Събота, 03.09
Движение:
Ащанга йога - 90 мин
около 3 часа чистене (sweat)
масаж (inlove)
Храна:
08.30 - оризово мляко* с гуарана*
11.00 - овесени ядки* с коноп*, сусам*, чиа*, смлени какаови зърна*, мед*
13.30 - диня
15.30 - (blush) 3 малки филии маслинов хляб с 4 слайса маасдам, 1 плодова бисквитка, 4 арменски сладки, няколко лъжици сладолед, 1 кит кат
20.00 - конопен протеин* в боровинков сок* с мента; 3 пълнозърнести гризини; 2 плодови бисквитки
Мнението беше редактирано от Margi на 03.09.11 20:18.
Неделя, 04.09
Движение:
Веднага след ставане:
2 км бягане
3х100 м спринт
3х100 м ходещи напади
...и малко след това 30 минутна Виняса
май вчера обяснявах, че периода с мускулна треска след йога е отминал...излъгах . Бях забравила как боли от Ащанга, ако не съм я правила скоро. (dull)
Храна:
06.00 - конопен протеин* в оризово мляко* с малко мед* и ментово масло
11.30 - диня
12.30 - зеле със зехтин* и хималайска сол*; червен боб*; пълнозърнести гризини с мед*, 2 плодови бисквитки (всичко беше в малки количества, освен десертите :P )
15.30 - грозде
17.30 - котидж сирене със замразени боровинки и кафява захар*, 1 кит кат
19.00 - пълнозърнести гризини и няколко слайса маасдам, сладолед
Мнението беше редактирано от Margi на 04.09.11 19:56.
Понеделник, 05.09
Движение:
днес само тренировка - прекалено много ми се спеше сутринта за да правя и йога.
50 prison get ups
50 bodyweight row
50 parallel bar hyperextentions
50 hip thrusts
50 spartan flips
50 wide angle crunches
Това точно за 24 мин - лежерно (yawn)... въпреки че се усещах много бавна, не успях да вдигна темпото
след това:
4x8
A1: lateral raises 22x5kg
A2: combo: incline bench press & curl @2x5kg
B1: renegade row @2x10kg
B2: DB burpee & snatch @2x10kg
C1: 35kg barbell reverse crunch
C2: cable crunch @60kg
D1: FCT
D2: barbell twist
без интервали, почивах не повече от 15 сек между сериите
стречинг
Храна:
07.30 - конопен протеин* в оризово мляко* с малко мед* и рожков*
11.30 - фреш портокал
13.00 - грозде и дозата л-карнитин с асаи преди тренировка
16.00 - салата от червена пиперка, домат, краставица, зехтин*, хималайска сол* малко котидж сирене (ок. 60 гр); няколко пълнозърнести гризини, потопени в лютеница; сладолед, 4 вафли
19.00 - малко грозде; конопен протеин* в овесено мляко* с мед* и мента, червена пиперка с хималайска сол*
Днес не съм доволна нито от храната, нито от тренировката...но и такива дни има (dull)
Лошото е че доста рядко си давам пълен почивен ден и от там ми спада качеството на тренировка и ми идва глада за джънк. Обаче като почивам се чувствам доста зле. :D
А по-лошото е, че въпреки че цяло лято не работя, не мога да се избавя от навика да ставам безобразно рано и винаги да бързам нанякъде и да си създавам някакви идиотски графици. :@
Мнението беше редактирано от Margi на 05.09.11 19:28.
Тъкмо щях да те питам, ти всеки ден ли тренираш, и прочетох, че като почиваш се чувстваш зле....(wasntme)
А относно ранното ставане и графиците, и аз бях така преди, няма делник, няма празник, все ставах рано, тогава и тичах сутрин, но след като се появи малечко, и около 8 - 9 месеца не видях една нощ с качествен сън, ела ме виж сега как спя.....до към 8.30 - 9 часа 8-)
Аз не че не мога да спя до 9, но след това цял ден се чувствам като парцал....
Добре е че малкия вече те оставя да спиш :)
05.09.11
22:10
Маргаритка,
не можеш ли да тренираш всеки ден, но по-леко, за да не ти се получава умората?
По-лесно ми е въобще да не тренирам...ако съм стигнала до залата/стадиона, не си тръгвам докато не съм изцедила и последната капка енергия, иначе не се чувствам удовлетворена от тренировката :)
Вторник, 06.09
Движение:
Виняса йога - 60 мин
Храна:
07.30 - конопен протеин* в овесено мляко* с мед*
12.00 - горзде
15.30 - грозде (общо за деня - малко повече от килограм)
17.00 - салата от домат, краставица, червена пиперка, зехтин, хималайкса сол*, 100-тина гр сирене*; крем от: боровинки, сметана*, извара*, кафява захар*, 3 вафли
Добавям:
19.00 - доза Нектар в овесено мляко* (прияде ми се нещо сладко, та затова не е конопен протеина ;) )
20.30 - червена пиперка с хималайска сол*
...и малко хубави картинки и мотивация за мен, и за всеки, който е решил да изпита удоволствието Йога :)
Мнението беше редактирано от Margi на 06.09.11 20:51.
Сряда, 07.09
Днес рано приключих с тренировката:
1 км бягане
200 м ходещи напади
5х100 м спринт
Всичко за около 20-тина минути. Време за спринтовете - 19-20 секунди
Добавям:
вечерна Хата йога (в група) - 90 мин
...да се ъпдейтна малко,че последните години единствено водя йога и практикувам в уединение ;) Смятам да посетя още няколко групи - с различни инструктори. :)
Храна - почти никаква:
06.00 - конопен протеин* в овесено мляко* с мед*
10.30 - бразилски орехи - 50 гр
12.00 - сусамов тахан* с мед*
20.00 - бразилски орехи - 50 гр сок от алое*
20.30 - доза и половина Нектар
...май събрах 1200-300 ккал все пак ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.09.11 21:03.
Четвъртък, 08.09
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Храна:
06.00 - конопен протеин* с овесено мляко* и сироп от боровинки*
11.30 - диня
13.00 - домат, червена пиперка на скара, лук на скара с малко сметана*; крем от по-малко сметана* и повече боровинки и кафява захар*
По-късно ще добавям :)
Днес нямах намерение да тренирам, но имах работа и пътя ми минаваше покрай фитнеса, та реших да се отбия за 30-тина минути:
загрявка - 5 мин бърпита в различни варианти, с по 19 секундни почивки между минутите
интервали 30:30 сек, 6 кръга (без почивки...всъщност нямаше и почивки между отделните сетове, само колкото да се придвижа до друга част на залата)
A1: combo: DB burpee-curl-press @2x5kg
A2: renegade row @2x12.5kg
A3: dive bombers
B1: bodyweight row (horizontal pull up)
B2: parallel bar hyperextentions
B3: mountain climber
C1: DB bench press @2x12.5kg
C2: DBDL @2x12.5kg
C3: lateral raises @2x5kg
Общо ми отне не повече от 25 мин. Дадох си доста зор, ако имаше четвърти сет, сигурно щях да повърна :D
Добавям и храна:
17.00 - домат, корнишон, черен* и кафяв* ориз с много подправки; спелтови крекери* с безмлечен портокалов течен шоколад* (inlove)
19.30 - доза Нектар (във вода)
Мнението беше редактирано от Margi на 08.09.11 21:20.
Петък, 09.09
Движение:
Смятам днес да е ден на пълен релакс :)
Храна:
08.30 - диня
11.30 - задушен нахут* със зеленчуци, подправки и сметана; пълнозърнести крекери (ок. 50гр) с течен шоколад (обикновен)
14.00 - доста пълнозърнести крекери с къри сос, домат; сладолед с течен шоколад и вафла
Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.11 14:50.
Добавям си 50 минутна Виняса - не се сдържах (giggle)
Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.11 18:48.
Събота, 10.09
Движение:
точно за 20 минути:
3 кръга от:
400 м бягане
100 м спринт
100 м ходещи напади
10 dive bombers
Храна:
07.00 - конопен протеин* в овесено мляко* с гуарана* и боровинков сироп*
12.00 - диня
13.00 - 2 корнишона, 2 червени пиперки, лук на скара, “пастет” от извара*, сметана*, копър, лимонова трева*, куркума, хималайска сол*; пълнозърнести крекери с безмлечен портокалов течен шоколад*
15.30 - грозде - ок.500 гр
Добавям:
Виняса йога - 50 мин, в които включих и 10-тина минути дихателни упражнения :)
16.30 - ок. 400 гр грозде
19.00 - салата от зеле и моркови обилно полята със зехтин*; крем от малини, извара*, малко сметана*, мед*; няколко пълнозърнести крекера с течен шоколад
Май толкова ще е за днес :)
Неделя, 11.09
Движение:
Виняса йога - 50 мин, отново отделих 10 за дишане :)
предстои тренировка, която после ще впиша
Храна:
06.30 - конопен протеин* в овесено мляко* с гуарана* и боровинков сироп*
12.00 - червена пиперка, краставица, забъркани с “пастет” от извара*, сметана*, копър, лимонова трева*, хималайска сол* и куркума; сусамово-фъстъчено-плодови бонбони, от които едва се сдържах да не изям цялата кутия (blush) (която беше 150 гр) - всъщност оставих само 5 бонбона, колкото да не ми тежи, че съм ги изяла всичките (giggle)
Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.11 17:38.
Я да си добавя аз тренировчицата :)
5 минутна загрявка с по 1 минута различни ваиации на бърпита
интервали без почивка 30:30 сек, 6 кръга:
A1: parallel bar hyperextention
A2: bodyweight row
A3: mountain climber
A4: crab toe touch
B1: combo: incline DB bench press+curl @2x5kg
B2: lateral raises @2x5kg
B3: combo: DB burpee+row @2x10kg
B4: DB renegade row 22x10kg (можеше и с 12.5кг, но не ми се трупаха трети чифт дъмбели ;) )
C1: straight arms pulldown @25kg
C2: hanging knee raises (имах намерение за knees-to elbows, обаче постоянно ми се изплъзваше лоста)
C3: cable crunch @60kg
C4: elephant push ups
...след това:
50x35kg barbell reverse crunches
50xFCT (25 each side)
50xbarbell twist (25 each side)
...и още:
1 min elevated legs plank
1 min elevated side plank left
1 min elevated side plank right
1 min plank
1 min side plank left
1 min side plank right
...и на края - разтяжки разни :)
Малко тегаво мина днес тренировката, можеше и за утре да я отложа, но нищо, утре ще се почива...май :P
15.30 - пъпеш - цял (малък)
16.30 - 2 мини ябълки*
17.00 - тиквичка* и лук на скара със зехтин* и хималайска сол*, корнишон; крем от боровинки*, извара*, сметана*, мед*; малко течен шоколад и жалките остстъци от сусамови бонбони...уффф...много сладко днес, много нещо (fubar)
19.30 - конопен протеин* в овесено мляко* с кокосово брашно* и мед*
Мнението беше редактирано от Margi на 11.09.11 19:39.
Понеделник, 12.09
Движение:
Хата йога - 90 мин
Храна:
07.00 - конопен протеин* с кокосова брашно*, боровинков сироп* и гуарана*
13.00 - доволно количество от вече любимия пастет от сметана* извара*, копър, днес с добавка на магданоз и хималайска сол*, червена пиперка, домат; сусамови крекери* с безмлечен портокалов течен шоколад*
15.00 - шейк от какаови зърна*, кардамон*, мед*, кокосово брашно* малко от гореспоменатия течен шоколад* и Н2О
20.30 - 6-7 мини ябълки
Понеже йогата продължи до след 19.30, вече нямах желание да вечерям, та днес се разминах с по-малко хапване, предполагам утре ще наваксам ;)
Вторник, 13.09
Да се отчета набързо със сутрешното предизвикателство:
400 м бягане
400 м ходещи напади + 3 лицеви опори на всеки 30 сек - 12.47 мин
5х100 м спринт
На нападите не опирах задното коляно в земята, но бяха стриктни. От лицевите опори на асфалт лееекинко си протрих дланите, да не говорим че до лактите бях все едно картофи съм вадила с голи ръце :D Тук също не съм опирала колене в земята.
Първите два спринта бяха ОК, другите два - малко измъчени, а последния имах усещането че го бягам на забавен кадър.
Та така. Сега отивам да събера малко слънце (sun) (sun) (sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 13.09.11 07:18.
13.09.11
12:52
Марги..и това в 6 сутринта ли го изигра ?!! след като даваш отчета в 7…. :-О... леле..аз не съм способна на такъв героизъм, падам си “бухал”..
Хихихи...ами да, обичайно си пия сутрешния “коктейл” към 6 часа, 6.30 вече е време ако не за йога, то за стадион (фитнеса не работи толкова рано), защото след 8-8.30 вече си отивам да си търся “място под слънцето” :) Това е ваканционния ми режим.
Е, понякога се успивам и ставам към 7-7.30, тогава физическата активност я оставям за следобеда. :)
Виняса йога - ок. 45 мин
Храна:
06.00 - смути от: чиа*, какаови зърна*, мед*, гуарана*, половин лъжичка от портокаловия течен шоколад* и Н2О
13.00 - картофи на пара с копър, зехтин*, синап, хималайска сол*; крем от малини, извара*, сметана*, мед*; 2-3 сусамови крекера* с малко домашно сладко от диви ягоди*
15.00 - извара* с домашно сладко от диви ягоди*
18.00 - салата от: червена пиперка, краставица, хималайска сол*, извара*, сметана*; десерт - същото като в 15.00
Мнението беше редактирано от Margi на 13.09.11 18:11.
Гледах я 3 пъти с увиснала долна челюст...думи нямам - много рядко може да се види жена да се справи с такива баланси на ръце. РЕСПЕКТ (bow)
Сряда, 14.09
Движение:
10 минути с по 20 секунди почивка след всяка минута:hindu burpee
DB burpee+squat+press @2x5kg
crab turnover burpee
DB burpee+curl+press @2x5kg
box jump burpee
DB renegade row+burpee @2x10kg
crab turnover+kick burpee
DB burpee+snatch @2x10kg
ninja burpee
DB burpee+row @2x10kg
без почивки - 30:30 сек, 6 кръга:
A1: parallel bar hyperextention
A2: bodyweight row
A3: mountain runner
A4: dive bombers
3x1 min isometric lateral raise @2x3kg
без почивки - 30:30 сек, 6 кръга:
B1: FCT
B2: barbell twist
B3: one leg toe touch
B4: hip thrust
3x1 min side plank left side
3x1 min side plank right side
Отново изглежда дълго, а беше не повече от 35 мин.
35 мъчителни минути. Отново ми беше тегава тренировката. Може би трябва да си дам седмица пауза и да наблегна на йога и тренировките на стадиона. Ще видим.
Понеже днес няма йога, затова поразтегнах по-старателно във фитнеса. :)
Храната я слагам отделно, че много дълъг пост стана ;)
07.00 - шейк от конопен протеин*, какаови зърна*, кардамон, мед*, гуарана*, течен шоколад* (от онзи, хубавия ;) ), Н2О
11.30 - доста голямо количество салата от зеле, червена пиперка, морков, хималайска сол*, палмово масло*, синап; извара* със сладко от горски ягоди* и малко сметана*
16.00 - няколко мини ябълки*
16.30 - черен* и кафяв* ориз със синап, лимонова трева*, куркума, хималайска сол* и палмово масло*
18.30 - към остатъка от ориза* добавих зеле, червена пиперка, копър; извара* с домашно сладко от вишни, няколко шоколадови бонбона
Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.11 18:29.
Margaritka, какво представляват упражненията lateral raises, kalari push ups и spartain flip? Уж ги търсих из нет-а, ама нещо не сполучих да ги намеря :)
Lateral raise е най-обикновено повдигане на ръцете встрани с дъмбели за рамо.
Kalari push up - взех го от една загряваща тренировка за калари, затова така си ги кръстих :) - правиш си стандартна лицева опора, след което стъпваш с единия крак под рамото на същата ръка, леко извърташ торса и с прилежащата на свития крак ръка се просягаш (пред свития крак) са да хванеш пръстите на другия...и естествено,повтаряш на другата страна. Дано си ме разбрала, защото ще ми е трудно да намеря клипчето.
Spartan flip - тук имам видео материал 6.57 от клипчето, само че аз стигам до “рало” и от там тръгвам напред. Понякога го правя от пейка. http://www.youtube.com/watch?v=OJVs7pCBPYc&feature=relmfu
Намерих и видео за kalari push up - не е това, от което ги “краднах”, но на 1.57 мин ги има. Симпатягите показват и хинду бърпита, хинду лицеви опори и разни други забавни движения :) Енджой :D
ПП: Ееее...забравих видеото 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=p0NLilpx1l4
Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.11 16:58.
14.09.11
17:00
Aaaaa, че интересни упражнения има в това клипче... харесах си този планк на една ръка и с другата преместваш дискове...Ще се пробва още довечера!! (sun)
Ехаа, радвам се, че те попитах, Margaritka, но още повече се радвам на отговора :)
Благодарско ;)
Пак заповядай - радвам се, че някой пита нещо, ‘щото иначе доскучава дневника :D
15.09.11
13:06
След тази любезна покана...:* имам един въпрос. Една инструкторка по йога ми беше казала, че най-удобната поза за гледане на телевизия не е в седнало или легнало положение, ами по следния начин- легнали сме по корем и се подпираме на лакти, дано съм обяснила правилно...
Защо не, ако ти го позволява разположението на мебелите и телевизора...аз така чета книга на плажа...докато ми се изморят раменете, после същата позиция, само че по гръб :D :D :D
15.09.11
13:51
казано от Joyplovdiv на 15.09.11, 13:06:
- легнали сме по корем и се подпираме на лакти..
Точно в тази поза напоследък седя пред компютъра вечер, когато съм вкъщи-за да не се изгърбвам.
Преди време-от седенето пред компютъра на работа по цял ден започна да ме боли гърба, и тогава освен упражнения за гръб, за да реша проблема си купих един мноого твърд диван и реших да се науча да спя на него по гръб (не че съм го чела някъде, просто интуитивно реших, че от това имам нужда) Речено-сторено! Ама ми отне не по малко от 6 месеца да се науча да спя на твърдо с кеф. Първия месец се събуждах през ноща от болка. Сега обаче, по скоро ще легна да спя на земята отколкото на пружини или меки матраци. И мисля, че гърба ми е благодарен :-).
казано от София Жекова на 15.09.11, 13:51:
Сега обаче, по скоро ще легна да спя на земята отколкото на пружини или меки матраци. И мисля, че гърба ми е благодарен :-).
Най ми е удобно като спя навън на земята, на сутринта се чувствам толкова отпочинала и лека сякаш цяла нощ някой ми е правил масаж на гърба :)
Никога не съм можела да спя на меки матраци - при мен това е гаранция за недоспиване и кривотия на другия ден :D
...и какви ги свърших днес
Четвъртък, 15.09
Движение:
около час Виняса йога с опити за разни нови баланси...уфф...много ме дърпа назад тази оперирана китка, май трябва всеки ден да отделям специално време за огъвкавяване и заздравяване на китките.
Храна:
06.30 - шейк от конопен протеин*, какаови зърна*, кардамон, мед*, гуарана*, течен шоколад*, днес вместо Н2О сложих изстуден зелен чай* - получи се чудно (sun)
11.30 - овесени ядки* с какаови зърна*, кардамон и мед*
16.00 - извара* с домашно сладко от вишни*
...еми, засега - това
Мнението беше редактирано от Margi на 15.09.11 16:21.
...и да си допиша за днес храна:
17.30 - сок от алое* (inlove)
19.00 - не че бях много гладна, но хапнах средноголяма салата от зеле, червена пиперка, ленено масло*, хималайска сол*(с която можеше да не съм толкова щедра); десерт - както в 16.00ч
Размисли и страсти:
- реших да последвам сама съвета, който дадох на Атом и да се снабдя с ленено масло, тъй като от вчера нещо ми пропукват някои стави. Отдавна не го бях ползвала, та специфичния му аромат леко ме стъписа в началото. (wait)
- не си е работа да си имаш бизнес отношения с гърци - в това се убедих за втори път докато работих в Банско...но още по-зле е да си имаш вземане-даване с българи - на приказки всичко е точно, но когато дойде момента, в който трябва да се свърши работата, ги няма никакви. След като сами ни търсиха да работим заедно в началото на лятото (и имаше подмятания от рода - ама да не вземеш да се откажеш до тогава), и уговорката беше за октомври, сега - 2 седмици преди уговорената дата ми звънят да ми кажат, че се отказват...е, на какво прилича това?! (swear) От една страна ми олекна, тъй като не ми се пътуваше много към въпросната дестинация - имах лошо усещане (или по-скоро не се виждах там) (wasntme) ...обаче се ядосах на наглостта и непрофесионализма, който очевидно не подминава почти никого в тази (и не само) държава. Все по-често започвам да си задавам въпроса: защо след толкова време работа извън България, положих толкова усилия да се установя отново тук?
Та такива емоции днес. Убедена съм, че както се казва всяко “зло” е за добро, и че нещо по-добро е на път да се появи.