Моля за помощ при съставянето на хранителен режим.

18.10.11
11:02

Нова съм тук ( вижда се ) , не съм наясно с почти нищо и ще Ви помоля за помощ. Висока съм 165, в момента съм 57 кг и отчаяно се нуждая от сваляне на килограми и стягане на тялото. След отказване на цигарите качих около 8кг за 2 месеца. Не съм запалена спортистка, но все пак всичко е воля и нагласа. Всеки е започнал от някъде. Може ли да ми помогнете с изготвяне на хранителен режим ???
Благодаря !!!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.10.11 13:19.

Започни с прочит на следните статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Хранителни режими

След тях някои неща ще ти станат по-ясни от преди. Опитай се сама да изградиш хранителния си режим според финансовите ти възможности, вкусовите ти предпочитания и ежедневие.

После покажи какво си успяла, какво не си успяла, какво е ясно и какво не е ясно. Тогава ще можем да дискутираме повече върху конкретни неща, а не да преразказваме десетки изписани страници отново и отново.

И между другото, в момента теглото ти е добро. Естествено, че композицията на тялото е по-важна от теглото, но...ако можеш да качиш 1-2 снимки, на които се вижда в какво състояние е тялото ти, за да се прецени от какво имаш нужда и от какво нямаш.

Поздрави!

18.10.11
14:28

Много ти благодаря !! Още тази вечер ще се заема с прочита на статиите. :)

MF

18.10.11
21:21

Велев - изчерпателен до дупка, както винаги. След обогатяването на общата култура по хранителния въпрос, ако имаш въпроси, на линия сме (поне аз).:) Добре дошла.

23.10.11
18:41

аз мисля че теглото е идеално, незнам какъв е процента на мазнини, а и какви са твоите фитнес цели. Диетата се гради на база физическо натоварване и е много индувидуална, както и метаболизма на всеки човек, би могло да се направи нещо временно, но иска наблюдение и впоследствие много корекции,това става бявно, трябва сама да усещаш тялото. Аз имам много динамично ежедневие, което е и много физически натоварено, отделно съм в залата 5 дни в седмицата, кардио + тренировка и ето какво е менюто ми днес например( да отбележа само че ставам в 5.30):
5.30- протеинов шейк и кардио тренировка
6.00 -овесени ядки(45гр),около 150 гр обезм.пр мляко, кафе с малко мляко-няма захар
10.00 -200 гр пиле,печено без мазнини, варени на пара броколи,зел. фасул-без сол,1 с.л. зехтин
2.30- 100 гр кис мл + плод, няколко бадема, кафе без захар
4- тренировка
5.30- протеинов шейк + банан
6.30 -50 гр сварен ориз, около 200 гр риба на скара без мазнини и зеленчуци на пара
Ако чуствам глад късно- някой морков:)  Иначе много чай,около 1,5 л вода,хранителни добавки,витамини

24.10.11
01:59

Пак женските глупости с обезмаслените храни ;)

27.10.11
14:38

Милена, може да имаш нужда от тренировки и стягане на тялото, но в никакъв случай нямаш нужда от диети, не си прави тъпи експерименти със здравето си, просто започни да тренираш, недей да пазиш диети, нямаш нужда.

17.12.11
14:22

Здравейте !!! Нямах никакво време да влизам, защото съм студентка ( текущи контоли, а вече и сесия ), но мога да се похваля с резултати. :) Ходя на фитнес ( вече имам 12 посещения) , спазвам режим на хранене - разделно и съм минус 2 кг. Искам да попитам за съвет относно мазнините в областта на корема и паласките ( това е болното ми място). Кардио + коремни преси ( обикновенни, за горна и долна част и странични) - правя около 15 до 20 повторения по 4 серии, 20 мин колело преди тренировка и 30 мин колело или пътека за край. Също така наклони с дъмбели и повдигане на крака от легнало положение ( нз как се казва самото упражнение). Ако може жена, която е успяла да пребори упоритите мазнинки, да сподели как. Благодаря на всички, пожелавам Ви успех, весели празници и много усмивки през 2012г.

17.12.11
15:02

ДОбре, значи прочете всичко, което ти е събрал Тихомир и извода ти е: кардио и коремни преси - това което абсолютно всеки прави, когато се сблъска с този проблем и не си е правил труда да чете. Щом всички го правят, начи има нещо гнило ;) “Упорити мазнинки” няма, те нямат съзнание, но пък собственика им може да не е упорит...в случая не става въпрос за упоритост ами за спазването на няколко правила...това е, всичко е много просто.

23.12.11
10:44

казано от Иван Д. на 27.10.11, 14:38:

Милена, може да имаш нужда от тренировки и стягане на тялото, но в никакъв случай нямаш нужда от диети, не си прави тъпи експерименти със здравето си, просто започни да тренираш, недей да пазиш диети, нямаш нужда.

Това не е съвсем така, всеки човек, мислещ за здравето си трябва да спазва диета, твърде погрешно е общото мнение че диета означава ограничен прием на калории и съответно гладуване.Диетата си е хранителен режим, който може да бъде насочен в много и разнообразни посоки.

Та по въпроса, аз не съм жена, но бих ти казал как да се отървеш от мазнините по корема, ИСТИНАТА е една = кардио, коремните преси могат да стегнат мускулите на корема, но не могат да премахнат мазнините.Време, упоритост, кардио - това е решението. Гледай да изгаряш на ден повече калории от колкото приемаш и ще сваляш килограми, това е най-простото правило!
Поздрави,весели празници и успех. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1