Кольо Пияндето и Волейболът

Прескочи до:

Здрасти, Кольо ! На каква марка си се спрял този път ? Asics или Mizuno ?
Следващия уикенд съм решил да ви подкрепя в залата :).

казано от Михаел Иванов на 16.10.11, 00:35:

Здрасти, Кольо! На каква марка си се спрял този път ? Asics или Mizuno?

Ами... нещата към момента стабилно отиват към Nike Zoom Kobe 5. Пробвах новото Mizuno - Lighting 7. Има напредък, обувката е по-добра от предишната версия на тази серия, но продължава в предната част на стъпалото да е тънка и твърда. Това дава отличен контрол и усещане за настилката, но точно също качество на Tornado 5 ми катализира големите грижи с коляното в началото на тази календарна година. Втори път тази грешка няма да я допусна - Mizuno Lighting 7 категорично е страхотен модел за волейбол, но не е за мен и моята настилка. От друга страна официалният вносител на Asics за България отново доказа, че може да надмине себе си по тъпотия - след 1 (словом - един) месец доставка от Италия (!!!) внесоха последния модел - Volley Elite (той трябва да измести серията Sensei) с големина до... 42-ри номер! Не мога да си представя що за мърляч трябва да си, за да си объркаш поръчката. Отзивите за Volley Elite са много добри, но не смея да си го поръчам по интернет без да съм го пробвал и да съм уточнил кой размер е за мен. Кога ще внесат нормални големини - не е ясно, ще знам вероятно днес. Другият свестен модел - Beyond - се предлага само във високия му вариант. Не ми е комфортно да играя с високи маратонки (т.е. такива, които обхващат глезена). Пробвах Nike Zoom Kobe 5, обувката е много силна. До ден-два ще изясня случая с Volley Elite и най-вероятно ще поръчам Kobe 5 от интернет (може би няма да е точно тази разцветка).

казано от Михаел Иванов на 16.10.11, 00:35:

Следващия уикенд съм решил да ви подкрепя в залата :)

Ще се радвам да се видим там! :)
Ще направя анонс за мача тук!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.10.11 14:21.

16 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), свинско филе (120 g), 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - пропускам
1.3. Обяд - 2 едрички пълнени чушки (с кайма, естествено), 2 яйца, малко боб в гърне, салата домати и солидна шепа сурови орехи
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, суров белен слънчоглед (20 g), свински бут (100 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - пилешки крилца (около 200 g месо), печени картофи (250 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), сурови бадеми (30-40 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, Purple Wraath и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - прилично. Пропуснах втората закуска защото спах до по-късно. Вечерята ми е купешка (т.е. купих си готова храна).

5. Общо мнение за физическото състояние днес - добър тонус като цяло, отпочинал съм, няма умора. Настинката отстъпва прогресивно, да се надяваме, че в това болнаво време няма да ми създава повече грижи. Тренировката беше лека, по-скоро тонизираща, почти без скачане. Справих се без никакви затруднения.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.10.11 20:34.

17 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свински бут (50 g)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (180-200 g), варен бял ориз (60-65 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свински бут (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (180-200 g), варен бял ориз (60-65 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, Purple Wraath и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал, с много добър тонус. Има някакъв остатък от хремата, но вече не е проблем. Чувствам се екстра, настройвам се за събота!

P.S. Желязно правило в спорта - добрият тонус през деня съвсем не гарантира качествена тренировка. Та... днес в залата беше хладно. Не мога да кажа, че тренирах лошо, но твърде далеч от това, което очаквах. Нямаше я обичайната раздвиженост и експлозивност... иначе изпълних сносно всички поставени от треньора задачи. Ще видим тая работа...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.11 22:44.

Браво Коле, открил си чепика (и марката). Ще светиш по терена. :)

Още не съм ги напазарувал, Митак... :) Днес ще знам как да постъпя.

P.S. Кольо Пропадналото Пиянде тази година ще играе с Nike Zoom Kobe 5 в цвят Ink-Metallic black. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.11 13:17.

Честито... Впечатляваща визия! По принцип волейболните Asics и Mizuno не са кой знае какво на вид. Надявам се да напишеш своите впечатления, когато ги пробваш. :)

казано от Габриел Димитров на 17.10.11, 19:40:

Честито... Впечатляваща визия! По принцип волейболните Asics и Mizuno не са кой знае какво на вид. Надявам се да напишеш своите впечатления, когато ги пробваш. :)

Ще драсна някой ред, разбира се. :)
Колкото до волейболните модели... новият Mizuno Lighting 7 има готина визия. Има и други галещи окото, но то това е доста субективно... Сегашният ми Asics Gel Sensei 1 е фантастична обувка - най-доброто, което съм носил някога в залата, много ми харесва и дизайнът му. За съжаление няма начин да си намеря такива, твърде стар модел са.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.10.11 22:38.

18 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 яйца, 2 супени лъжици мед
[тренировка]
- веднага след тренировка - 1 Corny
1.2. Втора закуска - овесени ядки (75 g), 2 яйца, пилешко филе на скара (големичко парче)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 2 супени лъжици ленено семе, печен свински бут (100 g)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), грах (180 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки - витамини (+допълнително витамин С), мака, Purple Wraath и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - забравих да си взема протеин за след тренировка, та трябваше да импровизирам. Останалото е стандартно.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - странно, имам мускулна треска на бедрата. Нямам ясна идея как се сдобих с нея, но е факт. Иначе тонусът е екстра, тренирах доста интензивно и с много добро усещане. През деня за няколко часа се чувствах отпаднал и ме боля глава. За момент реших, че се разболявам отново, но по-късно всичко отмина.

Утре добавям родиолата към шепата хапчета... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.11 20:00.

Смятал си скоро к кал . Храниш се като  сериозен бодибълдър... поне според мен. Правиш  минимум 5 хранения/ и то редовно/ - имаш сериозна физическа активност- ВЪПРОС: Чуствташ ли  умора ... от начина на живот и тренировки. Нямаш ли нужда да се напиеш с ракия и да се наядеш с ...туршия и шкембе чорба.

19 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свински бут (50 g)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свински бут (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Тия добри хора от Kaufland са на път да ме накарат да забравя вкуса на пилешкото... :) 4 броя сурови овкусени свински вратни пържоли по 200 g парчето - 6 лева! Мръвките са шарени, но по-скоро мазнините са сравнително малко за този тип месо. Лудница...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - спах 9 часа тази нощ, стабилен и спокоен сън. Отпочинал, свеж, чувствам се страхотно тази сутрин... Билки-милки, хапчИта-мапчита, прахчета и стимуланти - всичко това е прекрасно, но не могат да се сравняват с един хубав сън! Отдавна съм се убедил, че ако не съм се наспал и не съм се нахранил като хората, никакви добавки не могат да ме докарат до състоянието и тонуса, в който мога да бъда след хубав сън и силна храна. Както и да е, това ви е ясно на всички, край на лиричното отклонение. :) Тренировката - добре, но исках по-добре. Настройвам тялото и нервната си система за съботния мач!

Два детайла в суплементарния режим:
- започвам приемането на Rhodiola rosea
- прибавям 10 g комплексни аминокиселини веднага след края на всяка тренировка (всъщност правя го от 2 седмици насам, но сега го “декларирам” :) )

Впечатления от Now Maca - вече почти 2 месеца тренирам 6 дни в седмицата, пия тази билка от точно 40 дни. За мен тя влияе добре на тонуса и кондицията като цяло. Разбира се, мака не е директен стимулант, но определено поддържам един чудесен тонус. Това, което ми прави впечатление спрямо минали периоди е фактът, че колебанията в тонуса (те са нормални все пак) са много по-малки, т.е. не забелязвам резки и големи спадове във физическата работоспособност. В моите очи това е добър ефект и дава предимство. Сега започвам да я приемам заедно с Rhodiola rosea, очакванията ми са още по-високи.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.10.11 22:40.

Как приемаш Бета-Аланин-а?

19.10.11
09:25

Коле, благодаря за поканата за съботния мач! За съжаление няма да мога да присъствам, но пожелавам успех и да се получи добра игра!

казано от roki2002 на 18.10.11, 22:46:

Смятал си скоро к кал . Храниш се като  сериозен бодибълдър... поне според мен. Правиш  минимум 5 хранения /и то редовно/ - имаш сериозна физическа активност...

Храня се... прилично, мисля. Само дето не съм бодибилдър. :) Старая се, защото знам как ми действа лошата и/или нередовната храна, а гоня целите си и съм поел ангажимент. Правя ли нещо, това значи да го правя като хората.

ВЪПРОС: Чувстваш ли умора... от начина на живот и тренировки.

Категорично не, умора няма. Този режим го спазвам май повече от 3 години вече, свикнал съм и не ме затруднява. Към момента няма и умора от тренировките, близо 2 месеца тренирам 6 дни в седмицата.

Нямаш ли нужда да се напиеш с ракия и да се наядеш с... туршия и шкембе чорба.

Не, приятелю, нямам такава нужда... просто не ме влече и не мисля, че ще ми е от полза в какъвто и да е аспект.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.10.11 22:39.

Аз откакто започнах да чета разни статийки си промених някои от възгледите. Много от водещите треньори препоръчват поне един cheat meal на всеки 6-7 дни. Дори някои са доста крайни. 5 дни на по 20-30 грама въглехидрати и събота и неделя избухваш с каквото си искаш. Дали има нещо вярно? Кой знае - статистики много.

казано от Тедо на 19.10.11, 09:24:

Как приемаш Бета-Аланин-а?

На три части по 2 g. Във времето това изглежда така - 2 g сутрин веднага след ставане от сън, 2 g преди обяда и 2 g (заедно с дозата Purple Wraath) по време на тренировката вечер. Грубо казано - през около 6 часа.

казано от Тедо на 19.10.11, 09:51:

Аз откакто започнах да чета разни статийки си промених някои от възгледите. Много от водещите треньори препоръчват поне един cheat meal на всеки 6-7 дни. Дори някои са доста крайни. 5 дни на по 20-30 грама въглехидрати и събота и неделя избухваш с каквото си искаш. Дали има нещо вярно? Кой знае - статистики много.

Е, не може да се каже, че храната ми е 100% изрядна, категорично. Напъхвам си cheat meal тук-там, вижда се. Категоричен съм, че не само не е проблем, а и доставя удоволствие, което хич не е малко. Когато се прави с мярка - има само ползи от това. ОК, трябва да се прави разлика между cheat meal и cheat day, двете неща нямат нищо общо. Първото за мен абсолютно е ОК, но второто в моите очи е твърде лоша идея.

казано от Скота на 19.10.11, 09:25:

Коле, благодаря за поканата за съботния мач! За съжаление няма да мога да присъствам, но пожелавам успех и да се получи добра игра!

Е, няма проблем... три поредни мача играем в нашата зала, може пък друг път да си свободен. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.10.11 10:02.

Като заговорихме за хранене, cheat meals, junk food и т.н., ще драсна малко мои размишления на тази тема. Тези мисли нямат статут на аксиоми и строги правила, а просто са мои наблюдения върху самия мен.

Както всичко останало в храненето, нещата с junk food също се свеждат до момент и количество. Когато такава храна присъства ежедневно в менюто, да, тогава имаме проблем и в зависимост от количеството можем дори да обезсмислим доста други усилия, които влагаме в режима (като храна и тренировки). Ако лошата храна е достатъчно голямо изключение - защо не? Харесвам някои от заведенията за Fast Food. Burger King? Супер! Смело взимам сандвич с повече месо, но просто не прибавям към него пържени картофки и/или Coca Cola, а салата и/или айран. SubWay? Идеално! Нека само сандвичът да е с черно хлебче и двойно месо (няма лошо и в двойния кашкавал!). Добавят се салатки (краставици, домати, пресни чушки и други), маслини, а нужда от майонезени сосове и кетчуп просто няма. Сега... идиотите като мен могат заедно със сандвича в SubWay да изпият и един протеинов шейк (правил съм го) - нужни са само малко желание и малко непукизъм. Шоколад и сладолед? Колко му е, но нека да е сутрин като част от закуската или за десерт на обяда. Може и веднага след тренировка. Наложително ли е цял шоколад да замести едно хранене? Или да обядвам сладолед и солети? Не, нали? Затова не мисля, че човек може да има обективни оправдания за подобни постъпки. Ако търсим извинение за слабата си воля и несериозност, това вече е съвсем друго нещо. Количествата - прилични, но нека когато ни се яде нещо да не стигаме до крайности. 2 парченца шоколад, 1 чаена лъжичка сладолед, 3 хапки сандвич - това е лудост, наистина, не правете това. Човек трябва да си доставя удоволствия, а не мъчения.

От друга страна ясно разграничавам понятията ‘cheat meal’ и ‘cheat day’. Повече от ясно е, че дори откровено да се тъпча с junk food, тя няма да “залепне на задника ми”, ако това е един единствен такъв ден. Ако е на всяка четна дата, това е съвсем “друга бира”.

Лично аз се придържам към следното:
- нека да е cheat meal, а не cheat day
- нека да бъде колкото може по-рано през деня (да не е вечер)
- заедно с лошата храна нека има и качествена
- внимавам с количествата без да се вкретенясвам

19.10.11
20:28

Много ми допада заключението ти по темата за джънка. Въпреки, че го подкрепям, рядко се придържам към него...

20 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), чиа (15 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
1.5. Вечеря - овчарска салата, свинска вратна пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), чаша айран

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола и бета аланин.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отпочинал съм, няма умора. Трудно отворих очи сутринта, но се разсъних моментално. Пълна почивка днес. Прави ми впечатление през последните 2-3 седмици, че в сряда тренировката ме затруднява малко повече и трябва повечко да се напъвам, за да бъда на обичайното ниво. Замислих се, че е напълно нормално - сряда е последният тренировъчен ден от 6-дневният цикъл в момента, т.е. последната тренировка преди почивния ден. Вижда ми се естествено тонусът в такъв момент да е леко занижен. От тук нататък тренировъчният режим може да търпи леки импровизирани промени. Заради мачовете в събота, разбира се. В зависимост от усещането преди и след съответния мач ще регулирам натоварването във фитнеса - като общ обем, интензивност, може да пропусна някоя мускулна група (ако я усещам повечко натоварена) или дори напълно да елиминирам заниманието с щанги, ако общата умора е над определено ниво. Всичко се пренасочва към игрището, мрежата и шарената топка.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.10.11 12:06.

И така... хайде да се възползвам от “служебното” си положение и възможностите, които ми предлага форума, за да направя един официален анонс! 8-)

От името на ВК Hyster Volley и лично от мое име, имам удоволствието да ви поканя в залата на мое състезание! (sun)

Кога?
На 22 октомври 2011 година (събота)

Къде?
Зала Икономист (бившата Бонсист)
(намира се малко преди УНСС по посока Студентски град, прилагам и нагледен материал)

В колко часа?
Мачът започва в 17:00 часа
(загрявката започва в 16:15 часа)

Кои ще играят?
Hyster Volley (София) - Миньор (Перник)

Вход - свободен!
Носете си само доброто настроение!
Тъпани, тутурутки и духов оркестър са опции!

Залата се отоплява, единственото неудобство е, че местата за сядане са малко.
Ако има нужда от по-подробно обяснение за местоположението на залата - питайте ме.
Надявам се, че ще се получи хубав мач с приятен за нас резултат. (sun)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.10.11 09:03.

21 октомври 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - салата домати и сирене, свинска вратна пържола на тиган (200 g), грах (180 g), 2 яйца по панагюрски, сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (200 g), грах (180 g)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. На обяд огладнях нечовешки и моментално се сдобих с допълнително хапване (салатката и яйцата).

5. Общо мнение за физическото състояние днес - след почивен ден - очакван добър тонус и чудесно усещане.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.10.11 12:57.

22 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (30 g), чиа (30 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1 плескавица
1.3. Обяд - пилешки крилца (около 200 g месо), печени картофи (200 g), сурови бадеми (50 g)
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[мач]
- след мача - протеинов бар Supreme
1.5. Вечеря - пилешки и свински пържоли на скара (солидни количества), шопска салата (повече от солидни количества), малко задушени картофи
1.6. Преди лягане - пропускам

2. Тренировка - волейбол - Хайстер Волей (София) срещу Миньор (Перник)!

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини, Black Jack и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - всичко е ориентирато и организирано спрямо мача. Изварата преди лягане я пропуснах, защото прецених, че няма смисъл след няколко часа почти постоянно ядене на мръвки... :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - перфектен тонус, много сила, без капка умора през цялото време! Победихме с 3:1! Благодаря, че бяхте с мен!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.11 01:21.

Довечера ще викаме от първия ред :)

Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 23.10.11 20:10.

22.10.11
22:32

Честита победа, Коле! :)

23 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), 1 яйце, 1 доза суроватъчен протеин
[тренировка]
1.3. Обяд - пилешки крилца (около 200 g месо), печени картофи (250 g), малко сурови бадеми (десетина)
1.4. Следобедна закуска - печено пилешко с картофи, лук и топено сирене, 2 яйца, ядки (шам-фъстък и сурови орехи)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (180 g), варен бял ориз с грах (40 g ориз + 90 g грах)
1.6. Преди лягане - извара (200 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - повечко е, съвсем целенасочено. Компенсирам вчерашното натоварване.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - наспах се, събудих се отпочинал. Имам лека обща умора в цялото тяло, без изключение. Все пак реших да не пропускам фитнеса, защото тонусът е добър, но допълнително намалих натоварването. Просто опипах тежестите (естествено - намалени наполовина), като направих по 3 серии от всяко упражнение, вместо обичайните 4 серии. При някои упражнения допълнително още малко намалих тежестите. Тренировка само за тонус, с идеята просто да раздвижа кръвта по тялото. Доволно, предполагах, че ще има малко умора, но вчера явно доста съм се напънал. Действието на Black Jack леко ме е заблудило за натоварването.

24 октомври 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (180 g), варен бял ориз с грах (40 g ориз + 90 g грах), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свинско филе (50 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (180 g), варен бял ориз с грах (40 g ориз + 90 g грах)

2. Тренировка - волейбол

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - малко по-трудно отворих очи днес, но се разсъних бързо. Тонусът е добър, вчера съм се натоварил правилно във фитнеса. Тренирах с изненадващо много сила и в страхотна кондиция. Раздвижих се, разскачах се, всичко - с лекота. Не очаквах толкова комфорт на тази тренировка, но изненадата е приятна. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 24.10.11 22:21.

25 октомври 2011

1. Хранене
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (75 g), 2 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - зелева салата с няколко маслини, свинска вратна пържола на тиган (180 g), царевица (140 g), сурови бадеми (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 2 супени лъжици ленено семе, свинско филе (100 g)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (180 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки - витамини (+допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се в много добро физическо състояние и тренирах екстра - спокойно, в добро темпо и с лекота. Няма умора. Правих суперсерии за корем - Toes to bar + молитва. Гадничко е, препоръчвам го! :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.10.11 13:01.

26 октомври 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50-60 g)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (180 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свинско филе (50-60 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (180 g), зрял червен боб (120 g)

2. Тренировка - волейбол (контролна среща с Левски Волей)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - съвсем друго е, когато човек се наспи сладко. Храната е важна, в това няма съмнение, но също толкова важен е сънят. След 9 часа и половина спокоен сън се събудих отпочинал, в чудесно разположение на духа и тялото. Няма умора, тонусът е екстра. Играхме силно и равностойно срещу Левски Волей. Загубихме с 3:1 гейма, но с разлика от две точки в края на всеки от загубените геймове. В крайна сметка това са момчета, които тренират два пъти дневно. Доволен съм, въпреки че в последните минути леко загубих мощност. Нормално - днес е сряда.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.10.11 22:53.

27 октомври 2011

1. Хранене
- по никое време - малко фъстъци (непълна шепа)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (220 g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)
- по никое време - вафла Мура
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, овесени ядки (50 g), 1 яйце, свинско филе (50 g)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (220 g), грах (180 g)

2. Тренировка - почивка

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Малко повече дойдоха мръвките в обяда и вечерята, но няма лошо. :) От сутринта ме гони мега-глад, обаче... Хайде, допълвам си “непростимия грях” с вафличката. :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - късно легнах снощи, защото позакъснях заради контролата (играхме в зала Сиконко). Тази сутрин се събудих сравнително свеж и отпочинал, но има лека цялостна умора. Снощи се заиграхме и неусетно се натоварих порядъчно. Пълен релакс днес, ще избягвам дори резките движения. :)

Няколко думи за вчерашната ни контролна среща.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.10.11 14:43.

28 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (100 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50-60 g)
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (220 g), царевица (140 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - 1/2 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, 1 яйце, свинско филе (50-60 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (220 g), царевица (140 g)
1.6. Преди лягане - извара (200 g), суров белен слънчоглед (20 g), овесени ядки (25 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - като цяло стандартно, но и не съвсем. Добавям малко количество овес към първото и последното хранене за деня. Въглехидрати преди лягане е малко нетипична и нестандартна за мен идея, но искам да балансирам и последното хранене, за утре ще ми трябват абсолютно всички възможни сили. За целта трябва да съм възможно най-добре възстановен.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - след 10 часа сън отново съм в чудесна форма. Отпочинал съм, разсъних се моментално. Умората е отстъпила, тонусът - екстра.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.10.11 08:24.

Хайде отново да отправя покана! (sun)

Кога?
На 29 октомври 2011 година (събота)

Къде?
Зала Икономист (бившата Бонсист)
(намира се малко преди УНСС по посока Студентски град, горе има и нагледен материал)

В колко часа?
Мачът започва в 17:00 часа
(загрявката започва в 16:15 часа)

Кои ще играят?
УНСС (София) - Hyster Volley (София)

Вход - свободен!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.10.11 11:17.

29 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (50 g), чиа (15 g), суров белен слънчоглед (20 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - картофена супа, 3 пълнени чушки (с кайма), 2 яйца, салата домати, парче торта, доста сурови орехи (малко по-късно 1 ябълка)
1.4. Следобедна закуска - пропускам
[мач]
1.5. Вечеря - печени пилешки крилца (200 g месо), печени картофи (250 g)

2. Тренировка - волейбол - УНСС (София) срещу Хайстер Волей (София)!

3. Хранителни добавки - витамини (+ допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини, Black Jack и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - обядът беше повече от солиден.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - това е добрата новина днес. Перфектен тонус, достатъчно сила във всички моменти, каквото поисках от тялото - получих го. До последния момент.

Играхме... но загубихме с 3:1 гейма. При това - загубихме психологическата война на игрището. Просто не устискахме важните моменти. Противникът го направи и спечели. Не мисля, че резултатът отговаря на съотношението на силите и възможностите, но... това са фактите.

Изключително ми е приятно присъствието на всички съфорумници!
Благодаря Ви искрено за уважението към моя труд!
Това означава много за мен и сериозно ме мотивира...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.10.11 20:46.

30 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - 2 супени лъжици мед, извара (50 g), 1 яйце
[тренировка]
1.2. Втора закуска - овесени ядки (75 g), извара (50 g), 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - пилешко месо на грил (около 200 g), варен бял ориз (40 g) + грах (90 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.4. Следобедна закуска - салата All-in-one (домати, краставици, зеле, царевица, грах, гъби, маслини, яйце), пилешки дробчета в масло
- по никое време - малко junk food (няколко дребни соленки и 2-3 шоколадови бисквити)
1.5. Вечеря - пилешко месо на грил (около 200 g), печени картофи (250 g)

2. Тренировка - фитнес

5. Общо мнение за физическото състояние днес - впечатлен съм. Снощи легнах с доста умора в краката, днес почти няма следи от нея. Спретнах си леко тонизиращо фитнесче. Има цялостна умора, но едва забележима. Снощи мачът беше доста уморителен, както физически, така и психически. Днес, обаче, се чувствам чудесно.

Малко ме е яд за снощния мач... но в спорта е така. Понякога малките разлики водят до значими резултати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.10.11 21:22.

31 октомври 2011

1. Хранене
1.1. Закуска - овесени ядки (75 g), суров белен слънчоглед (20 g), извара (100 g), 2 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - вратна пържола на тиган (180 g), варен бял ориз (40 g) + грах (90 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - вратна пържола на тиган (180 g), варен бял ориз (40 g) + грах (90 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Малко повече дойде протеинът в закуската, но имах малко извара, която беше крайно време да хапна. От друга страна - перфектната протеинова матрица - суроватка, яйца и извара.

5. Общо мнение за физическото състояние днес - отлично разположение на духа и тялото. Няма умора, чувствам се екстра. Възстановявам по-добре, от колкото очаквах. Тренирах добре, със силите си... тренировката не беше тежка като цяло де.

Днес пристигнаха маратонките ми за игра. След първата тренировка с тях съм мека казано впечатлен. Много силни маратонки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.10.11 23:02.

1 ноември 2011

1. Хранене
[тренировка]
- след тренировка - 1 Corny
1.2. Втора закуска - овесени ядки (75 g), 3 яйца, 1 доза суроватъчен протеин
1.3. Обяд - свинска вратна пържола на тиган (180 g), царевица (140 g), сурови бадеми (50 g)
1.4. Следобедна закуска - 1 кисело мляко, овесени ядки (50 g), 1 супена лъжица овесени трици, 2 супени лъжици ленено семе, свинско филе (100 g)
1.5. Вечеря - свинска вратна пържола на тиган (180 g), царевица (140 g)

2. Тренировка - фитнес

3. Хранителни добавки - витамини (+допълнително витамин С), мака, родиола, Purple Wraath, комплексни аминокиселини и бета аланин.

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Е, с уговорката за Corny-то де... :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - събудих се както обикновено напоследък - отпочинал, с добър тонус и в добро настроение. Направих обичайната тренировчица с мъничките дъмбелчета и детските щангички. Раздвижих се екстра, без затруднение, при много добра интензивност.

Искам да те попитам доволен ли си от Whey shake на syntrax защото преди следях,че го пиеш.

казано от Stefan Madzhurov на 01.11.11, 21:29:

Искам да те попитам доволен ли си от Whey shake на syntrax защото преди следях,че го пиеш.

Аз и в момента го пия, суроватъчният протеин в закуската ми е именно Syntrax Whey Shake. Рядко се случва, но нямам нито една забележка към този продукт. Вкус ванилия е много приятен, разтворимостта е безупречна. Категорично в този клас продукти (суроватъчен концентрат) това е най-добрият избор.

2 ноември 2011

1. Хранене
1.2. Втора закуска - 1/2 кисело мляко, 1 супена лъжица овесени трици, 1 супена лъжица ленено семе, свинско филе (50 g), 1 чудесна кисела зелена ябълка
1.3. Обяд - салата (домати, краставици, малко пресен лук), вратна пържола на тиган (180 g), грах (180 g), сурови бадеми (30-40 g)
[тренировка]
1.5. Вечеря - вратна пържола на тиган (180 g), грах (180 g)

2. Тренировка - волейбол

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Човек убивам за кисела зелена ябълка! :)

5. Общо мнение за физическото състояние днес - странно - едва отворих очи, но се разсъних за няколко минути. Чувствам се добре, тонусът е екстра. Като че ли има едва забележима умора, както всяка сряда... но определено съм със силите си. В залата бях малко разпилян в главата, не успях да поддържам нормална концентрация... съответно - получи се не особено добра тренировка. Натоварих се добре физически, имаше много скачане, но трудно ми вървеше осмислянето на ситуациите и ефективността беше по-скоро задоволителна, от колкото добра.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.11.11 23:03.

казано от Кольо Пияндето на 02.11.11, 08:34:

казано от Stefan Madzhurov на 01.11.11, 21:29:

Аз и в момента го пия, суроватъчният протеин в закуската ми е именно Syntrax Whey Shake. Рядко се случва, но нямам нито една забележка към този продукт. Вкус ванилия е много приятен, разтворимостта е безупречна. Категорично в този клас продукти (суроватъчен концентрат) това е най-добрият избор.

Благодаря ти за отговора. :)

3 ноември 2011

1. Хранене
1.3. Обяд - салата (домати, краставици, маслини, малко пресен лук), свинска вратна пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g), сурови бадеми (30-40 g)
1.5. Вечеря - салата (домати, краставици), свинска вратна пържола на тиган (200 g), зрял червен боб (120 g)

2. Тренировка - почивка

4. Общо мнение за храненето днес - стандартно. Пак съм гладен малко повече от обикновено...

5. Общо мнение за физическото състояние днес - чувствам се добре, има остатъчна умора в тялото, но много лека. Като цяло тонусът е много добър.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.11.11 19:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1