18.10.11
11:02
Нова съм тук ( вижда се ) , не съм наясно с почти нищо и ще Ви помоля за помощ. Висока съм 165, в момента съм 57 кг и отчаяно се нуждая от сваляне на килограми и стягане на тялото. След отказване на цигарите качих около 8кг за 2 месеца. Не съм запалена спортистка, но все пак всичко е воля и нагласа. Всеки е започнал от някъде. Може ли да ми помогнете с изготвяне на хранителен режим ???
Благодаря !!!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.10.11 13:19.
18.10.11
13:25
Започни с прочит на следните статии и теми:
Мини гид за диетите при новаци
Мини гид за тренировките при новаци
Как да пазаруваме и да готвим планирано
Как да променим хранителните си навици
Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло
Коментари към темата: „Как да си съставим хранителен режим за понижаване на тегло?”
НВД - всичко за него или как да си съставим меню!
Хранителни режими
След тях някои неща ще ти станат по-ясни от преди. Опитай се сама да изградиш хранителния си режим според финансовите ти възможности, вкусовите ти предпочитания и ежедневие.
После покажи какво си успяла, какво не си успяла, какво е ясно и какво не е ясно. Тогава ще можем да дискутираме повече върху конкретни неща, а не да преразказваме десетки изписани страници отново и отново.
И между другото, в момента теглото ти е добро. Естествено, че композицията на тялото е по-важна от теглото, но...ако можеш да качиш 1-2 снимки, на които се вижда в какво състояние е тялото ти, за да се прецени от какво имаш нужда и от какво нямаш.
Поздрави!
18.10.11
21:21
Велев - изчерпателен до дупка, както винаги. След обогатяването на общата култура по хранителния въпрос, ако имаш въпроси, на линия сме (поне аз).:) Добре дошла.
23.10.11
18:41
аз мисля че теглото е идеално, незнам какъв е процента на мазнини, а и какви са твоите фитнес цели. Диетата се гради на база физическо натоварване и е много индувидуална, както и метаболизма на всеки човек, би могло да се направи нещо временно, но иска наблюдение и впоследствие много корекции,това става бявно, трябва сама да усещаш тялото. Аз имам много динамично ежедневие, което е и много физически натоварено, отделно съм в залата 5 дни в седмицата, кардио + тренировка и ето какво е менюто ми днес например( да отбележа само че ставам в 5.30):
5.30- протеинов шейк и кардио тренировка
6.00 -овесени ядки(45гр),около 150 гр обезм.пр мляко, кафе с малко мляко-няма захар
10.00 -200 гр пиле,печено без мазнини, варени на пара броколи,зел. фасул-без сол,1 с.л. зехтин
2.30- 100 гр кис мл + плод, няколко бадема, кафе без захар
4- тренировка
5.30- протеинов шейк + банан
6.30 -50 гр сварен ориз, около 200 гр риба на скара без мазнини и зеленчуци на пара
Ако чуствам глад късно- някой морков:) Иначе много чай,около 1,5 л вода,хранителни добавки,витамини
Милена, може да имаш нужда от тренировки и стягане на тялото, но в никакъв случай нямаш нужда от диети, не си прави тъпи експерименти със здравето си, просто започни да тренираш, недей да пазиш диети, нямаш нужда.
Здравейте !!! Нямах никакво време да влизам, защото съм студентка ( текущи контоли, а вече и сесия ), но мога да се похваля с резултати. :) Ходя на фитнес ( вече имам 12 посещения) , спазвам режим на хранене - разделно и съм минус 2 кг. Искам да попитам за съвет относно мазнините в областта на корема и паласките ( това е болното ми място). Кардио + коремни преси ( обикновенни, за горна и долна част и странични) - правя около 15 до 20 повторения по 4 серии, 20 мин колело преди тренировка и 30 мин колело или пътека за край. Също така наклони с дъмбели и повдигане на крака от легнало положение ( нз как се казва самото упражнение). Ако може жена, която е успяла да пребори упоритите мазнинки, да сподели как. Благодаря на всички, пожелавам Ви успех, весели празници и много усмивки през 2012г.
ДОбре, значи прочете всичко, което ти е събрал Тихомир и извода ти е: кардио и коремни преси - това което абсолютно всеки прави, когато се сблъска с този проблем и не си е правил труда да чете. Щом всички го правят, начи има нещо гнило ;) “Упорити мазнинки” няма, те нямат съзнание, но пък собственика им може да не е упорит...в случая не става въпрос за упоритост ами за спазването на няколко правила...това е, всичко е много просто.
Милена, може да имаш нужда от тренировки и стягане на тялото, но в никакъв случай нямаш нужда от диети, не си прави тъпи експерименти със здравето си, просто започни да тренираш, недей да пазиш диети, нямаш нужда.
Това не е съвсем така, всеки човек, мислещ за здравето си трябва да спазва диета, твърде погрешно е общото мнение че диета означава ограничен прием на калории и съответно гладуване.Диетата си е хранителен режим, който може да бъде насочен в много и разнообразни посоки.
Та по въпроса, аз не съм жена, но бих ти казал как да се отървеш от мазнините по корема, ИСТИНАТА е една = кардио, коремните преси могат да стегнат мускулите на корема, но не могат да премахнат мазнините.Време, упоритост, кардио - това е решението. Гледай да изгаряш на ден повече калории от колкото приемаш и ще сваляш килограми, това е най-простото правило!
Поздрави,весели празници и успех. :)