Програма за оформяне на гърди , гръб и корем.

02.08.11
14:55

Момче на 15 години съм 160 - 45кг , скоро си сложих лост за вкъщи , дето се захваща за рамките на вратата и започнах малко по-сериозно да тренирам..
Искам да попитам за сега това ми е изградения режим за тренировка , добре ли е ?
1 ден - корем (тренировка за корем - http://www.youtube.com/user/passion4profession#p/u/6/44mgUselcDU + 10х10 вдигане на краката (почти изпънати) от вис.
2 ден - гръб и гърди (20х5 Chin ups + 5х10 нормални лицеви опори)
3 ден - почивка  и така да си ги редувам ??

Въпроси :
1.На ден 1 вдигането на краката от вис много ли са , да ги сваля ли на 10х5 ? или да ги направя 5х10..
2.Има ли значение , след като съм направил тренировката за корем (линка дето е) , колко време след това ще почна втората (вдигането на краката от вис) ?
3. Три яйца осигуряват ли достатъчно протеин за деня като за мен ? И не е ли вредно да се ядат всеки ден..

Нямам хранителен режим , но от форума гледам кой какво яде и гледам да ям яйца , ориз , повече протеини и по-млако сладки..

Тук - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51734 има още информация..

Снимки :

Темата беше редактирана от Filip Mutafov на 02.08.11 15:00.

Аз бих правил всичко в един ден и след това да почивам 1 или 2 дни. Като за начало е добре. Важното е да се движиш. С времето ще се усъвършенстваш. Ако можеш започни да заучаваш и Преси от стойка на ръце.

Има обаче нещо, на което трябва да обърнеш по-специално внимание. Предполагам искаш да направиш големи мускули. Е, тогава определено си оправи храната, защото гледам в дневника ти някакви кроасани се мятат, сладоледи, чудесии....с тия пари си купи месо, яйца, картофи...Без добра хранителна култура и навици работата няма да стане.

Ето няколко статии и теми, от които да започнеш:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.08.11 08:05.

05.08.11
15:16

Благодаря за отговора , Тихомир.
Идеята със пресите от стойка на ръце е доста добра , ще я включа към ден 2 !

За храненето.. Знам , че е много зле.
Правя някакви опити да вкарам нещо полезно..

Прочетох всички теми , които ми прати , 1-во браво за труда - 1 или 2 бяха твой , много добре са написани , щом на мен ми стана ясно.. :D
Проблемът при мен е , че съм много несериозен и непостоянен в тренирането.
От месец и нещо почнах доста добре и виждам резултати , надявам се да продължа така.. А за хранителен режим или диета , искам да започна да видя как ще се справя , обаче май трябва да се консултирам със някой.. Не разбирам достатъчно , че да си я изготвя сам.. От темите видях , че има диети за 3 вида тренировки , аз съм към тези за покачване на тегло (мускулна маса).
А за да е точна диетата или хранителния режим , трябва да си знам и % подкожни мазнини , за да се съобрази..Пък аз нямам идея колко са.. :D

Можеш да подходиш и по друг начин, без да смяташ формули. Задължително обаче махни тия кроасани и сладоледи. Можеш да се глезиш с тях 1-2 пъти в седмицата, но нека не са част от ежедневието ти.

Това, което можеш да направиш е да наблягаш на качествена храна (посочена е в темите), а за ориентир да ползваш кантар и огледало. На всеки 10 дни се мери на кантара. Ако не си качил нито 1 килограм, то най-вероятно не ядеш достатъчно. Увеличи приема на храна и пак се измери след 10 дни. Когато видиш, че си мръднал дори и с 500гр. нагоре, спри да увеличаваш храната.

Вариант №2 е калкулиран режим включващ формули, менюта по грамажи и ядене по часове. Не е лека задача за начинаещите, но... :)

05.08.11
15:35

Намалям кроасаните и сладоледите !
Като за начало , ще започна с първия вариант..

Обаче тея кроасани трябва да ги заменя с нещо..
Аз ги ям сутринта за закуска , вече почнах по-често да ги заменям с мюсли+прясно мляко , обаче ще ми омръзне , ще разгледам в ‘’ХРАНЕНЕ” за някоя закуска :D

06.08.11
20:25

Проблем ! :D

Днес пробвах да правя преси от стойка на ръце с подпряни крака на стената , обаче са ми доста трудни..
Правя по максимум 3 повторения , а се пускам надолу по-малко и от половината..
Може би рамената са ми слаби , аз тях никога не сам ги тренирал..
Все пак продължих по 2 по 3 и общо направих към 15 , обаче са ми зор , някакви препоръки..
Може би първо да почна с някое по-лесно упражнение за рамо , малко да свикне и след това да пробвам пак или да се мъча с пресите :D

Опитай с това като за начало.

06.08.11
20:51

Тихомир , имаш впредвид първите две упражнения само ли ?
Или да заменя лицевите опори от ден 2 с упражненията от клипчето до 4:55 , защото след това има упражнения за корем , а аз си имам специален ден за него и си правя крънчове , но малко по-различни..
Благодаря за бързия отговор отново :)

07.08.11
21:08

Малко нови снимки :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1