12.09.11
11:53
http://shop.bb-team.org/aminokiselini?order=price_asc
Какви аминокиселини да си взема, защото сега сега съм отново във фитнеса. (зимата - фитнес / лятото - стрийт фитнес / и сега зимата отново фитнес и искам да кача малко с тези аминокиселини)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.09.11 11:57.
казано от pavel ivanov на 12.09.11, 11:53:
искам да кача малко с тези аминокиселини
Я пак? :D
12.09.11
12:22
Здравей, Павел!
Първо искам да насоча вниманието ти към това, че приема на аминокиселини сам по себе си няма да е причина да повишиш теглото си. Те могат да ти бъдат от полза, но за да извлечеш макимума от тях трябва да имаш и добре изграден хранителен режим, а и тренировъчната програма също не е за пренебрегване.
Като за теб бих ти препоръчал да избереш между аминокиселини с разклонена верига (BCAAs) или комплексни. Тези с разклонена верига се взимат предимно по време и след тренировка, тъй като това са аминокиселините, чиито най-голям дефицит настъпва по време на тренировка. Това не означава, че не можеш да ги пиеш и през останалото време от деня...сутрин веднага след ставане от сън също е добро време за прием.
Комплексните аминокиселини съдържат целия профил от аминокиселини, които са нужни, за да има протеинов синтез или по-опростено казано мускулен растеж. Тях можеш да взимаш и през деня, по време на хранене, което е беден източник на протеин.
Ако се справяш с приема на протеин от храната си, то BCAAs може би са най-подходящи за теб, за да можеш по-бързо да спреш катаболизма след тренировка и да възстановиш дефицита на тези три аминокиселини.
Какво мислиш по въпроса?
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.11 14:28.
12.09.11
12:27
Всъщност нямам възможност да спазвам хранителен режим, защото примерно на обяд не мога задължително да ям месо. И дори и да не е на обяд няма да мога да ям всеки ден. Но здравословното хранене ще успея да го спазвам. Всъщност не мога да спазвам хранителен режим поради това, че ми излиза много скъпо. И естествено това е голяма пречка пред качването на маса.
Аз пия от 10-тина дена Gaspari Aminomax 8000.Взел съм си ги с цел възстановяване и съм доволен.Имат голямо количество левцин макар ида са комплексни и са с бърз протеин.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 12.09.11 12:50.
12.09.11
12:59
Наистина, както те посъветва NeDD, в твоя случай ще е по-разумно да си купиш храна вместо аминокиселини. Хранителните добавки не са малък разход, а сам казваш, че финансите ти са ограничени. Като изградиш сравнително добро хранене, тогава може да обърнеш внимание и на добавките.
Поздрави!
12.09.11
15:16
Щом така ме съветвате, така ще направя!
А да попитам в каква дневна доза месото и яйцата се равняват на аминокиселините?
И ако не са аминокиселини нещо друго + начина на хранене за покачване който ще започна, можете ли да ми препоръчате? Магазинът ви е уникален с много продукти и описание за всеки от тях.
Мнението беше редактирано от Павел Иванов на 12.09.11 15:22.
12.09.11
15:27
И още нещо много важно да питам! Предната зима ходех на фитнес 5 месеца , но резултат в теглото нямаше, въпреки, че храната която поемах беше качествена и ядях около 5 пъти на ден нормално хранене. Дали е от това, че имунната ми система е бавна? Ако е от това възможност ли е някакви продукти за стимулиране на имунната система?
12.09.11
15:37
Доста е относително и зависи от продукта, но ако трябва да направя някакво грубо сравнение:
BCAAs - 100гр. месо и около 5-6 яйца се равняват (всяко по отделно) на 1 доза BCAAs.
Комплексни аминокиселини - 100гр. месо ти дават около 3-4 дози аминота, а 1 яйце ти се равнява на 1 доза аминота.
Това е прекалено относително, а и не би трябвало да си разпределяш храната осланяйки се на това.
Мисля, че е най-добре да разгледаш следните теми и статии:
Мини гид за диетите при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за покачване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Мини гид за тренировките при новаци
Тренировъчни стратегии - периоди за покачване на мускулна маса
Тренировъчни методи за начинаещи и средно-напреднали фитнес любители
Базови тренировъчни подходи
Базови тренировъчни принципи
Като за начало се абстрахирай от всичките сметки, които са описани. Важно е да схванеш, че са нужни достатъчно калории, че тези калории трябва да са от качествена храна и всяка храна доставя на тялото ти различни енергийни и структурни вещества.
Имунната ти система няма общо. Щом не покачваш тегло, значи не се храниш достатъчно.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.09.11 15:38.