Hugger-mugger

Прескочи до:

Напълно си права, че Монтанското вино определено бе много добро с наистина много специфичен и лек вкус.
Разбира се няма как да не споменем страхотния ти кекс с който ни почерпа,  идея си нямам какво има в него, но това не е важно, важно е, че беше страхотен и, ако не носиш на следващия буткем определено ще ми липсва :).

17.10.11
12:03

Мерси, Ванка, много мило :) Браво на теб, за духа, настроението и упоритостта :)

На аватара ти ми се мярка някакъв женски силует; май трябва да сложиш нещо по-подходящо (giggle)

Благодаря ти за положителните думи.
А по отношение на аватара отдавна си търся подходящ, но нещо не срещам. :)

18.10.11
15:13

...

Мнението беше редактирано от Atom на 24.11.11 15:22.

18.10.11
15:24

казано от Силвия Морова на 18.10.11, 15:13:

тичане срещу наклон ОБАЧЕ рамбовско т.е. с тежести на глезените

Съветвам те, точно това да го пропуснеш...Не питай “защо?” ;)

Чат пат максове обаче - лежанката искам да я докарам до единичка на 50 кг (доколкото искам да докарам и личното си тегло). Уж сега нещото като макс е 45 кг, но не знам точно, защото подозирам, че Мак Сим ми помогна. А тягата искам да е 75 - 80 кг (сега е 70). Клек - ми никога не съм правила макс, идея си нямам.

Грешно подозрение :)
1х50 кг при теб е въпрос на 2 тренировки !
Тягата - на 3, МакСимум 4 ;):P

18.10.11
15:25

..лежанката искам да я докарам до единичка на 50 кг.... Уж сега нещото като макс е 45 кг...

Яяяя, виждам сходни цели :) Атомчек, действаме ;)

Сварих си ядрен чай с джинджифил по на Дидлина рецептата, сложих му и сушен ананас :)

Апелирам някоя от вас двете да ме извести каква точно (понеже карфицата е малко вързана в ръцете, та нещата трябва да й се казват точно) е рецептата за тоя чуден, чуден чай! Моля ви :D Моляяяяяяяяяяяяяяя :D

18.10.11
15:34

@Мак Сим - Хъм хъм, рамбовските замисли отпадат значи, всичко героично в мен умря :D Останали планове и планчета - остават :) При такова окуражаване, ще прелетя през поставените цели, няма друг начин :)

@Иги - В литър-литър и нещо вода сварих 2 обелени и нарязани наситно корена джинджифил, 3 резенчета нарязан сушен ананас и щипка куркума :) После малко мед и готово (F)

18.10.11
15:43

казано от Силвия Морова на 18.10.11, 15:34:

@Мак Сим - Хъм хъм, рамбовските замисли отпадат значи, всичко героично в мен умря :D Останали планове и планчета - остават :) При такова окуражаване, ще прелетя през поставените цели, няма друг начин :)

Слушай патило ;)
Ти пак си тичай срещу наклон, но без тежестите.Не ти трябва принудителна почивка...с шини и обезболяващи.
А останалите цели - гаранция :)

18.10.11
15:49

Супер за чая, и аз мислех да питам :) Аз днес пих един купен чай от джинджифил, който се оказа доста добър и силен на вкус, но ще пробвам и вашата рецепта :) Супер рецепти публикуваш :)
Колко килограма си в момента ?

Позрдрави :)

18.10.11
15:55

Лютичък ми се получи чаят, както си трябва :)
Сега съм 53 - 53,5 кг (с косата :D)

18.10.11
15:58

Като се замисля...срещу наклон с тежести бягахме само копачите...тия по-меките си бягаха без...:)

18.10.11
15:58

Славко, какво значи копачи :D

18.10.11
16:42

Тия дето разчитаме повече на силата си в бягането а не на техниката...глезените ми бяха много твърди, но силни...погледни Ивет Лалова и Кармелита Джетър...е аз съм тип “Джетър”...:)

Иначе имаше едни газелки, дето ако им сложиш по 2кг. на глезена и като почне да набива срещу наклона и ги смазват...

23.10.11
09:42

Много ме мързи, спи ми се и имам наистина впечатляващ апетит (в смисъл.. закусих с печено свинско с картофи и заквасена сметана с чиа, петмез, стафиди и канела...(inlove) )

Предните дни тренировките бяха на открито, изключително приятни - предимно упражнявах стойката на ръце, баланси и шпагати. На слънчева полянка - подобна на тази от снимката :)

Занапред съм си харесала някои неща от капоейра, всичко със собствено тегло и гимнастически елемент - може пък да ми се получат в един момент :)

23.10.11
09:51

казано от Силвия Морова на 23.10.11, 09:42:

Много ме мързи, спи ми се и имам наистина впечатляващ апетит (в смисъл.. закусих с печено свинско с картофи и заквасена сметана с чиа, петмез, стафиди и канела...(inlove) )
...
Занапред съм си харесала някои неща от капоейра, всичко със собствено тегло и гимнастически елемент - може пък да ми се получат в един момент :)

Ееех...петмез (inlove)
Ако ще започваш занимания с капоейра, подготви си китките за много сериозен тормоз. :) ...и ни дръж в течение (sun)

23.10.11
09:56

Марги, за петмеза се вдъхнових покрай теб и Дидлина... (giggle) :) Взех си гроздов.
А капоейрата я мисля от много време, имам нужда точно от такова нещо май. Ще ги видим китките, много ще внимавам :)

Това е симпатично :)

23.10.11
10:01

Ето ти нещо свежо за настроение (sun)

23.10.11
14:43

Силве,
аз не знам дали си търсиш зала или сама ще се занимаваш, ама снощи бях на Капоейра парти в Пловдив, така че мога да ти кажа къде има, ако те интересува...и момчетата са много готини, и с такава страст се занимават, аз ходих 2-3 пъти и бях дотам, ама аз съм много лигава, както и да е...

23.10.11
17:23

Хоп, 15 км кросче :) Първите 2-3 км. интересна адаптация, после - уникааално, въздух много... и все повече.

Време не засичах: бавничко, но стегнато и доста равномерно си тичах. Накрая имаше малко спринтове и ускоряване, защото се чудех какво да си правя въздуха :) Можеше още много (което ме изненадва, понеже отдааавна не бях тичала), но прасците ми станаха на камък и реших, че с крампи не ми се занимава и прекратих заниманието... После стречинг.

@Joy - залата на Съединение ли имаш предвид? :) Замисляла съм се дали да не посетя, обаче ми е далеч... Ако пак пуснат някакви промоционални ваучери, може да се пробвам :)

23.10.11
22:58

Залата на Съединение вече е салса, а Капоейра се преместиха в Рилон.

26.10.11
09:35

Тези дни тренировки няма, само леко раздвижване за “добро утро” - набързо :) Към храната има и ябълки и по някой морков. Спрях да пия бърнъра.

24/10
Разтягане и лека гимнастика, стойки на ръце и челни стойки. Опити последните две да се случват все по-успешно без стена.

Храна:

6.30 - Овесена питка (2 яйца, 40 гр. овесени ядки, 20 гр. овесени трици, 50 гр. бекон)
14.00 - 1 банан
17.30 - Свинско; домати с ленено олио и босилек

Чай от липа, сушени шипки, копър, канела и мед
Кафета с мляко и малко захар

25/10
Напади 3х10 на крак
Лицеви опори на колене 3х10
Напади 3х7 @12 кг (много неудобно с тая пудовка)
Лицеви опори (уж стриктни) 4,2,1
Хиперекстензии на топка

Храна:
7.30 - 3 малки яйца бъркани с бекон и червена чушка
11.00 - Шейк от банан и чиа; 30 гр. сурови бадеми
12.00 - Дробчета по селски; 1/4 филийка бял хляб
18.30 - Сладолед

Кафета, едното с ликьор и бита сметана
Липов чай с шипки и копър

26/10
Наклони встрани (съпротивление от ластик) 3х25
Напади 3х10 на крак @3,4 кг
Изхвърляне от клек 3х10 @3,4 кг
Бърпита без лицева 3х10
Повдигане на свити крака от вис 3х10

Храна:

8.00 - 30 гр. сурови бадеми; домашен ябълков сладолед с чиа и банан
14.00 - 2 яйца, доста бекон, чушка; 1/4 филийка хляб
17.00 - 3 яйца, пак много бекон, чушка; моркови с ленено олио

Мнението беше редактирано от Atom на 26.10.11 16:57.

27.10.11
16:46

27/10

Макс стойка на ръце (на стена) - 2:04 мин. ( краката строени плътно един до друг - т.е. максимално без чийт)
Макс преден планк - 4:03 мин.
(и на двете мога по поне още 10 сек, сигурна съм... на стойката май мога и още 20)

8 рунда (тип табата интервали 20:10)
Sumo deadlift high pull @12 kg. пудовка - 9, 7, 9, 10, 9, 9, 9, 10 бр.

8 рунда (тип табата интервали 20:10)
Въздушен клек - 16,16, 15, 14, 15, 15, 14, 15 бр.
Кляках до малко под паралела, със заключване в горно положение

Повдигане на краката от вис (свити в коленете)
3х15 за 1:15 мин.

За нула време се поизморих доста - затова после се върнах в “зоната на комфорта” с доста разтяжки, гимнастика с топката и леките гирички.

Храната - доволна съм: суровоядство (плодове, зеленчуци, сурови киснати ядки) + суперхрани (чиа, джинджифил) + елементи на пържоли и яйца :D
Такава ще е и занапред, идеална комбинация :)

27.10.11
18:50

4 минути планк, бау! :) Ще се пробва, ама не вярвам повече от 2 да изкарам!
Стойката на ръце я докарвам до толкова - следващия път като се видим на бири преди бирите може да направим един спаринг надолу с главата :)) Амбицираш ме!

27.10.11
19:33

Хихи, няма проблем Moon - преди бирата, в смисъл ... след коняка предполагам? :D :D

29.10.11
18:18

Тези дни кардио. Имам много апетит и не му се противопоставям.

28/10
4,8км. отпускащо кросче - 32 мин.

25 мин. от тази интервална аеробна тренировка. Плиометричните напади са прекрасно упражнение - пробвайте ги :)

29/10

Разходка с Дидлина :) Пораздвижихме се, ето моята порция:
Постоях на ръце почти без опора (за кратичко де); 6х5 лицеви опори на един камък; малко изхвърляне от клек с друг камък и разтяжки с цел шпагат + висене по лостовете междувременно.

В последствие:
Около 3 км крос за ок. 20 мин
2 мин. много интензивно стълби
4 км. ходене, още разтягане

30.10.11
07:48

30/10

Имам нов homepage (inlove) Толкова естествено изглеждат за човешкото тяло тия движения (въпреки че из статиите авторът подчертава, че гимнастиката подлага китките на нетипичен тормоз... та да се знае де).

Доброто хапване предните дни си казва думата, имам много сила и енергия.

Тренировката: 40 мин
Хубава загрявка на всички стави и ставички
Основно заучаване на това - ми, получи се, но до чисто и красиво изпълнение имам още маалко работа и ми трябва още мъничко сила някъде там в раменете.
И волна програма: мостове, стойки на ръце, wall walking от мост, бедрени сгъвания и разгъвания на топка (с два крака и с един крак, за по-трудно), напади, клекове. Нещата за крака ги правих като ми се уморят ръцете и раменете. Накрая всичко ми се умори и се поразтегнах.

После малко изгрев + кафенце и ... денят започва :) Отивам да го оползотворявам :)

Едит: една снимка на гръбчето в момента.

Мнението беше редактирано от Atom на 30.10.11 08:16.

01.11.11
19:30

Тренировки няма... или поне нищо, което да си струва да бъде отбелязано.

31/10
Хранене: Различно от обикновено :) Ден без животински протеини.
Сурови киснати ядки (100 гр. бадеми, 50 гр. слънчоглед), 5 ябълки, 4 диви праскови, 4 моркова, 1 круша, малко чиа, петмез.

1/11
Хранене: Още по-различно (sun)
2 свински пържоли, много еклери и много шоколад :)

Бях замислила 3 дни без животински протеини, но винаги като направя план - (прекрасни) странични обстоятелства го “провалят” :)

02.11.11
10:21

2/11

Рано сутринта

Загрявка:
Упражнения с ластика, ставане на един крак, напади

3 кръга:
Преден клек 20 бр. @12 кг
Задна опора: 30 – 40 сек.
Глутеус мост 20 бр. със задържане
Глутеус ритник 20 бр. с по 1кг на глезените
Обратни хиперекстензии 20 бр. с по 1 кг. на глезените

И нещо, което си съчиних - атомно бърпи, да кажем :)
Застава се близо до стена (на ок. 30 см.): лицева опора (за мен от колене) и без да се местят ръцете - обръщане на тях като за стойка на ръце, спускане като за HSPU (в моя случай с 1/3 от нужната амплитуда, за момента), връщане пак в изходна позиция със заключени лакти, спускане (елегантно!) на краката и пак лицева и всичко останало.

Направих 5 кръга по 4 повторения.
И още - handstand практика без стена.

Храната:
Сурова (киснати ядки, ябълки, круши, праскови, моркови) + малко овесени ядки и трици, канела и петмез. И едно интересно сурово допълнение:

Докато си четях тази статия за канелата, попаднах на интересни коментари: кафе с добавен суров жълтък. Първоначалната ми мисъл -> (puke).... след 30 секудни вече бях размислила и реших да пробвам :D Не е лошо, все едно има богат млечен каймак :)

Силвееее...ако продължаваш с тез вкусни рецепти, ша та взиам за жена да знайш!

Или да се наредя на опашката? :P

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.11.11 19:51.

02.11.11
21:25

казано от Atom на 02.11.11, 10:21:

2/11
кафе с добавен суров жълтък

Звучи интересно :)
Преди време, съм си правила прясно мляко с 2 сурови яйца и мед и ми беше вкусничко :)
Малко са ми страшни суровите яйца, но се надявам, че като не се прекалява с количествата и се следи качеството, не би трябвало да има проблем :)

03.11.11
10:02

казано от Тихомир Велев на 02.11.11, 19:51:

Силвееее...ако продължаваш с тез вкусни рецепти, ша та взиам за жена да знайш!

Тишо, предполагам имаш предвид рецептите в изданието, а нe гореспоменатото кафе с разни сурови жълтъци (giggle) :D Ta, тепърва предстоят най-вкусните неща с най-вкусните снимки :P

казано от Тихомир Велев на 02.11.11, 19:51:

Или да се наредя на опашката? :P

(blush)

казано от Diddlina на 02.11.11, 21:25:

Звучи интересно :)
Преди време, съм си правила прясно мляко с 2 сурови яйца и мед и ми беше вкусничко :)
Малко са ми страшни суровите яйца, но се надявам, че като не се прекалява с количествата и се следи качеството, не би трябвало да има проблем :)

Уф, Дени, интересно беше.. ама май няма да повторя пак. Нещо ме хвана параноята - не ми е естествено да ям сурови яйца. По принцип винаги са домашни, ама това не е гаранция, че са чисти.

Мнението беше редактирано от Atom на 03.11.11 10:02.

03.11.11
11:45

За  баланси на ръце, изометрии и подобни и как те се отразяват на китките, питай Маргаритка...тя има какво да каже.

03.11.11
22:31

Надявам се да мога да я питам и наживо някой ден :) В компанията на шоколад, и така като гледам тенденцията - (домашно?) червено винце - хоп, и да не му забравим отбелязката - * :)

05.11.11
09:04

03/11 и 04/11
Нетренировъчни, но доста изтощаващи дни. Храната не беше за пример, но да кажем, че е поредното изключение... Стягам се и налагам малко дисциплина - от този момент, готово :D
Единственото, което запазих като тенденция - по-малко животински протеини и мазнини за известен период от време (вътрешен усет).

05/11
Исках да пробвам 2 нови неща - едностранно гребане с пудовка и руско извиване с пудовка, та ги набутах в импровизирана кратичка тренировка.

50 скока на въже

2 кръга (пудовка 12 кг):
Клек с пудовка - 15 повт.
Гребане с пудовка - 12 повт. на страна
Кофички на ниска пейка - 12 повт.
Лицеви опори chest to ground - 3 повт. (има нещо много нередно в мен)
Бедрено сгъване на топка - 15 повт.
Бедрено разгъване на топка - 7 повт.
Обратни хиперекстензии на топка с по 1кг на глезените 15
Руско извиване с пудовка - 10 повт. на страна

100 скока на въже

Едит: Заплануваното тичане отпадна.

Мнението беше редактирано от Atom на 05.11.11 17:09.

06.11.11
12:40

6/11

Потичах :) Малко загрявка в парка и после 3 обиколки на Гребната (без почивка както винаги).

Обиколка 1 - 34 мин.
Обиколка 2 - 34 мин.
Обиколка 3 - 36 мин.
+ Допълнително около 1-1,5 км. в горичката.

Към 15 - 15,5 км общо. Въздухът тоя път дойде чааак след 5-тия км... Та, първите 5 км - “само на ръце и инат” - цитирам от на Славко дневника, че много ми допада това описание :D

Чудесно беше (sun) То е явно, че не си давам зор - в момента съм свежа, пийвам си кафенце и мисля как ще си правя one-hand handstand тренировката следобед :)

06.11.11
21:14

казано от Atom на 06.11.11, 12:40:

6/11Потичах :) Малко загрявка в парка и после 3 обиколки на Гребната (без почивка както винаги).
Към 15 - 15,5 км общо.

Абе, Силве, теб да не са те държали вързана в София :)

07.11.11
10:14

казано от Atom на 06.11.11, 12:40:

6/11

Потичах :) Малко загрявка в парка и после 3 обиколки на Гребната (без почивка както винаги).

Обиколка 1 - 34 мин.
Обиколка 2 - 34 мин.
Обиколка 3 - 36 мин.
+ Допълнително около 1-1,5 км. в горичката.

Сигурно ще те разочаровам, но тия 15 км са само натоварване на ставите и сухожилията за тебе. Доста по-добре би ти се отразило една обиколка на макс, че да видиш тогава какво е да я избягаш само на “ръце” ;)
А иначе за такива дълги дистанции - ходене в планината, не си маратонец :)

07.11.11
11:26

казано от Diddlina на 06.11.11, 21:14:

Абе, Силве, теб да не са те държали вързана в София :)

:) Дени, ако се катеря по тепето с твоето темпо, за 20 мин. ще се уморя в ПЪТИ повече  :x (whew) Заниманието с тичането не е енергоемко, по-скоро иска време :)

казано от Мак Сим на 07.11.11, 10:14:

Сигурно ще те разочаровам, но тия 15 км са само натоварване на ставите и сухожилията за тебе. Доста по-добре би ти се отразило една обиколка на макс, че да видиш тогава какво е да я избягаш само на “ръце” ;)
А иначе за такива дълги дистанции - ходене в планината, не си маратонец :)

Миии Сашо аз ходя да тичам по този безумен монотонен начин ... защото си подреждам мислите и се чувствам добре, много ми е живително ... с всичкия тоя въздух и свобода  :)
Преди няколко месеца тичах доста и със Славко го пообсъдихме, та ми стана ясно, че физическа полза от такива “геройства” няма да има, може само да си докарам някоя болка. И бях спряла - месеци наред.
Сега пак ми дойде музата, реших 2-3 пъти месечно да си търча - за душата :) Всъщност, в този ред на мисли, точно разходка в планината е необходимото, ама някакси Гребната е по-лесен и достъпен вариант по-често :)

Замислила съм и една обиколка на макс - като тренировка вече, тип “no guts, no glory” :)
Тогава приказките за мисли, подреждане, слънчице, листенца и дзен-проблясъци във водата отпадат :)

07.11.11
11:43

казано от Atom на 07.11.11, 11:26:

Миии Сашо аз ходя да тичам по този безумен монотонен начин ... защото си подреждам мислите и се чувствам добре, много ми е живително ... с всичкия тоя въздух и свобода  :)
Преди няколко месеца тичах доста и със Славко го пообсъдихме, та ми стана ясно, че физическа полза от такива “геройства” няма да има, може само да си докарам някоя болка. И бях спряла - месеци наред.

А ве то полза има, ако обаче се готвиш за някакво състезание...За първи път чувам някой да си подрежда мислите с дълъг крос, лично на мен това ми е най-най-досадното трениране :)

Сега пак ми дойде музата, реших 2-3 пъти месечно да си търча - за душата :) Всъщност, в този ред на мисли, точно разходка в планината е необходимото, ама някакси Гребната е по-лесен и достъпен вариант по-често :)

Ами не, автобуса за Храбрино спира да Старческия дом, който предполагам ти е на 5-10 мин пеш(по-близо от Гребната) ;)

Замислила съм и една обиколка на макс - като тренировка вече, тип “no guts, no glory” :)
Тогава приказките за мисли, подреждане, слънчице, листенца и дзен-проблясъци във водата отпадат :)

Или едно тепе с време и със състезателен елемент - гледам, че сте го налазили яко така или иначе :)

08.11.11
11:52

казано от Мак Сим на 07.11.11, 11:43:

... автобуса за Храбрино ...

Дааа - на Храбрино има едни естествени меки (покрити с някаква зелена гадост :D) пързалки в реката - само да стане пак топличко и ще има воден екстремизъм :D

7/11
По принцип почивен, но правих 40 мин. лежерна гимнастика с тежести на глезените и топката

8/11

3 кръга:
20 суинга @12кг
10 (на крак) отпада с леки гири
10 (на крак) напада с леки гири

3 кръга:
10 повт. Sumo deadlift high pull @12kg
50 скока на въже

Abwheel (на колене) - 7,4,4,4,4

3 кръга:
30 суинга @12кг
20 повт. (на страна) руско извиване @12кг

+ 5 упражнения за дупе и крака, всяко по 30 повторения (с тежести на глезените)

Sumo deadlift high pull-a не ми е адекватен, бъркам някъде с техниката и веднага усещам напрежение в кръста. Бях замислила малко по-друг комплекс, но смених в движение поради тази причина.

При руското извиване - с подложка зад кръста, така е много по-добре.
Накрая нещото тип “пилатес” ме умори приятно; принципът беше какъвто преди година ме учиха треньорките в Дижон - 10 повторения + 10 повторения с по-голяма амплитуда + 10 бързи повторения.

Мнението беше редактирано от Atom на 08.11.11 11:52.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1