Релефно тяло, L-Glutamin, Програма и още нещо. :)

Здравейте на всички като начало. :)
Аватара ми е от преди 6 - 7 месеца, но от 3 месеца имаме много интензивна подготовка, не взимах нищо, не се хранех правилно и отслабнах много, казвам го като информация да не се подведете по снимката, в момента съм хърба. :D

Не пиша много, много във форума както и не го следя много, много в последните месеци, защото нямам свободно време.
На 16 години съм, 175 висок, 67 кг. Занимавам се ежедневно с футбол, на ден имам по една или две тренировки, средно на седмица имам по 10 тренировки и точно затова при мен е проблем качването на ММ. Целта ми не е да ставам голям, огромен с 50 ръка и тн, не ми допада просто.
Целта ми е да направя такъв тип тяло -
http://www.topfatlosstrainer.com/wp-content/uploads/2009/10/24/how-to-get-ripped-like-cam-gigandet-in-never-back-down/Cam-Gigandet.jpg
Разтърсих се в нета за програмата му и там е обяснено какво прави, но прави 20-30 повторения с малки тежести.
Ето всичко което пише - http://www.topfatlosstrainer.com/2009/10/24/how-to-get-ripped-like-cam-gigandet-in-never-back-down/
Въпроса ми тук е дали има смисъл да се захващам с такъв вид програма - много повторения с малки тежести за ММ или да карам както всички ” 8 до 12 повторения , много кг ” . Ще съм благодарен, ако някой ми обясни с две думи разликата от двете.. :)
Целта ми е да направя тяло сходно до неговото.

Следващия ми въпрос е относно L-Glutamin-а , наскоро разбрах за този вид добавка и мисля да си купа, защото от кардиото много трудно се задържа ММ, а смятам, че L-Glutamin + Аминокиселини ще запазва мускула да не се разгражда,заради липсата на глутамин в него, ако може да споделите вашето мнение? :)

Надявам се да съм обяснил максимално точно какво целя и да съм задал добре въпросите, благодаря предварително. :)

GG

01.09.11
15:02

Според мен се придържай към повторенията 8-12 повторения с килограми с които можеш да направиш такива повторения,отделно включи кардиото примерно ниско интензивно след силовата тренировка,в дни без силова прави интервално кардио и високо интензивно,отделно намали бързите въглени които да не влияят на покачването на инсулиновите нива,защото както знаеш спираме горенето на мазнини,нищо че предовратяват катаболните процеси,както и включи упражнения за корем.За да подържаш тяло с нисък процент мазнини е хубаво да приемаш на тегло около 20-22 калоории на кг,като протеина да е 50 % въглена 30% и мазнините 20% :)

Имах абсолютно същото желание като теб преди година и аз също се занимавам с модерен петобой - извънредно интензивен спорт, с който се качва много трудно.

Аз съчетах тренировките си по петобой с тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1WeNOeVDc . Имаше леки корекции, спрямо персоналното ми усещане. Прибавях и допълнителен ден само за корем.

Резултат при мен беше отличен, в профила ми може да видиш снимка от миналото лято.

Естествено, всичко беше съчетано с НВД към РВД.

Поздрави!

казано от Gordon Gekko на 01.09.11, 15:02:

За да подържаш тяло с нисък процент мазнини е хубаво да приемаш на тегло около 20-22 калоории на кг,като протеина да е 50 % въглена 30% и мазнините 20% :)

Не си прав, човече. Тия 50% протеин за нищо няма да му послужат. С тия двуразови тренировки, които има, ще се наложи сигурно да приема по около 3000 калории дневно, само за да поддържа теглото си. Това означава да приема по 375гр. протеин, което пък прави 5.5гр. на телесен килограм. Абсурдно е дори и да искаше да отслабва. Отделно, че пък тия 30% въглехидрати няма да могат да го подготвят за ежедневните му тренировки, особено в дните с двуразови такива.

Йордане, хубаво си се насочил към тренировъчна програма, но нищо не казваш за храната. Ако искаш мускулите да растат ще трябва да им “сипваш” достатъчно материал. Както вече прочете, при теб това ще са около 3000 калории +/-.

За глутамина идеята хич не е лоша, особено при твоите чести тренировки.

По въпроса с повторенията всичко е според зависи. Ето няколко статии и теми, които смятам, че ще отговорят на доста от въпросите ти:
Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!

Мини гид за тренировките при новаци
Тренировъчни стратегии - периоди за покачване на мускулна маса
Тренировъчни методи за начинаещи и средно-напреднали фитнес любители 
Базови тренировъчни подходи
Базови тренировъчни принципи

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.09.11 12:03.

TN

03.09.11
12:05

Няма смисъл от тези 20-30 повторения..Ясно,целта е експозивна сила (или поне би трябвало) .. Щом искаш мускулна маса: 1) Глуматин и БЦАА няма да помогнат,иска хранителен режим (другите са за възтановяване) 2)Тренировъчният режим вече ти предложиха ии.. 3)На аватара преди 6-7 месеца изглеждаш в пъти по-добре от твоят идол..

Поздрави!

Благодаря изключително много на всички за отговорите. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1