, които правят нещата на 100% и такива, които се опитват да ги напратят но не могат на 100%.Не вярвам, че някой ще се захване с такова предизвикателство само за да отбие номера.
А класирането според мен не е безсмислено, но зависи, кой как го приема. Според мен то е като мотиватор да се представиш по-добре и да дадеш всичко от себе си. Не знам, но това да бъдеш оценен и поставен в някакво класиране винаги играе положителна роля в резултатите на човек. Ако няма оценяване, не всеки би се напъл до край, а дори може и да се откаже посредата на начинанието. А и в крайна сметка всеко го прави за себе си, но по някакъв начин с представянето си помага и на околните и техните резултати :)
Мнението беше редактирано от Rali на 03.08.11 12:11.
аз не се шегувам. Съвсем сериозно го казвам това за набиранията. И да, съгласна съм с теб.
Колкото до миналото предизвикателство, много си деликатна и не споменаваш имена, но вероятно имаш и мен пред вид, говорейки за лицевите? Аз лично се спускам максимално до долу, без да докосвам земята, защото за мен това е равносилно на пльосване на цялото тяло в прахта, което няма нищо общо с усилие на мускула. Надето пък например непрекъснато протестираше, че лоста, където ние правехме хоризонталните набирания е много по-нисък спрямо този в училището, което води до съвсем изместена стартова позиция на тялото и многократно по-големи усилия.
За целта резултатите да са максимално обективни и всички да правят предизвикателството при равни условия, просто трябват съдии и еднакви терени :-)
03.08.11
12:28
Някои не пускат до долу, други пък пускат таза, а раменете са горе. Стига с това всеки да се опитва. Като има правила, ще се правят по правилата. И аз можех да се пусна и да направя 100 нелигитимни лицеви заради рамото, ама какъв е смисъла, какво доказвам, като не го правя правилно. Или всички ще започнем да го правим еднакво или се губи цели смисъл. Докато не се вземе решение, аз няма да участвам в предизвикателствата....
казано от ralista на 03.08.11, 12:08:
Извинявам се, че се намесвам в тема, в която не ми е мястото, но ми се иска да споделя.
В такъв вид предизвикателства винаги ще има по-слаби и по-силни, такива, които правят нещата на 100% и такива, които се опитват да ги напратят но не могат на 100%.Не вярвам, че някой ще се захване с такова предизвикателство само за да отбие номера.
А класирането според мен не е безсмислено, но зависи, кой как го приема. Според мен то е като мотиватор да се представиш по-добре и да дадеш всичко от себе си. Не знам, но това да бъдеш оценен и поставен в някакво класиране винаги играе положителна роля в резултатите на човек. Ако няма оценяване, не всеки би се напъл до край, а дори може и да се откаже посредата на начинанието. А и в крайна сметка всеко го прави за себе си, но по някакъв начин с представянето си помага и на околните и техните резултати :)
Рали, никой не говори за по-слаби и по-силни. Идеята е, че класирането не е реално. Да, има по-слаби и по-силни, да всички с еопитват....нооо....натоварването е коренно различно - нелегитимните повторения водят до по-малка умора, а оттам и до по-добро време. И като казвам нелегитимни, нямам предвид, че всичко трябва да е 10000%, ама в някои случаи е толкова далече, както в примерите дадени от Десо, че наистина ... просто няма как да се сравняват времена. Както казах, идеята е страхотна и аз я подкрепям, но аз също се оттеглям от класирането, докато не се измисли начин нещата да са поне донякъде сравними. Пак казвам, не твърдя, че всичко трябва да е като по учебник, а просто да е максимално легитимно - няма да повтарям примера с лицевите. Да, знам, че някой може, а друг не, но тогава - се получава така, че който не може е по-силен, респективно - бърз. Губи ми се идеята така.
Марти, аз нищо не казвам, само отбелязвам, че при липса на контрол върху изпълнението на ясно определните в клипчето правила....резултатите са несрваними. Просто няма как да е справедливо. Относно съдиите - не е толкова трудно да стане. Идеята на Вик за партньорство е много добра.
И не, не приемам нещата твърде навътре, просто като ще се прави нещо или го правим така, че всичко да е смислено или ако ще го правим колкото да не е без хич - няма смисъл. Визирам класирането.
Разбирам за какво става дума :)
Може би имате два варианта. Да разделите класирането на две.,от една страна участници, които изпълняват упражненията правилно и без скалиране, а от друга тези които скалират.
И другият вариант е, да има предизвикателство за напреднали и начинаещи. И пак две класирания.
Само идейки :) И на мен ми се иска да взема учатие, но за съжаление физическата ми подготовка е недостатъчна за момента :)
03.08.11
13:11
Преди имахме един случай на негативна емоция с (по)закъсняло споделяне и мислех, че е изключение. А пък да изсипваме само какво не ни харесва, без да даваме конструктивни предложения за по-доброто провеждане, не помагаме на никого.
За мен лично е и форма на неуважение към Юли, Виктор и Славко - замислете се колко време и усилия влагат, за да има условия въобще да се съберем. “Мрън-мрън” не трябва да е нашият отговор.
Горното го споделям на база опит от събиранията досега. Не съм бил на последното предизвикателство и не бих искал да се меся. Мислех само, че постигнахме съгласие да го провеждаме със съдии - не е ли било така?
03.08.11
13:14
И факт е, че нямаше и един съдия :)
казано от Димитър Михайлов на 03.08.11, 13:11:
Преди имахме един случай на негативна емоция с (по)закъсняло споделяне и мислех, че е изключение. А пък да изсипваме само какво не ни харесва, без да даваме конструктивни предложения за по-доброто провеждане, не помагаме на никого.
За мен лично е и форма на неуважение към Юли, Виктор и Славко - замислете се колко време и усилия влагат, за да има условия въобще да се съберем. “Мрън-мрън” не трябва да е нашият отговор.
Горното го споделям на база опит от събиранията досега. Не съм бил на последното предизвикателство и не бих искал да се меся. Мислех само, че постигнахме съгласие да го провеждаме със съдии - не е ли било така?
Митак, при цялото ми уважение към теб...искам да те попитам, за да не звучи като “мрън мрън” и за да не се тълкува като демонстрация на неуважение към когото и да било, каква следва да е процедурата, когато нещо на някого му се вижда нечестно и не му харесва? Аз лично не виждам нищо неуважително в това да кажеш аргументирано къде виждаш проблем, напротив, неуважително е да си траеш и да не полагаш усилия нещото да стане по-добро. Не мога да разбера защо всяко отрицателно мнение е мрънкане? Аз лично, понеже виждам, че визираш моите изказвания, имах конструктивно предложение, предложението не беше само мое. Илиян и Жоро правиха предизвикателството под личното ми наблюдение, аз го правих под контрола на Десо и Скота. Това не е ли донякъде спазване на конструктивното предложение? Само, че е само донякъде, защото в други случаи, както Десо вече каза, съдии нямаше. И в такъв случай няма ли основание за недовлоство. Ок. Ако се смята за неуважение, аз повече няма да коментирам. Защото уважавам и Савко, и Вик, и Юли, и това, което казвам просто няма как да е в посока неуважение.
Аз не “изсипвам” какво не ми харесва и давам предложения, не мрънкам, а посочвам къде виждам проблем. Няма да се повтарям.
Обидно пък от своя страна е отрицателните мнения да бъдат наричани “мрънкане” и да бъде вменявано неуважение.
03.08.11
14:01
Обърни внимание, че изрично подчертавам за какво се отнася коментарът ми. Дистанцирал съм се от последното събиране и какво се е случило на него, съответно и коментираното постфактум.
Моето мнение е такова - ако на събирането има нещо нередно, коментираме там и ако е възможно, променяме пак там. Пък после нека обсъждаме и тук, а не само второто.
Знаем разликата със съдии и без, така че, ако има достатъчно хора, би било винаги по-добре да има част от тях в тази роля (на разменни начала). Ако пък не, поне един общ видео запис може да помогне да се чистят грешки.
казано от Димитър Михайлов на 03.08.11, 14:01:
Моето мнение е такова - ако на събирането има нещо нередно, коментираме там и ако е възможно, променяме пак там. Пък после нека обсъждаме и тук, а не само второто.
Знаем разликата със съдии и без, така че, ако има достатъчно хора, би било винаги по-добре да има част от тях в тази роля (на разменни начала). Ако пък не, поне един общ видео запис може да помогне да се чистят грешки.
По-съгласна не мога да съм :D :D :D Аз точно това казах преди известно време ;)
03.08.11
14:26
Не прочетох всичко но ще си кажа мнението.Не ти харесва комплекса не го правиш тва е.
Не, не знаете разликата с истински съдии!!!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.08.11 14:37.
казано от Венцислав Игнатов на 03.08.11, 14:26:
Не прочетох всичко но ще си кажа мнението.Не ти харесва комплекса не го правиш тва е.
Ами, то не става въпрос за това ;)
Слави, кой въобще говори за разликата с истински съдии, кой изобщо говори за истински и неистински съдии? Какво общо има това, че не знаем разликата с истински съдии с дискутираната тема? Истинността на съдиите ще съответства на истинността на състезанието. Нещо не ти хващам мисълта...
леле, много емоции имало тук :-) Аз, честно казано нямам абсолютно никакви претенции за класиране. Резултатите са най-субективния и най-слабо мотивиращ фактор за мен, не се вземам толкова на сериозно :-)))
Честно казано, изненадана съм, ама какво пък.. разни хора, разни идеали. Какво толкова се е случило на това последното предизвикателство, аз наистина недоумявам? Та чак такива страсти предизвиква? И ако сте забелязали нещо нередно, защо не го споделихте на момента, че да се коригира, ами сега постфактум разни страсти се разпалват и коментират и е очевадно, че има хора, които приемат доста лично и навътре нещата?
казано от Marty Sun на 03.08.11, 20:56:
леле, много емоции имало тук :-) Аз, честно казано нямам абсолютно никакви претенции за класиране. Резултатите са най-субективния и най-слабо мотивиращ фактор за мен, не се вземам толкова на сериозно :-)))
Честно казано, изненадана съм, ама какво пък.. разни хора, разни идеали. Какво толкова се е случило на това последното предизвикателство, аз наистина недоумявам? Та чак такива страсти предизвиква? И ако сте забелязали нещо нередно, защо не го споделихте на момента, че да се коригира, ами сега постфактум разни страсти се разпалват и коментират и е очевадно, че има хора, които приемат доста лично и навътре нещата?
Марти....не е добра идея да се изопачават казани неща, да се вадят думи от контекста...малко четем като както дяволът чете Евангелието. Да ти припомня само, че в няколко теми се отказваш да пишеш, защото “никой не вниква в думите ти”. А ти? Ти вникваш ли в чуждите? ;)
Иги, вниквам много внимателно, приемам позицията ти, но тя не съвпада с моята. Това познато ли ти е? :-)
Изказам моето мнение, ако някой се чувства отново обиден, моля да бъда извинена. Емоциите са трудно контролирани тук, нещо, което ми е малко непознато, или по-скоро - забравено :-)
Все така не разбирам какво предизвика чак такъв емоционален отзвук, но явно грешката е в моя телевизор :-)
ПС. От онази тема се отказах, защото отдавна изгуби смисъл и градивност, не се чувствам неразбрана, а и не изпитвам потребност на всяка цена да бъда разбрана ;-) Когато намеря за необходимо, пиша и там :-)
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 03.08.11 21:36.
Мисля, че мога да бъда добър съдя, така че нямате проблеми... :) Истински...
и трябва да се забранят лицевите в комплекс, освен ако не са с отлепяне на ръцете в долна позиция и заключване и изправено тяло в горна.
Мнението беше редактирано от Valleri на 03.08.11 21:53.
Ще ме извините, че се намесвам в тема, с обстоятелствата около която не съм запозната лично, но ми се струва, че прекалено на сериозно се вземате. Няколко човека са се заели да ви организират така, че да ви е приятно докато тренирате заедно, а пък вие ще си издерете очите. Толкова важно ли е да се види кой е по-по-най? За някакъв огромен награден фонд ли се състезавате? Забравихте ли какво е да се състезавате “само за спорта”?
Според мен опорочавате хубавия замисъл на заниманията.
Peace :)
Е...то ако не е състезателния елемент, не е същото......всичко се превръща в една оздравителна физкултура или каланетика :Д Друго си е да ти се вдигне адреналина, да се раздадеш....може би някой хора идват за здраве на тренировките...но аз отивам за победа :)
Аз ще замълча...Маргото е казала хубави неща...
Всеки иска да победи...спортната злоба е нещо, което винаги съм адмирирал...затова понякога се получават чийтвания...хубаво де...айде да се убием с камъни:)
Аз съм казал...който иска да се взима насериозно, да тренира сериозно и догодина рамо до рамо с мен се пробваме за квалификациите...дали някой е направил 10 нелигитимни повторения в Младост, на стадиона в Плевен или в Богоров във Варна, не е фатално...там се събираме да се забваляваме...това с класирането е много яка идея на Юли...нека да не я разваляме...
И да добавя...гледайте последния WOD на игрите от тази година...еми там Иглика, ако беше съдия щеше да ги върне до един...на Рич Фронинг щяха да му се взривят краката от нелигитимни бърпита:)
Свиркайте си и действайте...
03.08.11
23:23
Мислих да ви го спестя, но няма.
1) Никога не използвайте аргумент, че някои мрънка или се взима прекалено насериозно. Това е чист сарказъм срещу личността на отсрещния и по никакъв начин на защитава вашето твърдението. Или казано накратко, празни думи с никаква стойност, когато нямаш какво да кажеш.
2) Марти, слънце, ти как мислиш, че ще повдигна темата на рожденния ден на Юли, човек когото уважавам изключително. Ти щеше ли да го направиш?
3) Маргаритке, не се меси, където не ти е работата.
4) Славко, с теб явно много ще поспорим приятелю. Първо, казваш 10 нелегитимни, но не, не са 10, всички са такива. Второ, имаме таблици с резултати, точки, щом ги има, значи ще се прави по правила. Иначе ако е за здравето и спорта, ами да не ги правим тогава. Идеята с предизвикателствата е прекрасна, но в момента е недоразвито и за да стане нещо още по-прекрасно, поне да го направим като хората. Пресен пример, Машиники беше във Варна, набързо са му казали, кое как да прави и никак не му е било лесно. Мисля, че Славко, нито ти , нито Вик правите големи компромиси с техниката. В софийската група нещата са по-сложни, понеже сме много хора. Не случайно първите двама имаха съдия, не случайно и Иглика имаше двама и мога да те уверя, че всяко нейно повторение беше напълно легитимно и чисто изпълнено. В крайна сметка говорим за равнопоставеност и справедливост. Разбирам да има няколко нелигитимни, или малко отклонение от техниката, но случаите са много по-брутални. Всичко което искаме е да има правила и ред, защото стават конфликти, като този, рано или късно.
И Славко, моля те, не ми се прави на примерно момче, като се съгласяваш с Теменужка, защото точно ти здраво захапваш победата всеки път и се бориш докрай и въобще не приемаш нещата толкова “несериозно”, нещо на което и отчасти ти се възхищавам.
ДЕСО ПРЕЗИДЕНТ ! Щом има състезание трябва да има правила :) Дет се вика, или си пич, или си абич ;)
04.08.11
00:09
Нека спрем с този спор до тук и да не разваляме хубавото настроение. Мисля,че всеки си изрази мнението. Има хора които да взимат решения за тия неща, все пак то си е за вас/нас.
Мнението беше редактирано от Николай Георгиев на 04.08.11 00:17.
04.08.11
00:15
Никиии, направи си дневник, където да пишеш биография :*
04.08.11
00:17
Дам, премислих го, а и г-ца Карфичка ме заплаши. :D
04.08.11
00:19
Знаеш какво се случва, когато и се противопоставяш (синини и подутини по главата, кървящ нос, болно рамо), дотогава не ми се меси в спора :D
казано от Десо на 03.08.11, 23:23:
OFFTOPIC:
Това, че се обсъжда във форума го прави някакси “работа” на всички четящи. Обаче не ми харесва начина, по който водиш диалог. Научи се да уважаваш събеседниците си, за да може някой да уважава и теб. Не да се опитваш да наложиш уважение, а да си го спечелиш. (headbang)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.08.11 06:29.
04.08.11
08:03
казано от Margaritka на 04.08.11, 06:18:
Това, че се обсъжда във форума го прави някакси “работа” на всички четящи.
На всяка манджа ... :)
Не, не е работа на всички четящи - аз като продавам тениска в съответния раздел, не искам един куп хора да ми коментират тениската. За да коментираш тази тема ти трябва да си била на тренировките и да знаеш какво се прави там, отделно би помогнало да си редовна и да си усетила атмосферата. В крайна сметка дискутираната тема не е за да се обиди, който и да е, а за да се отиде към по-добро с това начинание.
Обаче не ми харесва начина, по който водиш диалог.
Мога да дам извадка от много пресни теми, където личи кой може да се агрументира и спори и кой не - познай ти къде си и Десо къде е (по мое лично мнение, което няма нищо общо с позицията, която защитавате, а само начина, по който го правите).
И сега всъщност защо се трогнах да пиша - гледам, че доста хора са изказали мнение, създава се някакво напрежение, докато в същото време позицията май се уточни преди няколко страници. Според мен е нормално да има строг контрол върху техниката - тук не говорим за време и прочее, точно защото никой от трениращите не е професионален атлет. Във всеки спорт техниката е важна - ако читав треньор ви види в залата да правите четвърт клек със 100кг, вместо хубав със 80 няма ли да ви спре и да ви коригира - от кое ще имате повече полза? С кое лицевите и всички упражнения от предизвикателствата са по-различни - и там е важно да правиш хубава пълна амплитуда - и заради ползата, и за да се предпазиш от контузии (особено в големите бройки, които виждам, че се изпълняват).
Независимо дали е заради класирането или заради здравето и напредъка на трениращите правилната техника трябва да се съблюдава. А самата идея за класиране предполага състезателни начала (било тои между приятели) и съответно - равен старт. Според мен треньорите трябва да предложат на трениращите как да изпълняват дадения комплекс предвид общата им физическа подготовка и моментното състояние - няма нищо срамно да направиш 100 лицеви на колене, като не можеш нормални (примерно). По време на изпълнение е ясно, че един човек не може да следи техниката на 20, но пък всички движения са заучавани и коментирани и варианта с партньор е добър.
ПП. Макар, че не съм част от групата съм ходил няколко пъти и имам наблюдения, и затова си позволявам да пиша по темата.
казано от vakata на 04.08.11, 08:03:
В крайна сметка дискутираната тема не е за да се обиди, който и да е, а за да се отиде към по-добро с това начинание.
Да, но от изписаното не видях нищо градивно. Не знам защо, но в последно време в този форум се генерира ужасно много негативна енергия. Към всичко и всеки с малко по-различно мнение се подхожда с отрицание и нападки. Ако си спомняш, не бях аз тази, която подпали негативните мнения в другата тема, за която споменаваш.
Оф, деца :-)
Нямам сили да се занимавам с глупости :-) Бройте както искате резултатите, ако толкова ви бърка кой/как/какво/защо и от къде на къде, просто не зачитайте моя резултат и всеки друг, който ви възмущава и това е.
that’s all folks. Аз пък възнамерявам да извлека възможно най-голямо лично удовлетворение и фън от тренировките и съм безкрайно благодарна на Юли, че се е заел да ни организира и научи на нещо повече :-) Айде, да ви е хубав деня (sun)
04.08.11
09:07
OFFTOPIC:
Това, че се обсъжда във форума го прави някакси “работа” на всички четящи. Обаче не ми харесва начина, по който водиш диалог. Научи се да уважаваш събеседниците си, за да може някой да уважава и теб. Не да се опитваш да наложиш уважение, а да си го спечелиш. (headbang)
Наруших ли ти вибрациите миличка??? ;( Извинявай, то е само защото обичаме да се ядосваш, провокира ни страстите :D
04.08.11
09:10
1) Никога не използвайте аргумент, че някои мрънка или се взима прекалено насериозно. Това е чист сарказъм срещу личността на отсрещния и по никакъв начин на защитава вашето твърдението.
Ей това доста се опитвах да го набия в чугунените тикви на някои хора, но не успях.
Аз пък имам друга идея за предизвикателствата направете ги за хора, а не за машини :))
04.08.11
09:32
казано от Margaritka на 04.08.11, 08:27:
Да, но от изписаното не видях нищо градивно.
Е, ако ми прочетеш мнението ще разбереш, че не просто маркирам проблем (лошата техника), а казвам защо е проблем според мен (не води до прогрес, а до контузии обикновено), но и предлагам решение на проблема (треньорите да съветват трениращите как да изпълнят комплекса, а тренировъчните партньори да следят взаимно техниката).
Като следствие ще се получи, че в времената ще са реални, а скалиралите ще си имат по една звездичка (както си е и сега).
Повече не виждам как мога да бъда полезен :)
казано от Margaritka на 04.08.11, 08:27:
Да, но от изписаното не видях нищо градивно.
Или отговаряш наизуст, без да четеш какво пишат останалите, или просто правиш напук. И в двата случая нямаш място тук.
Мнението беше редактирано от Станимир на 04.08.11 09:40.
04.08.11
09:49
Като се поуморите да коментирате ИДЕИТЕ за провеждане си починете за минутка и се запитайте каква е ИДЕЯТА за създаване на Предизвикателствата.
04.08.11
10:31
Да се направи класиране означава да се сравняват величини, които могат да бъдат точно измервани (брой повторения, време, брой рундове и т.н.). За да има сравняемост между стойностите на тези величини, обаче, нужно е да бъдат фиксирани правилата, по които се изпълняват предизвикателствата. Всички знаем, че има технически похвати при изпълнението, които позволяват да се пести време и/или сила. Въпросът е да установим до каква степен можем да го правим, за да бъдат обективни резултатите.
Моята идея е тримата треньори да фиксират техниката на изпълнение при всяко упражнение, което е част от предизвикателството. Пример - набиране. Може един да се набира на лост, а друг на въже. Един може да се повдига до брадичката, друг да прилепва гърдите до лоста. Един може да прави стриктни набирания, друг - с кипинг. Един може да прави набирания с широк надхват, друг - с тесен подхват. Та такива работи...
Само ще ви помоля да притъпите лекинко остротата на перата си (т.е. клавиатурите), знам че пазим инерцията от темата за вегетарианството. В спора се ражда истината, факт, ама сме големи и разумни хора...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.08.11 10:38.
04.08.11
11:22
Останах много разочарован от отговорите на хората, които трябваше да решат въпроса. Затова спирам дотук...