Понеделник, 26.09
Движение:
20, 15, 10, 5 от следното:
DB burpee-row @2x10kg
bodyweight row
crab toe touch
dive bombers
за 16.05 мин
3x10 one arm row @10kg
10:30 сек, 6 кръга:
A1: cable crunch @60kg
A2: barbell reverse crunch @40kg
B1: DB incline bench press-curl @2x5kg
B2: isometric lateral raise @2x4,4,3kg
C1: renegade row (само че с повдигане ръката напред) @2x5kg
C2: toes to bar
...и естествено - Виняса йога - 45 мин
Мнението беше редактирано от Margi на 26.09.11 16:47.
Я да взема и храната да отчета, не че е много, ама да не си помислите, че съм спряла съвсем да ям (giggle)
07.00 - стандартния сутрешен бълвоч*
11.30 - грозде
13.30 - крем от извара*, малини, мед*, малко сметана*
17.00 - грозде
18.30 - зеле със зехтин*, доста маслини, десерт - същия като в 13.30, лъжица портокалов течен шоколад*
20.00 - пастет от домат, извара*, хималайска сол*, черен пипер
Много извара, много нещо днес... (dull)
Мнението беше редактирано от Margi на 26.09.11 20:07.
Вторник, 27.09
Движение:
Виняса йога - малко повече от час
Около 6 часа каране на колело с прекъсване за гости и за плаж :)
Храна:
07.30 - сутрешен коктейл*
09.30 - овесени ядки* с конопено семе*, мака*, какаови зърна*, мед*
13.30 - шепа-две пресни орехи
15.30 - сок от алое*
17.00 - салата от мунг дал*, зеле, пиперка, домат, люта чушка, зехтин*, ленено масло*; крем от извара*, боровинки*, сметана*, мед*
19.00 - грозде
20.00 - шепа пресни орехи
Мнението беше редактирано от Margi на 27.09.11 20:19.
Сряда, 28.09
Движение:
На стадиона:
1 км бягане
интервали 10:30 сек, 8 кръга от:
А1: ходещи напади
А2: бърпи с отскок напред (общо за 8-те интервала се събраха около 150-60 метра)
5х100м спринт (само че кръста ми все още дава дефекти и около 60-те метра ме отрязваше и скоростта падаше драстично)
100 м ходещи напади
100 (на всеки крак) х планинско катерене
почти веднага след това - 25 минутна Виняса
Мнението беше редактирано от Margi на 28.09.11 09:13.
казано от Margaritka на 28.09.11, 09:10:
Сряда, 28.09
Движение:
На стадиона:
1 км бягане
интервали 10:30 сек, 8 кръга от:
А1: ходещи напади
А2: бърпи с отскок напред (общо за 8-те интервала се събраха около 150-60 метра)
5х100м спринт (само че кръста ми все още дава дефекти и около 60-те метра ме отрязваше и скоростта падаше драстично)
100 м ходещи напади
100 (на всеки крак) х планинско катерене
почти веднага след това - 25 минутна Виняса
От позицията на прелестната ми мускулна треска днес - вдървени задник и бедра, да ти кажа силно оценявам тази ти тренировка :-))
Добавям към движението за днес още 45 минути Виняса йога и около час каране на колело с бясна скорост в морската градина и по оживена пешеходна улица :D
Храна:
09.30 - овесени ядки* с конопено семе*(не е от това на Марти, разваленото :P ), какаови зърна*, мака*, мед*
13.30 - грозде
14.30 - шепа кашу
17.30 - краставица; салата от зеле, домат, пиперка, люта чушка, елда*, зехтин*, ленено масло*; крем от извара*, малини, сметана*, мед*
20.00 - остатъка от малиновия крем*
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 07:14.
Четвъртък, 29.09
Движение:
Тренировка:
20, 15, 10, 5 от:
DB burpee snatch @2x10kg
box jump burpee
crab turnover+kick push up (тук-там скатах лицевите опори :P )
20.07 мин
интервали 30:30, 6 кръга
A1: lateral raises @2x3kg
A2: isometric lateral raises @2x3kg (мислех, да взема по-тежки дъмбели, но след третия интервал и тези ми се сториха като 20 килограмови (sweat) )
B1: bodyweight row
B2: dive bombers
3х10:
изолации за задно рамо
FCT
стречинг
25 минутна Виняса
+още 45 минути йога
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 17:24.
Храна:
10.00 - овесени ядки* с коноп*, мака*, мед*, какаови зърна*
14.30 - грозде
17.30 - краставица; салата от черен* и кафяв* жасминов ориз, зеле, пиперка, домат, люта чушка, синап, черен пипер, хималайска сол*, кокосово* и ленено* масло*; десерт - бар от овес*, коноп*, мака*, кашу*, рожков*, кокосово масло*, петмез* и разни други нещица*
20.00 - половин шепа пресни орехи (само толкова бяха останали) и около шепа и половина кашу
Мнението беше редактирано от Margi на 29.09.11 20:01.
малко спам, знам, че ще ми простиш :-P
Заради сутрешните коктейли върнах назад няколко страници, за да видя какво ще да е това нещо.. задоволително и вкусно - разбрах. Но ползата беше и, че видях един куп снимки, които бях пропуснала. Хм, да взема и аз да си заръчам някоя поза на снимка? :-)
Мноооого яки снимки, много ме кефиш. Направо ме мотивираш да пробвам някои от по-сложните баланси на ръце. След като отново започна да си управлявам краката, разбира се (sun)
Е, Марти...ти пък...спам. Винаги се радвам като ме навестяваш :) Поръчай си, само да съм в състояние да я изпълня с най-голямо удоволствие. Ако не мога пък, ще си ми поставила предизвикателство и няма да съм спокойна, докато не се получи ;) От време на време ми идва музата и снимам...и сравнявам със по-стари снимки, и си се радвам как малко по малко напредвам (sun)
А сутрешния бълвоч има доста съставки, така че спрях да ги изброявам всичките, споменавам само ако променя някоя. :)
Петък, 30.09
Не че има много за писане, но все пак ;)
Движение:
Днес батериите ми бяха паднали, така че инаше само разходка с колело...и разходка без колело :D
Храна:
07.30 - обичайния коктейл*
08.30 - (необичайно ранно огладняване последната седмица) овесени ядки* с коноп* и петмез*; остстъка от снощния десерт*
13.30 - “крем” от кашу, смляно на брашно, коноп*, петмез*
18.00 - грозде
18.30 - пълнозърнести макарони със спирулина* (чак сега забелязвам, че са с 25гр протеин...интересно, сигурно е заради спирулината ) със сос от домат, пиперка, целина, люта чушка, от която все още плача ;( ; десерт - 5-6 пулнозърнести крекера с малко петмез* (уффф...бях забравила колко е вкусен (inlove) )
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.11 18:49.
Петмез? Какво беше това? Сладостта му сравнена с тази на меда - как се усеща? :)
Петмеза е сироп от захарно цвелко (преди да са го превърнали в бяла захар). Има желязо, магнезий и други такива. :)
По мое мнение е малко по-малко сладък от меда, но и вкуса му е различен - леко нагарчащ и карамелен. :) С овесени ядки се съчетава много добре. На бонбоните също придава интересен привкус (моите пак не успяха да станат на бонбони, но формата няма значение, важно е какво има вътре :D )
ПП: Мисля, че можеше да се прави и от фурми, захарна тръстика, грозде и други такива захарни плодове.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.11 20:56.
Margaritka, имаш ли идея каква е разликата между петмез и меласа, защото аз не мога да разбера дали въобще има такава :) ?
Ааа, петмезът върви много добре и с мекичките на баба (sun)
Мисля, че е почти едно и също. Онзи ден, докато си купувах петмеза, продавачката ми натърти, че имали и меласа. Когато я попитах каква е разликата, каза, че меласата служела за лекарство (заради желязото), а петмеза бил за подслаждане. Крайно НЕзадоволително обяснение. Пояснявам, че това е същата продавачка, която преди време ми “разясни” за “наркотичната зависимост” към конопения протеин и семе :D
Според обясненията в уикипедия на практика е едно и също, разлика във вкуса обаче има, заради метода на добиване и количеството захар, което вече е извлечено от цвеклото. :)
Събота, 01.10
Движение:
Виняса йога - 75 мин
час и половина разходка с колело, интервална 8-)
Храна:
08.30 - сутрешен коктейл*
12.00 - грозде
16.00 - салата от зеле, пиперка, много магданоз, черен* и кафяв* жасминов ориз, люта чушка, синап и разни други подправки; десерт - сурово брауни*, което обаче се получи със зеленикав отенък (giggle)
19.30 - грозде
20.00 - шепа кашу, още малко от браунито*
...и поздрав по случай World Vegetarian Day (sun)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.10.11 20:48.
01.10.11
16:12
http://www.teenproblem.net/news/s/32006.html
Мнението беше редактирано от Joyplovdiv на 01.10.11 16:12.
Неделя, 02.10
Движение:
Виняса йога след ставане - 60 мин
Най-после се наканих да тренирам с групата от Богоров, така че, освен че имах удоволствието да се запозная с приятни хора, се пробвах и с Предизвикателството на треньорите 6 (от Юли)
Резултата: 64 ground to overhead @20кг, около 52 TTB (някои от които бяха почти до лоста, но като за пръв път ми беше простено :P )
Ако имам грешка при писането на резултата, моля да бъда поправена :)
Храна:
08.00 - сутрешния коктейл*
16.00 - салата от зеле, пиперка, много магданоз, черен* и кафяв* жасминов ориз с люта чушка, синап и разни други; остатъка от вчерашното сурово брауни*
18.30 - грозде
19.30 - кашу - шепа-две
Мнението беше редактирано от Margi на 02.10.11 19:34.
Понеделник, 03.10
Движение:
тренировка:
5 минути с по 20 секунди почивка между минутите:
dive bomber burpee
DB burpee-row @2x10kg
crab toe touch burpee
DB burpee-snatch @2x10kg
box jump burpee
4x6 от следното: (малко мудно ми беше и не ми се правиха интервали)
A1: lat pulldown @40kg
A2: hanging knee raises @5kg
B1: bench press @37.5kg
B2: reverse crunch @37.5kg
C1: DB renegade row + jump @2x12.5kg (и на първото и на второто упражнение, повторенията бяха 6 на всяка ръка, същото важи и за отпадите)
C2: renegade row, с ръка напред - започнах с 2х5кг, но трапеца ме предаде и намалих на 4кг :)
Пффф...забравих последната серия (fubar)
D1: backward lunges @25kg
D2: dive bombers
йога, довечера на Приморски :)
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.11 16:11.
Днес от сутринта се започна с ядове, в следствие на което се получи хиперинтензивно интервално кардио с колелото, което отнесе негативните ми емоции (е, и двама-трима блеещи в нищото пешеходци, които почти случайно се оказаха оплетени около предната ми гума (makeup) (wasntme) ).
Храна:
08.00 - сутрешен бълвоч*
10.30 - овесени ядки* с коноп*, мака*, какао*, мед*
14.00 - грозде...ама много
19.30 - пресни орехи - бяха 100 гр, но не успях да ги изям, последната шепа с малко зор дори влезе :D
20.30 - още грозде
Нещо апетита го няма никакъв...
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.11 20:48.
Въй...прекалена агресия забелязвам...
Тия блеещите дълго ли ги гони с колелото...или ги приклещи нейде:))))
03.10.11
17:09
После въпросните велосипедисти, като на своя ръка блеят по средата на пътното платно, да не се чудят ако се окажат преплетени между предните две думи на някой автомобил (inlove)
Мнението беше редактирано от deyan jelev на 03.10.11 17:10.
А, моля, когато карам - не блея :) Освен това да не отваряме темата за” внимателните” шофьори. ;)
А блеещите пешеходци са прекалено много, че да ги заобикалям всичките. Нито ги гоня, нито ги приклещвам, просто натискам спирачки секунда по-късно, отколкото ако бих я натиснала ако насреща ми е автомобил :D Hit & run :D :D :D
ПП: Е, ако се случи някой, който си заслужава - ще го гоня, а после ще го приклещвам...хаха :D :D :D
Мнението беше редактирано от Margi на 03.10.11 20:50.
Вторник, 04.10
Движение:
Виняса йога - 50 мин
Храна:
08.00 - обичайния бълвоч* за разсънване
09.30 - 5-6 несушени фурми
12.30 - мунг дал*, задушен с малко кокосово масло*, синап, люта чушка; пиперка; маслини; две лъжици петмез*
15.30 - грозде
Корема ми днес е изключително зле, постоянно ми се повдига, май трябва да поспра гроздето. :(
ПП: Утре - обучение на TRX (party)
Мнението беше редактирано от Margi на 04.10.11 15:55.
казано от Margaritka на 04.10.11, 15:53:
ПП: Утре - обучение на TRX (party)
къде т’ва?
...и вечерята:
18.00 - пълнозърнести макарони със спирулина* със суров зеленчуков сос*; пълнозърнести крекери с петмез*
20.00 - домат и краставица
Мнението беше редактирано от Margi на 04.10.11 22:51.
04.10.11
19:36
казано от Margaritka на 03.10.11, 16:00:
Днес от сутринта се започна с ядове, в следствие на което се получи хиперинтензивно интервално кардио с колелото, което отнесе негативните ми емоции (е, и двама-трима блеещи в нищото пешеходци, които почти случайно се оказаха оплетени около предната ми гума (makeup) (wasntme) ).
Може би става дума за пешеходци по червените велоалеи..Аз редовно вървя по тях.
Това,което си направила не е никак азиатско,а си е баш балканско.Ще стане месоядец от тебе! :)
За да не спамя ще отговоря като ред. Все пак не аз съм цапал дрехите на хората с гумата на колелото си. :P
Който не е съгласен с мен нека Маргаритка като му се натресе отзад с калната си гума,да обмисли и моята гледна точка :)
Писах ти и съобщение в този ред на мисли,но правя тролското си обръщение и към останалите потребители :D
Мнението беше редактирано от donsir на 04.10.11 23:41.
казано от ||| на 04.10.11, 19:36:
Може би става дума за пешеходци по червените велоалеи..Аз редовно вървя по тях.
Това,което си направила не е никак азиатско,а си е баш балканско.Ще стане месоядец от тебе! :)
Бях започнала да ти отговарям, но после видях че и в други теми пишеш подобни неща, които ми е трудно да разбера, та ще предпочета да премълча този път и да те помоля ако нямаш да ме питаш или да ми кажеш нещо конкретно и ясно (така, че дори аз да го разбера), да се въздържаш от коментари в дневника ми. (call)
Сряда, 05.10
Движение:
Тренировка, отново в нова зала, така че беше по-скоро опознавателна. :)
5 минутна загрявка, с 20 секудни почивка между минутите:
DB burpee (no jump) @2x10kg
DB burpee + 3 rows @2x10kg
DB burpee + snatch @2x10kg
DB burpee + squat @2x6kg
DB burpee + squat + press @2x6kg
интервали: 10:30 сек, 6 ктъга:
А1: backward lunge+squat @20kg (barbell)
A2: sumo DL+high pull @20kg
B1: pull ups (на машина ;) , но с минимална помощ от нейна страна)
B2: dive bombers
няколко серии за корем разни неща:
cable crunches, knees to elbows, hip thrusts, weighted reverse crunches, не помня дали имаше и други
и около час си играх на TRX-а, жалко, че нямах пълен обхват на движение :)
Храна:
07.30 - стандартното сутрешно питие*
10.00 - овесени ядки* с коноп*, пресни орехи, фурми, малко мед* (въпреки че не бях гладна, предпочетох да закуся, защото както и предположих, след това доста време нямах възможност да хапвам)
15.00 - пресни орехи (установих, че стомашния дискомфорт последните дни е от тях, а не от гроздето, както първоначално заподозрях)
17.30 - салата от пиперки, червено цвекло, люта чушка, зехтин*; кафяв жасминов* ориз с фурми и малко мед*
20.00 - кашу - ок. 80 гр
Мнението беше редактирано от Margi на 06.10.11 07:37.
Забравих да си отбележа йогата след ставане - 60 минути, от които поне 10 отделих на скорпиони, стойки на ръце с отскок с два крака и други такива. :)
05.10.11
23:02
Марги, в какво се състои стомашният ти дискомфорт?
Ааа. виж ти кой се отбил (sun)
Ами, като хапна нещо започва да ми се гади и съответно спирам да ям. (wait) Странна работа.
05.10.11
23:09
Може би си бременна?
05.10.11
23:13
Към тризнаци вървят нещата :D
06.10.11
15:21
Поздрав, :-)