Първи напъни след 10 години без тренировки

Темата е заключена.
Прескочи до:

23.09.11
17:35

Кога беше последната ти тренировка? Оставам с впечатлението, че не си тренирал от както ходи при @Oranje. Моля те опровергай ме!

Мнението беше редактирано от Fallen на 23.09.11 17:35.

11

23.09.11
19:47

казано от gips на 23.09.11, 17:35:

Кога беше последната ти тренировка? Оставам с впечатлението, че не си тренирал от както ходи при @Oranje. Моля те опровергай ме!

Сега пак ще кажете че се оправдавам с липсата на пари, но всъщност това не е никакво оправдание а факт. Ест. че не съм тренирал след това, чакай да видим оправданията все пак:
1. Къде?
2. Как?

Аз бях безкрайно учуден и приятно изненадан че има такива тренировки. Колко ли съм наивен като си помислих че може да са безплатни :] Ако бяха такива нямаше да пропусна тренировка, въпреки доста неудобната ми дестинация и това че имах мускулна треска една седмица, всъщност само 1 седмица, добре когато избера такава за първа тренировка... В крайна сметка ми е пределно ясно че към днешна дата безплатен обяд няма, иначе аз самият съм давал безплатни тренировки по оръжие и то на драго сърце, но и времената бяха малко по-различни като чели, не знам... Сега всичко е пари и затова 4 лева за тренировка мога да похарча само няколко пъти в месеца, във фитнесите също е горе долу толкова, но с лош или никакъв инструктор, който ако въобще знае за какво става дума, по-скоро е там за да осигури на себе си безплатен достъп и евентуално да забърше някоя мацка, следователно ще гледа минимално да си губи времето с такива като мен, ако и да му плащат за това... Така че определено бих предпочел при @Oranjie да ходя. Единствения проблем е че нямам по още 100 лева на месец и за тренировки... Е това не пречи пак да си идвам 1-2 пъти в месеца, по добре от нищо, нали?

Значи да видим сега какви са следващите оправдания:
1. Личен треньор = десетки левоте само за една тренировка, но пък ще ме ръчка, ще ми следи прогреса или регреса, ще се грижи за хранителния режим и т.н., абе перфектен вериант! Опа, забравих че заплатата ми не е 4 цифрена...
2. Тренировка с инструктор - ми май пак ще свърши работа, обаче забравих че всъщност нямам заплата :]
3. Ходи на лоста, ама не се оправдавай че циганите са ги окрали, какво ти пука щом вече не можеш да се набираш. Бягай в най-мизерните фитнеси има и за 2 лева. Тук вече каточели нямам оправдание, но всъщност 2 лева са си 2 лева, а кой ти ги дава? И някак си предпочитам да дам 4, за 2-3 пъти по-малко, но пък по-качествени тренировки!

Все пак дали съм тренирал:
1. Секса брои ли се?
2. Загрявката сутрин, която според вас неоснователно наричам тренировка? Тази сутрин вместо по 11, ги праснах направо по 20 същата серия от вчера. Не знам лицевите опори ще ги докарам ли до 30 утре, но няма значение защото се отказах от този вариант и смешната ми идея за прогресия с по 1 на ден, което не е никаква прогресия, тъй като си ги мога и сега тези до които щях да стигна след месец :] Вместо това ще се възползвам от съвета за табата с тръстери.
3. Дори карането на колело ли не го броим, вярно че не е всеки ден, но ми е основния транспорт, така че трябва да е достатъчно! Не ползвам колело само когато пренасям допълнителен товар който колелото не може да понесе. А също и когато разстоянието е прекалено малко за колело и тогава съм пеша.

Някой с по-добри идеи? (headbang)

П.П. Пак повтарям, не са оправдания това, а нещата както са. И сега имам достатъчно свободно време и например ходих до родопите един от уикендите този месец, ест. без да харча пари за това... На палатка и т.н. От другия месец обаче и свободно време няма да имам, но за сметка на това ще карам колело по-често, дори когато падне сняг. Малко е кофти да караш на лед, понеже трудно може да е особено интензивно, ако ти е мил живота, пък и не се налага да влизам на лекции целия облян в пот, бонус е ако вали порой, тогава изглежда по приемливо че съм целия мокър, но това е положението :] Аз се потя и на -20, съвсем леко облечен, няма проблеми :] Добре че поне потта ми не е смръдлива, но това за щастие май не зависи толкова от килограмите, колкото е въпрос на хигиена. Бонус е също че каквото и да правя, много трудно се разболявам :] Т.е. не излизам от нас без да се изкъпя, което не е никак добра идея в по-студените зимни дни да излезеш с дълга мокра коса, но все пак дори така не успявам да се разболея :] От друга страна, когато не са мокри косата и брадата си имам естествени ушанки, шал и маска за лицето, всичко е точно :] Това понеже някой ме попита защо не се бръсна, всъщност си подстригвам само мустаците и въобще космите около устата, понеже е безкрайно нехигиенично да има косми които да могат да влязат вътре или пък да са в досег с храната или когато пиеш, не разбирам хората които си оставят само мустаци, няма по нехигиенично нещо, а въобще катинарчето и козята брадичка си е изкуство да ядеш с такова нещо около или под устата, но за една година съм се научил вече :] И като съм почнал, понеже си мия ръцете по 10 пъти на ден, не че не е достатъчно само преди да седна да ям, но аз считам за необходимо например веднага след всеки път когато съм си играл с кучето или просто ми скимне, да речем просто защото са се изпотили. Уж от това растяли много ноктите, от мокренето им, аз пък си мисля че съм нещо като върколак :] Както и да е, чето можете да ме видите с дълги нокти, защото ме е домързяло или просот съм забравил да си ги изрежа. Или както по-често се случва, някой лайнар ми е ползвал нокторезачката, т.е. се налага да си купя нова и пак стигнахме до пари. А водата с която се къпя и мия по няколко пъти на ден не е ли пари ще ме попита някой. Вероятно е пари, но я познайте дали я плащаме :] Съжалявам за напълно излишния послепис, но се сетих че има хора които се къпят само в неделя иначе се бръснат всеки ден, ако въобще им расте брада. И ми се сърдят когато ги помоля да спазват дистанция защото смърдят. А хора като мен едва ли не нямат право да се оплакват за чуждата хигиена, понеже брадата винаги изглеждала нехигиенично :] От друга страна така по-добре, особено ако можеше това да накара всички хора да спазват дистанция, най много мразя някой да ми се завре в лицето да ми говори, ако ще и с добър дъх да е, всъщност защо въобще трябва да разбирам какъв му е дъха?! Ако ми порасне достатъчно шкембето, поне до 1 метър напред, ще решим и този проблем :D

@Thrashmetal - правил съм го, не е готино, не е приятно, ама се оцелява.

@110 - след горното мнение вече съм сигурен, че положението е безнадеждно.

23.09.11
20:34

казано от 110 на 23.09.11, 19:47:

1. Къде?

Вкъщи.
В двора на някое училище.
В парка.

2. Как?

С мерак. Колкото и банално да звучи.

Все пак дали съм тренирал:

Ти можеш да броиш и отварянето на буркан с лютеница за тренировка.

Някой с по-добри идеи? (headbang)

1. Табата - air squat. Като можеш да я направиш пред компютъра на които ще си пуснеш таймера.
2. Ходещи напади в комбинация с лицеви опори. Можеш да ги правиш в парка.
3. “Death by” push up - в търсачката виж, ако не знаеш как се изпълнява комплексът.
4. Отиваш до най-близкото училище което разполага с лостове и започваш изометрия за набирания и кофички.
5. Колелото е хубаво. Опитай и леко бягане. Не казвам да бягаш по 30-40 минути, максимално интензивно. Просто пробвай как ще ти се отрази на ставите, на дробовете. Пробвай!
Ето ти 5 предложения. Сега ги измислих. Ако тръгнеш да търсиш в сайта, ще намериш много неща които ще са точно за теб. Обаче ти не търсиш.

П.П. Пак повтарям, не са оправдания...

Постовете ти стават “леко” досадни. Много пишеш - нищо не казваш!

Мнението беше редактирано от Fallen на 23.09.11 20:35.

24.09.11
01:36

Просто не знам какво да ти кажа - само ще ти споделя моето положение.  Семеен - с две деца. Малкия е на 2 години.  Жената не работи.  Моята заплата е някъде около средната за страната. Професията ми - супер натоварваща. Имам 2 кредита. От 2 год. съм регнат в сайта - надали имам и 50 мнения - просто предпочитам да съм със децата на вън. Предпочитам да спазвам някакъв хранителен режим - пред това да се отпусна по течението. Човек когато желае - намира начин. Всеки сам избира пътя си. Желая ти успех.

24.09.11
03:45

За времето отнело ти да отговориш на един доста прост въпрос, можеше да направиш стотици лицеви опори, вертикални набирания и клекове със собствено тегло. Можеше и да обмислиш възможността, вместо да се оплакваш от окрадените успоредки някъде, да отидеш на друго място.
Както и можеше за точно 10 минути да намериш 50 места, в които продават строителни материали, от които да се снабдиш с голямо право желЕзо, подходящо за домашен лост, някоя и друга по-тежка тухла или бордюр, която да използваш за утежнение и всичкото това да ти струва стотинки  малко ходене.

Немалко хора изявиха готовност и желание и се опитаха да ти помогнат, въпросът вече е дали само си им изгубил времето.
Както и дали си реален потребител или кофти шега.

Мнението беше редактирано от 6th на 24.09.11 03:45.

11

24.09.11
14:13

@roki2002

Респект! Аз дори когато взимах малко над средната тогава за страната, пак не посмях да си направя дечица, просто е грехота съзнателно да обрека някой на мизерия, особено когато знам какво е... Нямам никаква идея колко е средната в момента, но предполагам... абе няма какво да предполагам, то е ясно че ти е по-трудно... Въобще не мога да си представя как се гледат деца само с една заплата... Иначе и моята жена(гадже) не работи и все пак малко пари са много повече от никакви... Точно в момента и брат ми не работи, а има заеми идиота... Родителите ми са пенсионери, баща ми е с 130 лева пенсия, майка ми с малко по-прилична, но и тя има заеми, а сестра ми мисля че взима над 1000 лева в момента, но скоро и тя може да остане без работа. Целия проблем е малоумния ми брат всъщност, понеже майка ми и сестра ми едвам си смогваха на заемите, а с неговите са вече на минус, т.е. някъде на 0, но ако си плащаме сметките ще сме на нещо като -300 на месец. Т.е. те едни заеми се плащат, но други задължения се трупат...

Аз съм единствения в нас който никога не е имал заем и попринцип са свикнали винаги аз да им оправям бакийте, но нещо май взе че ми писна... Все пак направих една врътка и успях да закрия всички кредитни карти, както и по-лоши заеми на семейството, но за сметка на друг все пак по-изгоден заем, вместо да ползвам тези пари за образованието си и здравето си например...

Реално ако бях сирак щях да бъда много по-добре, защото щеше да ми се полага собствено жилище и месечни помощи, особено пък докато уча. А сега ми казват сори, но сте прекалено богати, понеже я се връзват 2 бона на 6-7души, я не... Но това че тези с доходите имат по-големи заеми от дохода си и парите не стигат дори за сметките, а за храна реално бюджет въобще няма, никой не го интересува... Но докато работех, можеше от 1/4 до 1/3 от парите ми да отиват за данъци...

Както и да е, моят доход в момента е от интернет и реално има месеци когато може и под 50 лева да е, а това което казвам 100 е почти макса за месец... Жалка работа, но повече от нищо... Друго беше когато изкарвах парички и от онлайн покер, тук да не си помислите че съм хазартен тип, един лев не съм вкарал, само съм вадил :] Просто това за мен не е хазарт, това си е чиста математика, добро логическо мислене и железни нерви. Но скапаните американци както винаги търсят под вола теле и решиха че всички покер сайтове били пирамиди. Айде бе... Аз 1 стотинка не съм депозирал в нито един сайт, а съм изкарал хиляди левове последните години. А тука наще пък нещастници ги боли много че не са ми гушнали 1/3 и от там, айде да го духат казвам аз... Но сега аз го духам, така че, това е положението, доход 50-100 и то като кисна доволно пред PC-то... Всъщност няколко часа само ми отнема и през това време си чеквам и разни форуми, игри и други глупости... Но имам ангажимент поет до края на април другата година, след това ще си взема малко почивка от интернет и може би ще спортувам много повече, но пък дохода ми ще стане съвсем 0

И като стана дума, адски много ме кефят тези боклуци които искат да облагат с данъци покер играчите, ДОБРЕ, аз съм съгласен. Но имам едно условие, да се облага всичкия поток на пари, т.е. аз ще си плащам данъците от спечеленото, но искам на загубилите да им вземат същия данък, т.е. ако аз спечеля 3000 лева, нека да ми вземат 1000, но този(тези) който е загубил 3000 лева, за да може аз да ги спечеля, пък трябва да му върнат 1000 лева, след като обложат -3000 лева. Така изложено усещате ли колко е абсурдно да се облагат с данък самите играчи? И някой се е усетил че тази адска глупост няма да стане и погнаха самите казина, били пирамиди... Аз не помня пирамида да ми е плащала, а с покер сайтовете нямам проблем. Както и да е, пак ми го начукаха... Както като бях дете и цаках машинките в близката кръчма, докато бяха на 30% сядам с левче ставам с 5 иначе нямаше да знам какво са джобни пари като ученик, а не е като майка ми и баща ми да не са работили... та обложиха ги с данък и веднага станаха на 3% и по-малко и ми се наложи да почна работа на 13 иначе трябваше да ходя гол и бос и без учебници на училище, чак по-късно разбрах че всъщност това не е никакъв проблем, по-добре така да бях ходил вместо малоумни даскали да ми понижават успеха, защото видиш ли не вися в безсмислените им часове, но не стига да си знам материала, трябва и времето да ми губят, че да се чувстват потребни или и аз не знам какъв им е бил проблема на тъпите копелета :]

Та в крайна сметка, докато и аз извършвах тежка физическа дейност, нямах никакви проблеми с теглото. Евентуално децата като пораснат ще помагат, предполагам и родители и други роднини помагат. А аз реално съм сам, не по-лошо е, защото има много хора които да ми пречат... Повечето не го искат, други не го осъзнават, но това е положението в скапаната ми държава. Ясно ми е че има много хора и в доста по-тежко положение, например достатъчно да имат деца или да не са здрави и т.н.

Но ако успеем да съставим евтин хранителен режим, все ми се струва че би бил от полза и на всички тях, а нещо каточели не ни се получава за сега? Например 100+ кила конско за 200 лева ми звучи просто прекрасно, само дето не намирам кон под 600 и то оферта да се купи, иначе ми искат и по 1000, говорим на места където “къща” можеш да си вземеш за по-малко 500 лева...

Иначе аз съм лесен, в крайна сметка мога просто да спра да ям, имам волята за което и ако имам късмет може и да не платя прекалено висока цена...

11

24.09.11
14:14

Гледам на майка ми и се получава, живее само на цигари последните години и вече се е стопила на половина...

Наистина пишеш адски много и се отклоняваш по трасето... Даже заспах, унесена да чета:)
Хората са ти го казали - начини да тренираш за БЕЗ пари има много, и тук наистина опира до желание. Сигурна съм, че можеш да си спретнеш прилични тренировки.
Колкото до яйцата - остави какво пишат за 3-те бройки на ден/седмица. Знам че има хора, които са алергични, но не познавам такива.
В момента ям по 5-6 яйца на ден, около 5 пъти седмично. Имала съм период за 6 месеца с по 10 яйца на ден. Цели. Екстра ми е.

Ходи по разни пазари за плодове и зеленчуци на добри цени. Днес бях на Женския пазар и съм очарована.
3 лв на ден е малко, и аз се намирам в трудна финансова ситуация, но се лишавам от други неща и за храна остават повече. Вярвам, че ако се поразровиш можеш да се справиш. Поне докато мине този период.

Стига се оплаква и писа романи, тренирай повечко :)

11

24.09.11
19:16

Я, нова болест си открих, как пък са си го изсмукали от пръстите това - синдром на „неуморния крак”...
[vimeo]20575291[/vimeo]
Но доста по интензивно, всъщност максимално интензивно, но интересното е че не потропвам, а е постоянно на пръсти. Може би съм си изградил навик да не потропвам, за да не дразня или просто не съм потропвал никога, но почти винаги като се застоя някъде и крака ми започва сам да си подскача като иглата на шевна машина почти, но пак дразни околните защото създава осезаема механична вибрация, примерно ако съм на обща пейка. Но предполагам че в крайна сметка това си е доста полезно, от една страна да пораздвижи кръвта, ако не се сетиш сам и седиш дълго време без да станеш да се раздвижиш. От друга страна, въпреки че не е възможно да изпиташ каквато и да е мускулна умора от това (макар да го видях тук в една статия като евентуален причинител на хроничната цялостна умора), все пак следва да хаби някакви калории, даже доста?

От друга страна, нищо че съм регнат от години тук, не съм чел много и сега си наваксвам, а и постоянно има нови неща и съответно възникват нови въпроси и отговори. Следва да пиша доста, нормално е, а така пък си тренирам предмишницата евентуално :]

Въобще пълен комплекс е пред PC-то, като почнем от краката, минем през седалищните мускули и разни там укрепващи стойката, после ръцете, врата и накрая мускулите които движат очите :] И все пак да не забравяме, че и мозъкът взима своето и хаби калории. Всичко това е много далеч от табата със спринтове, но пък си е една целодневна тренировка, равняваща се на работа в офис да речем, нали по табличките именно такава работа са и отделили отделна графичка, различна от напълно заседнал начин на живот - с чипса и бирата пред телевизора... На практика не гледам телевизия, като стана дума, щом не ми направи впечатление като изгоря телевизора и въобще не ме вълнува че вече няма такъв :]

П.П. Който не обича приспивните приказки, моля да ме извини и за този пост :]

Мнението беше редактирано от 110 на 24.09.11 19:17.

Аз предлагам да спреш да се гъбаркаш с нас и да спреш с глупостите. Или верно мислиш тия неща, които пишеш (в който случай определено трябва да се прегледаш) или ни гавриш яко с тия простотии, които пишеш.

Следва да пиша доста, нормално е, а така пък си тренирам предмишницата евентуално :]

Да, и гъза се тренира при ходене по голяма нужда, може да отбележиш колко серии правиш и от това. Вече нищо не би ме учудило да прочета в тая тема.

11

24.09.11
19:46

Всъщност за да тренираш свинктера, предполагам че по-скоро трябва да НЕ ходиш до тоалетна, когато ти се ходи. Има и още една преграда на другия край на правото черво, но тя не може да се съкращава волево :]

След горното изказване се чудя - няма ли кой да го банне тоя трол??? Видяло се е, че :

1. Каквото и да му се каже, винаги ще има оправдание - само губи времето на останалите.
2. Мисли си, че сме му душевната кофа - без коментар
3. Взима ни за мезе с изказвания как бил почти до олимпиада и как тренирал по 12 часа.

Към автора : http://spodeli.info/ ще ти свърши по-добра работа отколкото ББ Тийм.

11

24.09.11
20:24

Трол комплимент ли е или е обида? Все пак да направим една съпоставка, лекичка такава?

1. Спамиш ми дневника, а не аз твоя, нали?
2. Аз имам снимки в галерията и дневника, а ти дори нямаш такъв, както и останалта част от профила ти е безкрайно празна
3. Не много хора тук ме познават и лично, но все пак има и такива, а теб?
4. Имам цел, да отслабна, твоята каква е?

Та кой е фиктивния потребител? Нали в това ме обвиняваш, или? Пък ако смяташ че ти губя времето, просто не ми чети дневника, ще съм ти безкрайно благодарен за което :]

Щом финансите те притесняват - запаси се с дреболии. Яж сърца и дробчета - по 3 лева килограма са. :)

24.09.11
20:33

Не че съм адвокат на Роджър, обаче има право, особено по точка 1! Тук камара хора са прочели ВСИЧКО, което си написал, а то не е малко и са ти дали на готово примери за храна и тренировки, които дори не е необходимо да смилаш, а дори чинно да ги изпълняваш пак би имало ефект, макар да си падаш философ и да е необходимо да ги пречупиш през твоите си виждания и да ги правиш променени пак бих те разбрал, ама ти пак само философтваш и действията са малко. Все пак наистина губиш времето на другите. Освен това да вметна, че аз познавам ЛИЧНО Роджър, така че нещата са на кантар по тоя въпрос. В крайна сметка живота и тялото са си твои, но направи нещо- за себе си.

казано от 110 на 24.09.11, 20:24:

Трол комплимент ли е или е обида? Все пак да направим една съпоставка, лекичка такава?

1. Спамиш ми дневника, а не аз твоя, нали?
2. Аз имам снимки в галерията и дневника, а ти дори нямаш такъв, както и останалта част от профила ти е безкрайно празна
3. Не много хора тук ме познават и лично, но все пак има и такива, а теб?
4. Имам цел, да отслабна, твоята каква е?

Та кой е фиктивния потребител? Нали в това ме обвиняваш, или? Пък ако смяташ че ти губя времето, просто не ми чети дневника, ще съм ти безкрайно благодарен за което :]

Трол

1. Така е. Виновен съм. Това не променя факта, че ти дадоха 100 съвета как да направиш нещо, но винаги имаш оправдание. Според мен има само един генерален проблем да не последваш съветите - мързи те и нямаш грам воля. Най-лесно е да се мрънка, и аз съм го правил. За да направиш нещо обаче се изискват усилия. Тук идваме и до мързела.

2. И какво общо имат снимките, че и останалата част от профила? За втори път в последно време някой изтъква липсата на снимка като “аргумент” в спор. По-скоро липса на аргумент. А защо нямам снимка - грозен съм и ме е срам, по-добре ли се чувстваш?

3. Достатъчно хора тук ме познават лично, а и използвам този ник на достатъчно места, така че не съм анонимник.

4. Това какво общо има? И аз искам да отслабна, както и минимум 50% от пишещите. Също така искам да развия и силови качества в същото време, както и бързина/издръжливост/експлозивност. Почувства ли се по-добре, че споделих моите цели?

Ако не си фиктивен, значи просто имаш проблем, който с тренировки няма как да бъде решен, а се нуждае от специализирано лечение.  Проблемът е, че освен в дневника си, почна да бълваш глупости и из други теми/раздели. И сега какво - да спра да чета и другите теми/раздели ли? Айде, нЕма нужда! Имаш ли други въпроси ?

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.09.11 20:46.

24.09.11
21:33

@110 :) Тъй като аз съм в подобна ситуация като теб (спрямо яденето) трябва да ям със 5лв на ден :д
Намерих в няколко месарници няколко доста изгодни меса
1. Телешки бял дроб - 1,80кг (1кг има 180-190гр протеин) ((принципно го ползват за храна на котки .. но какво да се прави))
2. Телешко сърце - 3,50кг (пак с голямо количество протеин)
Според мен дроба добре ще ти дойде :) (ПС. аз лично го варя - няма вкус :Д)

26.09.11
10:07

казано от Червен Зуек на 24.09.11, 21:33:

@110 :) Тъй като аз съм в подобна ситуация като теб (спрямо яденето) трябва да ям със 5лв на ден :д
Намерих в няколко месарници няколко доста изгодни меса
1. Телешки бял дроб - 1,80кг (1кг има 180-190гр протеин) ((принципно го ползват за храна на котки .. но какво да се прави))
2. Телешко сърце - 3,50кг (пак с голямо количество протеин)
Според мен дроба добре ще ти дойде :) (ПС. аз лично го варя - няма вкус :Д)

Заедно и на пастет !

26.09.11
10:11

Аз бях безкрайно учуден и приятно изненадан че има такива тренировки. Колко ли съм наивен като си помислих че може да са безплатни :]

Ако беше в Пловдив, специално теб, бих те тренирал без пари, даже и за залата нямаше да плащаш.
Просто защото съм бил в твоето положение(почти) и защото смятам, че точно за един месец ще ти създам такива тренировъчни навици, че ще спреш да пишеш постове от по 10 000 думи и ще гориш по 10 000 калории на тренировка. :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.09.11 10:12.

казано от Мак Сим на 26.09.11, 10:11:

Ако беше в Пловдив, специално теб, бих те тренирал без пари, даже и за залата нямаше да плащаш.
Просто защото съм бил в твоето положение(почти) и защото смятам, че точно за един месец ще ти създам такива тренировъчни навици, че ще спреш да пишеш постове от по 10 000 думи и ще гориш по 10 000 калории на тренировка. :D

Ако продължаваш да вкарваш подобни оферти, напускам работа и идвам в Пловдив :P :D

11

27.09.11
04:40

И като напуснеш работа, к**а ли ще ми ядеш там бе тролче?

Аз по-скоро бих си потърсил работа там, след подобна оферта, пък и Пловдив е готино градче, защо не :]

Евентуално ако в залата имат нужда от нощна охрана, чистач, боксов чувал и разни такива :]

Също от май месец нататък съм свободен и мога и на палатка да дойда. Обаче то пък другата година е късно, понеже идва края на света... От друга страна 150км не са чак толкова много и нищо не ми пречи да идвам с колелцето от време на време,, например през уикенда.

Само да не стане като един познат(боксьорче). И той щеше да ме тренира безплатно, оня ден като ходих да го видя, каза 50 лева месечна карта, за 12 посещения :]

казано от 110 на 27.09.11, 04:40:

Ти не се притеснявай, все някак ще се оправя ;) Има ли желание, има и начин. Иначе има мрънкане като теб “Това така, онова така, трето извънземните, пето котката на съседа ” :)

П.П. Брех, много ти порасна работата изведнъж, много смело говориш :D

27.09.11
10:13

Аз по-скоро бих си потърсил работа там, след подобна оферта, пък и Пловдив е готино градче, защо не :]

Евентуално ако в залата имат нужда от нощна охрана, чистач, боксов чувал и разни такива :]

Също от май месец нататък съм свободен и мога и на палатка да дойда. Обаче то пък другата година е късно, понеже идва края на света... От друга страна 150км не са чак толкова много и нищо не ми пречи да идвам с колелцето от време на време,, например през уикенда.

Само да не стане като един познат(боксьорче). И той щеше да ме тренира безплатно, оня ден като ходих да го видя, каза 50 лева месечна карта, за 12 посещения :]

Fortune favors the brave…или ако предпочиташ “който не рискува - не печели”.

11

27.09.11
11:50

казано от sir Troll-a-lot на 27.09.11, 09:45:

Ти не се притеснявай, все някак ще се оправя ;) Има ли желание, има и начин. Иначе има мрънкане като теб “Това така, онова така, трето извънземните, пето котката на съседа ” :)

П.П. Брех, много ти порасна работата изведнъж, много смело говориш :D

Абе ясен си ми ти “Тате носи, мама меси...” Ест. че ще намерят начин да ти пращат парички или манджа, няма проблем. Та и затова не се притеснявам за теб. Пък и нямам търпение да ми паднеш на ринга, само дано сме една категоря, т.е. да не си по-лек, че иначе не е интересно, ако ме разбираш :]

Мнението беше редактирано от 110 на 27.09.11 11:51.

27.09.11
12:10

Имам едни приятели американци и понеже българите много мрънкат и като почне някой те му казват stop murmuring, така че аз ти предлагам, пробвай само една седмица да не се оплакваш, че нямаш пари или това онова, така или иначе всички знаят, а просто си мисли за това, което имаш- гадже, куче, дом,Интернет, колело, учиш, което за милиони, не милиарди всъщност хора по света е ЛУКС...
И аз в началото много ти съчувствах, но леко се ядосах, когато Мак Сим много благородно ти предложи нещо и ти вместо да му благодариш, започна веднага пак да мрънкаш, че даже и да предвиждаш какво щяло да стане...
Вече си мисля, че даже и пари да имаш за храна и пари да тренираш да кажем при Лазар Радков, ще се получи нещо...Защото ти сега нищо не правиш, когато си извън зона на комфорт, а какво ли ще стане ако си в абсолютен комфорт- с пари за храна и зала...
И нищо не ти действа- нито критикарите, нито тези, които се опитват да помогнат...

11

27.09.11
12:22

казано от Мак Сим на 27.09.11, 10:13:

Fortune favors the brave…или ако предпочиташ “който не рискува - не печели”.

Излязла ми е програмата днес и ако няма (както обикновено) промени в движение, значи понеделник съм от 11 до 17, другите дни от 9 до 15-18. И даже понеделника мога и да го пропускам понякога или поне първите 4 часа, ако се успя прекалено много...

Значи схемата е следната:
четвъртък или петък тръгвам през нощта, за да се домъкна някак жив/умрял на време, че и даже да имам време малко да си почина ако се налага, зависи как карам и какъв е пътя... Всъщност какво тренирате и от колко до колко часа? После се прибирам, хапвам, душ, сън и разни такива неща. Ако не се успя и ако нямам убийствена мускулна треска, каквато със сигурност ще имам в началото, значи по-натам, мога съответно да идвам и събота и неделя, ако работи залата тогава :] Което са си 1000 километра седмично и само по себе си не е никак зле. Лошото е че моето каране на колело е много далеч от кардио... Карам само на най-тежката предавка през цялото време, даже искам по-тежка да слагам, понеже така или иначе скоро трябва да сменям и предни и задни венци, особено ако искам да го постегна за такива разстояния, а и за зимата нови гуми, абе гадна работа, но не се оправдавам, това са си предвидени разходи за в началото на другия месец...

Лошото е че най-после взеха че пуснаха мъжки корсети, дето ги чакам от години :] 80 кинта искат за мъжкия вариант на “слим енд лифт”, тукощо видях реклама... Сега колелото ли да оправям първо или това да си взема?!

Въобще не ме интересува цената, достатъчно съм го чакал 7 години, откакто за пръв път видях нещо подобно в кеша на гугъл, т.е. вече не беше на пазара... Ако имаше как да си го взема тогава едва ли щях някога да разбера какво е да имаш шкембе. И не се смейте, защото не може да не помага за стягането. В никакъв случай не целя женски и гейски номерца, да изглежда по-добре отколкото е. А много добре си спомням как в казармата, когато надебелях за пръв път, широкия колан който носех доста стегнато направи така че да пусна шкембе само нагоре, значи не знам това дали ще ми го стегне, но поне ще ме предпази от увеличаване, пък ако и наистина помага, още по-добре! Също ще пази и от херния, която още не знам имам ли... Но поне ще си тренирам спокойно на макс!

27.09.11
12:56

Значи си готов да дадеш 80 лв за простотия като корсет, но 2-4 лв за фитнес тренировка ти се виждат много? С тия пари ще тренираш яко 2 месеца и поне ще има някакъв ефект, за разлика от корсета.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.09.11 12:57.

11

27.09.11
13:01

казано от Joyplovdiv на 27.09.11, 12:10:

Имам едни приятели американци и понеже българите много мрънкат и като почне някой те му казват stop murmuring, така че аз ти предлагам, пробвай само една седмица да не се оплакваш, че нямаш пари или това онова, така или иначе всички знаят, а просто си мисли за това, което имаш- гадже, куче, дом,Интернет, колело, учиш, което за милиони, не милиарди всъщност хора по света е ЛУКС...
И аз в началото много ти съчувствах, но леко се ядосах, когато Мак Сим много благородно ти предложи нещо и ти вместо да му благодариш, започна веднага пак да мрънкаш, че даже и да предвиждаш какво щяло да стане...
Вече си мисля, че даже и пари да имаш за храна и пари да тренираш да кажем при Лазар Радков, ще се получи нещо...Защото ти сега нищо не правиш, когато си извън зона на комфорт, а какво ли ще стане ако си в абсолютен комфорт- с пари за храна и зала...
И нищо не ти действа- нито критикарите, нито тези, които се опитват да помогнат...

Оф, както винаги не умея да се изразявам. Бас държа че 80% от мрънкането ми, не е такова в моите очи, а само в твоите, но вероятно и на повечето от останалите... Но просто не мога да кажа на черното бяло, това не значи че непременно мрънкам или се оплаквам... И не знам за американците, не познавам лично кой знае колко, но като чели да мрънкат повече от нас, понеже са свикнали на много повече комфорт! Айде точно те да нямат думата викам аз :]

На, Максим ще съм му безкрайно благодарен, не знам защо си останала с друго впечатление. Това че съм споделил какво е станало оня ден, съвсем не означава че смятам че и при него ще стане същото, нито че се оплаквам, а просто споделям фактите. И понеже само мрънкам и се оправдавам, ако имах пари или бях безнадежден мързел или там в каквото още ме обвинявате, щях ли да пътувам повече от 300км за 1 тренировка?! Май не :]

Пълен комфорт никога не съм имал, под никога да се разбира абсолютно никога... Е евентуално от 1-2 до 4-5 годишна възраст или поне така са ми разказвали, но нещо нямам спомен... Това преди да ме набутат в гадната София - опа пак ли мрънкам и се оплаквам? Та когато имах поне условия си тренирах доста, а когато започнах да нямам почнах да се мъча да си ги създавам и всъщност в едни от най трудните времена аз успявах да работя и да тренирам по 10-12 часа на ден и уж и да уча... После обаче се наложи да започна работа на две места и нямаше как, спрях да тренирам, както и да уча... Тук не съм сигурен оплаквам ли се или се гордея. Но то не си е за хвалба, защото да си беден май е мръсна дума, грях, порок, нещо лошо, не знам? Т.е. ученето и за мен си беше лукс и сега май съм малко дъртичък за да уча, пък и от много други неща нещо започнах да се уморявам, я май пак се оплаквам. Но пък не съм се отказал, значи не се оплаквам?

1. Учене казваш е лукс - така е - ако си взема изпитите тази година, няма как да си платя семестъра другата, гот нали :] И за да ми е още по-забавно, нямах пари за частни уроци в средното и сега ми е максимално трудно да вървя с темпото на другите дошли от елитни училища, а не като мен от шибаното гето...
2. Гаджето не може да е лукс или ако е такъв съм си го заслужил!
3. Куче нямам - то не е мое, първо защото не може нещо живо да е мое, но все пак има хора които си мислят че е тяхно, само защото го хранят примерно - аз само съм го взел и съм го отгледал от сляпо бебенце, тъй като само аз имах необходимото свободно време за това, вече е при за който е предназначено изначално, а именно една куха лейка, която няма кой друг да и обърне внимание освен кучето и :] Нали не мислиш че съм такъв изрод да си взема куче, когато не мога да го храня? И не искам да имам куче, искам да имам първо дете или деца, тогава може и куче, ако те искат. Е тук вече определено ще се оплача, че пари за деца може и да нямам в този живот, а може и да нямам друг... Ако имам дано не е в тази шибана държава.
4. Дом нямам, защото родителите са ми доста възрастни и също така доста тъпи... Майка ми е на 61, баща ми на 68 и въпреки че и двата рода са дълголетници, едва ли са живели дори до близки на сегашните условия. А умре ли някой от тях дома ми, този дето казваш че е мой дом, някаква си жалка панелна дупка, малко над 100 квадрата, дето като падне след не се знае колко време и даже земя нямаме, притежаваме въздуха там вероятно... за да е още по готино ще се дели на 5, но по много грозен начин, така че не знам до мен какво от моя дом ще стигне, но определено не желая да живея с хората с които сега съм принуден. Има още много за оплакване и по тази тема, но мисля че ти стана ясно?
5. Интернет и колело е просто смешно че го изтъкваш, защото и най-бедния китаец има по-хубаво от моето колело, което съм взел за 100 лева от женския пазар и всяка година трябва да давам минимум по още толкова за ремонти, вместо да си взема хубаво колело за четирицифрена сума и в дългосрочен план дори да си избия парите, което ече ще е лукс. А колкото до интернета, май няма какво и да го коментираме... Всъщност най-бедните, те са много по-щастливи и от мен и от теб, независимо колко си самовнушаваш че живота е прекрасен. Защото ние тук сме в една от най-гадните, бедни и преебани държави, но виждаме колко по-добре би могло да бъде и то в страни където е много по-трудно да се направи... А тези най-бедните които даже не знаят какво е интернет, те всъщност много неща не знаят и точно невежеството им ги прави щастливи, защото те всъщноист живеят по съвсем друг начин, къдетовсички имат това което смятат че трябв да имат. А тук май не е точно така, нали?!

И така, мога още много да поспоря по въпроса, дали има милиарди без моите така недостъпни “луксове”, всъщност няма какво да споря, няма как да са милярди, даже и милиони не съм сигурен дали са, но айде, да приемем че са милиони. И аз много им съчувствам наистина, безкрайно ми е гадно че въобще света ни е устроен така, въпреки че отдавна има ресурс, технология и всичко необходимо да не е така... Но какво от това, когато не мога да направя нищо за да го променя или да им помогна... Но чак пък нищоза нищо да не правя по принцип, е тук малко прекали ми се струва. А ако имам необходимия комфорт, доста неща бих направил не само за себе си но и за обществото като цяло. Така че айде без такива категорични определения и заключения за мен, без дори да ме познаваш, става ли :]

11

27.09.11
13:05

казано от Петко К на 27.09.11, 12:56:

Значи си готов да дадеш 80 лв за простотия като корсет, но 2-4 лв за фитнес тренировка ти се виждат много? С тия пари ще тренираш яко 2 месеца и поне ще има някакъв ефект, за разлика от корсета.

Не, готов съм да дам и за двете, но по-скоро не мога да си позволя да дам за нито едното. Обаче едното е еднократна инвестиция и определено няма да го ползвам само 2 месеца, така че няма база за сравнение.

П.П. Понеже не съм се оплаквал в този пост, да добавя че компютъра ми, който все за някой е лукс, струва под 50 лева и всъщност адски много ме дразни... :]

27.09.11
13:06

Приятел, ти си доста “странен” и “различен”-за справка виж 10 произволни дневника и кажи дали има 1 като твоя. Тия дневници са за водене на хранителни и тренировъчни режими, а не за романи от по 1 страница А4. Стига с тия пари-излизаш и тичаш 2 пъти на ден около блока(БЕЗПЛАТНО)-веднъж монотонно и веднъж интервално. Това заедно с ниския калориен прием(породен от липсата на средства) ще ти даде добър старт на отслабването.

11

27.09.11
13:12

А гаджето днес ми скри шайбата отвсякъде... Като изтърси че още на 12 е правела по 200 набирания... Много ми е трудно да повярвам... Макар да съм виждал че доста добре се справя със скрипеца за жена, на не нейните килограми, която не тренира... Но когато все още ходех на лоста, така и не можах да я накарам да се качи... Било я страх, да не падне... Все едно аз ще я изпусна, пък и да го допуснем като вариант, поне ще падне на меко поне :]

Също много ме дразни като не си кара велоергометъра, който уж е до 120кг, още когато бях 100-110 май му прецаках най-тежката скорост още от първия опит и то без да си давам много зор, само нещо яко изпука и веднага спрях. Но за късмет не съм и прецакал леките, а може и нищо да не съм прецакал, но си личи че не става за моите килограми, а сега като съм ги минал 120, какво правим, търся до 200кг за 5 бона ли? Питам, не се оплаквам :]

Адски много ми се тренира, но не просто нямам комфорт, а нямам минимални условия... Пък ако щете ми вярвайте, но така не става... Пък и какъв е смисъла от една тренировка, ако не се храниш добре?! Ест. че никакъв, но аз съм тъп и упорит и продължавам да се опитвам и мъча и така...

11

27.09.11
13:16

казано от Toma Tomov на 27.09.11, 13:06:

Приятел, ти си доста “странен” и “различен”-за справка виж 10 произволни дневника и кажи дали има 1 като твоя. Тия дневници са за водене на хранителни и тренировъчни режими, а не за романи от по 1 страница А4. Стига с тия пари-излизаш и тичаш 2 пъти на ден около блока(БЕЗПЛАТНО)-веднъж монотонно и веднъж интервално. Това заедно с ниския калориен прием(породен от липсата на средства) ще ти даде добър старт на отслабването.

Малко започвам да се уморявам, да ми задават толкова компетентни въпроси по няколко пъти... Ти кога последно беше 130кг, май никога? Не че съм специалист ортопед, но все ми се струва че няма по-голяма глупост от това да тичам на моите килограми, въпреки че определено мога. Но хич няма да е безплатно, понеже една нова колянна става е май към 30 хиляди долара, но без рушветите и другите болнични разходи. Пък и нещо не е като оригиналната, която предпочитам да си я запазя и да се въздържа от “БЕЗПЛАТНОТО” тичане...

27.09.11
13:21

Какво описваш в тоя дневник , ако не тренираш и не се храниш както трябва??  Имам чувството , че просто ти е интересно да се правиш на идиот.

27.09.11
13:30

Еми,симпатяга, аз съм свалил 15 кг за 15 седмици така че имам опит с отслабването, а че си се докарал 130 кг БЕЗ средства за хранене не е виновна Световната финансова криза!И в момента познавам хора по 120-130 кг, с които ритам и са си доста подвижни ;) !

11

27.09.11
13:31

От къде да знам какво описвам? Или какво трябва да се прави или какво не трябва да се прави... Май по-скоро второто :]

Иначе е много лесно когато си прекалено слаб, можеш всичко и то без никакви мускули, като например:

Е може би не съвсем всичко:

Но поне можеш да опитваш... Та и аз така, поне опитвам, колкото и като идиот да изглеждам. В някакъв момент ако успея да направя нещо, може би няма да изглеждам толкова като идиот, не че ще ми пука де. Целта е да направя нещо и постигането и ми е предостатъчно, хич не ми пука как изглежда :]

А както казахте останалите са много различни, но аз винаги съм подхождал с разбиране към различните. Когато не ги разбирам не им се карам, сякаш те са ми виновни че не ги разбирам...

Мнението беше редактирано от 110 на 27.09.11 13:34.

11

27.09.11
13:39

казано от Toma Tomov на 27.09.11, 13:30:

Еми,симпатяга, аз съм свалил 15 кг за 15 седмици така че имам опит с отслабването, а че си се докарал 130 кг БЕЗ средства за хранене не е виновна Световната финансова криза!И в момента познавам хора по 120-130 кг, с които ритам и са си доста подвижни ;) !

Ти си малко, но достатъчно по-висок и тези 100кг от които си свалил и то с доста добавки като гледам, както и наличие на всички други екстри, например че служебния фитнес не бил готин, да си плащам за друг като има безплатен, не знам дали имаш представа колко е далеч от моите възприятия в момента... С което не омаловажавам постигнатото от теб, но къде са 103 килограма на 185см, къде са 120-130 на 180?

А приятелите ти са доста подвижни и те като мен, факт е. Но сега сме млади и е лесно, е не чак толкова... След 30 вече организма започва бавно но задължително да се прецаква, каквото и да правиш, рано или късно... Аз всъщност сега съм си в перфектно здраве, но тези твои приятели, колкото и на любителско ниво да е, футбола е възможно най-тежкото тичане, ако се раздаваш де, и май ще рават много по-скоро от мен?

27.09.11
13:46

Виж тука доста хора използваха една думичка “Желание”. Когато го има нещата се получават-да пил съм добавки, но за да ги купя съм се лишавал от други неща, с които съм свикнал(тоест и аз съм нарушил ежедневния си комфорт). Щом те е страх да тичаш-ходи бързо-като гледам време имаш.

27.09.11
13:49

Какви са приоритетите в животът ти и как ги подреждаш?Към какво се стремиш в личен, професионален и социален аспект? Би ми било интересно да ги напишеш но само с по-една дума.
Питам, защото се опитвам да разбера гледната ти точка, но на много места логиката и разумът ме съботират и не мога.

Мерси предварително.
И моляте само с по една дума, не роман :)

11

27.09.11
13:56

Споменах ли че започнах работа на 13-14 годишна възраст в склад за хранителни стоки на едро и го направих точно защото това не просто беше безплатен фитнес, а даже ми плащаха за да ходя на фитнес, някакви жалки 150 лева на месец, но все е нещо... Така си купих първите “хубави” маратонки (за да разбера че е много по-добре да ходиш бос, когато можеш), първото колело и учебниците за средното, иначе нямаше кой да ми ги купи... Сещаш ли се от колко различни вселени сме?

П.П. Е няма такава брутална тренировка като в този склад, там не се сядаше!!! Ако намериш 2 минути за обяд си късметлия :] После минимум 3 часа тренировка вечерта с националния отбор, ама на никой не му пука че съм се смазал от работа през деня и разбира се се придвижвам само с колело и на макс спринт, понеже времето никога не стигаше. Всъщност средната ми скорост не падаше под 45км/ч. Това на въпроса кога съм тренирал повече от 12 часа, 6 дни в седмицата и понеже бях маниак, ходех и в неделя в парка. Опа, май тогава имаше парк, а сега нещо ми се скрива иззад макдоналдс, бензиностанции, молове и вскакви други простотии цопнати в него, а за компенсация всичките железа откраднати :D А най-много ме кефят кучкарите и мамчетата, друго си беше когато си мислеха че там е пълно с всякакви изроди от крадци, през изнасилвачи, до серийни убийци. Аз като си тичах през нощта, нито са ме ограбвали, нито изнасилвали, нито убивали... А също ги нямаше и конските лайна, на конната полиция, която явно не може да опази огромните гондоли например, които не ми стига фантазията как са откраднати, че чак не си личи къде са били... Една чешмичка не работи, мамка му, а преди всичките работеха... даже и навътре в парка! Та преди макс да има някой на входа по леко осветената алея да се натискат млади влюбени по пейките... И си ми беше много кеф да си тичам през нощта, а дори и през деня. А сега баш изродите са навсякъде и няма такава кочина просто... Но ако не ми харесва да се спъвам в малоумни деца, кучета и вскякави други лайна и боклуци, ест. мога просто да си плащам във фитнеса, където едва ли има пътека за моите кила... Хм, забравих, не мога :] Но айде стига че вярно много почнах да се оплаквам, че чак хейтвам и аз. Обаче това е реалността...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1