Първо искам да ви благодаря за подкрепата :) и за това, че ми давате насоки и съвети. На мене още ми е криво, че съм сама, но от неделята вече не плача. Няма и да плача повече, но ми е мъчно. Аз съм си виновна, човека всякакси ми казваше, че имам красиво лице, но съм дебела, караше ме да тренирам, но аз бях безотговорна. Направи страшно много за мен. Трябваше да си тръгне, че да разбера :). Това е цената, която аз плащам за хубавото тяло :). Голяма. Влюбих се в него още от първият миг. И сега съм все още толкова влюбена, почти 2 години по-късно. Само, че вече него го няма. Сега свиквам да живея сама :). Имам много време да си мисля за живота, за смисъла и т.н., но сега на преден план минават тренировките и храната. Липсата ми на приятели в реалния живот някакси се запълва тук. Чета из сайта, а сега и с дневника ми - ми е по-лесно и подредено :).
Ще направя (с вашата подкрепа и помощ) тялото от аватара ми :). Може да не е до края на годината, но до лятото ще стане. Отивам да поработя. Утре ще впиша днешния ден :) .
Мнението беше редактирано от Модена на 26.10.11 10:10.
26.10.11
10:18
Кога записах във форума, кога почнах да раздавам съвети, обаче не мога да се въздържа:)!
Първо поздравления! Големи поздравления за всичко, което си преодоляла и предстои да преодолееш. Аз също се чувствах така в залата първите дни, но вече наистина не ми пука и усещането, че правиш нещо за себе си е невероятно. Именно за себе си! Точно затова се включих - каквото и да правиш го прави за себе си, не за някакви хора, които очевидно не са държали на теб по никакъв начин. Ако прочетеш темата ми, ще видиш, че няма нищо сигурно на този живот. Ако съпругът ми не беше до мен, не ме гледаше, прегръщаше и обичаше по еднакъв начин на 120 кг., както и на 58, колкото бях преди 3 - 4 години, нямаше изобщо да стигна до тук, да имам стимул, мотивация, вяра и сили. Ако се обичаме само когато сме здрави, хубави и перфектни, то всички възрастни и болни хора, трябва да са сами, изоставени и нещастни ли??!?!
Така, че моля те спри да ревеш за човек, който никак и отникъде не си е струвал, превърни това в спортна злоба и я излей на пътеката... :)))
Много, много успех!!!
Ти си стигнала, защото си искала...някои не стигат и не искат и казват...длъжен си да ме обичаш, както и да изглеждам...
26.10.11
10:54
Здравей, Мери!
Първо искам да ти пожелая успех в постигането на целите, които си си поставила!
Не съм достатъчно опитна, за да давам съвети(рядко го правя), но искам да ти кажа, че трябва да проявиш воля и сила на духа. Колкото и да си го обичала(обичаш) този човек, той категорично не те заслужава. В крайна сметка щом не може да оцени човешките ти качества, а гледа само външния вид(който е нещо изключително променливо и днес може да си пълна и да не се харесваш, но след няколко месеца да постигнеш една здрава, стройна, стегната фигура, по която да въздишат много хора), изобщо не си струва да си го спомняш дори. Когато някой истински държи на теб, ще те приема и обича такава каквато си. Именно в подобни моменти се разбира, кой какъв е. Човек трябва да си вади изводите и без да го приема толкова навътре, да прогонва от живота си подобни хора. Те не са ни истински приятели, любими и т.н. Концентрирай се само над себе си(знам, че не е особено лесно, но е съвсем постижимо) и нещата, които те карат да се чувстваш добре и те мотивират по отношение постигането на целите ти. Не мисли за миналото, а се фокусирай над настоящето, в което ти градиш един нов живот, едно ново - по-силно, по-самоуважаващо се, по-дисциплинирано, по-харесващо се “АЗ”. Радвай се на живота си сега! Когато искаш нещо много силно, то няма начин да не успееш да го постигнеш. Всичко е в твоите ръце. Дерзай! :)
Първо искам да пожелая успех на Мери в начинанията й и да я поздравя, че е решила да направи нещо за себе си.
Относно някои изказани тези... позволете да не се съглася. Казвате че външния вид е нещо променливо - така е. Но ако някой те обича, трябва да те обича без значение как изглеждаш...хммм. Ами чувствата, също както и външния вид, са променливи. За да се поддържат тези чувства и да не се превърнат в навик, а по натам и в безразличие, си трябва старание и усилие (както и с външния вид). Оставиш ли всичко на самотек - знаете какъв е резултата.
Именно когато някой те обича и държи на теб, трябва да се стараеш още повече, освен заради себе си и заради него.
казано от NeDD на 26.10.11, 11:13:
Първо искам да пожелая успех на Мери в начинанията й и да я поздравя, че е решила да направи нещо за себе си.
Относно някои изказани тези... позволете да не се съглася. Казвате че външния вид е нещо променливо - така е. Но ако някой те обича, трябва да те обича без значение как изглеждаш...хммм. Ами чувствата, също както и външния вид, са променливи. За да се поддържат тези чувства и да не се превърнат в навик, а по натам и в безразличие, си трябва старание и усилие (както и с външния вид). Оставиш ли всичко на самотек - знаете какъв е резултата.
Именно когато някой те обича и държи на теб, трябва да се стараеш още повече, освен заради себе си и заради него.
Копирам си го в файлчетата на компа ми, които са ми направили впечатление и препрочитам често!!!
БРАВО НЕД!!!...ама много БРАВО!!!
1:1 за това говоря...
Свикването, безраличието, взаимното отчаяние те изяжда отвътре като нищо друго, па ходи да я гониш любовта!!!
И ай вече да говорим за спортуването ти, че много се отклонихме:)
26.10.11
11:52
Аз мисля, че много хора в този форум са фиксирани ужасно много във външния си вид, плочките си...
Нед,
един мъж може да ми омръзне за 5мин, ако е само плочки, 9о% от посещаващите фитнесите са това, и спорта по никакъв начин не им е помогнал да развият ума си и други качества, не знам защо е така, но е факт...
Славко,
с тия твои изказвания ужасно много се подценяваш- ти освен ПЛОЧКИ, можеш да предложиш и много други неща на една жена- дух, вдъхновение, емоция, откритост, тези неща са много по-интересни за жени, които не се движат по повърхността...
Аз съм реалист Джой-че...просто много от написаните неща съм ги преживявал, усещал последиците, опитвал да предотвратя и т.н.
Тия неща, които си описа са част от цялата палитра, която двама човека държат за да нарисуват истинската любов...
Баси...аз ли пиша или някой друг...:)
казано от Joyplovdiv на 26.10.11, 11:52:
Аз мисля, че много хора в този форум са фиксирани ужасно много във външния си вид, плочките си...
Нед,
един мъж може да ми омръзне за 5мин, ако е само плочки, 9о% от посещаващите фитнесите са това, и спорта по никакъв начин не им е помогнал да развият ума си и други качества, не знам защо е така, но е факт...
Славко,
с тия твои изказвания ужасно много се подценяваш- ти освен ПЛОЧКИ, можеш да предложиш и много други неща на една жена- дух, вдъхновение, емоция, откритост, тези неща са много по-интересни за жени, които не се движат по повърхността...
Joy мисля, че не си ме разбрала точно... Никъде не съм казал, че единствено и само външния вид е от значение в една връзка или за появата на чувства. Напротив... един прост и ограничен човек и с плочки и без плочки все си е такъв. И такива хора са ми безразлични на мен. Познавам доста привлекателни външно жени, които по никакъв начин не ме трогват, защото са глупави, ограничени, меркантилни..
Като казвам, че за да се поддържат чувствата в една връзка живи е нужно старание и усилие - имам предвид всичко. И физическо и умствено и духовно развитие.
На практика обаче се забелязва следното: масата от интелигентните и начетени хора (осъзнавайки че са такива) не се стараят да се поддържат в добра физическа форма, осланяйки се на това, че трябва да ги харесват за това че са умни и интересни събеседници.
Съответно обратното - тези които са надарени с добра визия (също осъзнавайки го добре) не се стараят особено да се развиват умствено, защото знаят че и така са харесвани много.
А според мен човек трябва да се старае да се развива във всички направления.
26.10.11
12:08
казано от slavko на 26.10.11, 12:02:
Аз съм реалист Джой-че...просто много от написаните неща съм ги преживявал, усещал последиците, опитвал да предотвратя и т.н.
Тия неща, които си описа са част от цялата палитра, която двама човека държат за да нарисуват истинската любов...
Баси...аз ли пиша или някой друг...:)
Остава да почнеш и стихове :D
Хахаха...аз ли съм в грешка, или за 2 страници прочетох една тренировка и десетки философски разсъждения? Ама хайде и аз да се включа. ;)
Ива, не си права...няма такова нещо като безусловна любов...ако един човек те обича, без значение как изглеждаш, какво мислиш и вършиш и т.н....ами на него просто не му пука за теб. Безусловната любов е еквивалент на безразличие.
Ако човека до теб истински държи на теб и го е гриижа, на него няма да му е все едно как изглеждаш, няма да те остави да се пускаш надолу по течението, а ще ти помогне (или поне ще опита) да реализираш потенцала си.
Та така... :)
26.10.11
13:41
Първо искам да се извиня за спама!
казано от Margaritka на 26.10.11, 12:19:
Хахаха...аз ли съм в грешка, или за 2 страници прочетох една тренировка и десетки философски разсъждения? Ама хайде и аз да се включа. ;)
Ива, не си права...няма такова нещо като безусловна любов...ако един човек те обича, без значение как изглеждаш, какво мислиш и вършиш и т.н....ами на него просто не му пука за теб. Безусловната любов е еквивалент на безразличие.
Ако човека до теб истински държи на теб и го е гриижа, на него няма да му е все едно как изглеждаш, няма да те остави да се пускаш надолу по течението, а ще ти помогне (или поне ще опита) да реализираш потенцала си.
Та така... :)
Май не се разбрахме правилно. Не става въпрос за това човекът до мен да ме остави да “потъна”(за всяка сфера на живота говороря). Имам предвид, че понякога по някакви причини не сме в перфектна форма и за определен период от време нещата не подлежат на подобрение(пак по независещи от нас причин-примерно хормонални проблеми и др.). Човекът до нас, ако ни обича истински, няма как да е безразличен, а тъкмо обратното - би се опитвал да помогне с каквото му е възможно или най-малкото да окаже подкрепа и разбиране. Но тези фактори със сигурност не биха го накарали да се отказва от нас.
Аз доколкото разбрах, той се е опитвал да окаже подкрепа, но нещата са били само от негова страна. А едни такива безплодни усилия за дълъг период от време неминуемо биха охладили ентусиазма и на най-упоритите.
И не става въпрос за моментно състояние, дължащо се на обективни причини, а за начин на живот и на мислене.
Както и да е, спирам със спама. :)
26.10.11
14:12
Аз съм малко краен(но и без това съм известен с това си качество) - тренировките ти не са на макса, който можеш да дадеш и бавят доближаването ти до крайната цел.
Пътека, лицеви, наклони...все едно тренираш у вас... ;)
Не се засягай, не го казвам с лоши мисли. Просто си дай още зор !
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.10.11 14:13.
казано от Мак Сим на 26.10.11, 14:12:
Аз съм малко краен(но и без това съм известен с това си качество) - тренировките ти не са на макса, който можеш да дадеш и бавят доближаването ти до крайната цел.
Пътека, лицеви, наклони...все едно тренираш у вас... ;)
Не се засягай, не го казвам с лоши мисли. Просто си дай още зор !
Както казват из Монтанско - НАТЕГНИИИИ !!! :D
26.10.11
14:18
казано от slavko на 26.10.11, 14:16:
Аз съм малко краен
Не съм забелязал:)
Имаш време ;)
“Колко като тебе вече плакаха...”
тренировките ти не са на макса, който можеш да дадеш и бавят доближаването ти до крайната цел. Пътека, лицеви, наклони...все едно тренираш у вас... Просто си дай още зор !
Напиши ми примерна тренировка. Как да тренирам (на макс)? Наистина съм заинтересувана.
26.10.11
15:00
1.Кръгова, с поне две упражнения за долната част на тялото, като те да са първи в кръга.
или
2.Тежко-леко с три двойки движения сходни движения. Тежко=5 повторения, леко= 15+ повторения.
Освен това жените реагират много по-добре на трениране всеки ден, макар и с по-малък обем.
Не залитай в някакви стандартни фитнес схеми.
Поне в началото ти е нужна ежедневна активност, а по-нататък с нарастването на възможностите ти може да сглобиш 3-4 по-обемни и тежки тренировки.
Стреми се да работиш през цялото време над 150 пулс, оптимална зона 170-180.
Все пак търсиш сваляне на излишни мазнини.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.10.11 15:03.
Ще ти е удобно ли още по-конкретно, с имена на упражненията, серии и повторения (за конкретните упражнения). Аз ще си ги намеря в нета и ще разуча техниката им на изпълнение.
Мнението беше редактирано от Модена на 26.10.11 15:14.
казано от Мери_11 на 26.10.11, 15:11:
Ще ти е удобно ли още по-конкретно, с имена на упражненията, серии и повторения (за конкретните упражнения). Аз ще си ги намеря в нета и ще разуча техниката им на изпълнение.
Би трябвало да ти е ясно, че никой няма да ти даде наготово програма.
26.10.11
16:14
Примерно следната кръгова :
Клек - напади - бутане от лег - раменна преса - дърпане на горен скрипец с широк хват - дърпен с тесен хват - коремни преси.
или
следната комбинация тежко-леко:
клек - подскоци
раменна преса- суинг
лег-лицеви
тяга-скрипец
В другите дни кросове, бегови, табата с тръстъри, стълби и изометрии
казано от Margaritka на 26.10.11, 15:16:
Би трябвало да ти е ясно, че никой няма да ти даде наготово програма.
Е, аз и давам, но е абсолютно наизуст и без да е съобразена с възможностите и.
.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.10.11 16:20.
Тренировка А:
(Кръгова тренировка)
Клек х 15, 10кг лост
Напади х 15 (на крак)
Бутане от лег х 15, 2 дъмбела по 5кг
Раменна преса х 15, 10кг лост
Дърпане на горен скрипец с широк хват х 15
Дърпене с тесен хват х 15
Коремни преси х 15
Тренировка Б
(комбинация тежко-леко):
А. Клек 5х5, 25кг
Подскоци х 15
Б. Раменна преса 5х5, 15кг лост
Суинг х 15, 16кг пудовка
В. Лег 5х5, 2х10кг
Лицеви на колене х 10
Г. Тяга 5х5, 30кг
Скрипец х 15
А, Б, В и Г в супер серии. Демек 5 клека, 15 подскока и така 5 кръга редувам двете упражнения. После минавам на Б по същия начин, В и Г.
Тези тренировки си ги редувам през ден, а в останалите дни: тичане, стълби, колело, въже.
Мерси много. Почвам така и ще пиша :).
Мнението беше редактирано от Модена на 26.10.11 16:45.
Поздравление за ентусиазма. Смело напред ако продължиш така както си започнала и резултатите няма да закъснеят.
Тренировката вече ми харесва как звучи :-) Явно тези дни темата “каква е правилната тренировка” отново е актуална в пространството. Щом и на мен ми дойде музата да пиша статия по темата :-)
Иначе за мъжа - не съжалявай, не преживявай миналото. Миналото е само мисъл, спомен. То вече не е в живота ти. А животът е безкраен кръговрат от придобивания и загуби. Научи се да пускаш нещата/хората/случките от живота си. Дали сте си много вероятно, дори с раздялата. Не прави промяната на тялото заради него, а заради себе си. Желая ти успех, ще те следя!
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 26.10.11 20:56.
Дори не дочетох надолу, стигнах само до поста, че те е зарязал защото си дебела.
Спираш да ревеш за това повърхностно и комплексирано същество.
Ако беше 50 кг и се беше омъжила след време за него, родиш и ти се объркат хормони - какво ще те изрита, ако качиш ?!
Цял живот ли ще му трепериш на такъв.
Отслабни заради себе си. Защото ти заслужаваш да си в най - добрата си форма.
Когато аз се амбицирах да отслабна не го направих заради никой друг освен себе си.
В момента съм 40 кг надолу и ги пазя повече от година.
Е няма нишо лошо да минеш по местата където излиза и да те види в най - добрата ти форма, обещавам ти чувството не се заменя за нищо. :D
П.С. Аз лично не бих ограничила толкова въглехидратите, след време това ще се обърне срещу теб.
Гарантирам ти го.
Мнението беше редактирано от Marchela на 26.10.11 21:14.
СРЯДА 26.10.2011
Ден 3
07:30 - 1 чаша фреш
09:00 - 50г овес с 50г сирене
13:30 - 1 геврек и половина
17:00 - 2 яйца, 200г сметана, 50г бекон
21:00 - 2 яйца, 50г бекон
Геврека ме изкуши. Мисля си, че е нормално да имам такива залитания съвсем в началото, докато осъзная, че любимите ми храни (геврека в случая) не хранят тялото ми и пречат на целите (хубавото е, че само пречат, а не ги спират :) ). Иначе днес не съм пила чайове с мед, т.е. спрях меда. Искам да огранича захарта, дори тази от меда. Видяло се е, че тази седмица ми е някаква преходна :). В тая връзка витамините и Линеата ще ги почна от понеделник.
Тренировка A:
(Кръгова)
Клек х 15, 10кг лост
Напади х 15 (на крак)
Гребане с 15кг лост х 15 (вместо скрипеца с широк хват, на скрипеца се редуваха 2 момчета)
Бицепс с 15кг лост х 15 (вместо скрипеца с тесен хват)
Коремни преси х 15
Направих този кръг за 14мин и някакси не вървеше да съм само 14мин в залата :). Починах 2мин и направих още един кръг, в който май бях по-бърза, т.к. цялата тренировка ми отне 28мин :).
От 3 дена вече не ползвам асансьора :) . По навик отивам към него, но ми светва и си казвам: “Спортистите не ползват асансьори” и тичам към стълбите :).
Вечерта ми беше много приятна и емоцинална, гледах интересни неща по TV-то и си почивах доволна от това как ми тръгват тренировките. Все пак това ми беше трети пореден ден, в който съм в залата и правя нещо за себе си :).
Мнението беше редактирано от Модена на 27.10.11 08:38.
27.10.11
08:44
Поздравления. Геврекът не ти е толкова голям проблем, колкото малкото калории според мен. Идеята на НВД не е гладуване, а избягване на въглехидратите все пак ;). Защо не направи и 20-на минути интервално кардио в края на тренировката?
27.10.11
08:45
казано от Toma Tomov на 27.10.11, 08:44:
а избягване на въглехидратите все пак ;) .
А идеята на избягване на въглехидратите не е да ги избягваме до толкова, че да клонят около нула.
27.10.11
08:57
Иван, съгласен съм, но като гледам тя си ги е набавила - фреш, 50 гр овес и геврек и половина едва ли и дават по 1-1,5 гр въглехидрати на кг телесно тегло, но могат и да стигнат ако вкара още протеини и мазнини.
казано от Toma Tomov на 27.10.11, 08:44:
Защо не направи и 20-на минути интервално кардио в края на тренировката?
Здрасти, Томе :). Не съм правила, т.к. вчера Мак Сим ми написа в пост 60 и 63, че жените в началото е хубаво да тренират всеки ден с по-малък обем. Написал ми е 2 тренировки, които да редувам през ден, а в останалите дни да правя интервали, стълби, пътека, въже, колело и т.н. :). Надявам се да съм го разбрала правилно :).
Мнението беше редактирано от Модена на 27.10.11 10:14.
27.10.11
09:13
В поста си не съм коментирал конкретно нейната диета, а идеята на избягване на въглехидратите при НВД. Накратко исках да кажа, че Н-то в НВД означава, НИСКО а не НУЛЕВО :).
27.10.11
09:17
Слушай Мак Сим. Той ги разбира доста повече от мен нещата, но не съм сигурен, че е искал да махнеш кардиото. Това за малкия обем може би се отнася за силовата тренировка. Вярвам, че по-късно през деня той ще поясни ;).
27.10.11
09:48
казано от Мери_11 на 27.10.11, 08:37:
Клек х 15, 10кг лост
Напади х 15 (на крак)
Гребане с 15кг лост х 15 (вместо скрипеца с широк хват, на скрипеца се редуваха 2 момчета)
Намали бройките на 5-6-7 и увеличи тежестите !
Бицепс с 15кг лост х 15 (вместо скрипеца с тесен хват)
Излишно.
След като е казано скрипец с тесен хват, прави скрипец с тесен хват.
Направих този кръг за 14мин и някакси не вървеше да съм само 14мин в залата :). Починах 2мин и направих още един кръг, в който май бях по-бърза, т.к. цялата тренировка ми отне 28мин :).
Хаха, 4 кръга поне !
27.10.11
09:51
Мак Сим, виждам, че си подкрепил мнението ми - това значи ли, че може да прави кардио и след тренировката, която си описал?
Иначе евала за малкия брой повторения-не знам защо, но жените искащи да отслабнат си знаят едно-много повторения с малки тежести, че да не станат “здрави” :).
Благодаря за корекциите. Едно е 1-2 кръга и съвсем различно 4-5 с по-малко повторения и по-големи тежести. Довечера ще направя отново тренировка А, ама вече както си трябва :) . Сега ще си я принтна :).
Тренировка А
4-ри кръга от:
Клек х 5, 25кг лост
Напади х 5 (на крак), 2 дъмбела по 7.5кг
Бутане от лег х 5, 2 дъмбела по 10кг
Раменна преса х 5, 15кг лост
Дърпане на горен скрипец с широк хват х 5
Дърпене с тесен хват х 5
Коремни преси х 8
Тренировка Б
Комбинация тежко-леко, 5 кръга:
Клек х 5, 25кг
Подскоци х 15
Раменна преса х 5, 15кг лост
Суинг х 15, 16кг пудовка
Лег х 5, 2х10кг
Лицеви на колене х 10
Тяга х 5, 30кг
Скрипец х 8
Редувам тренировка А с Б през ден, а в останалите дни: тичане, стълби, колело, въже.
Мнението беше редактирано от Модена на 27.10.11 10:37.
27.10.11
10:56
казано от Toma Tomov на 27.10.11, 09:51:
Мак Сим, виждам, че си подкрепил мнението ми - това значи ли, че може да прави кардио и след тренировката, която си описал?
Иначе евала за малкия брой повторения-не знам защо, но жените искащи да отслабнат си знаят едно-много повторения с малки тежести, че да не станат “здрави” :).
Може.
Аз предпочитам да е преди - така си по-добре загрял и адаптиран за другата тренировка.
27.10.11
11:21
Бих препоръчал няколко адаптиращи тренировки преди да се хвърли в дълбокото!
Избираш си 1 човек и слушаш само него. В случая си взаимствала тренировка от Мак Сим. Щом ти е казал на макс - на макс да е. Почни, тренирай, размазвай се... усещай тялото си, а с времето ще натрупаш и опит, който ще ти позволи да преценяваш и избираш сама между много възможности. Кога ще се мериш пак?