От вчера съм в София - (май живея и на двете места по равно в последно време), и ще съм тук поне до края на седмицата. Ще идвам към Плевен със сигурност - просто не знам още кога, та ако си там ще ми е много приятно да пием кафенце или да потренираме :))
Храна 31.10.11 :
14:30 3 с.л. мед с тахан
16:00 1/2 консерва риба тон в олио, 1 ф. пълнозърнест хляб
20:00 агнешко с ориз, още малко тахан и мед
21:00 малко юфка с много сирене, чай с мед + нещо сладко?
1.11.11
Фастинг около 18 часа, прозорец 6 часа (15’ -21’)
Тренировка - йога 50мин, изометрии и стойки
Коментари:
Да живеят бърпитата, па макар и без лицева. Лека мускулна треска почти навсякъде - повечко на дупето. Чудех се с какво да и помогна - дали с едни 5к или с йога.
Съвестно дописвам един малък ром за снощи - душих си го цяла вечер, докато една синя жена с картонени уши не ме бутна и го разлях по себе си. Видях и бившата любов с един женски клоун, а приятелките ме питаха защо съм го зарязала, толкова бил готин ^^. Въобще - беше интересна вечер.
Ще дописвам храна.
01.11.11
15:49
Бърпита без лицева опора? Мхм... това е малко като безалкохолна водка. :D
Вместо да започнеш да правиш бърпита с набиране...
Те бившите пак почват да изгеждат готино след едно известно време:)
Йога-та как е...:)
Другия път, като се колебаеш за 5К и ако си в Плевен...веднага ти давам решението...7.5К, ама с мен:)
Като скачане без въже и лимонена бира?
Работя по въпроса, минах на ром (wasntme)
Славко запазвам си удоволствието да потренирам с теб и ще се възползвам при първа възможност :)) Че трябва и по другите въпроси да се работи, не само с рома - тия бърпита с набиране... трябва си жега!
Откак сънувах, че тренирам с МакСим взех да се плаша колко съм си промила мозъка :D
Ооооооо...за Мак Сим ти е възразничко, но ако желаеш, ще ти пресъздам обстановката в някакъв по-лек вариант:)
А за ром-а пък колко мога да ти помогна...и за бърбъна, и за ракията...IT IS UP TO YOU:)))
01.11.11
16:57
казано от slavko на 01.11.11, 16:41:
Ооооооо...за Мак Сим ти е възразничко, но ако желаеш, ще ти пресъздам обстановката в някакъв по-лек вариант:)
Чакай сега, малко не ми се връзват нещата тук :) Тя Moon постоянно пише в дневника, че за малко оттървава хипогликемията, пък ти искаш да и пресъздаваш такива екстремни условия... да няма жертви после :)
Елате повече! :D Марине, аз ако не съм била на фотосинтеза последното денонощие няма страшно, може да ме тормозите!
За тренировка с МакСим естествено че ми е рано - нямам и 3-4 месеца стаж вкупом, (бягането преди това не го броя), и във фитнес зала не съм влизала до сега. За всичко си има време и място, важното е да се движиш! (По възможност напред и нагоре, но и само напред понякога е добре).
За протокола - щанги и ходене на ръце, това сънувах че тренирам със Сашо! :))
2.11.11
Фастинг към 18 часа, прозорец 6 часа (14’30 - 20’30)
Тренировка - няма
Храна:
- 2 ябълки, 50гр сурово кашу, 3 с.л. тахан с мед (3:1), 10тина фурми, чай с мед и много канела, 1 малко парче домашна баница с овче сирене.
Коментари:
Напечено ми е пак днес-утре, тия дни, но си ям в стриктно в прозореца (Тишо!), няма отклонения. ;)
За вчера пропуснах да опиша храната, но беше си обичайната бъркотия - дюля, фурми, домашни пълнени чушки, пълнозърнест хляб и много тахан с мед - 5-6 с.л. (пак взех да прекалявам..),100гр сирене. Имаше и още храна ама не ми се зори сега да я мисля.
Ще има още храна по-късно, но предполагам ще е спагети по милански и..още тахан плюс някое и друго чайче.
3.11.11
Фастинг 19 1/2часа, прозорец 6 часа( 16’ -22’)
Тренировка - бягане
Храна
16:00 - протеинов бар
16:30 - 3 айца на тефлон, 2 малки пълнени чушки, 50гр овче сирене, маслини, 1 ф пълнозърнест хляб
20:00 - спагети с доматен сос, босилек и мръвка
21:00 - варена царевица с тахан и мед, фурми
Тренировка - как ме е яд за тая тренировка..бях се засилила за дълго бягане, но още на втората обиколка ме заболя корема (някаква ПМС-подобна болка) и се усилваше прогресивно докато не стана нетърпимо. Направо си забравих заглавието, не можех да вървя - какво остава да тичам. Зарязах всичко и си тръгнах след 6тата обиколка и (естествено!), по закона на Мърфи, ми мина докато се прибера.. Утре, понеже пак мисля да тичам, ако стане пак така ще походя малко да мине и ще си довърша бягането.
Едит: дописвам
Мнението беше редактирано от Moonray на 04.11.11 08:52.
4.11.11
Фастинг 20 1/2 часа, прозорец - ще видим
Тренировка - няма
Храна
50гр сурово кашу, свинска вратна пържола, домати, малко сирене, тахан с мед, протеинов бар
Днес нямаше тренировка защото се прибрах чак в 5 и нещо, даже почнах да ям доста по-късно. Не броя към прозореца едно мляко с кафе в 4 следобяд. Сутринта имах зверско главоболие, но ми мина след срещата с една много приятна девойка. :)
edit: По-късно имаше печена чушка с яйце и сирене, домашно шейкче - 150 гр извара, 200 гр кисело мляко и 2 лъжици ягодово сладко.
Мнението беше редактирано от Moonray на 04.11.11 23:11.
На ей толкова съм моментално да спра цикличното! Нарочно не се мерих откак го почнах и един месец по-късно нявсякъде мерките ми са нагоре. Сантиметри в плюс на задника НЕ Е от цикъла. Някои от мерките са повече отколкото бяха когато почнах да спортувам! О.о За калипера да не говоря, че направо се побърка - там регреса е явно забележим, и то навсякъде.
Ако някой добър човек ми каже къде бъркам, съм готова да и дам последен шанс на тая глупост!
Какво - джънк ли ям? Тренировките ли не са достатъчни, прозореца ли не ми е в едни и същи часове?
Седмица - две макс, после отива в черния списък и кофата. Ще ме извинява Фрилансъра, но е далеч от истината да го препоръчва на всеки независимо от метаболизма, опита и целите! Просто е в голяма грешка!
Едит: Сега да не кажете че пак се впрягам за мерките - изразявам си беса за дето експеримента е провал, нищо кой знае какво не е станало, но ме демотивира много. Излиза, че както и да ям, както и да тренирам си гравитирам покрай едни и същи резултати. И смисъла някак се губи от цялото усилие.
Мнението беше редактирано от Moonray на 05.11.11 11:02.
Звучиш сякаш ядеш в момента...:D
Аз от 5 дни не съм на циклично.
Причини : липсват реални резултати,грипав съм,всичко ме боли не само травмите,хванала ме е депресия заради липсата на тренировки и си изливам яда в ядене и пиене(последните няколко дни,като джънка е на ниво).Вкъщи се караме като хамали.Остава ми само да пропуша!
Мнението беше редактирано от Jikata на 05.11.11 14:14.
Moon май ще станеш ЦХ хейтър ;)
Че не е за всеки ЦХ не е, особено ако гони определени резултати. Това си е лично мое мнение...
Но малко съм озадъчен относно мерките ти. Да няма прогрес ок, ама да си наддала... странно. Сметни грубо колко калории си приемала в няколко дни и виж как си спрямо КБ.
Мнението беше редактирано от NeDD на 05.11.11 14:21.
Олее Жика, недей така! Не звучи добре - разхождай се, ходи на плуване - това няма как да ти влоши травмите според мен, може дори да помогне. :S
Нед, аз за това искам да знам че съм направила всичко както му е реда, не съм слаквала никъде - за един месец плътно съм яла само веднъж извън прозореца. Тренирала съм си както и преди, че даже по-интензивно. Като съм сигурна, че съм направила каквото се иска от мен и не се е получило значи тогава ще хейтвам кой къде сваря да пробутва циклично на куцо и сакато!!
5.11.11
Фастинг 16 часа, прозорец 6 часа (15’ - 21’)
Тренировка
Храна
- шейк извара, кисело мляко и сладко от ягоди, пълнозърнеста палачинка със сирене и кашкавал, 1ч.л. домашно фъстъчено масло (изгорих фъстъците и има направо вкус на кафе)
Тренировка
5К бягане
5 рунда по 5 бърпита, 5 knee rises от един дебел лост дето ми отпра кожа накрая ( и аз си имам мазоли вече (party) )
5 рунда по 10 клека, 10 напада
стойка на ръце до откат с много малка опора
Коментари:
Доволна съм от тренировката, добре се натоварих. Сега отивам на мач!
Знаех си , че ЦХ не струва :D Бъзикам се...да не ме почнат сега . Но е факт , че няма универсални режими . До колко си спазвала всичко точно - да се изкажат последователите :) На мен ми се струва , че си приемала по-малко храна/калории от обикновено . Не си писала грамажи , но така си го представям . Чак в режим на оцеляване - едва ли....задържане на вода ?!?
Съвсем различно е , но аз пак ще си спомена - с повече хранения качвам по-бавно . Дори , като пропусна закуската и съм по-тежичка със стандартните за мен калории/продукти/алкохоли/енергоразход . Пак вметвам - различно е....
Аз си мисля , че плюсовете на ЦХ са при липса на свободно време + приемане на по-малко храна . То с времето се свиква да се яде повече в рамките на 4-5 часов прозорез , но ми се струва , че стомахът се е посвил до тогава...нз...глупави разсъждения и спам :D
Надявам се да се включат разбиращите - аз всъщност съм склонна да вярвам , че режимът работи . Не съм сигурна , но май и при този начин на хранене трябва да се съобразява съотношението/комбинирането на пр/м/в ...или последователност някаква имаше - зеленчуци/протеини/въглехидрати...абе пак си опира до КБ....
Имам наблюдения , че и спазването на точни часове/час на папане влияе благоприятно...да речем - ядене от 18.00 до 22.00 всеки ден , а не от 16.00 до 20.00 на следващия?!? Може и да е рано за резултати...в смисъл - организмът се е стреснал и реагира “защитно”?!?Може да си качила и мускул...и той увеличава обиколките :) Друг е въпросът , допада ли ти подобен начин на хранене ?
Сори , за безмозъчното включване :x
Поздрави (beer) :)
05.11.11
15:51
Брей, май ще почвам ЦХ. Като гледам добре се качва. :D
Майтапа настрана...
Energy Storage = Energy Intake - Energy Expenditure
Това уравнение важи навсякъде. Циклични, лунни, морски...к’вито ще да са режими, гореспоменатото важи.
Съвет -> следващите 3-4 дни се храни както досега. Спазвай си протокола, яж каквото ти е на сърце, прави всичко както досега с разликата след всяко ядене детайлно да записваш от кое точно колко си изяла. Всяка съставка, всяка порция...всичко. Няма да смяташ нищо. След 3-4 дни, смяташ калориите и виждаш колко си погълнала. Тогава ще ти лъснат керливите ризи.
А и както спомена Мая, може и мускул да си качила. ;)
05.11.11
15:55
Moonray, дай някакви точни данни на “регреса”.
По кое време на цикъла си била когато са вземани мерките? Еднакво хидратирана ли си била и при двете замервания?
Мислиш ли, че може да си качила активно тегло?
Прегледах храната ти, ядеш малко животнски храни и доста въглехидрати.
През интервала на гадуване , абсолютно никакви калории ли не приемаш?
Как са нивата на стрес през деня?
казано от Тихомир Велев на 05.11.11, 15:51:
А и както спомена Мая, може и мускул да си качила. ;)
Сигурно мускула е причината калипера да се движи в неправилната посока? :D
Колкото до ЦХ, всяко чудо за три дни :D
Много писания има за цикличното. Чел съм дори мнения, че едва ли не като си на ЦХ и може да плющиш каквото си искаш и няма да качваш мазно и т.н.
След повече от 2 месеца на ЦХ мога да кажа някои изводи поне за мен.
1. Като си на ЦХ отново трябва да внимаваш какво ядеш и по колко. (хубавото е, че може да се храниш обилно в 1-2 хранения, а не да ставаш гладен от масата)
2. Бързи резултати няма! (След 1-вия месец нямаше никакъв зебележим визуален ефект, вече след 2-рия определено забелязвам изчистване, а последната седмица имам чувството, че още повече вени са ми се появили) Не мога да кажа обаче ако си спазвах режим с няколко хранения дали ефекта нямаше да е по-добър.
3. Явно е, че мускулна маса не се губи при ЦХ. Т.е. не е необходимо човек със събуждането си първата му мисъл да е яденето.... че виждаш ли катаболните процеси ще го свършат.
4. Много добре се вписва режима при хора на нормален работен ден. Още повече, че вечер ако има някакво събиране или парти може да се поотпуснеш повече с храненето и пиенето.
5. Идеален е за поддържане на определено ниво за дълго време. Т.е. ако си постигнал визия която ти харесва, може без много затруднения да си я поддържаш целогодишно.
казано от NeDD на 05.11.11, 15:56:
(След 1-вия месец нямаше никакъв зебележим визуален ефект, вече след 2-рия определено забелязвам изчистване, а последната седмица имам чувството, че още повече вени са ми се появили)
Ти хубаво си изкарал вени, ама де са ти мускулите?
Мнението беше редактирано от Valdis на 05.11.11 15:59.
Те мускулите не се правят за половин година ;) Като за трениращ от 8-9 месеца имам прилични резултати.
ПП. А и никъде не виждам да съм споменал, че това е ефективен начин за качване на мускулна маса нали :)
Мнението беше редактирано от NeDD на 05.11.11 16:02.
казано от NeDD на 05.11.11, 16:00:
Те мускулите не се правят за половин година ;) Като за трениращ от 8-9 месеца имам прилични резултати
Е то хубаво, ама ако не се лъжа си на циклично от доста по скоро, покажи резултати и по този начин и тогава ще ти повярваме.
казано от NeDD на 05.11.11, 16:00:
ПП. А и никъде не виждам да съм споменал, че това е ефективен начин за качване на мускулна маса нали :)
Масовата аудитория на форума цели имено това ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 05.11.11 16:06.
казано от Moonray на 05.11.11, 10:57:
Ще ме извинява Фрилансъра, но е далеч от истината да го препоръчва на всеки независимо от метаболизма, опита и целите! Просто е в голяма грешка!
О, на мен той ми е единствения в забранителния списък, защото просто ми е писнало да го чета едно и също как дрънка навсякъде. Имам доста търпение по принцип и чета всичко, но точно това ЦХ ми идва в повече.
05.11.11
16:06
NeDD, съгласен съм, само с тази разлика, че съм виждал страшно бързи ефекти от цикличното хранене.
И не бързайте да го отписвате цикличното, дайте първо да го анализираме този “регрес”. Един човек нямал бързи и видими резултати и айде вече било чудо за три дни ... така ако разсъждаваме и да за другите хранителни режими, да сме ги отписали в пъти по-бързо :)
И Мoonray ако може да даде мерки с калипера и на колто се може повече от ключовите гънки.
05.11.11
16:11
А ако “регреса” е истински, предлагам на Moonray да направи конктра експеримент. Да хапва същата храна, но разпределено през деня и да видим тогава какъв ще е ефекта. Аз залагам ,че регреса ще е МНОГО по-голям.
05.11.11
17:43
Moonray,
търсейки менютата ти на предишната страница, видях, че си постнала една снимка, възможно ли ти е да направиш нова, да видим дали има такава голяма разлика...
Освен това цикличното хранене има най-различни вариации- напр. обяд и вечеря...
Спокойно, пробвала си нещо, радвай се на опита, който си придобила, не съжалявай...2-3 см само са ти прибавили сексапил...
В поста на Мая има много храна за размисъл, ама едва ли ще ти се занимава...
Агресията от страна на Валдис и Анелия ми е непонятна, да не кажа по-груба дума! Нед, страхотно изглеждаш!
05.11.11
17:58
Качваш 3-4 килограма и се влюбвам в теб!
Този па Тедо все се влюбва по критерии килограми, кюфтета и щанги :-p
Миличка, ако се чувстваш зле физически от този режим, натоварва те, стресира те и т.н. може би не е твоя? На мен все така ми звучи странно и не съм склонна да го приема, въпреки, че уважавани от мен добри спортисти като Славко, Марин и Марина го препоръчват... Аз продължавам да твърдя, че ВМ-НВД е най-успешния метод за сваляне на мазнини, без да гладуваш и да изпадаш в крайности. ЦХ наистина е много приложимо за хора със зает ден.
05.11.11
23:12
Нали трябва да ги мотивираме дамите, че иначе изпускат такъв готин левент като мен. :P
Почнах цикличното за да ми е по-лесно чисто организационно по време на лекциите - те свършиха, но така или иначе се бях хванала на хорото реших да видя вярно ли работи толкова добре.
Целите ми - пак да кажа - са по-скоро да не спирам да тренирам, минимум мазнини. (Второто е препоръчително, но по-важно ми е да си изградя навици за спорт и себеусещане.)
Замерванията са взети точно преди да ми дойде (защото ми дойде точно в първите дни на цикличното, ако си спомняте как мрънках) и сега един месец по-късно е на същата фаза.
- Килограми - не знам, нямам кантар
- Метърче - 94 -> 96 дупе ; 78 ->80 кръст; 54 -> 55 бедро - останалите са същите
- Калипер - suprailiac 22 -> 27; корем 14 -> 16; бедро 14 -> 16; - останалите са същите
При мен като цяло много малко варират нещата - 2-3 кила, 2-3-4 см - с тая физика съм си от 8ми клас, много трудно излизам от тая форма в каквато и да е посока. Така, че няма смисъл и снимки да вадя. Не е фрапантна разликата, но според мен тенденцията е показателна.
Лошото е, че наистина започнах да свиквам, колкото и да ми е тегаво с тоя глад и сега според мен опасността е да не почна да ям повече на едно ядене и то 6 пъти на ден.. Не ми се смята, хич не ми се вкарва в тия филми пак щото много ме товарят.
Позитиви лично за мен от ЦХ:
- храната ми е в пъти по-вкусна, каквото и да ям (inlove)
- не се страхувам, че ако пропусна хранене ще се разтреперя - изнервя, ще ме удари хипогликемия или кой знае какво
- ям каквото и колкото ми се яде
- не мисля през деня как да нося/търся храна
Негативи:
- огладнявам през три часа като по часовник и се събуждам гладна (т.е. трябва да влагам усилия да се боря с пристъпи на глад)
- по време на прозореца съм подута и ми е тежко през повечето време, по време на глада ми стърже стомаха
- ако се случи през прозореца да съм някъде, където не мога да ям (както вчера) драмата е голяма!
- ако се случи 20 и повече часа глад, на тренировка правя хипогликемия
На първо време това се сещам. По време на фастинга не консумирам никакви калории - 2 чисти кафета, 2-3 чая и средно 2л вода.
Имаше още въпроси...
Нивата на стрес варират - поредица от дни в които нищо кой знае какво не се случва и после няколко дни никакво спане и сериозно напрежение. Но при мен винаги са били така нещата, скарана съм с рутината.
Не съм си записала колко хидратирана съм била...предполагам еднакво, поне и двете мерения са правени сутрин.
Не мисля, че съм качила активно тегло - т.е. дори да съм качила, със сигурност и мазнини съм качила.
Не съжалявам за експеримента - опита си е опит, въпроса е дали е бил легитимен или нещо съм объркала. Откъм храна промяната е следната - като цяло количеството в ЦХ е по-малко отколкото при РБД на дневна база,( респективно седмична), макар че не съм я мерила. Като качество - този месец имаше повече манджички и традиционна храна, малко повече джънк. Позволявах си тук-там повече захар. Като цяло леко понижение на качеството според мен.
06.11.11
13:53
За мен цикличното хранене през тези два месеца ти е минимизирало негатвините ефекти от храната и ежедневието. Сама каза, че “- ям каквото и колкото ми се яде”. Сбъркала си ,че си изпуснала качеството на храната, всичко друго за мен е ОК. Ако искаш да се убедиш ,че съм прав може да ядеш каквото искаш и когато искаш, но разпределено във времето без голям фастинг прозорец.
Ъъ минимизирало ми е ефектите от храната като качвам мазно? И от ежедневието като постоянно трябва да подтискам глада? :/
И преди съм яла така, да не кажа и с много повече джънк за големи периоди от време, така че ми е съмнителен аргумента с изпуснатото качество.
За сега извода остава непроменен - при мен ЦХ има негативен ефект. Въпроса е защо.
6.11.11
Тренировка - няма
Храна - след 14’30ч.
- 1/2 порция пиле с ориз, 1 ф пълнозърнест хляб, домати с малко сирене на салата, 1с.л. домашно фъстъчено масло, 5-6 сливи, 2 парчета черен шоколад.
Коментари:
Ще гледам постепенно да увеличавам прозореца. Още ми е объркано кога наистина съм гладна, кога си мисля че съм гладна и колко реално имам нужда да ям.
Сега плана е малко почивка да има - ще ям интуитивно и после ще мина на РБД с лек дефицит без да броя калории.
Вчера с едни лоши хора ходихме на лимонада и ми беше студено, та сега май някакъв вирус ме обикаля хищно. Не се давам. Изпих един парацетамол, 4-5 витамин Ц-та и доста чай. (rock)
06.11.11
18:20
казано от Moonray на 06.11.11, 18:14:
...ще мина на РБД с лек дефицит без да броя калории.
Тогава си купи кантар, защото без да броиш калории само загубата на тегло ще ти е ориентир дали си или не си в калориен дефицит.
И метъра ще свърши работа, но него ще можеш да го ползваш поне през 2-3 седмици, за да имаш реални резултати. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.11.11 18:20.