Козунак: разделяне на мозъчните настройки

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.03.11
21:50

ТРЕНИРОВКА
7.00 - 8.00 Цигун - първо занятие в живота ми - много съм впечатлена!
МАНДЖА
9.00 - 1/2 кокосов орех + сока от целия
11.30 - 1 домат, 3 бъркани яйца с 1 стрък пресен лук, малко масло
14.30 - 1 червен грейпфрут .+ лъжичка истински мед от магарешки бодил
19.30 салата - 3 домата, 3 чушки, 3 стръка зелен лук, 100 гр извара, консерва риба тон, малко горчица

тЕЧНОСТИ 3-4 литра - кафе, чай мате

Мнението беше редактирано от kozunak на 23.03.11 22:15.

25.03.11
10:56

Вчера - почивка.
Ден с много ниска енергия и тонус, от най-омразните, в които се влача, в които ви се спи и нищо не ми се прави за пореден път....(puke) (envy) (headbang)... и въобще ми иде да се гръмна! И разбира се - всички задачи бяха отместени за следващия ден, голям праз че ме гонят срокове...

Храна:
7.30 2 средно големи банана (колко отдавна не бях яла, много ми се усладиха)
10.00 отвара от ленено семе и самото то, лъжица мед
14.30 50 гр. ориз и 3 яйца с ким, черен пипер и мак
18.30 2 домата, зелен фасул (от буркан)
с голям кеф понеси легнах в 22.00 ч.
много кафе и вода,  което даде главно силно диуретичен резултат

Днес:

Една идея по-добре с тонуса.

6.15 ставане, кафе
7.00 -  8.00 Цигун, в който установих , че направо ще се разглобя на някои от елегантните движения - бахти плазмодия съм, при това циментиран! (dull)
9.00 задушен лук, грах, 1 суп.л. (суров) императорски ориз, 2 яйца
11. 00 кафе с лъжица мед

Мнението беше редактирано от kozunak на 25.03.11 11:14.

26.03.11
18:09

Честит рожден ден, с пожелания за много усмивки и винаги да се чувстваш обичана. :)

26.03.11
18:24

Честит рожден ден, Анди! (cake) (F)

26.03.11
22:30

Яяяя, кой имал рожден ден!
Много здраве, много успехи и все такава да си останеш : )

27.03.11
09:27

Мила, да си много, много щастлива и все така позитивна!

27.03.11
09:40

ЧРД. С пожелания за много здраве, щастие, усмивки и приятни изживявания.

27.03.11
09:42

ЧРД и от мен ;), много здраве, късмет и положителни емоции желая.

Мила

27.03.11
09:50

А така, още една рожденничка. С пожелания за много здраве, щастие и повече хубави моменти :)

Мнението беше редактирано от Мила на 27.03.11 09:50.

27.03.11
10:04

Честит рожден ден, козуначеeeee :D :D :D

27.03.11
10:13

Честит рожден ден и от мен :) (F)

27.03.11
13:36

КОЛКО МЕ ЗАРАДВАХТЕЕЕЕЕЕ! СУПЕР! МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ЧУДЕСНИТЕ ПОЖЕЛАНИЯ!

Вчера се възнаградих с повече хапване, но и със силова тренировка! така де - на 37 години ли ставаме, или на 73?! :D

А имам нови резултати: кантарът отчита 1,500 кг надолу! И още:
Бедро  - 0,5 см.
ханш: - 0,5
зона на паласки: -2 см
талия: -3
прасец: -0,5
над коляно: - 0,5

Не е зле!

Храна:
- закуска за шампиони 2 пълнозърнести филии с масло, сьомга и черен (верно синтетичен) хайвер (обожавам го)
- половин кокос, 1 портокал
-2-3 шок. бонбона
ТРЕНИРОВКА
- 50 гр. макадамия, 50 гр. кашу
- салата домати и печени чушки, 1 свинска вратна на скара
- 2 чаши бяло вино, 20 гр. домашна ракия :D няма как (cake), тоест има разбира се, ама може да си отпусна душата - то не ми и вървеше, нито яденето нито пиенето... :) важното е доброто настроение, а то се получава от хората и от теб самият, не от алкохола и храната

Тренировка:
загрявка
КОРЕМ х 2:
10 повдигания на колене от вис (пълен , не на лакти)
15 - на римско столче с 5кг диск
15 вдигания на таза от лег
10 ролки на колене

ГЪРДИ И ГРЪБ:
4 х 6 бр. 20/20/22/22 кг вдигане на щанга от лег
3 опита за набиране - широк хват за гръб
гребане на машина - 12 бр. на 15 кг, 8бр./20 кг, 6/ 25, 4/30, 2/35

РЪЦЕ:
3 суперсерии - придърпване на скрипец за бицепс, теглене за трицепс, 3 кг. гири летеж за рамо - сътовтено на 15, 20, 25 кг

КРАКА:
І СУПЕРСЕРИИ -
30 плиета със средния лост
30 клека до долу
30 мъртви тяги - класика, 25 кг.
15 плиета
15 сумо изометрични плиета с натискане на пръстите
15 полуклека
15 клека
30 тяги с прави събрани крака
30 добро утро (само с щангата за клек)

ІІ суперсерии
- бедрено сгъване / разгъване - 30 бр - 10 кг, бързо
3 суперсерии адд/ абд - 60 бр - 25 кг

КАРДИО:
- 5 мин степер интервално
-8 мин вмело - интервално
- 20 мин пътека интервално

РАЗТЯГАНИЯ

Дълга разходка

Прекрасен рожден ден! Нали?

27.03.11
13:46

Ха така! Честит Рожден Ден на патерици и от мен! Какво съвпадение само :) Много здраве, любов и успехи.
Ииииии аз прекарах в залата на РД-то ;)

27.03.11
13:56

Много благодаря! А кой има още рожден ден, щом говорите за съвпадение - искам и аз да му честитя?

27.03.11
14:15

Жива и здрава, изпълнена с много енергия и любов :)

27.03.11
14:39

Аз, аз! ИмаХ обаче - вчера ;)

28.03.11
13:14

Честит Икар за постижения в цирковото изкуство на Енчо Керязов. Вижте това изпълнение, заслужава си!
И прочетете думите му: “Бях на 6 години, когато майка ми ме заведе в залата по акробатика. Треньорът ме накара да направя различни упражнения и каза, че нямам никакви качества за този спорт. Накрая обаче се съгласи да ме вземе, след като разбра колко силно желание имам да тренирам с останалите деца. Девет години след това вече бях в националния отбор и се подготвях усилено за световно първенство в категорията мъжки двойки. За съжаление избраха други. Плаках от София до Ямбол. Бях на индивидуална подготовка в спортното училище и останах още една година, за да си завърша образованието. Точно по това време научих, че в една циркова трупа търсят акробат на коне и отидох. Работих с нея в продължение на 7 години. Гастролирах в Австрия, Испания и скандинавските страни. След пет години вече бях на международната арена и започнах да работя уникалния си номер еквилибристика. “

Мнението беше редактирано от kozunak на 28.03.11 13:19.

28.03.11
13:45

Wow, направо останах без думи! Страхотен е, изумителни умения има, а този баланс на блокчетата направо ме разби. Евала!
На всичкото отгоре и голям симпатяга (inlove)
Много ми е познато това с подценяването, но ето, че човек, когато подхожда със страст и любов към даденото нещо, може да успее :)

28.03.11
14:02

Това е от Монте Карло, където взима и наградата “Сребърен клоун”! Много хубаво е заснето! А тук циркът си стои изгорял от моето детство... срамота, повече от 30 години!

Мнението беше редактирано от kozunak на 28.03.11 14:03.

11.04.11
14:43

Оставила съм дневника малко в покой защото:
1. ходя само на цигун и правя само кардио - демек наблягам на крака в движение.
2. ужасно много работа за кратки срокове ми се насъбра
3. и най важното: възпалиха ми се околоставните торбички на лактите - т.нар бурсит, и минава доста трудно и бавно, да не говорим че едвам си обличам якето, не мога да се подпра и се чудя къде да си дена ръцете.  А не съм се претоварила, както повечето приятели си мислят, че съм вдигнала 100 кг дъмбел и ХА на ти сега, как се контузих. Явно е някаква бактериална инфекция, която не е изчистена. Странното е че такова нещо имах преди 7-8 години, но беше доста по-тежко като възпаление. И тогава не откриха етиологията на проблема.
Аман!
Като се поосвестя, ще пиша отново.

11.04.11
14:49

казано от kozunak на 11.04.11, 14:43:

Оставила съм дневника малко в покой защото:
1. ходя само на цигун и правя само кардио - демек наблягам на крака в движение.
2. ужасно много работа за кратки срокове ми се насъбра
3. и най важното: възпалиха ми се околоставните торбички на лактите - т.нар бурсит, и минава доста трудно и бавно, да не говорим че едвам си обличам якето, не мога да се подпра и се чудя къде да си дена ръцете.  А не съм се претоварила, както повечето приятели си мислят, че съм вдигнала 100 кг дъмбел и ХА на ти сега, как се контузих. Явно е някаква бактериална инфекция, която не е изчистена. Странното е че такова нещо имах преди 7-8 години, но беше доста по-тежко като възпаление. И тогава не откриха етиологията на проблема.
Аман!
Като се поосвестя, ще пиша отново.

Оправяй се..

11.04.11
15:47

По-бързо възстановяване и от мен :)

06.09.11
18:54

Здравейте приятелииииии! Ето ме пак! След над 170 написани страници, мноооооооого труд пред компютъра,  и 5 месеца тотално отсъствие от спорта. В близките дни ще започна полека-лека да се радвижвам! И.. честит празник на Съединението!

06.09.11
18:59

Ееее...добре дошла отново (sun)

06.09.11
19:03

И аз като Маргаритка - добре дошла и успех, Анди : )

06.09.11
19:06

Добре заварила, Маргии , Инис! Ихааа...
Дори не съм и посмяла да отварям сайта - за да не се разсейвам и дразня, най-вече! Едвам издържах, но сега съм супер доволна, даже щастлива от постигнатото! Не че нямам още да дописвам, но това вече ще стане в друг ритъм, с друг обем на работа. Най-страшното и гадното мина, остана малко дописване и шлайфане. Естествено - отразило ми се е жестоко заседяването, но важното е, че започва нов етап. (Ох, някой ако ми прочете дневни;ците от последните две години само приливи и отливи ще види, ама нейсе...) Затова и си сменям аватарчето с мравче , бутащо като Сизиф капка вода :-))) . надявам се всички тук да сте добре, в отлична спортна форма и прекрасно настроение. Поне последното е валидно за мен. Дано и да мога виртуално да ви го предам.

ПП. По-дебела съм отвсякъде, всичко съм върнала, признавам без бой, но най-после намерих душевно равновесие, покой, нова сила и увереност,  и въобще излязох от тежката депресия, която ме държа и ме измъчи. Влязох си в кожата. Еврика! сега ще си влеза и в тЕлото.

Мнението беше редактирано от kozunak на 06.09.11 19:12.

06.09.11
19:29

Андииии:))))) Много се радвам че се завърна! Липсаше ми (sun)

06.09.11
19:33

И вие на мен! И спорта! няма ли някой да ме научи как да съчетавам интелектуална научна работа с движение? Че на всичко отгоре и хората около мен са така.... не мога аз. разсейвам се.

06.09.11
19:41

казано от kozunak на 06.09.11, 19:33:

няма ли някой да ме научи как да съчетавам интелектуална научна работа с движение? Че на всичко отгоре и хората около мен са така.... не мога аз. разсейвам се.

Мисля че цигун-а, с който беше започнала да се занимаваш се съчетава добре с интелектуалната работа. :)

06.09.11
21:21

Принципно може би да, но не ставаше. Аз и засписвах доста късно - след 2 , защото дори и да си легна мозъкът ми работи на пълни обороти, и още не мога да си обърна режима, а цигунът е от 7.00 сутринта. А аз към 9.00 се излюпвах и вече в 9.30 бях с кафето пред компютъра... Като си предадох работата ей сега на 03. 09, си легнал в 18.00 и спах на другия ден до 11.00 на обед. Е, верно че предходния ден редактирах до 3 през нощта де... та така, ясно ти е за какво вдаване в текст иде реч... Имаше дни в последните два месеца - юли и август, в които дори не излизах и така прекарвах по 3-4 дни само в къщи. 
Сега обаче ще направя всичко възможно да се науча да ги съчетавам - това е новото предизвикателство. Да разделям мозъчните си настройки. :-)))

Забравих: относно храна, открих че не се подадох на сладки изкушения под предлог за мозъка. Но пък що овесени ядки омаах... оказаха се един доста добър вариант - и за следобедна закуска. Бързо , леко, и някак си ме засищаха доста и откарвах бая писание.

Мнението беше редактирано от kozunak на 06.09.11 21:25.

06.09.11
23:28

Ехаааа, кой се е завърнал :) Добре дошла Козуначе (sun)

07.09.11
00:07

Мнението беше редактирано от kozunak на 07.09.11 01:25.

08.09.11
21:54

След дълго маене и мотане в целия ден (нещо хич не се организирах по начина , който исках, а и леко лошо ми беше - явно времето) събрах кураж и си направих тренировчица №1.
Нефелничка, при това бая, но като за начало - окей. Времеви пояс: 18.00-19.20 ч.
1.здрава разгрявка (отне ми към 20 мин)+ 5 мин кростренажор;
2. коремни на пода (болеше ме и кръст от обездвижване) - 2 серии
3. с Z - лоста: 12 раменни преси, 24 усуквания, 12 хай пул, 12 за бицепс, 12 гребания, 24 добро утро, 24 мъртва тяга полека  и така в суперсесия, повторена два пъти.
4. Гири от 3 кг. Нова суперсерия: 8 разгъвания за трицепс (с всяка ръка), 8 ритника за трицепс, 8 летежа за рамо, така 2 цикъла.
5. краци: бедрено разгъване без тежест (20 бр) редувано с плиета с гира (13 кг - 20 бройки) - така два кръга;
6. махове назад и в страни на глутеус машина - 60 бройки на крак и позиция, с 20 кг, 3 кръга.
7. 20 минути пътека - бързо - бавно ходене, със смяна на наклона
8. разтяжка

Смотана храна, много смотана при това:
9.00 с сандвич с черен хляб, масло, шунка и ементал; кафе
13.30 не ми се обядваше, но все пак нещо леко изфабрикувах : 1с.л. лен, 1с.л трици, 4 с.л овесени , залято с вода и 3 суп. кисело мляко 2 %
16.00 3 сини сливи
21.00 2 домата, 1 вратна на сух тиган

вода и чай - 1,5 л.

Това е. Утре - по-добре. Пих упсарин - сега ще видим дали ще има треска, вече усещам едни бодежи в бедрата. Важното е да не се юрна отведнъж. И без това се разпуках отвсякъде.

09.09.11
10:33

Въпреки аспирина и лежерната тренировка - мускулна на бедрата.

11.09.11
11:09

Петък - без тренировка, мускулната ме затресе навсякъде
Манджа: овес, лен, домати, извара, свински врат, 2 литра вода, 2 шок бонбона

Събота: овес, лен, домати, печени червени чушки, домати и пак свинска пържола, 3 литра вода
Тренировка - 3 часа танци (направо не си чувствам краката, но ми е супер, стълби не можех да слеза)!

12.09.11
09:21

неделя - релакс, мнооооого червени печени чушки, домати, чесън, извара, а за вечеря и 1 свинска вратна, 3 литра вода+зелен чай

12.09.11
14:20

Днес - супер тренировка, описания - после.

12.09.11
19:16

Поздрав с тази красота!

Обедна тренировка (няма да я описвам подробно щото няма смисъл, пък и вече знаете какво правя):
- по-натоварваща , не толкова нефелна, днес съм пълна с енергия и сила.
- вкарвам повече упражнения - днес корем от вис, и встрани с гира;
- гръб и гърди на скрипец;
- лег преса на крака редувано с бедрено сгъване; глутеус машина редувана с абд/адд;
- 20 мин интервално кросо-степера, с промяна на натоварване и височина на степенките.
- разтягане.

Като се почувствам окей ще почна да вкарвам и комплексите на Зузи. Явно танците в съботата ми са се отразили супер добре.

Малко ме наболява дясната китка и нещо не поема тежестта както трябва, тоест не се огъва както лявата. Прекаленото боравене в една позиция с мишката на компютъра си казва явно думата. Трябва да я раздвижа и да заздравя хвата.

Храна:
закуска - 4 с.л. овес, 1 лен, заляти с вода и 100 мл кокосово мляко, гуарана на прах
доста късен обедо-следобед: 2 варени картофа (не обичам и принципно ги избягвам, но ми стана любопитно да опитам един жълто-червен сорт) с копър и чесън (все пак си работя от вкъщи), салата от домати, 1 вратна на сух тиган
късна следобдена закуска - 6 сини сливи (домашни)
вечеря следва - салата
вода, чай (зелен с лимонова трева) и кафе - вече наближавам трите литра

Наблюдение - от лютото вчера и чесъна в чушките ми се отваря япетит, което не ми се нрави.
Днес съм успешно разделила мозъчните настройки, въпреки изнервящата липса на топла вода в целия център.

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.09.11 19:18.

12.09.11
20:37

Как дозираш гуараната? На опаковката пише да не се превишава 2 гр на ден, аз понеже представа си нямам и няма как да измеря 2 грама, слагам по половин чаена лъжичка. :)
Какъв ти е чая с лимонова трева? Звучи ми много вкусно. И като става въпрос за лимонова трева, имаш ли представа дали на аншия пазар се продава такава на прах, защото май не съм дрещала до сега. :)

12.09.11
21:16

И аз с гуараната съм като теб - между 1/3 и половин чаена лъжичка слагам без връх. Заливам с гореща вода, чакам да се утаи и изпивам екстракта. Може би бъркам така приложено. Ти как я пиеш? Днес я смесих с кокосовото мляко и кафете, беше много вкусно. Дава ми деликатно енергия, без да ме разтуптява.
Чаят от лимоновата трева е още от ходенето ми в Тайланд през 2008 - тогава си купих голям пакет нарязяна на филизи и изсушена “лемън грас”, и все я кътам. Имах и една едро нарязана на парчетии, пак суха, но котаракът се .... изпишка върху нея и трябваше да я хвърля.

От финната слагам по една супена на чая и то не винаги. Останало ми е малко, но ще трябва да я употребя все някой ден. Даже днес си мислих не мога ли да си купя нормална, жива лим.трева от пикадили, да си я нарежа и изсуша и така да си направя чай. Много е вкусен и освежаващ, точно нежно лимоново, аз нарочно го смесвам за да го пестя, но понякога си правя и само от него за кеф.  Никога не съм виждала на прах да продават. Но сега се сещам , че в халите има едни нов щанд за всевъзможни подправки - утре ще намина, и без това ми е на път и ще погледна дали има.

Иначе във фризера винаги имам прясно замразанеа за готвене. Обожавам я.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1