17.08.11
13:18
представяш ли си...има хора дето не ядат въглехидрати за да не се омазнят...
17.08.11
13:27
GEORGIO, много се радвам да те видя тук във форума! Цикличното хранене набира скорост и хората имат нужда от съветите ти :)
За който не знае, GEORGIO е от първите който разучиха в детайли цикличното хранене и почнаха да го практикуват. За мен е най-еродирания човек по темата в България.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 17.08.11 13:27.
17.08.11
13:35
хм...Джорджо беше и един от първите които се занимаваха с ВМ-НВД, тежки петици, и въобще популярните неща в момента. може да се каже че е изпреварил времето си.
Че аз с неговият блог зарибих трима човека през последният 1 месец, да почнат цикличното хранене :)
Мнението беше редактирано от Miyu на 17.08.11 14:10.
17.08.11
22:57
17.08.2011
Лежанка
5@60, 3@70, 1@80, 1@90
5@60, 3@80, 1@90, 3х1@100
Набиране - 20х5
Лежанка - 40х1@85
Някъде на 40-тото набиране почнах да правя пак лежанка, само че между сериите на набирането. Между всеки две серии на набирането правех по 3 единички на 85 кг. с много малки почивки. Накрая ме хвана здраво адреналина, много яко чувство :)
Доволен съм, остава обаче да видим утре как ще се чувствам :)
17.08.11
23:07
казано от ts.vassilev на 17.08.11, 13:18:
представяш ли си...има хора дето не ядат въглехидрати за да не се омазнят...
Представям си , има доста хора,дето са carb sensitive,така че си представи и ти :D
17.08.11
23:14
казано от The Next на 17.08.11, 23:07:
Представям си , има доста хора,дето са carb sensitive,така че си представи и ти :D
тц тц тц тц....
има една приказка - правилните неща заради грешните причини.
проблема с въглените не е че се омазняваш, че ти се губи пресата, че ти спада силата или дори че ти се доспива.
виж Алцхаймер, диабета, падналия имунитет, цялата хормонална каскада, порочния кръг на кръвната захар, гликирането на протеините, възпалението, увредените бъбреци/ретини и отрязаните крака...виж това вече е проблем. не казвам че някое от изборените неща има връзка с консумацията на въглехидрати, щото все пак нищо не разбирам от хранене...но за мен да не ядеш въглехидрати за да не се омазниш си е...
17.08.11
23:17
И като вдигаш по цял ден инсулина примерно с тези въглехидрати к’во става? Гориш мазнини ли ? :) А въглехидратите са истината за силата , не знам от къде ти хрумна,че може да кажа,че от тях ти спада силата :D А ако се върнем на диабета въглехидратите с висок ГИ разпределени през целият ден може да са проблема :)
казано от The Next на 17.08.11, 23:17:
И като вдигаш по цял ден инсулина примерно с тези въглехидрати к’во става? Гориш мазнини ли ? :) А въглехидратите са истината за силата , не знам от къде ти хрумна,че може да кажа,че от тях ти спада силата :D А ако се върнем на диабета въглехидратите с висок ГИ разпределени през целият ден може да са проблема :)
Точно ти за сила недей говори :D :D :D
казано от The Next на 17.08.11, 23:17:
Баси... много си смешен и много бисери ръсиш. Благодарен съм, че се пръкна от някъде да развеселиш форума. Май ще си поредния несебърски “гений”. Спориш с хора, които разбират много повече от теб ама си мозъчно ограничен за да го осъзнаеш ;)
Плевенската група да остави момчето...нали знаеш, че колкото повече храниш, повече ще те хранят...и така...докога...
Слушайте Цецко, това е съвета ми...
Тия неща, дето се случват в телата(относно храненето) ни и ние се опитваме да ги разберем и контролираме са доста сложни и НАИСТИНА изискават сериозни познания и време за осъзнаване, пробване, оценка и т.н.
За въглехидратите...ял съм сладоледи, торти със сладко и ориз с бяла захар като свиня и съм бил релефен и силен на теле(когато тренирах сериозно лека атлетика)...сега също съм доста добре само на мазнини+протеини и 10гр. въглехудрати на ден...с кросфит и тежки щанги...сега ще видим как ще съм на цикличното, като вечер ям от всичко(буквално!!!)...тогава ще мога да споделя...ПАК ще кажа-най-важното си остава тренировката-методика, специализация, периодизация и т.н., там някъде стават нещата...
Едно е да го четеш на книга и да кажеш...да бе, така би трябвало да бъде...ама като почне да ти се движи из тялото е друго...
18.08.11
14:51
Доволен ли си от програмата си за сила?
В смисъл сложил ли си някаква цел с тази програма и дава ли ти търсения резултат?
18.08.11
16:07
Все пак говоря от опит,колкото да ви развеселявам..Без глигогена в мускулите,въпреки,че има мазнини и протеин и смятам,че ще ги бутна се оказва,че не е така :(
Мнението беше редактирано от The Next на 18.08.11 16:32.
Как без гликоген бре...нали ще паднеш на пода и няма да можеш да се движиш...винаги има гликоген, а мазнините и протеините се превръщат в гликоген, просто не си в турбо режим...Ей опасен си Некст....а силата ще ти спадне по-бързо ако си на въглени, а не мазнини...не знам какъв опит имаш, но явно те е домързяло да изпробваш системата 1-2 седмици и да се пречупиш.
18.08.11
17:19
А кога ли мазнините и протеина се използват като алтернатива? .. :) Пробвал съм и то при едни и същи условия (спане,час на ядене и трениране,дни за въстановяване) и така..А бе като си имаш сила с мазнините си карай на мазнини,като нямаш,мисли к’во ще правиш и толкоз.. :)
Дъ некст, приятелю наш...искаш да ни убедиш че въглехидрати са по-добър източник на енергия от мазнините ли...
Или че ако не даваш на тялото си въглехидрати, то не може да си ги набавя от преработката на протеин...
18.08.11
19:19
Не.Казвам,че на МЕН лично,мазнините и протеина не ми дават толкоз сила,не знам точно защо,но все пак за да стане тоя въглехидрат от мазнини и протеин не се иска “пълно изцеждане на гликогена”?
Не се чака пълно изчерпване много ясно..нали ако е така ще припаднеш и след време като превключиш на мазнини или протеини ще се събудиш пак, което нема как да стане, тялото е много приспособено. Но се изисква малко време за да почнеш да превключваш ефективно между двата източника.
Много ясно, че въглехидратите ти дават повече сила...това е турбото...по-високо кръвно налягане, мозъчна дейност, всичко е в режим “Стрес”, заплаха...така да се каже...сега видях един много интересен факт, какво представлява “Тренировъчния макс”, значи това е най-тежката “щанга” която атлета може да вдигне без допълнителна емоционална възбуда, за което се съди по пулса преди опита....това има голяма връзка с въглехидратите, силата, определянето на макс...разбира се може да форсираш системата и да поставиш максимум, които би вдигнал на състезание...Абаджиев е избирал максовете на състезателите си по същия начин..това са тренировъчни максове..
19.08.11
22:13
казано от slavko на 19.08.11, 10:35:
http://www.poweringmuscles.com/article.php?id=126
Славко, най-вероятно тези атлети са били суплементирани по “другия” начин. Дали са показателен пример, незнам. Аз си спомням ,че в някоя книга или статия бях чел изследване, където поста през рамадана не пречи на спортните постижения.
19.08.2011
Лежанка - 2х5@60, 2х2@80, 2х1@90, 20х1@100
Набиране - неопределена бройка, между серийките на лежанката, експлозивно до под гърдите
Тяга - 1@130, 1@150
19.08.11
22:30
Не знам по каква програма си и дали дава ефект при теб, но няма ли да е по-добре ако почнеш да мъчиш 2-ки и 3-ки на 100кг, вместо да правиш по 20 единици ?
19.08.11
22:46
казано от SportFreak на 19.08.11, 22:30:
Не знам по каква програма си и дали дава ефект при теб, но няма ли да е по-добре ако почнеш да мъчиш 2-ки и 3-ки на 100кг, вместо да правиш по 20 единици ?
Правя си експеримент с единичките. Очаквам резултата да е повишена сила при запазване на личното тегло. За сега мисля, че точно това се получава.
Ба Марине имаш сестра и си малчиш, въобще нищо не казваш....треа кажеш...Ей имам хубава сестра.. нещо такова.... ;) тцтц
Иначе за единиците не знам как имаш търпение да ги правиш, много пъти съм почвал и на едни и същи кила ми омръзва...пък като свалям килата още поече ... :)
21.08.11
01:37
казано от Freelancer на 19.08.11, 22:13:
казано от slavko на 19.08.11, 10:35:
http://www.poweringmuscles.com/article.php?id=126
Славко, най-вероятно тези атлети са били суплементирани по “другия” начин. Дали са показателен пример, незнам. Аз си спомням ,че в някоя книга или статия бях чел изследване, където поста през рамадана не пречи на спортните постижения.
Има едно или две изследвания, които позквазват, че не пречи но при повечето изследвания се наблюдават негативи при Рамадана.
http://www.alanaragon.com/an-objective-look-at-intermittent-fasting.html - Арагон ги разглежда докато храни IF
Тук го има и фактора, че при Рамадана те не пият вода. Също според мен при IF има голямо доза ментална настройка, ако не го правиш с определена цел, идея и очаквания или докато гладуваш си гризеш ноктите и мислиш за храна според мен не се получава.
Мнения?
Мнението беше редактирано от Йордан Христов на 21.08.11 01:37.
21.08.11
10:46
Тя менталната настройка влияе при всяко едно нещо, с което се захванеш! Едва ли ефекта при цикличното храненен е по-голям в сравнение с други дейности.
21.08.11
16:14
казано от KETLOT на 21.08.11, 01:37:
Тук го има и фактора, че при Рамадана те не пият вода.
А дехидратацията мисля, че доказано сваля спортните постижения.
Абре да ви питам, по време на феединг стате е невъзможно да се изгарят мазнини нали така? И понеже взе много да ми се дояжда сладко, тъй като за 1 месец съм чийтнал 1-2 пъти по супер малко, кога да хапна т’ва сладко? На Първото хранене ли?
е в тренировъчен ден е най-добре и то първото хранене след тренировка трябва да ти е най-голямото
21.08.11
18:34
21.08.2011
Клек - 11х5@60
Лежанка - 2х15@20, 2х5@60, 3@70, 3х1@80,90, 100
Арнолд преса - 10@10, 5@17, 4х5@20
Дърпане на щанга към брадата - 12,10,10,8,7,6@40
Нищо особено днес. Важното е, че контузията в коляното, която получих на прехода в Пирин, ми е минала и нямам проблеми с клека. На лежанката има доста натрупана умора от 20-те единички на 100 кг. , така че само пробвах как е формата. Все още имам болка при бутането на раменните и арнолд пресите (при арнолд пресите е по-малко). Болката е в рамото и я има само когато лакътя ми слезе на нивото на рамото, по-надолу и по-нагоре я няма.
21.08.11
19:50
http://www.healthhype.com/wp-content/uploads/supraspinatus_tendinitis_painful_arc.jpg
казано от Стели на 21.08.11, 18:23:
е в тренировъчен ден е най-добре и то първото хранене след тренировка трябва да ти е най-голямото
Значи ако чийтвам да го пъхам в 1во ядене?
22.08.11
09:46
Привет,
От чисто любопитство имам два въпроса:
1. От колко време караш на цикличното?
2. Как си се хранил преди този режим и какво подобри ИФ в тялото ти (не само като визия, а и като енергия, емоции и други такива)?
22.08.11
09:56
казано от ts.vassilev на 21.08.11, 19:50:
http://www.healthhype.com/wp-content/uploads/supraspinatus_tendinitis_painful_arc.jpg
Цецо, какво мога да предприема за проблема?
казано от Rikoo на 21.08.11, 20:15:
казано от Стели на 21.08.11, 18:23:
Значи ако чийтвам да го пъхам в 1во ядене?
Чийстването за теб е ядене на бързи въглехидрати, правилно ли съм разбрал? Аз ги ям след тренировка или късно вечер след като съм погълнал цялта си храна за деня.
22.08.11
10:22
казано от Тихомир Велев на 22.08.11, 09:46:
Привет,
От чисто любопитство имам два въпроса:
1. От колко време караш на цикличното?
2. Как си се хранил преди този режим и какво подобри ИФ в тялото ти (не само като визия, а и като енергия, емоции и други такива)?
От колко време съм на ЦХ, хмм това е добър въпрос :) Честно казано, незнам, но е от доста време. Преди това бях на ВМ-НВД, имах супер резултати с него, чувствах се перфектно. Тогава също имах дни, в които ядях само вечер. Беше ВМ-НВД с по 1-2 дни в седмицата на ЦХ с ВМ-НВД храни. Постепенно почнах да преминавам към ЦХ, леко увеличих въглехидратите. За моя тогавашна изненада, нямаше лоши последствия :) Най-големия плюс на цикличното хранене е,че ти дава голяма свобода и пести от времето ти. Емоциите и енергията при мен винаги са били на 6, там промяна не отчитам. Не, излъгах, имам една нова и много голяма емоция - да преям здраво след продължителен фастинг! :D
Като цяло ефекта по тялото е намаляване на процента подкожни мазнини.
Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 22.08.11 10:29.
22.08.11
10:31
казано от Freelancer на 22.08.11, 09:56:
симптомите ти са като на възпалени сухожилия на ротейтър къфа. понякога се оправя просто като правиш външни ротации с бавно бускане.
22.08.11
10:46
казано от ts.vassilev на 22.08.11, 10:31:
казано от Freelancer на 22.08.11, 09:56:
симптомите ти са като на възпалени сухожилия на ротейтър къфа. понякога се оправя просто като правиш външни ротации с бавно бускане.
На толкова еднообразни тренировки е нормално да стане...|-)