Първи напъни след 10 години без тренировки

Темата е заключена.
Прескочи до:
11

29.09.11
04:47

Правилно си забелязал че по-скоро сега си лягам, даже и доста по-късно (рано сутрин), но по случайност този път сега ставам... Това е готиния ефект на нощните смени, които така силно ми ги препоръчват...

За съжаление следващата поне една седмица, трудно мога да говоря за храна, понеже такава просто няма :]

Продължавам обаче да си мисля че секса освен всичко друго е и спорт, пък и няма за какво друго по темата да пиша, така че... Вчера ме огря (даже не по моя инициатива) рано вечерта и затова спах после до към 23 часа предполагам, не обърнах внимание точно в колко съм станал. Перфектен вариант би бил повторение на упражнението и да спя до сутринта, но желанието този път беше само от моя страна... Спяло и се, не и било добре, паднало и било кръвното... Еми ще падне, като не яде. Пък уж у тях има малко повече какво да се яде отколкото у нас, но я разбирам и аз не ям “манджите” на майка и... То кой ли ги яде... Така че секс няма да има по-рано от сутринта или по-скоро чак на обяд и аз пак ще спя цял ден...

Но не и този път, този път ще е един от малкото когато аз ще и откажа или поне ще се опитам :] Защото довечера планирам тежка тренировка при Юли и не искам да се успя! О да, звучи нелепо, но мога да се успя по всяко време на денонощието...

Само се надявам да постне програмата за събота и неделя още днес. Понеже не мога да си позволя повече от една тренировка следващите десетина дни и предпочитам да си избера някоя по-подходяща за нивото ми...

Та май ще спирам секса, ако искам да тренирам друго... И въобще ако искам да си огранича съня до минимум, за да мога все пак да съм буден достатъчно време, за да ми стига и да съм адекватен при този глад...

В нас няма нищо, буквално нищо освен яйца точно в момента. А когато ям само яйца така зверски огладнявам че направо полудявам от глад... Не знам защо така се получава, но по-добре да не ям нищо...

Но сега не съм в нас и ето и с какво разполагаме в момента, да го наречем за закуска, макар че май е било за вечеря :]

11

29.09.11
04:58

Очаквам на всеки нормален човек, да му се догади от първите два деликатеса...

Все пак преди малко успях да я накарам да изяде една порция от гадната манджа на майка си... с повечко картофи и по-малко гадна наденица. Също така и чаша айрян с малко сол, знам че вдига кръвното това. И пак заспа... Иначе май нищо не е яла вчера, ако не я накарам аз може и днес да не яде...

Аз обаче ще пропусна за пореден път великолепната гозба, понеже както казахте глад не съм видял и явно не съм достатъчно гладенм за да пия олио направо от бутилката :] Само айрянчето за нея правя 3:1, за мен 9:1 и без сол. Моята цел за сега е просто да пия повечко вода... Но все пак със сока е по-евтино, иначе обожавам кисело мляко, даже ако можех да си позволя щях да си го пийвам директно, без разреждане...

Не мога да разбера майка и защо просто не спре да готви като идиот... Мисля че ще има разни драми, но май когато съм тук ще готвя аз...

А ето тук май по-добре хванах бутилката олио в манджата. Да ви е сладко и ми кажете, аз трябва ли да ям това? Май по-добре не?

Мнението беше редактирано от 110 на 29.09.11 04:59.

29.09.11
10:27

казано от Thrashmetal на 28.09.11, 12:14:

Искам да кажа че на някой модератор ще му кипне и ще заключи темата.

Не е заключена поради простота причина че тук всеки си има дневник и сам решава какво да напише и какво не.
За какво са тези дневници иначе!

29.09.11
10:48

Снимката на наденицата с картофи и олио наистина е малко отблъскваща. Имайки предвид, че аз от много време не готвя с олио, а да не говорим колко малко мазнина слагам на манджите, които приготвям.
И все пак, във времена на недоимък, когата за съжаление трябва да се съобразяваме с много неща, тази храна няма да е чак толкова кофти ако просто се пропусне олиото.
Катрофи с наденица на фурна не е супер храна, но е по-добре от нищо.
Може би е трудно да се говори с родителите и да им се променят навиците, но опитай. Просто им кажи да не купуват и слагат олио. А със спестените пари може да се купи нещо по полезно.
Ако имаш яйца, просто опитай да намериш отнякъде 1-2 лв и купи овесени ядки и извара. Може да пробваш питката и да караш на нея поне 2 дни. Не е чак толкова зле, и със сигурност няма да огладняваш.
Май има нужда да поговориш с вашите за храната , която пазаруват, за парите които дават може и да се намери начин да се купи нещо по хубаво. Успех

И наситина спри да обръщащ внимание на тези, които пишат без причина в дневника ти :)

11

29.09.11
12:25

Не ме разбра. От нас в момента мога да кача само снимка на празния хладилник... Тази великолепна гозба ако беше в нас, щях да вдигна баси скандала че са прецакали картофите, които могат да се направят по един милион други по-добри начини, ако щеш във фритюрника даже ще е по-добре. Пък и къде толкова олио в нас, в тази тенджера има повече олио отколкото ние използваме за месец... Например едно картофено пюре е 100 пъти по вкусно и полезно, пък и много ми върви с пържолките и даже хляба мога да пропусна, чакай че се размечтах :]

Но какво се чудя, тук храна се хвърля редовно, кучетата и котката ядат повече от хората, хората гладуват... Въобще това е едно прекрасно място :]

Не че в нас веднага са ме послушали, но все пак са доста по интелигентни или поне майка ми спрямо нейната и макар и бавно, нещата стават. Обаче тук просто няма смисъл... Говорил съм достатъчно много с нея, за да съм напълно убеден че тази жена просто е малоумна и няма смисъл...

Въртях се няколко часа в леглото, понеже не ми се спеше, но за щастие съм заспал преди да се събудят наркоманите... Единият от които редува кислородната бутилка с цигарата... Кажи ми има ли смисъл да говоря с такива хора?!

И това са 1-2 часа неспирни кашлици сутрин... И двамата и родители кашлят като туберкулозни... Не знам приятелката ми как издържа. Вероятно би ми било по-лесно да живея с прокажени... Предпочитам да си гладувам в нас на спокойствие, но лошото е че не мога и нея да карам да гладува... Та когато пак почна работа, пак ще си я взема или някъде на квартира, че и нашите ме дразнят доста, макар и по-малко и по по приемливи начини... Затова и не виждам смисъл от неадекватното заплащане.

Както казах, започнал съм със заплата 150 лева, стигал съм до 4 цифрени суми. Но имаше един момент в който хамалския труд беше адекватно заплатен, друг в който го възприемах просто като безплатен фитнес. Лошото е че сега с предполагаема херния, не възприемам нещата точно по този начин...

И за да ми е макс готино, космите от кучетата са навсякъде по земята, а от котката навсякъде другаде... Освен това едното кученце е лудо и пак ме събуди - а можех да си поспя още доста - трябва да го дресирам да ме буди само сутрин в 5-6, иначе е хубаво че все пак нещо може да ме събуди. Та сега е момента да го сготвя, понеже няма да расте повече (шегувам се ест.). Изрових някакви макарони отдавна забравени в дъното на шкафа с подправките, така че днес ще има макарони за обяд...

Отивам да се опитам да направя нещо което става за ядене. Интересно ми е само след няколко дни гладуване, колко трябва да са ми порцийките макарони, че да не се обезсмисли гладуването? Разбира се мога и само да сготвя без да ям. Но може би все пак ще хапна веднъж, колкото да не ми се доспи до тренировката...

Има и някакво много гадно сирене, което седи от миналия месец, а дори не може да се развали... Сещате се колко е сирене, нали :] Е все пак ще стане за макароните.

Ох, а трябва да остана и утре, понеже има рожден ден... Събота и неделя обаче не мога да издържа...

След това започва учебната година...

29.09.11
12:34

Разбирам :)
Ако макароните за които говориш са във вас, и ако там все още има яйца ми идва следното нещо на ум.
Сваряваш макароните. Смесваш яйцата със сиренето и някакви подправки, поливаш макароните и печеш във фурната.
Според мен колкото и да изядеш няма да е проблем след гладуване. Само гледай да си оставиш време в което храната да се слегне преди тренировката.

29.09.11
12:36

Извинявай ако не съм разбрал правилно, но ти наистина ли в няколко поста повтаряш колко са тъпи и малоумни родителите ти ?

29.09.11
14:03

Към автора на дневника, надявам се няма да я приемете много навътре моята забележка.

Искрено се извинявам, това което ще кажа но го мисля от сърце:

Вие сте един недодялан мрънкащ некадърник. Във всичко търсите упреци, а не осъзнавате че вие сам сте се докарал до това дередже.
Ако съм на ваше място, ще взема първо да се преведа във вид ( подстрижка, бръснене), а след това ще се опитам
да си намеря работа.
Вземете се в ръце, живота на много други хора е по-труден от вашият, но намират начини да се борят.

Успехи.

Мнението беше редактирано от Blahzay на 29.09.11 14:18.

29.09.11
14:10

казано от D&D на 29.09.11, 10:27:

казано от Thrashmetal на 28.09.11, 12:14:

Искам да кажа че на някой модератор ще му кипне и ще заключи темата.

Не е заключена поради простота причина че тук всеки си има дневник и сам решава какво да напише и какво не.
За какво са тези дневници иначе!

Колко пъти вече ще се обсъжда това? Темата не принадлежи на него, а на bb-team.org и всички правила за ползване на форума важат и тук (освен последоватлните постове). Привилегирован не е никой, дори в дневниците.

От къде ви дойде идеята, че като сте автори на дадена тема можете да правите каквото си искате в нея?

110, имам няколко кратки въпроса

- каква е наличната сума, в брой, с която разполагаш сега?
- как ти се изплащат тези 3лв - на седмица, веднъж месечно, всеки ден? Това е важно, за да си направиш сметка с храната
- в коя част на София си. Зачетох се (този път не заспах), че са ти предложили да обираш плодовете по улиците, а ти си казал, че няма... Е в грешка си. Колко джанки и ябълки съм яла по спирките.... Вярно, че растейки в този въздух надали са много добри, но в крайна сметка самия факт, че дишаш в София си е доста тревожен.

Доста хора ти предложиха варианти за храна за 3лв на ден, чудя се защо още не си ги набавил.
Всичко ще е по-добре от 2 литра сок...

Минимума вода е 30мл на тегло.

казано от D&D на 29.09.11, 10:27:

Не си особено права. Да, в дневника има малко повече свобода и толерантност, но във всички случаи е необходимо той да се държи в рамките на правилата на форума.

110, няколко пъти посягам да пиша в твоя дневник, но все спирам... за какво ти е той? Да си запълваш времето? Да ти бъде емоционален отдушник? Ще правиш ли нещо или не? Ще намериш причини за действие или ще продължаваш да се заравяш в оправдания? Малко рязък е тонът ми, но не съм почитател на празните приказки. Всички имаме грижи и емоции, преодоляваме затруднения, но какво е общото? Отговарям - вървим напред! Имам доста години спорт зад себе си и ще ми е трудно да преброя причините, които са могли да доведат до край на активната ми спортна дейност. Просто не съм дал шанс на тези причини и резултатът е на лице - ако е живот и здраве, след по-малко от месец пак ще се състезавам. Ти какво правиш РЕАЛНО по този въпрос?

Та... до тук този дневник с какво ти е полезен?
Ако питаш мен - в този му вид е по-подходящ за раздел ‘Да си поговорим’.

И за да съм пределно ясен - дневникът няма да бъде модериран, докато отговаря на правилата на форума.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.09.11 14:47.

11

29.09.11
17:14

казано от naxx на 29.09.11, 12:36:

Извинявай ако не съм разбрал правилно, но ти наистина ли в няколко поста повтаряш колко са тъпи и малоумни родителите ти ?

Не си ме разбрал. В около един пост споменавам колко недостатъчно умен е баща ми, а под останалите от семейството ми имам предвид брат ми, сестра ми и разни други временно пребиваващи :] Aко повече ще ти харесва да се изразявам политически коректно. В още няколко съм подчертал колко още по недостатъчно умна е майката (ако кажа че ми е тъща, и сам ще се сещаш, но нека да не бързам да го казвам) на приятелката ми. И всичко това е безкрайно относително, защото от една страна с кой да я сравня нейната майка освен с моята. А моята от една страна е доста по-умна, макар това да се поставя под въпрос от факта че се е излъгала с баща ми, от друга се държи много по-добре, т.е. както трябва с приятелката ми а и по-принцип с хората, отколкото майката на приятелката ми с който и да е... От друга страна по принцип сравнявам хората със себе си, а имам IQ което може да ме вкара в менса когато си поискам, не че това има значение, не ми помага в живота ама никак... Особено при наличие на зачатъци на деменция пък интелекта си е съвсем неизползваем за практически цели, като работа и образование, но все пак се мъча нещо там, пък да видим...

Хубавото на деменцията е че трудно може да си злопаметен. Т.е. днеска ме дразни, утре съм забравил и пак ме дразни, но почти всеки път като за първи път... Смятай колко много ме дразнят щом така реагирам от “първия” път :D

Та ако не си разбрал, пак да повторя. Говорим за толкова високо интелигентната майка на приятелката ми, че по-назад в годините 2-3 пъти праща хора да ме бият, понеже аз не съм бил достатъчно богат за дъщеря и. Това когато работех забележи! Когато се видя че от бой не разбирам, даже я накара да избира и приятелката ми ест. избра Мен. А сега когато съм без работа майка и пък се обърна на 180 градуса и започна да реве да сме у тях. Междувременно се е изпокарала или редовно се кара и с останалите си зетьове... Аз предпочитам просто да я игнорирам, но понякога е наистина трудно, това е... Толкова по тази тема :]

11

29.09.11
17:44

казано от veronique на 29.09.11, 14:29:

110, имам няколко кратки въпроса

- каква е наличната сума, в брой, с която разполагаш сега?
- как ти се изплащат тези 3лв - на седмица, веднъж месечно, всеки ден? Това е важно, за да си направиш сметка с храната
- в коя част на София си. Зачетох се (този път не заспах), че са ти предложили да обираш плодовете по улиците, а ти си казал, че няма... Е в грешка си. Колко джанки и ябълки съм яла по спирките.... Вярно, че растейки в този въздух надали са много добри, но в крайна сметка самия факт, че дишаш в София си е доста тревожен.

Доста хора ти предложиха варианти за храна за 3лв на ден, чудя се защо още не си ги набавил.
Всичко ще е по-добре от 2 литра сок...

Минимума вода е 30мл на тегло.

В една банкова сметка ги получавам, но за да е най-изгодно за мен откъм банкови такси, получавам ги на парчета от по 100 лева, които се генерират достатъчно предвидимо, но все пак не съвсем строго фиксирано в точно определен ден. Отделно зависи от курса на долара, но това пак не са съществени вариации при моите огромни суми. В момента това е някъде към края на първата една трета на месеца и май така ще остане до края на ангажимента ми след около половин година. От там ги дърпам пак на куп ест., то пък един КУП.

Наличната сума в брой с която ще разполагам, ако днес отида на тренировка при Юли е 24 стотинки. Това ми е бюджета за следващата седмица :]

В Люлин съм, нещо няма много дървета тук като цяло, още по-малко пък овошки. В западния парк пък са предимно иглолистни и разни други неизползваеми. А и трудно ще преваря циганите :] Всъщност и да има и да гният, знаеш че ако не са пред твоя вход, винаги ще се намери кой да направи проблем, все едно ги крадеш и то от него, нищо че няма общо с това дръвче и никога няма да слезе да го обере, ако ще в балкона да му влиза, но това е България и за няколко шепи джанки не ми се занимава с глупости. Казах обирам едни липи, това съм намерил.

Те хубаво ми предлагат, но сока вече беше купен. Аз обикновено пазарувам на веднъж, което не е никак трудно със 100 лева. Набелязвам си разни работи, обикалям всички по-големи вериги с колелото че да спестя по няколко стотинки на продукт и така...

Бяха ми предложени много добри варианти наистина, но се уморих да повтарям че не мога да се възползвам от тези идеи този месец. Ще се опитам да ги приложа през следващия, след около седмица най-рано. Няма как да стане от днес за вчера.

Колкото до сока, 2 литра кока-кола ли да си взема или 2 литра сок за 2 и нещо?

Е това с наличните пари обеснява нещата, да го беше споменал :) Не знам, не е редно да гладуваш, няма ли начин да вземеш на заем пари, да ядеш по малко докато получиш твоите?

По-добре си направи 3-4 литра вода с лимон и мед и пий нея през целия ден. Не мога да разбера защо ти е нужно да си оправяш вкуса след водата ?! :)
Нито кола, нито сок са удачни варианти....

29.09.11
17:49

К’ъв сок, к’ви 5 лева, бе човек - вземи си 3 кисели млека и пий айрян! И работи върху мотивацията си! ...

29.09.11
17:50

Разрови из предложенията и си избери Храна за 2 и нещо !!!
Не купувай нито кола, нито сок! Това са пари на вятъра.
Ок към сегашният момент сокът е бил купен, но когато разполагаш с пари ги инвестирай само в качествена храна!!!

казано от 110 на 29.09.11, 17:44:

След този коментар се надявам на всички да стане ясно, че тоя се гъбарка с нас.

11

29.09.11
18:06

казано от Кольо Пияндето на 29.09.11, 14:44:

110, няколко пъти посягам да пиша в твоя дневник, но все спирам... за какво ти е той? Да си запълваш времето? Да ти бъде емоционален отдушник? Ще правиш ли нещо или не? Ще намериш причини за действие или ще продължаваш да се заравяш в оправдания? Малко рязък е тонът ми, но не съм почитател на празните приказки. Всички имаме грижи и емоции, преодоляваме затруднения, но какво е общото? Отговарям - вървим напред! Имам доста години спорт зад себе си и ще ми е трудно да преброя причините, които са могли да доведат до край на активната ми спортна дейност. Просто не съм дал шанс на тези причини и резултатът е на лице - ако е живот и здраве, след по-малко от месец пак ще се състезавам. Ти какво правиш РЕАЛНО по този въпрос?

Та... до тук този дневник с какво ти е полезен?
Ако питаш мен - в този му вид е по-подходящ за раздел ‘Да си поговорим’.

И за да съм пределно ясен - дневникът няма да бъде модериран, докато отговаря на правилата на форума.

Добре де, аз тук съм регистриран от 3-4 години, а съм си направил дневник чак след първата ми тренировка от тогава до сега. Не че това е повод за хвалба или някакво огромно постижение, но до края на седмицата ще е втората (явно няма да е днес, пак съм се успал, сега ставам). Ясно че темпото ми е бавничко, но пък си е вървене напред според мен. Защото 2 тренировки месечно е повече от 0. Другия месец може да са 5 и така...

Целта на дневника е с помощта на доста по-опитните потребители, които проявят желание да помогнат, да измислим бюджетно решение.

Ако можех да си направя хранителен режим със 100 лева, щях да почна с него. Ако можех да тренирам съвсем без пари щях и това да споделя как съм постигнал. В някакъв момент когато го измисля/измислим всичко това как да стане, вероятно дневника ми доста ще заприлича на останалите, където ще има нещо смислено което да отбележа. Като хранителен режим, тренировъчен режим, постижения... За сега нямам кой знае колко да споделя в това направление. Но работя по въпроса. Въпреки че ви се струва че много пиша, всъщност много повече чета, но нещо не намирам решения на моите проблеми при моя бюджет, в нито един дневни, статия или тема.

От друга страна от дневника ми имам много по-голяма полза. Но както казах ще мога да приложа съветите чак следващият месец.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.09.11 18:08.

11

29.09.11
18:29

Кола НЕ пия от години, също съм го споменал няколко пъти, както и че няма налични средства в момента. Сока е еднократен опит, просто експеримент. Както виждате от снощи съм на айрян, но ако се замислим е по-скъп вариант, а и киселото мляко е точно толкова кисело мляко, колкото сока е от плодове, нали? Така че нищо не променям. Но поне пия вода!!! Колкото и странно да ви се струва, това е сериозно постижение за мен и може би най-големият ми ПРОБЛЕМ!!!

30мл на кг казахте че е минимума, значи 4 литра. Уцелил съм като гледам да са поне 4-5 и го постигам по един или друг начин...

Вярно, потя се като прасе, без нищо да правя, само докато си седя. Но нали и така се отслабвало, с много вода... Само за сравнение, че през първите 5 години от живота ми, предполагам само тогава съм пил достатъчно и качествена вода. Който ме пита защо ми трябва да си овкусявам водата в София, май не е живял достатъчно тук или поне не в Люлин, но мисля че в цяла София е подобно положението... Все пак в много по-развити държави, в столиците им дори няма питейна вода, така че явно трябва да съм доволен от положението... Нека наречем тази вода питейна... Следващите 10 години под влиянието на баща ми съм пил само и единствено безалкохолно(газирано), най-вече кола, когато няма пари лимонада и т.н. Само това му оправяло киселините от язвата, това му беше оправданието, иначе нали не можем да говорим лошо за родителите си и да обсъждаме интелекта им... Следващите 13 години все по-рядко можехме да си позволим нещо такова и само от вртеме на време някакви от най-евтините боклуци, по-евтини от минерална вода примерно... Такива никога не съм пил, т.е. аз поне от 10 години не приемам никакви течности, освен с храната, но също много рядко, например не ям супи и т.н... Най-много да си разредя някой компот, когато съвсем вече умирам от жажда. Даааааа, знам каква енергийна бомба е компота, но пък ми е без пари и за разлика от водата не го пия на сила. Цяло чудо е че чак сега съм започнал да надебелявам по осезаемо и нямам представа как така нямам проблеми с бъбреците... Евентуално може да имам с черния дроб например, няма да се учудя ако е по-зле от на алкохолик, но за лекари парички няма...

29.09.11
18:38

Не всички кисели млека, които се продават, са боклуци. Има даже вариант сам да си квасиш, но няма и да го споменавам ;) :D
Виж, ти може да напредваш, ама с едни такива мноого малки крачици, почти невидими. И кой е казал, че не можеш да тренираш в домашни условия? Упражнения в нета има колкото искаш! Заставам зад предишния си постинг - мисля, че ти трябва повече мотивация. С тия темпове... не знам. Помощ, както виждаш, получаваш - хората са добронамерени, твърде добронамерени. Ако се “видят” и усилия от твоя страна, ще са още по-отзивчиви. Пробвай!

ОК, 110, наоколо съм. Ще помагам с каквото мога... но след като поприключат думите и започнат действията.

11

29.09.11
18:52

Постижения до момента: Качил съм приема на вода от 0 на 5 литра на ден

Нямам кантар и не знам колко тежа, но и не ми е много важно да знам, преди да почна да спазвам конкретен режим.

Хранене днес:
Яйрян (1 кисело мляко 4.5% (450гр) разредено с 4-5 литра вода)
13-14 порция макарони
17-18 порция макарони

Не знам по колко гр. са порциите, нямат даже малко кантарче тук, но колкото и да са, пак са малко :]

Следваща цел: Да започна да спя по-малко, не знам как ще стане... Т.е. знам, но е малко омагьосан кръг... За да спя по-малко, трябва да се храня по-добре. Ако съм изпаднал в някакъв режим на оцеляване, подобен на не същинска хибернация, би трябвало всъщност да топя точно от мазнинките с които организмът се е запасил за тази цел, но едва ли ще имам този късмет... Пък и не искам да спя цяла зима... Обаче се почна... Никога не съм спал по толкова много... Тук идват тренировките предполагам...

Иначе се чувствам прекрасно, нямам никакви неразположения от какъвто и да е характер, нито ми тежат килограмите кой знае колко. Просто не искам да чакам да стига ножа до кокала че да взема мерки... Не знам до колко ще си запазя доброто здраве на което до сега се радвам. Но поне ще се опитам да си върна добрата визия, която вече съм загубил. И не, няма да се обръсна преди да отслабна :] Още по-малко пък през зимата. А след това за какво ми е, нали вече така си ме знаете, ако мога така да перефразирам Айнщайн :]

29.09.11
18:57

извинявай приятелю но като ти чета дневника разбирам че поне по 2-3 часа на ден си пред пц-то неможеш ли да замениш това време с някаква тренировка?

Е ти сега не смятай водата - гледай да не падаш под 2-2.5 литра на ден. 5 може и да са много, имайки в предвид почти нулевата ти физическа активност сега. От друга страна, ти не приемаш кой знае каква храна... Най-добре е да се следиш как ще се чувстваш добре.
Иначе днес поне си сложил нещо в стомаха. И киселото мляко не е било 0.1 процент :)

Еми хайде, успех!

11

29.09.11
23:47

казано от White Bomber на 29.09.11, 18:57:

извинявай приятелю но като ти чета дневника разбирам че поне по 2-3 часа на ден си пред пц-то неможеш ли да замениш това време с някаква тренировка?

Да го заменя не мога, защото това ми е работата. Но мога да го съчетая. Отдавна се чудя как, но не мога да намеря подходящ уред на подходяща цена. Има разни малки нещица, нещо като велоергометърчета, които могат да се бутнат под бюрото. И да си въртя педалите докато съм на компютъра, без това да ми ограничава заетите от него части на тялото. Т.е. без да ми пречи на работата, но ест. са много слаби за мен и са меко казано безсмислени, пък и скъпи.

Също има едни уреди за шпагат, но не ги намирам в България. Да работя поне по разтяжка, докато си чета лекциите например. И разни такива идеи ми хрумват от време на време, но все пари изисква. Пък като почне учебната година ще прекарвам много повече време пред компютъра и наистина трябва да измисля нещо...

http://www.bb-team.org/articles/2738_trenirovki-za-streching-i-gavkavost#comment-14663

29.09.11
23:49

Никой няма нужда от размяна на подобни любезности момчета-:).
Нека да поддържаме добрия тон.

110 не се поддавай на провокации. Игнорирай подобни коментари и пиши по темата.

Успех и дано скоро започнеш с трнеровките!

11

30.09.11
00:29

White Bomber добре ме подсети, та пак да се издразня как зверски дискриминират дебелаците :]

Какво да е уредче, ако си 40-50кг ще си намериш и за 100 лева, ако си малко повече, т.е. под 100 вече са няколко стотин, но пак се ядва (не че мога да си го позволя). Обаче за мен са по 2 бона, е айде стига де...

Това от повърхностния ми поглед в търсачката за няколко секунди. Но преди съм търсил с часове без резултат, обикалял съм и магазини, пак нищо...

Някой да знае нещо което да е предвидено за до 150кг трениращ поне. Което от една страна да издържа натоварване от крака издържащи до 200-300кг без проблем, т.е. да не се счупи като го напъна и в същото време да може да ми осигури адекватно натоварване и за по-дълъг период от време, т.е. да има повечко мегдан за напредък. Ако въобще има такива уреди и са на по ниски цени, ще си взема на изплащане веднага. Но не повече от 500 лева. Не знам какво ще ям тогава, но поне ще тренирам всеки ден поне за крака и евентуално за корем. Както казах за момента ме притеснява само корема, докато не сваля него, всичко друго е на заден план...

30.09.11
00:54

Този “дневник” стана много интересен. Ето и моите 2 стотинки. Започни с повече движения, може храната да не ти е толкова добра, но раздвижването ще ти помогне много за горенето на мазнини, наднормените килограми не се свалят толкова трудно - повярвай ми, знам го от опит. Започни с повече разходки, бързо ходене и опити за леко бягане. Ето ти едни упражнения, които ще ти помогнат много, лесни са и може да ги правиш всеки ден, отнемат не повече от 15-20 минути - ЦЪК Също така можеш да правиш още куп други упражнения дори в леглото или с два стола. А да, обръсни се и се подстрижи, определено ще имаш по-голямо самочувствие.

DJ

30.09.11
02:05

На всички трябва да е ясно, че това е един изключително болен човек, който обвинява всичко и всички около себе си за пропиления си живот и собствената си некадърност.

Всякакви въображаеми приятелки и техните майки, семейства, кучета, котки и всякаквите сексулани контакти/нощни полюции с част или с всички от тях са си плод на болното въображение на един социопат.

И най-важното: Изключително долнно е, при положение, че имаш покрив над главата, родители, които да ти плащат тока, парното, водата, интернета, чрез който живееш, да те перат, най-вероятно да ти сменят спалното бельо и чистят, да ти готвят питателна храна, доколкото им позволяват възможностите, ти да ги хулиш по форуми пред напълно непознати и да се държиш като пълен имбецил!

Най-доброто, което може да направиш за себе си е утре като станеш да отидеш при майка си и баща си, да им благодариш за всичко, което правят за теб, да се обръснеш, изкъпеш и да идеш да си намериш работа, за да подпомогнеш поне малко домакинството, в което за момента просто паразитираш!

Срамно е мъж на 28 години да виси на ръцете на родителите си! Ако си болен и си те гледат и по някакъв начин ти следят активностите по форумите, мога да им кажа следното - моля, спрете му интернета, не му действа добре и само си влошава положението.

Успех!

Мнението беше редактирано от deyan jelev на 30.09.11 02:07.

30.09.11
10:47

Ето на това му викам грубо изказване!
Вместо много да се плямпа защо и ти не си направиш дневник да те видим?
Ако искаш да знаеш човека има приятелка от 6 години.
Тези глупости с въображаемите приятелки се дрънкаха само в irc!
Ама ти май сега тепърва тръгваш от там!
С глупави нападения и кухи изказвания!

30.09.11
11:10

казано от deyan jelev на 30.09.11, 02:05:

На всички трябва да е ясно, че това е един изключително болен човек, който обвинява всичко и всички около себе си за пропиления си живот и собствената си некадърност.

Всякакви въображаеми приятелки и техните майки, семейства, кучета, котки и всякаквите сексулани контакти/нощни полюции с част или с всички от тях са си плод на болното въображение на един социопат.

И най-важното: Изключително долнно е, при положение, че имаш покрив над главата, родители, които да ти плащат тока, парното, водата, интернета, чрез който живееш, да те перат, най-вероятно да ти сменят спалното бельо и чистят, да ти готвят питателна храна, доколкото им позволяват възможностите, ти да ги хулиш по форуми пред напълно непознати и да се държиш като пълен имбецил!

Най-доброто, което може да направиш за себе си е утре като станеш да отидеш при майка си и баща си, да им благодариш за всичко, което правят за теб, да се обръснеш, изкъпеш и да идеш да си намериш работа, за да подпомогнеш поне малко домакинството, в което за момента просто паразитираш!

Срамно е мъж на 28 години да виси на ръцете на родителите си! Ако си болен и си те гледат и по някакъв начин ти следят активностите по форумите, мога да им кажа следното - моля, спрете му интернета, не му действа добре и само си влошава положението.

Успех!

Дневникът е страннен, това всеки го вижда. Това не означава, че имаме право да обиждаме, хулим и назидаваме, защото нямаме ни най малка представа, кой стои отсреща ни. Ако милсим, че всичко това е шега, ок няма проблем просто спираме да четем и игнорираме!Ако обаче си мисли, че 110 наистина има нужда от помощ и съвети, нека го направим цивилизовано.
  Аз му зададох няколко въпроса и честно казано получих доста смислени отговори бяз много обяснения .
Това обаче не се получава, като се бълват куп глупсти. Тук се появиха разни обвинения, че хули родителите си. Да не е красиво и правилно, но съм сигурна, че в един момент от живота си всеки го е правил. И ако ми кажете че не е така, мисля ще излъжете.
И колко от нас се сещат да благодарят на родителите си за всичко което са ни дали ? Или повечето от нас искаме още и още от тях и очакваме, че те са ни длъжни до живот. Особено пък в България това е много силно заложено, просто начин на живот наложен от миналото.
  Ако не друго, поне този дневник ни кара да се замислим и оценим какво имаме, и да сме благодарни на това, защото някой го нямат ! И да ни покаже колко материален е станал светът без нужда!
И нека спрем с нападките, няма смисъл. Кога най накрая ще се научим, че има и различни хора, и действия като толерантност, разбиране и уважение не трябва да са само на приказки. Едно общество е изградено от много и различни хора и то може да е силно само и когато всеки един приема околните. А ние в България незнайно защо се самоизяждаме ....
Спирам до тук. Дано не повдигна нови и бесмислени дебати. Ако поста ми се счита за спан нека бъде изтрит.

30.09.11
11:20

казано от 110 на 30.09.11, 00:29:

Някой да знае нещо което да е предвидено за до 150кг трениращ поне. Което от една страна да издържа натоварване от крака издържащи до 200-300кг без проблем, т.е. да не се счупи като го напъна и в същото време да може да ми осигури адекватно натоварване и за по-дълъг период от време, т.е. да има повечко мегдан за напредък. Ако въобще има такива уреди и са на по ниски цени, ще си взема на изплащане веднага. Но не повече от 500 лева. Не знам какво ще ям тогава, но поне ще тренирам всеки ден поне за крака и евентуално за корем. Както казах за момента ме притеснява само корема, докато не сваля него, всичко друго е на заден план...

Аз се сещам за един, който всъщтност е безплатен и това са самите ти крака и тяло ;)
Ако правиш упражнения като клекове, степ ъп ( качване и слизане на стол, табутетка и т.н. нещо стабилно), подскоци в различни разновидности, планинско катерене, бърпи и др + лицеви опори, планк, ренегатско( с две бутилки пълни с вода приметно ако няма тежести )различни коремни преси  не ти трябват уреди :)

30.09.11
11:36

110, и аз съм се заяждал, но написаното от ralista ме подсети нещо конструктивно-защо не качваш и слизаш стълби-знам че си тежък, но не вярвам да се контузиш(дори няма нужда да го правиш бегом-просто ходи)-почни умерено и увеличавай постепенно броя качванията и слизанията?

DJ

30.09.11
12:10

казано от D&D на 30.09.11, 10:47:

Ето на това му викам грубо изказване!
Вместо много да се плямпа защо и ти не си направиш дневник да те видим?
Ако искаш да знаеш човека има приятелка от 6 години.
Тези глупости с въображаемите приятелки се дрънкаха само в irc!
Ама ти май сега тепърва тръгваш от там!
С глупави нападения и кухи изказвания!

Освен ако ти не си въображаемата му приятелка не виждам смисъл да го поощряваш. Ако ми прочетеш внимателно поста, ще видиш, че просто се опитам да му помогна. Всички други с вашите “ценни” и “точни” съвети просто му влизате във филма и му помагате да затъне още повече. Това момче трябва да получи специални грижи и този форум освен едно леко стряскане и опит да го върне в реалността друго не знам какво може да му предложи.

Има куп дневници, в които може да си играете на фитнес инструктури и диетолози, моля въздържайте се точно в този, тук проблемът е коренно различен за жалост..

30.09.11
12:19

И аз мисля, че тоя доста се ебава с вас. Първо ял по едни солети цяла седмица , изкарва със стотинки една седмица и бил 130 кг като качвал...доста несериозно звучи. Имал си не знам си какво IQ ... ами като го имаш, би трябвало да го размърдаш малко, с тая визия кой ще те земе на работа като приличаш на клошар. Второто и по-съществено нещо е за тренировките... има 10000000 начини за тренировки със собствено тегло, а ти само седиш и чакаш сигурно извънземните да ти покажат какво да правиш, нямаш пари пък ще зимаш уред за 500 лв wtf?! колела по магистралата се намесиха по една време ...абе хубав дневник .... жалко, че губиш времето на хората да пишат постовете си.Напълно съм съгласен с Деян.

30.09.11
12:37

Като чета всички нападки и негативизъм и се сетих за ето това. Моля изгледайте го внимателно, и се замислете. Вижте как реагира публиката и журито прибързано, а след това какво се случи.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.09.11 12:38.

@ralista, няма нищо общо. Тук едва ли някой е съдил 110 за това как изглежда, а по-скоро за факта, че всяка 2ра негова дума е оправдание/мрънкане/хранене на родителите му/на родителите на приятелката/на несправедливия живот и т.н. Деян Желев е напълно прав, you just keep feeding the troll!

30.09.11
12:57

Ралиста,
много си сладка, но какво общо има Сюзън Бойл с нашия случай? И на мене ми звучат много грубо някои хора, но аз мисля, че те просто органично не понасят мрънкачи и не са много деликатни. Ако това момче се измъкне от това състояние, за мене това ще бъде чудо!

11

30.09.11
18:17

казано от sir Troll-a-lot на 30.09.11, 12:53:

@ralista, няма нищо общо. Тук едва ли някой е съдил 110 за това как изглежда, а по-скоро за факта, че всяка 2ра негова дума е оправдание/мрънкане/хранене на родителите му/на родителите на приятелката/на несправедливия живот и т.н. Деян Желев е напълно прав, you just keep feeding the troll!

@nboshnyakov не ти ли харесва вече? А може би деян желев ти харесва още повече? Това е някакъв пълен боклук и жалък нещастник, този деянчо, който все повече искам да срещна на живо, да го видя дали ще е толкова смел както когато се скрие зад монитора. От друга страна все повече започвам да си мисля че това е твой втори, трети, пети или N-ти акаунт. Само не разбирам какво целиш с това? Също не разбирам защо модераторите просто не погледнат и като видят че има няколко акаунта от едно и също IP и очевидно на един и същи наистина много болен човек, защо просто не ги изтрият?

Но като се замисля, всъщност ясно се вижда че @deyan jelev говори само и единствено за себе си, но факта че го прави предимно във второ и трето лице ме заблуди за известно време, докато имаше поне минимална прилика с мен. Сега виждам че горкото момче всъщност не трябва да му се сърдим... Затова най-доброто което мога да направя е наистина да послушам многобройните съвети да игнорирам подобни паразити.

Но ако някой не е чел моя дневник и почне от неговият пост, вероятно ще остане с много грешни впечатления. А може пък той да не е толкова болен колкото си мисля, а дори още повече и да цели точно това. Ами добре тогава, ще му отговоря за последен път на безпочвените нападки, макар че не му дължа обяснение:

Аз баща нямам много отдавна, нищо че е жив. Отдавна не живее с нас и то за мой късмет, всъщност само ми е пречил, което ми дава пълно право да го хуля, но както казах аз баща нямам и никога не съм имал истински такъв, следователно каквото и да кажа за биологичния си баща, това няма да е насочено към хората които са ме отгледали. Всъщност аз сам съм се отгледал, майка ми е прекрасен човек, както казах като изключим това че се е “оженила” за баща ми, но всеки прави грешки... Къде видя да кажа нещо лошо за родителите си, т.е. за майка ми? Че съм малко по-умен и че не ме е послушала какво да прави за да не затъне в дългове ли? Че после и аз съм и ги връщал и вместо да ми помага, аз съм бил принуден да пълня гушите на трети лица безсмислено? Едно е да помагам на семейството, друго е да теглят заеми за изгъзици и после аз да ги връщам, нали? И трябва да съм безкрайно благодарен за което?! Ами не, не съм и благодарен за това, някак щеше да ми е много по-добре ако както казва деян, са ме носили и носят на ръце. Но ако беше така едва ли щях да гладувам и често аз да плащам тока от моите жалки 100 лева, понеже са свикнали да работя и аз да го плащам. Точно така, всички сметки всъщност винаги съм плащал аз. Съвсем от скоро сестра ми и майка ми имат привилегията да се карат кой да плаща тока, а други сметки отдавна не се плащат... Парно например нямаме от 15 години... Познайте в коя стая беше спряно първо, разбира се че в моята... Обаче сестра ми и баща ми не можели на студено... Не ме послушаха и ето ти първия заем, един от многото за които не съм допринесъл с нищо, но сега и аз връщам с лихвите... Как може да изтеглиш заем за да плащаш на Вальо-топлото курвите и да твърдиш че го правиш защото ти не можело да си длъжен на държавата, абе каква държава, какви 5 лева... Опростиха ли на всички надписаните сметки, разбира се че ги опростиха! Мина ли давността, мина... Да но вече майка ми ги дължи на няколко банки... Защото е достатъчно умна? Не, от криворазбрана честност. Сега съжалява и вече е съгласна с мен, но след дъжд качулка... А беше толкова лесно да се спре във всички стаи, когато почнахме да не можем да го плащаме и след първата сметка такса мощност или там каквито глупости бяха, да ми позволят да резна тръбите... Моята позиция тогава беше следната: Като спрем парното, те ще ни плащат наем за тръбите които минават, а не ние на тях. Ест. ще предупредим съседите над нас и ще им дам на топлофикация едномесечен срок да си решат проблема с тръбите, дали да минават през нас или някъде другаде и в крайна сметка ако пак дойде сметка без да им ползваме услугите просто при следващото спиране на водата ще изрежа всички тръби, да видим тогава какво им дължа... И т.н. много неразумни разходи и ненужни луксове, които са си позволили, от които аз съзнателно съм се лишил, но все пак и аз съм плащал... Чували ли сте лафа “нямам пари да се обръсна”. Ми нямам и няма да харча излишни пари за глупости. И не ми казвайте на ти 2-5 лева обръсни се, защото на другия ден брадата вече ще ми е набола, а нямам излишни пари да се бръсна всеки ден, нито пък го считам за необходимо, понеже по никакъв начин не ми пречи на хигиената. Предпочитам да насочвам жалките си доходи към по-важни неща като храната и здравето си.

Та баща ми има общо 5 деца и с нито едно от тях не му се е получило... Докато майка ми има само още още 2 освен мен и не е спирала да работи, така че нещо не е имала време да ме отглежда. Всъщност съм се отгледал сам, но освен това в известен смисъл съм допринесъл и за отглеждането на по-малките ми брат и сестра в не малка степен! Даже в известен смисъл повече от баща ми, за щастие.

Но не това е темата на дневника и за последен път ще помоля @deyan jelev и свитата му от хейтъри да престанат. В противен случай ми остава само да помоля някой модератор за IP-то му, което ми стига за да го намеря и отстраня от форума за много дълго време, например докато дневника ми стане такъв че да няма хляб за разни тролове.

@Joyplovdiv
Чудо ли ще бъде? Аз мисля че е неизбежно чудо в такъв случай :] Какво общо има Сюзън? Ами на пръв поглед нищо... Жалко че на 37 ли каза тя, доста ми е слаб английският, вече изглежда така... Но пък има талант, значи има нещо повече от мен :] Понеже е много лесно просто да запее и да затвори устите на всички хейтъри. А дали е само талант, кой знае колко часове е “загубила” докато го усъвършенства, подчертавам загубила, защото според много от вас всичко което не е физическа тренировка или не е пряко свързано с изкарван на пари е загубено време. По дяволите аз сега се опитвам да уча и вие ми казвате че си губя времето, защото не тренирам повече или не ходя да работя за жълти стотинки... Това е моят избор и не мисля че е грешен. Ако не за друго, поне защото вече съм изпробвал всички други достъпни ми варианти в този жалък материален свят.

@Toma Tomov
Не, ти не се заяждаш. Аз градивна критика не отказвам. Но може би както много други нямаш нерви да четеш и малко на изуст говорите понякога :] Струва ми се че съм споменал че живея на втория етаж и никога не съм използвал асансьор, дори да се налага да се качвам до 9-тия. Не за друго а защото въпреки килограмите съм по-бърз и надолу и нагоре, поне спрямо старите асансьори които съм виждал и тествал. От друга страна ме мързи да ги качвам пеша, пък и така се уморявам повече, затова всеки ден си тичам по стълбите. Никога не скатавам в ежедневието си и точно така, защо да се тътря по стълбите ако мога да ги взема на бегом! Но обездвижването отдавна е световен проблем и много отдавна ежедневието е напълно недостатъчно дори да си го правиш максимално интензивно. Какво повече мога да направя освен да се придвижвам само с колело, а след това да тичам нагоре по стълбите с него на рамо? Всичко останало си е загуба на време и съответно косвена или пряка загуба на така нужните пари, в този скапан материален свят. Не се оплаквам, само казвам че не ми харесва света в който живеем, на вас ви харесва, така ли?

@pull ups
Все забравям че когато IQ-то ти е над средното, често хората просто не разбират какво им говориш. Наистина малко са хората с които ми е приятно да си общувам, но всеки ден съм безкрайно толерантен към всички останали. Повярвай ми, човешката глупост ме дразни много повече отколкото теб това че не ме разбираш. Но такъв е животът...

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ НА ТЕМАТА. Въпросът ми беше какъв уред можете да ми предложите за крака, докато седя на компютъра? Там уча и там работя, свободни са ми само краката и това колко ще ги натоваря по никакъв начин не пречи на другите ми занимания, било те дори тежък учебен процес.

Нека разгледам твоите предложения:
1. “10000000 начини за тренировки със собствено тегло” - ако беше прочел поне един мой пост, ама не половин или само заглавието. Може би щеше да си забелязал че винаги съм тренирал само със собствено тегло и съм постигал не по-лоши резултати от тези на най запалените фитнес манияци. Само анаболковците не можах да мина, но бях на път... Но да се върнем в настоящето и нека бъдем честни. На 130кг трудно мога да тренирам със собствно тегло, нали? Например все още би трябвало да мога пистолет, но трябва ли да си прецаквам коленете?

ДОКАТО СЪМ ПРЕД КОМПЮТЪРА. Няма как да правя упражнения със собствено тегло или греша?!

11

30.09.11
18:34

Хм, пак много дълъг пост, но дали ще отговоря на всички в един пост или на всички в отделен, май е едно и също :]

Все пак ако съм пропуснал някой, благодаря и на него :]

Днес:
по някое време нещо като дроб сърма... (не обичам, но често ям неща които не обичам, стига да са в рамките на здравословната храна), пък после пак кажете че подбирам...
пак спах цял ден
супа с гъби и крутони, на маги (в повечко вода - изпих я - броя го към овкусената вода, не към храната)
имам едни витамини (мултивитамини някакви си), за левче от лидъл... това май ми е второто или третото което си разтварям за този месец, много са ми съмнителни на тази цена, но 2-3 на месец едва ли ще навредят (също в много вода, също за овкусяване по-скоро)

не можах да изпия повече от литър чиста вода и още 2 литра овкусена, май ще е това за днес...

Всъщност не, ще има и торта, но ако не е шоколадова а сметанова, просто няма да ям. Може и някоя и друга пържолка или гадно кюфте :]

П.П. Спорт пак няма... Секс пак няма... Гаджето пак спи и тя цял ден... Обаче не дебелее, а яде и повече и не подбира, движи се дори по-малко от мен, абе искам и аз така :]

Мнението беше редактирано от 110 на 30.09.11 18:39.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1