казано от Moonray на 10.10.11, 15:34:
Аз се чудя как никой още не ме е избъзикал за тия каши, ти чак ми препоръчваш :)) Екстра! Слънчо много ги обичам, особено банановата и тая с бисквити. Класика са те, щом си ги спомням от моето детство преди двайсети и много години.. :)
Захар и кой знае кво още имат пущините, ама са вкусни
Дай една кофа насам,че след малко отварям прозореца да се измъквам от фастинга... :)
Жика кат те гледам, ти ядеш по-чисто от мене. Не се подхлъзвай с тия каши, че са голяма зарибявка :))
казано от Moonray на 10.10.11, 15:54:
Жика кат те гледам, ти ядеш по-чисто от мене. Не се подхлъзвай с тия каши, че са голяма зарибявка :))
А защо всъщтност я ядеш тази каша ? Какво ти дава и наистина ли мислиш, че е ок като постоянно присъстваща в хранителният ти режим?
Питам от любопитство :) Нямам идея какво съдържа, но както ти каза най- вероятно има доста захар и т.н.
10.10.11
16:15
Освен, че са зарибявка, зануляват:) . Като се замисля, двегодишното изхранване на едно бебе с адаптета, каши и пюрета струва едно висше.
Moon, май е по-добре тази хранителна авантюра да приключи, докато отношенията ви не са се задълбочили:)))
Ям я щото ми е вкусна. Първа и основателна причина :)
Съдържанието и е интересно - “385ккал/100 гр , 12 протеин, 63 въглехидрати, 8 мазнини; Витамини A, D, E, C, B1, B2, B6, B12, folic acid, Ca D-Pantoten, PP
Пшенично, оризово и овесено брашно, сухо пълномаслено мляко (28%), захар, ябълков концентрат (10%), сладка суроватка на прах, бананово пюре (6%) и витаминна смес. Съдържа незаменими аминокиселини, ненаситени мастни киселини. Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и ароматни вещества. “
За авантюрите си е така, трябва да се спират навреме щото после става сложно.
П.п. Това по принцип де, ако е безперспективна авантюрата. Лошото е, че е трудно докато си в миш-маша да се усетиш дали е безперспективна и кога достатъчно е достатъчно. Вкусно ми е, добре се чувствам - повечето съставки са окей, тези които не са окей пък ми е все тая щото ЦХ-то може да понесе малко захар..доволна съм от тоя етап, що не?
(това по въпроса дали ми е окей за всекидневна употреба)
10.10.11
17:01
8 лева за една каша?! WTF!
А бебетата ядат на всеки 3 часа. (tmi) Купувам му едно бурканче за целия ден, пък то както ще да си го разпределя! (wait)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.11 17:01.
Хаха Тишооо, искам да видя като станеш татко как ще му оставиш бурканчето да си го разпределя! :D Особено пък мъжете, толкова се разнежвате в такива ситуации, не ми говори :))))))
10.10.11
17:23
Аааа...няма такъв вариант! Ще карам жената да го носи до 18-тата му година и тогава да го ражда, та да започва направо с пилешкото.
Ако ли не...и бебето ще fast-ва! (sun)
ПС: Нещо съм се разспамил...ще ме прощаваш.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.11 17:24.
10.10.11
17:25
Абсурдно е да ти издържат нервите на фастващо бебе, Тишо!... (sun)
Ето за това ти говорих днес, г-це Moonray :)
(F)
Мнението беше редактирано от Atom на 11.10.11 17:54.
Благодаря Атомче! (sun)
11.10.11
Фастинг 18 часа (прозорец 2 часа (tmi) 13’30 - 15’30)
Тренировка - няма
Храна - порция телиатели с пиле, гъби и сметанов сос, 100гр обикновени бисквити, 1/2 баунти
Коментари:
Попътувах си - оня ден към София, днес малко работа и една страхотна среща със Силвето в Пловдив и пак обратно в Плевен. Изморих се, няма тренировка щото няма кога и нямам сили. И храната е още по-малко..
Срещата със Силвето ( Atom ) направо ми оправи деня! (F) Благодарна съм и че ме изчака и ми беше гид за краткия престой в Пловдив. Хубав лаф - за тренировки, за розови пудовки, нещата от живота.. въобще :) Много съм доволна!
Бях почнала да си мисля, че нещо не ми е наред - почти всички от форума имат мазоли и не си ги харесват, аз пък искам да имам и нямам. И тя така - сродна душа, какво да ви кажа..
Определено започнахме разговор, който предстои да се продължи. ;)
Мнението беше редактирано от Moonray на 11.10.11 21:13.
Дописвам една чаша домашно прясно мляко с канела в 21ч. Не знам дали е по протокол, но предвид колко малко ми е храната днес предпочетох да послушам като ми пристърга.
Имам мускулна треска на задника и съвсеееем леко в раменете. Утре трябва да се тренира. И трябва да се яде!
11.10.11
22:29
казано от Moonray на 11.10.11, 21:15:
Дописвам една чаша домашно прясно мляко с канела в 21ч. Не знам дали е по протокол, но предвид колко малко ми е храната днес предпочетох да послушам като ми пристърга.
Имам мускулна треска на задника и съвсеееем леко в раменете. Утре трябва да се тренира. И трябва да се яде!
Добави и лъжица мед, към млякото. На мен комбинацията ми помага много при безсъние. :)
Moon (sun) Защо все за кратко се виждаме...
Разговорът определено ще бъде продължен ;) но аз имам един жизненоважен въпрос, който не търпи отлагане: как така ПОЛОВИН баунти? Другото да не го подари (giggle)
И между другото, ядеш много малко ... Влизай в релси (калории :р)!
Вчера понеже повече от половината прозорец ми се падна в автобуса за Плевен, изядох половината баунти и после парасимпатикуса проработи и...се събудих като вече беше твърде късно. :)
12.10.11
Фастинг 24 часа, прозорец 4 часа (15’30 - 17’30)
Тренировка - няма отново..
Храна:
15’30 - пилешка супа, 1 варено яйце, малко пилешко, 2 доматчета, 50 гр “Слънчо”
17’00 - шоколадов бонбон
18’00 - 20 гр десертче от сусам, мед и бадеми (100ккал)
19’00 - гюведже (наденица, плочка сирене, печена чушка, домат, 1 яйце), 50 гр “Слънчо”
Коментари:
Егати яденето, определено наваксах!
Пропуснах тренировката щото лекциите ми свършиха в 15ч и вече ми се събираха 24 часа фастинг - реших, че е по-добре да ходя да ям.. Имах и добър апетит, де.
Сега ако някой ми каже защо ми се зави свят половин - един час след като ядох? Изветряло ми е биологичното образование и не мога да си обясня какво точно се е случило. Добре, че имаше пейка наблизо. Мина ми бързо.
Иначе имах добър тонус през деня, можех да тренирам без проблем, мисля.
Утре ще гледам да ям по-малко от днес и повече от вчера. Има малко трусове докато вляза в ритъм, няма как.
Edit: забравих да пиша 2 бисквитки чийт в 10 и 30 сутринта - една колежка имаше рожден ден..
Мнението беше редактирано от Moonray на 12.10.11 20:05.
Не знам за теб,ама по време на фастването,толкова са ми изострени сетивата,че чак се плаша...нямам обяснение!Улових се че мога да слушам 3 разговора едновременно,при шофирането не е като преди,реакциите ми са по-бързи,а тенировките минават повече от пълноценно!
Исус като е гладувал 40 дена и почнал да си говори с Господ, внимавай!
Не се бъзикам.
:D
казано от Jikata на 12.10.11, 20:34:
Не знам за теб,ама по време на фастването,толкова са ми изострени сетивата,че чак се плаша...нямам обяснение!Улових се че мога да слушам 3 разговора едновременно,при шофирането не е като преди,реакциите ми са по-бързи,а тенировките минават повече от пълноценно!
Това се получава, защото храносмилателната система, на която и трябва много енегия, за да функционира, при гладуването си почива и се пречиства и енергията отива другаде, така да се каже. Това е философията на Лидия Ковачева, Пол Брег и всички други последователи на идеята за гладолечение и плодолечение. Сестра ми след раждането една година спазваше системата на Пол Брег и цялото и тяло се прочисти, всички проблеми с жлъчката, гастрита и тромб в крака се изчистиха. Но това е нож с две остриета, защото не може цял живот да се следва такава жестока диета, психически е почти невъзможно да се издържи. Организмът се “изнежва” и става прекалено чувствителен и най-малкото прегрешение се усеща. Сигурна съм, че знаете какво правите, но внимавайте с това гладуване, не е шега работа.
И между другото.. Linda Hazzard
Moon, извинявай за спама. :)
казано от Jikata на 12.10.11, 20:34:
И при мен е така... през деня съм супер работоспособен и енергичен. Не ми се доспива и съм много концентриран. Отделно, че кипя от енергия, по някое време направо не ми се седи на бюрото а ми идва да стана и да почна да се набирам или да правя кофички хаха :)
Влияе си глада, определено. Хората са изписали тонове как влияе на равновесието в организма, на биохимията, на мозъка и психиката... Личните ми впечатления са за лекота през целия ден. Случва ми се да огладнявам по 5-6 пъти на ден, някой път по-силничко. Енергията си ми е на ниво, няма спадове.
Интересен ефект е, че преди като се хранех по 6 пъти ако пропусна хранене се изнервям ужасно, сега няма такова нещо. Малко съм разсеяна като ми пристърже, но бързо ми минава. Още се адаптирам, струва ми се. Още не мога да преценя дали е добре за мен или не.
казано от Moonray на 12.10.11, 20:40:
Исус като е гладувал 40 дена и почнал да си говори с Господ, внимавай!
Не се бъзикам.
:D
Като почна да виждам на хората през дрехите ще го махам тоя режим... :)
ПП:Наистина мисля временно да го използвам,просто ми е интересно как ще ми повлияе за 4-5 месеца примерно
тук само аз ли не знам wtf е фастинг? :-) Някакъв вид извратено гладуване? :-)
казано от Marty Sun на 13.10.11, 08:33:
тук само аз ли не знам wtf е фастинг? :-) Някакъв вид извратено гладуване? :-)
fasting-а не е wtf, а е ftw ;)
Мани Марти, в какво се забърках! :)) Аз уж да ми е по-лесно по време на лекциите - те ще свършат докато му свикна на тоя режим!
13.10.11
Фастинг 19’30 часа, прозорец 4 часа (15’ - 19’)
Тренировка:
1. Загрявка - ротации, 100 скока
2 Комплекс -4 серии от 50 напада, 50 клека, 10 лицеви (от колене) - 13 мин.
3. Стойка на ръце - 1:32; 0:50; 2:07;
4. Бягане - 20 минути изи
- висене на лост
- хоризонтални набирания - 10, 10, 7, 9
- придвижване на ръце по хоризонтална стълба
Бягане още 15 минути изи + спринт накрая
5 Разтягания разни
Храна:
- 100гр “Слънчо” овес + ябълка с чаш домашно прясно мляко, грозде в несвяст
- 1/2 горно бутче с бял ориз, 1/2 баунти
- 20 гр десертче от сусам, мед и бадеми
- 2 варени яйца, остатъка от бутчето, малко бял ориз, 50 гр кисело мляко, сладко от сливи +20гр обикновени бисквити
Коментари:
Много добра тренировка! Много енергия, направо не знам от къде.
Подцених го тоя комплекс - оригинала е 25 напада, 50 клека - в 4 рунда. Стори ми се лек и си добавих 25 напада и лицеви опори, хак да ми е. Доста ме поизпържи, но съм доволна от времето - 13 минути. Почти веднага като застанах на раменната стойка и между ръцете ми капеше вода (whew)
Установих, че съм си развалила лицевите опори и ги правя много плитки - правих ги скалирани, да свикна да допирам гърдите до земята.
Раменните стойки много добре, само дето между десет и двайсет секунди не мога да се кача на стената. ( Не е включено това време, естествено.) Трябва да почна да вкарвам и други изометрии, както и да се престраша с пистолетите някой ден.
Лостаджийските гимнастики не бяха предвидени, но имах доста енергия та...
Така. Кеф! :) Валя ме дъжд.
Ще дописвам храна.
Едит: Дописвам храна.
Мнението беше редактирано от Moonray на 13.10.11 19:11.
14.10.11
Фастинг 20 часа, прозорец 4 часа ( 15’30 - 19’30)
Тренировка - няма
Храна:
- палачинка с филе и кашкавал, 3-4 бразилски ореха, 50гр “Слънчо”
- 2 чаши прясно мляко, 50 гр “Слънчо”, грозде
Мнението беше редактирано от Moonray на 14.10.11 17:39.
14.10.11
19:13
казано от Moonray на 14.10.11, 16:57:
... 50гр “Слънчо”
... 50 гр “Слънчо”, грозде
??? (гледам недоумяващо) ??? ... ??? (wondering) ??? това зрънчо ли е????
Виж по-горе ;) избистрихме го въпроса. Детска каша е.
Мнението беше редактирано от Moonray на 14.10.11 19:15.
14.10.11
19:24
Ааааа сори - ще ме извинявате, че понякога се изказвам неподготвена - чистосърдечно си признавам, че ме мързи да чета назад. Не бях влизала отдавна във форума и не знам какво става :D ;)
О Absolut , не се притеснявай - радвам се, че наминаваш :)
Дописвам:
Рошави мисли:
Толкоз. Яденето днес по-лежерно, тренировката съвсем я няма. Спах 9 часа и още ми се спеше, едва се разсъних - явно нещо е имало да си мели и обработва. За деня имаше две чисти кафета, много малко вода и един шоколадов бонбон в 10 сутринта. (Една колежка се размножила.)
Оспамих го тоя дневник и явно така ще си го карам.
Нещо ми липсва ориентир - нещо по което да разбера как се справям, правя ли нещо или вятър си правя.
Метърчето му натеглих таковата - тая сутрин се премерих по навик и гледам всичко с 1 см нагоре, а моето усещане беше различно и викам си - арет.
Липсва ми посоката..
Не се съмнявам, че ще си я намеря. Въпроса е как. (Лирическо отклонение, да не решите че съм сдухала! Не съм. )
Мнението беше редактирано от Moonray на 14.10.11 19:42.
14.10.11
20:12
Нещо май си се сдухала. (giggle) Шегувкам се!
А отговаряла ли си на въпроса какво точно искаш да постигнеш? Трябва да знаеш къде отиваш, за да можеш да ползваш компас. ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.10.11 20:13.
Не съм ве Тишо :) Философствам си.
Целта ми е да бъда по-бърза, по-силна, по-хубава...такива неща.
14.10.11
20:39
Добре, последното го отмятаме. За първите две - тренировки и водене на дневник.
А, чакай...ъм, че ти го правиш. Тогава? Връщаш на първа страница и си виждаш резултатите, сравняваш ги със сегашните и ако са по-добри, значи компаса работи. Ако ли не - оглеждаш дали картата не е остаряла. :)
казано от Moonray на 14.10.11, 20:33:
Целта ми е да бъда по-бърза, по-силна, по-хубава...такива неща.
Виждал съм те на живо. Третото може да го зачертаеш като вече изпълнено! Фокусирай се върху първите две
Гипс, стига си ми вдигал акциите, че ми се зачервиха ушите :D
п.п. Едитнах първия пост с целите. Струва ми се, че няма да е за последно - въпроса е първата точка да стои, другите може да се разбиват на по-конкретни.
15.10.11
Фастинг 21’30 часа, прозорец 2 часа (16’30 - 18’30-19)
Тренировка - кратка, домашна - разни упражнения за корем, гръб, изометрии 15-20минутки, слаба работа..
Храна:
- пиле с ориз, филия с шоколад, грозде
- 2 препечени филии със сирене, 200гр кисело мляко
Коментари:
Лекции до късно - замръзнала и схваната, нещо се изморих. Не ми се тренираше, стана късно ама реших все пак да се отбележа, макар и с лека тренировка.
Не се и наспах тая нощ - събудих се по някое време и два часа зяпах тавана.
Иначе настроението е добре, кефя се че ходя на лекции, колкото и да отбиват номера преподавателите - много освежаващо ми действа. :)
Егати, днес колко дълбокомислено съм се разспамила. Т’ва е щото ме мързи да тренирам ^^, макар да няма сняг в центъра на вселената..
Чета, чета...и като гледам май бъркам.
Струва ми се, че 4 часа прозорец са ми малко - преяждам, после глад...Когато не се опитвам на сила да ям в тия 4 часа на другия ден не мога да се вдигна за тренировка - вече за втори или трети път ми се случва.
Чета, чета...и май цикличното все пак не носи много на джънк. Препоръчват си месо + зеленчуци, мазнинки от хубавите.. you know the drill. И BCAA преди или по време на тренировка.. Това мисля, че ми е излишно на тоя етап - първо храната, после по-сериозни тренировки и ако комбинацията спре да работи - суплементи. Така си го представям. Храната докато съм в Плевен, ще е такава.
Better to follow a more relaxed plan than abandon a stricter one, ахъм.
п.п. Не ми се излиза! Бели мечки се бият за родопско одеално навън! Трябва да се тренира..
16.10.11
13:43
Абе и на мене ми се струва, че тия 4 часа са кофти подбрани, но не съм дълбоко запознат с режима и си трайкам. 16:8 за мен е по-добър вариант. По-добро разпределение на калориите и храната, по-добро усвояване, по-добро разпределение на чувството за ситост.
Айде ти си жена, приемаш по-малко калории, но ако смяташ да поглъщаш всичко на две хранения, то по-добре да се снабдиш с ензими.
БЦАА също са много добра идея, особено ако тренираш на гладно, но вече нещата опират и до финанси.
А за джънка...да ти кажа аз не бих го включвал в нито един режим. Защо си решила, че като ядеш циклично можеш да ядеш боклуци не знам. Качествената храна си е основата, а джънка...за от време на време, в моменти на слабост. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.10.11 13:44.